Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Újabb ingatlanbiznisz Terézvár
  2008-06-18 21:59:16, szerda
 
 
Újabb ingatlanbiznisz Terézvárosban?

Lánchíd Rádió, sze, 2008-06-18 21:48



Hirtelen felment egyes terézvárosi ingatlanok ára: újabb korrupciógyanús ingatlanügyletet sejt a VI. kerület volt polgármestere a szocialista-liberális vezetésű képviselő-testületnél. A csütörtöki ülésen ugyanis Verók István polgármester kezdeményezésére módosítani akarják az évekkel ezelőtt eladott nagy értékű épületek adás-vételi szerződését. Az egyik Andrássy úti palotánál állítólag a vevő kérésére két és félszeresére akarják emelni a vételárat.

Terézváros korábbi alpolgármestere a bíróságon támadta meg három Andrássy úti palota eladását. Lászay János szerint semmisek az adásvételi szerződések. A politikus véleménye szerint a ,,nevetséges" vételár mellett törvénysértő módon, érvényes pályázatok ellenére pályáztatás nélkül értékesítették az ingatlanokat.

Az egyik pert első fokon már elvesztette az önkormányzat. Az egykori városvezető azt mondja: a mostani szocialista-liberális többség a következő testületi ülésen ezért próbálja újraírni az adásvételi szerződéseket. Lászay külön kitért az Andrássy 47-nél bekövetkezett ,,magyar csodára", mely során a vevő kérésére, évekkel az eladás után két és félszeresére emelték a vételárat.

A kerület szocialista polgármestere, Verók István viszont nem érzi magát érintettnek. Nyilatkozni sem akart arról, hogy miért módosítaná utólag az adásvételi szerződéseket, mindössze sajtófőnökével üzent.

A terézvárosi önkormányzat egyes számítások szerint csak az Andrássy út 47. eladásán több mint egymilliárd forintot bukott.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Ágnes: A paradicsom il
  2008-06-18 21:56:58, szerda
 
  Seszták Ágnes: A paradicsom illata
2008. június 18. 09:10


MNO

Seszták Ágnes:

A szupermarketek és a plázák zöldség- és gyümölcsstandjairól annyit, hogy az egyikben olyan almát árultak, amit otthon csak a disznók ettek; a másikban meg olyan krumplit, amit még azok sem. A kedves vásárlóknak a legolcsóbbat és a legcsúnyábbat. Széttaposott gyümölcsök, kitépett zacskók, összerágott almák, körtecsutkák, már reggel kiválogatott rekeszek, délutánra kókadt, koszlott maradékkal. A választék szegényes, az áru csúnya. Csúnya ahhoz képest, hogy valamelyik nap mutattak egy epertermesztő falut, ahol gyönyörű, harmatos, egészséges epret nem tudnak eladni. A felvásárlók nem ezer forintot, de kétszázat is alig adnak kilójáért. A termelők ingyen is adnák a gyümölcsöt, csak szedjék, hogy ne menjen pocsékba a tövén.

Magyar Nemzet, 2008. június 18.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
83 év alatt adózóm le a korman
  2008-06-18 20:30:19, szerda
 
  83 év alatt adózóm le a kormanyszovivo.hu árát
2008.06.17. 08:00 zero


Elindult a nagy médiakampánnyal beharangozott kormanyszovivo.hu weboldal.
"Segítségével bárki nyomon követheti az interneten a kormányszóvivői tájékoztatókat, az újságírók kérdéseket tehetnek fel és visszakereshetik a korábbi tájékoztatók tartalmát."

(A Google + email ugyanezt tudja, ingyé' ...)

Rendben, egy újabb oldal a kormánypropaganda nevében, imádják többféleképpen magyarázni a semmit. Na és, legyinthetnénk ...

De:
"Az oldal létrehozása eszközökkel együtt 200 millió forintba került, ez egyévnyi üzemeltetés költségét is tartalmazza. A közbeszerzési eljárást a Synergon Nyrt. és a HP nyerte meg, az internetes oldalt a Kopint Datorg üzemelteti."

200 000 000 forint! 83 évi munkával adózok ennyit ...

