Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Milyályi tényleg a legalja
  2008-06-04 23:49:43, szerda
 
  Egy őszinte közgazdász

kedd, 2008. június 3. Kuku

Most olvastam a HVG interjúját Mihályi Péterrel. Egyszerűen el sem hittem. Bokros Lajos ehhez az emberhez képest maga a Mikulás.

Néhány idézet:

"A társadalmi munkamegosztás kijelöli a szerepeket. Amikor egy tábornok a csatában a közlegényeket küldi előre, pontosan tudja, hogy az arányokat tekintve közülük többen fognak meghalni, mint a tisztek között. De a hadsereget csak így lehet működtetni."

"Komolyan gondolom, hogy olyan intézkedéseket kell hozni, ami nehezíti az életüket, és emiatt megszűnnek. Nem lehet az a cél, hogy ennél is több mikrocég legyen, inkább az, hogy minél több 50-100 fős valódi kis- és középvállalat legyen."

"Amikor BKV-dolgozók érdekeit nézve nem csökkentik a járatok számát, akkor egy egész ország érdekeit veszik semmibe. A modern világ fogyasztói társadalom: az ő érdekük az elsődleges, nem a dolgozóké"

"Tudománytalan, komolytalan dolog ennyi szegényről beszélni. Csak azt érdemes szegénynek nevezni, aki lényegesen rosszabbul él, mint az átlag. Ahogy egy nőt is csak akkor érdemes csúnyának nevezni, ha kirívóan csúnyább, mint az átlag, felesleges manökenekhez hasonlítani. Az átlagos magyar család helyzetét nem a rózsadombi úri osztályhoz és a tőkéshez kell mérni."

"Egy demokráciában a törvényekről elsősorban az Országgyűlésben kell vitatkozni. Hiba volt, hogy kiengedték a reformokkal kapcsolatos gondolkodást különböző fórumokra, minden szervezet és ember összevissza beszélt. Az, hogy a vasutas szakszervezet egy senki által nem követett gyűlésen milyen határozatot hoz a biztosítási reformról, kit érdekel?!? A Parlamentben kell vitatkozni, minden más fórum irreleváns a döntés szempontjából."

"Amit én mondok, az a közgazdaságtan főáramában van."

Az interjú teljes szövege itt olvasható:

http://hvg.hu/velemeny/20080530_mihalyi_reform_konyv.aspx




Milyályi tényleg a legalja.

Mihályi Péter közgazdász: "Az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is."
Lányi András filozófus: "Bizonyított, hogy az a falu, ahol az iskolát bezárják, megszûnik - ugyanis a szülőkorú felnőtt lakosság tíz éven belül elköltözik."
Mihályi Péter: "Költözzön el."
Magyar Nemzet: "Szûnjön meg a falu?"
Mihályi Péter: "Persze. Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége 300 fősnél kisebb, életképtelen."

Mihályi emelett az eü "reform" egyik atyja, markolt is pár millát "tanácsadás" címén a miniszterelnöki hivataltól, még 2007-ben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár: példátlan ökológiai, il
  2008-06-04 23:45:25, szerda
 
  Bogár: példátlan ökológiai, illetve társadalmi pusztítást hozhat Kína gazdasági növekedése.

kedd, 2008. június 3.

A Világbank szerint Kína idei gazdasági növekedése a korábban várt 9,5 százalékhoz képest a tíz százalékot is meghaladhatja. Bogár László közgazdász szerint olyan jelenséggel állunk szemben, amely átírhatja a tankönyveket, és példátlan ökológiai, illetve társadalmi pusztítást hozhat.

A tartósan magas kínai gazdasági növekedés az egész világgazdaság történetében példátlan - hangsúlyozta Bogár László. A közgazdász szerint ugyan számos olyan ország volt, amelyik több évtizeden át mutatott gyors gazdasági növekedési ütemet, ilyen volt Anglia, a 19. század végén az Egyesült Államok, 1945 után Japán, 1960 után Dél-Korea.

Olyan azonban, hogy egy országban több mint 30 éven át 10 százalék körüli, vagy a feletti legyen a gazdasági növekedés, még soha sem fordult elő a világgazdaság történetében - hangsúlyozta Bogár László.

A közgazdász kiemelte: a jelenség messze túlmutat önmagán, lehet, hogy az egész társadalom- és gazdaságelméletet megváltoztatja majd, egy új paradigma születését provokálja ki, és más megvilágításba helyezheti a globalizációt.

A legsúlyosabb következménye ennek a rendkívül gyors gazdasági növekedésnek egy példátlan ökológiai és szociális pusztítás, ilyen ütemben sem a környezet, sem a társadalmi rendszer nem tud alkalmazkodni a gazdasági fejlődéshez - figyelmeztetett Bogár László.

