Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Dalolj gitár
  2008-06-18 18:16:24, szerda
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Szívből szeretni
  2008-06-18 16:28:32, szerda
 
  Szívből szeretni sajátos feldolgozásban

Link
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Elvis mix
  2008-06-18 16:17:54, szerda
 
  Egy kis nosztalgia


Link



 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Egy kis gyümölcskoktél
  2008-06-18 11:17:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Probléma és a megoldás
  2008-06-18 11:12:43, szerda
 
  Probléma és a megoldás

A mai táplálkozás 90%-ban savas, és 10%-ban lúgos.

Egy savas közegben fáradt, beteg sejtek vannak, aminek a következménye:

Alacsony energia szint
Fáradtság
Emésztési problémák
Túlsúly
Ködös gondolkodás
Depresszió
Fájdalmak
Allergia
Meddőség
Gombás megbetegedések
Súlyos/krónikus betegségek

Egy lúgos közegben egészséges, energikus sejtek keletkeznek, aminek a következménye:

Karcsú, csinos test
Energia és vitalitás
Egészség, kiegyensúlyozottság
Szellemi tisztaság

LÚGOSÍTÁS ÉS MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ FOLYADÉK BEVITEL (tisztított víz) HATÁSÁRA A TEST KÉPES HELYREÁLLÍTANI EGÉSZSÉGÉT.

De mitől savasodik a test, és egyáltalán mit jelent ez?

Testünk mintegy 70%-a víz, az anyagcsere normális működéséhez pedig kiegyensúlyozottnak kell lennie ebben a közegben, vagyis a test folyadék tereiben a savak és lúgok arányának. Ez azt is jelenti, hogy a testnek, elsősorban pedig a vérnek ehhez mindig enyhén lúgosnak, számokban kifejezve 7,35 és 7,45 közötti pH-értékűnek kellene lennie. Mikor ez az egyensúly a savak elszaporodása miatt felborul, a többlet sav mennyiség nem talál magának lúgos közeget az anyagcseréhez szükséges kémiai reakciókhoz. Ilyenkor a szervezet mindent elkövet az alap állapot megőrzéséért, ha máshogy nem megy, hát akár sejteket, szöveteket, szervrendszereket is károsít az egyensúly fenntartása érdekében: saját magától von el bázikus anyagokat, például kalciumot a csontokból. Ha túl sok a sav a szervezetben, egy bizonyos szint után már nem tud kiürülni, ehelyett lerakódik a zsír-, illetve kötőszövetekben (idővel már látható módon), gátolva ezzel a test folyadék forgalmát.

Bár a vegyszerek, a gyógyszerek, a szennyezett levegő is felelősek a károsodásokért, sav felesleg (acidózis) elsősorban a helytelen táplálkozás miatt alakul ki: bizonyos tápanyagok ugyanis lúgosítanak, míg mások savasítanak. Bizonyos savasító hatás még kiegyenlíthető megfelelő mennyiségű lúgosító élelmiszerrel, ám mivel az élvezeti cikkek nagy része (nikotin, alkohol, cukor, kávé, kóla, csokoládé) sav képző, egyoldalú, helytelen táplálkozás mellett nehéz fenntartani az optimális arányokat.

A bevitt táplálék bomlásával savak szabadulnak fel. A mikroorganizmusok táp talaja a savas környezet. Ha a szervezetünkben a savasodás megnő, akkor ezek a mikroorganizmusok megjelennek és elkezdik lebontani az élő szervezetünket, a mikroorganizmusok vég terméke is sav, ez a test sav terheltségét tovább növeli. A savat, amit a test nem tud kiüríteni, azt a szervezet elraktározza, megpróbálja távol tartani a szervektől, védi az ereket, a szívet, a májat... a savtól, amely közvetlen közelükben szétmarná őket. A test zsírt képez a sav és a szerv közé és megköti a savat és a méreganyagokat, EZÉRT FONTOS, hogy a zsír nem az ellenségünk, hanem az életünket menti meg!!!

A fent említetteken kívül komoly savasító hatással bírnak többek közt a finomlisztből készült élelmiszerek, a tojás, a húsfélék és a kemény sajtok, de még a túrónak, a vajnak és a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeknek is enyhén sav képző hatásuk van. Mindezek ellensúlyozásaként nagyobb mennyiségben (kb. 80%-os arányban) ajánlott olyan, lúgosító hatású ételeket fogyasztani, mint amilyenek a friss zöldségek és egyes gyümölcsök, a gyökérfélék.

Túlsúly

Sokan azt gondolják, hogy a hízás a korral jár. Ez egy tévhit.

A túlsúly nem zsír-probléma -- hanem sav-probléma.

Tulajdonképpen testünk védekező képessége, hogy a savas részeket zsírral vonja be.
A zsírok megkötik a savakat, és elszállítják őket a lét fontosságú szervektől, megvédve őket a savak hatásaitól. A zsírok tehát sav-semlegesítő szerepet töltenek be, ez a test egy védekező mechanizmusa.

Amennyiben lúgosítjuk a szervezetünket, a test újra eléri optimális súlyát.


Lúgosítás hatására a felesleges zsír, amely a savakat kötötte meg, kiürül a szervezetből, a test eléri optimális súlyát és képes helyreállítani egészségét.

Mi a helyzet a soványsággal?

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását -- akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális test súly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.
Forrás:Új Biológia
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szép napot!
  2008-06-18 10:56:18, szerda
 
  Kedves Barátaimnak, Látogatóimnak:



 
 
0 komment , kategória:  Üdvözlés, köszöntés,köszönés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1148 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 883
  • e Hét: 2628
  • e Hónap: 10894
  • e Év: 127547
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.