Kukkantsunk be, nézzük meg mi kerülhetett 200 millió közpénzbe:

http://vastagbor.blog.hu/2008/06/17/83_ev_alatt_adozom_le_a_kormanyszovivo_hu_ara t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtaláltuk Gyurcsány Szent Il
  2008-06-18 20:22:22, szerda
 
  Megtaláltuk Gyurcsány Szent Ilona-szigetét Kötcsén

* Bohus Péter - bohuspeter@mail.index..hu

| 2008. 06. 18., 11:14 | Frissítve: 7 órája

Újabb ingatlannal bővül a Gyurcsány-család portfóliója a napokban. Dobrev Klára ugyanis egy kötcsei telket és rajta épületeket tesz magáévá. A különös esemény találgatások ezreit indította útjára.

A miniszterelnök feleségének kötcsei ingatlanvásárlása valamennyiünk érdeklődését felkeltette, nemcsak Budai Gyula Magosz vezetőjéét, aki szombaton sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet számára különös dolgokra az ingatlanvásárlással kapcsolatban. Például a 17,2 milliós vételárat említette, ami szerinte az egyébként milliárdos miniszterelnök feleségétől mégis csak szokatlan ár.

A fideszes politikus arra is rávilágított, hogy ennyiért a környékbeliek nem tudják megvásárolni az ingatlant, ami amúgy szerinte csak 2-3 millió forintot ér. Ezek után jogosan merült fel bennünk, hogy nem hülyeség-e egy ennyit érő ingatlanért 17,2 millió forintot kiadni.

Hogy megtudjuk, a helyszínre siettünk. Budapest-Kötcse 140 kilométer, autópályán, és ahogy Kőröshegy lélektanilag megviselő drágaságú, de gyönyörű viaduktja felé haladtunk, az is eszünkbe jutott, vajon milyen összefüggés van a viadukt és a tőle alig néhány kilométerre fekvő Gyurcsány telek között. (A híd egyébként Dobrev Klára egyik kedvenc építménye.) Ezekehez a gondolatokhoz újabbakat tesz hozzá Kötcsén a polgármester, aki emberemlékezet óta betölti ezt a posztot a külső-somogyi dombvidéki zsákfaluban. A polgármester jókedélyű ember, nevetve meséli, hogy ő már azt is hallotta, Gyurcsányék 1000 hektárt megvásároltak a környéken, pedig nem is.

Dobrev Klára a napokban írja alá az ingatlanra a szerződést, ami onnan is tudható, hogy a faluban élők tájékoztatására a községháza hiredtőtábláján is olvashatni. A falu határától 100 méterre, egy völgykanyarban meghúzódó ingatlanra a kért áron még senki sem jelentkezett. Mint az a kifüggesztett hirdetményből kiolvasható, ha nincs más jelentkező az elővételi joggal rendelkező falusiak közül, 24-én megkötik a szerződést. És tényleg, az üzletről minden tudható.

"De nem irreális-e 17 milliót adni egy 2 milliós területért?" - kérdezzük, de a polgármester csak legyint erre, és azt mondja, hogy Budai becsléséből az következik, hogy "Budai úr életében még nem járt a Balatontól 10 kilométerre fekvő dimbes-dombos faluban". Külföldiek már régóta vásárolnak a környéken, és mindez valóban felviszi az ingatlanok árát, ami a helyieknek nem jó, csak azoknak, akik a házukat eladják.

A volt kötcsei kempinget is már három éve árulták az örökösei annak a férfinak, aki évtizedeken keresztül üzemeltette azt. A régi szép időkben a kempinget holland, német és dán turisták tömegei keresték fel, de aztán elmaradoztak.

Megtudtuk, hogy a budapesti örökösök eleinte 20 millióból egy tapodtat sem engedtek, aztán évek során mégis, és a harmadik vevőnek, Dobrev Klárának már nem tudtak ellenállni. Gyurcsányné ingatlanpanamája már csak olyan, hogy a gazdagok akkor vásárolnak és annyiért, amikor és amennyiért akarnak. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az ingatlant meglátni és megszeretni Gyurcsány Ferencben zajlott le, aki a balatonőszödi kormányüdülőből reggelente arra futott, és így vette észre a kerítésen lógó eladó táblát, máris az Igazából szerelem című film második részének egyik jelenetében érezzük magunkat.

Visszafelé jövet beültünk egy pár percre a kocsmába, ahol először azt tudtuk meg, hogy Gyurcsányt sokan nem szeretik, de ha jól viseli magát, a kocsmában szívesen látják, és kaptunk egy bónusz pletykát is. A miniszterelnök mindig csak odafelé futott, visszafelé már az őrezred vitte kocsival. Ha leköltözik az egyelőre inkább dzsungelnek tűnő ingatlanba, a Balaton felé is megpróbálhatja.

