Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Kivételesen igazat mondanak a
  2008-06-15 21:05:52, vasárnap
 
  Kivételesen igazat mondanak a komcsik: Orbán ne csak pofázzon a korrupcióról, hanem tegyen feljelentést
2008-06-15. 20:24

Az MSZP-t nyugtalanítják a Fidesz elnökének szavai, ezért arra kérik Orbán Viktort, hogy tegyen feljelentést, ha tudja, mely beruházásoknál történt a szocialista kormányzás alatt visszaélés. A Fidesz elnöke egy ma délelőtti interjúban arról beszélt: 1990 óta nem fordult elő, hogy a stabilitást nagyra értékelő szavazók elsöprő többsége előre hozott választást akar.

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz vezetője egy televíziós interjúban korábban arról beszélt, hogy hosszú listájuk van arról, milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció vagy visszaélés. A szocialista politikus, aki 1995 és 1998 között művelődési és közoktatási minisztériumi politikai államtitkár volt hozzátette: ha valakinek tudomása van egy bűncselekményről és nem tesz feljelentést, akkor maga is bűnrészessé válik.

Szabó Zoltán azt mondta, hogy Orbán Viktor azoknak a Fidesz által vezetett önkormányzatoknak a listáját is hozza nyilvánosságra, amelyektől "a Fideszhez köthető cégekhez" szivárog az önkormányzat pénze. A politikus szerint az elmúlt időszakban számos gyanús ügyre derült fény, többek között Tatabányán, Debrecenben, Nagykanizsán, Hódmezővásárhelyen.

A megfigyeléssel összefüggésben azt mondta, Orbán Viktor folyamatosan törvénytelenséggel vádolja a kormányt, ezért érvei elveszítik komolyságukat, "legfeljebb egyetlen dolgot igazolhatnak, azt, hogy ha Orbán Viktornak alkalma volna rá, használna ilyen eszközöket politikai ellenfelei lejáratására".

Mit is mondott a Fidesz elnöke?

Orbán Viktor pénteken, a HírTV-nek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy kötelessége kivizsgálni egy kormányváltás után az új vezetésnek a korrupciógyanús ügyeket.

A Fidesz elnöke a televíziós műsorban kifejtette: az ország jelenlegi állapotában egyszerűen nem viseli el, hogy nagyon sok állami nagyberuházás kétszer annyiba kerül nálunk, mint külföldön. Orbán Viktor szerint az MSZP élet-halál kérdésnek tekinti a politikai küzdelmet, és ebben szerepe van a bűncselekmény-gyanús ügyeknek is.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: nyilvánvaló bűncselekmények történtek, amit iszonyatos erőfeszítésekkel tudnak a kormányzó erők elleplezni. Orbán Viktor azt mondta: "a K&H-ügytől kezdve hosszú listát adhatnék arról - van is ilyen listánk, hogy megnyugtassam Lendvai Ildikót -, hogy milyen beruházásoknál, milyen döntéseknél, milyen gazdasági akcióknál nyilvánvaló: ott korrupció, visszaélés történt".

A Fidesz elnöke a műsorban emlékeztetett: 2006-ban a kormányzat gazdasági adatokat titkolt el, a baloldali értelmiség föladta a kritikai attitűdjét. Orbán Viktor szerint ez vezetett az előző választáson aratott sikerhez. Azt mondta: "a kormányzás kudarcot vallott, ezt mutatja az emberek gazdasági helyzete".

Új világgazdasági korszak

Orbán Viktor a Vasárnapi Újságnak adott délelőtti interjúban arról beszélt, hogy 1990 óta nem fordult elő, hogy a stabilitást nagyra értékelő szavazók elsöprő többsége előre hozott választást akar. A Fidesz elnöke szerint nem lehet ugyan tudni, hogy az SZDSZ támogatni fogja kívülről a kormányt vagy változtatni akar, de van jelentősége annak, ami a szabad demokratáknál történt.

A volt miniszterelnök úgy látja: új világgazdasági korszak kezdődött, a nyersanyagok ára tovább fog emelkedni, amire az ország nincs felkészülve. Orbán Viktor szerint azért szükséges az előre hozott választás, hogy döntésre képes, hatékony, válságkezelő kormány legyen Magyarországon.

(inforadio.hu)

http://kuruc.info/r/1/26128/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrev már részese az Új Tulaj
  2008-06-15 21:03:47, vasárnap
 
 
2008-06-14 16:21
Dobrev már részese az Új Tulajdonosi Programnak?

,,Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára több mint 17 millió forint értékben kíván megvásárolni a Somogy megyei Kötse külterületén három ingatlant, amelynek valós ára 2-3 millió forint" - kommentálta a pénteken kirobbant ingatlanbotrányt Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója



Mint fogalmazott, úgy látják, hogy a miniszterelnök felesége a kormány által meghirdetett Új Tulajdonosi Program első lépéseként vásárolta meg ezt a megközelítőleg két hektárnyi rét, legelő és gazdasági épület megjelölésű területet. A politikus hozzátette: mindenképpen befektetési célú vásárlás történt, ezt a MeH sajtóosztálya is elismerte. Dobrev a ,,nagy elődök" nyomdokába lép, és beszáll abba a földprogramba, amelyben már több szocialista politikus is komoly lépéseket tett, így Bábolna polgármestere, Horváth Klára vagy Benedek Fülöp volt államtitkár is - emlékeztetett Budai.

A Magosz szövetségi igazgatója nem érti, mi indokolta, hogy egy ilyen alacsony aranykorona értékű külterületi ingatlanért miért ad ennyi pénzt valaki, illetve kérdés az is, mi az oka, hogy egy ilyen kis településen - ahol legfeljebb ötszáz ember él és igazán nagy idegenforgalmi jelentősége nincs -, ilyen hatalmas összegű befektetést hajtott végre Dobrev Klára. Olyan hatalmas vételárat írtak ki erre a földterületre, amennyiért egy helyben lakó sem fog elővásárlási igényt benyújtani, mert ez a terület 2-3 millió forintnál többet nem ér - magyarázta Budai, aki megjegyezte, most már csak azt kellene tudni, Dobrev valóban annyiért vásárolta-e meg ezt a területet, mint amennyiről a szerződés szól, vagy esetleg létezik egy másik, úgynevezett háttérszerződés is, amely sosem kerül majd be a földhivatalba, és a valós vételárat az tartalmazza - olvaható a legnagyobb ellenzéki oldal hivatalos oldalán.

Budai azt várja Dobrev Klárától, hogy hozza nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát, hogy kiderüljön, miből vásárolta ezeket az ingatlanokat, illetve számoljon el azzal is, hogy ez a vételár tulajdonképpen hogy jött össze. Sajnálatosnak nevezte, hogy ha a gyanúja megalapozottnak bizonyul, akkor az egész ügy mögött a jelenleg hatályos földtörvényben szereplő elővásárlási jog kijátszása és a helyben lakók kizárása áll. Érdekességként hozta fel, hogy az egyik napilap szerint az eladók sosem találkoztak Dobrevvel - ez azért furcsa, mondta a civilben ügyvéd politikus, mert egy szerződés aláírásakor a szerződő feleknek jelen kell lenniük.

A miniszterelnök felesége talán már készül a kormányzás utáni időszakra, és azért fektet be külterületi termőföldekbe, mert esetleg a kormányzás után férjével együtt gazdálkodni kíván. A Magosz örömmel üdvözli Dobrev Klárát és férjét a gazdálkodók sorában - jegyezte meg némi iróniával Budai Gyula.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány Ferenc a túlélésért
  2008-06-15 20:57:30, vasárnap
 
 
Gyurcsány Ferenc a túlélésért küzd
MTI2008. 06. 14., 14:03

A szocialisták már hajlanak arra, hogy idén ősszel megszabaduljanak Gyurcsány Ferenctől - írja a Neue Zürcher Zeitung szombati száma. A magyar származású szerző szerint az SZDSZ megbuktathatja ugyan a kormányt, de az számára is politikai öngyilkosság lenne, a Fidesz pedig bármennyire vezet a közvéleménykutatásokban, nem valószínű, hogy kétharmados többséget tud szerezni a parlamentben.
Forrás: MTI

A magyar kormányfő túlélési harca címmel közölt cikket szombati számában a svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) a magyarországi politikai helyzetről. A szerző, a magyar származású Oplatka András rámutat, hogy a legfőbb politikai vitatéma Magyarországon ma az, hogy leváltja-e a szocialista párt Gyurcsány Ferenc kormányfőt, és lesz-e előre hozott választás. Emlékeztet arra, hogy a legtöbb volt kommunista állammal ellentétben Magyarországon még nem volt idő előtti választást 1990 óta, ám ez most, az SZDSZ-nek a kormányból való kiválásával megváltozhat.

