Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Új egyezség - hirdette meg Vik
  2008-06-12 21:32:57, csütörtök
 
  Új egyezség - hirdette meg Viktor, pedig még nem is válaszolt Fodor neki (hivatalosan)
2008-06-12. 19:07

Készüljetek, készüljünk - ez volt a fő üzenete Orbán Viktor csütörtöki, évadzárónak nevezett kampánynyitójának. Hogy mire?

Fidesz-Szadesz összeborulás: Gabriella levelet kapott, randevúra hívja Viktor

Az előrehozott választásokra gazdasági kényszer van - jelentette ki Orbán. Értsd: a gazdasági életet irányítók eldöntötték, új választásokra van szükség. Persze alaptalan antiszemita összeesküvés-elmélet az, hogy az SZDSZ-t és a gazdaságot ugyanaz a szűk elit mozgatná, mely előtt a Fidesznek ugyanúgy meg kell hajolnia, ha hatalmat akar, mint az MSZP-nek.

Új szerkezetű, a hagyományostól eltérő kormányprogramra van szükség, amely a különféle érdekcsoportokkal folytatott egyezségek összegét tartalmazná - sejtette ismét Orbán az Új egyezség jelentését.

Másik igazán új elem a szövegében az volt, hogy a kormány bukását ezúttal nem jósolta, valószínűleg már ő is kezdte hiteltelennek érezni az üres, tettek nélküli fenyegetőzéseket. Kimondta azt, ami eddig is nyilvánvaló volt: a szocialisták eldöntötték, addig húzzák, ameddig lehet. Ha hagyják őket, persze, hogy addig húzzák, nagyokos.

Orbán reményeit láthatólag a szadeszosok új elnökébe veti, ám nem tért ki arra a három feltételre, az alkotmány, a választási-, és az állampolgársági törvény változtatásának moratóriumára, amiket Fodor Gábor múlt szombati kampánybeszédében az előrehozott választásokról szóló tárgyalások alapjaként jelölt meg. Valószínűleg nem fontosak neki.

A Fidesz-elnök direkt módon - jóllehet Gabriella nevének említése nélkül - színvallásra szólította fel egykori kollégiumi szobatársát: "az SZDSZ-nek el kell döntenie, hogy marad-e kültag és csendestárs az MSZP nevű mutyi-Bt-ben". Vagy lesz a Fidesz-társa, tehette volna hozzá, de nem tette. Ott és nyilvánosan.

(Kuruc.info - Stop)

http://kuruc.info/r/2/26019/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendvai Ildikó szerint munka f
  2008-06-12 21:30:58, csütörtök
 
  Lendvai Ildikó szerint munka folyt
2008-06-12 13:49 barikád.hu



Lendvai Ildikó: szerinte munka folytLendvai Ildikó: szerinte munka folytLendvai Ildikó értékelése szerint nem akármilyen fél éve volt az országnak, a kormánynak és a parlamentnek. Szerinte a politikai harcok nem zavarták meg az ország átépítésének munkálatait.

A szocialista párt frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy az elmúlt fél évet sajátos ellentmondás jellemezte: a politika színpadán eddig nem tapasztalt változások zajlottak le, ugyanakkor az országban "az átépítés alatt a munka zavartalanul folyt".

Lendvai Ildikó több társadalmi csoportnak is megköszönte az elmúlt időszak áldozatvállalását, mert - mint mondta - most először ezeknek már eredményei is vannak. Kitért arra, hogy a kisebbségi kormányzás nem könnyű, de nem volt olyan törvény, amit ne tudtak volna elfogadtatni, bár korábban még más körülmények között tervezték.

Hozzátette: két leckét kellett megtanulniuk: a szélesebb körű parlamenti egyeztetést és a sokkal szélesebb alapokon nyugvó társadalmi egyeztetést.

Az Alkotmány előírja a társadalmi szervezetek bevonásának szükségességét az egyes törvények elfogadásához, azonban az Alkotmánybíróság véleménye szerint ennek elmulasztása önmagában nem teszi érvénytelenné a törvényt. Ennek megfelelően a kormánypártok általában eltekintenek ettől a feltételtől.

MTI-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadjárat a nyugdíjasokért
  2008-06-12 21:27:08, csütörtök
 
  Hadjárat a nyugdíjasokért
2008-06-12 06:23:58

Nagy lendülettel folytatja kampányát a nyugdíjasok megnyeréséért a kormány. Valódi hadjáratról beszélhetünk, hangos a fegyverropogás, bár a "muníció" elég kezdetleges: csupán a politikai ellenfél lejáratását tartalmazza. A médiakampány a most ellenzékben működő Fidesz nyolc-tíz évvel ezelőtti, kormányzati pozícióban hozott intézkedéseiről hirdeti - sokadik alkalommal -, hogy azok megkurtították az idős emberek járandóságait. Tehát - zengi a propaganda - a nyugdíjasokra nyomor vár egy esetleges új Fidesz-kormány megalakulása esetén. Az ismeretlenségből felbukkanó nyugdíjasszövetség, a Nyubusz fizetett újsághirdetésekkel még azt is levezeti, hogy a szocialista párt irányítása alatt a nyugdíjasok helyzete mennyit javult. Az MSZP lenyúlta a civilnek látszó szervezet szövegét, és szinte azonos tartalommal szórólapokat terjeszt Budapesten és környékén.