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/kocs0616o/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kunhegyes, vizitdíj, bíróság
  2008-06-18 20:17:22, szerda
 
  2008. június 18., szerda
Kunhegyes, vizitdíj, bíróság

"Be kell fizetnie a be nem szedett vizitdíjat, 327 ezer forintot a kamatokkal együtt a felperes egészségbiztosító részére annak a kunhegyesi fogorvosnak, aki a 2007-es bevezetés óta ezt a pénzt nem kérte el betegeitől - mondta ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság szerdán, nem jogerős ítéletében.

A bíró indoklásában elmondta: az alperesnek, mint egészségügyi szolgáltatónak az akkor érvényes jogszabályok alapján mérlegelési lehetősége nem volt, ily módon pácienseit nem mentesíthette e fizetési kötelezettség alól. Kitért arra, hogy az egészségbiztosítási pénztár jogosan ellenőrizte az orvosokat, így a kunhegyesi doktort is, hogy eleget tesznek-e a jogi előírásnak.

Az ügy előzménye, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte a Kunhegyesen praktizáló fogorvost, Nagy Leventét. Egy nála tartott ellenőrzés során ugyanis kiderült: 2007. február 15. és június 30. között a doktor 1090 pácienst látott el, ám azoktól a 300 forintos vizitdíjat nem szedte be, noha az kötelező lett volna. A MEP fizetési felszólítást küldött a fogorvosnak, majd az előírt határidő lejárta után a bírósághoz fordult és kérte a fizetési meghagyás kiadását. Nagy Levente a fizetési meghagyással szemben ellenkérelemmel élt.

Az ítélet kihirdetése után ifjú Tóta Áron, az alperes jogi képviselője jelezte, hogy álláspontjuk változatlan: az a vizitdíj, amit a fogorvos nem szedett be, egy őt megillető bevétel volt, így tulajdonképpen saját támogatásáról mondott le. Mivel az eset alkotmányossági aggályokat is felvet, a jogerős ítélet megszületése után nagy valószínűséggel az Alkotmánybírósághoz fordulnak panasszal a jogszabály felülvizsgálatáért - tette hozzá.

A pert vesztett Nagy Levente úgy fogalmazott, "a hatalom most elmarasztalt, de 2,6 millió ember nekem adott igazat, és az idő is engem igazolt". Az MTI kérdésére azt válaszolta, naivnak nem tartja magát, így számított erre az eshetőségre is, bár az összeg kifizetése érzékenyen érinti. A fogorvos korábban azzal indokolta elhatározását: azért nem szedte a vizitdíjat, mert az alkotmány szerint a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás.

A 2008. március 9-ei ügydöntő népszavazáson a résztvevők elsöprő többséggel utasították el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A népszavazást követően az Országgyűlés úgy döntött, hogy április elsejével megszűnik e két díj fizetési kötelezettsége."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hungarikum: tisztségében marad
  2008-06-18 20:13:32, szerda
 
  Hungarikum: tisztségében maradhat az adócsalásért elítélt polgármester
2008-06-18. 19:22

Kisléta első emberét jogerősen is elítélte a bíróság, ám saját vállalkozásában követte el a bűncselekményt, ezért nem kell lemondania.

Tizennyolc millió forintos adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélte el a bíróság Kisléta polgármesterét, a város első emberének mégsem kell lemondania tisztségéről. Az önkormányzati tisztségviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerint ugyanis a polgármesterség abban az esetben szűnik meg, amennyiben a polgármester tisztségével összefüggő bűncselekményt követ el.

A jogerősen elítélt önkormányzati vezető nem a polgármesteri tisztségével összefüggően követte el a bűncselekményt.

A bírósági elnökhelyettes-szóvivő írásos közleménye szerint Pénzes Sándort a bíróság öt rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben, több mint 18 millió forinttal csökkentő adócsalás büntettében és három rendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek a bíróság. Mindezért 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte.

Az elítélt a kft.-je adóját csökkentette valótlan tartalmú számlákkal, még 1999. harmadik negyedéve és 2001. negyedik negyedéve között.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/26243/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP osztja a Leader-pénzek
  2008-06-18 20:11:28, szerda
 
  MTI 2008. június 18. 13:09

Az MSZP osztja a Leader-pénzeket


A helyi szocialista párt vezetőjének családjához és az MSZP-hez kötődő személyekhez került a vidékfejlesztést szolgáló, a helyben 1,2 milliárd forinttal gazdálkodó Leader-program hódmezővásárhelyi koordinálása - jelentette ki Benkő Zsolt önkormányzati képviselő szerdán az alföldi városban.

