Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egymást vádolják, magukat fény
  2008-04-03 21:31:02, csütörtök
 
  ,,ELŐL POFÁZNAK, HÁTÚL RÚGNAK..."

Pofáznak. Szégyentelenül, szemérmetlenül, kétségbeesetten pofáznak. Egymást vádolják, okolják, magukat fényezik, pedig tudják már, hogy elkúrták. Alaposan, véglegesen.
Siralmas, és egyben undorító az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok áradata, a meggyőződés nélküli igyekezet, amivel, saját magukat biztatják, a káoszt magyarázzák ezek a fénytelen szemű zombik. A sűlyesztőből fölkapaszkodó kuncze, a nagy miniszterelnöki rivális szili, s a mesterkélt, de láthatóan zavarodott gyurcsány, no meg a pártelnöki választás csalásainak főszereplői, a szadeszes kóka, és fodor.

Ennyi aljas csirkefogót egy rakáson. Tülekednek, nyüzsögnek, mint a dögkeselyűk. Egymást ijesztgetve, marva, kapaszkodnak a koncba, amíg csak lehet.
Jaj, csak előre hozott választásokat ne.... nyögi szili. ,,Meg kell őrizni a kormányzásra alkalmasságunkba vetett társadalmi bizalmat!" Mondja, a szerencsétlen de maga is tudja, hogy csak süketel.
Ki bízik már bennetek, komcsik? Szili-szili, te keresztény, templomjáró bolsevik. Ennél azért még elvtársaid is többet vártak tőled.

Kuncze még a szennyest is kiteregetné. Fenyegeti a csókos elvtársait. Mit jegyzetelhetett a vén, kehes gebe a koalíciós tárgyalásokon, amivel most zsarol. Voltak ocsmány dolgok kuncze? Amik csak a te fontos jegyzeteidben vannak megörökítve? Így is kell ezt csinálni. De érdekes lesz, ha valóban csicseregni fogsz. Rajta kuncze, csapj csak bele. Tőletek ,,liberálisoktól" már megszoktuk, hogy dől a szenny, ha kinyitjátok a szátokat. (lásd: pl. Horn Gábor)
Ez a kis helyezkedő fineszes fodor sem szívesen adná a fidesznek a hatalmat. Jaj.... Csak előrehozott, az ne legyen. Sajnos a hatalom a fideszé lesz kisfodor. Nem lett volna jobb ott maradnod? Rosszul helyezkedtél te szerencsétlen.

Végetek van nyomorultak. Kapálóztok veszettül, de nincs tovább. Jön a mumus, a Viktor.
Tudjátok ő, nekünk nemzeti radikálisoknak sem az igazi, de ez egy másik mese.
A játszma legvégén mi jövünk. Szétcsapunk köztetek, s akkor minden a helyére kerül. Ti is. Minden visszakerül a helyére, amit elloptatok, amit elkótyavetyéltetek.
Rend lesz, és nyugalom. Békés építkezés, fejlődés. Reformok. De valódiak. Tudjátok sarlatánok, az annyit jelent, hogy abból, ami van, nem elveszünk, nem leépítünk, hanem még egy kicsit hozzáteszünk. Nem csökkentünk, elvonunk, hanem bővítünk, jobbítunk, megnövelünk.
Ti nem szakemberek, nem politikusok, nem is emberek, hanem lelketlen, értetlen kóklerek, becstelen bűnözők vagytok.

ECRASEZ LES INFAMES! Ismerős ez a felszólító mondat, gyalázatosok?
Ez csengjen ezen túl, mindig a fületekbe, mert rátok vonatkozik.
NaHÖK
Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rejtélyes videokazetta
  2008-04-03 21:13:31, csütörtök
 
  Megdöbbentő: tisztázhatta volna Tánczost a rejtélyes videokazetta?
2008. április 02. 20:23 | Forrás: STOP

A körmendi gyermekgyilkosság miatt jogerősen elítélt Tánczos Gábor megkapta új személyi igazolványát. A sors fintora, hogy épp most van a tízéves évfordulója a rettenetes Vas megyei gyermekgyilkosságnak. Tánczos továbbra is állítja: neki semmi köze a kislány megöléséhez és ő is egy áldozat. Ráadásul egy évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön: vagy egy rejtélyes videokazetta, amely perdöntő lehetett volna a körmendi gyermekgyilkosság ügyében.

