Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Meghívó zongora-hangversenyre
  2008-05-16 14:33:57, péntek
 
  M E G H Í V Ó



A Civil Jogász Bizottság szeretettel meghívja Önt és kedves családját


Hegedűs Endre zongoraművész hangversenyére


Köszöntőt mond: dr. Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke
és Kiss Boldizsár János, az alapítvány külügyi szóvivője



Az este során elhangzik:

Beethoven: f-moll "Appassionata" - szonáta op. 57
Chopin: b-moll scherzo op. 31
Chopin: cisz-moll és Desz-dúr keringők op. 64
Chopin: g-moll ballada op. 23
Liszt: A villa d'Este szökőkútjai
Wagner-Liszt: Tannhauser - nyitány


A koncert időpontja: 2008. május 26., hétfő 19 óra
Helyszíne: Egyetemi Katolikus Gimnázium, Díszterem
1015 Budapest, Szabó Ilonka u. 2-4


A hangversenyen való részvétel ingyenes.



Szeretettel várja Önt és kedves családját a CJB nevében:


Dr. Völgyesi Miklós Dr. Szöőr Anna
CJB-elnök Október 23. Bizottság Alapítvány, elnök


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lopakodó törvényhozásról...
  2008-05-16 14:26:30, péntek
 
  Vészhelyzet

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" kerül sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."

A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjeszti elő.
A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala március 28-án érkeztette.
A keddi ülés 9 órakor kezdődik és kb 21 óráig, illetve a napirendi pontok megvitatásáig tart. Ezek a napirendi pontok pl. a T/5396. sz. az elektronikus információ szabadságáról szóló 2005. évi XC. Törvény módosítása lesz!!! Majd tervezik a T/5451. sz. a gazdasági reklámtevékenységről, valamint a T/5394. sz. törvényjavaslat megvitatását és elfogadását a közraktározásról.



Visszatérve a T/5311-es számú törvényjavaslatra, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.
A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.
A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."


Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?

A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami a 37. § -ban olvasható: ,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)

Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.
Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.
Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.
Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".



20. § (3/9. sz. melléklet)
Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete
16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!

A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.

Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona

http://furaila.blog.xfree.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lopakodó törvényhozás
  2008-05-16 14:02:39, péntek
 
  Észrevétlenül elveszíthetjük a szabad rendelkezés jogát
2008. Május 16. 03:17 Abcúg.hu

LOPAKODÓ TÖRVÉNYHOZÁS (Közéleti személyiségek figyelmeztetése)

Ács Sándorné, az aláírók nevében

Nyílt levélben figyelmeztetik közéleti személyiségek a parlamenti képviselőket, hogy észrevétlenül elveszíthetjük a szabad rendelkezés jogát országunk olyan jelentős területei felett, mint például Budapest, Győr, Veszprém, Balatonfüred, Tatabánya, Székesfehérvár, Pécs, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Debrecen, Bugac..., mert a Parlament előtt levő Országos Területrendezési Tervről szóló 2003. évi XXVI. törvény módosításáról szóló T/5311 számú törvényjavaslat úgy nyilvánítja honvédelmi* és kiemelt fontosságú honvédelmi területté** az ország jelentős részeit, hogy ezzel kapcsolatban nem történt semmilyen előzetes egyeztetés.

A törvényjavaslat nem szabályozza, hogy milyen jogokat kap ezeken a területeken a honvédelem és milyen jogokat veszítenek el az önkormányzatok, a természetvédelmi és kulturális örökségvédelmi szakhatóságok, de a területek kijelölése érinti a felszín alatti és felszíni vízbázisok védelmét is. A Natura 2000-es területekkel való több mint 150 ezer! hektárnyi átfedés miatt az EU-s kötelezettségeink teljesítése is veszélybe kerül ezeken a területeken.

