Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Beérett az oktatási reform
  2008-07-03 23:12:49, csütörtök
 
  Beérett az oktatási reform.
Természetesen az az iskola jár legelöl a reformkezdeményezésekkel, ahol a főreformer hülye fia is tanul...


http://www.mno.hu/portal/570341

Magyar Nemzet ajánló
Pénzért átírt bizonyítvány?
Újabb botrány robbant ki a Gyurcsány fiú iskolájában
2008. július 3. 06:00


Magyar Nemzet
Elképesztő dolgok történtek abban az iskolában, ahol a miniszterelnök fiával kivételeztek az érettségin - mondják a szülők, és állításaik nagy részét dokumentumokkal is igazolni tudják. Mint mondják, az iskolában olyan gyerek is megkezdhette tanulmányait, aki az előző évben megbukott, és az is kapott érettségi bizonyítványt, aki nem is szóbelizett, háromszázezer forintért pedig átjavították az érdemjegyet elégtelenről közepesre.

Részletek a Magyar Nemzet 2008. július 3-i számában.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gavallér János: A feladat adot
  2008-07-03 23:06:58, csütörtök
 
  Gavallér János: A feladat adott


2008.07.03.

Tárgyalgatott az SZDSZ elnöke, ezzel-azzal, bocsánat a regnáló hatalom legszínvonalasabb képviselőinek pártvezetőivel, de minek? Nincs Magyarországon orgánum, politológus, de még talán a világon sem, aki a rendszerváltást (ó szent Szűzmária) siker sztoriként merné aposztrofálni. A helyzet okozói a parlamentben díszelgő pártok, de az ellenzék (értsd; FIDESZ, KDNP) szerint a legtöbb kárt, a legtöbb korrupció vádra okot adó párt épp a liberális (Medgyessy Péter szerint tele vannak korrupciós ügyekkel).

A színjáték újraforgatásával, azaz a társadalom jó ízlésének eljátszását végbe vivő pártok, nyilván az ország érdekeit figyelembe véve, újratárgyalják (értsd; paktum) az előttünk álló lehetőségeket. Kik? Mi jogon? Miért? Hogyan lehetséges mindez?

A logika legfényesebb vívmánya a FIDESZ részéről, hogy mint propagálja, az 1%-os ország rontó globál-liberalistákat arra kéri, hogy oszlassa fel a parlamentet, mert mint mondják ez csak és kizárólag az SZDSZ frakción, múlik. Ugyanakkor többször előfordult, hogyha kellő létszámmal részt vesz a parlament szavazásain, lehet már fel kellett, volna oszlatni a parlamentet. Folytatva a logikát, tehát a biztos kieső (egy előrehozott országgyűlési választások esetén) biztosítsa, hogy a többi párt szétossza a hatalomgyakorlás legmagasabb mandátumait nélkülük. Igazi újkori logika ez kérem, vagy így szüli meg a nagypolitika a halott kacsáit, mert ugye a hülye gyerek is tudja, hogyha a meccsen a saját csapattársa lábát töri, őt is lecserélik, de legalább is a csapattársak kiközösítik. A politikában (legalább is nálunk) nem így van, itt az diktál, aki egyrészről tör-zúz, másrészről a múlthoz kötődése pikantériával határos.

Megtárgyalták hát, hogyan tovább. A gond, hogy az ország lakosságának egyre nagyobb hányada veszíti el a demokráciába vetett hitét, azaz az emberek egyre nagyobb hányada gondolja ma Magyarországon, hogy politikusaink nem tisztességesek. Uraim, a gond ez!
Okkal, vagy ok nélkül, nem bízik a rendőrségben, a bíróságokban, tehát nem érzi az igazságszolgáltatás hatékony működését és hogy a koropció elhatalmasodott mindenen.
A gazdaságot a kezei közé markoló volt és jelenlegi pártkatonák, funkcionálisok működtetnek mindent, ha nem is az első vonalból, de háttérhatalmak, így érthetetlen törvényalkotási megbízatásuk, hiszen mind a gazdasági, mind a közszféra irányításának csődje eddig is hozzájuk köthető volt.

Tárgyaljanak! Önön maguk alkalmatlanságáról kell tárgyalniuk és míg az idő és a lelkekben húzódó Jézusi jóindulat engedi, minél előbb háttérbe kell húzódniuk! Az egészséges szervezetnek ki kell magából dolgoznia a beteg, tisztességtelen sejtek burjánzását, azaz kötelessége a pártoknak, ha életben kívánnak maradni, minden volt ügynököt, minden korrupt képviselőt és gondolatukból minden tisztességtelen szándékot száműzni!