A Leader-programot nem az MSZP pénzosztó műhelyeként hozták létre, hanem azért, hogy segítse a vidék fölzárkóztatását, a munkahelyteremtést az elmaradott kistérségekben - mondta sajtótájékoztatóján a hódmezővásárhelyi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának fideszes elnöke. A hódmezővásárhelyi kistérség elkövetkező öt évének fejlesztéseit meghatározó, a pályázatok kiírásáról, azok elbírálásáról, a források elosztásáról döntő akciócsoportban azonban meghatározó befolyást szerzett a szocialista párt, valamint helyi vezetője, Hernádi Gyula és családja - közölte az önkormányzati képviselő.

Benkő Zsolt leszögezte: felháborító és visszatetsző, hogy a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Helyi Vidékfejlesztési Közösség tagjai Hernádi Gyula közvetlen családtagjai, a kistérség szocialista támogatású polgármesterei és MSZP-s képviselők. Hozzátette: nem az a baj, hogy a szocialista párt helyi vezetői részt vesznek a Leader-program helyi munkájában, hanem az, hogy csak ők vesznek részt ebben.

A kistérség fejlesztési elképzeléseit a nyilvánosság teljes bevonásával kellene megalkotni, úgy, hogy az unióban már tizennyolc esztendeje sikerrel működő program forrásai azokhoz jussanak el, akiket az illet, a mikro- és kisvállalkozásokhoz, a civil szervezetekhez és az önkormányzatokhoz - hangsúlyozta Benkő Zsolt.


http://www.gondola.hu/cikkek/60008
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzleti titok az Erzsébetvárosi
  2008-06-18 20:09:43, szerda
 
  gondola 2008. június 18. 17:20

Üzleti titok az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a Centrum Parkoló Zrt. valóságos pénzmegosztása
Egy igazi elképesztő mutyi-üzlet a kerékbilincs felrakása


Korábban megírtuk, hogy a kerékbilincs levételéért egy magáncég szedi a pénzt az Erzsébetvárosban, sőt a felszerelést is ők végzik, mint "hatósági tanúk". Kértük az önkormányzat jegyzőjét, hogy írjon a gondolának erről a szerződésről. Itt a válasz szó szerint.

Cikkünkből kiderült, hogy egy mutyi-szerződés nyomán a kerékbilincset tevőlegesen nem az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet, hanem a Centrum Parkoló Zrt. szereli fel, az általa alkalmazott munkással, a Centrum tulajdonában álló furgonról emelve le az autót mozgásában korlátozó berendezést.

A Centrum ugyanis furgonokat vásárolt, amelyeken nem szerepel a Közterület-fenntartó szabálysértéstől elriasztó emblémája, sőt semmilyen embléma nem szerepel. Azokat a Centrum alkalmazásában álló sofőrök vezetik, mellettük - állítólag - ott ülnek a közterület-felügyelők. A felállás (autóban ülés) szerint a Centrum által alkalmazott sofőr-munkás a ,,hatósági tanú", a Jegyzőkönyv kitöltője a közterület-felügyelő.

És hogy miért nem szedheti a pénzt az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet? Erre az volt válasz: a korrupció kiküszöbölésére...! Mert a közterület-felügyelő, a hatósági ember, a közalkalmazott bizony hajlamos a korrupcióra, alkalmatlan a pénzkezelésre, ezért a Centrumnak kell fizetni.

Leírtuk, hogy eljárás döbbenetes rendje szerint még az is érdekes, hogy nem fizethet az autós közvetlenül a Centrum alkalmazottjának a kerékbilincs levételekor. Ekkor ugyanis már az sem megbízható. A szabálysértő autósnak el kell mennie a legközelebbi postára, ott a csekket befizetni, majd a másik ablaknál újra sorban állás és 690 forint befizetése után faxon feladatni a Közterület-fenntartónak...

E tények ismeretében levélben kértük Erzsébetváros Önkormányzatának jegyzőjét, tájékoztasson a következőkről:

- mely rendelet, felhatalmazás alapján köthetett szerződést a kerékbilincs felszerelésére és a pénz beszedésére az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a Centrum Parkoló Zrt.?

- Mit tartalmaz a szerződés? Milyen százalékos arányban juttat vissza az Önkormányzatnak a Centrum Parkoló Zrt. az általa beszedett összegből? Milyen rend szerint? Mit tartalmaz az elszámolás?