Persze a nyugdíjasok szavazatai sokat nyomnak a latban. Ha sikerülne rásütni Orbán Viktorra és pártjára a bélyeget, hogy az idős emberektől elvont pénzekből próbálja a magyar gazdaságot gyógyítani, az a szocialisták jelenleg igencsak halovány választási esélyein sokat javíthatna. Biztosak lehetünk abban, hogy a kétnapos kormányülés is főként a "hogyan járassuk le Orbánt" feladatkör módszertani változatai körül zajlott, különös tekintettel a nyugdíjasok ügyére. Ki gondolkozik már a kormányzati berkekben reformokon vagy egyáltalán az ország irányításának kérdésein? Nekik most sokkal fontosabb a túlélés taktikájának és technikájának a csiszolgatása.

Érthető módon zavarja az MSZP propaganda-hadjáratát az, amikor egy ellenzéki párt konkrét adatokkal bizonyítja: a nyugdíjak inflációkövető növekedése épp az Orbán-kabinet regnálásakor indult meg, viszont az idős emberek ellátásának vásárlóértéke, és életszínvonala érezhetően csökkent az elmúlt évben. A KDNP tegnapi bejelentése épp arról szólt, hogy a nyugdíjasokat a juttatások emelésével kompenzálni kell a veszteségekért. A miniszterelnök környezetében nehezen viselik el azt a kereszténydemokrata ténymegállapítást is, hogy a szocialista kormányzás alatt megnehezítették a hatvanasok munkavállalását, valamint a közeljövőben nyugdíjba vonulók is hátrányos helyzetbe kerülnek. Sürgősen cáfolni kellett az ellenzékiek érveit, de ezt a feladatot a kormányszóvivő csak úgy tudta megoldani, hogy a nyugdíjak tavalyi reálérték-csökkenéséről egyszerűen megfeledkezett.

Közben a nyugdíjasok döntő többsége egyre jobban lemarad a gyorsuló inflációval folytatott versenyben. Így a kormányzati hadjárat nem érhet célba, az adófizetők pénzéből harci eszközökre fordított milliók pedig megint kidobott pénznek bizonyulnak.

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentés a kommunista elnyomás
  2008-06-12 21:17:59, csütörtök
 
  Jelentés a kommunista elnyomásról Brüsszelben
2008. június 12. 20:18HunHír.Hu-információ

Az Európa Parlament épületében 2008. június 12-én mutatták be a kommunista elnyomást bemutató romániai jelentést.

A román történészekből és társadalomtudósokból alkotott munkacsoportot Vladimir Tismăneanu vezetésével Traian Băsescu államelnök kérte föl a kommunizmus elnyomó gépezetét bemutató jelentés megírására.

A brüsszeli bemutatón részt vett a munkacsoport vezetője, Vladimir Tismăneanu, a Marylandi Egyetem professzora, Horia Roman Patapievici, a Román Kulturális Intézet igazgatója, Mircea Mihăieş, az intézet aligazgatója és Románia brüsszeli nagykövete.

Tőkés László üdvözletét Szilágyi Zsolt kabinetfőnök tolmácsolta. Felszólalásában elmondta: a jelentés történelmi jelentőségű és mind tudományos, mind pedig politikai körökben igen nagy elismerésnek örvend. A Tismăneanu-jelentés az első olyan hivatalos állami dokumentum, amely rögzíti az etnikai, nyelvi közösségek és vallási felekezetek elleni, az állam által tudatosan irányított elnyomást.

,,Tőkés László európai parlamenti képviselő nevében, romániai magyarként, elismerésemet és köszönetemet fejezem ki a jelentés megvalósításáért és munkájukért. A dokumentum jelentőségét Tőkés László is méltatta a tavalyi államelnöki látogatásán és örülök a lehetőségnek, hogy itt, az Európa Parlamentben is megtehetjük ezt."

Szilágyi kérdést is intézett az előadókhoz, melyben afelől érdeklődött, hogy a siker után folyatja-e a munkát a bizottság, van-e továbbra is politikai támogatásuk?