A sors ismét feltépte a fájdalmas sebeket Körmenden. Tánczos Gábor ugyanis, akit jogerősen elitélt a bíróság a körmendi rémtett miatt, most kapta meg új személyi okmányait. Pont akkor, amikor a meggyilkolt kislány családja gyászol. Tánczos sincs túlzott jókedvében, hisz azt állítja a januárban szabadult fiú, hogy ő semmit nem követett el. Ráadásul felreppent a hír, hogy van egy videokazetta, amely perdöntő lehetett volna, ha a bíróság 2002-ben a végső ítélethozatalnál megkapja. De a bírák nem kapták meg.

"Van egy kazetta, amit én végig szajkóztam, de senki sem hitt nekem. Ez nem a helyszínelést rögzítette, hanem a halotti szemlét és a halotti kém munkáját. Ezen jól látható, hogy szegény kislány kezénél hosszú hajszálakat találtak. Ráadásul az elkövetőtől származó bőrmaradványok is láthatóak voltak. Nekem ezt az egyik boncmester mondta, akit sajnos még a bíróságra sem idéztek be, pedig milyen fontos lett volna... Találtam is egy papírt a bíróságról, hogy milyen bizonyítékok voltak és ebben is szerepelt ez a kazetta, de valamilyen rejtélyes oknál fogva ez sosem lett a per trágya. A kételyeket el lehetett volna oszlatni és az én kisfiamról kiderülhetett volna feketén-fehéren, hogy a 11 éves kislány brutális gyilkosságához nincs köze. Ez a sajnálatos évforduló mindenikit megvisel és mindenkivel együtt érzünk - mondta Tánczos Gábor édesanyja, Gyöngyike a STOPnak.

"Én is ennek vagyok az áldozata"

A januárban feltételesen szabadult Tánczos Gábor egyelőre tanul és számítógépes tanfolyamra jár. Próbálja bepótolni az elmúlt bebörtönzött 10 évet.

"Próbálok beilleszkedni a szabad életbe. Dolgozni nem dolgozom egyelőre. Ez még korai lenne. Valóban most kaptam meg a személyi igazolványomat. Tanulok és a számítógépet használom rengeteget. Tanultam ezt, mielőtt bebörtönöztek, de úgy látom, van mit még bepótolnom. Azt nem mondanám, hogy sokat járok ki, azonban a rokonainkat elkezdtem meglátogatni és így utazgatok. Tudom, hogy tíz évvel ezelőtt ezen a napon gyilkolták meg a körmendi kislányt és ez a fájdalmas évforduló nekem is bevésődött a fejembe, hisz én is ennek vagyok az áldozata - nyilatkozta tegnap Tánczos Gábor.

Közben elterjedt a hír, hogy van egy másik videokazetta is, amelyen maga Tánczos Gábor szerepel, és van jópár meg nem hallgatott tanú is. Hogy mindez Tánczos bűnösségét, vagy épp ártatlanságát erősíti, azt egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó cikkek
Tánczos Gábor mindenről kitálalt
Hazaérkezett Tánczos Gábor Körmendre
Luxusautók és Woody Allen testőrei várták Tánczos Gábort
Tánczos Gábort vegyes érzelmekkel várják Körmenden
"Sosem beszélt a gyilkosságról" - megszólal Tánczos Gábor cellatársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senkit nem hatalmaztam fel...
  2008-04-03 21:08:16, csütörtök
 
 
Tisztelt Harcos társak!


Pós Péter felvetésével egyetértek!

Hivatalosan is az alábbi javaslattal élek:

Felkérem a koordinátorokat, hogy a lehető legközelebbi időpontra hívjanak
össze egy közgyűlést az alábbi napirendi pontokkal:

1. Az Albert-házaspár által kezdeményezett népszavazás körüli politikai
helyzet értékelése.

- A kormány eddigi nyilatkozatai elegendő garanciát nyújtanak e arra, hogy
a népszavazás eredeti célját elérjük?

- A kormány rendelkezik-e olyan bizalmi tőkével, hogy az általa megígért,
vagy aláírt bárminemű megállapodást céljainknak megfelelően betart és nem
játsza ki?