A közgazdász szerint egyébként az elemzőket nem lepte meg az előre jelzett növekedési mutató felfelé módosítása, mivel az elmúlt hónapokban már látszott, hogy a gazdasági növekedés lassulására vonatkozó immár több éves ígéretek, várakozások az idén sem válnak valóra.

Forrás/ adio: http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-64794
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ ostobaság ellen
  2008-06-04 23:42:10, szerda
 
  AZ ostobaság ellen

maguk az istenek is hiába hadakoznak...



Médiahír:

Jóval több jut a háziorvosoknak. Majdnem a másfélszeresére nőtt a praxisok díjazása.

A doktorok minden beteg jogviszonyának ellenőrzésekor 50 forintot kapnak. Ezt tavaly december óta kötelező nekik megtenni.

A díjazás az idén 10 milliárd forintjába kerül az egészségbiztosítónak. Emelkednek a szakmai szorzók, és azért is pluszpénzt kap az orvos, ha több szakasszisztenssel dolgozik.

A Budapesti Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője nem elégedett. Azt mondja: mindez csak tűzoltás, további változtatásokra van szükség.



Forrás: Inforádió





-----------------------------------------------



Kérem szépen tessenek számolni, bár nagyon nehéz. A feladat.

A háziorvosi kassza az idén 60 milliárdra lett tervezve.

EZt megemelték 10 milliárddal.

Így 70 lett.

Namostan ez 17 %-os emelés, nem 50%-os.

Persze ha a Veresjani számolja, akkor bármi lehet.:-))

Vagy újságíró, aki a legalapvetőbb háttérinformációkat sem képes beszerezni. Vagy felfogni.

A szakasszisztens bére például a szakasszisztensé és nem az orvos kapja.

Bődületes intellektuális színvonal.



Tanulság: a sajtónak azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több tízezer magyar jár dolgoz
  2008-06-04 23:40:21, szerda
 
  AFFENE

http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=217200


2008-06-03 12:01
Több tízezer magyar jár dolgozni Romániába

Románia egyike az Európai Unió legolcsóbb munkaerejét biztosító országainak, a munkaerő-bérezés ranglistáján mindössze Bulgária van hátrébb - áll az az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) által közzétett jelentésben. A dokumentum szerint a romániai munkaerő óránkénti bére 2,86 euró, a bolgár munkás pedig óránként mindössze 1,65 eurót keres, szemben a listavezető Svédországgal, ahol ez az összeg eléri a 32,16 eurót. Magyarország sincs előkelő helyen a ranglistán, 6,34 euróval messze elmarad a 20,35 eurós átlagtól.
Mindezek ellenére több tízezerre tehető a magyarországi vendégmunkások száma Románia nyugati megyéiben. Winkler Gyula ezen kijelentéséről az erdélyi Krónika napilap hétfőn számolt be. Az RMDSZ-es politikus azt állítja: az Arad, Bihar és Temes megyében működő kereskedelmi kamaráktól, valamint az itt tevékenykedő üzleti köröktől szerzett információi szerint jelentős számú magyar állampolgár vállal munkát a Partiumban, számuk pedig a közeljövőben növekedni fog....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gyurcsány-kormány csapása a
  2008-06-04 23:36:11, szerda
 
  A Gyurcsány-kormány csapása a nyugdíjasokra
2008-06-03

Az elmúlt hat évben a nyugdíjasinfláció csaknem tíz százalékkal haladta meg a normál pénzromlási ütemet, melyet a járandóságok kiegészítése nem tudott fedezni. A Magyar Hírlap beszámolója szerint az idei évtől elveszett a nyugdíj egy része: sok minden változott a nyugdíjrendszerben, és döntően az idősek kárára.

A nyugdíj melletti jövedelemszerzés "szankcionálása", s az induló nyugdíjak számítási módja valamennyi új nyugdíjast hátrányosan érint.

Számos támadás éri a Fidesz vezetőjét, Orbán Viktort, hogy a nyugdíjak értékét csökkentené, holott erről szó sincs. Az ellenzéki párt megőrizné a nyugdíjak vásárlóértékét, amely egyébként éppen tavaly csökkent.

