Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
158 éve (1850) nyugdíjazták Ha
  2008-07-06 23:50:11, vasárnap
 
  Bresciai hiéna

2008.07.06. 12:00

158 éve (1850) nyugdíjazták Haynaut.

A hesseni választófejedelem törvénytelen gyermekeként született 1786. október 14-n. Az időközben elismert ifjú Haynau katona lett, s Napoleon fogságába esett. Természete miatt állandó konfliktusba került feljebbvalóival, így szinte minden évben áthelyezték. Mindez nem befolyásolta karrierjét, mert így mindig volt hol megmutatnia képességeit. 1844-re altábornaggyá nevezték ki. 1848-ban nyugdíjazását kérte, amit meg is kapott, ám mire életbe lépett volna, kitört a fegyveres konfliktus, ami miatt Itáliába vezényelték. Itt döntő szerepe volt az osztrák győzelemben. 1849 februárjában a ferrarai és bresciai felkelést vérbe fojtotta, amit nemzetközi felzúdulás és osztrák elismerés követett. Május 20-n a katasztrófával fenyegető magyar helyzet miatt Welden helyett őt nevezték ki helyi főparancsnokká.
Az orosz sereg előtt akarta megverni a magyarokat, ezért is tette le Görgei az oroszok előtt a fegyvert, nehogy Haynau előtt kelljen, ha késlekedik. Haynau talán ezen a megalázás miatt ragaszkodott a szigorú megtorláshoz, amely csúcspontja az aradi vértanúk és Batthyány kivégzése volt. A bécsi udvar sokáig szabad kezet adott neki (111 kivégzés történt), majd a nemzetközi felháborodásra is csak feddésben részesítette (és nem engedélyezték további 36 magyar tiszt kivégzését). Ezért kissé meglepő volt, hogy nem sokkal később, 1850. július 6-n nyugdíjazták.
Nyugdíjas éveiben külföldön utazgatott, ám többször felismerték és megverték. 1853. március 14-n szívrohamban meghalt.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Indul a szalámi? Újabb párt al
  2008-07-06 23:42:16, vasárnap
 
  Indul a szalámi? Újabb párt alakult, Holnapért
2008-07-06 08:14:23


Elsősorban pártban eddig nem politizálók, illetve a Centrum Pártból, a KDNP-ből és különböző zöld pártokból érkezett tagokkal megalakult a Megújulás a Holnapért Párt. Elnöknek Frenkel Attilát választották meg, aki 2003 és 2007 között a Centrum Párt elnökségének volt a tagja.
A Megújulás a Holnapért Párt középpártként határozta meg a helyét a politikai palettán, a konzervatív, a szociáldemokrata, a liberális és a zöld eszmékből is magáénak vall minden, a nemzet jelenét és jövőjét szolgáló elképzelést, fontosnak tartja a nemzeti hagyományok felelevenítését, az összetartozást szolgáló magyarságtudat erősítését.

A Megújulás a Holnapért Párt szerint az elmúlt 18 évben a politika nem teljesítette a magyarság elvárásait. Elérkezett az ideje annak, hogy Magyarországon a 21. század követelményeinek és kihívásainak megfelelő, jövőt teremtő, a nemzet jövőjét megtervező és biztosító politika alakuljon ki új, a nemzet boldogulását a saját boldogulásuk elé helyező politikusokkal.

A Megújulás a Holnapért Párt a legsürgetőbb feladatok közé sorolja a magyar-magyar megbékélést határokon belül és kívül egyaránt, a szegények fokozott ütemű felzárkóztatását, a közbiztonság megteremtését, az ország mezőgazdaságának és iparának újratervezését és újjáépítését.

hunhir.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
"Gyurcsány azt mondta, dögölje
  2008-07-06 23:39:25, vasárnap
 
 
hírTV 2008. július 6. 12:03

"Gyurcsány azt mondta, dögöljetek éhen"


Kádár János halálának 19. évfordulójára emlékezett a Magyar Kommunista Munkáspárt. A Fiumei úti sírkertben tartott megemlékezésre körülbelül ezer, javarészt nyugdíjas látogatott ki, kezükben vörös zászlókkal és egy-egy szál szegfűvel.
A Magyar Kommunista Munkáspárt által szervezett emlékünnepségen felszólalt a párt elnöke, Thürmer Gyula is, aki azt mondta: minden hatalmat el lehet mozdítani, így a jelenlegi hatalomra is ez vár. A pártelnök szerint egyre több ember gondol vissza jóleső nosztalgiával a rendszerváltás előtti évekre.