- Mi a garancia arra, hogy a következő kormány, legyen az liberális vagy
polgári, nem indítja-e újra az egészségügy privatizálását?

2. Az Albert-házaspár által kezdeményezett népszavazás társadalompolitikai
vetületei:

- Van e jogunk felülbírálni az aláíró polgárok akaratát?

- A beadás elmulasztásával nem éppen mi civilek fogjuk lejáratni a
népszavazás intézményét?

- Kinek az érdeke, hogy ne legyen egy másik népszavazás?

3. Közös vagy többségi álláspont kialakítása és annak megfelelő lépések
megtétele.


Kérem a koordinátorokat, hogy a javaslatomnak megfelelő lépéseket tegyék meg.


Budapest, 2008. április 3.

Takács András
SZMM elnöke


Csak megjegyzem: Én mint aláíró állampolgár senkit nem hatalmaztam fel, és
nem is fogok, hogy a támogató aláírásomat ne az eredeti célnak megfelelően
használja fel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baleset pesterzsébeten
  2008-04-03 21:03:01, csütörtök
 
  Tűzoltók mentették ki a sérülteket az autóból
2008-04-03 10:01:42 elnök

Két autó ütközött össze a XX. kerületben, a Nagykőrösi és az Alvinc utca kereszteződésében.

Az ütközéstől az egyik személyautó az út menti szalagkorlátnak ütközött. Az autóba két sérült szorult be, őket a tűzoltók feszítővágóval mentették ki.

A sérülteket a mentők kórházba szállították.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előrehozott választást akar 49
  2008-04-03 20:59:28, csütörtök
 
  Az emberek fele (49 %) előrehozott választást akar
2008-04-03 09:59:07 elnök


Előre hozott országgyűlési választásokra számítanak a Szonda Ipsos által végzett közvélemény-kutatásban megkérdezettek; a Magyar Televízió és a Népszabadság megbízásából készített felmérésben a válaszadók 37 százaléka képzelte el így a koalíciós válság megoldását.

A kutatás eredményeit a Magyar Televízió Az este című műsorában ismertették, szerdán este. Arra a kérdésre, hogy a válaszadó milyen megoldást szeretne a koalíciós válság kezelésére, a megkérdezettek 49 százaléka mondta azt, hogy a közeljövőben előre hozott országgyűlési választást szeretne; 17 százalék nyilatkozott úgy, hogy azt szeretné, ha Gyurcsány Ferenc maradna a miniszterelnök és maradna az MSZP-SZDSZ koalíció is; 12 százalék azt szeretné, hogy az MSZP kisebbségben kormányozzon a 2010-es országgyűlési választásokig, de ugyanennyien voltak azok is, akik azt szeretnék, hogy Gyurcsány Ferencet menesszék, de a két párt koalícióban maradjon.

A kérdésre nem válaszolt a megkérdezettek 10 százaléka. A megkérdezettek 37 százalék mondta azt, hogy véleménye szerint a közeljövőben előre hozott országgyűlési választások lesznek, 22 százalék szerint az MSZP kisebbségben kormányoz a 2010-es országgyűlési választásokig, 14 százalék pedig úgy vélte, Gyurcsány Ferenc marad a miniszterelnök és marad az MSZP-SZDSZ koalíció is.

Ugyanennyien arra számítanak, hogy a kormányfőt menesztik, de a két párt koalícióban marad.

Nem válaszolt a kérdésre a megkérdezettek 13 százaléka.

Arra a kérdésre, hogy milyen válságot okoz az MSZP és az SZDSZ koalíciójának megszakadása, a megkérdezettek többsége, 54 százaléka mondta azt, hogy szerinte "mély gazdasági válságot okozhat a politikai feszültség". 22 százalék szerint a válság megakasztja a reformokat, de ezt túléli a gazdaság, 14 százalék szerint pedig csak politikai válságot, de ezt túléli a gazdaság. Nem válaszolt a megkérdezettek 10 százaléka.

A válaszolók 51 százaléka szerint nem marad hivatalában 2010-ig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök; a megkérdezettek mindössze 34 százaléka mondta azt, hogy a kormányfő kitölti a ciklust.

Nem tudott válaszolni a kérdésre a megkérdezettek 15 százaléka.

A közvélemény-kutatásban arról is megkérdezték az embereket, kit tartanak felelősnek a koalíciós válságért.

