Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 326 
Hemzsegnek a csúszópénzektől
  2008-07-31 13:03:46, csütörtök
 
  Hogyan dolgoznak a korrumpálók?
2008-07-28 10:08:04 elnök



Lesújtó képet fest a magyarországi korrupcióról a gazdaságszociológusok Figyelőben publikált kutatása.

A minisztériumok és önkormányzatok hemzsegnek a csúszópénzektől, konkrét kenőtechnikákról olvashatnak. Baksis, megvesztegetés, csúszópénz, megkenés, törvénytelen juttatás, lefizetés, ajándékozás, nepotizmus - ezek mind a korrupció megnyilvánulási formái, amelyek a történelem minden időszakában előfordultak.

Kultúránként eltérő módon küzdöttek ellene: rotálták a közhivatalnokokat, jutalmazták azokat, akik leleplezték a korrupt gyakorlatot, az esküdteket és a bírákat véletlenszerűen választották ki, a menedzsereket tőkerészesedéssel kompenzálták.

A korrupció ennek ellenére nem szűnt meg, minden modern társadalmi rendszerben kisebb-nagyobb mértékben megjelenik. Negatív hatásai közismertek: magas társadalmi költségei csökkentik a jólétet, versenytorzító hatásai gyengítik a hatékonyságot, veszélyeztetik a gazdasági fejlődést.

Általánossá válása aláássa a társadalmi, jogi és gazdasági intézmények működését, társadalmi szintű bizalomvesztéshez és normaerózióhoz vezet.

"Magyarországon meglehetősen elterjedt a korrupció jelensége" - állítják egybehangzóan a kutatásba bevont hazai vállalatvezetők. Tíz beszélgetőpartner közül - akikkel mélyinterjúkat folytattak - hatan mondták, hogy az üzleti és a(z ön)kormányzati szféra közötti korrupció sokkal nagyobb arányú, mint az üzleti életen belüli korrupció. Igaz, többek szerint a kettőt időnként meglehetősen nehéz elválasztani egymástól.

A közszférán belüli korrupciós eseteket említve többen megjegyezték, hogy ez valójában a pártfinanszírozás bevett módja. Kapcsolódó írások Menő korrupciós technikák Névtelen feljelentésekkel a korrupció ellen

A korrupció kára
Kétmilliót ér a korrupció fogalma

A korrupció mértékét az interjúalanyok általában nehezen tudták megbecsülni. Csak két számszerű eredményt kaptak: tízes skálán értékelve, egyikük az üzleti életen belüli korrupciót 3-asra, az üzleti és (ön)kormányzati szféra közötti korrupciót pedig 7-esre osztályozta.

A másik csúcsmenedzser az előbbit 4-esre, utóbbit 8-9-esre becsülte.

A vezérigazgatók szerint az építőiparban a legkiterjedtebb a korrupció, de többen említették az energiaszektort, az informatikai területet és a nagykereskedelmi láncokat.

Egybehangzóan úgy vélik, hogy a korrupció súlya az elmúlt öt-tíz évben egyértelműen növekedett Magyarországon.
Vagy mégsem?
Konkrét példák A kutatásban több érdekes példa is a felszínre bukkant. Előfordulnak olyan esetek, amikor a korrumpáló cég rendelkezik külföldi bankszámlával, és a megrendelő intézmény részéről egy küldönc egyszerűen kimegy az adott országba és egy táskában hazahozza a pénzt. Ezt egyik alany úgy fogalmazta meg, hogy "a korrumpáló cégnek rendelkeznie kell a megfelelő struktúrákkal".

Egy másik interjúalany ingatlanhasznosítási területen dolgozott egy nagyobb cégnél. A társaság átszervezése kapcsán kiderült, hogy el kell adni egy vidéki ingatlanjukat, és mivel a lehetséges vevők között a helyi önkormányzat is szóba jött, elment tárgyalni oda is. A cég legalább egy bizonyos összeget szeretett volna kapni az ingatlanért. Csodálkozva hallotta, hogy az önkormányzat megvásárolná az ingatlant - de nem annyiért, hanem 20 százalékkal többért. A helyi képviselőtestületi ülés előtt az interjúalanynak táskában kellett a később majd hozzá befolyó vételárnövekményt az önkormányzatba vinni. Ott leültették az egyik irodában, és miután megbizonyosodtak a pénz meglétéről, átszóltak telefonon a másik helyiségbe, ahol éppen az önkormányzat ingatlanhasznosítással megbízott testülete ülésezett, hogy meghozhatják a vásárlásra vonatkozó döntést. A vételárnövekmény tehát arra kellett, hogy az visszacsurogjon az önkormányzat megfelelő embereihez.

Egy másik esetben az interjúalanynak cége egy fővárosi kerületi önkormányzattal került kapcsolatba. Engedélyre volt szükségük egy ingatlan átfestéséhez és a cégérek cseréjéhez.
Az önkormányzatnál közölte velük a tisztviselő, hogy szükséges lenne az ingatlan a városképhez illeszkedéséről egy hatásvizsgálatot készíttetni. Azt is megmondták nekik, hogy mennyibe fog ez kerülni és a hatásvizsgálatot melyik cégtől kellene megrendelni. Sokáig gondolkoztak, hogy mitévők legyenek, de végül elfogadták a feltételeket, hiszen több milliós üzlet volt a projektben. Rövidesen utána meg is érkezett hozzájuk az önkormányzati engedély.

Arra is van precedens, hogy maga a korrumpáló cég keresi meg az önkormányzatot, hogy beszállító tudna lenni. Főként EU-s forrásokat kívánnak így kiaknázni.
Egy példa: a beszállító megfinanszírozza az uniós támogatáshoz szükséges önkormányzati önrészt, hogy megkapja a megrendelést. Az interjúalanyok " némileg leegyszerűsítve" úgy vélik, kétfajta polgármester létezik: aki magának, illetve aki a településének lop.
Ha a helyi elöljáróhoz érkezik egy ajánlat, amely meglebegteti előtte, hogy, mondjuk, 3 darab nyilvános illemhelyet tud építeni a városnak, s még az építtető az elnyert pályázati pénz 10 százalékát vissza is adja, úgy "kockázat semmi és még pénzbe sem kerül".

Vannak cégek, amelyek vállalják a lobbizást egy-egy ügyért. Sikeres pályázat esetén sikerdíjat, vagy tanácsadói díjat kapnak, kérdés, hogy kiknek juttatnak belőle.

Az egyik megkérdezett menedzser már látott olyat, hogy normál tenderek elbírálói egy jó döntés után egy-egy drága autóval lettek gazdagabbak. Korrupciósztorik a médiában A lapok 2006–2007-es évfolyamai alapján 107 korrupciógyanús esetet dolgoztak fel a szociológusok. Az elemzett esetek több mint egyharmadában a korrumpáló és a korrumpált is egy intézmény (vállalat vagy állami szervezet) képviselője volt. A korrupció szereplőinek többsége magas társadalmi státusú (vezető beosztású): a korrumpáltak között 57 százalék, a korrumpálók között 74 százalék.