Az alábbi levelet kaptuk, amelyet szó szerint közlünk:

Iktatószám:KI/687/2008/X.
Ügyintéző:Szatrán György
Tel / Fax:462-3165
E-mail:szatran.gyorgy@erzsebetvaros.hu
Tárgy: az Erzsébetvárosi Közterület felügyelet kerékbilincselési eljárása.
Kassai B. Károly főszerkesztő úr részére

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A gondola.hu internetes újságban megjelent, Erzsébetvárosi Önkormányzatot érintő cikkben leírtakkal kapcsolatban megfogalmazott kérdéseire az alábbiak szerint tájékoztatom.

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 63/A §. h) pontja a fővárosi önkormányzat feladat- és hatáskörébe utalta a főváros parkolási és parkolásgazdálkodási rendszerének, a kiemelten védett és védett parkolási övezetek, az alkalmazható várakozási díjak rendeletben való megállapítását.

Fenti felhatalmazás alapján Budapest Főváros Közgyűlése megalkotta a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV.22.) számú rendeletét.

Budapest VII. kerület Erzsébetváros Képviselő-testülete a végrehajtás érdekében, élve rendeletalkotási jogkörével, a 26/2005. (VI.20.) számú rendeletében határozta meg a várakozás rendjét a kerületben.

A fentiekben említett 26/2005. (VI.20.) számú rendeletünk 19. §-a szabályozza a közterület felügyelő által, az elindulást gátló eszköz alkalmazása során követendő eljárás rendjét, a 7/ és 8/ bekezdésben az alábbi rendelkezéssel élve:

(7) A gépjármű tulajdonosa köteles az e rendelet szerinti, a kerékbilincs alkalmazásáért fizetendő költséget megfizetni.

A közterület-felügyelő a költségtérítés megfizetése vagy a befizetést igazoló feladóvevény bemutatása után a kerékbilincset köteles haladéktalanul eltávolítani, vagy az eltávolítást elrendelni.

(8) Az említett jogszabályi helyek a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. tv. 1.§ (4) és (6) bekezdésének, valamint a 20.§ keretei között állapítják meg a felügyelő intézkedési jogkörét, melynek érvényesítése során, a közterület-felügyelői intézkedések végrehajtásának módjáról és eszközeiről szóló 43/1999. (XI. 26.) BM rendelet 10.§ (1) bekezdése alapján közreműködő szervezetet vehet igénybe.(8)

A szervezet a kerékbilincs felszerelését csak az intézkedő közterület-felügyelő jelenlétében, leszerelését - a felügyelő előzetes intézkedése alapján - a felügyelő jelenléte nélkül is végezheti. Tekintettel arra, hogy a felügyelői intézkedés során megállapított költségtérítés befizetése tekintetében a jogszabályok megkötést nem tartalmaznak, e technikai kisegítő tevékenység is a közreműködő szervezet ellátásával kerül végrehajtásra.

A Centrum Parkoló Kft.-vel, fenti jogszabályi keretek között megkötött szerződés részletesen taglalja mindkét fél feladatait, az elszámolás rendjét és módját, valamint a szükséges polgári jogi kellékeket.

A havi elszámolás tartalmazza:
- a befizetett kerékbilincselési költségtérítések darabszámát,
- az össz. befizetések forint összegét,
- a visszafizetések (helyt adott panaszok alapján) forint összegét
- a kettő közötti különbséget (bruttó bevétel)
- a nettó bevétel forint összegét
- a költségkompenzáció alapját (nettó bevétel)
- a Közterület felügyeletet megillető költségkompenzáció nettó összegét
- valamint ennek bruttósított összegét.

Mindezek alapján a Közterület felügyelet kiállítja a számlát a Centrum Parkoló Kft. felé, ezt követően kerül az aktuális összeg a felügyelet számlájára minden hónap 15-ig.

Az alapszerződés 2004. július 30-án módosításra került, melyben az elszámolás rendje és mértéke megváltozott. Ennek alapján minden befizetett kerékbilincs költségtérítés után, a befizetett összeg 40%-át kapja a felügyelet, továbbá a 6. IV. 5. pont szerint ,,Felek a megállapodásban és a módosításban foglaltakat üzleti titoknak tekintik és ennek megfelelően kezelik."

Fentiek figyelembe vételével nem áll módunkban tájékoztatást adni a költségkompenzáció %-os mértékéről.

Budapest, 2008. június 10.

