Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Kimondva az igazság
  2008-07-10 23:29:03, csütörtök
 
  2008-07-09


Sarkosan fogalmazva

A fideszes javaslat, mely a falfirkálók komolyabb büntetését szorgalmazza, máris a balliberális véleményformálók megvetését vonta magára, egyrészt mert a graffiti művészet, önkifejezés, másrészt mert az elrettentés nem eredményes, meg kell győzni a falfirkászokat, saját házuk vagy lakásuk falain gyakoroljanak. A szobor- és kábeltolvajok, valamint az erdőkitermelők is hasonló védelmet élveznek, csodálom, hogy az illegális szemétlerakók még nem hivatkoztak arra, ők valójában köztéri művészeti tevékenységet folytatnak. Mondhatnánk azt, egy mocskos és romos fővárosban, amíg Demszky és csapata uralkodik, reménytelen a küzdelem, hiszen a "rend" szónak számukra szélsőjobboldali jelentése van. Mondhatnánk, de nem mondjuk, inkább reménykedünk, nemsokára a börtönfalakat mázolhatják a falfirkászok - de belülről, a szobortolvajok pedig hasonló módon megfizetik vagy leülik az általuk okozott vagyoni és eszmei kárt. Tudom, a takarítást felülről kell kezdeni, de azért a nagyját alulról is el lehet tisztítani, mielőtt elszabadulnak az indulatok, és a lakosság maga csinál rendet, nem jogszerűen, de erkölcsösen. Mert nem az uborkatolvajokat kell védeni, hanem az uborkatermelőt, az amerikaiból fordított, rémes "zéró toleranciát" pedig érvényesíteni kell a bűnözők védett fajaival szemben is.

Szentmihályi Szabó Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok charta közt a gyerek
  2008-07-10 23:23:52, csütörtök
 
  2008-07-09

Sok charta közt a gyerek
Álláspont
Voltak már nekünk chartáink. Elég sok chartánk volt már. S ebből a sokból kettő volt rendben.

Rendben volt az első mindjárt. A Charta 77. Amelyet aláírt egyebek mellett Csoóri Sándor és Václav Havel is.

Aztán a Charta 77 aláíróit egyebek mellett szilenciummal, másutt börtönnel, s mindenféle egzisztenciális tönkretétellel sújtották azok, akik ellen a Charta 77 született.

A kelet-közép-európai állampártok és kommunista rezsimek voltak azok a megtorlók. S fontos tudnunk, hogy állampártok és elnyomó rezsimek mindig emberekből állnak. Azért fontos tudnunk ezt, mert időről időre elfelejtjük. S az állampártok s elnyomó rezsimek működtetői, irányítói és haszonélvezői pedig úgy tesznek már húsz esztendeje, mintha ők ott sem lettek volna... De ott voltak.

A következő charta a Demokratikus Charta volt. Még a kilencvenes évek elején hívta életre egy csapat magyar értelmiségi, mert úgy érezték, veszélyben a demokrácia. Illetve... Pontosítsunk ismét. Néhány közülük valóban így érezte, ők leginkább tévedtek, hogy ne mondjam, ostobák voltak. A többség azonban már akkor sem érzett semmit. A többség azért chartázott, hogy rehabilitálja az egykori állampárt és elnyomó rezsim egykori irányítóit, működtetőit, haszonélvezőit. Hogy kihozza a karanténból mindazokat, akiket mindjárt a rendszerváltás első aktusaként a harmadik magyar köztársaságnak kellett volna kitagadnia a közélet és a politika sáncai közül.

Nem tettük meg - chartát kaptunk érte cserébe. És a második szabad választáson mindjárt az összes volt haszonélvezőt, kiszolgálót, ügynököt, gazembert. Mind visszajött, és mind büszke volt magára. És a Demokratikus Chartát lobogtatta, s önmagát a demokrácia megmentőjeként ünnepeltette.

Örök szégyene marad ez a magyar értelmiségnek.

Aztán harmadszorra született még egy tisztességes charta. Csoóri Sándor hívta életre, Márciusi Charta néven. Tisztességes charta volt, mert nem volt mögötte aljas politikai szándék, csak nemzetféltés és hit. Hamvába holt a Márciusi Charta - mert Magyarországon még minden a hamvába hal, ha a Demokratikus Charta szégyenét vállaló értelmiség úgy akarja.

S most itt a következő charta.

A minden rendszerben győztes magyar miniszterelnök chartája - immáron Magyar Charta néven. Gyurcsány Magyar Chartája olyan éppen, mint Gyurcsány Himnusz-éneklése. A szívre tett kéz hamis és hazug pátosza lengi körül, s persze ismét politikai hátsó szándék. Nevezetesen, ismét legyen valami, ami eltereli a figyelmet a lényegről. Az ország állapotáról, sok-sok gazemberségről, a kormányzati alkalmatlanságról, a szekrényből naponta kizuhanó csontvázakról.

Gyurcsány és tettestársai, az a chartás magyar értelmiség ismét a demokráciát védi a nem létező ellenségtől. Most a homoszexuálisokat ért atrocitást növesztik fel a Magyar Köztársaságot fenyegető végső veszéllyé. S teszik ezt azok, akik két esztendővel ezelőtt parancsot adtak a szabadon és demokratikusan ünneplő tömeg szétverésére, megtámadására.