A korrumpáló és a korrumpált társadalmi státusa között rendkívül szoros összefüggést figyelhetünk meg, azaz ha az egyik magas társadalmi státusú, akkor a másik is nagy valószínűséggel az. Az elemzett tranzakciók közel háromnegyedében (75 esetben) be lehetett azonosítani a korrupciós tranzakció helyét. Eszerint a korrupciógyanús esetek többsége Budapesthez köthető (56 százalék), a többi is jórészt városokhoz (32 százalék), s mindössze 12 százalék zajlott le kisebb településeken.

A korrupció tehát alapvetően városi jelenség.

A minisztériumokban burjánzik a korrupció Lényeges szempont a korrupciós esetek osztályozásánál, hogy milyen intézményekkel hozható kapcsolatba a feltételezett korrupciós tranzakció. Az esetek közel felében valamilyen minisztérium vagy országos hatáskörű szerv volt az egyik érintett fél - a korrumpált ezeknél az intézményeknél dolgozott az esetek túlnyomó többségében.

A másik jellegzetes érintett intézmény a rendőrség volt, és feltehetően a bíróságok sem mentesek a korrupciótól. A korrupciós esetek újabb fontos mozzanata, hogy milyen ügyekkel-hivatali lépésekkel kapcsolatban jönnek létre. A 2006-2007-ben napvilágra került esetek túlnyomó része ellenőrzésekhez kötődő - közúti ellenőrzések, fogyasztóvédelem, parkolóőrök, közterület-felügyelet, adóhivatal -korrupció (42 százalék), de magas az engedélyek megszerzéséhez és a közbeszerzésekhez kapcsolódó esetek aránya is (16-16 százalék). Intézményesülve

Vajon a korrupciós jelenségeket ma Magyarországon kétszereplős tranzakciókként foghatjuk fel, vagy valamilyen intézményesülő folyamatként, amely többszereplős és bonyolult cserekapcsolatokon és intézményeken keresztül érvényesül?

A sajtóelemzés eredményei szerint a feldolgozott 107 esetből (egy kivételével) minden esetben meg lehetett állapítani, hogy egyszerű, kétszereplős tranzakcióról van-e szó, vagy többszereplős, láncba szerveződő tranzakció-sorozatról. Az eredmények szerint az előbbi csoportba tartozik a feldolgozott esetek 62 százaléka az utóbbiba pedig 38 százaléka.

A korrupciós tranzakciók szereplői között az egyénekhez képest egyre inkább túlsúlyba kerülnek a csoportok és intézmények. A vállalatvezetői interjúkból pedig kiderült, hogy különböző struktúrák (tanácsadói, közvetítői vállalkozások, offshore cégek stb.) alakulnak ki a korrupció kiszolgálására.
Mindez arra utal, hogy a korrupció jelensége intézményesült formájában nem elhanyagolható súllyal van jelen a mai magyar gazdasági életben. Sok magyarországi cégnél alkalmaznak például közkapcsolati igazgatót, aki adott esetben engedélyek kérésénél a korrupcióért felel.

Fontos szerepet kap a korrupció a megrendeléseknél, az erőforrások elosztásánál, a szabályozásnál, illetve a vállalatok állami ellenőrzése során.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igény, tér és lehetőség ...
  2008-07-31 12:54:11, csütörtök
 
  Ősszel új párt léphet színre
2008-07-28 10:36:57 elnök


Feltehetőleg az ősszel színre lép Magyarországon egy új politikai párt, amely az ökopolitizálással kínálna harmadik utat.

A Figyelő legfrissebb számában megjelent írás szerint a támogatók és a politikusok figyelmét már felkeltette a mozgolódás. Még tavaly novemberben a pesti fiatal értelmiségiek egyik kedvelt találkozóhelyén, a Király utcai Sirályban ünnepelték a Védegylet aktivistái, hogy az Országgyűlés megszavazta a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa - közkeletű nevén a "zöld ombudsman" - posztjának létrehozását. (A nemzetközileg egyedülálló intézmény feladata, hogy vizsgálataival és határozataival a "jövő" számára biztosítsa az egészséges környezethez, a választás szabadságához és a természeti forrásokhoz való jogot.)

Az ünneplés mindaddig nem keltette fel a sakkozó festőművész, a vitatkozó antropológusok és a pultnál söröző színészek érdeklődését, amíg Schiffer András ügyvéddel, a Védegylet szervezőbizottságának tagjával, és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) néhány hete távozott ügyvivőjével a cigarettafüst félhomályából elő nem bukkant Fodor Gábor akkori környezetvédelmi miniszter is.

A politika benézett Fodor vizitjét persze lehetett akár a környezetvédelem ügyéért aggódó civilek, illetve az azért felelős kormányzat normális - még ha protokollt nélkülöző - párbeszédének is tekinteni. Mégis, sokaknak szemet szúrt, hogy az SZDSZ elnökségéért Kóka Jánossal szemben tavaly még alulmaradt, és ezt követően magát "zöld politikusként" újradefiniáló Fodor mintha nagyobb politikai hátországot találna a környezetvédelemmel foglalkozó civilek körében, mint saját pártjában.

Az SZDSZ-ben és az MSZP-ben még a koalíciós szakítást követően, idén tavasszal is sokan vélték úgy, hogy ha Fodor helyzete pártjában megrendülne, ő és hívei egy esetleg megalakuló zöld pártban keresnének helyet maguknak (Újrahangolódás - Figyelő, 2008/17. szám).

A zöld fantompártnak ekkorra már egyébként is nagy hátszele volt:
Sólyom László államfő többször is hangoztatta, hogy szívesen látna a jelenlegi jobb-bal megosztottság korlátain túllépő, a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést középpontba állító politikai erőt. A közös lobbizásban együttműködő Sólyom, Fodor és a Védegylet sokak számára olyan összeköthető pontoknak tűntek, amelyek egy új zöld párt körvonalait rajzolták ki.

Igény a harmadik erőre Ma már közel 200 fő részvételével zajlik is az "együtt gondolkodás" több munkacsoportban, amelyek egy leendő párt felépítésén, illetve az általa képviselt programon dolgoznak.

Az alapokat az Ökopolitikai Műhelyként ismert szerveződés adhatja: az év elején zajlott hétrészes, Lehet más a politika című sorozatuk - amelyet az ELTE Bibó Szakkollégiumával és a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiumával közösen szerveztek -részben afféle programalkotó vitának is tekinthető.

"A nagy beszélgetési folyamattal az volt a célunk, hogy meghalljuk, mit mond a másik. Rá kellett jönnünk, hogy sokkal több mindenben értünk egyet, mint amiben nem" - mondta erről Csillag Gábor, az Ökopolitikai Műhely egyik koordinátora.

A vitasorozat végeztével arra jutottak, hogy lenne "igény, tér és lehetőség egy, a létező jobb- és baloldalon túlmutató harmadik erőre". Később nincs értelme

Egyelőre hivatalosan nem eldöntött, hogy megalakul-e az új párt, s ha igen, mikor. Vannak, akik abból indulnak ki, hogy ha nem teszik meg ezt az ősz elején, később már nincs is értelme.

Pinczés Bálint, az Ökopolitikai Műhely egyik képviselője szerint viszont a zászlóbontás csak akkor jöhet el, ha sikerül forrást teremteni és országos szervezetet kiépíteni. "Nem adtunk magunknak határidőt, de nyilván nem is léphetünk az utolsó pillanatban. Hónapok munkájára van még szükség ahhoz, hogy egyáltalán kirajzolódjék: adottak lesznek-e a feltételek" - fogalmazott Pinczés a Figyelőnek.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha csak picit játszunk vele...
  2008-07-30 14:13:38, szerda
 
  Tisztelt Vezetők!