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta: "a polgári kormány idején nőtt a nyugdíjak reálértéke". Tudniillik az úgynevezett svájci indexálás intézményét az Orbán-kormány tette gyakorlattá, ami azt jelenti, hogy a fogyasztói árak és a nettó keresetek emelkedésének átlagával emeli évről évre a nyugdíjakat az állam. "A mindenkori reálkereset emelkedését az idősek is megkapják. Akkor feltétlenül, ha növekszik a magyar gazdaság, illetve érezhetően nőnek a bérek. Az elmúlt időszakra viszont nem ez volt a jellemző, hanem az ellenkezője" - mondta Soós Lőrinc közgazdász. A KSH volt elnökhelyettese szerint egyre nagyobb gondot jelent, hogy a nyugdíjas-infláció az elmúlt hat évben csaknem tíz százalékkal volt magasabb, mint a "normális" pénzromlási ütem. "Ennek hátterében az áll, hogy az átlagos nyugdíjas fogyasztói kosarában az átlagot meghaladó súlyt képviselnek az alapvető cikkek: az élelmiszerek, a lakhatási költségek és az egészségügyi kiadások. Ez a jelenség mindaddig nem okoz társadalmi feszültséget, amíg tendenciózussá nem válik. Magyarországon viszont ez az elmúlt hat év átlagában folyamatosan megfigyelhető - évről évre erősödő hatásokkal" - mondta a közgazdász.

Az idei évtől sok minden változott a nyugdíjrendszerben, döntően a nyugdíjasok kárára. A legkellemetlenebb módosítás a nyugdíj melletti jövedelemszerzés "szankcionálása", de az induló nyugdíjak másféle számítási módja valamennyi új nyugdíjast rosszul érint. Aki nyugdíja mellett dolgozik, nyolc és fél százalékos nyugdíjjárulékot köteles fizetni. Akinek pedig a bére túllépi a minimálbért, le kell mondania járandóságának egy részéről. Egy új számítási módszernek tulajdoníthatóan az idéntől jelentősen csökken az újonnan megállapított nyugdíjak összege is. A járandóság alapjául szolgáló jövedelmeket először a keresetekből levont járulékok összegével mérséklik: ilyen "csökkentő tényező" az egyéni nyugdíjjárulék, a magán-nyugdíjpénztári tagdíj, az egyéni egészségbiztosítási járulék és a munkavállalói járulék. Ezeket a levonásokat a kereset megszerzésekor érvényes mindenkori szabályok szerint kell érvényesíteni. Az így megfogyatkozott, járulékokkal csökkentett összegből második lépésben levonják még a személyi jövedelemadót is. Vagyis a gyakorlatban a nyugdíjalapot 2008-tól már ekképpen állapítják: havi bruttó bér, mínusz járulékok, mínusz szja, azaz a mindenkori havi nettó bér jelenti majd a nyugdíj alapját.

Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=70763
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ti nem akartok semmi rosszat
  2008-06-04 23:34:17, szerda
 
  Ti nem akartok semmi rosszat
2008-06-04 06:19:19


Ezt - mióta világ a világ - mindig a jóknak kel bizonyítaniuk. A rosszak jelenlétében. És kimondottan nekik. Akik, ha másért nem, már csak azért is rosszak, mert ezt kényszerítik a jókra.

Mint ahogy ma és holnap is megesik, tegnap és tegnapelőtt is megesett. A tegnapelőtti éppen hatvan esztendeje esett meg, 1948 június 3-án a Nyíregyháza és Nyírbátor között félúton fekvő Pócspetrin.

Ennek az máriapócsi görög-katolikus kegyhely árnyékában élő településnek a nevét egyetlen nap alatt felkapta a média. Az akkori egycsatornás, pártállami.

Történt, hogy ennek az őszintén és mélyen vallásos településnek a képviselőtestülete azon a június elei napon azért ült össze, hogy a (Párt)Központ direktívái értelmében döntsön az évszázados községi egyházi iskola államosításáról. Szinte egész nap tanácskoztak. Az önkormányzat tagjai mellett (között?) jelen voltak a Központ káderei is.

Alkonyatkor még tartott a vita, amikor a litániáról községháza elé érkeztek a hívek megtudakolni, miként döntött az általuk választott testület.

A hatvan ével ezelőtti ál-koalíciós kormányzat, ekkor már eltökélte magát, hogy mielőbb államosítja az egyházi oktatás-nevelési intézményeket az óvodáktól a középiskolákig.

Nem kis feladattal szembesültek Ortutay Gyula vallás- és közoktatásügyi minisztériumának képviselői. Hazánkban ekkor a teológiákat is beleszámítva 6005 ilyen oktató-nevelő hely volt 18 000 pedagógussal. Ezen intézményeket és oktatóikat az akkori kormányzat ideológiai ellenfelének tekintette, a Rákosi Mátyás vezette Magyar Kommunista Párt pedig - hátát a szovjet megszálló csapatoknak vetve - egyenesen ellenségként kezelte őket.

A tömeg egyre csak gyűlt és egyértelműen iskolája megvédése mellett foglalt állást. A szenvedélyek felizzottak. Az ,,illetékes elvtársak" kihívták a nyíregyházi rendfenntartó erőket. Aznap estére már a fegyveres testület tagjai néztek farkasszemet a helyi hívekkel, akiket a községháza elől a templom elé tereltek. Dulakodás támadt. Ennek során az egyik rendfenntartó fegyvere eldördült, s a golyó éppen egy rendőrt sebzett halára.