A demokráciát akkor fenyegeti veszély, amikor az állam nem védi meg polgárait, s még inkább, amikor az állam támad polgáraira. Gyurcsányék már megcselekedték mindkét főbűnt - a többiről most ne is beszéljünk.

És most a demokráciát védik, egy újabb aljas charta meghirdetésével. S természetesen az áruló magyar értelmiség ehhez is készségesen szekundál. S majd az a Kuncze Gábor lesz az egyik élharcos, aki Révész Máriusz rendőrök általi megveretésekor remekül szórakozott, és eszébe sem jutott félteni a demokráciát.

Mindegy. Most mintha mégis megtörni látszana a nagy chartás egység. S csak remélni tudjuk, hogy a Gyurcsány meghívását elfogadó Sólyom László köztársasági elnök úr is tele lesz kérdéssel. Mert jó sokat kell kérdezni, ha valaki a mai Magyarországon a charta fogalommal találkozik.


Bayer Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A diktatúra csókosai
  2008-07-10 23:22:08, csütörtök
 
  2008-07-09


A diktatúra csókosai

Szóról szóra
"A házelnök közölte: a házbizottság ülésén az MSZP és az SZDSZ nem támogatta, hogy a Fidesz áfacsökkentési javaslatait rendkívüli parlamenti ülés keretében tárgyalja meg a Ház, az MDF pedig még nem alakította ki álláspontját ez ügyben." (MTI, július 9.)

Retrokorszak van. Újra hódít minden, ami a hetvenes-nyolcvanas évek - vagy akár korábbi idők - divatjára emlékeztet. És ez most már a politikában sincs másként. Na, persze, nem arra kell gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc John Lennon-napszemüvegben hódít (bár ez sem állhat tőle olyan távol), vagy hogy esetleg feltámadt a politikusok közötti csókolózás szokása: ennél egy fokkal rosszabb a helyzet. Jellemző, hogy ha nincs ló, jó a szamár is. Legalábbis ami a kormánypárt nyári munkásságát illeti, ugyanis ha már törvényeket nem tud hozni a parlamenti munka korai berekesztése miatt, akkor alkalmazza a kormányrendeleteket, sőt elutasítja azokat az ellenzéki javaslatokat, amelyek csökkentették volna mind az üzemanyag-, mind a gáz-, mind pedig az élelmiszerárakat. Tiszta diktatúra népnyomorúsággal összekötve.

Mire is emlékeztet ez? A kérdés költői, inkább maradjunk a retrokorszaknál. Ha már istenigazából kimerítették a törvény adta kereteket, és nincs más út, akkor azzal próbálkoznak, ami valójában alkotmányellenes. Miért is ne? Mi majd szépen bevesszük, hogy az egészért az ellenzék a felelős. Közben a közigazgatási hivatalok, amelyek az Alkotmánybíróság döntéséig Gyenesei Istvánnak, az Országgyűlés szakbizottsága által korábban nem támogatott, mégis kinevezett önkormányzati miniszternek köszönhetően a levegőben lógnak. Ebben a pillanatban regionális szintű szervezetekként működhetnek, mert a kétharmados törvény megváltoztatását egyszerű miniszteri rendelettel írta felül, s ennek következményeként újabb építési és mindenféle engedélyeket adnak majd ki.

Puszipajtások, hajrá! Természetesen, miután az AB kimondta a jogszabály érvénytelenségét, ezek az engedélyek tövénytelenné válnak, hiszen olyan szervezettől származnak, amelynek a működését alkotmányellenesen szabályozták.

Hát, íme, a szamáron érkező központosított hatalom.

Pion István, újságíró

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gáz Van, Uraim! Nagy Gáz!
  2008-07-10 23:17:59, csütörtök
 
  2008-07-08


Gáz Van, Uraim! Nagy Gáz!

A gorbacsovi átrendeződés, a peresztrojka idejének kedvenc vicce volt: verebek ülnek az ablakpárkányon, a háziasszony odavágja közéjük a papucsát, riadtan felrebbennek, majd ugyanazok, más sorrendben, visszaülnek ugyanarra a párkányra, s egyikük megjegyzi: hál' isten, átrendeződtünk. Ez jutott eszembe, amikor legutóbb Oroszországban helyet cserélt az államfő, a kormányfő és a Gazprom elnöke. Hogy mi közünk van nekünk mindehhez? Sajnos nagyon sok. A piacgazdaságra és parlamenti demokráciára épülő nyugati világban ugyanis egyetlen vállalatnak nincsen olyan közvetlen kapcsolata a hatalommal, mint a Gazpromnak a Kremllel. Az állami ellenőrzésű óriásvállalat projektjeit politikai szempontok szerint irányítják, akár a gazdasági ésszerűséget is elhomályosítva. Nyugaton senki sem finanszíroz olyat, ami nem kereskedelmi szempontokra épül. A Gazprom esetében azonban a civilizált piacgazdaság szabályai nem érvényesek.

