Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A teknősbéka az oszlop tetején
  2008-06-21 13:34:39, szombat
 
 
Rózsa-Flores Eduardo: A teknősbéka az oszlop tetején


2008-06-20 14:46


A fiatalember sétál a városban. Az egyik téren leül egy padra. Mellette idősebb úriember újságot olvas. Kis idő múlva, természetesen -oh Álmok! oh, régi szép idők!- beszélgetni kezdenek. A téma, hogy hogy nem, az ország helyzete, és végül rákerül a sor Gyurcsány Ferencre is.

Az idősebb a fiatalemberhez fordulva megkérdezi:
Tudod, Gyurcsány Ferenc olyan, mint egy teknősbéka egy oszlop tetején.
A fiatalember elgondolkodik, majd megszólal:
Nem értem azt a dolgot a teknősbékáról az oszlop tetején...Mit akar ez jelenteni, mit akar ezzel mondani Uram?
Az idősebb ember válaszol:
Ha vidéken, a mezőn sétálsz, és egyszerre csak meglátsz egy teknősbékát, amely egyensúlyoz egy villanyoszlop tetején, mi jutna az eszedbe?
Mivel észreveszi az értetlenséget a fiatalember arcán, hozzáteszi:
Először: TE nem érted, hogyan került oda.
Másodszor: TE nem akarod elhinni, hogy ott van egyáltalán.
Harmadszorra: TE jól tudod, hogy egyedül, magától nem kerülhetett oda.
Negyedszer: TE biztos vagy abban, hogy nem kellene ott lennie.
Ötödször: TE tudatában vagy annak, hogy semmi hasznosat nem fog tudni tenni ott fent, semmi jó nem származhat abból, hogy ott van..
Így tehát, az egyetlen és észszerű dolog: segítséget kell nyújtanod ahhoz, hogy onnan lekerüljön.

A teknősbékát, a saját érdekünkben is, le kell venni az oszlop tetejéről!



E, minden bizonnyal tanulságos történetet, nem azért írtam, hogy megfizessenek érte, sem azért, hogy dicsőséget szerezhessek vele. Ám, miután eszembe jutott, úgy gondoltam kötelességem közre adni. Terjeszd. Ellenkezőleg, könnyen előfordulhat az, hogy a teknősbéka nagyon jól a hétvégéd! ‡<Dpanni48pI]HsKöszönöm?q=node/6013
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami kitütentést kap Schmidt
  2008-06-21 13:32:31, szombat
 
 

Állami kitütentést kap Schmidt Mária



Belföld
Ukrajna érdemrendet adományoz Viktor Juscsenko ukrán elnök Schmidt Máriának, a Terror Háza Múzeum igazgatójának az ország történelmének hiteles bemutatásáért. A történész által vezetett intézmény kétszer is rendezett kiállítást az 1932-33-as ukrán éhínség áldozatainak emlékére.


Ukrajna történelmi múltjának hiteles bemutatásáért Ukrajna érdemrendet adományoz Victor Juscsenko ukrán elnök Schmidt Máriának, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának. A kitüntetést Ukrajna magyarországi nagykövete adja át szombat délután 4 órakor Budapesten.

Sajnos az ukrán éhínség története nem igazán ismert nálunk, a kommunista évtizedekben természetesen elhazudták ezt a tragédiát - mondta el az InfoRádiónak a kitüntetésben részesülő történész. A magyar országgyűlés azonban egy egyhangú határozattal fejet hajtott az áldozatok emléke előtt 2003. november 24-én, így mi ehhez kapcsolódva rendeztünk két kiállítást, egyszer 2003-ban, aztán 2007 novemberétől 2008 februárjáig - tette hozzá.

Schmidt Mária úgy véli: fontos, hogy ismerjük, mi történt a szomszéd országokkal, akik velünk együtt élték át a szovjet kommunista kísérletet és diktatúrát, melynek egyik legnagyobb tragédiája az ukrán népet sújtotta.

Az igazgató elmondta: nem tartja vissza az embereket egy kiállítástól, hogy ott fájdalommal találkoznak, mivel érdekli őket a szomszédos országok történelme, mely egybefonódott a mi sorsunkkal is. A történész szerint Ukrajna hatalmas és érdekes ország, és bár csak a Szovjetunió felbomlásával vált függetlenné, hosszú múltra tekinthet vissza.

Fontos kell, hogy legyen számunkra, ami ott történt és történik, nem csak az ottani magyar kisebbség miatt - nyilatkozta Schmidt Mária, aki úgy látja: az ukránok is számon tartják a magyarországi történéseket.

Az 1932-33-as ukrán éhínségben mintegy 7 millió ember vesztette életét. Az éhínség a mezőgazdasági kollektivizálás jelszavával, mesterségesen előidézett tragédia volt, melynek fő felelőse a történészek szerint maga Sztálin.

InfoRádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a Láthatóktól és H
  2008-06-21 13:26:32, szombat
 
  Nyílt levél a Láthatóktól és Hallhatóktól! A pécsiek reakciója egy helyi lapban megjelent "skizoid-paranoid elmebajra"
2008. június 18.



Az eredeti cikk szerzője, Trencséni Dávid: forrás: feve.huAz eredeti cikk szerzője, Trencséni Dávid: forrás: feve.huEgy újabb érdekes megnyilvánulásnak lehettek tanúi azok, akik 13-án, pénteken elolvasták a Pécsi Hírek oldalán Trencséni Dávid írását a Magyar Gárda Mecseki Láthatatlanok szakaszáról, és úgy általában a Gárdáról. Úgy látszik, mostanság az a jó Tüke, aki minél jobban ki tudja szolgálni azt a rendszert, mely nincs jelen sehol, de mégis mindenhol ott van, ahogy ezt az említett írás is jól szemlélteti.(a szerző egyébként a 168 óra című ultrabaloldali hetilap munkatársa volt - így kezeljük a helyén az írást! - a szerk.)

A Pécsi Hírekben megjelent Trencséni-cikk:

Tükélődöm, ígértem majd' fél éve. Nehezen megy, sok a buktató, de igyekszem, Isten látja lelkem, igyekszem.
Néha persze megakadok. Most - először és fogadom, utoljára veszem a számra a Jobbik és a Magyar Gárda kifejezéseket - a múlt sárba tiprásánál akadtam el.