Természetesen gondolhatunk arra, hogy valami általunk nem ismert, nagy horderejű nemzetbiztonsági vagy honvédelmi ügy áll a dolog hátterében, mely minden egyéb érdeket felülír, ezért a sietség, ezért a "lopakodó" törvényalkotás. Ezt azonban erősen kérdésessé teszi az a tény, hogy sem a Honvédelmi, sem a Nemzetbiztonsági Bizottság elé nem került a törvényjavaslat.

A fokozott óvatosság és a nyilvános társadalmi vita e kérdésben annál is inkább fontos lehet, mert az ugyancsak a Törvényhozás előtt fekvő "A nemzetgazdaságilag kiemelt építési beruházások megvalósításának elősegítése érdekében egyes törvények módosításáról" szóló, T/5588 számú törvényjavaslat ugyanakkor olyan jogosítványokkal ruházza fel a honvédelmi tárcát a még létre sem jött "kiemelt fontosságú honvédelmi övezetekben", ami a beruházási, építési és egyéb tevékenységek tekintetében gyakorlatilag szabad kezet ad a tárcának. A közigazgatási határos lehatárolás túl nagy szabadságot biztosít a HM-nek, míg túl sok kötöttséget ad az önkormányzatoknak.

A módosító indítványokról a május 26-ával kezdődő héten lesz plenáris szavazás.

A veszély még elhárítható. Ángyán József és Font Sándor 60-75. terjedő sorszámú módosító indítványainak, valamint Szili Katalin házelnök asszony 82. és 83. számú módosító indítványának elfogadásával ezek a kritikus pontok kikerülnének a törvényjavaslatból - időt és lehetőséget teremtve a törvény ezen pontjainak megfelelő előkészítésére. Ezért a levél aláírói arra kérik a parlamenti képviselőket, hogy szavazzák meg ezeket a módosító indítványokat, valamint nyílt levélben fordulnak Sólyom László köztársasági elnökhöz arra kérve Őt, hogy kísérje figyelemmel a törvénytervezet sorsát, és tegyen meg mindent azért, hogy egy ilyen nagy horderejű ügyben történő döntéshozatal ne térhessen le a demokrácia alapelvei által kijelölt útról. Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert arra kérik, hogy tekintse át az e témában Szili Katalin házelnök asszony, Ángyán József és Font Sándor által benyújtott módosító indítványokat, és támogassa ezen kritikus pontok kikerülését a T/5311 számú törvényjavaslatból - ezzel időt és lehetőséget teremtve a törvény ezen pontjainak körültekintő előkészítésére.

Budapest, 2008. május 15.

Ács Sándorné
az aláírók nevében

Kapcsolat Ács Sándorné Tel: 30/385 0379, acsne.eva@gmail.com
Ertsey Attila Tel: 30/555 1284, korepitesz.studiokft@chello.hu

Aláírók:

Ács Margit, irodalomtörténész
Ács Sándorné, agrármérnök
Bagi Béla, országgyűlési képviselő
Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonigazgatóság volt vezérigazgató-helyettese
Bencsik János, Tatabánya polgármestere
Czakó Gábor, író
Derce Tamás, Újpest polgármestere
Dux László, egyetemi tanár
Egedy Gergely, főiskolai tanár
Elek István, közíró
Ertsey Attila, építész
Gazsó Ferenc, egyetemi tanár
Gerle János, építész
Granasztói György, egyetemi tanár
Gulyás János, filmrendező
Gulyás Gyula, fimrendező
György Lajos, tudományos tanácsadó
Hegedüs Zsuzsa, szociológus
Kajner Péter, közgazdász
Karátson Gábor, festőművész
Kelemen András, országgyűlési képviselő
Kiss Boldizsár János, egyetemi oktató
Kiss Gy. Csaba, irodalomtörténész
Krizsán András, építész
Kurutzné Kovács Márta, akadémikus
Lányi András, egyetemi oktató
Lovas Rezső, akadémikus
Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke
Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság volt elnöke
Mellár Tamás, egyetemi tanár
Náray-Szabó Gábor, akadémikus
Osskó Judit, szerkesztő
Ö. Kovács József, történész
Pákozdi Imre, villamosmérnök
Schneller István, egyetemi tanár
Sipos József, történész, egyetemi oktató
Szabad György, akadémikus
Szakolczai György, professor emeritus
Sztilkovics Szávó, Pilisszentiván polgármestere
Vajna Zoltán, akadémikus
Varga Géza agrármenedzser
Varga Zoltán Sándor, egyetemi tanár