A számszerűen gyenge SZDSZ a mérleg nyelvét képezi a parlamentben a szocialista kormánytábor és az ellenzéki Fidesz között, de kérdéses, hogy új szerepkörében valóban jobban tudja-e befolyásolni a kormány irányvonalát - írja Oplatka, aki szerint óvatosan kell kezelni a fenyegetést, hogy szükség esetén új választást kényszerít ki. Egy előre hozott szavazás ugyanis most a volt koalíciós partnerek egyikének sem ígér jót. Így a szocialisták azzal az egyszerű figyelmeztetéssel tudják sakkban tartani a szabad demokratákat, hogy politikai öngyilkossággal érne fel számukra, ha segédkezet nyújtanának az új választásokhoz.

Ez a gondolatmenet a szabaddemokraták minden retorikája ellenére amellett szól, hogy a mindig is a baloldali táborhoz tartozó liberálisok kivárjanak, és a döntő helyzetekben a Gyurcsány-kabinet védelmére keljenek - véli a szerző. Hosszabb távon persze marad a kérdés az SZDSZ számára: mi az erősebb, a politikai elvhűség vagy a korai választástól való félelem. A tényleges erőpróba az év vége felé jöhet el, amikor esedékessé válik a költségvetés elfogadása.

Oplatka úgy véli, hogy a jelenlegi helyzeten keveset változtat az SZDSZ élén bekövetkezett vezetői váltás. Mint írja, Fodor Gábor az utóbbi hetekben többször érzékeltette, hogy el tudja képzelni a szocialistákkal való koalíció felújítását, de később tompított ezen a véleményén. Hogy pontosan hol is áll ebben a kérdésben, és milyen nagy a játéktere az SZDSZ-en belül, hamarosan ki kell derülnie. "Ha jól értjük, amit mond, akkor mindazonáltal csak akkor képzelhető el számára az újbóli együttműködés a szocialistákkal, ha a miniszterelnök többé már nem Gyurcsány Ferenc" - jegyzi meg a szerző.

A kormányfő már kijelentette, hogy kész visszalépni, ha a személye képezi az akadályt a liberálisokkal való újraegyesülés útjában. Hosszú ideig az a nézet uralkodott a szocialisták között, hogy a népszerűtlen takarékossági intézkedésekre való tekintettel Gyurcsánynak fenékig kell ürítenie a keserű poharat, mielőtt a következő választás közeledtével leváltják. Ma azonban - véli Oplatka - az a meggyőződés látszik felülkerekedni, hogy lehetőség szerint már most ősszel találjanak utódot helyette, mert még képes, és magával rántja a szakadékba az MSZP-t.

Gyurcsány Ferenc azonban természeténél fogva nem az a fajta, aki könnyen feladja - írta Oplatka. Egyszer már megmentette a hatalmat a baloldal számára a 2006-os választáson, amelyet sok szocialista elveszettnek hitt. A kormányfő most abba a gondolatba csimpaszkodik bele, hogy valami hasonlót ezúttal is meg tud tenni: az eddigi megszigorítások gyümölcsei hivatali idejének második felére beérnek, és a közhangulat is megfordul. Csakhogy a két évvel ezelőttihez képest a helyzet alapvetően megváltozott, az őszödi beszéd lerombolta Gyurcsány szavahihetőségét, minden politikus legfontosabb aduját.

Orbán a kapuk előtt? - teszi fel a kérdést a szerző, megemlítve, hogy a közvélemény-kutatások hónapok óta kétszer annyi szavazatot jeleznek a Fidesznek, mint a MSZP-nek, ami a baloldal politikusait és publicistáit arra készteti, hogy a Fidesz elnökének hatalmi törekvésére figyelmeztessenek. Szerintük Orbán arra használná fel a kétharmados többséget, hogy módosítsa az alkotmányt, és elnöki rendszert vezessen be a maga számára. Oplatka azonban a Fidesz jelenlegi lendülete ellenére is valószínűtlennek nevezi, hogy az ellenzéki párt kétharmados többséget szerezzen. Magyarázata szerint hagyományosan túl erős a baloldali választótábor ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy Orbán egy további, tüstént kihasznált támadási felületet szolgáltatott maga ellen azzal, hogy zárt körben elhangzott beszédéből részletek szivárogtak ki. Bár a kívülállók közül senki sem tudja, hogy pontosan mit is mondott, annyi azonban megállapíthatónak tűnik, hogy a Fidesz elnöke bevallotta: a hatalom birtokában pártjának is folytatnia kellene a gazdaság szanálását. Önmagában ez közhely, de nem vág egybe a Fidesz eddigi szóhasználatával: az ellenzéki párt ugyanis azt állította, hogy a hatalomban bekövetkező változással egy csapásra jobbra fordulnak majd a dolgok az országban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cowen bírálta az ír népszavazá
  2008-06-15 20:55:41, vasárnap
 
 
MTI 2008. június 15. 20:15
Cowen bírálta az ír népszavazással kapcsolatos európai reakciókat


Jó lenne, ha az Európai Unió valamilyen megoldási javaslattal állna elő, és nem tenne úgy, mintha az elutasító népszavazás csak egyedül Írország problémája lenne - mondta Brian Cowen ír kormányfő vasárnap az RTE rádiónak adott interjúban, bírálva a referendummal kapcsolatban megfogalmazott európai reagálásokat. - Szeretném, ha Írország továbbra is az unió konstruktív tagja maradna. Ám felhívtam a figyelmet arra is, hogy a döntés következményekkel fog járni - mondta Cowen. A kormányfő sürgette, hogy a közösség próbálja hasznosítani az ír álláspontot, és igyekezzen biztosítani, hogy az ír érdekek ne sérüljenek. Az ír választók többsége a csütörtökön megtartott népszavazáson elutasította az EU reformszerződését. Brian Cowen valamennyi tagállamtól szolidaritást és együttműködést vár annak érdekében, hogy megoldást találjanak az előállt helyzetre. Az ír kormányfő hozzátette: pillanatnyilag nem kínálkozik nyilvánvaló megoldás a problémára, és a dolgok jelenlegi állása szerint könnyen lehet, hogy a lisszaboni szerződés egyáltalán nem fog hatályba lépni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kész vicc - A kormányszóvivő e
  2008-06-15 20:48:34, vasárnap
 
  Index 2008. június 15. 20:27

Kész vicc - A kormányszóvivő előbb reagált, minthogy a Fidesz beszélt volna


A belpolitikailag unalmas szombat váratlanul izgalmas fordulatot hozott: Daróczi Dávid már háromnegyed 1-kor reagált egy 1 órakor kezdődő fideszes sajtótájékoztatóra.

Negyed tizenkettőkor kaptuk a hírt, hogy kora délután lesz egy izgi fideszes sajtótájékoztató, miniszterelnökünk legutóbbi külföldi útjával kapcsolatban - írta az Index.
PRO DOMO - Ágh Péter (Fidesz) sajtótájékoztatója

Budapest, 2008. június 14., szombat (MTI) - Ágh Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tart 13.00 órakor. Téma: Dupla áron Szarajevóba. Helyszín: Képviselői Irodaház 357. terem.
bri

MTI 2008. június 14., szombat 11:17

Másfél óra múlva, háromnegyed egy előtt pár perccel jött a hoppá: a kormányszóvivő már reagált is a még el sem kezdődött sajtótájékoztatón még el sem hangzott szapulásra.
OS - Kormányszóvivői közlemény - Repülőgépbérlések: a kormány mindig a legolcsóbb megoldást választja

Budapest, 2008. június 14., szombat (OS) - Orbán Viktor akár még saját magát is lebuktatja, csak hogy álbotrányokkal elterelje a figyelmet kiszivárgott megszorító csomagjáról. Ha ugyanis van, akinek kellemetlen lehet a repülőgépbérlések ügye, az éppen Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnökként többször élt a repülőgépbérlés lehetőségével, mint az utána következő két miniszterelnök másfélszer annyi idő alatt összesen. Orbán Viktornak ugyanis 4 év alatt 50-szer béreltek repülőgépet külföldi utazásaihoz. Ezzel messze ő a csúcstartó, hiszen ezt a számot 6 év alatt sem sikerült elérnie az őt követő két miniszterelnöknek: Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt 41 alkalommal béreltek repülőgépet.

Ennél is beszédesebbek az összegek. Orbán Viktor esetében ugyanis 2001-ben, tehát egyetlen év alatt összesen 176 millió forintot költöttek el repülőgépbérlésre. Ezzel szemben a 2002-2006-os kormányzati ciklus során, azaz négy év alatt összesen 151 millió forintba kerültek a különgépes utazások.

A számok tehát világosan mutatják, hogy a Fidesz ott keres botrányt, ahol nincs. Gyurcsány Ferencnek nincs takargatni valója ebben az ügyben sem, ha valakinek kínos lehet a repülőgépbérlések ügye, az sokkal inkább Orbán Viktor.

Gyurcsány Ferenc olyat sem tenne soha, mint amit Orbán Viktor megtett: azért utazott Bostonba bérelt repülőgéppel, hogy átvehesse egy egyetem díszdoktori címét. A Gyurcsány-kormány ugyanis a lehető legtakarékosabban bánik az adófizetők pénzével, és kizárólag abban az esetben bérel különgépet, ha az feltétlenül szükséges, illetve az a legolcsóbb megoldás.