Ezúton is arra szeretnék kérni Mindenkit, hogy használja ki azt a lehetőséget, amikor kisebb-nagyobb csoport összegyűlik, és ne a különbözőségre világítson rá, hanem az egyezésre, és adja elő, hogy mi a valódi igazság: égiség: a szeretet, mely akkor nyilvánul meg igazán, ha a bennünk közösre alapoz: és ez éppen a Turul ereje! a lélekmadáré! - amely madár = magyar: mag-úr, mag-erő, mag-őr!!! A magyaroknak kell utat mutatni a többi nemzet számára! De előbb tegyék már nyilvánvalóvá minden magyarnak, hogy mi az, hogy magyar! És mit JELent a Turul! Szó szerint, nemcsak történelmi szempontból! Mert nyelven értünk! És nem szimbolizál, mert az csak egyezményes jel, hanem, hogy szó szerint mit JELent!!!

TuRuL = TéRüL !!! Meg kell térnünk ön-mag-unkhoz, amikor is láthatjuk, hogy fenn=benn, mert a mag, a lélek isteni, Istentől való, ebben teljesen: tejesen: tisztán: fehéren: fényesen: arányosan, aranyosan: nap-szerűen egy-ez-Ő-ek vagyunk! Tehát mindenkinek mag-án kell először alakítania, azzal, hogy teljesen magához tér, nyitott lesz a jóra! Mert mondani, mondogatni mindent lehet, de bizonyságot tenni csak a tett-tel!

És nagyszerű lehetőség, hogy rend-őrök is vannak jelen, szinte mindig! Mert ha talán ki van adva, hogy tudatosan oda se figyeljen, a tudatalattijába bejut az igazság és önműködően hatva egy idő után elkezdi feszegetni a körülötte lévő páncélt, és áttöri! Mindig működik a kör-kereszt! Nemcsak a Szent Koronában van benne, hanem ha jól cselekszünk, minden tettünkben működésbe lép! És a kereszt: a fény kiárasztása a lelkünkből a sugárzással önmaga megalkotja a kört, ami védelmet is ad egyben és továbbadja a teljesség: tisztaság lehetőségét egyetlen csillogó ponttal!

Mert a magyar nyelv igazsága szerint bármekkora SZaR-ba egyetlen fénymag bekerül: az SZáR-ba szökkenhet! És onnan me(a)g-kezdődik a növekedés! Nő: növény: növevény! Növény: zöld: a magyar zászló női, lelki, bal: bél(ső:ős): szív-oldala!

Kell a női erő a növekedéshez, hogy a férfiak jól, helyesen, lelkien, lélekből tudjanak megnyilvánulni, ne egymással birakozzanak téves tudat-állapotuk miatt! Mert ami most működik, az nem erő, hanem erő-fitogtatás, az erőnek csak szakasza, része, szakja: erő-szak!

Kény-szerrel (a kény elemével), távol-maradással, maradisággal ugyan semmire nem fogunk menni!

Tudom, türelmetlen vagyok (?), gyakorlom a tűr elemem edzését, de nincs sok idő! Tessék finoman, gyengéden (ez is politika!) kimondani, hogy mi a valódi, már létező igazság!

Mert szép dolog a bizalom, hogy majd jön utánunk, bennünk bízva a többi európai és idővel minden földi nép, de tudjuk-e mi magunk már mind, hogy mit is követünk? Mert amíg csak magyarkodás van magyarság helyett (mellverés szó szerint, ugra-bugra, cigaretta, zabálás, pornó..) addig hogy akarunk (ahelyett, hogy szeretnénk...) mi példát mutatni?

Szer-e-tettel

Pál Babette


Ui: a lényeg: lény-egi: égi lény: isteni:

ismerni és megismertetni minél nagyobb mennyiségű emberrel az alapszabályokat, ami szerint a nyelvünk működik és visszahat a gondolkodásunkra, ezzel a tudat-állapotunkra, ezzel a Jelenünkre, hogy Itt és Most tudjunk élni, azaz elvezet önmagunkhoz:

1. a magánhangzók szabadon cserélhetőek

2. az ugyanott ejtett mássalhangzók egymással felcserélhetőek:

B = P = V = F

R = L = LY = J

K = H = G = GY

D = T = TY

M = N = NY

C = CS = S = SZ = Z = ZS


Ha csak picit játszunk vele, rájövünk, hogy nemcsak formai, hanem fogalmi összefüggések is jelen vannak a nyelvünkben, s ezek segítenek megérteni, hogy miért úgy működik a világ most, ahogy - és hogyan működne helyesen!

KöR

KéR

KeReSZT

KoRoNa

KiRáLY

GRáL !!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Ákos dolgozni szeretne!
  2008-07-30 10:59:18, szerda
 
  Tisztelt Címzettek!


Mai napon egy hosszas levélváltás landolt a postaládámban, politikai jellegű véleményekkel és ellenvéleményekkel. Sajnos nem volt lehetőségem tüzetesen végigolvasni, de az említett problémák a mi életünket is igencsak megkeserítik. Már nagyon régóta szeretnék egy értelmes munkahelyen elhelyezkedni, de minden eddigi próbálkozásom kudarcba fulladt. Hiába a fejvadász jó véleménye, hiába az ismeretség, még a protekció sem segít. Bizonyára sokan vannak hasonló helyzetben, én most mégis bátorkodom a hozzám érkezett levélen szereplő címzetteket rövid levelemmel megszólítani, hátha valaki tudna segíteni.



Végső elkeseredésemben választottam ezt a lehetőséget, mert bár kisfiunk még csak 20 hónapos, feleségem jövő héten visszamegy dolgozni, kisfiam bölcsibe fog járni, a papa meg szégyenszemre itthon ül és folyamatosan kapja a látszólag kedves hangú, de könyörtelen elutasításokat.



Arra kérnék mindenkit, hogy jótanácsokkal ne keressen fel, mert abból már rengeteget kaptam, ötletelni magam is tudok, mind ennél talán többet érne, ha egyszerűen továbbítaná levelemet.



Ha a mellékelt önéletrajzban felsorolt tények alapján valaki úgy gondolja, hogy segítségére lehetek munkájában, vagy tud arról, hogy hol lehetne munkaerőmet és tudásomat kamatoztatni, kérem jelezze.





Köszönettel és Tisztelettel,





Tóth Ákos



Solymár, 2008. július 29.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Boldog, szomorú ember
  2008-07-30 09:14:57, szerda
 
  Kedves Barátunk!



Szeretettel ajánljuk figyelmébe 2008. július 30-án, szerdán, a Duna Tv 14.10-kor kezdődő Duna tér műsorát, melyben Turcsány Péter íróval, a Kráter Műhely Egyesület elnökével készített beszélgetést tekinthetik meg, az Ünnepi Könyvhétre megjelent Wass Albert, a boldog szomorúember 1. című kötetről.


