Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Anyáknapi képek...
  2008-05-04 15:21:38, vasárnap
 
  Az anyáknapi képek a blogom képtárában, a:

http://furaila.xfree.hu/111244

fotóalbumomban láthatók.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Édesanyám
  2008-05-04 14:53:39, vasárnap
 
  Ó, ha álmomban megjelennél;
Számomra ez kinccsel felérne.
Áldott karoddal átölelnél -
Édes Anyácskám: csillag fénye.

Tudom, velem vagy, hiszen érzem.
Átemelsz árkon, sziklabércen,
Köd-útvesztőkön óvod léptem
És nincs rá mód, hogy megköszönjem.

Mert hiába esd'lő fohászom,
Nem hoz el Téged hőn várt álmom.
Hiába kérem esdve Istenem;

Mutassa arcod, fogd a kezem,
Hogy lelkem így nyugalmat leljen -
Nem láttat Ő Téged sohasem."
(Sz. Fehér Viola)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyátlan anyaság
  2008-05-04 14:45:25, vasárnap
 
 
A ,,vágott-virág" nemzedék anyátlan anyasága

A lakótelepi nagy idegenben,
a harmadik emeleti betondobozban szakadt
rám igazán az ,,anyátlan-apátlan-árva" érzése!
És, mert olyan nagyon vágytam rá:
álmodtam magamnak egy ANYÁT.

Széltében-hosszában nagyobb volt nálam,
haja őszes, fényes-dús, laza kontyba összefogva;
arca szív alakú; bőre ráncossága ellenére is bársonyos;
sötétbarna szeme borostyán sugarakkal- szeretettől sugárzó
(pont olyan, amilyen nagymamámnak volt).

Karja, egész teste nem azért volt kövérkésen
vastag, hogy hamarabb meghaljon, hanem azért,
hogy a szeretet pozitív kisugárzása minél
nagyobb felületen áramolhasson belőle!

Olyan volt, mint egy nagy puha-meleg fészek,
ahova oltalmat találva el lehetett bújni.
Őt kérdezgettem álmomban, amint álltam
egy hatalmas, fekete-fehér kockaköves várószobában,
alig domborodó hassal, esetlenül, kétségektől gyötrődve:

- "Ki szeret- és ki tanít meg engem anyául?"
Akkor megjelent ez a jóságos anya, kitárta két vastag karját
- "Én." mondta, miközben átölelt pihe-puha könnyedséggel..
- "Jaj de jó!" Sírtam el magam megkönnyebbülve.

- "Ne félj kicsim! Ne félj, meg fogsz tanulni
anyául! A képesség megvan benned, csak elő kell hívni!"
- "Hogyan?" Kérdeztem, de a választ már nem hallhattam
tisztán, mert felébredtem. - "A szeretet..." Rémlett,
mintha ezt mondta volna.

De ekkorra mindig ébren voltam
és az volt az érzésem, hogy már csak én
gondoltam tovább az álmom,
mert a s z e r e t e t tőlem még
álmomban is megvonattatott!

(Bóna Mária Ilona)
Bp. 1997. dec. 16.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefogás Magyarországért!
  2008-05-04 14:35:12, vasárnap
 
  Yolanda: Összefogás Magyarországért!

Nagy megtiszteltetés volt számomra részt venni a mai nap eseményein! A Magyarok Házában az első emeleten az oldalsó teremben zajlott a konferencia, mely igazi műhelymunkát hozott nem túl nagy létszámmal, ( szerk.: a konferenciára 70 fő jött el és 26 szervezet képvislte magát ( annál nagyobb lelkesedéssel és szakértelemmel! Torokszorító perceket éltem a mai napon, köszönet a szervezők áldozatos munkájának! És a Magyarok Istenének!

Megható volt a Magyar Nemzetért Mozgalom Vezetőjének szíves fogadtatása, a családiasan hófehér abrosszal leterített asztalok látványa, amelyen frissítőkkel várták a jórészt vidékről érkezett küldötteket! És jó szóval! A program kiválóan szervezett volt, profi, és ami nagyon tetszett előljáróban, hogy sok szünetet iktattak be az elméleti előadások közé, amikor az embernek módja nyílt ismerkedni a többiekkel, és kérdéseket intézni az előadókhoz!

Bóna Mária volt a Háziasszonya a napnak!

A Himnuszunk hangjaival nyílt meg a mai csodálatos nap!