Vladimir Tismăneanu válaszában elmondta: konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a jelentés nyomán:

- a dokumentum hozzáférhető lesz alternatív oktatási anyagként az iskolákban,

- tervezik egy, a kommunista diktatúra rémtetteit bemutató intézet létrehozását a budapesti Terror Ház példáját követve,

- törvénykezési javaslatuk is van, ugyanis a Szekuritate egykori verőlegényei mind a mai napig az átlagos nyugdíjak többszörösét kapják az államtól az érvényben lévő törvények alapján.

A bizottság elnöke elmondta: értesültek már arról, hogy Tőkés László a nyilvánosság előtt már több ízben kifejezte támogatását és nagyrabecsülését a jelentés megszületéséért. Tovább kívánják folytatni a munkát, habár tudják, hogy a jelentés nyilvánosságra hozatala után a parlamenti képviselők többsége az államelnök elmozdítását kezdeményezte, a szélsőséges pártok is durva támadást intéztek ellenük.

Kérdésre adott válaszában Patapievici elmondta: a kommunizmus és a nácizmus hasonló elbírálást érdemel, habár a nyugat megmagyarázhatatlan közönyt mutat a kommunizmus elítélése kapcsán. A kommunista totalitarizmus illegitim és kriminális rendszer volt, egy őrült utópia, és így kell kezelni. Még húsz évvel a rendszerváltás után is óriási ellenállásba ütközött a diktatúra elítélése. A nyugat felelősségét hangsúlyozta a kommunista múlt feldolgozása kapcsán: az nem lehet közömbös a Kelet-Közép-Európai kommunista országok múltja iránt.

A jelentés megírása politikai támadások kereszttüzébe került: ,,többen azt is meg akarták akadályozni, hogy a kommunizmust illegitimnek és kriminális rendszernek nyilvánítsuk. A diktatúra az anormalitás elfogadását eredményezte, nagy kihívás a normalitást újból visszaállítani. A kommunista rendszer egy tömeggyilkos logikára épül. Elnyomva az egyén és a közösség identitását, az emlékezet szétrombolását akarta véghezvinni. Ha eltöröljük az emlékezetet, közömbösek vagyunk a múlttal, képtelenek leszünk jövőt építeni" - mondotta


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ISKOLAPÉLDA a MAZSIHISZ és a
  2008-06-12 21:15:07, csütörtök
 
  TÁJÉKOZTATÁSUL:





ISKOLAPÉLDA A MAZSIHISZ ÉS A JAD VASHEM BIZOTTSÁG

DISZKRIMINÁCIÓS ELJÁRÁSÁRÓL



Minden tisztességes ember rokonszenvez azzal a gondolattal és megoldással, hogy a kimagasló érdemeket felmutató személyeket megkülönböztetett tisztelet övezze. A tisztelet - egyik - kifejezése, hogy az arra érdemesek kitüntetést, oklevelet, emléktáblát, szobrot vagy utcanevet kapnak, illetve (különféle) iskolák, intézmények, szervezetek, építmények stb., vegyék fel a nevüket. A Yad Vashem kitüntetést azok a személyek kapták (kapják), akik segítettek az üldözötteken és (gyakran) életük kockáztatásával is védelmezték az elesetteket.

Sajnálatos, hogy a MAZSIHISZ vagy/és a Yad Vashem Bizottság egyes esetekben nem körültekintően járt el a kitüntetés adományozásánál, illetve az elbírálás során kialakított döntés meghozatalánál. A kirívóan diszkriminációs eljárásukat, az alábbi két pontban rögzítettek szemléltetik.



I.

MIÉRT KAPOTT YAD VASHEM KITÜNTETÉST KIRÁLY BÉLA?



Király Béla több változatban előadott nyilatkozata alapján megállapítható, hogy vezérkari századosként, 2-3 alkalommal (néhány hetes időtartamra), frontszolgálatot is teljesített, alapvetően ellátási (gazdálkodási) feladatok végrehajtására.

Ebben a minőségében került kapcsolatba zsidó munkaszolgálatos katonákkal Proskurowban, akikkel (elmondása szerint) emberségesen viselkedett, gondoskodott arról, hogy friss szalma legyen a szalmazsákjukban és azt is elrendelte, hogy 24 órán belül mindenki viseljen sapkarózsát, mert észrevette, hogy sokak sapkájáról hiányzott ez a díszítő elem.

A munkaszolgálatosoknak azt tanácsolta, hogy gyűjtsék össze a zsoldjaikat,- vásároljanak szekereket és lovakat, azzal jöjjenek haza, megkönnyítve a gyalogolással járó fáradalmakat.

Egy másik nyilatkozatában azt állította, hogy kétszáz főt segített haza, gépkocsival biztosította azt útjukat, hogy ne érje őket atrocitás, és ne kallódjanak el a hosszú úton. Megállapítása szerint, a század teljes létszámmal, veszteség nélkül hazatért.