Turcsány Péter:

Wass Albert a boldog szomorúember

Kép:
http://furaila.xfree.hu/93386


Az eddigi legteljesebb Wass monográfia első kötete nemcsak a rejtelmes életút története, hanem életmű és életrajz kettősségében kirajzolódó 20. századi erdélyi és magyar sorstörténet. Wass Albert egy zűrzavaros korszak koronatanúja: az Osztrák-Magyar Monarchia szülöttje, Trianon után kisebbséghez tartozó értelmiségi, a 2. bécsi döntés után az új román-magyar határ menti inzultusok elszenvedője, a 2. világháborúban honvédő katona, végül emigrációba kényszerült családapa és harcos író. 1951-től Kelet-Közép-Európában a kirekesztettség és megtagadás jut osztályrészéül, miközben az újvilágban egyetemi oktató, könyv- és lapkiadó, és mindenekelőtt változatlanul ÍRÓ, aki remekművek sorát teszi le az emigrációs magyarság asztalára.
A ,,Boldog szomorúember" monográfiája nem csupán e regénybe illő életút papírvetülete, hanem kétkezes szimfónia: a Wass önéletrajzi aspektusok, műrészletek, egyáltalán történetek és olvasatok között a biográfia szerzője írja a valódi élet(mű)rajzot: imígyen Turcsány Péter bravúros esszékötete a történelmi-történeti és irodalmi-életrajzi szál poétikai-elemző soraival meg- és továbbírja mindazt, ami Wass Albert műveiből kiolvasható a Kárpát-medence és Erdély, szűkebben a Mezőség és a Kárpátok ezeréves történetéről.



Kapható:

Kráter Könyvesház (az Astoriánál)

Budapest, VII., Rákóczi út 8/a. belső udvar

Nyári nyitvatartás (augusztus 31-ig) hétfőtől péntekig: 10.00-16.00

Tel: 1/266-31-53; e-mail: konyveshaz@krater.hu



Megrendelhető:

Kráter Kiadó, 2013 - Pomáz, Búzavirág u. 2.

T: 26/328-491; e-mail: krater@krater.hu


Üdvözlettel:


Csernóczky Judit

Sajtótitkár



Kráter Irodalmi és Művészeti Műhely Egyesület

1053 Budapest, Papnövelde u. 8.

Tel./fax: 06-1-266-6288, 266-3853

Mobil: 06-30-619-99-77

sajto@krater.hu , www.krater.hu





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Család-nemzet-haza
  2008-07-30 08:56:30, szerda
 
  CSALÁD-NEMZET-HAZA ,,szépen emberül" ünnepi hét
augusztus 15-21 .
CSALÁD: Rokonkodjunk! Látogassuk meg a nagyszülőket! Kérdezgessük őket:
milyen volt gyermekkoruk,1956! Beszélgessünk el nagybátyánkkal arról,
mit is jelent egy családért felelősséget érezni.
NEMZET: Egy nemzet egyik kincse a NYELVE!
Más nyelveknek tiszteletet adva, ezen a héten különöen vigyázva
használjuk saját nemzetünk nyelvét!
Magyar nemzetbéliek! Magyarul és"magyarán" szóljatok!
Tisztán képzett hangokkal, helyes hangsúlyozással - lehetőleg idegen
szavak nélkül - mondjatok igazat tömören, világosan! S ezt - udvariasan
- várjátok el másoktól is!
Ne szégyelljetek kérni és kérdezni: szándékra, célra, gondolatra! HAZA:
Ha állampolgára vagy, tulajdonosa vagy! Mennyire akarsz és tudsz a
gazda jogaival élni és kötelességeinek megfelelni? Ezen a héten
tisztázd ez magaddal, beszélgess róla másokkal! Az igazságosság,
kölcsönösség, méltányosság jegyében jogod annyiban van, amennyiben
kötelességet teljesítesz.


A CSALÁD-NEMZET-HAZA ,,szépen emberül" ünnepi hét
augusztus 15-21 .
2008-ben a hét Felolvasó/beszélgető napja
augusztus 15-én 10-18 óra között
Budapesten a Magyarok Házában.V.ker. Semmelweis u. 1-3. II.em.
Szeretettel várják az adott témában értékes műveket felolvasni
és meghallgatni akarókat. (Felolvasónak ajánlatos előre
jelentkezni /az óhajtott időpont körülbelőli megadásával/ a közölt
címek valamelyikén. Ajánlatos, de nem kötelező.)
"Szépen, emberül" Alapítvány 1243 Budapest Pf.698. Adószám:
18013980-1-42
Erste: 11991102-02123963 T.:332-65-50 Gc::szepenemberul(a)t-online.hu
www. szepenemberul.hu
Kállai Eszter 06-70-27-33-872
A Helytállás - köszöntés - tiszteletadás "szépen emberül" hét
október 23-29-e között 2008-ben Felolvasó/beszélgető napja október 25.
A TISZTA szó erejével "szépen emberül"

---------------------

(A "Szépen emberül" ünnepi hetek Felolvasó/beszélgető napjának
menete: A Nap 10-18. óráig tart. /13-14 óra között az ottlévőknek közös
étkezés./ A lényege a napnak: a közösségi élet. Itt az előadók és
hallgatóság ugyanazok.
Nem kötelező mindenkinek felolvasni. Nem kötelező 10 órától egész nap
ott lenni. Lehet később is érkezni. A szervezők gondoskodjanak
felolvasandóról azok számára, akik nem hoznak magukkal A hét évszázad
versei, magyar klasszikus művek gyűjteménye stb. A felolvasók száma
nincs megkötve. Átlagosan 10-15-20 percet vesz igénybe egy
felolvasó /A felolvasáshoz kapcsolódó vele való beszélgetést is
beleszámítva/
A Nap folyamán 25-35 -40 ember jut szóhoz az eddigi tapsztalat
szerint. A Nap emlékének a megőrzéséhez ajánlatos jelenléti ívet és
külön az előadásokról naplófélét vezetni. (Mikortól ki miket adott
elő.) Szép, ha Emléklapot kapnak a résztvevők. 1.Akik részt vettek, 2.
akik felolvasásukkal megtisztelték a NAP-ot. Az előadókat nagy
vonalakban előre is meg lehet határozni. A pontos kezdés és befejezés
között fő a rugalmasság, természetesség.
A Nap levezetője rövid köszöntője után - a nap menetét a cél: az emberek
lelki, szellemi megerősítése a szépre, jóra; a jószándékú emberek
egymásra találása, egymáshoz való közelebb kerülése határozza meg. A
2012 - 2025- 2048 - 2056-ig való előrenézés jegyében a következő
találkozó pontos időpontjának megadása mellett fontos annak az
igénynek a megerősítése, hogy legközelebb legyenek már több helyen is
ilyen NApok.
Úgy legyen.
A TISZTA szó erejével "szépen emberül"!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy nemzetstratégiai konferen
  2008-07-30 08:54:08, szerda
 
 

Meghívó



Négy nemzetstratégiai konferencia



A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) képviseletében Patrubány Miklós elnök és az Európai Szabad Szövetség (EFA) képviselője, Nelly Maes elnök asszony megállapodást írtak alá a Magyarok VII. Világkongresszusa keretében sorra kerülő konferencia megtartására. Ennek témája az Európai Unióban élő, államiság nélküli népek önkormányzati törekvéseinek felmutatása és összegzése. A konferencia címe: Államiság nélküli nemzetek és népek az Európai Unióban. Fő előadói skót, velszi, baszk, katalán, korzikai, flamand, székely népek képviselői lesznek.