Az eseményt Balogh Béla úr, a Magyar Nemzetért Mozgalom Elnöke nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket, tolmácsolva azok üdvözletét, akik nem tudtak megjelenni, pl. Dr. Bokor Imre, majd személyes vallomással folytatta, miszerint ő az Őszödi beszéd elhangzása után ébredt rá magyarságára, és azóta Élete minden percét ez az érzés hatja át, cselekedeteit a hazaszeretet irányítja! Ezt a koferenciát is azért hívta össze, hogy létrejöjjön a rég áhított nemzeti egység, hogy a számtalan sok Kossuth téri szervezet vezetője lemondva önös érdekeiről egy esetlegesen bekövetkező előrehozott választások alkalmával EGYSÉGES erőként lépjenek fel, egy nemzeti minimummal, amelyet mindenki el tud fogadni, de alapvetően a jelenlegi komprádor kormány megbuktatása legyen a cél, amelyben mindenki egyetértett! Kiemelte a megható pillanatokat, amelyeket a Kossuth téren megélt, és megélhettünk, a nemzet ébredésének, erkölcsi forradalmunknak felejthetetlen perceit! Sohasem felejtkezhetünk el azokról, aki ket képviselünk, és ezt nem pénzért tesszük, erkölcsi kötelességünk a nemzet szabadságának kivívása, rabszolga sorból való felszabadítása lelkileg és fizikailag! Megemlékezett Kossuth téri harcostársunkról, aki tegnap húnyt el, Török Éváról, aki az utolsó percéig a Nemzet szolgálatának élt! Egyperces néma vigyázállással tisztelegtünk emléke előtt! Zárásul köszöntötte a magyar Édesanyákat a holnapi Anyák napja alkalmával, és kiemelte, hogy az Édesanyák feladata kulcsfontosságú a nemzetépítés szempontjából, az ő áldozatvállalásuk, szeretetük nélkül semmire sem megyünk! Végül a magyarok Istenének áldását és támogatását kérte a mai konferenciára!

Kibédi Ervin: Ahogy a napok rövidülnek... című versét Apagyiné Gáspár Jolán olvasta fel az Édesanyák előtti tisztelgésül!

Ezekután a résztvevő Édesanyák gyönyörű emléklapot kaptak a Magyar Nemzetért Mozgalomtól!

A konferencia további része e bevezető szellemében zajlott, mindannyian éreztük, hogy "a szívnek győnie kell!"

Dr. Bakos Batu előadását a jogfolytonosság helyreállításának témájában tartotta meg! Elmondása szerint ez a kérdés most mindennél aktuálisabbá vált hazánkban!

Ennek 4 variációját ismertette.
1. Nemzetgyűlés nélkül a legalitás és legitimitás helyreállítása érdekében Előrehozott választásokat kell tartani. Ennek esélyét 10% körülire tette a professzor úr. Ebben az esetben egy 2/3-os jobboldali többségű Parlament megszavazhatja a történelmi alkotmányt a jelenlegi foltozott sztalini helyett, és a jogfolytonosság helyreáll!

2. Nemzetgyűléssel. Ezen belül vagy választás útján, és 2/3-os többség létrehozásával, melynek esélye kb. 15%, vagy ún. Szentkoronasejtek létrehozásával szerte az országban, amely kezdeményezés, és alulról jövő! Azonban lassú, éveket venne igénybe!

3. Önkormányzataink útján, mivel ezek az intézmények őrzik az íratlan magyar Alkotmány elveit és gyakorlatát, legálisak és legitimek! A mintegy 3000 önkormányzat polgármestereinek több mint 5%-a felesküdött a Szentkoronára! Kevés az idő a 10 % elérésére!

4. Kikiáltás útján - Azonban millióknak kellene állni a Nemzetgyűlés ügye mellett, ez a milliós támogatás jelenleg nem áll fenn.

5. FORRADALOM útján! 1956 csodákat művelt, pár nap alatt megszületett az ún. harmadik út, a magyar út, létrejöttek a munkástanácsok, kialakult a többpárti demokrácia, mindenféle előzetes recept és készülés nélkül! A magyar zseniális nép!

1944. március 19. óta megszállott ország vagyunk, minimum ettől az időponttól megszünt a jogfolytonosság Magyarországon, tehát megszünt a magyar állam szuverenitása!

A népfelségnek nincs alapja Magyarországon pl. Franciaországgal szemben! A NEMZET a hatalom letéteményese, mely többet jelent a "népnél", a tudatossága különbözteti meg attól! Lényeg Kárpátmedence egysége, a nemzet egysége! Természetesen a magyar nép tagja az is, akik a liberális bolsevik hatalomra szavazott, de nekünk, tudatosan magyar embereknek a SZELLEMI-LELKI EGYSÉGRE kell törekedni, amely a hatalom által kikezdhetetlen! Fizikailag meg lehet bármelyik mozgalmat, csoportosulást semmisíteni, a LELEKHEZ NEM FÉRHETNEK HOZZÁ!

