Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Fidesz-Szadesz összeborulás
  2008-06-08 17:03:14, vasárnap
 
  Fidesz-Szadesz összeborulás: paktumot kötne a két testvérpárt a nemzeti kulcskérdések kárára
2008-06-08. 11:49

Van (narancs)bőr a képükön: feladnák a maradék jobboldaliságukat is

Fodor Gabriella három alapfeltételhez kötötte az előrehozott választás lehetőségét: a Fidesz később nem módosíthatja az alkotmányt, a választási és az állampolgárságról szóló törvényt. A Fidesz mindezek tudatában írásban bejelentette: készen áll arra, hogy egyeztessen az SZDSZ új elnökével az előrehozott választásról.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményében azt írta: a kisebbségi kormányzás ellentétes Magyarország érdekével, és tisztességtelen is az országgal szemben (Az viszont a jelek szerint nem tisztességtelen Szijjártó nyikhaj és áruló pártja számára, hogy egyeztessen egy 1%-os, deviáns, cionista párttal az esetleges rendszerváltozás újabb kisiklatásáról. Hiszen a zsidórasszisták erről egyeztetnének: akárhogy szavazzon is a nép, minden maradjon a régiben, az alkotmány érinthetetlen, a gyarmatosítás folytatódjon - a szerk.). A kisebbségi kormányzás miatt egyre mélyül a gazdasági, szociális válság, ezért az ország érdeke az, hogy minél előbb előrehozott választásra kerüljön sor. A Fidesz készen áll arra, hogy egyeztessen az SZDSZ új elnökével az előrehozott választásról.

Fodor Gábor a cionrasszista párt küldöttgyűlésén elmondott beszédében három alapfeltételhez kötötte az előrehozott választás lehetőségét: a Fidesz később nem módosíthatja az alkotmányt, a választási törvényt, az állampolgárságról szóló törvényt (Vagyis ne történjen meg a szocionista köztörvényesek elszámoltatása és lecsukása, ne kaphasson állampolgárságot 3 millió magyar, a zsidó gyarmatosítás és az izraeliek állampolgársága előtt viszont ne legyen akadály - a szerk.).

(Hírszerző / MTI nyomán Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/1/25810/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négynapos munkahét az Egyesült
  2008-06-08 12:27:21, vasárnap
 
 
Négynapos munkahét az Egyesült Államokban?

Lánchíd Rádió, v, 2008-06-08 11:57



A növekvő üzemanyagárak miatt több helyen négynapos munkahét bevezetését fontolgatják az Egyesült Államokban. Néhány helyen már döntöttek is róla, így számításaik szerint évente dollártízezreket spórolhatnak.

A 240 ezres lélekszámú alabamai Birminghamben július elsejétől mintegy 2400 önkormányzati alkalmazott hétfőtől csütörtökig jár majd a hivatalba és napi tíz órát dolgozik majd. A változtatással a birminghami városháza számításai szerint egy év alatt 500 ezer-egymillió dollárt (80-160 millió forint) spórolhatnak.

A következő tanévtől kezdve a minnesotai Maynard iskolájában négynapos lesz a tanítási hét. Az iskolai napok száma a tanévben ezzel 172-ről 149-re csökken, de naponta 65 perccel hosszabb lesz a tanítás. Az iskolabuszok üzemeltetésének költsége az oktatási intézmény számításai szerint 55 ezer dollárral (8 millió 600 ezer forint) csökken. Egyes tanárok aggódnak, hogy a fiatalabb gyerekek hogyan bírják majd a megnövekedett tanítási időt. A kamaszok azonban örülnek neki, hiszen sokan dolgoznak a tanulás mellett, és így kapnak egy plusz napot a pénzkeresetre.

Az üzemanyagárak egy év alatt harminc százalékkal emelkedtek az Egyesült Államokban. Egy gallon (kis híján négy liter) benzin ára most négy dollár (630 forint) körül van.

(FH)
http://lanchidradio.hu/negynapos_munkahet_az_egyesult_allamokban_20080608
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úsznak a százmilliók? Értékesí
  2008-06-08 12:25:33, vasárnap
 
 
Úsznak a százmilliók? Értékesítenék a gyógyfürdőket is

Lánchíd Rádió, v, 2008-06-08 10:20



Eladná a fővárosi gyógyfürdők és strandok üzemeltetési jogát a budapesti önkormányzat, annak ellenére, hogy tavaly százmilliókat költött a felújításukra. Értékesítenék a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács üzemeltetési jogát is.

A liberális és szocialista városvezetés azt állítja: nincs pénz a fejlesztésre, ezért elkerülhetetlen a privatizáció.

A fővárosi Fidesz azonban tiltakozik a terv ellen, Tarlós István felháborítónak tartja a városvezetés elképzeléseit.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszter: kérdés, hogy a cigá
  2008-06-08 12:24:04, vasárnap
 
  Miniszter: kérdés, hogy a cigányok helyett fizessen a többség?
2008. június 08. 11:21HunHír.Hu

Székely Tamás egészségügyi miniszter a visszavont haláltörvényt elemezve egy fórumon kiemelte: a kérdés ezután is az, hogy az ingyenélők helyett fizessen-e a többség.