A feladat adott.

2008.07.03.

http://fusz.hu/node/8727
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki hisz Gyurcsány Ferencnek?
  2008-07-03 23:03:14, csütörtök
 
  2008-07-03

Ki hisz Gyurcsány Ferencnek?

A környezetvédelem és az emberi jogok területén működhet együtt az SZDSZ és KDNP - állapította meg a két pártelnök, Fodor Gábor és Semjén Zsolt tegnapi találkozójukon. A kereszténydemokraták, a liberálisokkal ellentétben, nem hisznek Gyurcsány cselekvési tervében, és előre hozott választást szorgalmaznak.



Semjén Zsolt és Fodor Gábor néhány dologban együttműködhet (Fotó: Horváth Péter Gyula)

A környezetvédelem és az emberi jogok mellett a pártfinanszírozás az a téma, amelyben együttműködési lehetőséget lát Fodor Gábor és Semjén Zsolt - derült ki tegnapi parlamenti találkozójukon. Ezt annak ellenére így látják - emelte ki az SZDSZ elnöke -, hogy a két párt politikai értékvilága távol áll egymástól.

A pártfinanszírozás újragondolását mind a liberálisok, mind a kereszténydemokraták szeretnék ismét napirendre tűzni az Országgyűlésben. Hazánk vészes energiafüggősége miatt a környezetvédelem legégetőbb kérdésének a KDNP elnöke az alternatív energiaforrások elterjesztését nevezte. Semjén Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy az emberi jogok kérdésében "nincs alku és nincs maszatolás".

Továbbra sem értenek egyet abban, hogy mi lehet a megoldás az ország politikai-gazdasági válságára. Mint ismert, a szabad demokraták az őszig várnának a Gyurcsány-kormány cselekvési tervére. Ha nem tartják megfelelőnek, akkor sem az előre hozott választásokat támogatnák, hanem megkísérelnék egy szakértői kormány alakítását.

Semjén szerint igen nagy hit kell ahhoz, hogy konkrétumokra számítsanak a miniszterelnöktől, mivel félő, hogy a cselekvési program "csak egy lesz az eddigi 113 olyanból, amelyből nem lett semmi". A KDNP ezért minél előbb új választásokat szeretne, bár megérti a liberálisok álláspontját, hogy a cselekvési program vagy egy szakértői kormány sikertelensége esetén jöjjön csak az új voksolás.

Szóba került az is, hogy - ellenzéki hozzájárulás hiányában - a közigazgatási hivatalok ügyében a kormány rendelettel akarja felülírni a kétharmados önkormányzati törvényt. Ezt a Keresztény Demokrata Néppárt elfogadhatatlannak tartja.

Úgy tudjuk, Fodor következő találkozója augusztus elején Dávid Ibolyával, az MDF elnökével lesz.
Németh Era
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lévai Katalin csak annyira ha
  2008-07-03 22:59:59, csütörtök
 
  Lévai Katalin csak annyira hazudik, mint bármely uniós képviselő, folyamatosan

2008. július 03. csütörtök

ImageMagyarországon húsz évvel a rendszerváltozás után a kirekesztő ideológiák jelenléte erősebb, mint valaha - jelentette ki Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő a tizenharmadik leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű fesztivál megnyitóján szerdán Budapesten.

A július 2. és 6. között, a Művész Moziban tartandó fesztivál megnyitóján, amely első alkalommal a Himnusszal vette kezdetét, a volt esélyegyenlőségi miniszter azt mondta: az utcákon és a tereken, a stadionokban és az interneten, az újságokban és a tévékben naponta találkozunk az életmódbeli és az etnikai kisebbségek elleni gyűlölködő előítéletekkel, és gyakran ezt fizikai támadások, zaklatások, megfélemlítések kísérik.

Hozzátette: a kirekesztő ideológiákat hirdetők fejében összekeveredik rasszizmus, antiszemitizmus és minden egyéb kisebbségellenes nézet, de a szándékuk egy és ugyanaz: identitásában megsérteni, megalázni és alacsonyabb rendűnek nyilvánítani a másikat.

Megemlítette, hogy a Magyar Gárda sorozatos félelemkeltő felvonulásokat szervez elsősorban romák ellen, és már hetek óra készül, hogy támadást intézzen a szombati budapesti melegfelvonulás ellen is.