Márpedig ez a cég a legfőbb szállítónk, s szempontjainak érvényesülésétől függ, hogy a magyar háztartások kilencven százalékában lesz-e földgáz, s milyen áron. Emellett a magyar villamosenergia-rendszer sem élné túl, ha kiesnének a gázos erőművek. Magyarul az ország energiaellátása egyetlen olyan orosz cég kezében van, amelynek a döntéseit nem kereskedelmi szempontok, hanem egy nagyhatalom európai értékrendet nem osztó vezetésének ambíciói határozzák meg. Ez igaz Európa többi országára is, csak ott a földgázfelhasználás aránya az elsődleges energiahordozók között nem 44 százalékos, hanem ennek a fele.

Ebbe a fantasztikus függőségbe az utóbbi harminc év alatt sok százmilliárd forintnyi, az adófizetők zsebéből finanszírozott állami támogatással sikerült bevezérelni az országot. Sőt erre hamarosan ráteszünk még két lapáttal. Az elkövetkezendő évekre tervezett négy hazai villamos erőmű mindegyike orosz földgázra épül. Ezeket a terveket a magyar kormányzat aktívan pártfogolja, hasonlóképpen ahhoz a Déli Áramlat gázvezetékhez, amely egy Ukrajnát elkerülő útvonalon juttatná el a nyersanyagot Európába, természetesen Magyarországon keresztül.

Nyilván senki sem gondolja, hogy az orosz gáz hazai felhasználása és a hazánkon korántsem ideiglenes áthaladó orosz gázvezetékek sűrűségének növekedése nem jelenti a Kreml politikai befolyásának a bővülését is. Ebből a hatalom számos csatornán húz hasznot. A magyar export látványos növekedése a legnagyobb keleti piacon a hatalomhoz közeli vállalkozásoknak is lehetőséget biztosított a gyarapodásra. Az európai térnyeréshez ugródeszkát kereső orosz óriásvállalatok szintén nem tartoznak a hálátlan partnerek közé. Nem csodálkoznék, ha a magyar kormányfő - a német exkancellár legjobb közép-európai tanítványaként - a Gazprom valamelyik projektjének vezetőjeként vonulna ki a politikai közéletből. Mit tehet ugyanez a miniszterelnök az uniós támogatást élvező, s az orosz gázfüggőséget enyhíteni hivatott Nabucco gázvezeték sikeréért? Abszolúte semmit. Mindenki tudja róla, hogy a Déli Áramlat lelkes támogatója, és az orosz vezetés elvi kérdésként kezeli a két gázvezeték tervét. A sajátjuk elsőbbségéhez nem férhet kétség. Ha a másikat is lefektetik, akkor abba is orosz gázt akarnak majd pumpálni, értelmetlenné téve az egész projektet. Másrészt az energiacsata a kontinens nagyhatalmai között folyik, vagyis Magyarország legfeljebb úgy vehet részt benne, hogy megmondja, melyik oldalon áll.

Hogy mindkettőn? Igen, az lenne a legjobb, ha minden elképzelhető vezeték rajtunk menne keresztül, mert ez javítja a bevételeinket, és növeli az ellátás biztonságát. Csak történelmileg ugye tudjuk, hogy mi nem állhatunk mind a két oldalon. Meg kell tehát mondani, hogy a Nabuccónak van elsőbbsége, s emellett ezerrel kellene dolgozni az orosz gázfüggőség enyhítésén. Az orosz földgáz fokozatosan kiváltható, ha ugyanolyan népi mozgalommal és állami támogatással, mint ahogy bevezettük, elkezdünk megszabadulni ettől a gazdasági, politikai és biztonsági ésszerűséget egyaránt meghazudtoló, abnormálisan egyoldalú függőségtől. Erre azonban a jelenlegi kormányzat mellett éppen akkora esélyünk van, mint arra, hogy a miniszterelnök a Kaszpi-tenger vizén járva szemlélje meg a Nabucco leendő nyomvonalát.


Szalontay Mihály újságíró

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=149804
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális az államgépezet
  2008-07-10 23:04:33, csütörtök
 
 
Soltész: Katasztrofális az államgépezet helyzete
2008-07-10

A kisebbségi kormány cselekvőképtelenségét és az államgépezet katasztrofális helyzetét mutatja, hogy már az alapvető pénzbeli ellátások kifizetését sem tudják idejében teljesíteni - mondta Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének tagja csütörtökön Budapesten.

A politikus annak kapcsán közölte ezt sajtótájékoztatóján, hogy a Népszava információi szerint bűnözői csoportok miatt fokozottabban ellenőrzik a nyugdíjak kifizetését, ezért csúszhat azok kézhezvételének időpontja.

A KDNP a pénzügyminisztertől vár választ arra, miért késik a nyugdíjak kifizetése. Soltész Miklós hozzátette: a csúszás arra is rávilágíthat, hogy a költségvetés rossz helyzetben van.

A politikus riasztónak nevezte, hogy "az állam, a költségvetés, a kormány tologatja a kifizetéseket egyszerűen azért, mert katasztrofális helyzetben van a költségvetés".

A KDNP szerint a kormánynak be kell vallania, milyen helyzetben van a költségvetés és el kell döntenie, hogy tud-e kormányozni.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a nyugdíjbiztosító főigazgatóság már cáfolta a kifizetések csúszását és mindössze egy konkrét ügyben kellett intézkedniük, Soltész Miklós úgy reagált: ha álhírről van szó, "akkor a nyugdíjfolyósító főigazgatója és a kormányszóvivő a saját lapjukkal, a Népszavával beszéljék meg, ki volt az informátor, milyen alapon gyűjtötték ezeket az információkat". A politikus hozzátette: reméli, hogy minden nyugdíjas időben megkapja járandóságát.