Tudja-e valaki, kik voltak a Mecseki Láthatatlanok? Érdemes felütni a történelemkönyvet, és utánaolvasni. Tüke dolog ez is, így tőlem csak nagyvonalakban: pár száz elszánt/elkeseredett szabadságharcos nem tette le a fegyvert 1956. november 4-én, és a hitükért vesztek oda.
Hogy mi köze hozzájuk a jobbikos izomhunoknak, a katonásdit játszó fajmagyaroknak, felfoghatatlan. A Magyar Gárda helyi fiókszervezete ugyanis - nem kis magabízással - szintén a Mecseki Láthatatlanok nevet biggyesztette magára.

És most engedjenek meg nekem egy rövid, személyes kitérőt. Ismerem Vona Gábort, az árpádsávosok és gárdisták e szellemi lángoszlopát. Jóravaló gyerek volt, szívesen költöttem el vele évekkel ezelőtt mókás, palacsintázós ebédet Pesten, a Batthyány téren. Beszélgettünk politikáról, Fideszhez f&#251;ződő viszonyról, választásokról. Épp alelnöke volt a most elnökölte formációnak. Hangja kevés, modora annál több. Akkor épp középre akarta vinni szervezetét, alternatívát nyújtva a fiataloknak Orbánékkal szemben. Ma a Jobbik - gárdástul - nem más, mint a skizoid-paranoid elmebaj alternatív megnyilvánulási formája.

Miképp jutott ide Vona Gábor, nem tudom, de már nem is érdekel rég. Kimutatkoztam a köreiből, bár valljuk be: ő sem keresi a társaságomat. Végigcsináltam Budapest összes utcai összecsapását, láttam a hazájukért macskakővel és Molotov-koktéllal a kezében aggódókat eleget ahhoz, hogy soha többé ne vágyjak a társaságukra. De utánamjöttek Pécsre is. A Mecseki Láthatatlanok.
Egy csapat nyeszlett katonásdit játszó.
Tesztoszteron-vircsaft.

Jó reggelt! Nincs elnyomás, nincs diktatúra - bármennyire is szeretik ezt hangoztatni, csak saját legitimációjukért teszik. Ami nincs. Épp a létezésük bizonyítja létezésük okafogyottságát. Ma, Magyarországon nem kell harcolni azért, hogy valaki a világba üvölthesse elméje kényszerképzeteit. Fog egy tajvani ordibátort, és kínai cipőjében kiáll a főtérre a globalizáció ellen kántálni. Sok sikert. Ezt jelenti a liberális demokrácia.
De nem kéne a szabadságharcosok emlékét bemocskolni.

A pécsi szakasz reagálása:

Szemezgessünk egy kicsit az írásból, megvizsgálva azt a másik oldal szemszögéből is.

Tisztelt Trencséni úr, melyik történelemkönyvben olvasott a Mecseki Láthatatlanokról? Én is élénken érdeklődöm a történelem iránt, de egy olyan történelemkönyvet sem találtam még, amelyik csak egy sort is írna róluk. Ajánlom figyelmébe Dr. Romváry Ferenc könyvét, ami nagyon színvonalasan dolgozza fel ezt a témát. Csak csöndben teszem hozzá, hogy a Mecseki Láthatatlanok szakaszának igazi 56-osa is van, ezek az emberek pedig nem ,,lépkednek" be egy csapat ,,nyeszlett katonához."

Következő kérdésem: miért ne viselhetné szakaszunk a Mecseki Láthatatlanok nevet? Hiányos ismereteit figyelembe véve, ebben a kérdésben is tudok érdemi választ adni: ha egy ember, vagy csoport, egy másik, esetleg régebbi szerveződést példaképének tekint, egyetért annak célkitűzéseivel, gondolataival, akkor tiszteletből és egyetértésből felveszi annak nevét. Így voltunk ezzel mi is. Azon viszont nagyon csodálkozom, hogyan vette a bátorságot ahhoz, hogy minket ,,leizomhunozzon", ,,fajmagyarozzon", ,,lenyeszlettkatonázzon" és ,,tesztoszteronvircsaftozzon".

Ezek alapján úgy gondolom, hogy ön ,,elvtelenbértollnok, kiszolgálószemélyzet, újságba(?)író". Az alaptalan vádaskodás helyett olvasson utána a Gárda eddigi tevékenységének, és ha talál olyan megnyilvánulást, vagy esetleg tevékenységet, melyek alapján ezekre a következtetésekre jutott, azt kérem ossza meg velünk, mert mi eddig a Gárdán belül ilyet nem tapasztaltunk.

Ha a Gárda éppen a demokrácia miatt veszíti legitimitását, akkor miért foglalkozik vele? Persze tudom én a választ, ha az embert jól megfizetik...

Azért bennem lenne annyi, hogy legalább utánanézek annak a témának, amiről írok. Kiváncsi lennék, kivel készített a Gárdából interjút, hogy ilyen következtetésekre jutott? Vádaskodni én is tudok, minden tájékozódás nélkül, csak úgy nem lennék hiteles (azt tudja-e, hogy a Gárdába 5-10 ezren jelentkeztek, lehet, hogy mégsem mennek olyan jól a dolgok, mint ahogy azt gondolja).

Azt is említi, hogy ott volt az összes tüntetésen, és már nem vágyik oda. Ám ,,cikkét" olvasva, azt mondom: maradt volna inkább a tüntetők között, ott kevésbé alázta meg magát...

Azt írja, nincs elnyomás, demokráciában élünk. Ha az demokrácia, ahol koholt vádak alapján egy szervezetet be akarnak tiltani, ahol nyíltan lopnak, és az emberek semmit sem tehetnek, ahol hagyják, hogy az országot a média asszisztálása mellett ,,elvegyék tőlünk", ahol a magyart nyomják el, az nem demokrácia, hanem egy álarcosbál. Azért félnek annyian a Gárdától, mert tisztában vannak vele, hogy a Gárda képes ezt az álarcot lerántani.