Az európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott: amikor nemzetközi összeesküvőnek tekintik a zsidókat, deviánsnak a melegeket, alacsonyabb rendűnek a nőket, nem hallgathatunk, meg kell találnunk a megfelelő szavakat és válaszokat, ugyanis egy társadalmi csoport csak akkor nyeri el méltóságát, ha láthatóvá válik. A melegek nem akarnak mást, csak megértést és elfogadást. Húsz évvel a rendszerváltás után nem hősök akarunk lenni, csupán egyszerű emberek, akiknek nem kell félniük sem önmaguktól, sem másoktól - mondta Lévai Katalin, hozzátéve, ezért vonulnak szombaton az utcára, hogy megmutassák, a fenyegetések ellenére nincs bennük félelem.

A tizenharmadik leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű fesztivál megnyitóján felolvasták Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportja elnökének levelét, amelyben a politikus úgy fogalmazott: a melegekkel szembeni erőszakra való szólítás egyfajta gyűlöletbeszéd, mellyel azt akarják elhitetni, alacsonyabb rendű emberek élnek köztünk.

A kiközösítés és a megbélyegzés Európa történelmének legnagyobb szégyene, és mindent meg kell tennünk ellene - fogalmazott Martin Schulz, hozzátéve, Európában a szélsőjobb naponta feszegeti a demokrácia korlátait. Az Európai Unió abból a meggyőződésből jött létre, hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés a bőrszíne, vallása, szexuális beállítottsága vagy faji hovatartozása miatt, és egy társadalom akkor változatos és sokszínű, ha mindenki megtalálja a helyét független attól, hogy honnan jön, mit hisz, és milyen értékrenddel éli életét - írta üdvözlő levelében az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának elnöke.

Tavaly Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal akkori személyügyi államtitkára nyitotta meg a meleg film- és kulturális fesztivált, beszédében felvállalta homoszexualitását.

A szerdai megnyitón a volt államtitkár közéleti díjat kapott a Háttér Társaság a Melegekért nevű szervezettől, amiért "őszinteségével, példamutatásával és a meleg közösségekért, valamint a regisztrált élettársi kapcsolat törvényi elfogadtatásáért" történelmi tetteket hajtott végre a meleg közösségekért. Szintén közéleti díjat kapott Pálffy Balázs rádióriporter, valamint kulturális díjat kapott Douglas Conrad amerikai filmes, az első budapesti meleg felvonulás szervezője. A rendezvény megnyitóján jelen volt Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke és Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke is. Szetey Gábor a díj átvételekor azt kérte, hogy minél többen vegyen részt a szombati felvonuláson.

A tavalyi budapesti felvonulást ellentüntetők kísérték, és a felvonulókat ásványvizes flakonokkal, tojásokkal és homokkal töltött nejlonzacskókkal dobálták meg, majd a rendezvény alatt és azt követően több embert bántalmaztak. A rendőrség nyolc embert állított elő. Múlt péntekre virradóra az V. kerületben egy melegbárra Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek.

A szombati felvonulásra szélsőséges szerveztek ismét ellendemonstrációt hirdettek meg, amelyet a rendőrség tudomásul vett.

mti, stop
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Szájer József úrna
  2008-07-03 22:53:53, csütörtök
 
  Nyílt levél Szájer József úrnak

2008. július 03. csütörtök

ImageTisztelt Szájer úr! Kit ért azokon a poltikusokon, akiknek felelőssége, hogy Magyarország - éppúgy, mint az EU összes tagországa - a jelenlegi elviselhetetlen helyzetbe került?







Tisztelt Szájer úr!

Ön az EU Alkotmány sorsára jutott Lisszaboni Szerződés kapcsán azt nyilatkozta, hogy "Ez a kudarc a politikusok kudarca" (Lisszabon után: a néppárt nem adja fel - mno.hu 2008. július 2. 19:05).

Nyilatkozatának további részében a következőt mondta: "a politikusok felelőssége, hogy elmagyarázzák az embereknek, mit jelent a mindennapi életükben az EU".

Tisztelt Szájer úr!

Kit ért azokon a poltikusokon, akiknek felelőssége, hogy Magyarország - éppúgy, mint az EU összes tagországa - a jelenlegi elviselhetetlen helyzetbe került?

És kiket ért Ön azokon, akik "elmagyarázzák az embereknek, mit jelent a mindennapi életünkben az EU"?
Önöket, az elmúlt 19 év politikusait, akik folymatosan megsértve a 1949. évi XX. törvény 61. §-át, megakadályozták a választókat abban, hogy gyakorolhassák közérdekű adatok megismeréséhez való jogukat?