Ez lesz a négy nemzetstratégiai konferencia egyike a 2008. augusztus 16-20. között megrendezendő Magyarok VII. Világkongresszusa idején. A konferenciák között szerepel még Magyarország XXI. századi, különösen a II. világháború utáni kifosztása; Trianon újraértékelése; A Szent Korona és a magyar alkotmány.

A 2008. július 30-i sajtótájékoztatón részt vesznek a konferenciák jeles előadói közül Dr. Drábik János, Dr. Halász József, Botos László (aki a Magyarságtudományi tanulmányok című könyv főszerkesztője) és Patrubány Miklós.

Egy különleges eseményről, a Magyar-madjar találkozóról, a szervezőbizottság elnöke, Vukics Ferenc tájékoztat.

Amint arról már értesülhettek, a világ magyarságának 1929-es tanácskozása óta a Magyarok Világkongresszusa a legátfogóbb legitimitású magyar köztestület, amelyen a küldöttek révén a világ minden magyar közössége képviselethez jut.

Az MVSZ 70. születésnapja jegyében sokkal gazdagabb programokkal, s nemcsak budapesti helyszínekkel emlékezik a szövetség az alapítására. Ezekről is örömmel tájékoztatunk.



Időpont: 2008. július 30., szerda, 11.00 óra



Helyszín: MVSZ - Magyarok Háza, Csontváry terem

1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.



Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!



Budapest, 2008. július 25. Vennes Aranka

06 30 670 53 26

MVSZ Sajtószolgálat



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Fidesz-es barátaim!
  2008-07-29 19:20:23, kedd
 
  Kedves Fidesz-es barátaim!

Jelen levél azért íródott, mivel az utóbbi időben több Fideszes-es is aggodalmát fejezte ki pártja politizálása miatt

Első olvasásra bizonyára furcsállni fogjátok levelemet. Lesz, aki ellenségesen válaszol majd, de én ezeket az embereket is megértem. Egy párbeszéd sorozatot szeretnék elindítani.
Ebben az országban nincs rend, ezt azt gondolom közösen, megállapíthatjuk.

Kérdés csak az, miért nincs rend? Mert mi, egyszerű állampolgárok nem akarunk rendet? Nem akarunk magunknak kicsivel, sőt, miért is ne - sokkal jobban, jobb életet? Azt gondolom ez nem párthovatartozás kérdése. Nem kell ahhoz sehová sem tartozni, hogy tudjuk: gyermekeink jövője nem azon múlik, hogy kinek a szekerét toljuk, hanem a gondolkodásunkon. Azon, hogy észre vesszük-e a minket mozgató erők szándékát.
Belelátunk-e politikusaink szándékaiba? Megértjük-e a politikusok hatalmi harcát.

Ezért gondoltam írok nektek. Honfitársként. Mert, hogy azok vagyunk. Egy kis ország egyszerű polgárai, akiket a hatalom felhasznál céljaira. Nem így kellene lennie, hiszen jogunk van saját igényeink szerint képviselni saját magunkat. Ez azonban kevésbé látszik megvalósulni, mert átengedjük a hatalmat. Hagyjuk, hogy paktumokat kössenek a fejünk fölött. És persze nem vesszük észre, a pártok, így a Fidesz is, milyen gyümölcsöket termett, ami alapján teljes vállszélességgel kiállhatnánk mellettük.

Tudjátok, én sokkal tudatlanabb, vagyok nálatok, akik már olyan régóta politizáltok. Én csak 2006-ban kezdtem, de hamar felnyílt a szemem. Hamar észrevettem, hogy mi is folyik a háttérben. Erről szeretnék nektek beszélni, remélve, hogy nem harag fogja kísérni véleményeteket, hanem az egészséges párbeszéd.

Nagyon tetszik, hogy kiálltok pártotok mellett. Bár én sohasem, voltam egy pártnak sem a tagja, de 2006-ban szívesen álltam volna a Fidesz mellé. A győzelem egyetlen esélyét benne láttam. Aztán valami eltört bennem. A Kossuth téren ott voltam, amikor a Fidesz is kijött tüntetni. Ekkor kezdtem el eszmélni. Orbán Viktor a Parlament elé jött beszédet mondani a teljes Fidesz gárdával. Beszédében azt mondta Gyurcsány Ferenc, mondjon le.
A többség persze ész nélkül tapsolt. Én nem. És velem együtt még nagyon sokan, akik hallgattuk a beszédeket. Hát kérem, nem tette hozzá, hogy a kormány is mondjon le.
Ezen aztán igen sokan ,,füttyre" fakadtak. Idős nénik álltak mellettem, akik egymásra néztek. Sok ember pillantása találkozott abban a percben és nem értettük, mi van? Mit mond? Miért mondja?
És kitört belőlünk:
ENNEK A KORMÁNYNAK IS MENNIE KELL, ELNÖK ÚR.

Persze ez nem teljesen vette el a kedvünket, hogy továbbra is a Fidesz mellett álljunk ki. Bennem azonban eltört valami. Később aztán több mindennek utána néztem, amit a Fidesz tagság vagy nem akar megérteni, és ezek tények, vagy tudja jól, ismeri azokat, és mégsem tesz ellene.

Amikor a kormány mindenféle törvényeket akart ránk erőltetni, akkor esett le a tantusz. Felébredtem ,,csipkerózsika álmomból".
Hogy is van a több biztosítós rendszer? Hogy is van a ,,magyar föld"-eladás?
Az emlékek sok mindenre választ adnak. Például arra, hogy amikor a Fidesz volt kormányon ő kezdte el a több biztosítós rendszer. Például arra, hogy a magyar föld eladása is tőlük indul ki. Annak a magyar földnek, amelyet az egész világon olyan kincsként kezelnek, ami megőrzi egy ország függetlenségét. Föld eladását lehetővé tenni nem magyar állampolgárnak, halálos bűn.
A legtöbb országban még rendes ívó víz sincs. Palackozva kell érte fizetni. Nálunk bőven van ívó víz. De vajon meddig? Vajon mikor és miképpen bosszulja meg magát, hogy vizeinket eladtuk 90%-ban a franciáknak? És senki se mondja nekem, hogy ez csak a jelenlegi kormány bűne. Ebben a Fidesz keze is benne van. Mint, hogy a gázmezőinké is. Sokan talán nem is tudják Fideszes barátaink közül, hogy az utóbbi időben két olyan gázmezőt is találtak, ami nem csak Magyarország gázkészletét látná el teljes 50 évre külön-külön is, hanem egész Európáét is. Persze ezeket is eladták kitermelésre igen gyorsan. És természetesen már nem most. Vagy erről nem tudott a Fidesz, aki benne van a hatalomban? Miért nem tesz ellene? Nagyon kíváncsi lennék ezeket a gázmezőket mennyiért adták tovább.

Tehát nincs földünk, nincs már szinte vízkészletünk. Illetve van, csak nem a magyaré. És gázmezőinket is eladták.

És akkor beszéljünk az utóbbi idők törvényeiről! Itt van a legfontosabb törvény, a több biztosítós.
Nem ecsetelem, miért fontos, hogy az élethez, a szabadsághoz, az egészséghez való jog nem privilégiumnak, hanem állampolgári jognak kell, hogy legyen. Erről csatolok egyik cikkemet, ,,Az egészséged árán" címűt.