A központi irányítású akkori sajtó, többek között a Magyar Rádió, a Szabad Nép s a Népszava a provokált szerencsétlenség okán féktelen propaganda hadjáratot indított a klérus ellen. Hónapokig harsogták, hogy az ifjúság nevelését kikell venni az gyűlölködést szító egyházak, a klérus kezéből.

Pócspetri egyszerű földművelő és iparos népét is meghurcolták Konstruált perek keretében a ,,hangoskodókat" börtönbüntetéssel sújtották. Két halálos ítéletet is hoztak. Királyfalvy Miklós segédjegyzőt és Asztalos János plébánost, mint felbujtókat ítélték életvesztésre. Királyfalvyt kivégezték, Asztalos plébános kegyelemmel életfogytiglant kapott.

Ilyen körülmények között egy hét múlva az ál-koalíciós kormány egyhangúlag fogadta el az iskolák államosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet az országgyűlés elé terjesztett.

Válaszul a katolikus püspöki kar körlevelet bocsátott ki, amelyben exkommunikációval fenyegeti a törvényjavaslatot megszavazó katolikus, hívő képviselőket.

A Magyar Országgyűlés hatvan esztendeje, 1948 június 16-án szavazta meg az iskolák államosításáról szóló 1948. évi XXXIII. Számú törvénycikket. A szavazatok aránya: 230 mellette, 63 ellene. Ezt a körlevelet és ellenpropagandát Rákosiék meg nem bocsátották Mindszenty hercegprímásnak, akit egy év múlva állítottak törvényszék elé.

A (Párt)Központ eredeti szándéka a pócspetri önkormányzat ,,önkéntes" döntésének meghozatalával az volt, hogy ha Magyarország egyik legvallásosabb szegletében a ,,dolgozó nép" testülte önként lemond iskolája egyházi kezeléséről, ez olyan precedenst teremt, amelyet szász-és száz más település is követ majd.

Nem így történt. Ám az elvtársaknak a ,,törvényes" megfélemlítés hatalmas színjátékának megrendezésben is voltak segítőik. Szovjet instruktorok ültek minden minisztérium, nagyobb ipari létesítmény vezetőségében, így az Igazságügyi és a Belügyminisztériuméban is. A harmincas évek nagy szovjet koncepciós peranyagának és lebonyolítási technikájának birtokában készült a hazai perek sora, s elsők között is a szabolcsi településé.

Még évtizedekig önálló politikai fogalomként élt a magyar társadalomban Pócspetri neve, aztán elhalványult. Oly annyira kitörlődött, hogy a napokban megjelent sikerkönyvben, a ,,Korfestő szavak a második világháborútól a rendszerváltásig" címűben sem találni. Pedig a kötetben fellelhető Recsk és Sztálinváros (Dunapentele) mellett egy időben Pócspetri a legerősebb politikai töltetű fogalom volt Magyarországon.

A napi hírek közt tallózva arról értesülünk, hogy (ideiglenes) Kormányunk további megszorításokkal kíván élni az kistelepülések iskolái s az egyházak felügyelte oktatási intézmények, iskolák, egyetemek esetében.

Minden (még meglévő) erejével - élőláncaik ellenére - ezeket el kívánja lehetetleníteni. A nemlétező Szovjetunió híján a sovén nacionalista szlovák és román gyakorlatból veszi a példát. Annak idején, 1925-ben Reményik Sándor éppen ezekkel szemben írta azt a költeményét, amelynek első sorát címünkül választottuk.

Sokan ismerik a Templom és iskola c. költeményt. Azt a Reményik verset, amely - többek között üzeni: mióta világ a világ, mindig a jóknak kel bizonyítaniuk. A rosszak jelenlétében. És kimondottan nekik. Akik, ha másért nem, már csak azért is rosszak, mert ezt kényszerítik a jókra.

,,Ti nem akartok semmi rosszat" - üzeni Reményik az új etnikai hatalom alatt sínylődő határon túlra szorult honfitársinak, majd a következőkel zárja kezdőmondatát: ,,Isten a tanútok reá".

Tanúul lehet Isten hívni, de helyettünk senki sem fog tanúságot tenni.

Ez reánk vár. Az iskolák megszüntetésének, tízezer elbocsátott pedagógusnak a korában s a pócspetri tragédia 60. évfordulóján Reményik sora kísért:,,Ne hagyjátok a templomot, / a templomot s az iskolát!"


- szil -
gondola.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eva Maria Barki beszéde 2008 j
  2008-06-04 23:23:22, szerda
 
  TRIANON!
88.
Budapest-Rákospalota-i Magyarok Nagyasszonya Templom
Eva Maria Barki beszéde
2008 június 1.