Felhívom szíves figyelmét arra, hogy "a határok lebontása, a szabad mozgás, a brüsszeli támogatások", mint az "elmagyarázás" tárgyai visszaütnek, abban az esetben, ha Önök az "elmagyarázás" során szembetalálkoznak valakivel, aki a tényeket ismeri:
- azt, hogy a határnyitás olyan problémát okozott, ami miatt a Lisszaboni Szerződéstől eltérő végrehajtási utasítást volt kénytelen kiadni az EU;
- azt, hogy a szabad mozgás (letelepedés szabadsága) a szülőföld gazdaságilag kikényszerített elhagyását jelenti;
- azt, hogy a "támogatás" az EU tagság következtében kikényszerített sarc egyhatodának visszaosztása.
(Minden állításomat bizonyítani tudom!)

image

Tisztelt Szájer úr!

Van az EU Bizottságnak egy vezető tisztségviselője (Czigány Imre - belga állampolgár), aki június 21-én vállalta velem a vitát (igaz, hogy magánemberként és nem nyilvánosan), ami nyolc óra hosszat tartott. A részt vevő zárt kör szerint velem szemben "nem volt meggyőző".

Tisztelettel kérem, hogy a nyilatkozatához hasonló, igazságtartalmában megkérdőjelezhető kijelentések helyett

vállaljon a nyilvánosság előtt - akár EU parlamenti képviselőtársaival együtt - vitát az "elmagyarázás" helyett!

Kihívásom alátámasztására tájékoztatom arról, hogy az EU Parlament (a február 20-i határozathozatalkor 119 főt számláló) Függetlenség/Demokrácia Frakciója támogatására a 2009-es EU parlamenti választásokon Magyarországon és az EU több tagországában indulni fogunk az Európai Uniót Európai Konföderációra változását jelentő programmal, így érveink ütköztetésére legkésőbb akkor sor fog kerülni.



Az Európai Unió helyébe természetes követelményként lépő Európai Konföderáció

* a keresztény értékrendet követi a liberalizmus helyett,
* a csorbítatlan önkormányzatiság (szubszidiaritás) és az abból adódó kötött mandátum a képviselet alapja, amelyben a képviselők megbízhatósága, szakmai hozzáértése a választás alapja, és a visszahívhatóság az érdekképviselet biztosítéka, nem pedig a párthűség, a pártpolitika zsákutcáját "elmagyarázó" képesség adja az alapot és a szabad mandátum adta, megfoghatatlan "politikai felelősség" a biztosítékot,
* a nemzetek és emberek szabadságát jelenti a konföderáció, a nemzetek gyarmati sora és az emberek idegen érdeknek kiszolgáltatottsága helyett,
* az igények és lehetőségek összhangja áll szemben a kínálat által manipulált kereslettel,
* a nemzeti értékek védelme valósul meg a multinacionális cégek és bankok rablótevékenységének támogatása helyett.

Kelt Szegeden, 2008. július 3-án.

Tisztelettel:

Dr. Halász József
6701 Szeged, Pf. 2443.
30/6163894, info@szksz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nofene!
  2008-07-03 22:48:30, csütörtök
 
  OrientPress 2008. július 3. 13:40

Gyurcsány: Fel kell készülni a vitára


Előfordulhat, hogy az Európai Unió nem tud továbbmenni az eredeti úton, ezért Magyarországnak fel kell készülnie az elöl haladó államok közé kerülésre - mondta Gyurcsány Ferenc a csütörtökön tartott, 2008. évi külképviselet-vezetői értekezleten. A miniszterelnök azt is megígérte, hogy alá fognak lőni az idei deficitcélnak és nem lesz választási büdzsé.
Gyurcsány Ferenc szerint két különböző európai vízió válik szét. Egyesek még gyorsabban, mások viszont a jelenleginél is lassabban szeretnének haladni, amely egy másként együttműködő európai integrációt jelenthet.

Gyurcsány Ferenc úgy véli, Magyarország ebben az ügyben nem képviselhet semleges álláspontot és fel kell készülnie a vita elindulására.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a konvergenciaprogramban rögzített 4.0 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycélnál alacsonyabb eredmény várható. Ezzel együtt megígérte, hogy az eredményeket nem fogják elpazarolni, azaz nem lazul fel a 2010-es választásokra készülve a fiskális politika.

Fotó: OrientPress
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú a kesznyéteni uborkato
  2008-07-03 22:44:57, csütörtök
 
  Interjú a kesznyéteni uborkatolvajjal
2008.07.03. 09:35

Nem hoztam le még interjút egy az egyben, de most úgy gondoltam, hogy kivételt kell tennem.

Köszönet a Borsod Online-nak az interjúért, íme az áldozat véleménye és gondolatai. Roppant tanulságos (vagyis észbontó) .... :

"A kesznyéteni Takács Richárdot két nappal az áramütés után a kórházban kerestük föl. Nehezen állt kötélnek. "Nem az jött le a tévében, amit mondtam" - indokolta...