A délelőtt folyamán mind az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és Daróczi Dávid kormányszóvivő is cáfolta a kifizetések csúszását.

A kormányszóvivő elmondta, az a 20 nyugdíjas is időben megkapja a pénzét, akik egy leleplezett csalás miatt kerültek abba a veszélybe, hogy esetleg nekik pár napot késhet a járandóságuk. A főigazgatóság pedig azt közölte: egy konkrét esetben intézkedtek, aminek semmi köze sincs ahhoz, hogy a hárommillió ellátásban részesülő mikor kapja meg pénzét. A nyugdíjak banki átutalása, illetve postai úton történő kifizetésére továbbra is a megszokott rendben és időpontban kerül sor.

Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=74419
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjcsoda: 12 milliót 250 m
  2008-07-10 22:58:20, csütörtök
 
  Nyugdíjcsoda: 12 milliót 250 millióból kerekítettek
2008. július 10. 16:20


Pálffy Lajos
250 millió forint állami pénzt kapott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság arra, hogy az egy- és kétforintosok kivonása miatti kerekítési kötelezettségének eleget tudjon tenni. Mivel Magyarországon nagyjából 3 millió nyugdíjas van, a kerekítésre magára - 4 forintokkal számolva - maximum 12 millió forintot lehetett elkölteni.


Amint felszabadult a költségvetési tartalék második félévi kerete, a kormány döntött is kétmilliárd forint felhasználásáról. Ebből a pénzből a Nyugdíjbiztosítási Alap 249,7 millió forint többlettámogatást kapott, ugyanis az egy- és kétforintos érmék miatt ennyivel nőtt az alap nyugdíjkiadása - adta hírül a Napi Gazdaság.

A kerekítési szabályokat az országgyűlés úgy fogadta el, hogy a szociális kiadásokat csak fölfelé lehet kerekíteni, tehát az egy forintot 5-re, míg a hat forintot 10-re. Ha tehát ezekkel a 4 forintokkal számolunk, akkor a 250 millió forintot 62 425 000 nyugdíjasnak kellett volna elosztani Magyarországon. Világos, hogy ezt a 250 milliót nem postázták ki a nyugdíjasoknak. Azt, hogy mire költötték pontosan, az MNO megkérdezte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szóvivőjétől is, aki péntek reggelre ígért választ kérdéseinkre.

Az állami szervezet egyik tisztviselője korábban arról beszélt, hogy a kerekítési programok kialakítására költötték el a pénzt. Részleteket tőle - nyilatkozási jogkör hiányában - nem tudhattunk meg, így csak sejteni lehet, hogy a számítógépes rendszerre, annak átállítására, új szoftverre - esetleg néhány erről szóló tanulmányra - mehetett el a pénz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magosz: a blokádra is készen á
  2008-07-10 22:56:25, csütörtök
 
  Magosz: a blokádra is készen állnak a gyömölcstermelők - Újabb élelmiszerár-robbanás előtt

Írta: Administrator
2008. július 10.

Ha a még betakarítás előtt álló gyümölcsök felvásárlási árai a meggyhez hasonlóan alacsonyak lesznek, a gyümölcstermelők blokád alá vonják a nagyfelvásárlókat, illetve a feldolgozókat is - derült ki a Magosz csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott: az idei búzatermés talán jobb lehet kicsivel a közepesnél, ám szeptemberben újabb élelmiszerár-robbanásra lehet számítani. Egy őstermelő megkezdte meggyfáinak kivágását.


A kisebb területet érintő eddigi irtások után, Vaján 300 meggyfájának kivágásához kezdett hozzá egy őstermelő csütörtökön, tiltakozva az alacsony, 50 forint kilogrammonkénti felvásárlási ár ellen. Márkus Gyuláné az MTI munkatársának elmondta: a 720 termőfás ültetvényből egyelőre 300 fát vágnak ki, miután a költség felét sem kapták vissza az eladott meggyből. A többi fának egyelőre megkegyelmeztek, kivárják, mit hoz a következő esztendő, de ha akkor sem lesz jövedelem, tűzre kerül a teljes ültetvény.

Blokád alá vonják a gyümölcstermelők a nagyfelvásárlókat és feldolgozókat, ha a még betakarítás előtt álló gyümölcsök felvásárlási árai is - a meggyhez hasonlóan - elfogadhatatlanul alacsonyak lesznek. Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója ezt csütörtökön jelentette be, megemlítve, hogy a termelők több gyümölcsöt nem borítanak ki a Kossuth téren, de ha szükséges, a blokád mellett döntenek, és addig maradnak a nagyfelvásárlók és a feldolgozók telephelyei körül, amíg azok megfelelő árat nem kínálnak árujukért.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) épülete előtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a versenyhivatal szerdán megindította a vizsgálatot a kartellgyanús meggyfelvásárlás ügyében. Elmondta, hogy a Magosznak nincsenek közvetlen bizonyítékai a felvásárlók és a feldolgozók közös ármeghatározására, kartellezésére, de azoknak a gazdálkodóknak, akik az érdekképviseletet tájékoztatták, vannak erről információik. Ezért a Magosz azt kéri, hogy a GVH szakértői ezeket a termelőket is hallgassák meg az ügyben, ne csak a bejelentést tevő szövetségi igazgatót.