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint a törvény túlságosan a befektetőkre, a pénztárakra koncentrált, nem pedig arra a társadalmi szerződésre, hogy akinek van jövedelme, az járulékot fizet, akinek pedig még, vagy már nincs jövedelme, ahelyett a társadalom fizet. A kérdés ezután is az, hogy az ingyenélők helyett fizessen-e a többség - mondta a miniszter.

HunHír.Hu kommentár: nálunk a legtöbb ingyenélőt a cigány kisebbség produkálja.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11441
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóka bukott, Fodor nyert - rea
  2008-06-08 09:40:11, vasárnap
 
 
Kóka bukott, Fodor nyert - reagáltak a pártok


Lánchíd Rádió, szo, 2008-06-07 19:58


Megbukott a csalással megválasztott pártelnök - Fodor Gábor 346-344-re legyőzte Kóka Jánost az SZDSZ elnökválasztásán. A rendkívüli tisztújításra azután került sor, hogy a Hír Televízió és a Magyar Nemzet februárban kiderítette, hogy a tavalyi voksoláson álküldöttek is szavaztak.

Fodor Gábort választották az SZDSZ elnökének a szombati rendkívüli tisztújításon Budaörsön, összesen két szavazattal előzte meg riválisát, a csalással megválasztott Kóka Jánost. A regisztrált küldöttek közül 346-an szavaztak Fodorra és 344-en Kókára.

Fodor Gábor beszédében erőt, nyitottságot és a demokratikus értékek védelmét ajánlotta. Azt mondta: a sodródás és a változás között választott ma a párt. Beszédében összefogást kért az SZDSZ tagjaitól Fodor Gábor.
Mint mondta, a volt elnökökkel együtt arra fog törekedni, hogy sikeres és hiteles pártot teremtsenek SZDSZ-ből. Arra kért mindenkit: hétfőn egy csapatba beállva kezdjék a munkát, hogy az EP választáson és utána a nemzeti parlamenti választásokon sikeresen szerepelhessen a párt, és határozott liberális programmal megkerülhetetlen politikai erő legyen. Fodor Gábor Kóka Jánost is felhívta a színpadra, és azt mondta, számít rá. Az SZDSZ leköszönő elnöke azt mondta, a verseny lezárult, eljött az együttműködés ideje. Azt kérte minden jelenlévőtől, fogadják meg, hogy együtt, közösen küzdenek az SZDSZ sikeréért.

A rendkívüli tisztújításra azután került sor, hogy a Hír Televízió és a Magyar Nemzet februárban kiderítette, hogy a tavalyi voksoláson álküldöttek is szavaztak.
Kóka vált

A szombati tisztújításon megválasztotta az SZDSZ küldöttgyűlése az ügyvivői testület tagjait. A testületbe az alábbi jelöltek kerültek be: Kóka János (434 szavazat), Demszky Gábor (409 szavazat), Horn Gábor (367 szavazat), Gusztos Péter (359 szavazat), Wittinghoff Tamás (348 szavazat), Gulyás József (347 szavazat), Eörsi Mátyás (342 szavazat), Szent-Iványi István (341 szavazat), Csőzik László (326 szavazat), Béki Gabriella (324 szavazat), Világosi Gábor (283 szavazat), John Emese (279 szavazat). A testületnek tagja továbbá az SZDSZ mindenkori elnöke, vagyis Fodor Gábor is.

Fidesz: egyeztessünk az előre hozott választásról

A Fidesz készen áll arra, hogy egyeztessen az SZDSZ új elnökével, Fodor Gáborral az előre hozott választások érdekében - mondta el Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A legnagyobb ellenzéki párt szerint a kisebbségi kormányzás ellentétes Magyarország érdekével és tisztességtelen az országgal szemben, emiatt mélyül egyre a gazdasági-szociális válság. Ezért az ország érdeke az, hogy mielőbb előre hozott választásokra kerüljön sor - mondta Szijjártó Péter. Ennek érdekében a Fidesz kész egyeztetni Fodor Gáborral.

KDNP: ha újra antikommunista párt lenne az SZDSZ...

Az lenne a jó, ha az SZDSZ visszatalálna rendszerváltáskori önmagához, valódi ellenzéki és antikommunista párt lenne ismét, amely fontosnak tekinti az emberi jogokat - mondta Halász Zsuzsa. A KDNP szóvivője szerint a nagyon szoros szavazási végeredmény miatt Fodor Gábornak nehéz dolga lesz. A szóvivő úgy látja, hogy a parlamenti liberális képviselőcsoport inkább Kóka Jánost támogatja.

MSZP: nyitottak vagyunk

Az MSZP elnöke és elnöksége gratulál az SZDSZ megválasztott elnökének - mondta Nyakó István szóvivő. Jó, sikeres és eredményes munkát kívánunk Fodor Gábornak - fűzte hozzá. Az MSZP továbbra is partnernek tekinti a Szabad Demokraták Szövetségét, és nyitott a további együttműködésre - mondta Nyakó István, elhárítva annak megválaszolását, hogy várnak-e irányváltást az SZDSZ-től.