De nézzük tovább a tényeket! Mint mondtam ezt az egészségügyi törvényt éppen a Fidesz, kezdte el. Az egyetlen, amit ez ellen tett, azt is a saját maga népszerűsítésére, hogy népszavazást kezdeményezett. Aztán utána nem sok minden történt. Hallgatott, mint a sír. Mi jól tudtuk, hogy ez csak politikai fogás, semmi több. Olyan kérdésekre kellett válaszolni, amik egyértelműek voltak és csak három IGEN lehetett a válasz. Az már csak hab a tortán, hogy kivonultak a szavazásról, ezzel lehetővé tették annak megszavazását. Ezt a politikát egyébként többször eljátszották. Kivonulni, engedni, hogy megszavazzák.

Emlékeztek még a kordonbontásra? Milyen nagy szám volt. Mindenki agyon dicsérte a Fideszt. Közben, pedig csak valamit elfedett. Ha valaki valamit akar, tovább küzd érte. Orbánék szétbontották a kordont, és mint akik jól végezték a dolgukat, odébbállak. Én nem csak szétbontottam volna, hanem nem engedtem volna visszaállítani. De ők hamar eltűntek. Miért? Hát azért, mert azon a napon a saját anyagi eszközeikről és vagyonbevallásukról volt szó. Persze nem csak az övékéről, hanem minden politikuséról. Erről kellett valahogyan elterelni a figyelmet.

Vizsgáljuk meg 2006. október 23-át is, ha már a hibáknál tartunk. A hatóság belelőtt mindenkibe. Nem számított ki fia borja. Orbán Viktor, pedig ott hagyta a Fidesz-eseket magunkra. Eltűnt, felszívódott. Egy igazi pártvezér ezt nem tette volna meg.
Feltette már magának akár csak egy Fidesz-es is a kérdést, ha Orbán Viktor és a többi Fidesz-es politikus, akkor miért nem védte meg őket? Megtehette volna. Akár nyilatkozatban is felszólíthatta volna a helyszínen a kormányt, hogy hagyja abba az emberek megalázását!
Ha nem teszik meg, maga áll az emberek élére. És győzött volna. Lemondott volna minden tisztségéről és visszakapta, volna az emberektől. De nem akarta. A globalista hatalom szorításából ő sem bír szabadulni. Én például azon is sokat töprengek, Orbán Viktor magyar emberként, miért ad zsidó nevet gyermekeinek?
Számtalan tényt lehetne még sorolni, de felesleges. A Fidesz-esek kezdenek ráébredni, hogy pártjuk rosszul politizál, hogy nem képviselik az embereket. Azonban azt hiszik csak velük oldható meg az ország sorsa. Hát nagyon tévednek. Amíg nem lesz e nemzetnek nemzeti érzelmű politikai vezetése, addig esély sincs a változásra. Nekünk, egyszerű embereknek kell saját sorsunkat kezünkbe venni. Nem kockáztathatjuk meg, hogy olyan valakit juttatunk hatalomra, aki nyakig van a ,,szarban", Bocsánat a kifejezésért!
A Fidesz nem akar teljes rendszerváltást. Ennek az elsikkasztásában maga is benne volt. De akar továbbra is hatalmat. Történelmi Alkotmányunk jogfolytonosságának visszaállítását megint csak nem karja, amely a sztálinista alkotmányunkat felülírja és megoldás országunk helyzetére. Nem akarja a Történelmi Alkotmányt, hiszen gátat szab a politikai lenyúlásoknak. Feltételeket szab a politikusoknak.
Egy igazi rendszerváltás jár nekünk. Ebből nem engedhetünk. Mindenünket elloptak. Az elszámoltatás is fontos az ország további fennmaradásához. Törvénybe kell iktatni, hogy a magyar föld soha többet nem eladó. Minden föld felett vagy föld alatti kincs a magyar nép tulajdona. Ingyenessé kell tennünk az egészségügyet és az oktatást! Mint annak idején a lengyelek javasolták (ők sokkal előrébb vannak nálunk azóta már - más ország is megtette), fel kell függesztenünk az államadóságot. Erre módunk van. A lengyelek meg tették. Csökkenteni kell a képviselők számát, a közalkalmazottakét is. Le kell állítanunk a privatizációt és minden kiárusítást.
Ha nem ezt akarja a Fidesz, nem kerülhet hatalomra, mert ismét csak oda jutunk, hogy sehová. Nem a hatalomba való kerülés a cél, hanem az ország sorsának rendbetétele.

Végezetül ajánlom elolvasásra a Luganoi tanulmányt. Várom az esetleges, viszont érveket. Nem ellenségek vagyunk, hanem a sorsukért aggódó magyar emberek. Az egészséges párbeszéd előre visz.

Annyit még, hogy nem a Fidesz ellen vagyok. Csak nem szeretném, ha Fidesz-es magyar barátaink úgy járjanak, mint az MSZP-s szavazók. Megbánják a támogatást. Amennyiben Fideszes barátaink látják, hogy a Fidesz rossz útra tévedt, vagy érdekeiket nem szolgálják kellőképen, nagy hiba csak azért is kiállni mellettük. Kényszerítsék őket egy olyan politikára, amely az embereket szolgálja. A fenti kérdések véghezvitele igen fontos. Ha a Fidesz ezt nem akarja felvállalni, nincs miről beszélni.

Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a narancsosoknak...
  2008-07-28 10:57:11, hétfő
 
  ... de a többieknek is
2008. július 27. Rózsa-Flores Eduardo

A legrövidebb és egyben utolsó üzenetem nektek: "polgári magyarok"

Kapom az üzeneteket, hogy a Bayer így megmondta, hogy a Bogár László
meg még jobban: hogy milyen háború dúl ellenünk.

Közkeletűek lettek - végre? - Leszarom! De ne szaladjunk előre... - az
olyan cikkek, tárcák, hogy hú, de meg milyen, de még hogyan, hogy
milyen aljas praktikák a nemzet ellen... és hogy minden jogunk
megvolna (MEGVOLNA!) elzavarni a politikai elitet "bármilyen
eszközzel"... Hogy itt volna az idő...

Nos: Nem érdekel. Évek óta hajtogatom, hogy szerintem, és száz
százalékosan megbízható -a véremet értük adnám!- barátaim is ezt
képviselik, itt az utolsó jelenet zajlik, annak a tragikomédiának
amelynek "rendszerváltás utáni Magyarország" a neve...

Ciki, nevetségesen siralmas ez az egész.
Mondtuk, írtuk, mit kell tenni, mit tennénk, ha ránk lenne
szükség...Ezerszer mondtuk. Erre mi lettünk a hebrencsek,
megbízhatatlanok, a szélsőségesek, a forrófejűek, a végén még
"sértődöttek" is lettünk, merthogy az ígért állásokat -nem mi kértük,
és amúgy, túlélésre alkalmas állapotról lett volna szó, maximum- nem
kaptuk meg az önkormányzati választások után.

Volt egy eset, mikor a Fidesz, inkább köcsög Szdsz-sek mellet döntött,
tekintettel arra, hogy, ugye, kezelhetetlen volnék, és veszélyes...
merthogy...