Ezekben a nyilatkozatokban sok minden ,,sántít": (1) egy század nem kétszáz főből áll, (2) a gépjárművel nehezen lehetett kísérni vagy vezetni a lovas kocsival közlekedőket, (3) egy százados (de még egy hadsereg parancsnok sem) nem volt abban a helyzetben, hogy a német frontparancsnokság engedélye nélkül, akár egy szakaszt is kivonjon a hadműveleti területről, (4) nehezen képzelhető el, hogy Király Béla 200 fő részére egy nap leforgása alatt friss szalmát tudott biztosítani, és sapkarózsákat is beszerezhettek a környező kolhozok magazinjaiban.

Annak ellenére, hogy Király állítását 3-4 munkaszolgálatos (a kétszázból?) is tanúsította, mégis megkérdőjelezhető a Jad Vashem Bizottság döntése, mert a tanúk csak arról beszéltek, hogy Király százados rendesen viselkedett velük szemben. Talán a Bizottságnak fel sem tűnt, hogy az egyik tanú azt igazolta, hogy Sztanyiszlauból tértek haza, Király viszont azt állította, hogy Proskurowban volt a ,,század" ... Az már - talán - említést sem érdemel, hogy két tanú Király ,,földije" volt, egyben testvérek voltak.

Vagyis: a kitüntetés adományozásának jogossága ,,gyenge lábakon áll", a Bizottság nagyon jószívű és nagyvonalú lehetett a döntés meghozatalakor, de az sem mellékes, hogy a kitüntetés odaítélésekor (1993-ban) Király Béla már vezérezredesi rendfokozatban volt és országgyűlési képviselőként tevékenykedett az SZDSZ frakciójában.



II.

MIÉRT NEM KAPOTT YAD VASHEM KITÜNTETÉST FEHÉR LAJOS, A LEGENDÁS ,,PACAL"?



Fehér Lajos (Budapest, 1926. 05. 12.) ifjúsága kenyérgyárban, pékségekben, és a ring kötelei közt telt el, miközben a Mária Valéria lakótelepről járt munkahelyére, valamint az ökölvívó edzésekre, illetve versenyekre. A PACAL becenevet azért kapta, mert éveken át egy kis lábasban vitte tízóraira, ebédre és uzsonnára az akkori idők legolcsóbb táplálékának számító ennivalót, mivel (utólagos) állítása szerint, ki nem állhatta a libamájat és a kaviárt...A CSIKÁGÓ HŐSE becenevet viszont azzal érdemelte ki, hogy 1944-ben a Budapest, VII. kerületi egykori István út 12. sz. alatti Kleisz János sütőmester cégénél dolgozott, és RENDSZERESEN juttatott kenyeret az üldözötteknek (kenyérjeggyel nem rendelkező menekülteknek), valamint a gettóba zárt zsidóknak. Tette ezt abban az időszakban, amikor az életével játszott a németek és a nyilasok által üldözött zsidók vagy katonaszökevények megsegítéséért.



PACAL SPORTPÁLYÁJA



IFJÚSÁGI BAJNOK (1944), A DUBLINI EB BRONZÉRMESE (1947), VÁLTÓSÚLYÚ MAGYAR BAJNOK (1951), NÉGYSZERES NEMZETKÖZI HADSEREG-BAJNOK, AZ EGYETLEN ÖKÖLVÍVÓ A VILÁGON, AKI HÁROM OLIMPIAI BAJNOKKAL MÉRKŐZÖTT (CSIK TIBOR, TORMA II. GYULA, PAPP LÁSZLÓ), A MÖSZ ÜGYINTÉZŐJE.



EMLÉKEZŐK



Kleisz János özvegye 1985-ben szóban és írásban is elismerte, hogy tudomása volt Pacal tevékenységéről, de ő is a kitaszítottak pártján volt, és ,,hallgatásával" fedezte Csikágó hősét.

Kariskó Tibor cipészmester 1987. április 13-án írásba adta, hogy Pacal nem csak kenyeret, hanem lóhúst is juttatott a rászorulóknak, amit csak azok tudtak igazán értékelni, akik a szőnyegbombázások időszakában (majd pedig Budapest ostroma alatt) legfeljebb a húsjegyüket süthették meg a petróleumfőző lángján, ha volt petróleumuk. Pacal a bombázás vagy a tüzérségi tűz áldozatául esett lovakat szeletelte fel, és egy 15-20 literes vájdlingban cipelte a gettó kerítéséhez, valamint a pincékben (óvóhelyeken) lévő idős - magatehetetlen - emberekhez.

Arnold Antal szabómester (1987. februárjában) írásos igazolást adott arról, hogy ún. SAS behívóval a zsebében bujkált a budapesti VII. kerületi István út óvóhelyein (pincéiben) 1944-45-ben, és Pacal segítségével vészelte át a vészterhes időket.