A megkérdezettek túlnyomó többsége, 61 százaléka szerint mindkét fél egyformán felelős a kialakult helyzetért. 17 százalék mondta azt, hogy az SZDSZ a felelős, mert "túl sokat követelt", 12 százalék szerint a kormányfő, mert "nem egyeztetett koalíciós partnerével és rájuk kényszerítette akaratát".

A megkérdezettek 5 százaléka szerint a válságért az MSZP a felelős, "mert belekényszerítette a miniszterelnököt az SZDSZ-szel szembeni kritikára, fellépésbe".
A kérdésre nem válaszolt a megkérdezettek 5 százaléka.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Slota Magyarország felosztását
  2008-04-03 15:20:29, csütörtök
 
  Közlemény Tervezet
>
> Magyarországért Párt a magyar nemzet elleni politikai támadásnak és
> provokációnak tekinti a Szlovák Nemzeti Párt honlapján megjelenő Európa
> térkép közzétételét, amit bár a képzelet szülte, de világossá teszi a
> Slota vezette párt szándékát Magyarországgal kapcsolatosan.

E térkép tanúsága szerint a SZNP fel kívánja osztani Magyarországot, Dunántúlt
> Ausztriának, míg a Tiszántúlt maguknak szánja.
> Magyarországért Párt határozottan tiltakozik a Szlovák Nemzeti Párt
> magyarellenes megnyilvánulásai ellen az ilyen aljas és felszültséget
> gerjesztő politikája ellen.
>
> Felkérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy hivatalos jegyzékben
> tiltakozzon a Szlovák Kormánynál.
>
> Budapest, 2008. április 3.
>
>
>
> Menjetek rá a www.SZMM.hu -ra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Művészet és középszerűség elle
  2008-04-03 11:53:02, csütörtök
 
  A művészet és a középszerű gondolkodás kibékíthetetlen ellentéte a közelmúltban és napjainkban


Példaképpen egy tipikus történetet mesélnék el. Mégpedig az amatőr festőművészét.

,,A falusi- amatőr festőművész, miután már másodszor is megpróbált családot alapítani és otthont teremteni - közben iszonyatos energiával elnyomta magában azt a nagy erővel fel-feltörő belső késztetést, hogy: a művészlelkével látott színes képek sokaságát megfesse. Közben, kenyérkereső foglalkozással koptatta életenergiáit.

Végre másodszor is állt a ház és benne a félkész műterem! Végre futotta kellékekre, (ecsetre, vászonra, festékre...) és festett, festett éjjel-nappal. Végre-végre a képektől túlcsordult lelke megkönnyebbülhetett volna, ha közben a megélhetésre szánt pénz el nem fogyott volna... Mivel jól megtapasztalta élete addigi 44 éve alatt, hogy: "Segíts magadon, Isten is megsegít!"-alapigazságot, folyamatosan megpróbálta fölvenni azon körökkel a kapcsolatot, amelyek zsűrizni, majd kiállítani, esetleg értékesíteni voltak hivatva festményeit.
A kis községben akkor jutott el az önkormányzat oda, hogy "fejlessze az infrastruktúrát" és éppen meghirdette az "önerős telefonhálózat" kiépítését. A festőművésznek úgy kellett volna a telefon, mint egy falat kenyér! Hiszen, a falu olyan kis pontja az országnak, hogy egy művész számára - telefon nélkül - valóságos száműzetéssel felérő eldugottságot jelentett! Azonban már ennivalóra, festékre, vászonra sem futotta a családnak, nemhogy telefonra!
Felesége, azon a napon - amikor megözvegyült - éppen jobb-módú, vállalkozóné húgánál járt kölcsönkérni (pénzt, protekciót...).
Az amatőr festőművész otthon maradt egyedül és a maradék lepedőt hasogatta vászonnyi darabokra, amikor átballagott hozzá a szomszéd utcában lakó, idős édesanyja.
Szegény, dolgos mamája nagyon szégyellte, hogy "ilyen haszontalanságokkal(!) foglalkozó, elfajzott(!) gyereke van". Feddő szavakkal fölszólította, hogy a "maszatolást" hagyja abba és segítsen neki a málnásból a térdig érő gazt kikapálni!
Azon a napon nagyon meleg volt. Az amatőr festőművészt azonban a tűz belülről is égette, amint a tűző napon beállt anyja mögé a málnásba kapálni. Ez a belső tűz úgy működött benne, mint a felfűtött gőzmozdony behúzott fékekkel...
Az idős asszony, pedig csak szidta "haszontalan fiát", csak szidta és amikor végre föltűnt neki, hogy: "gyereke semmit nem szól vissza", megfordult. Amiért sehol nem látta, elindult megnézni, hogy "nem szökött-e el - vissza a házba - a munka elől"!
Amikor menye is hazaérkezett, együtt indultak vissza a málnáshoz. Ott találták meg - a haláltusa nyomaival a földön - az amatőr festőművészt, holtan."