MDF: felhagyni a sodródással

Az eddigi belső össze-vissza beszéd után talán végre a valóságról fognak szólni az SZDSZ-ben - ezt várja Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese a személycserétől. Szerinte a közeli jövőben eldől, hogy az SZDSZ felhagy-e a május eleji koalíciós szakítás óta tartó sodródással, és nem szavaz majd együtt az MSZP-vel. Az MDF-ben azt remélik, hogy Fodor Gábor is kiáll az MDF által is szorgalmazott adócsökkentés mellett.

(hírTV, FH, Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőn dönt az Országgyűlés a
  2008-06-08 09:34:27, vasárnap
 
 
MTI 2008. június 8. 08:49
Hétfőn dönt az Országgyűlés a népszavazás elrendeléséről


Mintegy két tucat előterjesztésről - köztük a több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről - dönt az Országgyűlés hétfőn, tavaszi ülésszakának utolsó napján. A népszavazást kezdeményező Albert házaspár kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?" A több mint félmillió aláírást a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és adták át az Országos Választási Bizottságnak hitelesítésre még áprilisban. Az alkotmány szerint legalább 200 ezer választópolgár kezdeményezésére országos népszavazást kell elrendelni; az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

Határoz a Ház az MDF-es képviselők kezdeményezte, a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításáról is. Ennek alapján a bevallást elektronikus úton teljesítő adózó számára az adóhatóság elektronikus úton ad tájékoztatást arról, hogy személyi jövedelemadójának egy százalékát megkapta a címzett szervezet.

Az Országgyűlés várhatóan felhatalmazást ad az M3-as autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszának koncesszióba adására vonatkozó közbeszerzési eljárás megkezdéséhez, a koncesszió ideje harminc év.

Várhatóan döntenek a büntető törvénykönyvről szóló törvény KDNP-s képviselők kezdeményezte módosításáról, amely a jelenleginél szigorúbban büntetné a színesfémlopást.

Zárószavazás lesz a földgázellátásról szóló törvényjavaslatról, amelynek célja a teljes verseny megteremtése a gazdaság versenyképességének fokozása érdekében, a hosszú távon fenntartható ellátásbiztonság szavatolása mellett.

Ugyancsak határoz az Országgyűlés a Magyar Távirati Iroda Zrt. 2007-es tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról.


http://www.gondola.hu/hirek/70598
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan akarják eltüntetni a fé
  2008-06-08 09:31:46, vasárnap
 
  Hogyan akarják eltüntetni a férfi és női identitást?

www.igen.hu 2008. június 3.

A nemek közötti egyenlőség mai ideológiájának hirdetői küzdenek a férfi és nő közötti házasság ellen,
ugyanakkor a homoszexuálisok közötti együttélést a házassággal egyenrangúvá akarják tenni.

Küzdenek a családok ellen, ugyanakkor ki akarják harcolni a homoszexuálisoknak az örökbefogadás jogát.

Azt hirdetik, hogy a nemiség és a nemi irányultság mindenkinek a magánügye,
ugyanakkor minden olyan lehetőséget,
amely a homoszexuális hajlam gyógyítását segítené, meg akarnak szüntetni
- írja Gabriele Kuby, egykori 68-as diákforradalmár, aki azóta keresztény hitre tért.

A köztudat háta mögött olyan "kulturális forradalom" zajlik,
amely a társadalmon belső szerkezetének leglényegét akarja megváltoztatni.

A cél: fokozatosan fellazítani a nő és a férfi identitását,
a házasságon, családon, anyaságon és apaságon alapuló szexuális normákat és társadalmi formákat.

Ez a kulturális forradalom a társadalmi nemeket a szakpolitikák segítségével egyenlővé akarja tenni.

Ez az irányvonal a társadalmi élet fősodrába a nemiség terén egy új felfogást állít:
nincsenek többé férfiak vagy nők, csak új "nemiséggel rendelkező személyek".

Ez a meggyőződés azt állítja, hogy a két nem csupán társadalmi konstrukció.

A biológiai különbségeknek nincs jelentőségük a személyiség alakulásában,
sem a szexuális orientációban, vagyis a társadalmi nem eltérhet a biológiai nemtől.

Ennek megfelelően minden egyes ember személyi szabadságának része saját
nemének és szexuális orientációjának megválasztása.

Ennek eredményeképpen nem kettő, hanem legalább hat nem létezne:
férfi és nő, és mindkettő heteroszexuális, homoszexuális és biszexuális változatban.

Az eredmény egy természeti adottságaitól megfosztott, emancipált emberi lény.

A nemek közötti egyenlőség elméletének tudományos volta mindössze abban áll,
hogy képviselői - akik többségükben nők - egyetemei oktatók.

Azonban figyelmen kívül hagyják
az agykutatás,
a szociológia és
a pszichológia eredményeit,
amelyek mind a férfi és a női nem közötti tagadhatatlan különbséget
és a két nem egymást kiegészítő voltát támasztják alá.