Főtisztelendő Plébános úr!

Tisztelt Egybegyültek és Trianonról Megemlékezők!


(2006-os váraljai fotó)
Trianon a magyarság legnagyobb tragédiája. Trianon fel nem dolgozott trauma. Trianon a mai napig gyengíti nem csak a magyarságot, de a magyar államot is.

88 éve Trianon jelenti a szenvedést, 88 éve az igazságtalanságot és 88 éve a jogtalanságot.

A világon semmilyen jogtalanság sem tart örökké. Trianon óta változott a világ, változott Európa, a népek öntudata megerősödött.

A vasfüggöny lebontása és a szovjet uralom alatt lévő keleti blokk összomlása után nemcsak a szovjet uralom és a totalitárius rendszer ért véget. Még valami talán sokkal fontosabb is történt. Feltört a népek öntudata és szabadságvágya. Önrendelkezést követeltek és meg is kapták. Az első történelmi lépést a kelet németek tették meg, amikor a magyar határnyitás után Lipcsében tüntetéssorozatot kezdtek és minden hétfőn az utcára mentek, a végén 1 millió ember tüntetett. Nem csináltak mást, mint azt kiabálták: "Mi vagyunk a nép és nem megyünk el" És nem is mentek el.

Ez a klasszikus kiállás az önrendelkezésért. Mint békés forradalom kerül be a történelembe, amely nemcsak a német egyesítést eredményezte, hanem impulzust adott egész Európában az eddig tabuként kezelt önrendelkezési jog érvényesítéséhez.

Egy Európában még soha nem látott diplomáciai aktivitás megkisérelte a német egyesítést minden áron megakadályozni. Nem sikerült. A nép erősebb volt mint a világ egész diplomáciája. A 4 + 2 tárgyaláson az akkori szovjet külügyminiszter Eduard Schewardnaze jól értékelte a helyzetet, amikor azt mondta: "Egy új korszak kezdődött Európában, és pedig az önrendelkezés korszaka" Igaza lett. Az európai politikusok sokkot kaptak és tehetetlenül nézték, hogy egy óriási önrendelkezési hullám kapta el a népeket és átsöpört a Baltikumtól a Balkánig. Az önrendelkezési jog alapján függetlenséget és szabadságot harcoltak ki és vívtak ki magunknak az észtek, lettek, litvánok, szlovének, horvátok, bosnyákok, montenegróiak, és most a koszovoalbánok is. De a volt szovjet területen is az önrendelkezési jogra hivatkozva követelték jogukat, csak a - velünk rokon - Komi népet Oroszországban vagy a Krimitatárokat Ukrajnában említeném.
Ez a folyamat, amely még nem is ért véget, - jövőre referendum lesz Skóciában, önrendelkezési megmozdulásokat lehet látni Déltirolban, Katalóniában, Baszkföldön, de Belgiumban is - világosan és félreérthetetlenül mutatja:

A nemzetiségi problémákat nem lehet sem eltüntetni, sem elhallgatni, ezeket meg kell oldani. A megoldás csak az önrendelkezés alapján lehetséges egy szílárd, igazságos és jogos megoldás.

Mindazok, akik a nemzetiségi problémákat letagadják és azt gondolják, hogy idövel el fognak tűnni, nagyon tévednek.

Tévedett Gorbacsov, aki még 1988-ban úgy nyilatkozott, hogy a Szovjetunióban meg vannak oldva a nemzetiségi problémák és ezért a peresztrojkának sikeres jövője lesz. Tévedett az amerikai elnök Bush, aki az egységes Jugoszláviát támogatta és nagy anyagi segítséget ígért az egység fenntartásáért. Tévedett a francia államelnök Francois Mitterand, aki a párizsi csúcsértekezleten 1990-ben nem engedte meg, hogy a baltikumi képviselők belépjenek a konferencia- terembe. És tévednek mindazok, akik azt gondolják, hogy nincs magyar kérdés Európa Közepén, mert a magyarság kérdése meg van oldva illetőleg kisebbségi törvényekkel meg lehet oldani.

Nagyon tévednek: Mert a kárpát-medencei magyarság nem kisebbség, hanem nép. Államalkotó nép, több mint 1000 éves közös történelemmel. Közös kultúrával, közös identitással. A kárpát-medencében "Mi vagyunk a nép". A Kárpát-medencében a magyarságnak is jár a jog az önrendelkezésre, ugyanúgy mint az észt, lett, litván, szlovén, szlovák, horvát és még sok más népnek, amely már megkapta ezt a jogot. Az önrendelkezési jog 1966 óta nemzetközi egyezményekben lefektetett írásos jog, méghozzá olyan jog, amely kötelező, amelyről nem lehet lemondani és amelynek olyan hatása van, hogy minden intézkedés vagy szerződés, amely megszegi ezt a jogot, semmis.