Van erre a problémára egy meghatározás: a késleltetett elfojtás problematikája.
Közismertek azok az esetek, amikor a művészekre rákényszerítette középszerű mentalitását a hatalom. A magánéletre is rátelepedő kiosztó és megrovó magatartás gyakori öngyilkosságba kergette a művészeket
Erre példaként itt van egy ismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál.
Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül. Latinovits ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.
Még az oly ,,dörzsölt" ember is, mint Gobbi Hilda is azt mondta: ,,nagyon jól lehet élni ebben az országban, csak semmit ne akarjon az ember!" Ezt akkor mondta, amikor már belefáradt abba küzdelembe, hogy legyen a nemzetnek színháza, meg a színészeknek múzeuma és ,,otthona".

A középszer annyira rátelepedett a hatalmával mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előle, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.

Aztán jöttek a 80-as évek, és nálunk is végbement egyfajta szexuális ,,forradalom" és átestünk a ló túlfelire. Mert ez is - amolyan magyar-módra - történt.

Amiért ekkoriban vezették be a vállalatok a GMK-kat, ahol lehetett másodállásban is húzni a belünket, legtöbben nem otthon, hanem a munkahelyükön szexeltek.
Miskolc(z)i Miklós meg is írta az erről szóló szociográfiáját, a ,,Mindenki mással csinálja" címmel.

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki mással csinálná...
  2008-04-03 11:47:46, csütörtök
 
 
Ezzel kapcsolatban van egy történetem:

,,Áron: régi barátom, kérésemre elmesélte történetét, ami vele esett meg és ami annyira elkeserítette, hogy fel akarta vágni az ereit.

A munkahelyén, egy helyre- hölgyemény felkeltette figyelmét. Amikor bement abba az irodába, ahol a lány dolgozott, le sem tudta venni róla a tekintetét. Annyira ölelnivaló harmóniában váltakoztak az eleven mozgású női testen a hajlatok és a domborulatok, hogy másra sem tudott gondolni, mint arra, hogy karjaiba zárja; és amikor találkozott a tekintetük, úgy érezte: be kell hunyni a szemét, mert az a női szempár parázs-forrósággal égette őt. Egy idő után rájött arra, hogy újra és újra át akarja élni azt az élményt, amit a nő közelében érzett és minden ukra-fukra odavitte a lába. Annyira el volt foglalva saját gerjedelmével, hogy észre sem vette, hogy a parázsló szempár gyakran könnytől fényes. Pont egy ilyen alkalommal durálta neki magát Áron, és megfeledkezve feleségének tett örök-hűség-esküjéről, légyottra hívta. És ekkor olyasmi történt, amire Áron nem számított, ami annyira kibillentette lelki egyensúlyából, hogy eljutott a végső elkeseredésig. - "Mert mit ér a férfiember élete, ha férfiasságára már nincs szükség ahhoz, hogy boldoggá tudja tenni szíve(?) választottját!?"
Az történt ugyanis, hogy a hölgyike ott, azon nyomban, a nyitott iroda ajtóban a nyakába borult és ölelte, csókolta, miközben zokogva kérlelte, hogy szeresse nagyon, mert neki nincs senkije, aki szeretné...

Áron csak hebegett és úgy megijedt, hogy hónapokig elkerülte azt a bizonyos irodát. Még a folyosón is lopakodó sietséggel haladt el előtte, majd hamarosan kilépett a cégtől. Azóta képtelen a férfi gerjedelemre... Hát ezért akarta felvágni az ereit."