Bár ez nem tartozik ide, de érdekes mindenesetre, hogy a niemand Rogán
szemrebbenés nélkül biztosított "szociális lakást" egy szakmai
körökben közismert -AZ VOLT! KÖZISMERT! Bármit is mondtok! -
gengszternek, aki mostanában a széles közvélemény előtt is tett szert
ismeretségre, merthogy fölgyújtotta autóját, épülő házát egy másik,
szinten Fideszes, polgármesternek...

Szánalmasak vagytok.
Tudok történeteket, szerte az országból. Mások is megtapasztalhatták a
"polgári oldal szolidaritását", azaz, nem én vagyok az egyetlen
"ilyen", aki egy ideig, hasznos hülye voltam nektek.
Mert abból indultunk ki: ne bántsuk a Fideszt, mégis... a másik oldal
az ördög...
Ennek vége.

Mi nem fogjuk nektek, volt "barátaink"-nak, kikaparni a gesztenyét.
Végetek van. Nektek is.
Mert rosszabbak vagytok lassan - és a felismerés már nem is fájdalmas
- mint a kikiáltott baloldali ördög. Mert az AZ. Ti meg hazudtok.
Másnak akartatok mutatni magatokat. Hazudtatok. Folyamatosan.
Hömpölyögve, mint áradáskor a vízfolyás.

Most meg: "háború", "polgárháború" és miegymásról zeng az
éter...hasonlóan tetszetős szavak röpködnek, szüntelen. Hátha megindul
bennünk valami?
Tévedtek. Végérvényesen és visszavonhatatlanul tévedtek!

Válaszom rövid: a mi vérünk értetek nem fog folyni.
A kezemet nem emelem senkire, hogy iksz része a "polgári"
Magyarországnak megmaradjon és megússza a büntetést, a gyávaságért, az
alantasságért, a sunyiságért.
Én nem kellettem?
Nosza, rendben.
Közlöm: én belőletek nem kérek.
És ezzel be is van fejezve.
Hallgassatok továbbra is a "táborotokon" belüli szirénekre. Szép a hangjuk...
Mi tesszük a dolgunkat.
Nélkületek és most már ellenetek is.
Eb ura fakó!
********************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válasz Takács Úrnak
  2008-07-28 00:27:10, hétfő
 
  Válasz Takács András Úrnak! (Politika, cionizmus avagy mi a gond?)
Magyar Sors Online 2008. július 27. vasárnap

Tisztelt Takács Úr, a fent idézett írása kapcsán vagyok bátor megszólítani Önt, Bozzay József Újpestről, mellesleg Varga Szibilla munkatársa amatőr politizálóként. Szükségét érezve a megszólításnak Nemzetéért aggódó Hazafiként írom Önnek soraimat, amiben senkit megbántani nem kívánok, sem Önt, sem a velünk együtt élő kisebbségek közül senkit!

Takács cikk itt
Orbán cikk itt

A fogalmak tisztázása érdekében viszont le kell szögezni az alapokat gondolkodásunkban, hogy jobban megértsük egymást.
Ma Magyarországon az elfogadott politikai vezetési forma neve liberális demokrácia, ami nem egy választott politikai forma képében került hazánkba politikai etalonként, hanem egy előre megtervezett ismert idegen politikai körök elképzeléseként.

A nagypolitika száz évekre tervez előre, így jöhetett létre az a kedvező helyzet, hogy már szinte készen állott az új politikai / elit / akiket már időben beiskoláztak, kiképeztek, hiszen emlékszünk arra, hogy a Fidesz egyes politikus jelöltjeinek melegen kellett tartani a bársonyszéket, hogy az utolsó vizsgáik után elfoglalják a számukra kijelölt helyüket.

Ha csak Nemzetbiztonsági kockázati tényezőt veszem figyelemben a történteket már óriási hiba történt ekkor, igaz a nemzeti oldal is ébredezett, de az idegen érdeket képviselő tervezőasztalnál sajnos erre is gondoltak.
Példaképen, itt szeretném megemlíteni, hogy az első ,,szabadon választott" parlamenti képviselőjelöltek száma több mint kétezer fő volt, ebből a létszámból állandósult 386 fő és nincs még 5% fluktuáció sem, ami nehezítette volna az idegen érdekek képviseletét tizennyolc év alatt, pedig az óta volt egy pár ,,szabad" parlamenti képviselői választás.

A nemzeti oldalnak ebben a helyzetben kellene megtalálnia az érdekérvényesítő szerepét.
Ez a helyzet arra a rég történt esetre hasonlít, amikor egy vállalati dolgozó, a munkaügyi döntő bíróságon saját magát képviseli a vállalattal szemben védő nélkül, vagy ha van védője, akkor az a vállalat fizetett jogásza személyében van neki, és maga a bíróság is a vállalat fizetett jogászaiból áll.

Ez a megtörtént eset is bizonyítja, hogy a nemzeti oldalnak nem a jelenlegi parlamentben, vagy az éppen oda készülő politikai elgondolást kell követni, vagy igazodni hozzá, mert a Nemzet számára az mind zsákutca.
Ebben a hosszú bevezetőben remélem érthetővé vált Varga Szibilla jogos kérdése, hogy (Ki ez az Orbán Viktor), mert a Nemzet sorait nem az MSZP, vagy az SZDSZ osztja meg, hanem az a FIDESZ akinek elnöke ki is nyilatkozta, hogy ,, -- A Fidesztől jobbra nem tűr meg senkit, mert Ő maga a jobb oldal! ,,

Ezt az őszinte megfogalmazást még meg is lehetne köszönni Orbán Viktornak, ha ezt az egyik Fidesz nagygyűlésen mondja el a hallgatóság előtt és nem külföldön egy cionista hivatásos rettegő újságírónak, adja válaszul, aki a hazánkban /kisebbségben/ élő zsidóság privilégiumának elvesztését féltette a többségi őslakosággal szemben.

Itt természetesen nem a zsidóságot akarom általánosítani, hanem a cionistákat, mert helyesen írta Ön is, hogy még Izraelben sem gondolkodnak a zsidók egyformán és Magyarországon sem minden zsidó identitású ember cionista, ebben a / bűnös nemzettudat / szemléletben kellene nagy segítség a Magyarságnak a Magyarként velünk együtt élő Zsidó honfitársainktól.

Ennek a gondolatnak egy szép példáját engedjen meg nekem Kedves Takács Úr a köztudottan Zsidó származású Szép Ernő verséből idéznék egy pár sort:


"Ki ülsz az égben a vihar felett,
Én Istenem hallgass meg engemet

Hozzád megy szívem, itt szavam dadog,
Hazámért reszketek, Magyar vagyok

A népekkel, ha haragod vagyon,
A Magyarra ne haragudj nagyon.

Ne haragudj rá, bűnét ne keresd,
Bocsáss meg néki, sajnáljad, szeresd.

Szeresd, vigyázz rá Istenem Atyám,
El ne vesszen veszejtő éjszakán.

Távol népekhez híre el nem ér,
Hogy olyan jó, mint egy falat kenyér,
Hogy nem szokott senkit se bántani,
Lassú dallal szeretne szántani.

Édes Istenem, Te tudod magad,
A bárány nála nem ártatlanabb.

Te tudod ezt a fajtát, mily becses,
Milyen takaros, mily kellemetes."