- Nem az jött le a tévében, amit mondtam. Nekem nem hiányzik, hogy rossz színben tűnjek föl, s hogy ismét elvegyék tőlem öt gyermekemet, akiket épp most kaptam vissza - magyarázza immár a kórteremben Takács Richárd kezdeti elzárkózásának okát.
Az immár egész ország előtt ismertté lett történésekről kérdezzük. Elmondása alapján ő eredetileg nem a két sógorával indult el (az egyik az édestestvére ura, illetve annak a veje, vagyis az ő unokatestvére élettársa), csak utánuk ment. Aztán szembesült vele, hogy a két sógor megváltoztatta a szándékát, s lopni akartak egy "magyar" kertjéből.

- Én már csak a nagy hörgést hallottam - (Richárd meg is mutatja nekünk, milyet.) - Akkor már tudtam, hogy elkapta őket az áram. Jártam körbe-körbe, egyik szomszédtól a másikig, hol mehetnék át, hogyan segíthetnék rajtuk, de úgy, hogy engem ne üssön meg. Az adott porta házába is bekopogtattam: "Erzsike néni, van a kertbe áram? Kapcsolja ki." Mikor azt mondta, hogy nincs, akkor hátul én is átugrottam a kerítésen. Négyet léptem, a gaztól nem láttam, hogy a földhöz közel két drót is megy: az én lábamat is elkapta. De én csak kevés ideig, legfeljebb öt percig voltam rajta, az is szörnyű volt, sokkot kaptam. Hát akkor mit érezhettek szegény sógoraim! Az egyik belehalt. Pedig ha idejében lekapcsolják, legalább akkor, amikor én szóltam, talán megmentik az életét.

Richárd elismeri: a faluban nem ritka a lopás. Ő úgy tartja, hogy sokszor indokkal lopnak a cigányok.
- Némelyik rá is van szorulva, mert amit Gyurcsányék adnak, abból nem lehet megélni. Ráadásul pedig a cigányokat nem is igen hívják be közmunkára. Harmincéves vagyok, s még összesen másfél hónapot dolgoztam. Bezzeg a magyarok az önkormányzatnál kapnak munkát, naphosszat csak írogatnak. Abban megegyezünk, hogy az ő 8 általánosával nemigen alkalmazhatnák irodai munkára.

Kérdésünkre, hogy miért nem termesztenek zöldséget, gyümölcsöt a romák is,
Richárd rávágja: mert nem segít benne az önkormányzat. Meg miből. De elmondja, ő kivétel, neki és élettársának (öt gyermeke anyjának) van a kertben uborka, paprika, paradicsom, minden ami kell. A sógorék kertje végében építkezés lesz, mert megvásárolta egy vállalkozó. Igaz, addig sem művelték.

- De azért csak nem kéne áramot vezetni a kerítésbe. Mert például egy kilencéves gyerek is átmászhatott volna, s akkor egy ártatlan gyereket csap agyon - elmélkedik. A kérdésre, ő mit tenne, ha megtudná, hogy az ő gyereke átmászik a kerítésen lopni, gondolkodás nélkül rávágja:
- Én agyon is csapnám! Engem sem keresett még emiatt a rendőrség.

Nem tagadja, egy autós ügye azért volt már: rendszám nélküli kocsi, jogosítvány nélkül, lejárt forgalmival...

Richárd elmeséli, szerinte sok "magyarnak" van áram vezetve a kerítésébe Kesznyétenben. Ott is, ahol most a tragédia történt, a külső kerítéseken belül két porta volt belül egybekerítve elektromos vezetékpárral.
Elköszönünk, mer Richárdhoz rokonok érkeznek látogatóba. Telefonon is keresik, ő nyugtatja az otthoniakat: az intenzív őrzőben fekvő sógora is jobban van már.

A kórterem egyik lakója felhasználja a lehetőséget, hogy elmondja: az ő településén is olyan rendszeres a lopás, hogy elhatározta, legalább a szobában lévő értékeket igyekszik megvédeni azáltal, hogy a szobaajtó kilincsébe áramot vezet. El is híresztelte, hogy tartsanak tőle, de egy falubeli rendőr figyelmeztette, hogy azzal is bűncselekményt követ el.

- Meg aztán tartottam tőle, hogy valamely családtagom járna pórul, így aztán elálltam a tervemtől. De tessék mondani: akkor nekem milyen lehetőségem marad, hogy megvédjem magam és az értékeimet?!