Csizi Imre a civil szervezetek összefogásának kulcsfontosságú elemét a családi összetartásban látja, amely szintén kikezdhetetlen a mindenkori hatalom számára! Az állam az irányítás mellett a döntések hozatalának kizárólagosságát is magának követelte az utóbbi hatvan évben! A SAJÁT SORSUNKRÓL VALÓ DÖNTÉS MARADJON A CSALÁDOK KEZÉBEN, NE ENGEDJÜNK EBBE BELESZÓLNI! A családok ügyéibe NEM IS TUDNAK BELESZÓLNI hatalmi erővel! Ennek így kell maradni, és a családokra kell építeni a civil szerveződéseket!

1949. óta létezik a Cserkész Szövetség Kanadában! Magyaródy Szabolcs a Hunyadi Öregcserkészek Munkaközösségének vezetője arról beszélt, hogy Nyugaton rendkívül fontos lenne a magyarság propagálása angol nyelven! Amíg a környező országok kilométeres polchossznyi propagandaanyaggal rendelkeznek a saját országukról, addig a magyarság alig 20-30 cm-es hosszúságú polcon el tudja helyezni a saját népszerűsítése érdekében megjelentetett kiadványait! Azért is lényeges ez a kérdés, mivel a kinti ún. harmadikgenerációs magyarok már nem beszélnek magyarul, és tudniuk kell az óhazáról, őseikről! Amerikában a magyarságot képviselő lobbinak is szüksége lenne ilyen kiadványokra a hiteles képviselet érdekében! Kiemelte Lipták Béla 1956-os szabadságharcos amerikai munkásságát, akit a Dunaszaurusz elleni harcokban ismerhettünk meg a nyolcvanas évek végén, és aki ma felemeli a szavát minden a magyarságot gyalázó angol nyelven megjelent cikk, kiadvány ellen, és mozgósítja elektromos leveleivel a magyarságot szerte a világon! Wass Albert tevékenységét is meleg szavakkal méltatta Magyaródy Szabolcs, aki egymaga rengeteget tett a magyarság, a székelység ügyéért választott hazájában, Amerikában! Ma is megoldásra vár ez a probléma, és a jelenlegi Külügyminisztérium, ahol a rendszerváltás nem is történt meg, nem fogékony a magyarság népszerűsítésére, úgyhogy az amerikai öregcserkészek magukra vannak hagyatva erkölcsileg, anyagilag ebben az összmagyarság megmaradása szempontjából életfontosságú kérdésben! Még Király Béla is támogatta magyar származású írók műveinek kiadatását Amerikában!

Dénes János, 1956-os szabadságharcos szerint is a kiút a jelenlegi borzalmas helyzetből a forradalom, amely eljön, ha az ember mindent megtesz, amit meg kell tennie, de csak Jézus Urunk fogja eldönteni a pillanatot, amikor eljön a cselekvés órája! Hinni kell Istenben, de cselekedni kell azért, hogy jobb legyen!

Konda Bartal Piroska verse következett az elméleti előadások után, mely könnyeket csalt a szemünkbe: Tanulj Magyarnak lenni címmel, mely költemény a Gyorskocsi utcai jogellenes fogvatartása után született 1956-os Forradalmunk és Szabadságharcunk 50. évfordulóján, 2006. október 23-án! A kegyetlen, igazságtalan elnyomás és kínzatás perceiben született meg a hazafiasság megvallásának e gyönyörű gyöngyszeme!

Krasnyánszky Béla kecskeméti gazda a vidék helyzetének feltárásával folytatta jelenlegi helyzetünk elemzését! A magyar vidék a végnapjait éli, kezdte a felszólalását! A vidék gondja a város gondja is, a magyar mezőgazdaság felszámolása az ország ellátásának problémáját hozza magával, és a végén teljesen a külföldre kell hagyatkozzunk! Ne hagyjuk, lépjünk fel közösen az ország kiárusítása ellen, hiszen akié a föld, azé az ország!