A teljes cikk itt olvasható:
http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=10142&Itemi d=44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szabadkõmûvességr&
  2008-06-08 09:30:03, vasárnap
 
  A szabadkőmûvességről.( Õk a világ elitje ?) - I. rész



Publikációk
Gyanakvást kelt ki az emberekben, ha hallanak valamit a szabadkőművesekről, mert tevékenységükről, politikai és gazdasági befolyásukról sok legenda kering. Az utóbbi időkben gyakran hallhatjuk, hogy a szabadkőművesek világ összesküvői áldozatai vagyunk. Ők viszont azt állítják, hogy nem titkos, hanem zárt társaságként működnek. De, ha valami zárt alapon működik, akkor az igazi tevékenységükről, csak nagyon nehezen szivárgok ki valami igazság. Hogy megértsük működésük értelmét és céljaikat, tekintsünk egy kicsit vissza a történelembe, hogy hol, mikor és miért alakult meg, és hová vezetett a fejlődése a történelem sodrásában.


A szabadkőművesség történelméből.

A XIII. - XV. század között Európában a társadalom legnagyobb részét a jobbágyok alkották, akik mint földművesek a feudális urak földjén dolgoztak. Angliában, Franciaországban, de Közép-Európában is, az a nézet uralkodott, hogy a kőművesek különböznek a többi munkástól.

Erre a korszakra jellemző volt a nagy katedrálisok, templomok, várak, apátságok és erődítmények építése. Így a kőművesek munkaadói a királyok, az egyházi méltóságok és a nemesi réteg legtehetségesebb gazdag emberei voltak. A kőműveseknek két szak ága volt. Az egyik ága a kőfaragó kőművesek voltak, akik a falakat építették a másik ága az épületszobrászok voltak, akik a katedrálisok homlokzatát és külső emeleteit építették fel. Az épületszobrászok mészkővel, vagy hozzá hasonló puhább kővel dolgoztak, amelyet ,,szabadkő"-nek neveztek. Innen származik a ,,szabadkő kőműves", majd rövidebb változata a ,,szabadkőműves" elnevezés.

De vannak más magyarázatok is a ,,szabadkőműves" szó eredetére. Egyes nyelvész tudósok a szó eredetét a feudalizmusi jogokból vonták le, ahol a kőműveseknek ,,szabad" mozgásuk volt, míg a jobbágyoknak nem. Másképp látja ezt John Robinson a Born in Blood (Vérben született.) nevű könyvében, ahol a templár - testvérségről ír : ,,A legkisebb kételyeim nincsenek arról, hogy az eredeti társaság, akik saját magukat szabadkőműveseknek neveztek, a templárok és szimpatizánsaik közti segítség miatt született Angliában, ahol V. Kelemen pápa kínzásai és börtönei elől bujdostak. Robinson szerint a bujdosóknak nemcsak pénzel, segítségél a hatóság elől, hanem szállással is (angolul ,,lodging", innen a ,,páholy" szó eredete).

A kőművesek, mint más mesteremberek, ők is céhekbe tömörültek. A világ legrégebbi kőművescéhje Skóciában alakult meg, ahol glasgow-ban 1057-től királyi kiváltságlevél van a birtokukban, és ennek alapján szabályozták a szakmát. Európában a középkorban a munkásemberek szigorú szabályok szerint éltek. A kőműveseknek törvény írta elő munkaidejüket és bérüket. Hogy védjék érdekeiket az angol kőművesek létrehozták az első illegális szakszervezetet és a francia kőfaragómesterek az úgynevezett Compagnonnage-t. A kőművesmesteri munkát, csak egy bizonyos hosszúságú tanoncidő leszolgálása után végezhették. Annak ellenére, hogy megvoltak a saját titkaik (főleg szakmai), amelyet Angliában az illegális szakszervezeti gyűléseiken vitattak meg, mindenki tudta róluk, hogy ki tartozik hozzájuk és ki nem. Skóciában más volt a helyzet. Itt nem bányásztak puha követ (szabad követ), és így a kőművesek nem mindig vették a hasznát kimagasló tudásuknak. A bejegyzett tanonc, akár mindjárt el is végezhette a kőművesmester munkáját is. A skót szakképzett kőműves mesterek, úgy akartak a helyzetükön javítani, hogy 1550-től volt egy titkos jelszavuk, amelyet átadtak minden kőművesmesternek, de más nem ismerhette. Így akarták kiszorítani a bejegyzett tanoncokat. Ebben az időszakban kezdődik a szabadkőművesség változása. A kőművesmesterek fiai örökölték a tagságot a céhben. A céhbe olyan férfiakat is felvehettek, akiknek a kőművességhez semmi közük nem volt. Skóciában gyakorlattá vált, hogy nagy úri embereket is bevettek a céh tagjai soraiba ami a céhnek nagy társadalmi presztízst jelentett. A szabadkőművesek a katolikusok és a protestánsok közötti, Európa szerte kirobbanó vallásháborúk hatására váltak az eddigi illegálisan működő kőműves szakszervezetekből (feltétel nélkül fogadták el a katolikus egyház tanítását) a különböző vallású emberek barátságában hívő, vallási toleranciát hirdető értelmiségi szervezetté.