Takács Richárd külön kérte, írjuk meg: ő a múlt héten bement a polgármesterhez, mer 25 ezer forintos áramhátralékát nem tudta kifizetni. Kérte, hogy fizesse ki, s a szocpolból, vonja le részletekben, vagy pedig hívja be közmunkára. Erre azt a választ kapta, hogy egyrészt a polgármester nem takarékpénztár, másrészt pedig nem tud munkát adni. "Azt tanácsolta: vegyek fel kölcsönt." (Ezt utóbb Kecső Imre polgármester is megerősítette. Hozzátéve: nem egészen szabályosan ugyan, de náluk az a gyakorlat is él, hogy a szociális ellátások terhére egy hónapban maximum kétszer előleget utalnak ki, ritkábban pénzben, többnyire élelmiszer-utalványban, egy-egy alkalommal maximum 5 ezer forintnyi értékben. Takács Richárd kérése ezt bőven meghaladta. Közmunkájára pedig azért nem tartanak igényt, mert amikor behívták, nem megfelelően teljesített.)

Arra a kérdésre, milyen megoldást javasolna a lopás ellen,Takács Richárd a következőket mondta: permetezzék le a termésüket valamivel a magyarok. Vagy ha már áram ot vezetnek, akkor tegyék azt jól láthatóan, kívülről, de legalább írják ki táblákra a figyelmeztetést: áram mal védett terület."



Tényleg csak pár gondolat:
-megélhetési bűnőzés nincs, csak bűnőzés van
-nem a Gyurcsányék adják a segélyt, hanem a dolgozó-adózó emberek
-milyen önkormányzati segítség kell az uborka-termesztéshez? Valaki bement már a polgármesterhet, hogy szeretne segítséget kérni paradicsom ültetéshez???
-Harmincévesen 1,5 hónapot dolgozott összesenen. Vagyis 0 forintot tett be idáig nagy közösbe, de minen hónapban csak úgy kivesz belőle egy összeget?

Update, Mokka, TV2
Bárándy Péter, ügyvéd: "Még kis áramerősség figyelmeztető táblákkal sem megengedett. Csapda sem."

Kecső Imre polgármester Kesznyéten
http://vastagbor.blog.hu/2008/07/03/interju_a_kesztenyi_uborkatolvajjal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bírósági aktákban ne kotorássz
  2008-07-03 22:18:32, csütörtök
 
  Bírósági aktákban ne kotorássz!

* Vajda Éva - indexriport@gmail..com

| 2008. 07. 03., 19:01 | Frissítve: 2 órája

Gengszterváltás - szellemeskedett egy idősödő jogászprofesszor húszéves hallgatóinak a félév egyik utolsó előadásán, majd legyintett, úgysem értik, miről van szó.

A professzor a többi között arra utalt, hogy a rendszerváltáskor rövid ideig élt a remény, hogy ezentúl lesz jogbiztonság az országban, és az állampolgárok érvényesíthetik törvényes jogaikat. Mára tisztán látszik, hogy nem vagy alig javult a helyzet a rendszerváltás előtti időkhöz képest: a hivatalos iratok szinte ugyanúgy hozzáférhetetlenek, a nyilvánosság ellenőrző szerepe az igazságszolgáltatás környékén kicsit sem érvényesül. A Büntetőeljárási Törvény 2003 nyarán mindenféle sajtóvisszhang nélkül életbe lépett módosításai közül az egyik legpofátlanabb az a tétel volt, amit az egyébként liberális színekben politizáló igazságügyi miniszter, Bárándy Péter vitt át, nevezetesen, hogy a bírósági iratokba csak a perbeli feleknek van joga betekinteni. A korábbi gyakorlat és szabályozás szerint - a '70-es, '80-as évekre visszanyúlóan - maga az eljáró bíró, illetve később a megyei elnök dönthetett arról, hogy kiadja-e az iratokat az azt kérő újságírónak, és egyébként rendszerint úgy döntött, kiadja. A 2003-as módosítás furmányos módon zárja ki a betekintésből a nyilvánosságot, hiszen közvetlenül nem tilt, csak áttételesen.