Üdvözlettel:

Dr. Kálmán Zsuzsanna
az Erzsébetvárosi Önkormányzat jegyzője

* * *

Mit is tudtunk meg?

1. Az Önkormányzatnak joga van úgymond közreműködő szervezetet igénybe venni a kerékbilincs feltételekor. Igaz, arról nem szól a rendelet, hogy joga lenne a pénz beszedését is kiadni albérletbe. Írja is a jegyzőnő: "Tekintettel arra, hogy a felügyelői intézkedés során megállapított költségtérítés befizetése tekintetében a jogszabályok megkötést nem tartalmaznak, e technikai kisegítő tevékenység is a közreműködő szervezet ellátásával kerül végrehajtásra." A "technikai kisegítő tevékenység" néven nevezett elképesztő tortúrát, magyarul pénzbeszedést így az Önkormányzat - jó pénzért - kiadta albérletbe. Ezzel ugyan jelentősen megnövelte a szabálytalanság időtartamát, de láthatóan nem is a szabálytalanság gyors felszámolása volt a cél, hanem a Centrum Zrt. üzleti megsegítése, plusz bevételhez juttatása.

2. Ez egyértelműen kiderül ebből a mondatból: "Az alapszerződés 2004. július 30-án módosításra került, melyben az elszámolás rendje és mértéke megváltozott. Ennek alapján minden befizetett kerékbilincs költségtérítés után, a befizetett összeg 40%-át kapja a felügyelet."

Azt ugyan nem tudjuk meg, milyen "mérték" került módosításra, azt viszont igen, hogy minden kerékbilincs felszerelése után 60 százalék a Centrum Parkoló Zrt. markát üti. Azaz 8640 forint a Centrum Parkoló Zrt. kasszájába vándorol minden egyes kerékbilincs felszerelésekor, ennyiről mond le a 14 ezer 400 forintból az Önkormányzat, megelégedve az 5760 forinttal... Mit mondjunk, szar üzlet! Persze az Önkormányzatnak, illetve a Közterület-felügyeletnek.

3. Ezzel még nincs vége. "A 6. IV. 5. pont szerint Felek a megállapodásban és a módosításban foglaltakat üzleti titoknak tekintik és ennek megfelelően kezelik. Fentiek figyelembe vételével nem áll módunkban tájékoztatást adni a költségkompenzáció %-os mértékéről" - írja a jegyzőnő.

Ebből eléggé egyértelmű, hogy van még "költségkompenzáció" is, amelynek százalékos mértéke "üzleti titok". Az Erzsébetvárosi Önkormányzat, a Közterület-felügyelet és a Centrum Parkoló Zrt. édes titka... Lehet akár újabb 20 százalék is, ez azonban csak tipp, a valóságos összeg azonban levonandó az 5760 forintból. Ebből a maradék összegből, esetleg a 2880 forintból fejleszti az Erzsébetvárosi Önkormányzat a parkolási hálózatát. Ebben az esetben ugyanis 11520 forint kerül minden egyes kerékbilincs után a Centrum Parkoló Zrt. - mint magáncég - kasszájába!

Ennyit az önkormányzati gazdálkodásról, amelyet az Állami Számvevőszék szíves figyelmébe is ajánlunk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozás Bölcskei kijelentés
  2008-06-18 20:07:06, szerda
 
  Tiltakozás Bölcskei kijelentései ellen

Papp Gyula, Sárdy Barbara, Rozgics Mária és Hegedűsné Kovács Enikő közleménye Bölcskei kijelentéseivel kapcsolatban.
Gribek Dániel, szo, 2008/06/14 - 15:52


Papp Gyula, Sárdy Barbara, Rozgics Mária és Hegedűsné Kovács Enikő megütközéssel értesült Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspöknek, a Magyarországi Református Egyház zsinati lelkészi elnökének a Zsinat 2008. május 21-én tartott ülésén tett kijelentéséről. Az említettek közleménye alább olvasható!

DEBRECENI HITVALLÁS

Alulírott hitüket megvalló magyar keresztyének mélységes megütközéssel értesültünk Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspöknek, a Magyarországi Református Egyház zsinati lelkészi elnökének a Zsinat 2008. május 21-én tartott ülésén tett kijelentéséről, melyben Jézus Krisztus golgotai kereszten az egész teremtett világ megváltásáért hozott egyetlen, egyszeri és tökéletes áldozata szenvedésének piedesztáljára emelte az ún. ,,Holocaust" áldozatait, az emberiség történelmében egyedülálló szenvedésnek minősítve azt.