A magyarság az egyetlen nép, amely nem követeli az őt megillető jogokat. Az egyetlen nép, amely nem él az önrendelkezési joggal. A magyar kérdés tehát az egyetlen megoldatlan nemzetiségi kérdés Közép-Európában.
Az igazi tragédia nem az, ami 1920-ban Trianonban történt. Az első világháború utáni békerend már nem is létezik.

Az igazi tragédia az az, amit 1990 óta elmulasztottunk. Az igazi tragédia az az, hogy nem éltünk a jogunkkal, hogy nem követeltük az önrendelkezési jogot, hogy kisebbségi jogokkal akarjuk bebetonozni az igazságtalanságot és jogtalanságot. Az igazi tragédia az az, hogy nincsenek olyan politikusaink, sem Magyarországon, sem az elcsatolt területeken, akik az önrendelkezési jog alapján kezükbe vennék a magyarság sorsát, akik nem pártpolitikai motívumok alapján, nem saját karrierjük szem elött tartásával, hanem államférfiként és előrelátóan kezelik a magyarság problémáit. Az igazi tragédia tehát az, hogy Trianon még mindig a fejünkben, az agyunkban van.

Győzzük le Trianont a fejünkben. Szabadítsuk el szellemileg az agyunkba vésett határoktól. Nincs olyan jogtalanság a világon, amely örökké tartana.

De a jogokért valamit tenni kell. A jogokat követelni kell. A jogokért harcolni kell.

Ne gyászoljuk Trianont, ne sírjunk, ne jajgassunk, hanem tegyünk valamit ellene. Éljünk mi is az önrendelkezési joggal. Kérdezzük meg a kárpát-medencei magyarságot, hogy milyen politikai rendszerben akar élni! 18 év alatt már régen lehetett volna egy belső népszavazást rendezni.

Ne várjunk segítséget másoktól. Ne várjunk segítséget az Európai Uniótól. Az Európai Únió, nem fog segíteni, mert nem tud és nem is akar önrendelkezett népeket, hanem csak Brüsszelből irányított népeket.

Ne várjunk tovább, az asszimiláció folyamata rohamosan megy tovább és ez a folyamat megfordíthatatlan.
Trianon a mi kezünkben van. Csak rajtunk múlik, hogy legyőzzük vagy tovább maradjon az igazságtalanság.
Nincs senki, aki megakadályozhatja az önrendelkezési jog követelését. Nincs hatalom, amely betilthatna egy belső népszavazást. Az egyetlen ellenségünk a félelem, a közömbösség és a kényelmesség.

Történelmi válaszút előtt állunk. Válasszuk a kárpát-medencei magyarság szabadságának útját!

Isten áldd meg a Kárpát-medencei Magyarságot!

Budapest-Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya templom
2008 június 1.
Eva Maria Barki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Online házkutatások
  2008-06-04 23:21:43, szerda
 
 
Online házkutatások

Lassan bármit lehet az állítólagos terroristák elleni harc nevében.
electron, k, 2008/06/03 - 22:13


A német kormány legkésőbb péntekig dönt a vitatott módszereket engedélyező törvény elfogadásáról. Amennyiben a tervezet átmegy a próbán, a jövőben a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) új jogkörökkel gyarapodik.

A BKA-ról szóló jogszabály módosítócsomagja lehetőséget biztosítana a hivatal számára a lakások videokamerákkal való megfigyelésére és az online házkutatások végrehajtására. A törvénymódosítást ellenzők szerint a csomag "az összes borzalmas dolog egyvelege". A törvénymódosítást még a német parlamentnek és a német szövetségi tanácsnak is el kell fogadnia. A törvény csak ezután, várhatóan jövő január elsejétől léphet hatályba.

Jörg Ziercke, a BKA vezetője azonban nem érti az aggodalmakat, mivel szerinte minden előírást be fognak tartani. A szakember szerint azért van szükség a változtatásra, mert a terroristák jóval a bűnüldözők előtt járnak és a hatóságoknak ezért új, korszerű eszközökre van szükségük a terrorcselekmények sikeres felderítésére és megakadályozására. "A terroristák a legújabb technikai lehetőségeket és fejlesztéseket használják. Az interneten például számos biológiai és vegyibomba-készítő leírás található. Éppen ezért, mi a terror hálózatát az információk hálózatával akarjuk szembesíteni. A rendőri munka ma többnyire a megszerzett információk feldolgozásából áll, erre viszont mind technikai, mind személyi tekintetben, mind pedig a módszerek területén fel kell készülnünk." "Az alkotmány világosan meghatározza, hogy meddig mehetünk el és ez jó így. Nincs abszolút biztonság, de én is úgy vélem, hogy a legjobb, ha a kockázatot az előzetesen kalkulálható szinten tartjuk. Ennek ellenére megértem, hogy sokan félnek és féltik a személyes szabadságukat, a magánélethez fűződő jogaikat. Én sem akarok egy olyan államban élni, ahol mindenütt videokamerák vannak és nonstop megfigyelik az embert. De lépést kell tartanunk a bűnözőkkel és a terroristákkal, hogy hatékonyan, és legfőképpen eredményesen védhessük meg magunkat velük szemben" - szögezte le Jörg Ziercke.