"Az Országos Területrendezési Tervről szóló 2003. évi XXVI. törvény módosításáról" szóló, T/5311. számú törvényjavaslat irománylapja a parlamenti honlapon:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=531 1

"A nemzetgazdaságilag kiemelt építési beruházások megvalósításának elősegítése érdekében egyes törvények módosításáról" szóló, T/5588. számú törvényjavaslat irománylapja a parlamenti honlapon:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=558 8

*[9. honvédelmi terület: kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatai rendeltetésszerű, szakszerű és jogszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységek végzésére szolgál,]

**[11. kiemelt fontosságú honvédelmi terület: országos területrendezési tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyben a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók, ]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianon
  2008-05-16 14:00:33, péntek
 
  Lehet beleélő magyarázat.
Akkor is milliószoros a gyalázat,
mit egy néppel meg lehetett tenni;
mint kerek kenyeret, darabokra szelni.
A gazda Magyarságnak a közepe jutott,
a kés körös-körül mindent lekanyarított.
Nem néztek falut, folyót, vasutat,
azóta se találsz kiutat.
Nem akarunk körben ellenséget.
Több helyen elérték a többséget.
De ép ésszel nem lehetett követelni.
Az ott élőknek többször határon túl lenni.
a nagyhatalmak "békén" üldögéltek,
meg se hallgattak több Magyar beszédet.
Vonalakat húztak, pecséteket raktak,
ily' modon "meggyőző diadalt" arattak.
Azóta még többször csonkult e szörny határ,
nagyon nehéz lenne orvosolni ma már.
Hiszen fogy a Magyar, a Világ 4 táján.
Volt amit önkényesen "átadtunk".
Dunát eltereltek, kacaghattak rajtunk.
Átkos előd. utód veszi ki a számból;
neki aztán mindegy, gazdagul magától.
De a Nép, e tájék Európa lenne,
igazságosabbat követelhetne.
Bányáink nincsenek. Utaink elvágva.
Természetes határ, részben Duna, Dráva.
Ránk vetül TRIANON szörnyűséges átka!!!
Sohase születik bor, de forr a must;
Ez a szörnyű Magyar holocaust.
Aki szerint ez beillik rém-regénynek,
számoljon utána a minket ért veszteségnek.
TILOS, hogy lobogónk sárba lehet dobni,
hogy a taposókat nem lehet elporolni.
Sorba számláljátok, mi gazság e Földön
és az igazságunk nőjék! Feldübörögjön!
Századokig Habsburg uralkodott rajtunk,
kellett, hogy neki is területet adjunk!
Később is Magyarra útilaput köttek,
föld nélkül, ház nélkül, egy zsákkal kilöktek.
Az atombombát később hozták össze,
de TRIANON árnyék itt lebeg örökre?!
Sok lesújtó bűn terhel egy világot,
de a Magyar is vár némi igazságot.
TILOS, hogy egy Nemzet a poráig égjen,
hogy a könnyek árja, tengerbe ne férjen.
Hogy a Magyar szóért, Magyart megveretnek,
bár a szülék, nagyik, ott helyben születtek.
Ha az igazság szava Európa,
igazságosabb kell! Gondoskodjon róla!!!

Mosonyi György
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "Temerini Fiúk" ügye
  2008-05-16 13:57:40, péntek
 
  Levél az apától, fia börtönben - "Temerini Fiúk" ügye

Mai adásom - ZENIT TV, MAGYAROK VILÁGA 2008.05.15.-egy részében a "Temerini Fiúk" ügyével foglalkozom. Változtatás nélkül adom közre.

Kedves M.Szabó úr!