Ha ön a globalizáció kiszolgálója, sőt mi több szószólója akar lenni, akkor lelke rajta. De minket ne oktasson ki, hogy ez az egyetlen járható út, ne okoskodjon, és ne beszéljen a magas lóról. Mi sem tettük, és nem is akarjuk, annyit szeretnénk csupán, hogy ez a kicsiny ország újra a miénk legyen.

Tisztességes életet szeretnénk magunknak, és a gyermekeinknek. Nem akarunk rabszolgák lenni, a globalizáció rabszolgái, ha ön igen, akkor több ország is tárt karokkal várja (persze nem az írásai, csupán habitusa miatt), de ne terjesszen hazugságokat, és ne rágalmazzon minket.

Végh Ádám
gárdista
Mecseki Láthatatlanok szakasz
Baranya megye

http://magyargarda.hu/node/1755
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teleki (Orsós) László is megmo
  2008-06-21 13:25:12, szombat
 
  Teleki (Orsós) László is megmondta a tutit a Zalai Hírlapban
2008. június 19.

Teleki László: jól megfizetikTeleki László: jól megfizetikIsmét egy fizetett cigány heccel a Magyar Gárda ellen. Annyira jó, hogy nincs jobb dolguk ezeknek a szerencsétleneknek, mint naponta előállni valami blődséggel, felszólítgatni politikusokat, utca emberét meg az egész világot, hogy határolódjanak el a Magyar Gárdától.
Teleki László egy-két hét késéssel kullog az események után. Lehet, hogy nincs tévéje, rádiója, internet hozzáférése...

A Fidesz elnökét szólítja fel ismét, hogy valljon színt a Magyar Gárdával való viszonyát illetően.

Nos, kedves Teleki úr, ajánljuk figyelmébe a Fidesz hivatalos álláspontját (elhatárolódtak), Orbán Viktor tavalyi, a francia Le Monde-nak adott interjúját (elhatárolódott), s az egy hónappal ezelőtti kiszivárgott előadását (fel akarja pofozni és haza kívánja zavarni a gárdistákat)!
Szóval: kedves Teleki úr, ha nincs más dolga a hétköznapokon, mint felesleges hülyeségeket beszélni, akkor arra illetékesek utána nézhetnének, miért is kapja a fizetését az adófizetők forintjaiból!

Arra talán a gyorstalpaló érettségi is elég volt, hogy ha elolvas vagy hall valamit, azt értelmezni tudja. Ha nem, válasszon a képességeinek megfelelő munkát!

Kis plusz Teleki Lászlóról:
Teleki (eredeti nevén Orsós) László eredetileg Nagykanizsáról indította politikusi karrierjét, mindössze 8 általános iskolai végzettséggel, a parlamentbe kerülve gyorsan letett egy gyorstalpaló érettségit.

Nem túl világos, hogy ha valaki ennyire a szívén viseli
a romák sorsát, akkor miért változtatta meg a nevét az istenadta?! Ha a szituáció úgy kívánja, akkor szégyelli a származását? Ha haszna származik belőle, akkor cigány jogvédő? A jellem, kedves Teleki úr, a jellem...

A június 12-i sajtótájékoztató tartalma:

Álljon ki az emberek elé

Nagykanizsa
Írta: Pásztor István

A Fidesz és a Jobbik összefonódásáról beszélt tegnap
Teleki László, a roma ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

A politikus felszólította Orbán Viktort, mondja meg az embereknek, milyen közös tervei vannak a szélsőjobb legradikálisabb pártjával, illetve annak szabadcsapatával, a Magyar Gárdával.

Mint azt Teleki László hangsúlyozta: Orbán Viktornak ez idáig csak a beruházások leállításáról, illetve a nyugdíjak befagyasztásáról szóló terveiről lehetett hallani, ám mostanra újabb részletekre derült fény.

Vona Gábor Orbán Viktornak írt levelében nyíltan elismerte, hogy a Jobbikot, a Magyar Gárdát és a Fideszt egy cél vezérli, eltakarítani a kormányt - állította Teleki László. Vona azt is megírta Orbán Viktornak, hogy a Fidesz azon vidéki vezetőire hallgasson, akik szimpatizálnak és titokban bátorítják a Gárda és a Jobbik munkáját.

Teleki László szerint roppant veszélyes olyan erőkkel együttműködni, amelyek nyíltan hirdetik antiszemita nézeteiket. Márpedig a Jobbik és a Fidesz között szoros politikai együttműködés van, a 2006-os önkormányzati választásokon több mint 80 fideszes jelölt jutott így mandátumhoz.

A miniszterelnöki megbízott befejezésül jelezte: eddig sem Orbán Viktor, sem pedig a Fidesz nem határolódott el a romák és zsidók ellen uszító újfasiszta szervezettől, éppen ezért álljon ki az emberek elé, és mondja el őszintén, hogy milyen közös tervei vannak a magyarországi szélsőjobboldal lagradikálisabb pártjával és annak szabadcsapatával.

Megjegyzés: a magyarság eddigi történelméből nem emlékszünk olyan időszakra, amikor a fasizmus alapján álló államberendezkedés működött volna hazánkban. Ezért az újfasiszta kifejezés teljességgel értelmezhetetlen. (- a szerk.)

Kapcsolódó:
http://magyargarda.hu/node/1743
http://magyargarda.hu/node/1256
http://magyargarda.hu/node/1284
http://magyargarda.hu/node/1285
http://magyargarda.hu/node/1305



http://magyargarda.hu/node/1761
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új art projekt: zsidó állam Tü
  2008-06-21 13:22:46, szombat
 
  Új art projekt: zsidó állam Türingiában?

Nem vicc: új zsidó államot vizionálnak a cionisták Németországban.

Lehel vezér, szo, 2008/06/21 - 10:05


Egy New York-ban született, Németországban élő izraeli művész, Ronen Eidelman provokatív ötlettel állt elő: zsidó államot kellene létrehozni a kelet-németországi Türingiában.

A weimari Bauhaus Egyetem, ahol tanít, már elhatárolta magát a professzor tervétől, és nem engedi a projekt bemutatását múzeumában. Eidelman nem adja fel: június 22-én, 37. születésnapján, Weimarban nagygyűlésen és konferencián próbálja népszerűsíteni képtelen tervét.