De még ezt a törvényt sem tekinti magára érvényesnek minden bíróság: nemrégiben perbeli félnek is megtagadták az iratokhoz való hozzáférést. A perújításra készülő Tánczos Gábornak a Vas Megyei Bíróság nem másolta le a bűnösségét korábban kimondó ítélet nyomozati iratait, pedig ügyvédjével együtt kérte. Mint emlékezetes, Tánczost 2002-ben jogerősen tizenhárom év börtönre ítélték, egy tizenegy éves kislány meggyilkolása miatt, kilenc évet le is ült, majd idén januárban döntöttek feltételes szabadlábra helyezéséről. Időközben fölmerültek kételyek Tánczos bűnösségével kapcsolatban, de akár ő volt a gyilkos, akár nem, mindenképpen alkotmányos joga, hogy az őt érintő iratokba betekinthessen, és azokról másolatot is kaphasson. Ehhez képest a bíróság a büntetőeljárásról szóló törvény egyik passzusára hivatkozva azt állította, hogy az illetékes bíróság csak folyamatban lévő ügyben adhatja ki másolatban az iratokat. Gyanítható, hogy nem ez az egyetlen ilyen eset az országban, csak ez az ügy az elítélt személye miatt nagyobb nyilvánosságot kap, mintha a bolti lopáson kapott Jóskapista szeretne perújítás miatt másolatot a papírjaiból, mert teszem azt, egy tanú vallomása alapján ítélték el - előfordul nem egyszer -, és időközben előkerült tíz másik ember, aki látta, hogy nem ő volt a tolvaj.


A Tánczos-esettel annyit üzen a hatalom (az igazságszolgáltatás): ha egyszer az ügyed lezárult az aktáddal együtt, akkor ne akarj az aktákban kotorászni, de főleg ne akarj másolatot, ne nagyon vitasd az ítéletet, ne próbálj ellenőrizni egyes részleteket. (Mások ügyével pedig akkor se foglalkozz, ha az ügy a közre tartozik, mert mondjuk például valakik sok-sok adóforintot síboltak el). Még akkor is ez az üzenet, ha csupán arról van szó, hogy a büntetőeljárási törvény pontatlanul vagy hiányosan fogalmaz, azt mondja ugyanis: az eljárás során keletkezett iratokról az a bíróság, ügyész, illetve nyomozó hatóság, amely előtt az eljárás folyamatban van, a büntetőeljárásban részt vevő személyek kérelmére, legkésőbb a kérelem előterjesztésétől számított nyolc napon belül másolatot ad ki. Ez a passzus valóban nem rendelkezik arról, mi van akkor, ha valakinek az ügye már lezárult, és mégis betekintést, ne adj' isten másolatot szeretne az iratokból. Ami azonban az alkotmányosságot, a jogbiztonságot, az igazságszolgáltatásba és a demokráciába vetett hitet illeti, a lezárt aktákkal együtt az is láthatatlanná válik. Mint a gengszterváltás előtti időkben, amikor tanácsosabb volt nem kutakodni, és nyugodtabban aludtunk, ha nem tudtuk, mi minden áll rólunk a hivatalos iratokban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanulj meg titkosítani
  2008-07-03 22:16:42, csütörtök
 
  Tanulj meg titkosítani

Egyszerű, és érdemes, mert egyre fontosabb. Az USA már a seggedben kotorászik...

CIKK


Az Egyesült Államok legálisan bepillanthat a magánéletünkbe?

* Szerző: Freeman07
* Dátum: 2008.07.03 15:54
* Csoport: IT VILÁG

Egy új szerződés alapjaiban változtathatja meg az Egyesült Államok és az Európai Unió adatvédelmét.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (U.S. Homeland Security) hamarosan hozzáférést kaphat az európai állampolgárok privát adataihoz, köszönhetően egy hamarosan aláírásra kerülő, atlanti-óceánt átszelő szerződésnek. Az adatmegosztási paktum értelmében a DHS hivatalnokai betekintést nyernek az EU állampolgárok hitelkártya, utazási és akár internetböngészési előzményeikbe terrorizmus-ellenes célok néven.

A New York Times egyik belső jelentése szerint a szerződés még eldöntetlen a két fél adatvédelmi törvényeinek éles különbsége miatt. Az eddigi szigorú EU-s adatmegosztási szabályozások megnehezítik az amerikai nyomozók munkáját a gyanús cselekmények felderítésében és ez már számos diplomáciai küzdelmet okozott a két fél között.

Azonban a legnagyobb gond ami még hátramaradt, az az európai polgárok orvoslása az Egyesült Államok tévedései miatt. Az EU azt szeretné, hogy az állampolgárok lehetőséget kapjanak az amerikai kormány beperelésére abban az esetben, amikor hibás információk alapján intézkednek ellenük, hasonlóan az EU-s tagok és az Egyesült Államok belső törvényeihez. A Bush-kormányzat még január előtt, mielőtt távoznia kell szentesítené a szeződést, azonban vannak panaszai az EU állampolgárok perelési jogával szemben, mert állításuk szerint az egy új, időrabló törvényhozást igényelne a részükről.