"Kádár János azt mondta az embereknek, lakjatok jól hiszen egyszer éltek. Gyurcsány Ferenc meg azt mondja az embereknek, hogy dögöljetek éhen, így olcsóbb a kormánynak, olcsóbb az országnak. Ez az a különbség ami miatt az emberek eljönnek ide a temetőbe, és ami miatt Kádár János tekintélye és megbecsülése nő a magyar társadalomban" - fogalmazott a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke.

http://www.gondola.hu/cikkek/60265
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tényleg az alkotmányra és a kö
  2008-07-06 23:37:26, vasárnap
 
  Tényleg az alkotmányra és a köztársaságra törtünk volna? IGEN !


A történelmi alkotmányunkért kell harcolnunk az illegitim rendszerrel és az azt fenntartókkal szemben.
hubatka, v, 2008/07/06 - 20:20

Az SZDSZ elnökének, Fodor Gábornak igaza van abban, hogy a köztársaság szégyene az, ami történt tegnap és, hogy a tüntetők az alkotmányra törtek.

De kié ez a köztársaság? Ki akarta, hogy itt köztársaság legyen a "rendszerváltáskor"?

Egy közös van a magyar köztársaságokban: mindig a népet kizárva, egy klikk döntötte el, hogy innentől köztársaság lesz. Ezzel azt a demokráciát csúfolták meg, amire épülne az a szép köztársaságuk. Őket az már nem érdekli, hogy soha nem volt itt köztársaság és Magyarország államformája tradícionálisan királyság volt mindig is. De érthetőek a leghangosabb republikánusok és demokraták jajveszékelései, hiszen egy jól szervezett államban, ami hierarchikus és szakrálisan erős, abban elképzelhetetlen, hogy ilyen kis degeneráltak tartsák kezükben a hatalmat, és elképzelhetetlen egy királyságban, hogy ilyen mértékben és "sikeresen" éljenek vissza egyesek a hatalmukkal. A történelmi alkotmányunkban az a szép, hogy hiába jöttek rossz korok, gyengébb képességű, esetleg ártó szándékú uralkodók, Magyarország mindig megmaradt Magyarország és meg tudta magát védeni, tudta magát - csúnya szóval élve -, kormányozni.

Ezek a betolakodók nem mások, mint a történelmi Magyarországot 1945-ben megsemmisítő erők utódai és az ő örökségük őrzői. Ők féltik ezt az alkotmánynak nevezett sztálinista tákolmányt, ők féltik a köztársaságukat, és borzasztóra félnek, hogy egyszer visszaállítjuk azt, ami törvényszerű és ami a természeteshez legközelebb áll: a Szent Korona Tant és az apostoli magyar királyságot.

Ezért mindent megtesznek, amit csak tudnak. Egész médiagépezetük azon dolgozik, hogy a királysággal foglalkozókat bolondnak állítsák be, hogy a Szent Koronát csak egy ékszernek lássuk, hogy a legnagyobb királyainkat és a tetteiket lekicsinyítsék, és természetesen nagy erőket mozgósítanak annak érdekében is, hogy az ő köztársaságukat minél szebb fényben tüntessék fel.

Ezen értelemben, tényleg a köztársaság szégyene, ami tegnap történt, de egy új-régi rendszer dicsősége! Valóban az ő alkotmányos rendjükre (ha ezt lehet rendnek nevezni) törtek azok a bátor hazafiak, akik tegnap szembeszálltak a köztársaság droidseregével a történelmi alkotmányunk visszaállításáért.