Ramos Aviva izraeli lakos 1967. január 12-én levelet küldött a Magyar Izraeliták Országos Képviselete Irodája címére (Budapest, VII. Síp u. 12.), amelyben ecsetelte Fehér Lajos tevékenységét és többedmagával javasolta, hogy az igaz embereknek járó YAD VASHEM kitüntetésben részesítsék.

Szántó Imre, a Ferencvárosi Torna Klub ökölvívó edzője 1987. február 21-én írásos igazolást adott arról, hogy Fehér Lajost mindig türelmetlenül várták a edzőteremben, mert a sütődéből hozott pékárukkal segítette, a fűtetlen teremben, ,,mezítláb" edző ökölvívókat.

A Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete 1996. február 22-én levélben kérte Joél Aron urat, Izrael Állam Budapesti Nagykövetét, hogy a mellékelt dokumentumok alapján terjessze fel Fehér Lajost a Yad Vashem kitüntetésre, mert a vészterhes korszakban számtalan zsidó életének megmentője volt.

A MUSZOE levelére válasz nem érkezett...



FEHÉR LAJOS /PACAL/ EMBERMENTŐ TEVÉKENYSÉGÉT ISMERŐK, ÉS A YAD VASHEM KITÜNTETÉS ODAÍTÉLÉSÉT TÁMOGATÓK JEGYZÉKE



1/ Salgó László főrabbi, 2/ Sárközi József előadóművész, 3/Sebes Gusztáv labdarúgó mesteredző, 4/ Barabás Mihály artista művész, 5/ Szabados Márton boksz-tréner,

6/ Ádler Zsigmond boksz-tréner, 7/ Metlesz Mihály nyugdíjas, 8/ Kálmán Györgyné, 9/ Harangi Imre olimpiai bajnok, 10/ Gábor Rezső MÖSZ. bíró, 11/ Bende István színház szervező, 12/ Szántó Imre boksz-edző, 13/ Bácsovics Dezsőné szőnyeges, 14/ Keller László (USA) főpénztáros, 15/ özv. Fehér Istvánné szőrmés, 16/ Sárosi Imre úszóedző, 17/ Fürzt Ferencné a pékmester leánya, 18/ László György Magyar Rádió, 19/ Salgó György esküvői tanú, 20/ Kariskó Tibor cipész, 21/ Kazimir Károly színházigazgató, 22/ Kertész Alíz olimpiai bajnok, 23/ Rutka Ferenc festőművész, 24/ Paraczky Sándor ökölvívó, 25/ Bondi Miksa ökölvívó, 26/ Énekes Rózsi, 27/ Kőnig Miklós OTSH, 28/ Léner Péter színházi főrendező, 29/ Sermer György MÖSZ elnök, 30/ Unger László rendőr tiszt, 31/ Kővári László klub-vezető, 32/ Hemz György cirkuszigazgató, 33/ Papp László háromszoros olimpiai bajnok, 34/ Kabos László színművész, 35/ Borszéki Zoltán követségi dolgozó, 36/ Ösztreicher Emil labdarúgó vezető, 37/ Kárpáti Rudolf többszörös olimpiai bajnok, 38/ Hoffman Gábor boksz-intéző, 39/ Baron László ökölvívó, 40/ Arnold Antal szabómester, 41/ Fábián Jenő kenyérgyár vezető, 42/ Mérei Vilmos kereskedő, 43/ Jeles Ferenc villanyszerelő, 44/ Albert Ferenc kultúrmunka-szervező, 45/ Fóti András rendőrtiszt.



EPILÓGUS



Aligha vitatható, hogy 45 személy szava talán nyom annyit a latba, mint 3-4 személy (pontatlan vagy semmitmondó) tanúskodása. PACAL is mondhatta volna az üldözötteknek, hogy gyűjtsenek pénzt, és vegyenek azon kenyeret vagy húst. Ő viszont élete kockáztatásával ingyen adta azt, amiért akkortájt az aranyat sem sajnálták az emberek.

TISZTELT MAZSIHISZ és YAD VASHEM BIZOTTSÁG! A Fair Play játékszabályokat betartva, már sokan szóvá tették Önöknek Fehér Lajos történetét. Senki sem kapott választ!

Én nem is várom és nem kérem a válaszukat, de számomra és sokunk számára PACAL (csupa nagybetűkkel írva) az IGAZ EMBER! Dicsősséget hozott a magyar névnek, Magyarországnak. Elesettek sokaságát támogatta, miközben maga is szűkös körülmények között élt: dolgozott, sportolt, tanult, az életét kockáztatta másokért,- és életfilozófiája alapján: ,, Jobban szeretett adni, mint kapni".



Eredeti dokumentumok alapján összeállította:





Prof. Dr. Bokor Imre



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbított levé
  2008-06-12 20:52:30, csütörtök
 
 

Továbbított levél: Re: Továbbított levél: Mi az SZDSZ-re szavazunk!