Tüntetők menetelnek Frankfurtban. A legutóbbi EU-s próbálkozások a civil lakosság megfigyelésére eddig nem voltak működőképesek a technológiai feltétel hiánya miatt. (Brit kezdeményezés az állampolgárok internet, e-mail és telefonálási előzményeinek a tárolására - új fejlemények novemberben várhatók...

--------------------------------------------------------------------------------- ------------

Nem árt óvatosnak lenni. Ha minden e-mail titkosítva mozog, amihez elég egy kattintás, az adatforgalom ellenőrzése nagyságrendekkel nehezebbé válik.


http://ipon.hu/?news=3330
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A profi megszólalt!
  2008-07-03 22:11:02, csütörtök
 
  A PROFI

A profi megszólalt!



Íme Mikola Pityu aranyköpése:



"A Fidesz paradigmaváltását jelzi Mikola István nyilatkozata is, aki látogatása során olyan szakmai befektetőnek nevezte a HospInvest-et, amely nem profitorientált, hanem saját egzisztenciájának fenntartásában érdekelt."

Kész vagyok... :-)




Mikola: A HospInvest nem profitorientált befektető
Véget ért a évtizedes kórházcsata Halason

Sebestyén István 2008. július. 02., 19:00 | Frissítve: 2008. július. 02., 20:04


KISKUNHALAS

|

Talán nem túlzás azt állítani: történelmi eseményre került sor tegnap a kiskunhalasi Semmelweis-kórházban. Az egy évtizeden keresztül politikai viták kereszttüzében álló intézménybe együtt látogatott el Kökény Mihály, az Országyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke, illetve a testület fideszes alelnöke, Mikola István.



A vizit apropója a kiskunhalasi önkormányzat, illetve a kórházat működtető HospInvest Zrt. 2004-ben kötött szerződésének módosítása volt. Mint korábban megírtuk, a központi megszorítások miatt az intézményt konszolidálni kényszerülő üzemeltető részben nem teljesítette műszerbeszerzésere és ingatlanfejlesztésre vonatkozó vállalásait. Ezeket - 10 százalékkal megemelt értékben, 2010-es határidővel - most újra rögzítették, valamint több garanciális elem is helyet kapott a kontraktusban (például létszámleépítésre csak az önkormányzat előzetes megkérdezésével van mód).

Mikola István és Kökény Mihály Kiskunhalason

Mikola István és Kökény Mihály Kiskunhalason
A módosítás előkészítésében a korábban a HospInvest ,,bejövetelét" erőteljesen bíráló többségi Fidesz-frakció döntő szerepet vállalt, és a képviselő-testületi döntés is egyhangú volt.

Mikola: a HospInvest nem profitorientált

Mikola: a HospInvest nem profitorientált
A Fidesz paradigmaváltását jelzi Mikola István nyilatkozata is, aki látogatása során olyan szakmai befektetőnek nevezte a HospInvest-et, amely nem profitorientált, hanem saját egzisztenciájának fenntartásában érdekelt. Azzal kapcsolatban, hogy Egerben, ahol szintén a HospInvest szeretné működtetni a kórházat, miért vannak továbbra is politikai viták, Mikola kitérő választ adott.

Véget ért a évtizedes kórházcsata Halason

Véget ért a évtizedes kórházcsata Halason
- Annak örülök, hogy Kiskunhalason bekeményített az önkormányzat, amelynek ellátási kötelezettsége talkálkozott az üzemeltető szakmai ambíciójával - fogalmazott az egészségügyi bizottság alelnöke.
A látogatás végén Mikola és Kökény, valamint Várnai László szocialista polgármester és Lukács László fideszes alpogármester együtt vett részt a kórház Semmelweis-napi ünnepségén.


Eddig 4 hozzászólás érkezett.

Szóljon hozzá!


http://baon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=157031
image

Hozzászólások

4.


Pandur,

2008-07-03 01:18:37

Hát persze,hogy nem profit-orientált cég,szerintem is a hospinvest azért akar korházakba invesztálni,hogy minnél több pénzt bukjanak.Mikola szerintem még 1O fillérért is meg****ná az annyját annak ellenére,hogy már milliókat kaphatott sumákban a hospinvestől azért,hogy nyomja az egészségügy minél hamarabbi privatizálását.

3.


z,

2008-07-02 21:07:12

A Mikola doktor is képes lenne sok mindenre az anyukájával két Forintért (ha lenne - mármint kétforintos...)
A sok hülye meg a képen látható (meg hasonló senkiházi) majmok miatt esik egymásnak nap, mint nap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.