Mint ismert, csütörtökön Gyurcsány Ferenc és 18 fős kísérte a Bannert Air-től bérelt különgéppel utazott Szarajevóba. A repülőgép bérlése 5,2 millió forintba került. Menetrendszerinti járattal az utazás egy nappal tovább tartott volna, vagyis a szállás- és napidíjköltségek többletkiadással jártak volna. Ráadásul így a miniszterelnök kora reggel indult, és koradélután vissza is érkezett Budapestre, így délután már ismét hivatali teendőit láthatta el.

Daróczi Dávid
kormányszóvivő

Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

© Copyright MTI Zrt.
bzs bri

MTI 2008. június 14., szombat 12:42

Ekkor már izgatottan rágtuk a körmünket, hogy vajon mit is fogott mondani, húsz perc múlva Ágh Attila (pardon: Péter, jujj, az a fránya Freud) Gyurcsány Ferencre. Negyed háromkor megkaptuk a kínzó kérdésre a választ.
Fidesz: Gyurcsány szarajevói pazarlása egy kisnyugdíjas évi megélhetése

Budapest, 2008. június 14., szombat (MTI) - A Fidesz országgyűlési frakciójának számításai szerint egy kis odafigyeléssel és szervezéssel felére lehetett volna csökkenteni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "csütörtöki pazarlásának" költségét, 2,6 millió forintból meg lehetett volna oldani a kormányfő által vezetett 19 tagú delegáció egynapos szarajevói látogatását azzal az 5,2 millió forinttal szemben, amit ezért az útért kifizettek az adófizetők pénzéből - mondta Ágh Péter képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselőjének meglátása szerint a Miniszterelnöki Hivatalban lévő fizetett emberek dolga lett volna erre odafigyelni. Mint elmondta: elég felkeresni a Malév honlapját, hogy látni lehessen, fejenként 71 ezer forintba kerül a szarajevói repülőjegy a nemzeti légitársaság járatán, Gyurcsány Ferenc és két kísérője pedig még aznap Münchenen keresztül vissza tudott volna jutni Budapestre, együttesen 627 ezer forintért. Hozzáfűzte: a delegáció 16 tagja a visszaútig, fejenként 50 ezer forintos elhelyezési költségért, még Bosznia-Hercegovina fővárosában maradhatott volna.

Ágh Péter meglátása szerint az "elherdált milliárdokat" nézve ez az összeg semminek tűnik, de rossz szemléletet fejez ki, különösen annak tükrében, hogy a statisztikai hivatal adatai szerint Magyarországon 270 ezer ember él kevesebb mint havi 25 ezer forintból.

A képviselő kitért arra is, hogyha igaz, amit a miniszterelnök május 1-jén mondott, vagyis hogy védi a nyugdíjasokat, akkor ne pazaroljon ennyit, a kiutazottak személyenkénti költségére vetítve egy kisnyugdíjas évi megélhetését.
kls bzs bri

MTI 2008. június 14., szombat 14:16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új magyar honfoglalás szüksége
  2008-06-15 20:45:16, vasárnap
 
  Siklósi András: Új magyar honfoglalás szükséges hazánkban!
2008-06-14. 21:30

A nemzeti gondolatnak, érdeknek és akaratnak helyet kell kapnia az élet minden területén. Alapvető követelésünk, hogy a magyarság arányosan vegyen részt a hatalomban; egyetlen kisebbség sem élvezhet előnyöket, egyik sem kerülhet fölibénk! Fajtánknak ott kell lennie valamennyi közéletet meghatározó helyen, hogy dönthessen sorsáról. Új magyar honfoglalás szükséges, a legalsó régióktól a legfelső csúcsokig!

Siklósi András

Legyőzöttekből győztesek leszünk!

(A 2008-as budapesti Szittya Világtalálkozó megnyitó előadása)

Mottó: ,,A nemzet közös emlék a múltból, és közös terv a jövőre." (Ernest Renan)


Tisztelt Világtalálkozó, Szittya Testvéreim, Magyarok!

Rettenetes helyzetben, súlyos válságban, szörnyű kórságban szenved a magyarság, a szívünknek legdrágább, áhítattal szeretett népünk. Legjobb fiai sorra lemorzsolódnak, megroppant gerinccel, kedvüket és hitüket vesztve - az úgyis hiába minden szándék sóhajával ajkukon - visszavonulnak barlangjukba, és föladják a küzdelmet. Nincs az emberekben bátorság s kitartás, hiányoznak az Atillák, Vérbulcsúk, Zrínyik, Rákóczik, de az egyszerű, névtelen hősök is. Éppen most, mikor minden korábbinál rosszabb a sorsunk, amikor soha nem látott borzalmas veszedelmek lesnek ránk, a magyar nemzet zöme mély álomba merült, már-már gyógyíthatatlan kómában fetreng, s öntudatát, reményét sutba hajítva, bambán várja a megváltást; közönyösen, gyáván vagy irigykedve bámulja azokat, akik gonosz varázslatot űznek vele és a nagyvilágban élő többi etnikummal. Mert tudnunk kell, hogy nemcsak itt, Csonka-Magyarországon, ill. a Kárpát-medencében fordultak tragikusra a dolgok, hanem valahány földrészen rohamosan romlanak az emberiség életkilátásai. Beszédemben az egyetemesség felől közelítve kívánok eljutni saját ügyeinkhez, felvázolva ugyanakkor néhány hasznos megoldási javaslatot is, bármiféle kizárólagosságra vagy teljességre törekvés nélkül. Igyekszem tömören számot vetni legfőbb nemzeti sorskérdéseinkkel, közös feladatainkkal és esélyeinkkel. Vitathatatlan, kizárólagosan üdvözítő utat én sem mutathatok, ám fölvetek néhány égető problémát, melyek orvoslása nélkül hazánk és népünk nem menthető meg.

Régebben egy-egy óriásbirodalom évszázadokig, olykor évezredekig tartotta magát a csúcson, mielőtt más népek szétverték, ill. belső elrákosodása miatt összeomlott. A szovjet vörös rém már csak 70 évig bírta, s az azóta egyedüli világhatalommá előlépett Egyesült Államok sem húzhatja sokkal tovább. Fölgyorsult tehát az idő, fölbomlottak, széthulltak azok a keretek és eszmék, amik a 20. század elejéig mindenütt domináltak. Helyettük azonban nincsenek világos, elfogadható, egyetemleges elvek, csupán zavaros, ködös, kiüresedett direktívák. A régi célok, a becsület, a hűség, a teljességre törekvés, a bölcsesség, a jóság, a hivatástudat, a hit, az alázat, a tisztaság már szinte senkit sem vonzanak; annál inkább a pénz, a hatalomvágy, a korrupció, az önzés, a hazugság, az erőszak, a perverzió, a rombolás s az erkölcstelen szabadosság uralkodik mindenütt. A tudományos-technikai forradalom, az iparosodás növelte a fizikai kényelmet s az előállított - sokszor fölösleges - termékek mennyiségét, de a nyomában kialakult fogyasztói szemlélet megrontotta, tönkretette az emberek lelkét, elszennyezte, megmérgezte a környezetet, fölborította az éghajlat s az időjárás rendjét, elkerülhető természeti csapások és nukleáris katasztrófák sorát zúdította egész bolygónkra. Megsebesült, megrokkant életterünk, a Föld; növényi és állati fajok tömege tűnik el nap mint nap, a néhai édenkert sivár sivataggá válik, a rendkívül káros emberi beavatkozások nyomán az ökoszisztéma már-már visszafordíthatatlanul megbetegedett, planétánk a végső pusztulás küszöbére ért. Ez pedig a teremtés koronájának sorsát is megpecsételi...

A judeokapitalizmussal egy tőről fakadó, s ugyanazok által finanszírozott cionbolsevizmus kimúlása után napjaink politikai vezérgondolata a szintén zsidó gyökerű globalizmus lett, ami tulajdonképpen a ,,választott nép" fogalomkészletéből ismert ,,egy akol, egy pásztor" elv gyakorlati megvalósítása. Ennek lényege, hogy egy terrorisztikus, zsarnoki elnyomással a népeket, nemzeteket egy közös uniformisba (kaftánba?) gyömöszölik, a rasszokat kaotikusan összekeverik, egy tervszerű agymosással megfosztják őket nemzeti és történelmi tudatuktól, önazonosságuktól, szokásaiktól, vallásuktól, kultúrájuktól, esetleg anyanyelvüktől is. A határokat ,,légiesítik", az egyes országok helyett ipari-kereskedelmi régiókat kreálnak, a lakosságot gyarmati rabszolgasorba kényszerítik, az energiát, a nyersanyagokat, a termőföldeket fölvásárolják, a helyi gazdaságokat a monopóliumokkal és multinacionális cégekkel megfojtják, bankjaikkal és tőzsdéjükkel a valutákat lerontják, a népeket adósságcsapdába csalják, s a profit növelése végett csontig lecsupaszítják. Ezt a példátlan gyalázatot persze a liberalizmus, a kozmopolitizmus, az emberi szabadságjogok, a ,,New Age" (új korszak), a demokrácia, a polgárosodás, a jogállamiság, az antirasszizmus és más hasonló álságos jelszavakba burkolják, hogy lehetőleg a legcsekélyebb ellenállás nélkül mindenkit maguk alá gyűrhessenek, s megalakíthassák az ördögi világállamot.