Mint ismeretes, az online házkutatások ötlete először Svájcban merült fel, majd a német politikusok érdeklődését is felkeltette. A német legfelsőbb bíróság ugyanakkor mind első, mind pedig másod fokon úgy döntött, hogy tilosak az ilyen akciók. Idén pedig alkotmányellenesnek nyilvánította az online házkutatásokat a német alkotmánybíróság is. Ennek ellenére elkészült a törvénytervezet, amelyről most a német kormány, majd később a parlament dönt.

(SG)

Hozzászólások
k, 2008/06/03 - 22:44torzsfonok



Már megint a terroristák pofáznak terrorizmusról. Olyan totális diktatúra bevezetésének az előszele ez, amilyen még nem volt. De ha ezt nem látja a világ, akkor meg is érdemli a pusztulást. Mert pusztulni fog. Előszőr rabszolgasorsra kárhoztatják a halandókat, totális ellenőrzés mellett, majd jönnek a célzott likvidálások. Megszűnik minden féle-fajta jog, csak az erősebb kutya b...k elve fog érvényesülni. Ahogy néhány helyen ez már ma is jól látható. Persze ez nincs kőbe vésve. De ahhoz, hogy ez ne így legyen, fel kellene ébredni végre.


http://szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2008_06_03_online-hazkutatasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy év alatt százmilla minisz
  2008-06-04 23:16:52, szerda
 
 
Egy év alatt százmilla miniszteri fizuból?
2008-06-04 10:33

Ásó, kapa, vakolókanál - Politikus és vállalkozás frigyre lép?
Építkezni jó. Az ember általában a munkálatokat úgy kezdi, hogy megkeresi a legolcsóbb építőanyag-telepeket. Aztán az egyik helyről homokot, a másikról meszet vesz, hogy kímélje a pénztárcáját. Amikor pedig felcsendülnek a hajnal első hangjai, cipelni, keverni, falazni kezd, vakol, simít és burkol sötétedésig. Alig lát a fáradtságtól, mégis büszke művére és boldog.

A Honvédelmi Minisztérium legfelsőbb vezetőit azonban néhány élelmes vállalkozó megszabadította ettől a gyönyörűségtől. Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter állítása szerint ugyanis a szaktárca legtöbb magas beosztású munkatársának a honvédség laktanyáit is üzemeltető Toma-Bau Zrt. újítja fel a magánházait és szolgálati lakásait.

Az egyéves honvédelmi minisztersége után megvásárolt százmilliós budai luxusvillájának felújításával nem bíbelődött maga Juhász Ferenc sem, inkább megbízta a jól bevált társaságot, amely kedvezményes díjért vállalhatta a munkát.

A volt minisztert azt sem zavarta, hogy eközben a Toma-Bau százmilliókat kereshetett az általa vezetett tárca megbízásaiból, vagyis az adófizetők pénzéből. Sőt! A Juhász család nem válogatott az olcsó tűzéptelepeken, hanem inkább olyan ludat süttetett meg, amely meglehetősen kövérre hízott. Utasította a Toma-Bau építésvezetőjét, hogy szerezze be a "legszükségesebbeket".

Az MSZP elnökhelyettesének felesége úgy ítélte meg, hogy a villájukba gyapjútapéta dukál, és a lakásba egyedi tervezésű ólomüvegek, iparművész által készített csillárok is kerültek, miközben a házat kívülről-belülről felújították. Ez azért is különös, mert amikor lapunk feltárta a honvédelmi tárca korábbi vezetőjének feltűnően gyors gyarapodását, Juhász még úgy nyilatkozott, hogy csak egy kis beázás nyomait kellett eltüntetni. Persze az is lehet, hogy a szocialista politikusnak fogalma sincs arról, kell-e ólomüveg az eső áztatta lyukak befoltozásához. Honnan is tudhatná mindezt egy számviteli, oktatástechnikai ismeretekkel felvértezett autószerelő?

Azt azonban biztosan tudja a volt miniszter is, mennyit fizetett a családja a Toma-Bau Zrt.-nek a vízfoltok sajátos alaposságú elfedéséért. Az is lehet, hogy Juhászék úgy jártak, ahogyan az a tábornok, aki "kénytelen volt" csökkentett munkabérért felújíttatni a honvédség laktanyáinak üzemeltetőjével a házát, a balatoni nyaralóját, a szülei lakását, és a barátja ausztriai szállodáját is. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy Kádár egykori fővezéréről, Czinege Lajosról van szó, itt meg kell jegyeznünk, hogy téved. Az említett főtiszt ugyanis szintén az elmúlt években követte el korrupciógyanús ügyleteit.