A szabadkőművesek mozgalmának a kezdete 1717-ben van, amikor négy szabadkőműves páholy összejött a londoni Covent Garden-i ,,Almafa alatt" nevezetű vendéglőben és kikiáltották az egyesülésüket, hogy hivatalos társulatot alapítsanak, amelyet nagypáholynak neveztek el.

Az angol Nagypáholy 1717-ben való megalakulását követően James Anderson 1723-ban megjelentette a szabadkőművesek alapelveinek könyvét. Többek közt ott áll, hogy:

,,Isten maga is kőműves volt, hiszen ő maga alkotta meg az eget és a földet hat nap alatt. Kőművesek építették Bábel tornyát, és amikor Isten akarata alapján az emberek különböző nyelven kezdtek beszélni, azt mondta a kőműveseknek, hogy azok, akik más nyelvet beszélnek, titkos jelekkel kommunikáljanak egymással..."

Mindez képtelenség volt, de a kőművesekre nagyon hízelgően hatott.

Anderson sokkal gyakorlatiasabb dolgokat fogalmazott meg a Constitutions (Alkotmány) című művében, mint például:

 A szabadkőművesek hűségesek az uralkodóhoz (akkor éppen a protestáns Hannover-házhoz).

 Elhatárolják magukat bármiféle politikai szövetségtől.

 Megtiltják, hogy a páholyok találkozóin politikai viták folyjanak.

 A kőműves köteles engedelmeskedni a morális törvényeknek, és ha helyesen értelmezi a szakmát, soha nem lesz ostoba ateista, sem pedig vallásmentes szabadgondolkodó.

 Ha valamilyen szélsőséges véleményük van, azt magukban kell tartaniuk.

 Jó és igaz embernek kell lenniük, becsületesnek és tisztességesnek, bármilyen felekezet tagjai, vagy bármilyen meggyőződés vezeti is őket.



Ez a (deista) felfogás megnyitotta a szabadkőműves páholyokat bárki előtt, aki hitt Istenben.

A XVIII. században a szabadkőművesség egyre bonyolultabbá vált. 1750-re kialakult egy új rítus, az úgynevezett Királyi Ív (Royal Arch). Ezen a szertartáson a beavatandónak megmondják Istennek, az Univerzum nagy építészének a nevét. Ez volt a legszigorúbban őrzött titkuk, amelyet féltve őriztek, annak ellenére, hogy több titkukat a nyilvánosságra hoztak. Mégiscsak akadtak renegát szabadkőművesek akik elárulták a titkot. Legalábbis úgy tudni, hogy a név Jahbulon, melyből a ,,Jah" Jehovát jelenti, a ,,bul" Baált, és az ,,on" Oziriszt.

A világ más részein számos más szabadkőműves rítus is megjelent, mintegy 1400 fokozattal.

Egyetlen dolog viszont közös:

Valamennyiüknek hinniük kell valamiféle istenben, az Univerzum nagy építészében és minden páholy a találkozóján az ülés idején nyitva kell lennie a Szent Törvénykönyvnek. Ez lehet a protestáns Biblia, a római katolikus Újtestamentum, a zsidó Tóra, a muzulmán Korán vagy más szent vallási könyv.

Tehát a szabadkőművesség angol intézmény volt, amely gyorsan terjedt Európa kontinensén is. Itt két típusú embert vonzott :

 a filozofikus értelmiséget,

 nemeseket, úri embereket, akik hasznos és ajánlatos társas összejöveteli formának tekinteték a szabadkőműves páholyt



A kontinensen még egy tényezővel kellett számítani. Míg az angol nemesek páholytagsága garanciát jelentett a szabadkőművesség kikezdhetetlenségéért, addig itt Európában az uralkodók és tisztviselőik jól tudták, hogy a nemesség néha fellázad a király ellen. Az aggodalom nem is volt alaptalan, mivel a francia forradalom idején, amikor 1792-ben a párizsi jakobinusok elfoglalták a Tuileriákat, és egészen a király, XVI. Lajos terméig nyomultak, Marseille-ből a szabadkőműves F.J.Westermann vezetésével 600 önkéntes indult a segítségükre. Az úton végig a Rouget de Lisle (szintén szabadkőműves) által komponált dalt énekelték, amelyet mindmáig La Marseillaise néven ismerünk. A Francia szabadkőművesek még 1773-ban Grand Orient -ra változtatták a nevüket és az 1870-es évek végétől semmilyen kapcsolatban nem álltak az angol Nagypáhollyal. Napóleon ugyan nem volt szabadkőműves, de uralkodása alatt ismét felvirágzottak a szabadkőműves páholyok.