Kedves Takács Úr ezt a sort tudnám még bővíteni akár Teller Edével, vagy Karinthy Frigyessel aki azt mondta, hogy -,, Az a Magyar akinek fáj trianon ,, és neki is fájt.

A Magyar embernek mindig gondja volt a tisztességes emberekkel szemben, hiszen mint ismeretes Maga a Kormányzó Úr Horthy Miklós Felesége járta Budapest utcáit személyesen, hogy perselyezzen Karinthy Frigyes életmentő agyműtétjének a finanszírozásához.

Vannak Zsidó honfitársaink, akik nagyon jól beleilleszkedtek a Magyar kultúrába, és jól érzik magukat, de szerintem egyre kevésbé, mert az új politika egy új megélhetési lehetőséget, egy etnikai alapú pénzszerzési lehetőséget biztosít számukra és a sorba beálló más nemzettségek számára is a Magyar Nemzet kárára.

Képzelje el Takács Úr azt a Magyar Zsidó embert napjainkban, aki szereti a Magyar zászlót, vagy kokárdát, de nem meri kitűzni, mert a nyílt utcán ezért felpofozhatják, vagy a / rend védelmi / erők akár kilőhetik a szemét érte.

Ezek után valóban helytállónak tartja az 1927-ben megfogalmazott cionista mozgalom alapgondolatait ma Hazánkban?
Ma Magyarországon az egyik legnagyobb tőkebefektetés az Izrael államából érkezik Hazánkba, pedig 1948 óta folyamatos háborúban van a szomszédos országokkal.

Izraelben dúl a háború és közben azt hallja a Nemzet, hogy már fölvásárolták Magyarországot az Izraeliek, és folyamatosan tapasztalja az ember Hazánkban az ország kiárusítását minden szinten és ma már a Zsidó üzleti világ annyira rátenyerelt Hazánkra, hogy az Izraeli adóhivatalnak is feltűnt a visszásság és felvette a Magyar adóhatóságokkal a kapcsolatot, egy közös munkacsoportot alakítva.

Ebben a helyzetben úgy érzem, hogy enyhe csúsztatás az összehasonlítása a Magyar érdekek és a cionista az MCSZ fő célkitűzései összehasonlításában nevezetesen :

Zsidó nemzeti tudat fejlődésének előmozdítása, = a Magyar Országháza előtt menóra állítás Karácsony környékén és a főváros fontosabb központi helyein zsidó ünnepségekkel egybekötve.

Magyar nemzeti tudat fejlődésének előmozdítása = Az izraeli parlament előtt a legnagyobb Zsidó ünnep idejében kereszt állítása és az izraeli fővárosban Magyar népi táncosok és csikósok felvonulása, turul ünnepség városszerte.

Ugye Kedves Takács Úr nem érdemes az Ön által hozott példát tovább folytatnom, mert ugyan úgy sántít az én olvasatomban, mint az Önében.

Az a balliberális ,, elit ,, akire Ön hivatkozik, mint elutasító erő, az nem bal, nem liberális, de főleg nem elit, ha maradunk az izraeli példánál, akkor ezek az emberek a legjobb esetben is teljes vagyonelkobzást követően a börtönéveit számolgatnák a legjobban őrzött izraeli börtönben, ha ott cselekszik azt amit Hazánkban tesznek.

Ön úgy fogalmaz, hogy Varga Szibilla téves felfogásának eredménye, hogy elutasítja az úgynevezett ,,politikai elit" kiszolgálóit, Ön szerint a világon létezik egyetlen ország, ahol ezt a tevékenységet, ami Hazánkban tapasztalható a politikusok részéről és kiszolgálóiról, és nem utasítják el?

Ön helyesen írja, hogy a politika azért ilyen mocskos, mert mocskos emberek gyakorolják, hogy lehet egy mocskos embernek mocskos politikát gyakorolnia?
Ezt a Nemzeti oldalon rövidebben fogalmazták meg, hazaárulás néven nevezik és minden nemzet értelmezésében a legszigorúbb, büntetéssel orvosolják ezt a mocskos tevékenységet.

Nem volt véletlen, hogy a nemzeti kerek asztal tárgyalásakor ez első büntetőjogi tételek között volt, amit hatálytalanítottak az a hazaárulás fogalma volt.
Tisztelt Takács Úr Ön a nemzeti oldalt egy párt zászlaja alá tartja kívánatosnak szerveződni, ami egy pártnak nagyon hasznos lehet, de a Nemzet egy pártnál magasabb kategória, sőt minden pártnál magasabb kategória.

Ezt a problémát szerencsésebb országokban, úgy ahogy nálunk is működött régen két kamarás parlament gyakorlatában oldották meg.
A felsőházban voltak a Nemzet döntést hozó képviselői, köztiszteletben álló Hazafiak, az alsó házban pedig a pártok választott és visszahívható képviselői, akik javaslataikat ütköztetve a többi párttal, és a vitában kiforrott javaslatukat előterjeszthették a felsőháznak, ahol is a döntés meghozatott.

Ebben a témában, ha valaki egy kicsit is elmélyül, csodálatos gyöngyszemeket talál a Magyar törvényhozás és politikai irányítás vonatkozásában.

Szinte a sárga földig le kellett butítani Hazánkat, hogy ez a politikai ,,elit" akik ma hatalmon vannak, s a felszínen maradhassanak.
De van egy jó hírem, a Nemzeti oldal ebbe a sorba soha nem fog beállni, sőt Hazánk megmaradásának egyetlen záloga a Nemzeti oldal bölcsessége.

A bölcsesség a Magyar Nemzet önrendelkezési jogára épül, amiből szintén remek példatár áll rendelkezésére a Nemzetben gondolkodó emberek számára, mert aki nem Nemzetben gondolkodik annak az embernek nincs helye a Magyar politikában.

Ma Magyarországon, ami kifogja a Nemzeti gondolkodás vitorlájából a szelet az a FIDESZ Kedves Takács Úr!
Erre Ön a legjobb példa Kedves Takács Úr, akitől egyben elnézést kérek a megszólításért, és ami a legtávolabbi szándékom sem volt, hogy megsértsem Önt.

Maradok Tisztelettel: Bozzay József Újpest 2008-07-26

Kapcsolódó írásaink
Egy országot hogyan lehet elindítani a gödör aljáról? 3.
Mi lesz veled Magyar Vidék?
Megosztott Magyarország
Egy országot hogyan lehet elindítani a gödör aljáról?
Élhető Magyarország
Egy országot hogyan lehet elindítani a gödör aljáról? 2.
A Magyarság ősvallása
Milyen ügy dőlt el a 2008 márciusi népszavazáson?
Utunk eddig - Elemzés 3.
UNIÓ helyett UNIÓ
Ki az az SZDSZ?
Ha csak kormányváltás, akkor szemfényvesztés
Zsákutca
Ki védi meg, a FIDESZ-t?
Politika, cionizmus avagy mi a gond?

Mai Hírek
Hazánk kirablása az Európai Unió kedvéért
Gazdaságkór - Apokaliptikus világkép
A Magyar Nemzeti Vagyon
A FIDESZ is a KISZ-ből jött
A FIDESZ és az MSZP paktumot kötöttek
Nyílt levél Kalmár Lászlónak, Krokó Tanár Úrnak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 326 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 326 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 924
  • e Hónap: 1871
  • e Év: 37812
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.