És mégis, mégis van remény! És mégse győzhet a gonosz, hiába minden igyekezete. Egyszer vége lesz ennek a hitvány purim-ünnepnek, megbuknak ők is, mint minden eddigi világhódító. Az emberiség nem tűrheti, hogy egy törpe kisebbség, egy féktelen rablóbanda mindenéből kiforgassa, az orránál fogva vezesse, vagy egyszerűen halomra gyilkolja úri kedve szerint.

A világ dolga hosszú távon csak roppant körültekintően, türelmesen, igazságosságtól és jóindulattól áthatva oldható meg. Szét kell zúzni az internacionális maffiákat, meg kell semmisíteni az atom-, vegyi- és biológiai fegyvereket, el kell engedni a letörleszthetetlen kölcsönöket és kamataikat; fel kell számolni a gazdasági kizsákmányolást, az éhséget, a járványokat, a nincstelen munkanélküliséget és az analfabetizmust; meg kell akadályozni a tömeges elvándorlást, s ezáltal a különböző népek és fajták keveredését stb. Segélyekkel, ipartelepítéssel, öntöző és ivóvíz biztosítással, mezőgazdasági kultúrák meghonosításával arra kell törekedni, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson. Szabadon használhassa nyelvét, vallását, kultúráját, hagyományait, birtokolhassa hazájának anyagi és szellemi javait, természeti kincseit. A leltár tetszőlegesen bővíthető, ám most nincs módom egy átfogó részletezésre.

Ami Európát illeti, a mindenkinek ártalmas, a népek identitását fölolvasztó, globális érdekeket kiszolgáló, föderatív Unió helyett létre kell hozni a szabad, független és egyenrangú nemzetek konföderatív közösségét, mely befelé segíti a gyengébbeket, kifelé pedig védi a kontinens gazdasági-katonai-politikai-kulturális érdekeit másokkal szemben. Főképpen pedig meg kell őrizni Európa domináns fehér jellegét, mert a túlzott ,,elszíneződés" egyben eredeti arculatának, ősi kultúrájának szétrohadását jelentené.

Barátaim! Evezzünk immár hazai vizekre.

Évtizedek, sőt, évszázadok óta folyamatosan gyengítik, fertőzik, pusztítják népünket. Úgy tűnik, bizonyos erők nem nyugszanak addig, míg akár csak hírmondó is marad belőlünk. Fáj nekik, hogy a magyarság a világ talán legősibb, legszervezettebb, legkulturáltabb nemzete. Gyökerei a legmélyebbre nyúlnak, nyelve a legkifejezőbb valamennyi nyelv közt, szépérzéke, gyakorlati és művészeti hajlama, szocializáltsága, intelligenciája páratlan a maga nemében, alkotó kedve legyűrhetetlen, országa - a Kárpát-medence - a legtökéletesebb egység egész bolygónkon. Mivel sok évezredes eredményeink fölülmúlhatatlanok, szellemi és erkölcsi fölényünk vitathatatlan, genetikai és lelki adottságaink egyedülállóak, ezért egyszerre több fronton támadnak bennünket, és céljuk mindannak a teljes megrontása, majd megsemmisítése, amit a magyarság képvisel. A nemes, lovagias versengés helyett azért használnak föl bármilyen alantas eszközt elzüllesztésünkre és fölmorzsolásunkra, mert rájöttek, hogy tisztességes módszerekkel kikezdhetetlenek és legyőzhetetlenek vagyunk.

Nehéz, vészterhes korban élünk. Egy nagy nemzeti tragédia kellős közepében, amely a puszta létünket veszélyezteti. Betegebbek vagyunk, mint sokan gondolják. Egy katasztrófa-elhárító programot csak úgy lehet eredményesen elkezdeni, ha először a saját meghasonlott lelkünket erősítjük meg, majd a megsemmisített nemzeti öntudatunkat hozzuk rendbe. Ahhoz, hogy megmaradjunk, hinnünk kell magunkban! Meg kell birkóznunk a romboló erőkkel. Emelt fővel kell vállalnunk magyarságunkat. E nélkül társadalmi és gazdasági kérdéseink megoldhatatlanok.

Minden erőnkkel össze kell tartanunk! Vigyáznunk kell a határainkon kívül élő testvéreink sorsára is, mert még kilátástalanabb helyzetben vannak, mint mi. De ezzel nem szabad elterelnünk a figyelmet súlyos itthoni bajainkról sem.

Mi idősebbek és középkorúak valamennyien elszenvedtük a bolsevizmus poklát. Jogos igényünk ma is az üldözöttek anyagi és erkölcsi rehabilitációja; másfelől elengedhetetlen a bűnösök felelősségre vonása, s az árulással összeharácsolt javaik elkobzása (e körbe az 1990 óta elkövetett visszaélések szereplőit is be kell vonni!). Sajnos, mindez eddig csak szavakban nyilvánult meg, a gyakorlati végrehajtás elmaradt. A főkolomposok háborítatlanul átmentették vagyonukat és hatalmukat, s zökkenőmentesen beépültek az új vezetésbe. Itt az idő, hogy végre nekilássunk az akadályok kiiktatásához. Az igazságtétel, a tiszta közélet kialakítása föltétlenül szükséges, hogy népünk meggyőződhessen arról, itt valódi rendszerváltás történik. Ez növelné politikai bizalmát, s még a kívülről begyűrűző, kivédhetetlen gazdasági kényszerintézkedéseket is rugalmasabban fogadná.

Meg kell akadályoznunk nemzeti javaink további elherdálását: üzemeink, gyáraink, bankjaink, kulturális intézményeink, kórházaink és mindenekelőtt földjeink oktalan kiárusítását, ill. idegen kézbe juttatását! Véget kell vetnünk az egyre növekvő korrupciónak, népünk tervszerű kizsigerelésének és bennszülötté züllesztésének. A kádári ,,gulyáskommunizmus", ill. a mai ,,demokratúra" alatti hitelfelvételekért a nemzet nem felelős, ezért az adósságtörlesztést azonnal meg kell szüntetni, vagy végérvényesen az IMF, a Világbank és egyéb pénzoligarchák kamatrabszolgái leszünk.

A bürokratikus közigazgatást s a túlburjánzó államapparátust karcsúsítani kell. Az Alkotmánybíróság nem trónolhat magasan fölöttünk, jogköre ezért lényegesen csökkentendő, de még hasznosabb lenne megszüntetése. Az írott és íratlan hagyományainkon alapuló, jogfolytonos régi-új alkotmány elkészítése nélkül pedig egész törvénykezésünk értelmetlen. Az igazság mindenkor fontosabb a jog(államiság)nál!

Alapelvünk a kis és közepes magántulajdonnal rendelkező középosztály erősítése; eszményünk az egyéni gazdálkodó, aki szaktudással, szorgalmasan dolgozik, s egyben szeretettel ragaszkodik javaihoz, ezáltal hazájához is.
A kommunizmus beszolgáltatással, kuláklistákkal, internálással egymillió parasztcsalád életét rombolta szét, s űzte el őket otthonaikból (ugyanakkor a munkást és az értelmiségit is eltaposta). De a gazdasági-társadalmi bajoknál súlyosabb volt a szemléletben, az erkölcsökben és az öntudatban okozott kár.

Az erőszakkal elrabolt (államosított) földek, házak, kisüzemek és egyéb ingatlanok reprivatizációját a kárpótlási törvény alattomosan keresztülhúzta; ráadásul végrehajtásának szándékos késleltetése (helyenként bojkottja!) elképesztő káoszt okozott a tulajdonviszonyokban. Ezt a zavart haladéktalanul meg kell szüntetni, s egy tisztességes és méltányos rendezéssel garantálni kell a nyugodt agrármunka feltételeit. Ne fölülről diktáljanak, hanem a helyi közösségek döntsenek saját ügyükben! Akik eddig nem juthattak termőföldhöz, de gazdálkodni szeretnének, azoknak földosztással biztosítsanak elegendő területet. Bányáinkat, gyárainkat lehetőleg meg kell menteni, és (munkásrészvényekkel) dolgozói tulajdonba kell juttatni. A munkásság nem lehet a privatizáció, ill. a külföldi tőkebevonás kárvallottja! Bizonyos stratégiai jelentőségű állami cégek (pl. posta, hírközlés, közlekedés, energetika, dohány-, szesz-, cukor-, növényolajipar stb.) magánkézbe adása pedig kifejezetten káros. Ez ellen újraállamosítással szükséges védekeznünk. A magyar mezőgazdaság és az ipar talpra állításához nélkülözhetetlenek a védővámok, s a lakosság ösztönzése a hazai termékek fogyasztására.