Megpróbálom így levélben leírni a mostani aktuális dolgokat, reméllem az első; kézből kapott informáciok a legmegbízhatóbbak. Én, mint az öt börtönben levő; fiú egyikének az édesapja, másképpen nem tudok, csak e módon becsületesen küzdeni az igazságtalan ítélet ellen,

És ez ennek az egyetlen módja hogy kimondjuk ami kínoz bennünket közel 4 éve.

-1- Február végén kaptunk értesítést a fiúk közös ügyvédjétől a strasbourgi beadvány hogy el lett utasítva. A rövid válaszból az vehető ki hogy a beadványban felsoroltak alapján, nem lettek az emberi jogok megsértve amik a konvenció törvényeibe ütköznének. És hogy erre nincs fellebbezési joga a fiuk ügyvédjének.
Az emberjogi bírósághoz Strasbourgba avval a céllal fordultak a fiúk hogy, egy ilyen elismert bíróság mérlegelje felül hogy valójába az eljárás jogos e volt vagy sem. Mindenki akik ezt közülünk a fiúktól és szülőktől és hozzátartozóktól hallotta, hogy az eljárás során rengeteg hiba és jogsértés történt. Avval biztatott bennünket hogy forduljunk Strasbourghoz, mivel ez egy ilyen koncepciós per amilyet csináltak belőle gyorsított eljárást levezetve és semmit figyelembe nem véve. Mi szülők teljes közreműködést nyújtottunk a strasbourgi beadványhoz kellő összes adatot, sőt dicséretre méltó pontos adatokat adtunk le a fiukat képviselő közös ügyvédnek. Még sem lett eredmény, hol és milyen mulasztás történt nem tudni. De nem ezt vártuk. Akkor hol keressük az igazságot.

-2-
A petícióról hallottunk és hogy tüntetés is követte, de mindidáig lényegesebb lépés nem észlelhető,sem a magyarok elleni jogsértések felülvizsgálatára sem a rengeteg magyarok elleni elkövetett atrocitásra, aminek számát a Magyar külügyminisztérium is jól tud, hisz ez a téma az Ö hatáskörükhöz tartozik, felelősséget kellene hogy érezzenek a külhoni magyarság iránt.

A külügyminisztérium irányából még nem informálódott a fiúk esetéről senki sem, de azt ki kell hogy emeljük hogy április 20-án meglátogatta a szülőket Patrubány Miklós a MVSz elnöke és elnökségi tagjai. E eset kapcsán informálódott és lakossági fórumot is tartottak a Temerini moziteremben. Igen Ők is küzdenek a külhoni magyarságért.

-3-
Szerintünk a jelenlegi Magyar kormány nem éppen tanúsít példát a külhoni magyarok iránt, keveset éreznek velünk egyet, mert nem tudják hogy milyen a kissebségben élni, megmaradni ott ahol születtünk, érvényesülni és a fiaink esetében egyforma jogrendet élni. Nem tehetünk róla hogy mi külhoni magyarok vagyunk.
Van akik nemzetben gondolkodnak és Magyarországon őket nevezik egyesek ellenzéknek, igen de ők azért ránk is gondolnak minden elszakított részen élő Magyar testvérükre. Ők azok akik nap mint nap küldik a leveleket, hívnak bennünket telefonon és segélyt küldenek a fiaink részére. És még őket nevezik ellenzéknek, szerintünk testvéri hazafiak nevet kellene adni nekik. Köszönjük amit tesznek értünk és üdvözöljük mindannyiukat..