Ahhoz, hogy megértsük Áron önpusztító gondolatait, vissza kell menni - legalább gondolatban - a hetvenes évekbe. Ez az egész akkor esett meg vele és a megkívánt lánnyal.
Annak a nemzedéknek, amelyik a 70-es években élte meg ifjúkorát, arról szólt az élete, hogy semmit nem volt szabad, ami természetes volt.
Áronban, amilyen erősen tört föl a szexuális vágy, legalább akkora ellenerőre volt szükség az elfojtáshoz - a visszautasítás miatt, meg amiatt, hogy a lány egészen mást akart tőle.
A lány azt akarta, hogy szeresse is őt, de a férfi nős volt, ami annyit jelentett, hogy a Párt jóváhagyása arra az egy nőre vonatkozott, amelyik a törvényes felesége volt. Ekkor még úgy ,,működtek" a dolgok, mint ahogy az Angi Verában i s látható.
Visszatérve Áronra, akinél éppen összegződtek a negatív dolgok, mert az élet más területén is szeretett volna valamit elérni, de a kontraszelektív Párt-politika folyományaként egészen másra kényszerült. Mármint, hogy eredményt mutasson fel a személyiségétől teljesen idegen és viszolyogtató munka-területen.
Olyan mértékű frusztáció alakult ki benne, hogy törni-zúznia kellett volna, hogy lehiggadjon. Akkor azonban ezt még nem lehetett börtön nélkül megúszni. Ha valaki meg már megjárta a börtönt az el is áshatta magát örök időkre, vagyis: élő halott lett.
Ráadásul, ezt az elviselhetetlenül negatív életérzést kivetítette a nálánál tíz évvel idősebb, megállapodott feleségére. Ő, viszont elvárta tőle a megszokott szexet.
Csakhogy szegény Áronnak a túl nagy elfojtástól már nem is volt többé vágya semmilyen szexelésre.
Tehát: egyszerűen nem ,,működött" úgy, hogy ki tudta volna elégíteni az emiatt zsémbessé váló feleségét.
Úgy járt Áron, mintha kigyulladt volna a 100. emeleten lévő lakása és az elviselhetetlen fájdalom elől, ami az égési sebekkel jár, a mélybe akarta volna vetni magát. De ő egy földszintes kis lakásban lakott és ezért gondolt az érvágásra...
Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.
(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Szörnyű, hogy MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)
Áron irodista volt, vagyis adminisztratív állományban, fix havibéres állásban dolgozott. Ő még esetleg el is vihette volna egy napközben szabad ,,kéglire" a megkívánt nőt.
A nő, viszont ragaszkodott azokhoz az eszményekhez, melyeket a szerelemmel kapcsolatban gondolt. Vallásos neveltetése révén úgy tudta, hogy a szerelemre való képességünket a TEREMTŐ ,,kódolta" belénk". Ismerte Ravasz László azon gondolatát, mely szerint
,,A szerelem minden szépségét, dicsőségét, azt a csodálatos ajándékot, amit egy személyiség nyújthat a másik személyiségnek, csak egy egész életen tartó szerelemben tudjuk megismerni, viszonozni."
Éppen az előző napokban szólította fel őt az Áronnal közös munkahelyük szakszervezeti titkára arra, hogy: ,,Szakítson szerelmével, ne tegye tönkre egy nálánál fiatalabb ember életét!". Ettől volt kisírva a két szeme és éppen lelki vívódásban találta Áron.
A nő nem akart szakítani szerelmével, ugyanakkor felelősnek is érezte magát mindkettőjük sorsáért. Akkor még nem sejtette, hogy a vállalat vezetősége valaki mást szemelt ki számára, akinek jobb volt a káderlapja ahhoz, hogy megengedjék nekik egy OTP értékesítésű panellakás megvásárlását.
A nő éppen gyászolva(!) siratta szerelmét, amikor Áron ajánlatot akart neki tenni - az akkori kordivatnak megfelelően - egy kis szexelésre.


Sajnos, a katonai és politikai diktatúrák nincsenek tekintettel ,,holmi" szerelmekre, emberi érzelmekre!!!

Mert a háborúnak kitett embereket elválaszthatja egymástól a HALÁL.

Igen, a politikai diktatúrák lényege is az emberek szelektív módon való szétválasztása, közvetett módon való elpusztítása.

A KÜLÖNBSÉG a végeredményben van.