Az Osztrák-Magyar monarchiában a szabadkőművesség arany korszaka a 18.század 80-as éveiben voltak a felvilágosodási reformok idejében. Divatszerűvé vált. Nyomtatták és énekelték a szabadkőművesek dalait, nyilvánosan hordták a jelvényeiket, stb. Ehhez a talajt J. Sonnenfels, Mária Terézia egyetemi reformátora adta meg. Az első szabadkőműves páholy Bécsben 1742-ben alakult. Born és Blumauer rendszeresen adták ki a Journal für Freimauerer ( Folyóirat a szabadkőműveseknek) folyóiratot. A szabadkőművesek tevékenysége érvényesült Magyarország területén is. A szabadkőművesek dolgoztak az országgyűlés tagjai közt, a megyei székhelyekben és városokban. Az első szabadkőműves páholy, habár csak közvetve bizonyítva, Brassóban alakult meg 1749-ben. Az 1848/49 forradalom és szabadságharc leverése után a magyar emigránsok külföldi páholyokba léptek, mint például Teleki L., Magyarország volt nagykövete Franciaországban és a jövendőbeli Magyar kormány elnök Andrássy Gy. Párizsban lett egy szabadkőműves páholy tagja, míg Kossuth L. az Amerikai Cincinnatiben.
Az 1867-es Osztrák-Magyar kiegyezés után Magyarország területén feléledt a szabadkőműves mozgalom. A páholyok érdeklődtek a nyilvános élet aktuális problémái iránt, jótékonysági akciókat kezdeményeztek, a munkás kérdés megoldását keresték, fejlesztették a népművelést, nagy vitákat vezettek a darwinizmusról és a nők egyenjogúságukról. 1882-ben a Nagy kelet nevezetű Budapesti páholy felhívást adott ki, amivel elítélte az antiszemitizmust. A Korvin páholy 1870-ben népművelődési kört alapított, ahol a felnőtteket tanították írni és olvasni. Öt év múlva megállapítottak egy társulatok, amely házi gyártmányok készítésével a kisgazdák segítségére volt. A Budapesti nagypáholy, Budapesten gyerekkórházat és a nincsteleneknek menedékházat alapított, az elmebetegeknek intézményt alapítottak és segítettek a börtönből szabadultaknak. 1880-ig a szabadkőműves páholyok 20 szakiskolát alapítottak

Szabadkőművesség a Felvidéken.