(Hubatka - Szent Korona Rádió)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ismét kereszténységünket gyalá
  2008-07-06 23:36:19, vasárnap
 
  Ismét kereszténységünket gyalázták a buzik (+képek)

Tavaly rózsaszín Biblia, idén már "Két apja volt Jézusnak" transzparens.
HeMK, v, 2008/07/06 - 19:17


"Jézusnak két apja volt"
A tegnap tarott aberrált büszkeség napja - a tavalyihoz hasonlóan - ismét nem volt mentes a vallásgyalázástól. Nem elég, hogy felvonulhatnak és mutogathatják magukat rózsaszínű tangában a transzvesztiták, még pofátlanul gúnyt is űznek a kereszténységből.

Tegnap az egyik aberrált egy "Jézusnak két apja volt" feliratú tábla mögé bújt el a tojászápor elől. Természetesen a kijelentés önmagában is abszurd, nem hogy még egy buzitüntetésen lóbálva. A kereszténység tanítása szerint Jézus a szentlélektől fogant - erről tanúskodik az Apostoli hivallás is: "fogantatott szentlélektől, született Szűz Máriától" - . A "bátor" táblahuszár bizonyára a második apa alatt Józsefet, Mária vőlegényét - majd később természetesen férjét - érthette. Ámbár a felvetés helytelen, hiszen ezen kor emberei még erkölcsösek voltak, és megtartották a házasság tisztaságát. Lehet, hogy ezt egy vonagló SZDSZ-es nem érti, mert azt sem tudja, mi az hogy erkölcs.

A buzik egyébként "érhető" módon lázadnak a kereszténység ellen, hiszen az Ószövetség tanítása szerint, "Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az." (3. Mózes, 18:22) Több ezer éve elvetendő dolog miatt próbálnak újra ágálni. A keresztények számára az azonos neművel hálás bűn, a materiális felfogású emberek számára pedig egyszerűen hülyeség, hiszen két azonos nemű ember nem képes utód nemzésére.



Magát katolikus papnak valló buzi.
Nem idén volt az első vallásgyalázás egyébként a buzimenetek történetében, tavaly egy reverendába bújt aberrált rózsaszín Bibliával vonaglott, gúnyt űzve a Szentírásból.

Örvendetes lenne, ha a magyarországi történelmi egyházak felemelnék a hangjukat a gyalázkodásokkal szemben, hiszen a parlamenti - állítólag keresztény - pártok (KDNP és Fidesz) ezt természetesen elmulasztották, sőt, inkább a buzik védelmére keltek.

A buzivonuláson az összes kép ITT tekinthető meg.

(Szent Korona Rádió)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lévai: az intoleránsok ölni is
  2008-07-06 23:33:20, vasárnap
 
  Lévai: az intoleránsok ölni is képesek
2008-07-06 22:44 barikád.hu

Ez a csúnya, kirekesztő világ...Ez a csúnya, kirekesztő világ...A KDNP kivételével ismét valamennyi parlamenti párt szükségét érezte, hogy mélységes felháborodásának adjon hangot a tegnapi buzimenetet kísérő ellendemonstrációk miatt.

Gyurcsány meghirdette a Magyar Chartát (beszédhibás hírolvasók szájából Magyar Gárdaként hangzott - ki is vert minket a jeges veríték a hírre, miszerint a miniszterelnök gárdista akar lenni - a szerk.), s szeptember 6-án megint teátrális vonulásra készülnek a "toleránsok": valószínűleg lesznek a menetben nagyon homokosok, nagyon cigányok, nagyon zsidók, drogosok, s összekapaszkodva éneklik majd a himnuszt. Megállnak a Duna-parti cipőknél, a Népszava szerkesztősége előtt, talán még Kádár sírját is megkoszorúzzák. Transzparenseiken bárányok és farkasok együtt legelésznek majd, s összességében nagyon szeretik majd egymást.

Ezzel megint a provokáció a kormány nyilvánvaló célja.

Kihisztizik maguknak azokat az eseményeket, amelyek gyomorforgatóak, sértik a jóérzésű emberek érdekeit, aztán meg sikítoznak, ha a más véleményen lévők a nemtetszésüknek hangot adnak.

Évek óta így megy ez.

Fodor Gábor a Magyar Köztársaság szégyenének nevezte a szombati eseményeket (ebben egyetértünk - szégyen, hogy Budapest otthont ad egy négynapos erkölcsi fertőnek - a szerk.) Ő is és az SZDSZ is nagyon-nagyon szolidáris az atrocitásokat elszenvedőkkel.