Mert, míg a háborúban elesett szeretteinket JOGUNK VAN/VOLT GYÁSZOLNI, addig a politikai diktatúra áldozataira MÉG EMLÉKEZNI SEM SZABAD!!!
Lásd, 2006. október 23-ai rendőrterrort!
Még 50 év elteltével sem lehet GYÁSZOLNI elesett fiainkat, lányainkat, szüleinket, SZERELMÜNKET!!!

Ez a nagy különbség!

BMI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a "középszer" diktál...
  2008-04-03 11:44:28, csütörtök
 
  Ez a nagy különbség: a háborúban elesett szerettedet megsirathattad és gyászolhattad - ellentétben a pilitikai diktatúrák áldozataival! Őket még siratni sem szabad! Sőt! A mai napig nem lehet beszélni sem az áldozatokról.
Miért is?

Azért, mert NAPJAINKBAN IS DIKTATÚRA VAN!

Most is politikai diktatúra szabja meg, illetve - szó szerint - belénk veri, hogy kit szabad szeretni, kivel lehet szerelmeskedni, kitől ajánlott, vagy ajánlott-e gyereket szülni, ill. kinek ajánlott gyereket nemzeni.

Pontosabban, olyan élethelyzetbe kényszerítenek bennünket, amelyben annak belátására kényszerülünk, hogy üzletté silányuljanak kapcsolataink, kirekesztve belőlük az érzelmeket.

Olyan kapcsolatok létesítésére dresszíroznak bennünket, amelyekben egymás használatbavétele a cél.

És, hogy még véletlenül se legyen ,,következménye" utód formájában, azt a ,,lehetőséget" is felkínálja, hogy kérjük meddővé tételünket már 18 éves kortól...

Ezért éreztem igazságtalannak, hogy a rendszerváltozáskor papjaink a szószékről mennydörögve elmarasztalták a magyar népet - hitetlenné válása miatt.
Ez több szempontból is tragikus folyamatokat indított el az emberek lelki életében.
Először is elriasztotta azokat is a templomos hitélettől, akik pedig szerettek volna visszatérni a korábban elhagyott egyházba. Abba az egyházba, amelyik a II. világháború előtt az emberek életében nagyon fontos szerepet töltött be. Ugyanis, a különböző vallások egyházai, erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolták.
Pedig, nagyon-nagy szükség lenne arra, hogy az egyházak - a közösségeiket, vagyis az azt alkotó egyéneket megvédjék!
Mitől is?
Először is attól a hatalomtól, amelyik fegyveres erőszakkal visszahozta a demokráciának hazudott POLITIKAI DIKTATÚRÁT Magyarországon.

Ezért is lehetetlenség úgy ÉLNI, ahogy azt a történetben leírt nő szerette volna.
Az a kicsi nő ma már valószínű, hogy nagymama és még most is a magánélethez való jogáért - a diktatúrával folytatott mindennapi harc tölti ki életét.

Visszatérve az 1970-es évekre, rögzíteni kell azt a tényt, hogy az úgynevezett dolgozó nép nevében - pártirányítás volt az élet minden területén.
A függetlenített funkcionáriusok és bürokratái, a maguk középszerűségével rátelepedtek a munkások magánéletére is. Azzal, hogy minden vállalat és intézmény élén állt párt- kisz- meg szakszervezeti bizottság a maga függetlenített titkáraival és a hozzá tartozó irodával, titkársággal, felélte azt a nyereséget, amit a munkásság megkeresett a napi nyolc órai munkaidőben.
Hogyan alakult ilyen körülmények között - ennek az un. ,,dolgozó népnek" az érzelmi , vagy családi élete?
A szakmunkások teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket. Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"

Azt írtam az előzőekben, hogy a II. világháború előtt az egyház is segített az embereknek abban, hogy ott állt mellettük. Ravasz László református teológus, például azt hangoztatta 1937-ben, hogy: "Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."
Igen! Abban az évben, amikor József Attila öngyilkos lett, hiszen 1937-ben feküdt a sínekre.
Akkoriban is a sznob középszert kellett volna ,,kiszolgálni".