Dr. Drábik János ezzel az előbbi mondattal kezdte előadását! Elmondta ezekután tényfeltáró elemzésében, hogy nem a látható kormány az elsődleges kormány Magyaroszágon, hanem a Nemzeti Bank, amelyet a külföldi pénzközpontok irányítanak, és ennek megfelelően nem Hazánk érdekében teszi a dolgát! A kormányunknak, az államnak a jelenlegi banktörvény szerint NINCS BELESZÓLÁSA a bank ügyeibe! Ezt feles törvénnyel elintézték a 90-es évek elején! A borzalmas eladósodásunk 1973-tól 1991-ig 1 milliárd dollár felvételével kezdődött, amelyért cserébe 11 milliárdot adtunk vissza, és jelenleg további 22 milliárd dollárral tartozunk! Ez a pénzügyi tranzakció spekuláció, amely önmagában is orvoslásért kiált! 1995-ben Síklaky István dolgozta ki az adósságcsapdából való kitörés módjait! - Vagy Argentína példáját követjük, és NEM FIZETJÜK AZ ADÓSSÁGOT LEGALÁBB EGY ÉVIG, vagy Lengyelország példáját, és elengedtetjük az adósságainkat! Ezen kívül számtalan példát felhozott a világból A magyar kiút megtalálásához és kiharcolásához azonban nemzeti érzelmű Kormány kellene!

A globális hatalmak, - mintegy 400 család a világon - nincs tekintettel a magyarság érzelmeire, csupán a tőkét és a profitot látja bennünk, és MINDENT MEG FOG TENNI, HOGY A MARADÉK NEMZETI VAGYONT, A MAGYAR FÖLDET ÉS AZ INGATLANVAGYONT MEGSZEREZZE!

A magyar nemzeti vagyont el kellett adni a kamatterhek kifizetése érdekében, az eddigi eladásokból mintegy 100 milliárd dollárt kellett volna kapjunk, de ennek csupán egyötödét, CSAK 20 MILLIÁRDOT KAPTUNK, AMELY AZONBAN NEM REALIZÁLÓDOTT a magyar nemzet javára, a Nemzeti Bankban landolt, ahonnan kivitték a küldöldi befektetők oda, ahonnan jött! Hasonló a helyzet az Európai Unióval is, amely 4-szer annyit kér tőlünk évente, mint amennnit "visszafizet"! Ez a visszafizetés is hazugság, mivel a pénz a Nemzeti Bankban landol, ahonnan a külföldi befektetők kiviszik ismét, anélkül, hogy egy huncut fillért is láttunk volna belőle!

Néhány milliárdos vezetőnknek jól felfogott érdeke kolduslétünk tartósítása!

Rabszolga és koldus nép nem lehet szabad! A külföldi tőkének nem érdeke a mintegy 1 millió 200 ezer munkanélküli munkába állítása!

Egyetlen kiút abból a mai pokolian kilátástalan helyzetből, ahol most vagyunk, hiszen hogy a föld és az ingatlanvagyonon kívül már SEMMI SEM MAGYAR MAGYARORSZÁGON, ha felvesszük a harcot a nemzetközi tőke gátlástalan támadásával szemben, követjük Síklaky István, Csath Magdolna, Bogár László kínálta megoldásokat, de LEGELŐSZÖR NEMZETI KORMÁNYT VÁLASZTUNK!

Vass István, a NAHÖK Elnöke arról beszélt, hogy a mai magyar nép büszke és harcos, és tudnia kell, hogy történelmünk több, mint 6000 éves, hiszen az egykori káldeusok leszármazottjai vagyunk, amelyről a meglelt fegyverek, pl. a számszeríj is tanúskodik! Meg kell mutatnunk, hogy MOST IS tudunk harcolni az életben maradásért - össze tudunk ma is fogni SZERETETTEL ÉS ÖNZETLENÜL, és nem tűrjük el az igazságtalanságot a Nemzetünk ellen, ahogy a Kossuth téri lelkes csapat is megmutatta! Le lehet, és le kell győzni Hazánk látható és láthatatlan nyomorgatóit! Erre számtalan példa akadt hazánk történelmében, pl. az egri hősök egész Európára kiható győzelme, mely bizonyítja, hogy nem a védők száma döntötte el a küzdelem kimenetelét a sokszoros túlerőben támadó török csapatokkal szemben, hanem a védők vitézsége, bátorsága és hazaszeretetete, és akár a mai Kossuth tériek helytállása is példamutató lehet valamennyiünk számára mostani erkölcsi forradalmunkban!

El kellett jönnöm, és tovább nem tudtam követni az értékes, gondolatébresztő, tudattisztító konferenciát!

Apagyiné Gáspár Jolán

(szerk.: hamarosan teljes beszámoló készül a konferenciáról képekel )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.