2008-06-24 22:21:28, kedd
|
|
|
Sült töltött paprika
Hozzávalók: 3 zacskó konyhakész rizs, 15-20 dkg sampinyon gomba, 1 csomag zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 60 dkg darált sertéshús, 15 dkg mozzarella, 1 db tojás, csípős paprikakrém, 4 db kaliforniai paprika, 8 dl húsleves, 3 dl tejföl, só, bors, zsír vagy vaj.
Elkészítése: A darált húst összegyúrjuk egy zacskó rizzsel, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, öt deka felkockázott mozzarellával, ízlés szerint csípős paprika krémmel, sóval és borssal. Hozzáadunk pár evőkanál húslevest, hogy a rizsnek legyen mit felszívnia.
A kicsumázott paprikák tetejét levágjuk, és beletöltjük a húsos masszát. A paprikák levágott tetejét felkockázzuk, hozzákeverjük a nagyobb darabokra vágott gombát, a felszeletelt újhagymát, és összekeverjük a maradék rizzsel. Sóval, borssal ízesítjük, és kizsírozott vagy vajjal kikent tűzálló tálba szórjuk. Rálocsoljuk a húslevest, és beleültetjük a megtöltött paprikákat. Letakarjuk fóliával, és előmelegítet sütőben, közepes lángon huszonöt percig pároljuk. Levesszük a fóliát, a paprikák tetejére szórjuk a maradék sajtot, leöntjük a fele tejföllel, és a sütőbe visszatéve, kb. tíz perc alatt szép pirosra, megsütjük.
Tálalása: A megtöltött paprikákat a vele sült rizzsel és a maradék tejföllel kínáljuk. A tejfölbe apróra vágott zöldkaprot vagy zöldpetrezselymet keverhetünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|