Az ,,igazat" mondd ne csak a ,,valódit" gondolatával árulja el magát. Azt, hogy mennyire elege lehetett a ,,valódi kutyabőr"-, meg ékköves aranyékszer-, meg szőrmebunda, meg miegymás ,,valódi" úrhatnám polgárból és dolgokból!
Attilát is az a szörnyű ambivalencia kergette az őrületesen elviselhetetlen életérzésbe, hogy nem kaphatta meg Flórát!!!
Kristálytisztán átélhető minden gyötrelme, amit megírt Illyés Gyuláné a ,,József Attila utolsó hónapjairól" c. könyvében.
József Attila hatalmas intellektualitása sehova ,,nem fért be"! A ,,proletárok" is kiverték maguk közül, amikor szemináriumot akart tartani nekik Csepelen. (Csengey is megjárta ezzel és már ő sem él.)
Az ,,uraknak" nem volt elég úri, a munkaadóknak, pedig túlontúl okos volt.
A verseit sem tudta úgy megjelentetni, hogy az folyamatos megélhetést biztosított volna neki.
Egy ilyen ,,lángoló" elme számára elfogadhatatlan az a vegetálás, amire élete utolsó időszakában kényszerült testvére balatoni nyaralójában...
BMI
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Simó: Nem szabad célt téveszte
  2008-04-03 11:18:19, csütörtök
 
  A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala és az Egészségügyi Társadalmi Koordinációs
Bizottságnak a tagjai és minden olyan társadalmi szervezet és szakszervezet részére, amely érdekelt a TB megmentésében

Tisztelt Szervezetek!

Nem szabad célt téveszteni! Célunk az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése előtt utat nyitó törvény hatályon kívül helyezése marad.
Akár úgy, hogy a kormány, vagy a parlament vonja vissza a törvényt, akár úgy, hogy népszavazással érjük el. Álláspontunkat 2008. január 5-i Országos Tanácskozásunkon alakítottuk ki, közösen, a Liga Szakszervezeti Szövetséggel együtt.
Mi azóta sem változtattunk az álláspontunkon. Ha az illetékesek nem vonják vissza hivatalosan és
megfellebbezhetetlenül a törvényt a népszavazási aláírások benyújtásának határidejéig, akkor a
Ligának, mint Alberték jogi meghatalmazottjának � közösen kialakított álláspontunknak
megfelelően - be kell nyújtania az aláírás-dossziét az Országos Választási Bizottságnak
hitelesítésre, a népszavazás kiírásért!
Véleményem szerint a Liga, más szervezetekkel tartott legutóbbi sajtóértekezlete nem mond
ellent ennek a közös szándéknak, még akkor sem, ha az aláírásgyűjtőknek csak egy része
értesülhetett előzetesen a kormánynak adott ultimátum szándékáról. (A Kerekasztalt és a TBK-t
nem tájékoztatták előzetesen, és csak a sajtóból szereztünk tudomást róla.)
Felkérem Gaskó Istvánt és a Ligát, hogy fordítson nagyobb figyelmet az egyeztetés
követelményére, különös tekintettel arra a gentleman agreementre, amely decemberben létrejött
közöttünk, és amelyet január 5-én született határozatainkkal megerősítettünk.
Nem tartjuk célravezetőnek, hiszen magának a népszavazásnak a kimenetelét,
eredményességét befolyásolhatja, hogy több tízezer aláírást összegyűjtő szervezetek (az MSZF-
ben együttműködő szervezetek kb. 80 ezer aláírást tett le az asztalra) ne szólhassanak bele a
kormány megkeresésével és a népszavazás kiírásával kapcsolatos konkrét lépésekbe és azok
időzítésébe! Ma délelőtt szóvá tettem ezt Palkovics Imrének, a Munkástanácsok Országos
Szövetsége elnökének is, aki egyetértéséről biztosított, és annak a véleményének adott hangot,
hogy az aláírásokat közösen kell benyújtani, a benyújtásáról szóló nyilvános tájékoztatást
közösen kell megtartani, a kettő előkészítéséhez azonnal hozzá kell fogni, hiszen a határidő
április 9. � mondta.
Arra kérem tehát a Ligát, hogy tegyen eleget vállalt kötelezettségének, és haladéktalanul hívjon
össze egyeztető megbeszélést a társadalmi érdek sikerre juttatása érdekében teendő további
közös lépések eldöntéséért!

Simó Endre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 1536
  • e Hónap: 10140
  • e Év: 46081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.