-4-
A fiúk ügyével járva nemzeti érzelmű médium foglalkozott és követi a napjainkban is, akik belátták azt hogy valójába nagy igazságtalanság van az esetben, kisebb nagyobb szünetekben foglalkoznak a témával, van akik hírközlés gyanánt álltak hozzá ügy is folytatták, de szembe kell néznünk avval hogy itt ebben az öt temerini fiatal elitélésében irányított ítéletről van szó, ami messze- messze eltúlzottabb az ellenkező elkövetőkhöz viszonyítva. A fiuk honlapja elég szépen látogatott, tehát akit érdekelt az eset elolvasta és sokan továbbították is különböző oldalakra. A fiúk esetéről készül egy film is ami meg fogja nyitni a nagyobb érdeklődést a médiákban, de arra a kellő feltételek meg kell hogy valósuljanak. Hogy mennyire fontos a két ország viszonyában ez az eset, azt azokra bízzuk akik ezen a munkahelyeken dolgoznak, szerintünk hogy érezné magát ha a saját gyerekei lennének a mieink helyében. Küzdenének e értük.

-5-
A fiúknak az a 16 hónap volt a legnehezebb, amikor közel 20km re tőlünk Újvidéken vizsgálati fogságban voltak. Az első nap odaszállításuk napján nagyon megverték őket az őrök és a benyalatos fegyencek. Aminek mái napig is húzódó következményei maradtak, pszichikailag összeomlottak. Az elsőnek a legnagyobb délvidéki magyar part ítélte el a tettet lovat adva a szerb médiának aki éjjel nappal csúfosabbnál csúfosabb cikkekkel szórakoztatta a nemzetét és egyes politikusok szónoklatává vált álhírek mellett, felfújták a történteket. Eközben zargattak bennünket telefonon, és félemlítő leveleket kaptunk a fiuk házi címeire. A börtön igazgató is beismerte egy alkalommal a támadást rájuk, de ő éppen nem volt a szolgálatában azon a hétvégén. Semmit nem tett ezeknek a tortúráknak a kiderítése érdekében. Ezekről a börtönbeli tortúrákról mindenki lett értesítve de senki sem tett ellene komolyabb beavatkozást. A belgrádi Helsinki bizottság levélben küldte el a figyelmeztetését, de eltussolták a tortúra kivizsgálását vagy pedig a fegyőrök leváltását. Ebben a börtönben letiltották velünk az anyanyelvünk használatát a saját gyerekeinkkel!! Teljes lelki terror volt alkalmazva, hetente szerdán jártunk ide látogatóba. Hétről hétre ugyanaz volt az észrevételünk, hogy élvezkednek rajtunk mivel Magyarok vagyunk.

A 65 látogatásból itt az újvidéki fogdában csak egyszer tudtunk beszélni anyanyelvünkön, az őr megengedte. A bírónő adta ki a bíróságon az engedélyt a látogatásra, számtalanszor mondta hogy minek megyünk minden héten látogatóba, provokált bennünket, engem mint szülőt indoklás nélkül letiltott a látogatásról, három hétig nem engedett be. Voltak barátok, akiket kizavart amikor kérték a látogatási engedélyt, azt fűzte hozzá hogy a börtön az nem Hotel, és nem adott engedélyt. Ha valaki ezt a kálváriát végig járta volna velünk az tudna a jogsértésekről könyvet írni. Gyalázatos.!!!