Budai Gyula szerint a kartellgyanú megállja a helyét, mivel országszerte 50-60 forintot kínáltak a meggy kilójáért a termelőknek a felvásárlók és a feldolgozók, így vélhetően ,,összebeszéltek" a piac befolyásolására. Az volt a véleménye, hogy a felvásárlók és a feldolgozók az alacsony felvásárlási árral tavalyi veszteségeiket szerették volna az idén kompenzálni, mivel a múlt évben egy kiló meggyért 200-220 forintot fizettek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kajszibarack, a szilva, a szőlő és az alma esetében is lehetnek hasonló gondok. Példaként említette, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében a feldolgozók 9 forintot kínálnak a léalma kilójáért.

Gráf tájékoztasson!

A Magosz azt kéri: Gráf József agrárminiszter adjon tájékoztatást a gyümölcsfelvásárlók és -feldolgozók megbízottaival folytatott korábbi tárgyalásáról, és említést tett arról is, hogy az EU lehetőséget ad minimum felvásárlási ár meghatározására. Kritikával illette az agrártárcát, és a termelők arculcsapásának nevezte, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a le nem szüretelt, fán maradt meggyért - amit leráznak és beszántanak - kilónként 10-12 forintot adna a tárca kártalanításként a gazdálkodóknak. Az MTI kérdésére az agrártárca sajtóosztálya közölte: ez a felvetés a minisztérium számára értelmezhetetlen, ilyen rendelet-előkészítés nem folyik az FVM-ben.

A Magosz azt is szeretné elérni, hogy az élelmiszerárak csökkenése érdekében az élelmiszerek 20 százalékos áfakulcsát 5 százalékra mérsékeljék, és szigorítsák a minőségellenőrzést.

Obreczán Ferenc, az érdekképviselet főtitkára arról beszélt, hogy a gabonatermés 4,6-5,0 millió tonna lehet az idén, közepes vagy annál kicsit jobb. Hozzátette: a búza ára ugyanakkor akár a felére is csökkenhet a múlt évinek, a Magosz szerint tonnánként 34 ezer forint körül alakulhat. Ezért a kisebb termelők - akiknek nincs saját raktárkapacitásuk - kénytelenek lesznek már a szántóföldről értékesíteni a gabonát, ami jelentős veszteségeket okozhat számukra. Ezen a meghirdetett 15 milliárd forintos hitelprogram sem segít, mivel ezek a gazdálkodók már nem tudnak több hitelt felvenni.

Budai jelezte ugyanakkor azt is, hogy az olcsóbb búza nem jelent majd olcsóbb kenyeret, véleménye az volt, hogy szeptemberben újabb élelmiszerár-robbanás várható.
mno


http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16665& ;Itemid=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire fel ez a nagy büszkeség?
  2008-07-10 22:54:54, csütörtök
 
  Mire fel ez a nagy büszkeség?

A degeneráltság versenyeA degeneráltság versenyeNemrég kurmányunk olyan rádióreklámmal népszerűsítette valamelyik legújabb pénzeltüntető akcióját (talán az új Magyarország fejlesztési terv volt) hogy valaki felsorolta, hány éves korában mire volt büszke. Az még nem szerepelt a felsorolásban, hogy ,,büszke vagyok, hogy buzi vagyok", de ez nem a kúrmányunkon múlott, sem a szemkilövő törpepárton.

Amikor egy homoszexuális rádöbben, hogy a saját neméhez vonzódik, az önmagában is elég megrázó élmény lehet. Senkinek nem könnyű számot vetnie azzal, hogy mostantól kezdve a társadalom és a nemzet fennmaradása szempontjából nagy valószínűséggel a haszontalanok csoportját növeli, hacsak nem tesz más téren valami hasznosat. Tisztáznia kell ugyanakkor magában azt is, hogy nem lesz családja, gyermekei, amit szintén nem lehet könnyű feldolgozni.

Vajon miért gondolják azt néhányan, hogy eme megrázó élményre és megalázó állapotra büszkének illik lenni? Elég nehéz lehet pusztán elviselni is ezt az állapotot, miért kéne valakit még külön büszkeséggel eltöltsön, hogy a természet és a társadalom törvényei szerint életképtelennek született? Az meg az abszurditás csúcsa, hogy az életképtelenségnek és degeneráltságnak még szépségversenyt is rendeznek.

A természet törvényei szerint a homoszexualitás nem életképes, hiszen homoszexuális egyedek nem tudnak utódokat létrehozni. Ennek ellenére a homoszexuálisok gyermeket akarnak és eme természetellenes céljaikhoz találnak bőven támogatókat is.

Hova tart az a világ, ahol illik büszkének lenni az elkorcsosulásra és szépnek látni azt, ami életképtelen? Miért illik ma dicsőíteni azt, ami a pusztuláshoz vezet és külön ünnepségeket rendezni neki?

Idén úgy tervezték néhányan, hogy különösen nagy fesztivált rendeznek Budapesten a degeneráltság ünneplésének. A társadalom és természet törvényei azonban, mint ahogy mindig, most is úgy alakították az eseményeket, ahogy annak lennie kell.