Eidelman doktori disszertációt ír a művészet és politika határait megkérdőjelező projektről, vagyis, hogy új zsidó államot kell létrehozni Türingiában, Weimar központtal. Rögtön mini-alkotmányt, címert és zászlót is javasolt az új állam részére. Maga is bevallja, tervével ,,a művészetet ki akarja hozni a múzeumok és galériák gettójából az utcára".

A németországi zsidó állam megalapítása szürreális ötletének van valóságalapja: Mahmúd Ahmadinedzsád, az Izrael Állam eltörlését javasló, holokauszt-tagadó iráni elnök egy emlékezetes televíziós beszédében kijelentette: Izraelt el kell törölni a térképről, s helyette Németországban vagy Ausztriában kellene államot alapítani a zsidók számára.

Eidelman megcsavarta az iráni elnök ötletét: nem Izrael helyett, hanem mellette akar egy másik zsidó államot. Ezt művészeti projektnek tekinti, és úgy nyilatkozott: reméli, hogy előbb-utóbb politikai mozgalom válhat belőle.

Szórólap tájékoztat a vasárnapi rendezvényről

A weimari államnak - Eidelman elképzelése szerint - bárki a polgára lehetne, aki a zsidó szellemi örökséget a magáénak vallja, vagy aki osztozik a közös közel-keleti sorsban, így palesztin arabokat is szívesen látnak majd.

Bár sokan az ötletet rossz viccnek, ízetlen provokációnak tartják, hasonló gondolatok az elmúlt évtizedekben sorra felbukkantak. Sztálin 1934-ben a zord klímával sújtott szibériai Birobidzsánba akarta telepíteni a zsidókat., A nácik 1940-ben Madagaszkár szigetére akarták átköltöztetni a zsidókat, azután a végső megoldás mellett döntöttek. Korábban felvetődött, hogy Ausztráliában kellene ,,Új Izraelt" alapítani, Michael Chabon író egyik regényében Alaszkába vizionált zsidó államot. Az is felmerült, hogy költözzenek vissza a zsidók Lengyelországba.

(hvg)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés a monoki példa mellet
  2008-06-21 13:20:43, szombat
 
  Tüntetés a monoki példa mellett

electron, szo, 2008/06/21 - 12:54


Tüntetést szervezünk a monoki kezdeményezés támogatása mellett.
Hazánk tisztességes, becsületesen dolgozó és dolgozni akaró
lakosainak nevében.

2008. 06. 28. 17 órától Szűcs Erika Szociális Miniszter ellen.
Tüntetés helye: Miskolc Korach M. út 43 Megközelíthetőség:(avasi
ltp.)
Miskolc Tapolcai út- Szentgyörgy út- Sályi út- Korach M. út.
Amennyiben részt kíván venni, illetve beszédet kíván mondani kérem
jelezze a főszervezőnél.
70/559-9696
Miskolc, 2008 06. 18.
Szemes István

http://szentkoronaradio.com/kozlemenyek/2008_06_21_tuntetes-a-monoki-pelda-mellet t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszámoló az integrált cigányo
  2008-06-21 13:19:36, szombat
 
  Beszámoló az integrált cigányoktatás sikertelenségéről
2008-06-20. 23:38

Sokat és sokszor írtunk már a II. Mohácsi vész által forszírozott integrált oktatásról. Most idézzük a Gondoláról a kapcsolódó Roma napló 27.-et:

"Czapp Sándor beszámolóját idézem:

Magam is pedagógus vagyok, szakképző iskolában tanítok, ahol évről- évre egyre több a cigány fiatal. Erre akár azt is mondhatná: milyen örömteli, egyre többen tanulnak, a következő generáció már képzettséggel rendelkező, a családját munkából eltartani tudó polgár válik belőlük. A dolog nem ilyen egyszerű!

Először is, az iskolakezdéskor beiratkozott, és az első napon megjelenő tanulók a második - ötödik naptól nem látogatják az iskolát. Persze ez az osztályfőnöknek pluszmunkát jelent, hiszen kötelessége a gyermekjóléti intézményt és a lakhely szerinti illetékes jegyzői hivatalt értesíteni. Mi osztályonként tucatjával írjuk a feljelentéseket, miután a családdal nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, mert a bediktált lakcím nem jó vagy nem aktuális. Mire a hivatal eljár (ez legalább kétszeri bejelentés írásban), eltelik legalább hat hét, a törvényekben előírt minden határidő lejárt. A 30 óra igazolatlan hiányzás rég 100, 120, de tanköteles diák el nem tanácsolható, de nem is érdeke az iskolának, mert a létszám 25 - 50 % -os csökkenése az intézmény csődjét hozná. Az összes jelentkező diák előképzettsége nem éri el egy ötödikes általános iskolástól elvárható szintet. Persze mondhatnám: érthetetlen, miként kapott 8.-os záró bizonyítványt, de nem mondanék igazat. Ezen a szinten is van legalább 2 - 3 megoldandó kérdés. Körülbelül október közepe - vége, mire a kirívóan aszociális fiatalokat ,,beilleszkedtetjük" a közösségbe, addig pedig az erre teljesen képtelen egyedek valamilyen módon ,,eltávolítódnak". Persze itt nem egyszerű lógósokról van szó, hanem szigorúan a társas együttélés szabályait súlyosan sértő, szülővel (ilyen is van), pedagógussal, társakkal agresszív, erőszakos fiatalokról. A nevelői munka mellett az oktatói munka egy kissé lemarad, pedig amúgy sem tudunk kellő iramban haladni, mert az előírt kompetenciák teljesítéséhez a hiányokat pótolni kell, így olvasni, szöveget érteni, számolni tanulunk.

Az olvasás, szövegértés a másodikos, a számolás úgy negyedikes szinten megy átlagban. Tehát valahol valakik már eddig valamit elhibáztak.