A tönkretevés függvénye az első fokon. A vizsgálati fogságban addig tartották őket 16 hónapig még nem lett jogerős az ítélet. És miután elsőnek megjelentették a médiában a hírt, a fiuk tudta nélkül gyorsan elhelyezték őket Sr. Mitrovicára, 2005 októbere óta ott vannak. Némileg más a helyzet mint Újvidéken de a börtön az börtön. Itt is nagy a szigor. Pár hónapja három fiú dolgozik kettő még nem kapott munkát. A szülők hozzátartozók együtt küzdenek a fiukkal. Ez a drákói nagy ítélet 61 év az öt fiúnak, teljesen felborította az életünket. Fellebbezések sokasága lett elküldve úgy a fiuk részéről úgy az ügyvédeik részéről úgy az evvel nem belenyugvó szervezetek, hozzáértő; emberek oldaláról. A szerbiai igazságszolgáltatás nem tanúsított megértést kérelmükre. Csakis az eljárást levezető bírónő ítélete volt a helyes, semmi más nem lett figyelembe véve. Csak alaptalan és újra alaptalan. Mint egy ilyen irányított ítéletben azt szokás levezetni. És lassan-lassan azért kibújt a szög a zsákból -egy másik esetben egy fajtalankodó szerb pap elitélésének elodázásában ugyanazok a bírák szerepeltek, akik a fiainkat elítélték úgy a bírónő az újvidéki kerületi bíróságról úgy a belgrádi felső bíróságon a bizottságokban, akik jóváhagyták és megerősítették a bíróság ítéletét.. Van bíró akit korrupció vádjával már elitéltek 8 évre.
Megjelent az újságokban a bírák a leváltás előtt, méghozzá az igazságügyi miniszter nyomozást indított ellenük a szerb pap esetében. Vajon a fiuk esete nem gyanús? Ugyanazok a bírák kimossák a szerb papot, a magyar verekedős fiúkat meg ilyen szigorral ítélik, jóváhagyják és alaptalanok a fellebbezések.
Biztosak vagyunk abban hogy e sorokat magas jogi szakértők is elolvassák, kérnénk őket itt gondolják át jobban, hogy ítélkeztek a fiaink esetében.

A küzdelem folytatódik, a fiúkat nagyon megviselte ez a hosszú bezártság, az igazságtalanság, senki nem mondta közülünk, hogy a tettet nem kell büntetni, mindenkire egyformán kellene alkalmazni a törvényt. Nem 10-15 éveket adni a magyar fiúknak a többségi nemzetből származó bűnösöknek meg alig keveset vagy semmit.
Nagy az aggodalom, sajnos már három személy elhunyt a szülők és hozzátartozók közül, nem küzdhet velünk fiaink szabadulásáért.

Elfáradunk de más megoldás nincs mint NEM ADJUK FEL - és küzdünk tovább.
Reméljük ez alkalommal is megértő emberekre találunk és küzdelmünket megértve támogatják. Mivel ez a küzdelem csakis az IGAZSÁG és a MIELŐBBI SZABADULÁS reményében vívódik

Üdvözlettel a Temerini fiúk és szülei

Közreadta:
M.Szabó Imre
Magyarok Világa,
Felelős szerkesztő, műsorvezető
Az adás megtekinthető:
www.mszaboimre.hu - másnap
www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm -
www.mszaboimre.org - publicisztikák, riportok
mobil: 30 6 327 348
ajánlom: http://oktober23bizottsag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párhuzamok
  2008-05-16 13:54:31, péntek
 
  Magyarországon létezik egy Hatvannégy Vármegye nevű regisztált civil stervezet, amely egyes szerbiai szerbek nemtetszését váltsa ki, mert az elnevezése a hatvannégy vármegyés történelmi Magyarországra emlékeztet.

Húzzuk alá, a történelmi Magyarországra emlékeztet, ami a szerbiai szerbek nemtetszését váltotta ki. Ez nem is volna baj, ha a nemtetszésüket nem a legradikálisabb módon fejezik ki. Ezt fizikai brutalitással való, majdhogynem agyonveréssel teszik, ahogyan ezt az alábbi idézetben történt

Elképesztő; Toroczkait összeverték, majd újra kitiltották Szerbiából
2008/05/11 - 12:37 Szent Korona Rádió

Párhuzamot vonunk == Amint azt tudjuk, Koszovó, Szerbia volt tartománya kikiáltotta önállóságát, megalakította kormányát, állami intézményeit, amit vagy negyven ország elismerése követett. Ezen a területen a hatalmat az újonnan kikiáltott új állam gyakorolja. Ezt az aktust, Szerbia kormánya és a szerb közvélemény nem fogadta el, mi több, kijelentette: Ezt sohasem fogja elismerni!.