A szervezők titokban lefújták a Rainbow Rampage rendezvényt, aminek keretében Európa gazdag buzijai vonultak volna végig a kontinensen, végül Budapesten érkeztek volna célba, együtt ünnepelni a degeneráltságot a budapesti buziparádé és a Budapesten megtartott ,,szépségverseny" résztvevőivel.

A buzivonuláson csupán két kamion indult (abból is egyik a Degeneráció kamionja volt), a buzik részéről a tavalyihoz képest kisebb felhajtással, a rendőrség azonban "kitett magáért". A buzik rendőrsorfal közt próbálták megmutatni ,,büszkeségüket" ami, valljuk be, nem sikerült. A büszkeség pillanatai helyett átélhették azt a félelmet, ami kijár mindenkinek, aki szembe megy a természet törvényeivel.

Elbújtak egy sötét kis lyukban

Bár a buzivonulás estéjén, július 5-én megtartották a buzik európai ,,szépségversenyét" Budapesten, de az sem az ünneplésről szólt. Mivel tavaly is itt volt az európai döntő, és nagyon jól érezték magukat a ,,hölgyek/urak", idén is ide akartak jönni. Eme, fővárosunk számára igencsak szégyenteljes sorozatnak ezennel remélhetőleg vége, ugyanis az idei buzulóversenyt kénytelenek voltak bujkálva, egy koszos, félkész, mosdó és víz nélküli diszkóban tartani. Mondhatni, oda kerültek, ahova valók, egy sötét lyukba, elzárva a külvilágtól.

A magyar versenyző a döntő előtt egy nappal visszalépett a versenytől gyomorrontás (magyarán fosás) miatt, helyette a második helyezett ,,udvarhölgy" ugrott be.

A versenyt megnyerő spanyol 19 éves buzi azon nyavalygott, hogy neki még soha nem kellet ekkora megaláztatást átélnie. Szerencsés aranyifjú volt ezek szerint eddigi életében, úgy látszik, Magyarországra kellet jönnie, hogy megtanulja, az élet bizony nem fenékig tejfel. A fiuka/hölgyike valóban burokban nevelkedhetett eddig, mert azt nyilatkozta, hogy Magyarországon több felvonulást kéne tartani, így lehetne elfogadtatni a buzikat az egészséges lakossággal. No, hagyjuk rá a dolgot, a valódi szépségkirálynőket sem az eszük miatt választják (de ők legalább általában szépek).

A tolerancia jegyében gyönyörködött a buzikban Daróczi Dávid kormányszóvívő, Orosz Barbara műsorvezető és Pokrivtsák Mónika meg Mujahid Zoltán ,,fene tudja ki hírességek".

A magyar döntőn a zsűri közt megtalálhattuk ,,Bea asszonyt" meg Magyarország díszcigányát, Győzikét, akik azt az okosságot préselték ki magukból, hogy ők szeretik a buzulás versenyét, mert a buzik is kisebbség meg ők is, így természetes, hogy szimpatizálnak velük. Bizony természetes is, és a kisebbségen kívül még sokminden összeköti őket. Hogy mi a közös az Új Degenerációban, a buzikban és a cigányokban azon kívül, hogy mindannyian ünneplik és népszerűsítik mindazt, ami életképtelen és degenerált? Erre a választ mindenki találja meg maga.

Nikita - PapaRazzia Kommandóhttp://szentkoronaradio.com/blog/paparazzia/2008_07_09_mire-fel-ez-a-nagy-buszkes eg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem hallott volna róla!
  2008-07-10 22:51:53, csütörtök
 
  Kedves Magyarok!

Aki nem hallott volna róla!


Tegnap a Szent Koronára, ma az Alkotmányra, holnap már a Talmudra esküsznek a magyar tisztek...
Gusztos örül, hogy az Alkotmányra esketnek
2008.07.09 12:20 OrientPress

Fontos és üdvözlendő lépésnek tartom, hogy a honvédelmi miniszter döntésének értelmében idén a fegyveres szervezetek tisztjei az avatási ünnepségükön már nem a korona másolata előtt teszik le esküjüket. Ez az intézkedés erősíti a köztársasági eszmét és szimbolikus jelentése van minden olyan magyar állampolgár számára, aki hisz az alkotmányos alapokon nyugvó jogállamiságban és a Magyar Köztársaságban - írja közleményében Gusztos Péter (SZDSZ).

A liberális politikus így folytatja közleményét: Ennek a lépésnek személyesen is örülök, hiszen 2002 óta rendszeresen intézek írásbeli kérdést ebben az ügyben az aktuális honvédelmi miniszterhez, arra kérve, mellőzzék a korona másolatának \\"részvételét\\" a tisztavatáson. Ahogy a tavalyi írásbeli kérdésemben felvetettem: \\"Hogyan értelmezendő a modern köztársaság építésének célkitűzése akkor, amikor tisztjeink és tiszthelyetteseink a királyságot is jelképező koronára esküsznek?\\"

Meggyőződésem szerint a tisztavatásokon hazánk történelmi lobogóinak jelenlétét - ami egyszerre jelzi a történelmi hagyományok tiszteletben tartását és biztosítja az eskü emelkedettségét - ki kellene egészíteni egy másik ünnepélyes elemmel: a korona másolata helyett a tisztek a Magyar Köztársaság Alkotmányának egy díszes kötésű kiadása előtt tehetnék le esküjüket. Ez a más országokban is ismert aktus kifejezné az ország alkotmányos berendezkedése iránti lojalitást, a köztársasági gondolat melletti elköteleződést és tovább fokozná az eskütétel emelkedettségét - zárul a dokumentum.