,,Az erényes utazóhoz"nevezetű első páholy a Felvidéken 1769-ben volt megalapítva Eperjesen a varsói ,,Erényes Szarmata" páholy kezdeményezéséből. Csak feltételezhetjük, hogy a tagjai nem csak Lengyel emigránsok voltak, hanem az eperjesi művelt társadalmi réteg tagjai. Legnevezetesebb vezetője Bernhardi nevelő volt. Az eperjesi páholy hozzájárult az Iglói szabadkőművesek központjának kialakulásához, amelynek Késmárk lett a központja. Fontos szerepet játszott a Selmecbányai páholy megalakulásában, ahol erre kitűnő feltételek voltak, mivel itt 1763-tól működött a Bányász akadémia, ahol összpontosult a Monarchia technika műveltsége.
Kassán már 1773-ban, Török gróf kezdeményezte a ,,Rózsaszín kereszt" páholy megalakítását. De az első működő szabadkőműves páholy a ,,Láng kör" lett, amelyik ugyan ebben az évben keletkezett. Legjelentősebb tagja Kazinczy F. író volt, aki Kassán ,,Orpheusz"nevezetű folyóiratot adott ki, ami szintén a szabadkőműves neve volt.
Pozsonyba a szabadkőművesség eszméje Bécsből áramlott. 1771 körül itt keletkezett a hallgatási páholy - Ad Taciturnitatem. Már a latin elnevezése arisztokrata összetételét sugallja.
A szabadkőművesség működése a Felvidéken új lelket kapott az Oszták-Magyar kiegyezés után. 1872-ben Pozsonyban a ,,Hallgatás" páholy keletkezett, amelynek tagjai főleg gazdasági, kulturális személyiségei voltak és orvosok. Ez összefüggött a páholy irányzatával. 1873-ban a szegény gyerekeknek orvosi rendelőt és gyógyszertárat alapítottak. 1916-ig itt ingyenesen kezeltek 140 000
beteg gyereket. A páholy segített a ,,Humanitas" társulatnak, aki a szegény diákoknak állt a segítségére. A tagjaiknak előadásokat szervezett ami történelmet, természettudományt, aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érintett.
Nagy tevékenységgel működött a Kassai ,,Haladás" páholy, amelyiknek 1870-ben, röviden a megalakulása után már 70 tagja volt (18 hivatalnok, 10 ügyvéd, 9 orvos, 7 tanító illetve tanár, 7 katonatiszt, 3 művész - köztük Benczúr Gyula festőművész is). A feleségeik 1871-ben óvodát alapítottak, amelyik a páholy nevét viselte. Az óvoda 1873-ig a pestisjárvány idejéig működött. Később a jótékonysági társulatokat, az óvoda és a gyerekotthon gondozását átvette az 1884-ben megalakult ,,Egyetértés" szabadkőműves páholy.
Besztercebánya is aktívan dolgozott szabadkőműves szempontból, ahol 1870-ben alakult meg a ,,Felvidék" páholy. A szokatlanul széleskörű érdekük a hangsúlyt a tudományon alapozó világnézet fejlesztésére tették, a szabadságra és műveltségre, de hangsúlyozták a polgári társadalom építését Magyarországon. Besztercebányai helyi szempontból a figyelmüket a népművelésre összpontosították, a gyerekek kötelező iskola látogatására, küzdtek az alkoholizmus ellen, a polgárok eladósodásával szemben, amibe a nagyméretű esküvők, temetések, mulatások rendezése révén keveredtek bele. A szabadkőművesek támogatták a humánus társulatokat, gyermek nevelő intézeteket, harcoltak a kocsmárosok uzsoráskodása és a szegénység ellen valamint a kézműiparosok megmentéséért.
A ,,Szepes" szabadkőműves páholy is nagyon aktívan dolgozott Késmárkon. Két könyvtárat alapítottak és kezdeményezték a városi hivatalban a szegénység elleni harc alapszabályzatának kidolgozását. A szegény gyerekeknek ruhát és étkezést bizonyítottak. 1904-ben a Szepes megyében előterjesztették az alkoholizmus elleni memorandumukat, amelyet a Magyar kormány bemutatott minden megyéjének.
1918 előtt a Felvidéken 32 páholy működött 477 taggal. Pozsony, nem csak a felvidéki szabadkőművesek központja volt, de annak köszönhetően, hogy sok külföldi mestert fogadott be Európa szabadkőműves központjaihoz is sorolták. A Monarchia szétesése nagy fordulat volt, mivel a német és magyar páholyok működése megszűnt. 1924 - 1938 között csak a nevezetesebb szlovák páholyok működtek mint a Fides, Most, Harmónia, Mlčanlivos» (Hallgatás), Hort, Philantrópia, Ján Kolár és a Veritas. Ezek részei lettek a B' nai B'rith szabadkőművesek világ szervezetének, amely 13 páholy társulásából állt és 1700 tagja volt. A levéltári anyagokból meg lehet tudni a tagok nemzetiségét és foglalkozásukat. Nem titok, hogy a 70% Zsidók alkották. Például a ,,Philantrópia" páholyban 331 Zsidó, 80 Német, 59 Magyar, 57 Cseh, 31 Szlovák és még 220 nem megállapitott nemzetiségű tag volt. A ,,Fides" páholyban 134 a ,,Harmónia" páholyban (legkisebb) 9 a ,,Hort" páholyban 20 a ,,Mlčanlivos»" páholyban 46 Zsidó volt. Tehát a zsidó nemzetiségűek többségben voltak. Úgy ahogy az alapszabályuk előírta, a fő tevékenységük a jótékonyság volt.
1938 - 1945 között a fasiszta rendszer szétverte s szabadkőműves páholyokat és elkobzott minden vagyont ami összefüggésben volt szabadkőművesekkel. Ennek ellenére a Szlovák állam idejében illegalitásban, de még a 2.világháború után is a hatvanas évekig a Felvidéken 1500 szabadkőműves volt. A fellendülésük és jelenlétük az 50-es években voltak feljegyezve. Habár páholyok nálunk nem voltak, és a Francia páholyhoz tartoztak. A tevékenységük a közhasznú dolgokra irányult a demokrácia és a tolerancia átültetésének a mindennapi életbe. Jacques Orefice a Francia Nagy Orient szabadkőműves páholy 2. nagymestere szerint, aki 1999-ben meglátogatta Pozsonyt a Felvidéken a szabadkőművesek eszméi először összedőltek 1968-ban amikor már nem hittek az eszmében, és utána másodszor 1989-ben amikor elkezdett működni az ó közösségi kapitalizmus, ami sok csalódást idézett elő. Orefice látogatását Pozsonyban azért tette meg, mert kezdeményezve volt a páholy megalakításához. Azt viszont csak egy szabadkőműves mester jogosult, aki legalább 7 évig már mesteri rangban van. Egy páholyhoz 14 mester szükséges. A páholy feladatai közé tartozna az emberek egymás iránti szeretet, tolerancia és szolidaritás tanítása. Továbbá a szabadkőművesek feladata, hogy mutassák az utat Európába, hogy minden ember felelősséget érezzen tetteiért és az államban elvégzett munkájáért. A ,,szabadkőműves munkájuk" a kultúra, művészet és gazdaság égető problémáinak a megoldásához vezetnének, mert mint a ,,testvérek" világ szervezetének a láncolata, bizonyos tudományos ismeretek alapján szembesíteni tudják más államokkal.

A folytatás következik.

Vajda Iván
diplomás politológus



FOLYTATÁS :


1. A szabadkőmûvességről.(Õk a világ elitje ?) - II.rész
2. A szabadkőmûvességről (Õk a világ elitje ?) - III. rész
3. A szabadkőmûvességről (Õk a világ elitje ?) - IV.rész




Felvidéki Polgár Info

http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&s id=4998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most még csak győzködnek - sza
  2008-06-08 09:28:21, vasárnap
 
  Most még csak győzködnek - szavakkal

Részlet Wass Albert Ember az országút szélén című regényéből:

"... a bolsevik egy olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel. Mindenkit gyűlöl, aki nem úgy gondolkozik mint ő, mindenkit gyűlöl, aki jobb körülmények között él, mint ő és mindenkit gyűlöl, akinek van valamije. És akit gyűlöl, azt megöli."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon érdekes összehasonlítás
  2008-06-08 09:17:34, vasárnap
 
  Nagyon érdekes összehasonlítás


"One of the final steps in the American strategy in attacking a sovereign state, Yugoslavia, which had not attacked any NATO member state, was the proposed Rambouillet Accords, February 23 1999. These show clearly that the Americans had no intention of pursuing a peaceful settlement of the Kosovo problem and that they intended to push Milosevic into a situation that he could not accept. In the words of Lamberto Dini, the then Italian Foreign Minister, the Rambouillet Accords were made deliberately to "humiliate the Serbs" so that they could not accept them."