Egészséges vidéki életet kívánunk teremteni. Hozzá kell látnunk a falvak (különösen az elmaradottabb térségek) infrastruktúrájának kiépítéséhez. Növeljük megtartó erejüket, hogy a fiatalság megtalálja számításait, s ne kényszerüljön elvándorolni. Sőt, arra kell törekedni, hogy egyre több munkanélküli leljen munkára az újjáéledő falvakban. A rengeteg üresen álló ház pedig némileg enyhíthet súlyos lakásgondjainkon. Az embernek a természettel szerves egységben kell élnie, nem pedig azt legyőzni vagy ,,átalakítani". Ezért ügyelnünk kell arra, hogy gazdasági ténykedésünk ne rombolja környezetünket, és energiatakarékos legyen.

A leghasznosabb befektetés a szakember-képzés, az oktatás fejlesztése az alsó fokú iskoláktól az egyetemekig. A foglalkoztatási nehézségeken segíthetnek a különféle tanfolyamok, a gazdaképzés s a népfőiskolák is. Hazánk hagyományosan mezőgazdasági ország, ezért a versenyképesség szempontjából szükség van az agrárbankok fölállítására, a hitelfeltételek (kölcsönök) javítására és egyéb támogatásokra is. A verejtékes munkával létrehozott értékek zöme maradjon a termelőknél; a felvásárló monopóliumok és viszonteladó maffiák ne fölözhessék le a hasznot! Igen fontos, hogy a parasztság és a munkásság megfelelő (politikamentes!) érdekvédelemben részesüljön (a jelenlegi balliberális szakszervezetek erre nem alkalmasak!). Iparunknak lehetőleg önellátásra kell törekednie. Célszerű a mezőgazdaságot kiszolgáló, ill. ennek termékeit feldolgozó ágazatok, valamint az infrastrukturális háttéripar fejlesztése. Az EU-ba vagy egyéb kontinensekre csak a fölöslegünket vihetjük, miután a hazai szükségleteket kielégítettük. Meg kell gátolnunk, hogy a mindent behálózó globalizációs (gyarmatosítási) folyamat gazdaságunk kiszolgáltatottságához és életszínvonalunk további süllyedéséhez vezessen. Az összeomlás közelébe sodródott, számunkra semmilyen előnyt nem nyújtó NATO-ból és EU-ból legegyszerűbb lenne kilépni, vagy ha ez nem sikerül, legalább újratárgyalni, módosíttatni a nyakunkba sózott képtelen szabályokat, össznemzeti érdekeinknek megfelelően.

Ezer sebből vérzik az ország. Az egzisztenciális bizonytalanság mellett romlik az egészségügyi helyzet is. Sem a gyógyítás, sem a betegség-megelőzés intézményi és személyi feltételei nincsenek biztosítva. (Ehelyett öngyilkos ,,reformokkal", ágyszám-csökkentéssel, vizitdíjjal, kórházi napidíjjal, több biztosítós finanszírozással boldogítják a szerencsétlen lakosságot.) Infarktus, rák, TBC, neurózis, öngyilkosság tizedeli népünket; rettentő károkat okoz az alkoholizmus, a kábítószer- és drogfogyasztás, az ésszerűtlen és hiányos táplálkozás. Kétségbeejtően kevés a születés. Ennek következtében állandóan fogyunk. Lassan 10 millió alá csökken a lélekszámunk, s ez a zuhanás egyre gyorsul. Nagy az elöregedés, a halvaszületés, a mozgássérültek és az értelmi fogyatékosok száma. Ha nem tudjuk a legsürgősebben megállítani a pusztulást, néhány évtized alatt visszafordíthatatlan helyzetbe jutunk. A gyermek-születés nem magánügy többé, hanem az első és legfontosabb nemzeti szükséglet. Aki ezt nem látja be, vitatkozik, vagy élcelődik rajta, az mindnyájunk ellensége.

Természetesen az államnak is kötelességei vannak a családokkal szemben, ám ezeket mindig vétkesen elmulasztotta. De szaporodásunk nemcsak anyagi, hanem erkölcsi tényezőkön is múlik. A levitézlett rendszer gyalázatosan gyermek- és családellenes volt (a mostani se különb!). Elképesztő a lakáshiány (évek óta alig építtet az állam!), tarthatatlan az alacsony munkabér, az ördögi fantáziával kiagyalt adórendszer s a korlátlan terhesség-megszakítás lehetősége (közel 7 millió abortusz volt 50 év alatt!). A nemzetet értékes polgárokkal gyarapító, törvénytisztelő, dolgozó családok körében általánosítani kell a tisztes megélhetést nyújtó főfoglalkozású anyaságot, s legalább 3 gyermek nagykorúvá nevelése után az anya legyen nyugdíj-jogosult. Családi (gyermekszámtól függő) adózást óhajtunk, s ezen felül az adóprés vállalkozás-barát lazítását; ugyanakkor egy mérsékeltebb adózás alól csalással vagy eltitkolással kibúvók kemény büntetését.

Őseink évezredeken át - a legmostohább körülmények között is - továbbadták az életet. A mai nemzedékeknek sincs joga ezt a folyamatot megszakítani, ill. felelőtlenül semmibe venni megmaradásunkat.

Nyugodtan kimondhatjuk, hogy ,,semleges" világnézet nincs, csak vallásos vagy ateista (utóbbi ,,értékeiből" bőven kaptunk ízelítőt a bolsevizmusban). Ugyanígy a nemzettel szemben sem lehetünk közömbösek; vagy érte, vagy ellene gondolkodunk és cselekszünk. Iskoláinkban ezért be kell vezetni a hazafias nevelést s a kötelező hitoktatást (amelyik pedagógus ezt ellenzi, az hagyja el a pályát!), még akkor is, ha egy törpe kisebbség förtelmesen prüszköl miatta, mert valamiféle keresztény (keresztyén) kurzustól retteg. Ha a tisztesség, a becsület, a család- és hazaszeretet, az erkölcsi tartás jeleníti ezt, akkor ,,félelmük" teljesen indokolt.

A tanszabadság nem takarhat irodalom- és történelemhamisítást, kifordult ízlést, félresiklott szellemet. A tananyag legyen iskolatípusonként országosan egységes, s a humán tárgyakban nemzeti irányultságú. Bizonyos szabadság csak az oktatási módszerekben engedhető meg. Az elsajátítandó anyag legyen célszerű, világos, könnyen emészthető és számon kérhető; s a lehetőségekhez képest objektív, végleges, csak a legszükségesebb mértékben változó. Igen sürgős a fönti követelményeket kielégítő új tankönyvek írása. Szakítani kell az elégtelen tudású diákok átengedését provokáló szemlélettel. A tanárok felkészültségét is rendszeresen ellenőrizzék (szakfelügyelők), és biztosítsák folyamatos (át)képzésüket. Tűrhetetlen, hogy iskoláink és nevelőink továbbra is a materializmus, a liberális önzés és a plutokrata nihilizmus pestisét oltsák a jövő generációiba. Ugyanakkor követelményeket támasztani csak elfogadható bérezés mellett lehet. Nem engedhetjük, hogy a pedagógus pálya anyagi és morális presztízse tovább süllyedjen.

Az ,,újszocialisták" és a ,,liberálisok" a gyökértelen világpolgárság szellemében továbbra is elutasítják mindazt, ami magyar és keresztény. (Utóbbi alatt persze nem a kiherélt judeo-kereszténységet, hanem a tiszta, hamisítatlan jézusi tanításokat értjük!) A bukott rendszerben a legjobb esetben is csak megtűrt, periférián tengődő volt a vallás és a nemzeti öntudat. A kozmopolita álelit ma is arra törekszik, hogy a még létező hazafias erőket szétzúzza. Ne féljünk szembeszállni velük, mert csak az ő elsöprésük után menthetjük meg magunkat!

A nemzeti gondolatnak, érdeknek és akaratnak helyet kell kapnia az élet minden területén. Alapvető követelésünk, hogy a magyarság arányosan vegyen részt a hatalomban; egyetlen kisebbség (pl. zsidóság, cigányság stb.) sem élvezhet előnyöket (,,pozitív diszkriminációt"), egyik sem kerülhet fölibénk! Fajtánknak ott kell lennie valamennyi közéletet meghatározó helyen, hogy dönthessen sorsáról. Új magyar honfoglalás szükséges, a legalsó régióktól a legfelső csúcsokig! A legparányibb településen is létre kell hozni a magyarság önvédelmi szervezeteit, valamint egy központi Nemzetvédelmi Minisztériumot (a honvédelem ettől független!).