Más....


A templomokban is bevezetika holocaust megemlékezéseket

A keresztény egyházak zömmel kommunista múltú vezetőinek nem az emberellenes Gyurcsány-rezsim, az intézményes magyar-, és kereszténygyűlölet a gondja, hanem a \\"szélsőjobboldal\\". A szélsőségesen antimagyar Mazsihisz elnökével/utasítására tartott tájékoztatójukon vegytiszta szocionista propagandaszólamok hangzottak el. Aminek Erdőék szerint helye van: a templomokban ezentúl évente megemlékeznek a holocaustról. Ahogy a hollókosztiparban megszokott, kölcsönösségről szó sincs: a zsinagógákban továbbra is nagy ívben tesznek a kommunista és a cionista népirtások áldozataira.

Ha nem is példátlan, de ritka eset, hogy a négy \\\'történelmi\\\' egyház vezetői közösen szerepeljenek. Tegnap ezt tették, méghozzá a katolikus püspöki kar székhelyén. Demonstrálni akarták, hogy a katolikus, a református, az evangélikus egyház és a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) közös értékeket vall (sic!). És a közös értékek mentén - derült ki Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke szavaiból - együttesen tudnak fellépni a társadalmat szétziláló jelenségekkel szemben. De véletlenül sem a keresztény-, netán a magyarellenességre gondolt, esetleg a szegények és a gazdagok közti szakadék mélyülésére. Csakis egyre.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke úgy vélte, a vallási közösségek lehetőséget teremtenek arra, hogy az emberek beszélgessenek egymással. Ezért minél többekben tudatosítani kell: jobb úgy élni, ha hisznek valamiben. A helyzet nehéz, de nem reménytelen - állapította meg Ittzés János, az evangélikusok elnök-püspöke, hozzátéve, hogy a legjobb elképzelések is zsákutcába futhatnak, ha hiányoznak a távlatok. Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke szerint az egyházaknak fontos szerepük van a közbizalom és a szolidaritás erősítésében, az egészséges nemzettudat kialakításában. Mielőtt félreértenénk a bíboros szavait, a közelgő pészah (\\\'zsidó húsvét\\\') alkalmából sok sikert, belső békességet (környezetüknek inkább külső kéne) és a szabadság örömét kívánta a zsidóságnak.

Cserébe Feldmájer Péter bejelentette, - na nem a keresztényeknek küldendő viszontjókívánságait - az evangélikus Ittzés János pedig megerősítette -, hogy az ökumenikus tanács döntése szerint ezentúl április valamelyik vasárnapján minden évben megemlékeznek a templomokban a holokauszt magyarországi áldozatairól. A zsinagógában is megemlékeznek Jézus keresztre feszítéséről vagy az ÁVO-s zsidók gyilkolásairól? Kíváncsiak vagyunk egyébként, hogy a kevésbé hierarchikus protestánsok körében hány lelkipásztor fogja teljesíteni a cionista parancsot. Az esemény arra jó volt, hogy teljesen világossá tegye azt, amit élesebb szeműek régóta észrevettek: a Mazsihisz és Izrael parancsol a három kollaboráns keresztény egyháznak (is). Ilyen körülmények közepette, amikor a hivatalos magyarországi kereszténység lassan szinte kizárólag a zsidók előtti egyoldalú megalázkodásból áll, senki se csodálkozzék, ha a rohamosan fogyó tekintélyű, a szocionista rezsimmel együttműködő, vagy annak bűneir! ől zömmel hallgató három hazai felekezet hazai templomait még kevesebb magyar ember fogja látogatni. Ez a fajta totális züllés, amikor főpapjaink a kereszténység legádázabb balliberális, materialista, cionista és egyéb ellenségeivel lelkifurdalás nélkül egy gyékényen árulnak, elképzelhetetlen volna például Dél-Amerikában, ahol az egyház a nemzeti érdekek kérlelhetetlen védelmezője.

No de vissza Erdő izraelita projektjére: az \\\'együttműködés\\\' tárgyiasult formájaként a négy egyház közös egyszázalékos kampányt indít (vélehtően a \\\'civil\\\' 1%-okra is fáj a foguk). Elhangzott, hogy az adófelajánlásokból befolyó pénzt \\\'nemes\\\' célokra, oktatási (e cikk alapján is tudhatjuk, milyen) és más létesítmények fenntartására fordítják. Csoda, hogy a perselypénz egy részére nem tartanak igényt a zsidók.