Ennek ellenére Szerbiában megszervezett egyetemista és más csoportok, Koszovó területén tüntetéseket szerveznek az elszakadás ellen, olyannyira radikális módon, hogy a nemzetközi legális rendfentartók egyike, életével fizetett. Szerbia hivatalos személyei "átjárnak" Koszovóba, ahol Szerbiai parlamenti és Koszovó területén levő községek önkormányzati választásait is szervezi, csak csodálom,a tartományi választások kimaradtak?! Vajon miért?

Amint azt tudjuk, a TRIANONI, majd a II. világháborút követően A Párizsi Békeszerződés Magyarország egyik részét, a Szerb-Horvát- Szlovén Királysághoz, illetve Jugoszláviához csatolta le, ennek kapcsán, ha mi is azt tennénk, hogy belső magyar választásokat rendeznénk, illetve a magyar állam hivatalos intézményei kijelentenék, hogy ezt a lecsatolást sohasem fogják elismerni, és az itteni magyarokat arra buzdítanák, hogy ennek kapcsán tüntetéseket szervezzennek, mindezt párhuzamként, a reciprocitás elve alapján tehetné?!
Feltételezem, egy magyart sem tűrnének mrg a szülőföldjén!

Tartsuk be mindannyian, a szólás és mozgás-szabadságot mindenkivel szemben!

Újvidék 2008-05-13. Papp Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Körösényi kommentárhoz
  2008-05-16 13:52:21, péntek
 
  Körösényi András:

http://www.kommentar.info.hu/korosenyi_andras_a_rendkivuli_allapot_retorikaja.pdf


--------------------------------------------------------------------------------



Balogh Sándor:

Kommentár a Körösenyi kommentárhoz

Körösenyi András "A rendkívüli állapot retorikája" címmel próbálja elkenni Gyurcsány Őszödi beszédének és a csalással nyert választásnak jogi következményeit.

Az érv lényege, hogy különbséget tesz a csalás és az elcsalás közt. A csalásnak vannak törvényes illetve jogi következményei, az elcsalásnak nincsenek. Példának először a kártyajátékra hivatkozik. Ha valaki csal, pl. cinkkelt kártyával játszik, az büntethető, de ha valaki blöfföl, az megengedett. Azonban a példa nem jó, mert a helyzet nem azonos. A kártyajátéknál ha valaki megbízhatatlan partnerrel kártyázik, egyszerűen otthagyja a játékot, de valaki nem mondhatja az akár csalással akár "elcsalással" vagy blöfföléssel hatalomra került bandának, hogy felállok, nekem ne parancsoljatok és engem ne adóztassatok többet, mert elegem van a játékból.

A hivatalos választás több, mint egy kártyajáték, ahol az egyik nyer, a másik veszít. A választandó párt és a választó közönség közt mintegy szerződési viszony keletkezik: a párt ígéri, hogy a szavazatokért becsületesen, a választók érdekében kormányoz Ideálisan és elvben a politikusok a nép szolgái. Mindegyik párt ígér valamit, és a többet ígérő nyeri el az állást, kapja meg a szerződést. Minden civilizált ország jogrendszere elismeri, hogy a csalással megnyert, csaláson alapuló szerződés érvénytelen. Ha valaki vesz egy házat, és az eladó letagadja, hogy az alapok roskadoznak, vagy egy lovat ad el valaki és nem mondja meg, hogy a ló beteg, a szerződés érvénytelen, ha csak ki nem kötik, hogy az eladandó jószágot "úgy ahogy van" veszi meg a vevő.

Tehát Gyurcsány ezt a "társadalmi szerződés" elvét sértette meg, ezért a nép és az MSZP közti "szerződés" érvénytelen. Hogy más partok is ígérnek olyat amit nem tartanak be, nem törvényes kifogás. Az sem kifogás, hogy a másik párt nem akar kormányra kerülni, mert nekik sincs a krízisből kivezető politikájuk.