A zsarnokság a legaljasabb módszerekkel fölszaggatta létünk alapjait. Múltunkat, nagyjainkat, jelképeinket bemocskolták, hitünket lerombolták, önbecsülésünket tönkretették. Katasztrófánkat nem a gazdasági problémák, hanem az okozhatja, ha önként föladjuk (határokon innen és túl) magyar identitásunkat (önazonosságunkat). Így ellenségeink alantas szándékainak megfelelően ,,természetes" halállal múlunk ki. Gazdasági romlásunk misztifikálása csak elfödi és növeli bajainkat.

Ősi isteni örökségünkről, a Trianon óta önkényesen megszállt Kárpát-medencéről sohasem mondhatunk le. Ugyanakkor meg kell akadályoznunk, hogy hazánkat kalandor szerencsevadászok és nincstelen ,,sáskarajok" lepjék el, s a magyarság kiszorításával új hídfőállásokat teremtsenek maguknak. Határainkat szigorúan le kell zárni, az indokolatlanul bevándoroltakat pedig mihamarabb ki kell toloncolni. A rend és a közbiztonság növelése s a hatékony honvédelem érdekében erősíteni és korszerűsíteni kell a rendőrséget és a hadsereget (ill. a honi fegyvergyártást). Ezek elsorvasztása vagy leépítése (ill. nemzetellenes irányultsága) még elméletben sem merülhet föl! A parttalan bűnözés felszámolása végett vissza kell állítani a csendőrséget és a halálbüntetést (mely utóbbit a felelősségre vonástól rémüldöző komcsik egy tollvonással eltöröltek). Komolytalan minden állítás, mely szerint ez nem gyakorolna elegendő elrettentő hatást a gaztettek elkövetőire.

A sajtót, rádiót, televíziót - kevés kivétellel - az elfogultság, a félrevezetés, a fanyalgás, a gúnyos felhang jellemzi. Mivel úgyszólván totális közvéleményformáló eszközökről van szó, egyáltalán nem mindegy, hogyan tálalják az eseményeket. Tárgyilagos, megértő módon, vagy hamisan és torzítva, vakon lövöldözve, esetenként sértegetve és rágalmazva, a lakosságot is elbizonytalanítva.

A legtöbb éles támadás, rosszindulatú megközelítés a (még létező) nemzeti erőket éri. A sajtó nem végrehajtó, hanem tájékoztató szerv. Kötelessége az igazság pártatlan szolgálata. Ha ezt elmulasztja, rá kell kényszeríteni (pl. kuratóriumokkal, magas pénzbüntetésekkel, végül akár betiltással is). Nem sajtószabadság az (hanem sajtóterror!), ha számos kiváló írás megjelenése attól függ, megfelelnek-e egyes szerkesztők nézeteinek, vagy sem. Ugyancsak bevett gyakorlat, hogy valakit alaptalanul megvádolnak, de válaszát nem közlik, vagyis egyszerűen sárba tiporják a sajtóetikát.

A tömegtájékoztatás jelentős részében ma is a régi rend sokszorosan kompromittált kiszolgálói ülnek, s tőlük aligha várható őszinte pálfordulás. Sajnos az egész országban alig van olyan hírforrás, amely maradéktalanul népünk érdekeit képviselné. Médiatörvény helyett az elemi sajtótisztesség betartására volna szükségünk!

Ha megvizsgáljuk a főbb pártokat, nem sok biztatót mondhatunk róluk. Kipróbált, jellemes, tettre kész személyek még csak akadnak, de hiteles pártok alig. Leszögezhetjük azt is, hogy hazánkban a középtől jobbra álló tekintélyes politikai erő - az állandó bomlasztás miatt - nem tudott kifejlődni. Szélsőjobb egyáltalán nincs (csupán annak bélyegzett csoportocskák!), a valódi jobboldal szintén hiányzik, ugyanakkor a szélsőbal (pl. SZDSZ, MSZP, Munkáspárt stb.) ma is háborítatlanul virágzik.

1990 óta nem volt semmilyen lényegi változás. Vajon lesz-e 2008-ban vagy azután? Nem az a fontos, hogy melyik párt(ok) kerül(nek) hatalomra (sőt, mindenképpen jobb lenne nélkülük!), hanem az, hogy a nemzetnek valóban elkötelezett, vagy pedig a nemzetellenes (kozmopolita-posztkommunista) erők győznek-e. Tehát a tét a tényleges rendszerváltás, végső soron a magyar jövő. Az ország pusztulásáról vagy megmentéséről kell felelősen döntenünk.

Honfitársaim! Magyarnak lenni épp úgy morális és egzisztenciális vállalkozás, mint valamiféle eleve elrendelt sors. Népünk nem dédelget hatalmi álmokat. Csupán azt szeretné, hogy hazánk végre igazán a sajátja legyen. Mindenki annyit ér, amennyit tisztességgel, emberséggel fajtánknak használni képes. Ne csak jó magyarok legyünk, hanem aktív, nemzetépítő magyarok!

Kisemmizett, megcsonkított ország vagyunk, de dicső múltú nép és nagyreményű nemzet. Mert a nagyság nem (csak) a számosságon múlik. Adtunk annyi szépséget és értéket a világnak, mint bármelyik óriás! Tehetséggel, megértéssel, szívós munkával most is kivívhatjuk más népek tiszteletét és elismerését. Ám csupán akkor, ha méltóságot, szilárdságot és példás rendet sugárzunk. A folyton mások kegyeit kereső, mások tetszéséért rimánkodó, saját útjáról idegen célokért lemondó nemzet előbb-utóbb elveszti jellegzetes arcát. A gyáva, hajbókoló, megroggyant népeket fölfalják a többiek.

Imádságos lélekkel kérjük Jézus Urunkat és hazánk Nagyasszonyát, Szűz Máriát, segítsen bennünket, hogy a mai anyagi és erkölcsi fertőből kilábalhassunk, és közös erővel megteremthessük az új, emelkedő, virágzó Magyarországot. Munkánk emberfölötti, de nem csüggedhetünk el, hanem bíznunk kell egymásban és önmagunkban.

Magyarország az elmúlt évezred során, nagy véráldozatokkal, sokszor védte magát és Európát. A tatár, majd a török hódítások idején kontinensünk biztos bástyája volt, ill. a II. világháborúban letiporva is befogadta a nagy számban érkező üldözötteket (pl. lengyeleket, zsidókat). Adottságaihoz mérten igyekezett bújtatni és eltartani őket. Viszonzást, hálát nem várt, és soha nem is kapott érte. Sőt, az önző és gonosz ,,győztesek" (Nyugat és Kelet egyaránt) számtalanszor lebunkóztak, porig aláztak bennünket (pl. a török kiűzése után, 1849-ben, Trianonban, 1945-ben, 1956-ban vagy 1990-től kezdődően), s most sem remélhetünk tőlük semmilyen támogatást, megértést.

Még viszonylag kedvező (de egyre romlik) a hírünk a világban. Ne hagyjuk, hogy egyes hazai és külföldi svihákok megint befeketítsék. Ragadjuk meg az alkalmat, éljünk lehetőségeinkkel! Vegyük birtokba ismét páratlanul gazdag történelmi örökségünket; a gyökerekig leásva hozzuk felszínre homályba borított, eltüntetett hagyományainkat (szokásainkat), kultúránkat (pl. rovásírásunkat, régi nyelvemlékeinket, népi motívumainkat, díszítő művészetünket stb.), csodás hajlamainkat, kozmikus világszemléletünket, életfilozófiánkat. Fogjunk össze, dolgozzunk, elszántan küzdjünk föltámadásunkért, és váltsuk valóra népünk akaratát: azaz a szabadságunk, függetlenségünk kivívása után állítsuk vissza a Szent Korona szerves, valamennyiünket boldogító ősi birodalmát!

A magyarok Istene áldjon meg bennünket, és segítse nemzetmentő harcunkat! Vesszen a zsarnokság, tűnjön el az összes országrontó briganti! Éljen a magyar szabadság, örökké éljen a haza! Előre a végső győzelemig!


http://kuruc.info/r/9/26109/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legyen Ön is ideológus
  2008-06-15 20:29:22, vasárnap
 
  Legyen Ön is ideológus
2008-06-14 06:57:09

Üdvözlöm Önöket innen, a Legyen Ön is ideológus! c. műsor első adásának stúdiójából, amely a tényekkel és a valósággal szembeni rezisztencia igazi próbája. Műsorunk mottója: "Ha a tények ellent mondanak az elveimnek, annál rosszabb a tényekre nézve."
Máris köszöntöm első játékosunkat, Vágó Istvánt.
Honnan érkezett, kedves István? Budapestről? És könnyen ideért a stúdióba, nem voltak dugók? Valóban nem? Azt mondja, kitűnő a közlekedés? Brávó, remek válasz, látom, Ön vérbeli játékos, máris ráérzett új vetélkedőnk lényegére. Kik kísérték el a stúdióba? Szabad megtudnom a becses nevét? Hát, akkor Gréczy Zsoltot is üdvözlöm, kívánok neki is izgalmas játékot. Lássuk rögtön az első kérdést:

Ki irányítja tíz éve az országot?