Tizedik osztály végére a választott szakma bemenő kompetenciáit kell birtokolják. Például a szakmai idegen nyelvhez a nyelv alapjait. De hogyan tudok idegen nyelvet tanítani (nem írásbeliséget vagy nyelvtant, hanem beszélgetést), ha anyanyelven (mindegy hogy cigány vagy magyar) sem tud ezer szót, kommunikációjukban ugyanazt a kéttucat kifejezést használják? (Kuruc.info: igen. Mindez tizedikben(!). Az oktatás olyan, mint ha egy felsőfokú nyelvvizsgára készülő csoportba / osztályba beraknának pár olyant, akik 1-2 szót ha tudnak angolul [azt is csak azért, mert a plazma TV, a DVD távirányítóján látták]: POWER, VOLUME meg hasonlók. Ne feledjük, még a Népszabadság is megírta a minap, hogy már örülhetünk annak is, ha egyáltalán megértik az olvasott szöveget a cigók - ha egyáltalán képesek azt elolvasni. A megdöbbentő, 80%-os általános-nem-elvégzési, hivatalos(!) finn arányról nem is beszélve)

Házi feladatot nem készítenek, néhányan a szünet(ek)ben összehazudoznak valamit, a többség még azt sem. Magam könyvet nem használok a tárgyamhoz, az összes kívánságom egy füzet, amibe azt az évi tíz oldalnyi szaktudást leíratom, hogy dolgozat íráskor legyen honnan puskázni, mert ezt is megengedem. A többség így is elégtelen dolgozatot ír, mert a leírt dolgot

- Nem találja meg,

- nem is keresi, mert a kérdéshez nem tudja társítani az autentikus választ (mikor megmutatom a saját füzetében az előző oldalon leírtakat, meglepődik: ez volt??),

- legtöbbször azonban nincsenek leírva sem a tudnivalók. Hivatkozás: akkor én nem voltam itt...

- Órára csöngetésre beérni nem képesek, ezért a rendelkezésre álló kevéske idő is csonkolódik.

Néhány tipikus történet:

- Legény a folyosó beugrójában láthatóan a leány akarata ellenére bizonyos aktust próbálna, ezért közbeszólok. Felháborodott válasz: a barátnőjével azt csinál, amit akar! És a lány nem tiltakozik, úgy érzem tényleg kár volt beleszólni.

- Egyik tanítványommal egyezkedek: tanítson meg néhány kifejezést cigányul nekem, a másik tanítványom hisztérikusan közbevág, fenyegetőn, hogy képzeli ezt? Cigányul csak a cigányok beszélhetnek! Hát ki a rasszista?

- Segíteni akarok bajbajutott tanítványomnak. Beszélgetünk, mi lenne a megoldás? Próbálom rávenni, járjon iskolába, és a tanári kar segít behozni a szökésben töltött időt. A hátteret kutatom, miért szökött meg. Kiderül (ő mondja): megismerkedett egy fiúval, aki Esztergomban lakik, végre szeretetet kap, ragaszkodik hozzá, de a fiú nem nézi jó szemmel, hogy tanul. Ő már 17 éves, és az oláhcigány hagyomány az, hogy gyerekeik legyenek, és ő a háztartást vezesse. Mondom: akkor a te gyerekeid sorsa is az lesz, mint a tied. Persze, mert a magyarok tönkreteszik, illetve már tönkretették a cigány hagyományokat!

Ez a nagyfokú ellenségesség, már-már utálat meglepett.

A szülőket nem lehet utolérni, nem hogy együttműködésre késztetni. Ebben a harcban egyetlen személy van, aki erőn felül megpróbál tenni valamit, mégpedig az oly sokszor megrótt, lenézett, leírt pedagógus, aki azért időnként szeretne sikerélményhez jutni, de ez egyre ritkább. Sőt! Tovább megyek. Sem a kormányzat, oktatási kabinet, sem a civil szervezetek nem akarnak segíteni a probléma megoldásában, sőt (ahogy ez a királyi 1. csatorna híradójában az elhíresült énekóra videó kapcsán kiderült), egyes értelmiségek, akik persze egyetlen percet nem töltöttek el a közoktatásnak ezen a szintjén, és pedagógusi diplomájuk is vagy nincs, vagy lejárt szavatosságú, továbbra is a pedagógust ütlegelik verbálisan. Hát hogy van ez?

Miért nem találkozom egyetlen cigány pedagógussal a munkám során? Ide azokat értem, akik vállalják is a származásukat. Az az értelmiségi (van ilyen, mert én is jártam főiskolán, egyetemen is ilyen személyekkel) aki ki tud törni ebből a körből úgy lerázza magáról a cigányságot mint kutya a vizet, elítéli a viselkedésüket, életvitelüket, ha teheti, és szerencsés módon nem viseli a rasszjegyeket, még azt is letagadja, hogy ismer cigányt. Kivétel persze ez alól néhány ,,hivatásos cigány", de nekik gazdasági érdekük, hogy jól artikuláltan elnyomott kisebbségek legyenek.

Pedig ha a fejünket a homokba dugjuk, előbb- utóbb eszkalálódik a probléma, és aztán lehet sápítozni a szegregáción, meg a többség türelmetlenségén. Ha valahol, hát az iskolákban lehetne elkezdeni a baj orvoslását, ha az iskolák megkapnák a kellő segítséget, és itt nem az aktívtáblára gondolok, ami a legújabb csodaszer, magam 3 éve használom, de nem lettek a tanulóim lelkesebbek a tanulásban. Oda jutottunk, hogy ha azt akarom, hogy egyéni munkánál rend, nyugalom legyen, hát azzal fenyegetem meg az osztályt, hogy ha rendetlenkednek, tanulni fogunk. Van ennek valami diszkrét bája.

Az a pedagógus, akinek a tudása megfelelő a versenyszférában, elhagyja a pályát. Ők pedig a legjobbak! Én a versenyszférából érkeztem tanítani, mivel a hátterem stabil, eddig megengedhettem magamnak, hogy ilyen körülmények közt is pedagógus legyek, szeretek tanítani. De most olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehet kihagyni. Ebben a tanévben annyit romlott a helyzet, hogy a nyári ajánlatokat még visszautasítottam, de most elhagyom a pályát, több lesz a küzdelem, de lesz sikerélmény, és több lesz a pénz!"

Kuruc.info: igen, ez a beszámoló is arról szól, amiről már évek óta beszélünk: ezt a problémát nem lehet megoldani. Egyszerűen nem lehet, ekkora kulturális szakadékot nem lehet áthidalni. Semmilyen oktatás és semennyi pénz sem alkalmas erre, nem véletlenül nem is sikerült sehol sem. Ott sem, ahol nagyságrendekkel többet költhettek maréknyi cigányra, a világ legfejlettebb, legjobb közoktatással rendelkező országában, Finnországban - ott sem.