Kedves Mindenki!
Hát igen! "Van mire büszkének lennünk"!
Ide másolok egy levelet. Kicsit egzaltált, a 3 gyermekes apuka azt kéri, hogy juttassuk el Demszkynek. Ha valaki tudná Demszky címét, megkérem, hogy küldje el...Ez a liberalizmus fertőjének következménye.
Elengedhetetlen a hit-és erkölcstan bevezetése az iskolákba! Sodoma-Gomorra jelenség, ami nálunk folyik!
Bevallom, hogy hamarosan 40 éve élek házasságban.Hozzámentem ifjú korom szerelméhez,akit 16 éves koromban ismertem meg.Persze úgy is lehet mondani, hogy hozzámentem az első jött-menthez...Csak, hogy ő 3 gyermekünk apja, 3 unokánk nagyapja...És a kezemet sem fogta meg más férfi.Meg szokták kérdezni, hogy most panaszkodom, vagy dicsekszem? Igenis dicsekszem!!!

Üdvözlettel: Stadler Mari, 59 éves nagymama


Tisztelt Demszky Úr!

2008. jún. 6.

Tegnap személyesen értesültem róla az illető általános iskola első osztályos gyermekeinek osztályfőnökétől, aki ezért rendkívüli szülői értekezletet hívott össze, hogy osztályukban 3 fiú tornaórán nyíltan és teljesen megtagadta a tanárnak való engedelmességet, félrehúzódtak a tornateremben egy zsámoly mögé, és miközben az egyik őrt állt, a másik kettő ,,fertelmeskedett", azaz mindenféle homoszexuális cselekedetet elvégeztek egymáson, beleértve az orális és képességeikhez képest más módozatokat.

Ezek szülők gyermekei, de az iskolákat új iskolába vonták össze, ahol állami gondozott gyerekek is vannak, akiknek semmilyen pozitív önképük nincs, ami Amanda Boys keresztény tanító szerint a Beliál szelleme működésének alapja és velejárója, ami egy nagyon pusztító szellemiség és könnyen agresszívvé válhat.

És ezek a fiúk semmilyen keresztény hit és erkölcsi tanításba nem részesülnek az állami intézményben, mondván, hogy ez állami intézmény, pedig nekik is ugyanolyan joguk van Jézus hitére és az apostoli tanításra és az üdvösségre és pozitív önképre és erkölcsre, mint más, szülőkkel rendelkező gyermekeknek. Ezen gyermekek ily módon lelkileg és erkölcsileg a sötétség és kilátástalanság tisztátalan, negatív kulturális áramlataiban próbálják magukra felhívni a figyelmet, ami rossz hatással van a környezetre is.

De azoknak a gyermekeknek is joguk van az élethez, a jóhoz, az erkölcsi tanításhoz és rendszeresen és megfelelően hallani az evangéliumot, akiknek a szülei ezt nem tartják fontosnak. És az állami iskolákban ezeket nem kapják meg.

Az új iskola igazgatóját politikailag erőltették pozícióba, annak ellenére, hogy a pedagógusok a régi, keresztény érzületű és erkölcsű igazgatónőt szerették volna, aki szakmailag is kiváló. Szellemileg, és így gyakorlatilag sem közömbös, hogy aki egy intézményt, szolgáltatást befedez, mit és kit képviselve teszi ezt. Egy ateista kormányt, vagy az igaz Istent.

Az újszövetség, amelyet zsidó emberek írtak, meghatározza, hogy onnan tudjuk meg, hogy szeretjük atyánk fiait, hogy Isten parancsolatait megtartjuk. Isten törvényt adott szövetséges népének, és voltak, akik áthágták Isten törvényét és bölcs, és az emberek javára és boldogulásáért rendelt parancsolatait. Ezek romlást és pusztulást hoztak a népre, azaz a nép ellenségeinek, antiszemitának bizonyították magukat. Pál, a törvénytudó és egyben az Úr küldötte, megmagyarázza, hogy nem az a zsidó, aki külsőképpen az, hanem az, aki a szíve szerint körülmetélkedett és a törvényt megtartja. De nem az emberi rendeléseket és parancsolatokat, hanem Isten rendeléseit.

Nem ember az Isten, mindazonáltal együtt érző és az embereknek adott parancsolatainak a szó jó értelmébe véve valóban vannak humanista vonásai, amennyiben ezek a közösség javát szolgálják, míg a kinyilatkoztatás Istenét tagadó, vagy attól elszakadt és függetlenült, saját útjára tért ember humanizmusa, amely nem tekint Istenre és Isten útjaira, rendeléseire, ez a humanizmus, ami világi humanizmus, ellenkezik mindazzal, ami az emberi közösség javát és boldogulását szolgálja, alapvetően emberellenes. Ha tehát a humanizmusra, mint az emberek javát szolgáló jóra kívánunk tekinteni, akkor alá kell vetni a közösséget Istennek, Jézus Krisztusnak, - aki a megváltó - és Isten rendeléseinek. Ez a hatalmasság dolga.