Tudnunk kell hogy az ú.n. hidegháború végével a NATO létjogosultsága és feladata megszűnt. Keresni kellett hát újabb casus bellit amely a NATOt ismét harciasságra ösztököli. Létrejött a Rambouillet Accord mely specifikusan a Jugoszláv köztársaság felborítását-letaposását tette a NATO életcéljává.

A NATO természetesen egyenlő Amerikával a többiek csak mellékszereplők, ugyanúgy mint Irakban a "szövetségesek" akik csak kirakai bábúkként szerepelnek. Ez a piszkos akkord nyilvánvalóvá tette, hogy a yenkiknek leghalványabb intenciójuk soha nem volt a kosovói ügyet békésen megoldani, hanem beleerőltették Milosevicet egy olyan helyzetbe ami totálisan elfogadhatatlan volt a szerbek részére. Pontosabban célja a szerbek olyan mértékű megszégyenítése volt, hogy azt eleve nem fogadhatták el.

Talán még van aki emlékszik a hitleri és magyar béke ajánlatokra a II világháborúban? Talán még arra is illene emlékezni hogy ezeket ugyanígy vágták a szemétkosárba a szövetséges angolszászok, mert eszük ágában nem volt kibékülni???


"It is relevant to point out that although the Serbian Parliament had agreed to an accord a day before the bombardment was started, this was deliberately ignored. Also significant is the fact that the final accord sanctioning Yugoslav withdrawal from Kosovo after 78 days of bombing achieved much less than what was being pushed in the Rambouillet Accords. So what was the point of bombardment if much less was acceptable? It was clear then and it is clearer now that the main idea was to change the nature of NATO as part of a broader strategy to dominate the Eastern Mediterranean and the oil routes from Central Asia."


Fontos azt is köztudatra hozni, hogy a szerb parlament beleegyezett a gyalázatos egyezménybe EGY NAPPAL A NATO BOMBÁZÁSOK ELŐTT!! A beleegyezést természetesen ignorálta a NATO épp úgy mint a világháborús békeajánlatokat a mi oldalunkról. Miért kellett hát Szerbiát szétbombázni? Egyre nyilvánvalóbb hogy kizárólag a Mediterán és az olaj szállítási utak feletti teljhatalom gyakorlat volt a bombázások célja, melynek semmi köze nem volt Kosovóhoz avagy a "szegény albánok megsegítéséhez". Egyre nyilvánvalóbb hogy minden agresszió mögött a cionamerikai világ uralmi igyekezeteit észlelhetjük. Cionamerika nem nyugszik amig minden szuverén államot sarka alá nem tapos, még saját teljes tönkremenése árán is! Amerika ugyanis már most a béka feneke alá sűllyedt anyagilag és gazdaságilag, de agresszíven őrült vezetőit ez sem érdekli. Ők "csak" a még létező energia forrásokat akarják elmarni, kerül amibe kerül.

http://www.informationclearinghouse.info/article20050.htm

--------------------------------------------------------------------------------


Köszönjük szépen a cionistáknak


"Everything" includes murdering tens of thousands of Iranians, mostly civilians - driving the price of oil up above $300 a barrel and destroying the US economy - and involving us in a war that will make the Iraq conflict look like a Sunday school picnic. And for what?

The irony, of course, is that Iran is nowhere near obtaining nuclear weapons, as the President's own intelligence agencies recently informed him: but no matter. That's a small obstacle to those who disdain "the reality-based community," and see themselves as Making History while the rest of us watch, helpless and aghast. As Ha'aretz recently reported

"Olmert will try to convince Bush to set aside the National Intelligence Estimate on Iran's nuclear program in favor of data presented by Israel, and determine the administration's policy on Iran accordingly."


Amikor a benzinkútnál megduplázódik a benzin ára, emlékezzünk minden tankolásnál arra, hogy ezt kirázólag az IZRAELI AGRESSZIÓNAK és LEBENSRAUM követeléseinek köszönhetjük.

Irán megtámadása minden kétségen felül világ katasztrófához vezet, először a Strait of Hormuz lezárásával az olaj szállítás szűnik meg a Közelkeletről. Mehetnek hát cionyenkiék zabot hegyezni, sajnos velük együtt a világ többi része is, hála az átkozott globalizációnak.

Érdekes lenne tudni, hogy vajon az idióta izraeli bábúk tényleg nem látnak orruknál tovább, vagy egyszerűen be akarnak kasszálni még amit lehet és utánuk az özönvíz??

http://www.antiwar.com/justin/?articleid=12944

M.É.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.