Nem megy és kész, ez kilátástalan. A sokak által mantraként ismételgetett kötelező ovi is az, egyszerűen őserdei előember szülőkkel nem lehet normális gyereket csinálni, bármit tehet a közoktatás, ez a mocsár visszaránt.

A megoldás kizárólag az, ha azoknak a bizonyos rendkívül aluliskolázott (és tegyük hozzá, totálisan félreszocializált) szülőknek nem lesznek gyerekeik. Ha lesznek, akkor meg ne nevelhessék őket fel.

Vagy bármit csinálunk, zömükben ugyanolyanok lesznek, mint a szüleik. Iszonyatos erőfeszítésekkel esetleg kiemelünk néhány tehetségesebb gyereket ebből az ördögi körből, de a helyére rögtön belép négy másik, mert úgy szaporodnak, mint a nyulak.

Totálisan reménytelen ez az egész. A megoldás egy olyan törvény lenne, ami a gyerek huszadik igazolatlan órája, vagy második bukása után automatikusan állami gondozásba utalja azt - bár még ez is erősen tüneti kezelés szagú. Nincs is erre egyáltalán megoldás. Nincs, a cigány kultúrával egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Egy Romanisztán megalapítása - számunkra az lehetne a megoldás. Csak abból meg humanitárius katasztrófa lenne, mert mind elpusztulnának vagy halomra ölnék egymást.

A Czapp-féle beszámoló teljesen leverte nálam a biztosítékot. Mi a xart csináljon egy pedagógus egy ilyen kannibálhordával? Hogy a fenébe van a cigányfajvédőknek pofája még a pedagógusokat hibáztatni, kontraszelektáltnak, pályaalkalmatlannak nevezni? Bizonyítottnak tekinthető, hogy ha a szülő tudatosan adott irányba neveli-szocializálja a gyereket, akkor azt a tanár, a társadalom szinte zérus hatásfokkal képes csak felülírni (ezzel kapcsolatban nagyon sok tanulmányt idéztünk már). Legfeljebb a szabályt erősítő kivételeket tud felmutatni, valódi eredményt nem. Ezek után mit csináljunk? Ez egyszerűen megoldhatatlan!

A cigányok vagy képesek ők maguk emberré nevelni a gyerekeiket - vagy ne neveljenek gyerekeket. Köztes megoldás nincs. Az mellesleg már a pofátlanság netovábbja, hogy a gyereket neveljük-szocializáljuk mi (ha tudjuk), a cigók meg majd jól megélnek az utánuk kapott segílyekből (és ellenünk nevelik őket)...


http://kuruc.info/r/1/26328/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Formalevél az újabb árulásra k
  2008-06-21 13:18:28, szombat
 
  Formalevél az újabb árulásra készülő Zsidesz elnökének
2008-06-21. 10:11

Tisztelt Kuruc.info! Egész véletlenül ma jött egy gondolatom , hogy rákattintok a www.fidesz.hu honlapra, majd a www.orbanviktor.hu címre. Vajon mit ír viktorvezér...

Egyszerűen elképedtem a látványtól, mindenkinek kötelező megnézni az intro oldalt! Billentyűzetet ragadtam és sorokat intéztem viktorvezérhez.

Javaslom, a Kuruc.info olvasói szintén juttassák el e levelet a következő elektronikus címek egyikére:

orbanviktor@orbanviktor.hu
fidesz@fidesz.hu

Viktor, te aljas áruló!

Sokáig azt hittük, majd a Kossuth téri események élére állsz, de csak hetek múlva jelentél meg a téren, külön színpadon. ígértél 72 órás ultimátumot, Igen Magyarország Chartát, elszámoltatást, börtönt a bűnösöknek.
De semmi nem valósult meg!

Te is hazug vagy!

Minket össze-vissza vertek, szemünkből, orrunkból véres váladék folyt, bőrünket gumigolyó lukasztotta, csontjaink törtek, a fogdákban kínokat éltünk át és szemünk világa bánta a te tétlenségedet.

Aljas vagy, mert cserbenhagytad a híveidet!

Te, aki a páncélautódba bepattanva híveidet képes voltál hátrahagyni 2006. október 23-án, most egyezségre készülsz a szemkilövető törpepárttal?

Azzal akarsz megetetni, hogy "A jövő egyezséggel kezdődik", meg hogy "Veszekedés helyett egyezség"?

Legutóbb, mikor népszavazni mentem, akkor nem azt mondtad véletlenül , hogy a "Jövő igennel kezdődik"?

Most akkor igennel vagy egyezséggel?

Hazug vagy!

Ha paktumot kötsz a nemzetünket, a nemzeti jelképeinket a magyar embereket, családokat folyton gyalázó magyarellenes erők hazai helytartóival, és háttéralkutokkal, majd pár pozitívnak tűnő intézkedéssel visszasegíted a parlamenti küszöb fölé őket, akkor te leszel a jelenkori történelem legnagyobb ÁRULÓJA! (Szerintünk már most is az. - a szerk.)

Soha többé nem szavazok rátok, mint az úgynevezett kisebbik rosszra sem!

Ne feledd, Isten előtt mindenkinek el kell számolnia tetteivel!

Szabadságharcos

http://kuruc.info/r/1/26334/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidesz új logója
  2008-06-21 13:17:18, szombat
 
  Olvasónk megtervezte a Zsidesz új logóját
2008-06-21. 11:45

Örömmel olvastam a mai hírt, hogy a Fidesz egyre inkább hajlik az SZDSZ felé. A csatolt logómodosítással szeretnék hozzájárulni a konzervatív-liberális koalíció sikeréhez.

(Ha egy antirészecske találkozik a normál részecske-párjával, akkor ott a nagy semmi lesz, mindkettő eltűnik. Ha az értéktagadó SZDSZ találkozik az (állítólag) hagyományos értékrendű Fidesszel, akkor remélhetőleg ugyanez a kinullázódás jön létre. Mindkettő huss, eltűnik.)