Mivel imádkoznak Bp-ért és a város vezetőiért, áldva őket, ez félelemmel és rettegéssel kell, hogy eltöltsön, mivel az áldás sokféleképp jöhet.

Ezért, hogy rosszabb helyzetbe ne kerüljön a fővárosközpontú Magyarország, mint amilyenben most van, kérem, tegyen meg minden hivatali és egyéb befolyásában és hatalmában lévőt, - és ez nem kevés, ha van hite, - annak érdekében, hogy ebben az évben és soha többé ne legyen Budapesten homokos fesztivál, sem pepszi sziget és ne jöhessenek be olyan sátánista és szellemi, erkölcsi kárt behozó és terjesztő rock együttesek, amelyek teljes romlást, törvénytelenséget, bűnözést adnak át, és olyan hírhedtek, hogy már sok országba be sem tehetik a lábukat. Gyümölcseikről, beszédeikről, énekeikről, plakátjaikról, külsejükről felismerhetők.

Ha egy nagy kondér levesbe apránként adagolunk valamilyen anyagot, az előbb utóbb az egész leves minőségét, állagát és ízét megváltoztatja. Önnek extra távokat kell befutnia, hogy hivatala műhelyét kiterjessze a város szellemi és erkölcsi oltalmára, ami anyagi javára is van a városnak. Törvényt és határt kell szabni az alávalóságnak, ha nem akarjuk, hogy mindent elborítson és megemésszen. És mindezekben Isten törvényei a mérvadóak. És Ő maga. Gondolja át, kérem.

Ha pedig az alávalóságot támogatják a főemberek, arra hivatkozva, hogy semmit nem tehetnek, mivel egy magasabb hatalomnak, egy magasabb törvénynek, a világi humanizmus alkotmányértelmezésének engedelmeskednek, akkor könnyen felismerhető, hogy e mögött maga az Ördög áll, mint szellemi hatalmasság. Istennek kell engedelmeskedni, nem az ördögnek. Számomra világos, hogy az emberi méltósághoz és élethez való jogot lábbal tiporja minden Isten ellenes fertelmesség és alávalóság és tivornya anyagi és hatalmi és erkölcsi támogatása.

Mindössze szemléletet, világnézetet kellene váltani. Semmi elfogadható vagy ésszerű érv nem áll amellett, hogy miért kellene állami illetve területi tisztségviselőknek döntéseiket és gondolkodásmódjukat egy ember- és Istenellenes, pusztító szellemi hatalmasság uralma alá vetni. Semmi nem indokolja, hogy ne értelmezhetné az Alkotmányos jogot igazság és valóság szerint és Isten és az Ő Igéje világossága szerint. Ez persze ellenállást fog kiváltani sokakból, mivel erre lett kondicionálva gondolkodásmódjuk. De mit veszíthet? Mit veszíthet hosszú távon? Az alávalóság ára nagy és egyszer utoléri az embert és akkor már minden késő. Az Istenfélelem ára is nagy, és jutalma örök.

A biblia írja a fejedelmekről, hogy: Isten szolgája ő, a jóra, nem hiába viseli a fegyvert, a jó oltalmazására és a gonosz büntetésére. Ha ön és Isten együtt (Jézus a Megváltó és Isten), akkor a Gonoszt meneszteni kell. Miként Istennek és országának el kell jönnie, és jobb, ha velünk, hasonlóképpen a Gonosznak és uralmának távoznia kell, azokkal együtt, akik hozzá makacsul ragaszkodnak, és nem akarnak szívből a jó oldalra átállni.

Bár ön nem fejedelem, így hatalma korlátozott, mégis nagyobb hatalma van és tekintélye és súlya Budapest ügyeiben, mint egy átlag polgárnak, tegyen meg mindent, azon felül, mint szokás, annak érdekében, hogy előre vivője és ne hátráltatója legyen annak a folyamatnak, amit Isten akar végbevinni a városban, annak szabadulásáért és javáért.

Ha valaki arra merészkedik, hogy elfoglalja Isten szolgájának székét egy területen, akkor annak az embernek elszámolni valója van Istennel, és az emberek előtt is, és nem hivatkozhat majd olyan emberi rendelésekre, amelyeknek való engedelmesség vagy alkalmazásuk szabad választása sokak romlását, rontását és vesztét eredményezi. A gyermekek kiáltása hangosabb lesz az ítélet napján.