A Fidesz felszólítására most a Toma-Bau összes munkáját tíz évre visszamenően ellenőrizni kezdte Szekeres Imre, a HM jelenlegi vezetője. Az a furcsa helyzet állhatott tehát elő, hogy a magyar kormányt egyedül uraló szocialista párt elnökének - a luxusvilláját hasonlóan gyanús körülmények között felújíttató Gyurcsány Ferenc kormányfőnek - egyik helyettese a másik helyettes építkezését vizsgálja felül.

És ahogyan ezt már a szocialistáknál megszokhattuk, a belső eljárás igen alapos lesz. Senki sem lepődne meg például, ha az ellenőrzést követően fel sem merülne a törvényellenesség, és inkább az az indoklás győzne majd, amelyre Juhász is hivatkozott: nemzetbiztonsági okokból használják a HM-vezetők a házaik korszerűsítéséhez az említett céget.

Előreláthatólag nem számít majd az sem, hogy a titkosszolgálatok munkatársai a hasukat fogják a nevetéstől, a "fedett kőművesek" történetét hallva. Bár az is könnyen kiderülhet, hogy az ő főnökeik villáiban is a Toma-Bau festegetett. Amikor ezeket a sorokat írom, Gyurcsány, Juhász és a magyar tábornoki kar helyett inkább szeretnék arra gondolni, hogy milyen jó lerakni az utolsó olcsó padlócsempét is. Kint lassan besötétedik, a fülemülék nászéneke édesíti a tücsökzenét. Fáradt vagyok, de nyugodtan alszom, mert építkezni jó.

Haraszti Gyula
Magyar Nemzet

(delilap.hu)

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5963
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német hazafias fiatalság már
  2008-06-04 23:13:59, szerda
 
  A német hazafias fiatalság már az egyetemeken is kezd öntudatra ébredni
A magdeburgi egyetemen pártatlan oktatást akarnak a hallgatók ezért egy nemzeti érzelmű összefogásba kezdtek.
Gubicza Eszter, k, 2008/06/03 - 21:15


Magdeburg - Otto-von-Guericke-Egyetem. A hallgatói önkormányzati választásokon az Ifjú Nemzetiekhez(JN) kapcsolódó, Nemzeti Képzőkör (NBK) nevű, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók plattformjaként is szolgálni kívánó kezdeményezés ez év eleje óta próbálja meg összefogni a hallgatói csoportokat.

Ennek keretében hallgatói összefogás jött létre, melynek neve: ,,Hallgatói érdekek".
,,A fő célunk a szabad tudományok egyetemének megteremtése. Ez ugyanis már régen nincs így, Magdeburgra és Németországra levetítve sem. A '68-asok és ezek tanítványai minden tudományterületen megpróbálják kisajátítani a Jó és Rossz meghatározását." - nyilatkozta Stefan Träger, az összefogás szóvivője.

Mivel már tavaly is 224 szavazatot értek el (ami egyáltalán nem rossz), konkurrens hallgatói csoportok máris bojkottálni próbálják őket. Még az egyetem rekotra, Prof. Dr. Pollmann is felemelte szavát a választások előtt, hogy bárkire, csak a ,,Hallgatói érdekek"-re ne szavazzanak.

Matthias Gärtner fő jelölt a választásokon tröténő folyamatos megmérettetés és jelenlét szükségességét hangsúlyozta, ami az általuk képviselt értékeket és elgondolásokat is kiszabadíthatja a politikai és társadalmi izoláltságból.

A hazafias hallgatói összefogás mégsem számol azzal, hogy komoly pozícióra tehetnek szert a hallgatói választások által. Sokkal inkább annak a lehetőségét tartják fontosnak, hogy a nemzeti érzelmű hallgatók megláthassák: létezik nekik megfelelő szerveződés.

A JN természetesen szervezési és materiális támogatásban is részesíti a kezdeményezést, továbbá lehetővé teszi, hogy a hasonló gondolkodású hallgatók felvehessék a kapcsolatot egymással.

A ,,Hallgatói érdekek" már a második sikeres kezdeményezése az NBK-nak. Hasonló szerveződés jött létre ugyanis már korábban a Martin Luther Egyetemen is (Halle/Wittenberg), ,,Szabad Gondolkodás" névvel.

(NPD nyomán Krisztián, Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2008_06_03_a-nemet-hazafias-fiatalsag-mar-az- egyetemeken-is-kezd-ontudatra-ebredni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.