A. A szocialista-szabaddemokrata koalíció
B. Négy évig a polgári kormány, azóta az MSZP-SZDSZ koalíció
C. A globális nagytőke
D. A Fidesz

Látom nemcsak Ön, de Zsolt is mosolyog a háttérben. Persze elsőre nem akartunk nehéz kérdést feltenni. Nos, akkor jelöljük meg a "D" választ. Helyes. Elárulom, ebben a kérdésben az volt a trükk, hogy látszólag hat éve baloldali kormány van hatalmon, de Ön nem dőlt be munkatársaim ravaszságának. Jöhet a második kérdés. No, ez már becsapósabb:

Hogyan üzemelteti a jelenlegi kormány az országot?

A. Katasztrofálisan.
B. Ezt már nem lehet üzemeltetésnek nevezni.
C. Lehetne jobban is.
D. Jól üzemeltetik az országot.

Jó, rendben, hagyom, hogy gondolkodjon, ez valóban nehéz kérdés. Ismét a "D"-t jelöljük meg? Biztos ebben, István, nem kér segítséget? Csak azért kérdezem, mert az előbb mintha azt mondta volna, nagyon helyesen, hogy tíz éve az történik az országban, amit a Fidesz akar. Itt érzek némi ellentmondást. Hívjunk fel valakit? Jó. Nyakó Istvánt? Ő kicsoda? Áh, értem, szellemi rokona. Na, jó, hát akkor munkatársaim máris hívják őt. Halló, Nyakó úr? Jó napot kívánok, a Legyen Ön is ideológus! első adásából hívom Önt, itt ül velem szemben Vágó úr, és az Ön segítségére vár. Mivel foglalkozik István? Értem, szóval leégés elleni termékeket tesztel, és mások szennyesét mossa. Hm, ez kemény munka lehet. Akkor most átadom Önt, Vágó Istvánnak, aki felolvassa a kérdést és a lehetséges válaszokat. (Tanakodás.)
Megvan a válasz? Megbízik abban, amit Nyakó úr mondott? Hát, Ön tudja... akkor jelöljük meg a "D"-t.
Nagyszerű, hiába próbáltam elbizonytalanítani, a második akadályt is sikeresen vette, pedig ebben már egy komoly formál-logikai buktatót is elrejtettünk.
Irány a harmadik, és egyben utolsó kérdés:

Voltak-e Magyarországon a nyolcvanas években kommunisták?

A. Voltak, de nem játszottak fontos szerepet.
B. Talán csak egy, Biszku Béla.
C. Nem, egy sem.
D. Mi az hogy, nagyon is! Ott ültek mindenhol.

Az az igazság, István, hogy ennél a kérdésnél már nekem is puskáznom kell a monitorról, hiszen ez tényleg nem könnyű feladat. Mert azért ne felejtsük el, hogy ekkor még élnek Nagy Imre, Brusznyai Árpád, Szilágyi József gyilkosai, Kádár Jánosnak hívják a párt főtitkárát és időnkét megverik, lehallgatják az ellenzékieket. Tudom, rázós kérdés, de itt nem csak a tényekkel szembeni ignoranciát vizsgáljuk - remélem, nem baj, ha ilyen szavakat használok, maga olyan műveltnek tűnik, István.
Ez már igazi morális próbatétel, valódi jellemdaráló kérdés. Nem lehet olcsó, kis hazugsággal elintézni. Ebbe a válaszba most bele kell vinnie az egész személyiségét. Szavaztassuk meg a közönséget? Ez rizikós, de ahogy akarja. (Szavazás.) Hát, nagyon szóródnak az eredmények. Sokan mondják, hogy nem is voltak kommunisták akkoriban. Nem tudom, ez mennyi segítséget jelent. Jelöljük meg a "B"-t? Rendben, de a közönség - még ha nem is meggyőző mértékben - inkább a "D"-re szavazott. Ön ennek ellenére kitart a "B" válasz mellett.
Brávó, gratulálok, István! Ezt a játékot Önnek találták ki. Bámulatos, hogy mennyire képes a valóságot pártpolitikai frázisokkal helyettesíteni. Az előbb szinte hallani véltem ebben a feszült csöndben, ahogy agyának fogaskerekei finoman elemelkednek egymástól és néhány másodpercig üresben forognak, majd recsegve ropogva újra összeilleszkedtek leborotválva néhány fogat. Fantasztikus!
Ön egy egész éves Népszava-előfizetést, egy pár többször használatos szemellenzőt, valamint két hetes exkluzív nyaralást nyert a phenjani öt vöröscsillagos Kim Ir Szen wellness-szállodában. Jó utat kívánunk!


Lánczi Tamás
jobbklikk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákóczit gyalázó C-típusúakat
  2008-06-15 20:18:58, vasárnap
 
 


Rákóczit gyalázó C-típusúakat fogtak el


2008-06-15. 17:23

Elfogott a rendőrség két szabolcsi szobortolvajt, a 20 és 40 éves ömbölyi lakosok, egy körözött bűntársukkal együtt Nagykállóból II. Rákóczi Ferenc, míg Nyíregyházáról Vécsey Károly mellszobrát lopták el a múlt héten. A bronzötvözetből készült szobrokat feldarabolták, az egyiket már el is adták. Az általuk okozott kár meghaladja az ötmillió forintot. Miután az adófizetők pénzén hamisító, cionrasszista és cigányfajvédő propagandát folytató Magyarországi Talmudista Iroda nem említi nemzetiségüket (csak amikor "áldozatok", mert pl. nem kapnak x-edszerre ingyenlakást), szinte biztosan "norvégok".

A nagykállói rendőrök egy autó ellenőrzésekor bukkantak a Nyíregyházáról ellopott Vécsey-szobor maradványaira. A két férfi beismerte, hogy a szoborlopásokat ők követték el. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során előkerültek a Nyíregyházától ellopott szobor további darabja is. A szintén feldarabolt Rákóczi-szobron viszont már túladtak az elkövetők, elmondásuk szerint egy ismeretlen férfi 40 ezer forintot fizetett nekik.

A tolvajok elmondták: tudatosan választották ki a Rákóczi-szobrot, a Vécseyt ábrázolót viszont véletlenül vették észre Nyíregyházán. Az egyik retkes azt hazudta a rendőröknek, nem volt tisztában azzal, hogy milliós károkat okoznak, ha tudta volna, nem lopják el a szobrokat.

(MTI-s szutyok korrigálva)


http://kuruc.info/r/1/26124/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utolsó nap a Nagy Imre-felvéte
  2008-06-15 20:17:07, vasárnap
 
  Utolsó nap a Nagy Imre-felvételekből: a halálos ítéletek
2008-06-15. 19:55

Lejátszották a Nagy Imre-perben éppen ötven éve hozott ítéletek hangfelvételét; vasárnap Budapesten, a zsúfolásig telt Centrális Galériában az volt hallható, amint Nagy Imre miniszterelnököt, Maléter Pál honvédelmi minisztert és Gimes Miklós újságírót halálra ítélték.

Hétfőtől vasárnapig játszották le Budapesten a Centrális Galériában a Nagy Imre-per teljes, ötvenkét órás hanganyagát, amelynek keretében az érdeklődők először ismerhették meg a népbírósági koncepciós eljárás minden részletét; a hanganyagot a per ötvenedik évfordulóján tették közzé, pontosan azokon a napokon és ugyanabban az időbeosztásban, ahogy az fél évszázada megtörtént.
A per többi vádlottját, Kopácsi Sándort, a nemzetőrség helyettes vezetőjét életfogytiglani, Donáth Ferenc szocialista politikust 12 évi, Jánosi Ferencet, Nagy Imre vejét 8 évi, Tildy Zoltánt, Nagy Imre államminiszterét 6 évi, Vásárhelyi Miklóst, Nagy Imre sajtófőnökét 5 évi börtönbüntetésre ítélték. A népbírósági tanács vagyonvesztésre is ítélte a vádlottakat, és az életben maradókat nyolc-tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Vida Ferenc, a tanács elnöke a hangfelvételek tanúsága szerint azt hangsúlyozta, hogy a vádlottak mindegyikét, igaz különböző mértékben, de bűnösnek találta a népi demokrácia megdöntését célzó szervezkedés vezetésében vagy a szervezkedésben való részvételben, illetve összeesküvésben, Maléter Pállal szemben pedig ezen kívül a kémkedés és a zendülés vádja is bebizonyosodott szerinte.