Ha mindenáron akarunk kifogást keresni az MPSZ hatalmonmaradására, az egyetlen erkölcsi alap, hogy nincs megfelelő alternatíva: a FIDESZ sem tud kivezető utat találni (legfeljebb ők nem hazudtak), és ami a fő, nem is akar kormányra kerülni. Eleget tudnak összelopni mint ellenzék! Sajnos, nincs harmadik lehetőség. A nemzeti oldal annyira megoszlott, hogy nem lenne képes sem egy előrehozott, sem a rendes időben tartandó választásra kormányzóképes pártot létrehozni. Tehát marad Gyurcsány.
Ami szégyen és gyalázat a nemzeti oldalra.

Balogh Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező lesz a hivatalokban
  2008-05-16 13:44:46, péntek
 
  Kötelező lesz a hivatalokban a cigány nyelvtudás
MTI 2008. 05. 15., 16:49 [origo]

Öt éven belül minden közintézményben lennie kell olyan munkatársnak, aki beszéli a beás és a romani nyelvet. A kormány a cigány nyelv használatáról szóló törvényt a jövő héten nyújtja be a parlamentnek.

Öt éven belül az összes magyarországi közintézményben lennie kell olyan munkatársnak, aki beszéli a beás és a romani nyelvet. A két cigány nyelv használatának kiterjesztéséről törvényjavaslatot nyújt be a kormány - mondta csütörtökön Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára. A törvény nem határozza majd meg, hogy egy intézményben hány beás és romani nyelvet beszélőnek kell dolgoznia

A nyelvhasználat kiterjesztése az oktatás, illetve a közigazgatás terén évi ötvenmillió forintos plusz költséget jelent. Gémesi szerint a nyelvhasználat kérdése szorosan összefügg az integrációval. A döntésben így az is szerepet játszik, hogy segítsék a roma foglalkoztatottság növekedését. A kormány a tervek szerint a jövő hét péntekig benyújtja a parlament elé a javaslatot, amelyet akár már idén elfogadhat az Országgyűlés.

Ajánlat
* Beismerte a kerepesi iskola a cigányok elkülönítését
* Visszaadta Hajdúhadház a szegregációs pénzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóhér vigyázz!!!
  2008-05-16 13:42:21, péntek
 
  című film vetítésére kerül sor, melynek
főszereplője:

WITTNER MÁRIA

Országgyűlési képviselő,
1956-os halálraí­télt
Szabadságharcos

A filmet készí­tette:
Siklósi Beatrix és Matuz Gábor

Filmvetí­tés helyszí­ne:
Nyí­regyháza, Krúdy mozi

Időpontja:
2008. május 16. 18 óra

A filmvetí­tésen jelen lesz
Wittner Mária Asszony
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha valaki utánam akar jönni...
  2008-05-16 13:39:45, péntek
 
  [Evangelium] 2008. május 16. - Péntek

Jézus egy alkalommal magához hívta a népet és tanítványait, majd így szólt hozzájuk: "Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. De aki értem és az evangéliumért elveszíti életét, megmenti azt. Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelkének kárát vallja? Mit is adhat az ember cserébe a lelkéért? Aki e hűtlen és bűnös nemzedék előtt szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal." Aztán még hozzáfűzte: "Bizony mondom nektek, a jelenlévők közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják Isten hatalomban eljövő országát."
Mk 8,34-9,1

Elmélkedés:
A szenvedéssel, az élet keresztjével való találkozáskor a legtöbben ösztönösen visszarettennek és el akarják hárítani azt. Jézus viszont éppen az ellenkezőjét ajánlja. De nem csak mondja ezt a mi Urunk, hanem ő is felveszi keresztjét. Magához szorítja, hogy őt az Atya ölelje magához. A kereszt visszautasításával az Atya karjaiból szakadna ki. Szorítsuk magunkhoz a keresztet, hiszen enélkül elveszíthetjük az örök életet. A szenvedések és nehézségek vállalásával engedjük azt is, hogy a mennyei Atya minket is szeretettel magához öleljen. Csak így juthatunk el az örök életre.
(Horváth István Sándor)

Imádság:
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására!
Szent Ágoston

Evangelium minden nap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5019
  • e Hét: 6399
  • e Hónap: 7346
  • e Év: 43287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.