Mert maga az Úr is áthágta az Isten ellenes hazug emberi rendeléseket, amiért is folyamatosan vádolták, mint törvényszegőt és bűnözőt, és ki is végezték, holott az írás mondja róla előre: ,,a törvényt igazán jelenti meg". Jézus a tökéletes törvényesség, és a törvénynél nagyobb az erkölcs és a szellem, és Isten így fogja számon kérni minden embertől.

Mivel imádkoznak önért, és áldják, ezért kegyelmet és erőt nyer a jóra, hogy adott helyzetekben máshogy lásson, higgyen és döntsön, mint általában - ne használja gonoszra, mert ezzel árt, és fájdalmat és szenvedést okoz, és Isten számon fogja kérni. Ha a város javát keresi, ha a szó jó értelmét tekintve humanista, ha nem ember- és emberiség- és nép- és Izrael ellenes vagy antiszemita, akkor ez döntéseiben és cselekedeteiben meg fog látszani, és ebben legyen állhatatos és kitartó, kiáltva Jézushoz segítségért.

De ha ezek ellenkezőjére adja magát, vagy megmarad ezekben, az is nyilvánvaló, de tudnia kell, hogy Isten szereti Bp-et és annak lakóit, a hegyeket, a fákat, a madarakat, a Dunát, a múltat a jelent és a jövőt, és eljön és közeledik az idő, és itt van, amikor árad az irgalom és a kegyelem, és rettenetes lesz azokkal szemben, - különösen akik nagyobb befolyás helyeit foglalják el, - akik közben és ennek ellenére Őt és rendeléseit sárba tiporják, kicsinyeit mulasztásaikkal és rossz döntéseikkel romlásba taszítják.

Isten mindezekért megítél, a jókat maradandó jóval jutalmazza meg, de ha egy város befedezője gyáva és nem az Istent féli jobban, és így megmarad a gonoszban és a pokolra jut a nyomorult és gonosz befedező, ott a Gonosz fogja gyötörni mindazokkal a szenvedő elkárhozott emberi lelkekkel együtt, akiket ő segített kárhozatra istentelenségének közhivatal útján történő kiterjesztése által. Jól teszi, ha ezeket megfontolja és ezekhez az irányelvekhez tartja magát.

Tőlem elvették a forgalmimat, mivel lejárt a kocsim műszakija, és nem vettem észre. Hiába mondtam, hogy hétfőn levizsgáztatom. Nem gyakoroltak irgalmasságot és a törvény sem. Ön már hallott ezekről, most, e levélben. Már arra sem hivatkozhat, hogy nem tudtam róla, próbálva az igaz bíró és végrehajtói szívére hatni kegyelemért.

Míg kívánom sokak,- így a pozíciókat betöltőknek is - személyes üdvösségét, nem hagyható figyelmen kívül a közügyek gyakorlásában végzett tevékenységeink szellemi, és erkölcsi tartalma, mivel ezek vagy az egyik, vagy a másik szellemi királyság szolgálatában állnak.

Végezetül, látogassa meg Isten kegyelme, az Úr Jézus Krisztus és Szent Szelleme és az Úr angyalai, szolgái és az egész teremtett világa által, és az Ő jó indulata a jóra, a különbségtételre, az Ő megismerésére és félelmére, hogy mindezeket elfogadván és megtérvén, áldott legyen és áldássá legyen, és ezáltal boldoguljon és megmaradjon ön és az ön magja. Hogy bűnei bocsánatát nyerje a Jézus Krisztusba vetett hit által, megszabaduljon minden iniquitástól (mélyen gyökerező benső romlottság, hamisság), hogy csak Őt szolgálja Isten félelmében.

Úgy lehetünk kedvesek Isten előtt, ha szívünkből hozzá fordulunk és térünk, bibliai módon, tisztelve az Ő beszédét és a bibliában foglaltakat. Így jön be az áldás. Megtérés útján. Az áldást részben megelőlegezheti az Úr, a megtérésre. De nem egy vallásos felekezthez vagy felekezetbe, mert ez csalás, hanem az Ő megismerésére.

Úgy gondolom, hogy nincs hatalmam arra, és senkinek nincs erre hatalma, hogy Isten Igéjét megkerülve fokozottabban áldottá tegye önt imáival vagy áldásával, ha ön nem akarja és nem működik együtt Istennel és az áldással. Mi kiküldhetjük az áldást és ez az áldás ott fog lebegni az ön feje felett és szíve felett, sőt időnként érzékelhető is lehet, de az igazi áldás az lesz, amikor Őt, Jézust elfogadja. Ekkor lesz igazán áldássá az áldás.

Tisztelettel,

Dr. Szirtes Péter
Budapest, 2008. jún. 6.
Peter.szirtes@invitel.hu


Szerkesztőségünkbe eljutatta:
Mészáros Éva
k.meszaroseva@invitel.hu



Felvidéki Polgár Info / Rimaszombati Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.