Az ítélet indoklásában a bíró felhozta, hogy Nagy Imre már 1955 végén megkezdte az államellenes összeesküvését, körülötte jelentékeny pártellenzéki és értelmiségi csoport alakult ki, amely a szocializmus felszámolását tűzte ki célul. Ugyanígy bebizonyítottnak mondta az ítélet a hangfelvétel szerint Nagy Imre befolyásának növekedését a Petőfi Körben és az Írószövetségben, valamint megállapította, hogy ,,jobboldali, elhajló nézeteit az Öt alapelv című programban tette közzé". Ezzel a ténykedésével Nagy Imre utat nyitott a sovinizmusnak és a demagógiának, amellyel ,,a tényleges hibákat felnagyították" - hangzott el ötven évvel ezelőtt - és ez az akció aztán 1956 nyarán és őszén felerősödött. A ,,szervezett, zárt csoporttól" Nagy Imre elvárta, hogy utasításait konspiratív módon hajtsák végre - mondta a bíró, aki külön megemlítette a jugoszláv nagykövetséggel kialakított szoros kapcsolatot, amelyet a vád tanúi szerinte alátámasztottak. Vida szerint 1956. október 23-án kihasználta a Nagy Imre-kör a forradalom adta lehetőségeket, és átvette a hatalmat, ezután október 28-án pedig ráerőltette akaratát a pártvezetésre, amely forradalomnak és szabadságharcnak nyilvánította az eseményeket.

Az ítélet azt is a szemére vetette a Nagy Imre-körnek, hogy a nemzetőrségbe október 30-tól felkelőket soroztak javarészt, majd mintegy háromezer embert letartóztattak. Nagy Imre súlyos bűne volt továbbá - állította a bíróság -, hogy november 4-én a szovjetek elleni harcra buzdított. Maléter Pállal szemben kimondta az ítélet indoklása, hogy már október 28. előtt átállt a felkelőkhöz, és köze volt a Köztársaság téri pártszékház ostromához. Bűne volt továbbá az ítélet szerint, hogy a Budapestre vezető utakat elzárta a szovjet katonák előtt. Gimes Miklóssal szemben azt hozta fel az ítélet indoklása a felvétel tanúsága szerint, hogy az ,,ellenforradalom" leverése után az illegális Magyar Demokratikus Függetlenségi Mozgalom élére állt, valamint szerkesztette az Október huszonharmadika című, a Kádár-rendszerrel szembehelyezkedő lapot.

A bírói ítélet az enyhítő körülmények figyelembe vétele ellenére is csak halálbüntetés kiszabása lehet - mondta a bíró. Nagy Imre az utolsó szó jogán azt mondta: ,,A halálos ítéletet a magam részéről igazságtalannak tartom (...), elfogadni nem tudom. Egyetlen vigaszom az (...), hogy a magyar nép és a nemzetközi munkásosztály felment a súlyos vádak alól, amelyekért nekem életemet kell áldoznom. Úgy érzem, eljön majd az idő, amikor igazságot lehet szolgáltatni az én ügyemben. Kegyelmet nem kérek. Úgy érzem súlyos tévedés, bírói tévedés áldozata vagyok." Maléter Pál és Gimes Miklós kegyelmet kért.

A hangfelvétel lejátszása után Gálffi László színművész felolvasta az 1958. június 16-án éjfélkor a Kossuth Rádión leadott közleményt a bírói ítéletről, amely egyúttal azt is tartalmazta, hogy az ítéletet végrehajtották.

A vasárnap záróprogramon megjelent többek között Mécs Imre egykori 1956-os halálra ítélt és Rácz Sándor, a Budapesti Munkástanácsok 1956-os elnöke. Az esemény végén egy idős férfi a közönségből néhány mondatban hangosan kifejtette, hogy a politikusoknak ebből a perből tanulniuk kellene, Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 - a Kossuth téri tüntetőket tömörítő szervezet - ügyvivője pedig bekiabálta, hogy hétfőn a ,,gyilkosok és az árulók" koszorúznak a Nagy Imre-szobornál, de ők is ott lesznek. Nagy Imrén és két társán 1958. június 16-án hajnali öt órakor hajtották végre az ítéletet. A kivégzés után az összedrótozott, kátrányba tekert holttesteket arccal lefelé koporsóba tették, majd jeltelenül elföldelték a börtön sétálóudvarán. A holttesteket tartalmazó koporsókat 1961. február 24-én szállították át a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájába, ahol hamis nevek alatt - Nagy Imrét Borbíró Piroska néven - jeltelen sírba helyezték őket. A sírokat 1989 tavaszán azonosította az exhumálást végző bizottság.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A varangyos béka és a több szá
  2008-06-15 20:15:06, vasárnap
 
  A varangyos béka és a több száz millió forint


Egy-egy pályázati kiírás után milliókról születnek döntések. A többség valahogyan mindig kimarad, de van egy csoport, aki ,,örökidőktől" fogva haszonélvezője a rendszernek.
A Gyurcsány-kormány ,,reformpolitikája" a határon túli támogatáspolitika területén is nyomot hagyott: szinte az összes alapítványt, amely határon túli szervezeteket támogatott, összevonták (mert ugye nem árt praktikus szempontokat is figyelembe venni), majd 2005-ben (ekkor született meg a törvény) egy új alapot hoztak létre Szülőföld Alap néven. Így aztán még inkább működik az, amihez egyébként is hozzászoktak: rendelkezni a források felett.
Ha már a közélet megtisztításáról beszélnek Magyarországon, érdemes lenne a határon túlra juttatott támogatások, egyáltalán a támogatáspolitika bugyros világába is betekintést nyerni. Példának okáért álljon itt Hajnal Jenő esete, aki a Szülőföld Alap Társadalmi Tanácsadó Testületének tagja, de ugyanakkor a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Kft. igazgatójaként pályázó is ugyanennél az alapnál, sőt nem is akármilyen. Az országos szinten kiemelt jelentőségű, művészeti, közgyűjteményi és közművelődési intézmények működésének támogatására kiírt 8 millió forintból a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel közösen (a szervezet még saját honlappal sem rendelkezik) 8 millió forintot megnyert, vagyis a megnyerhető pénzösszeg 100 százalékát. A Hajnal Jenő által vezetett intézmény 6 millió forintot egymaga elvitt, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a maradék 2 millió forinttal rendelkezhet, míg a másik 14 szervezet pályázatát forráshiányra hivatkozva elutasították. A két szervezet csak a 2007-es év folyamán 46 millió forint támogatást zsebelt be, amihez ha hozzáadjuk a 2008-as év első kiírása után megítélt összeget, 67 millió forintot kapunk, ami körülbelül 270 ezer eurónak felel meg. (Ez a szám csupán a Szülőföld Alap által kifizetett, illetve odaítélt támogatásokra vonatkozik.)
A Szülőföld Alap Társadalmi Tanácsadó Testületének ügyrendje (a 8-ik pont rendelkezik erre vonatkozóan) összeférhetetlen Hajnal Jenő tagságával, de úgy tűnik, Törzsök Erikát, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Ügyek Főosztályának főigazgató asszonyát, illetve Gémesi Ferencet, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárát, ez egy csöppet sem zavarja. Mint ahogy az sem, hogy a Délvidék legtömegesebb rendezvénye - melyet több mint 10 000 magyar fiatal látogat, akik zömében a szórványból érkeznek - nulla forint támogatásban részesült. A zöldségfélék és dísznövények termesztése kondicionált területen c. könyv kiadása viszont 2 millió forint támogatást lekanyarított az amúgy is szűkös keretből. Dilettantizmus, vagy valami egészen más?
A magyar kormány, csak az elmúlt másfél év alatt, több olyan rendeletet is hozott, amelyet a magyar közvélemény értetlenül fogadott. Nem egy esetben terrorveszélyre hivatkozva születtek meg ezek a döntések, miközben a Miniszterelnöki Hivatal épületében egy New York-i székhelyű emberi jogi szervezet (Hungarian Human Rights Foundation) kap irodahelyiséget - nemzetbiztonsági kockázat kizárva? Ha a magyar kormány ennyire érzékenyen kezeli az emberi jogi kérdéseket (képes saját épületét egy ilyen jellegű szervezet rendelkezésére bocsátani), miért van az, hogy egy határon túli magyar emberi jogi szervezet* munkáját semmibe veszi? Esetleg Belgrád nyomására történik mindez? Akkor meg felmerül a kérdés, kinek az érdekében cselekszik Törzsök Erika és Gémesi Ferenc?
Sokan elhitték, hogy csak el kell sajátítani a különböző ,,bukfenceket", aztán majd minden megy magától. Hát nem! Megálljt kell parancsolni, amíg nem késő, Budapesten és a határon túl is. Andróczky Csaba
Emberi Jogi Központ, Szenttamás

* Aki egy kicsit is követi a délvidéki eseményeket, tudja, hogy milyen súlyos atrocitásokat szenvednek el a magyar közösség tagjai Szerbiában. A szenttamási székhelyű Emberi Jogi Központ dokumentálja ezeket az eseteket, illetve jelentéseket készít, amelyeket eljuttat nemzetközi szervezetekhez, közéleti személyiségekhez. Fontos kihangsúlyozni, hogy az egyetlen ilyen jellegű intézmény az egész Kárpát-medencében, ennek ellenére, a Szülőföld Alap nem támogatja munkáját.


http://fusz.hu/node/8625
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.