A szélsőbaloldali pártlap kérdésére, hogy az együttműködés valamilyen formában kiterjed-e a szélsőjobboldallal szembeni fellépésre, Bölcskei püspök közölte: a zsidó-keresztény kultúrkör értékei összetartoznak, a közös kampány világos válasz. Ily módon is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a \\\'szélsőséges, közösségromboló\\\' nézetek ne találjanak, ne találhassanak se szövetségest, se táptalajt a keresztény egyházakban. Bölcskei és áruló társai természetesen soha nem bélyegezték szélsőségesnek és közösségrombolónak a kormány és általában a cionrasszista, drogpárti, abortuszpárti, pedofilpárti és minden allajsságpárti liberálisok tevékenységét. Ha valaki ezt számonkérné rajtuk, akkor általában azt válaszolnák, hazudnák, hogy az egyház nem politizál, az egyház időtlen stb... most viszont a héberek egyetlen intésére napi pártpolitikai szinte, teljesen véletlenül gyurcsányista-szdsz-es hangszerelésben mocskolódnak. Ha ilyen erővel taszítják el maguktól a keresztény egyházak a j! obb érzésű, öntudatos híveiket, akkor ott nincs is sok keresnivalójuk a magunkfajtáknak.

A sötét múltú és jelenű, át nem világított Erdő Péter \\\'nagyon veszélyesnek\\\' minősítette az utóbbi idők szélsőjobboldali megnyilvánulásait. Az erős érzelmi hatásokat kiváltó audiovizuális kultúra térnyerésével - figyelmeztetett - rendkívüli módon fennáll a manipuláció lehetősége. Persze nem a Telaviv2-re vagy az SZDSZ Klubra célzott, hiszen így folytatta: azok, akik ilyenfajta szélsőjobboldali jelenségekkel igyekeznek a társadalmat provokálni, a tűzzel játszanak - lökte tovább az emberellenes, cionista szöveget. Nem éledhetnek újjá az ordas eszmék, nem engedhetjük meg, hogy olyan magatartás terjedjen el a társadalomban, amely a kereszténységgel és az együttélés általános normáival is gyökeresen ellenkezik. Nem zavarta, hogy meghatározása a hazánkat fojtogató, gyarmatosító érdekeket szolgáló rezsimre illett valójában.

(mariaorszaga.hu)

Kedves Magyarok!
Mindegy mit tesznek. Akkor is keresztények /keresztyének/ maradunk -halálunkig.

Szeretettel
Lakatos Miklós


2008.07.10. 14:35:31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fodor szerint Horn Gábor egyen
  2008-07-10 22:50:03, csütörtök
 
  Fodor szerint Horn Gábor egyenlő a Magyar Köztársasággal

- - Magyar Sors Online - -
2008. július 10. csütörtök

Hova süllyedünk? A Hornt pofozók a köztársaságot csapták arcul. (Szerintünk a társadalmat terrorban tartó deviáns hatalmat. szerk) A köztársaságot érték a pofonok a hétvégi eseményeken - állította Fodor Gábor az ATV-ben. Az SZDSZ elnöke úgy véli: beindultak a kádári reflexek, mindeki felfelé mutogat, holott a bíróságnak és a rendőrségnek együttesen kellene megtalálnia a problémákra a gyógymódot.

Az SZDSZ elnöke szerint nem szabad a szombati felvonuláson történt atrocitások miatt a szabadságjogokat korlátozni, mert akkor a szélsőségesek elérték a céljukat - legalábbis így vélekedett Fodor Gábor az ATV esti műsorában. ,,Baj van. Józan ember nem mondhat mást. Az a pofon, ami Horn Gábort érte, a Magyar Köztársaság arculcsapása is volt. Az a pofon, aki bárkit is ért, a köztársaság arculcsapása volt. Szégyen, ami történt" - ítélte el a hétvégi verekedéseket Fodor. A létező jogszabályokat kellene betartani, és azok alapján határozottan cselekedni, de sajnos beindultak a kádárista reflexek is - fejtegette Fodor -, és mindenki felfelé mutogat, a parlamenttől várja a megoldást, miközben csak alkalmazni kellene a Btk. idevonatkozó passzusait.

Mint a pártelnök fogalmazott: a rendőrségnek és a bíróságnak együtt kellene megtalálnia azt a módot, hogy a felelősséget ne másokra hárítsák. Itt érdemes felidézni, hogy a Fidesznek is az a véleménye: a hétvégi eseményekkel kapcsolatban a bíróság, illetve a rendőrség kompetens hatóság.

Fodor különösen ellentmondásosnak nevezte, hogy a zéró tolerancia nevében szabálytalanságokért százezer forintra bírságolják az autósokat, míg a verekedők, a rendőrségi autókat szétverők mintha megúsznák a tettüket. ,,Az Erzsébet híd elfoglalása kapcsán öt évvel később született ítélet. Ez abszurd!" - vélte Fodor. A pártelnök a miniszterelnök kezdeményezéséről, a Magyar Charta Mozgalomról szólva megjegyezte: ,,az eset kapcsán nem a választókat kell levadászni, hanem a köztársaság alapértékeit kell megvédeni". A Magyar Chartával kapcsolatban Horn Gábor is kifejezte véleményét: egyszerűen nem kér belőle.

Az SZDSZ egyébként szívesen részt vesz bármilyen rendezvényen, ami nem egyetlen párthoz kötődik, hanem arról szól, hogy minden politikai erő elkötelezi magát amellett, hogy semmilyen véleménynyilvánítás kapcsán nem lehet utcai erőszakot alkalmazni - mondta.

mno

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 24814
  • e Év: 24814
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.