Valljuk, hogy minden nép, így a zsidóság szenvedése is kizárólag Krisztus szenvedésében nyerheti el végső értelmét, s erre példa a világtörténelemben Krisztus ügyéért valóban egyedülálló szenvedést átélt magyarság áldozathozatala.

Ezen evangéliumellenes, hitvallásellenes és egyházunkhoz méltatlan kijelentését tovább tetézve Bölcskei püspök ugyanekkor választott népként beszélt Izraelről, miközben kizárólag Krisztusban lehet minden nép és minden ember kiválasztott, s minden ezzel ellentétes tanítás az isteni kegyelmi kiválasztás tényével szemben a hamis kiválasztottság-tudatot, s az abból eredő önistenítést és istentelenséget igazolja és támogatja.

Mindennek döbbenetes szemléltetését adta ezen beszédében Bölcskei püspök, amikor úgy emlékezett meg Izrael állam születésének 60. évfordulójáról, hogy evangéliumi, hitvallásos és kiemelt egyházi tisztségéből következő kötelezettségét semmibe véve egy szóval sem tett említést - szemben angliai lelkiismeretes zsidó értelmiségiekkel - arról, hogy Izrael állam az egyetemes emberi jogok, de legfőképp a mózesi Tízparancsolat lábbal tiprásával született meg, a palesztin nép ezreit legyilkolva és százezreit elüldözve szülőföldjéről.

Azzal pedig, hogy Bölcskei püspök a fentiekkel együtt Izrael népe jelen életét Isten szerint valónak nyilvánította, egyrészt Simon Peresz izraeli államelnök Magyarország elfoglalásáról a közelmúltban tett törvénytelen nyilatkozatát igazolta, másrészt meggyalázta az alig több mint egy évvel ezelőtt Dél-Libanonban izraeli kazettás bombákkal ártatlanul halálra gyilkolt keresztyén és muszlim gyermekek százainak emlékezetét, ezzel a kegyelet egyetemes emberi aktusát is megszentségtelenítve.

Elvárjuk a Magyarországi Református Egyház illetékes bíróságától, hogy a fentiek alapján haladéktalanul hivatalból indítson fegyelmi eljárást Bölcskei Gusztáv püspök, zsinati lelkészi elnökkel szemben és ítélje el evangéliumellenes, hitvallásellenes és egyházi tisztségéhez méltatlan megnyilvánulásait.

A Libanoni Cédrus Mozgalom nevében: Papp Gyula, Sárdy Barbara, Rozgics Mária és Hegedűsné Kovács Enikő.

Debrecen, 2008. június 07.

http://szentkoronaradio.com/kozlemenyek/2008_06_14_tiltakozas-bolcskei-kijelentes ei-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cirkuszok kenyér nélkül
  2008-06-18 20:05:00, szerda
 
  2008-06-17


Cirkuszok kenyér nélkül

Kertvárosi utcán sétálok négyéves gyermekemmel, nagy bőgéssel tűnik elő egy nagy fekete dzsipmonstrum, filigrán, középkorú hölgy vezeti - ijedt arccal. Mitől fél a szerencsétlen, hogy ilyen autóval közlekedik? A lóerők védelmet nyújtanak?
Ismerősöm mesélte, hogy látta a kormányfőt, amint egészségi futását végezte a Rózsadombon négy marcona testőr kíséretében. Egy páncélozott és egy másik, nagy fekete autó kísérte - a védelmező lóerők cirkusza. Más cirkuszokat is tapasztalunk: a nemrégiben óriási költségekkel megrendezett "nemzeti vágtát", a cirkuszszámba menő kormányzati kommunikáció horribilis költségeit. Kenyeret és cirkuszt a népnek - mondják már több évezrede, ez a hatalom megtartásának a kulcsa, így lehet félrevezetni nagy tömegeket.

Cirkuszi körülmények: az őszödi beszéd óta bebizonyosodott, lehet hazudni a legmagasabb hatalmi szinten felelősségre vonás nélkül. De ami még ennél is károsabb, hogy a hazugság elismerését lehet pozitívan beállítani bűnbánat és jóvátétel nélkül. Ez az igazi kára morálisan az őszödi beszédnek, főleg a fiatalokra nézve. Felmentve érzik magukat az igazmondás kötelezettsége alól. Már gyilkolnak is a kiskorúak. Ne lepődjünk meg, ha egyszer majd azt mondja egy ilyen tanuló, hogy kérem, lehet az élet elején ölni (abortusz) és a végén is (eutanázia), miért ne lehetne közben? Kenyér és cirkusz. Tehát cirkusz, az van.