VJack

http://kuruc.info/galeriaN/hir/fideszdsz.jpg

http://kuruc.info/r/1/26336/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ork-levrov: mennyibe kerülnek
  2008-06-21 13:15:21, szombat
 
  Ork-levrov: mennyibe kerülnek a cigók?
2008-06-21. 12:56

Ma volt módom beszélgetni egy családsegítőssel. Szóval tessék csak egy kicsit számolni, mibe kerülnek nekünk a cigánykölykök:

35 000 állami gondozott van, a szám nagyjából állandó. Ezeknek 99%-a ork. Az állam havonta 90 000.- Ft körül fejpénzt ad az intézményeknek, plusz minden egyes kölyöknek van bankszámlája, ahova a csp-t megkapják. Ez durván 10 000.- Ft./hó
Ami azt jelenti, hogy csak ez belekerül évi 42 milliárd forintba. Évente kb. 10% éri el a 18 éves kort, ekkor kikerül az intézetből, és kap még 2,5 millió forintot a számláján lévő pénz mellé. Ez megint évi 9 milliárd!

Azaz az ork népesség csak ezen a vonalon kivesz a zsebünkből 51 milliárd forintot évente, ami pénzt gyakorlatilag az ablakon dobunk ki, hiszen soha, egy fillér vissza abból nem fog térülni.

Kérem szépen, tessék számolni: 1,5 millió a mokka a saját nyilvántartásuk szerint (nekünk nem lehet nyilvántartani, tilos! Tehát pontos szám nincs) (Kuruc.info: a vajdáik szerint már 1,8 millióan vannak. Mi sem tudjuk a pontos számot; sőt, még a szerkesztőségen belül is parázs vitáink vannak abból, mennyit fogadjunk el, mint korrekt számot. Én - Arppi S. - mindenesetre inkább helyt adok a millió feletti számnak, mint a kb. 700 ezernek, ismerve a hihetetlen szaporaságot; azt, hogy már 11 évesen szülnek, és hogy pl. Szlovákiában, ill. Csehországban a hivatalos adatok szerint (!) 1990 és 2005 között bizonyám megkétszerezték a számukat.)

Fogadjuk el a saját számukat, és mondjuk azt, hogy egy család átlag 6 fős, ez kb 250 000 családot jelent. Már kiszámoltá(to)k, egy ilyen család munka nélkül minimum kinyal a zsebünkből 300 000.-Ft-ot havonta. Ha ezt szintén egy évre vetítjük, akkor ez 900 milliárdot tesz ki!

Akkor nincsenek sehol a börtönköltségek, a gyógyellátásuk költségei, (amihez soha egy vassal nem járultak hozzá) az ingyenes etetés, iskolázás, utazás, miegyéb költségek, a rendőrségi kiadások, valamint a bűnözésük által okozott közvetett és közvetlen károk, ill. azok helyreállításának a költségei! A környezetvédelmi szennyezésük miatti kármentesítések, és a többi, és a többi...

Ha lehetne reális számokat tudni, vagy nyilvánosságra hozni, szerintem még előbb kitörne a balhé!

Nem csoda, hogy a magyar gazdaság, hála a likaödös falvédő barmoknak és a mohácsi vészeknek, úgy néz ki, ahogy!

Azokat meg, akik ezt az oktatási deszegregációt erőltetik, kéretik gyerekeink jövőjének a tönkretevőjeként kezelni. Nem kellenek ehhez milliós megrendelt falvédő kamutanulmányok: elég egy ilyen osztályba bemenni, vagy egy gyakorló pedagógust, érintett szülőt megkérdezni!

Nem elég, hogy a jelent tönkreteszik, de most a jővőnket is el akarják rabolni!


***

Az alábbi eset e héten, csütörtökön délután történt.

Két juhász (testvérek) áthajtották juhaikat a szomszédos tanyára, mert ott végezték el a hatósági állatorvos által felügyelt birkafürösztést. Végeztek a munkával elindultak a nyájjal haza. A két tanya között vagy másfél km-en az országúton lehetett csak menni az állatokkal. A kocsik jöttek mentek, lassítottak kitértek, majd mentek tovább. Mígnem jött egy "dán" házaspár, akinek a férfi tagja kérni akart egy bárányt. A juhász mondta nem eladó. Hát nem is akarok én pénzt adni azér' a szőrös bárányér", add nekem ellegelészik az udvaron. A juhász megint mondja, hogy nem adja. Többről többre a "dánt" elküldte a juhász a Q anyjába. Innentől az események felpörögtek. A "dán" férfi mobilon odarendelt mégtöbb (még 9-en jöttek egy kocsiban)"dánt", akik perceken belül oda is értek a mintegy öt km-re lévő lakóhelyükről.

Nem jöttek üres kézzel: volt náluk vascső kardszerű eszköz stb. A két juhásznál a kampósbot, ami két- három vascsöves ütés felfogása után semmivé vált. A fiatalabbik testvér miután azt a négy dánt kicsit "rendbetette", akik őt próbálták leverni, odaszaladt a testvéréhez, akit ekkor már a túlerő levert a földre. A testével próbálta felfogni a testvérére mért ütéseket. Kilenc "dán" vert két, már védekezésre képtelen embert. Dolguk végeztével, illetve mert jött egy kocsi gyorsan elpucoltak. Az érkező kocsi vezetője hívott rendőrt, mentőt stb. Két juhász el a mentővel.

Másnap rendőrségi meghallgatás. A gyengébb idegzetűek most kapaszkodjanak meg a szék karfájába: a két -óriási túlerővel és vasholmikkal megtámadott- juhászt gyanusítottként hallgatta meg a rendőrség, mert a kilenc "dán" között lett négy sérült. Most akkor kérdezem én nem szabad védekezni? Hagyni kell az embernek agyonüttetni magát? Mikor ekkora túlerővel van szemben, és azok ütik verik, hogyan védekezzen, hogy a "dánoknak" a hajuk szála se görbüljön meg?