Ha annyira szégyelli magát a szabad demokrata elnök, megfontolhatná barátja, Gyurcsány Ferenc ajánlatát: el lehet innen menni...

A Fidesz ismét egy "se hús, se hal" közleménnyel sietett megnyugtatni az "européereket", miszerint elítélik a gyűlöletkeltés és az erőszak valamennyi formáját.

Ugyanakkor megint belesuttogtak egy kis kormánykritikát az éterbe, de azt sajnos elvitte a szél...

Az intoleránsok (értsd: akik nem tapsolnak az újabb és újabb hajmeresztő parádéknak) ölni is képesek lennének, miattuk már állandó a lincs- és pogromhangulat Budapesten. - ezt már Lévai "mindenkitvédekakinemnormális" Katalin jelentette ki (akinek kisebbségi jogvédőként mégsem lehet sok dolga, hiszen félévente újabb és újabb regényeket ír a brüsszeli magányban), miután tegnap megdobálták azt a rendőrautót, amelyben üldögélt.
Leszögezte, levélben tájékoztatja az Európai Parlament elnökét (és akkor mi van? - a szerk.), az európai szocialistákat (hasonszőrű cimboráit) és a melegjogokkal foglalkozó szervezeteket (na, bumm) a Magyarországon uralkodó homofóbia, kisebbségekkel szembeni türelmetlenség és a gyűlölet veszélyeire, s kéri a segítségüket az ezekkel szembeni harchoz.

Milyen harchoz is egész pontosan? A legnagyobb tolerancia nálunk van. Mely nép viselne még el ilyen embereket a nyakán lassan egy évszázada?

Barikád.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nem volt eredménytelen a homof
  2008-07-06 23:32:20, vasárnap
 
  Nem volt eredménytelen a homofóbok elleni demonstráció.





2008 július 06 - vasárnap, 22:14

A koncertjük elmaradt, még a Hősök terére sem jutottak el a pártjuk által csőbehúzott büszke melegek.

Az idén is méltó fogadtatásban részesítette az egészséges társadalom a magamutogató, liberális nyálban fürdő, meleg méltóságot. A minden elképzelést felülmúló rendőri létszám - melyet vidékről felhozott gépemberekkel és a rendőrség állományába tartozó, beöltöztetett fiatalokkal duzzasztott fel a karhatalom - sem tudta elfojtani a több sebből véreztetett nemzet önvédelmi reakcióit. Több helyszínen, komoly létszámmal képviseltették magukat az egyre szívósabb, egyre elszántabb hazafiak.

Az indulatokat politikai unszolásra kiprovokáló, önmagukat feláldozó szerencsétlen magamutogató bohócok a Liszt Ferenc téren tapasztalhatták meg igazán, hogy mennyire is büszke rájuk a társadalom.

Elképesztő, hogy a lakosság zsebeiben könyékig kotorászó politika az adófizetők pénzén milyen gáláns kiszolgálásban részesíti a nyomorúságukat ünneplő homokosokat. Mert ugye azt mindnyájan tudjuk, hogy a vazelinnel síkosított karneválok, cionista forgatókönyv alapján készülnek. Nem véletlen, hogy az utóbbi években egyre követelőzőbbek, egyre öntudatosabbak az általános iskolák osztályfőnöki óráira is bepofátlankodni kívánó buzeránsok.

Még a nemzeti lobogón, és saját lelkiismeretükön is bakanccsal átgázoló, fekete műanyagban verejtékező robotoknak is felfordult a gyomruk. Néhányan szóba álltak a tüntetőkkel, és elmondásukból ítélve közel sem voltak büszkék hétvégi feladatukra.

Kordonokkal feldíszített belváros, lebénított közlekedés, megsérült polgárok, rendőrök és megdöbbenésüknek hangot adó külföldi turisták bizonyítják, hogy mennyit is ér az egészséges többség akarata ma Magyarországon.