Mit jelent ma a kenyér? Nyilván jelenti a szükséges táplálékot, de a 21. század Európájában ugyanígy kell hogy jelentse azt az egészségügyi ellátást, amely által a betegek idő előtt nem halnak meg. Ez ma, több mint ötven évvel a világháború után elvárható lenne egy EU-tagországban "kenyérként". Amíg ez nem valósul, meg addig ne lehessen nemzeti vágta, nagy fekete autó, luxuskörülmények közt élő felső tízezer. Nyolc-tíz százalékos GDP-részesedésből rendbe lehetne tenni a kiszolgáltatottakkal való törődést, benne az egészségügyet.

Miért halnak meg tömegével betegek az EU-normákhoz képest idő előtt hazánkban? Az egészségügyi ellátás kezd átalakulni katasztrófamedicinává. A legsúlyosabb sérülteket és a könnyű sérülteket nem látjuk el, hogy a végeredmény az összhalálozási mutatókat tekintve jobb legyen. Katasztrófahelyzetben valóban úgy vesztünk el kevesebb beteget, ha a középsúlyosakra fókuszál az ellátó személyzet. De hol van itt katasztrófahelyzet? Nem volt földrengés nálunk, sem vízözön az elmúlt években.

Sokszor kérnek fel konzíliumba, főleg koponyasérültekhez, agyvérzettekhez. Az a tapasztalatom, hogy azokban a legsúlyosabb esetekben, amelyekben még 2005-ben is próbáltak segíteni, ma már többnyire hagyják meghalni a betegeket. Szakmai hibát így senki sem vét, mert ezek a végső, életmentő beavatkozások nem kötelezők, csak választhatóként szerepelnek a leírásokban. Három éve még volt kapacitás rájuk, tízből egy-két beteg felépülhetett. Ehhez azonban mind a tízet el kellett látni! Erre ma nincs forrás az egészségügyben.

Egy középkorú vezető szakdolgozó (főnővér, főműtősnő) fizetése nettó százezer forint körül van, a beosztotté 70-80 ezer. Képtelenség megélni belőle, mellékállást vállal, így állandóan hullafáradt. Sokat beszélgetek nővérekkel. Kiégettek, fásultak. Nem az bántja őket, hogy a nagy fekete autón járók százszor többet keresnek, hanem az, hogy egyszerűen nem tudják újratermelni energiájukat.

És itt érkeztünk el a fogolytáborok emberségesebb igazságához. Ott a szükséges kenyéradagját mindenki megkapta. A ma "szükséges kenyéradagja" - a tényleges kenyéren kívül - a megfelelő ingyenes egészségügyi ellátás és az oktatás. Bőven elegendő javak állnak rendelkezésre ennek megteremtéséhez, csak igazságosabb elosztás kellene állami segédlettel. Hogyan lehet inkább pénzt adni nemzeti vágtára, kormánykommunikációra, amikor betegek azért halnak meg felfekvésben, tüdőgyulladásban, mert nincs nővér, aki rendszeresen forgassa őket? Ki a hibás a hiszékeny nép vagy a hatalmon lévők, akik félrevezették a népet?

A hiszékenység és a hazugság egy tőről fakad. Az Isten mellőzéséből az életünkben. Szeretetre és ebből fakadó szolidáris gondolkodásra teremtette az Isten Magyarországot is, népe mégis szenvedi bűneit, hiszékenységét, abortuszait. Lesz reménye, ha hajlandó odatérdelni a kereszthez. Ha az ország józan türelemmel a saját lelkiismerete felé fordul, annak megjön az eredménye. Olyan oktatás kell, amely az erkölcstant helyezi előtérbe mint legfőbb tantárgyat. A jogrendszert is hasonlóan kell átalakítani. El kell kezdeni és türelemmel beszélni erről mindenütt, békességet hirdetve. A személyes megszólítások százezrei mindennél többet érnek. A gyűlölködés nem a fegyverünk - azzal csak veszíthetünk. Tovább kell szeretni, mint ahogy a gyűlöletet szítók képesek gyűlölködni. Csak így lehet úrrá lenni a jelenlegi helyzeten. Képesnek kell tennünk magunkat arra, hogy senkit el ne utasítsunk. Bárki találkozik velünk, utána érezze magát emberibbnek, boldogabbnak. Legyen jobban és tudatosabban önmaga.

Dr. Csókay András idegsebész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.