***

Parlagfűről jut eszembe. Arról meg ne is beszéljünk, hogy százezeres nagyságrendű büntetés kockázatának tenném ki magam, ha a földjeimen csak feleannyi parlagfű tenyészne, mint egy-egy jobb cigánytelepen a "házak" körül!
(Tehát nem pénzt kapok érte, hogy kiírtsam a parlagfüvet, hanem megbüntetnek, ha nem írtom ki.)
Miért ne lehetne azt elvárni a segélyesektől, hogy legalább a saját portájukat kitakarítsák, gyomtalanítsák cserébe a segélyért? Ennek kellene lenni a minimumnak.

***

más út nincs, mit lecsökkenteni ezt a szaporulatot!

fizetni kell nekik az önkéntes kasztrálásért.
Mondjuk egy gyerek után 500ezer, két gyerek után már csak 300ezer.
A harmadik gyerek után 100ezer. De efölött semmi!
Mivel a cigók sem hülyék és tudnak számolni, ezért beajánlanék nekik még egy gyereknyi CSP-t.

Aki ezt vállalja, annak a megmaradt gyerekeit felkarolni, és az érettségiig elrugdosni.
A gyereket kiszakítani. (bentlakásos suli, nyári suli) Ugyanis minél tanultabb valaki, annál jobban fel tudja fogni, hogy emberek vagyunk és nem nyulak.
Így a következő generáció már önszántából fogja vissza a szaporulatát. Szóval csak egy generációval kéne ezt eljátszani. 10-15 év kőkemény odafigyelés.

A mostani rendszerben nem látom értelmét pénzt tolni ezekbe a családokba.
Mondjuk van három gyerek... már majdnem éhen halnak. Aztán valami hülye megtoldja a lóvéjukat 20ezerrel, és ezeknek azonnal felcsillan a szeme, hogy hát akkor belefér még egy gyerek. Na ezt nem!

vagy a másik: egy 5-6 gyerekes családnál nincs az a pénz, amiből taníttatni lehetne őket. Ezért meg kell akadályozni, hogy idáig jussanak.

A politikával ne legyen gondunk. Ahogy nő a feszültség úgy nő a Jobbik támogatottsága.
Már most látszik, hogy 2010-ben a Parlamentben lesznek. És ha ebben a ciklusban sem történik semmi, akkor 2014-ben a jobbos és a balos együtt fogja kormányra segíteni őket.

***

A hülye németeknek is vannak időnként idióta, nehezen kezelhető gyerekeik. Kiatalálták ezek a nácik, hogy akikkel nem bírnak a hagyományos módszerekkel, azt elküldik Szibáriába. Rendesen ki van ott építve minden: a gyerknek az van amit megcsinál. Nix ez, nix az. Szökni meg nem tud, mert a tajgai farkasok, medvék tesznek róla.
Bizony melóznia kell keményen, ha életben akar maradni.
Voltak erről mindenféle beszámolók itt is valahol. Hasonló campokat szerveznek az USA-ban is, de azok is rohatt nácik!
Ha valaki nem ért a szép szóból, akkor meg kell adni a lehetőséget neki hogy a természettel szemben mérje meg magát. Ha ottmarad, hát így járt...

Aki képtelen a normálisan szocializált közösségbe beilleszkedni, azt olyan -hozzá hasonlók-között kell idomítani, akiknél nyilvánvalóan a szokásos pedagógia, ami kultúrlényekre van kiatalálva, már hatástalan.

Érdekes módon az összes nemzetiség olyan iskolákat akar, ahol a saját közegében, saját tanárai oktatják... node ontopicéknak csak az jó amit ellophatnak, tönkrethetenek a máséból!

Azt kell tudni: itt a gyerekekről, a jövőről van szó!

Apropó: érdekes dolgot mondott ma egy kolozsvári csetpartner: TGM ottani muzsikuscigány famíliából származik. Meg, hogy a Ceausescu idők alatt magyarcigány létére igencsak jó dolga volt...Így viszont nem csoda, ha védi a fajtáját...
Jó lenne, ha valaki ezt le tudná csekkolni... (Kuruc.info: az garantált, hogy TGM anyai ágon zsidó.)

***

Radikális intézkedésekkel lehetne gyorsabb eredményt elérni, a jelenlegi perspektíva a biztos züllés, a kezelhetetlenség felé vezet. Ennek egyik módja lehet a szegregáció mérséklése, felszámolása, de ezt szigorúan meg kellene támogatni egyéb rendelkezésekkel. Az iskolával kapcsolatot nem tartó, az iskolakerülő, az oktatást a devianciájukkal súlyosan zavaró tanulókat ki kell emelni a közösségből. A kezelhetőbb, de problémás gyerek szüleit anyagi értelemben lehetne ösztönözni az együttműködésre, magyarul megvonni minden juttatást, amit a gyerek után kap, ha viszont együttműködő , és eredményes a dolog akár némi plusz juttatás is járhatna neki.

Lányom osztályában volt két gyerek , ötödikig nem lehetett őket megbuktatni, most mindkettő kipergett, az egyik még testnevelésből is megbukott. ( Jelzem, történetesen csak az egyik cigány) Ami gond azokkal volt hosszú évekig, ami kárt ott okoztak a deviáns, nagyrészt kezelhetetlen viselkedésükkel, azt szavakkal nehéz elmondani. Mi értelme volt ?

Most a növekvő, (zömében) a cigányság részéről hatványozottan ujratermelődő alacsonyan szocializált gyerekek fognak nyomasztó számban az iskolába kerülni a következő években. A jelenlegi eszközökkel semmiféle eredményt nem lehet elérni, a szegregáció elleni harc, egyszerűen szélmalomharc. A lányom esetében az a szerencse, hogy nem hozzájuk, hanem egyenesen a kisegítőbe buknak a zömében kezelhetetlen tanulók, így van remény egy normális osztályközösségre, oktatásra. Ha odabuknának , valszeg elvinném az iskolából. Nálunk egyébként szétszórják a cigány gyerekeket a város minden iskolájába arányosan. Lehetne eredménye, ha a kalács és korbács elvet alkalmaznánk következetetsen. A szülőt kíméletlenül rá kell kényszeríteni az együttműködésre különben semmi értelme az egésznek, illetve a problémás iskolából úgyis elviszik a szülők a gyerekeket, a megmaradó keménymag pedig egy szegregált osztállyá válik.

http://kuruc.info/r/1/26337/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.