B.L.

http://www.l88.hu/about3101.html
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Fodor a Magyar Köztársaság szé
  2008-07-06 23:30:16, vasárnap
 
  Fodor a Magyar Köztársaság szégyene
2008. július 06. 20:51HunHír.Hu

A Magyar Köztársaság szégyenének nevezte a szombati melegfelvonuláson történt támadásokat Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.Pedig rosszul tudja. Az a szégyen, hogy létezhet egy gyűlöletpárt, s annak ő a főnöke

A pártvezető vasárnap siófoki sajtótájékoztatóján azt mondta: ki kell állni a kisebbségi jogok mellett.

HunHír.Hu kommentár: hát persze. A magyar többségtől elvették a jogokat.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=11831
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Melegék megpa(s)kolják a rendő
  2008-07-06 23:27:55, vasárnap
 
  Melegék megpa(s)kolják a rendőrök popsiját
2008. július 06. 21:16HunHír.Hu

A rendőrség példamutató módon védelmezte a békés felvonulókat az erőszakos szélsőjobboldali támadásoktól, jelesre vizsgázott az emberek jogainak védelméből és a demokratikus szólás- és gyülekezési szabadság biztosításából - közölte a melegfelvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az MTI-vel vasárnap.

Példás szolidaritásáról adtak tanúbizonyságot a demokráciaszerető heteroszexuális állampolgárok, amikor a résztvevőket túlszárnyaló számban jelentek meg az idei méltóságnapi felvonuláson. A résztvevők megmutatták, hogy a méltóságmenet túlmutat a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek jogain, és valójában arról szól, milyen országban akarunk élni - írták közleményben.

A rendőrség példamutató módon védelmezte a békés felvonulókat az erőszakos szélsőjobboldali támadásoktól, és az éjszaka folyamán is gyorsan reagálva megvédett egy meleg szórakozóhelyet az újabb atrocitástól. A rendőrök jelesre vizsgáztak az LMBT emberek jogainak védelméből és a demokratikus szólás- és gyülekezési szabadság biztosításából - közölték.

A rendőrség tettekben is megmutatta, hogy Magyarországon tényleg prioritást élvez a gyülekezési szabadság védelme - írta a Szivárvány Misszió Alapítvány, egyúttal megköszönte a rendőrségnek a magas színvonalú védelmet, és mielőbbi gyógyulást kívánt a felvonulók védése közben megsérülteknek.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11832
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Tóth Gábor Budapes
  2008-07-06 23:26:51, vasárnap
 
  Nyílt levél Tóth Gábor Budapesti rendőrfőkapitánynak
2008. július 06. 22:38HunHír.Hu-információ

Tisztelt Főkapitány Úr! Hivatkozom a több magyar sajtóorgánumban megjelent hírre, miszerint a 2008. július 5-én Budapesten megrendezett Meleg Méltóság Menete nevű rendezvény rendőri biztosítása kb. százmillió forintba került, és ehhez kapcsolódóan teszem fel Önnek az alábbi kérdéseket.

1. Ha Ön, eredeti, később megváltoztatott döntésének megfelelően nem engedélyezte volna a melegfesztivál megtartását, nem takaríthatta volna-e meg a fent említett, a magyar adófizetőktől származó, jelentős összeget, megteremtve annak lehetőségét, hogy ezt a pénzt más, fontosabb bűnüldözési / bűnmegelőzési célokra fordítsa a rendőrség?

2. Ha Ön, eredeti, később megváltoztatott döntésének megfelelően nem engedélyezte volna a melegfesztivál megtartását, elkerülhetőek lettek volna-e a rendezvény során történt nyílt, erőszakos utcai konfliktusok?

3. Ha Ön, eredeti, később megváltoztatott döntésének megfelelően nem engedélyezte volna a melegfesztivál megtartását, elkerülhető lett volna-e számos budapesti járókelő és autós megzavarása, közlekedési útvonalának kényszerű megváltoztatása a rendezvény napján?

4. Ha Ön, eredeti, később megváltoztatott döntésének megfelelően nem engedélyezte volna a melegfesztivál megtartását, miért közlekedéskorlátozásra hivatkozva kívánta ezt megtenni, nem pedig közszeméremsértés, kiskorúak veszélyeztetése, jó erkölcsbe ütköző tevékenység, uszítás (keresztény vallás és vallási szimbólumok meggyalázása) indokkal?


Érdemi válaszában bízva, tisztelettel:

Münzberg Mihály
nyíregyházi állampolgár

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11833
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.