Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Izrael nem bír magával, támadn
  2008-07-09 20:43:11, szerda
 
  Izrael nem bír magával, támadni akar

2008. július 09. szerda

ImageFogytán a türelem Iránnal kapcsolatban. A perzsa állam atomprogramja a több éve zajló diplomáciai kezdeményezések, a nagyvonalú nyugati ajánlatokkal kombinált szankciók és a nemzetközi ellenőrzőbizottságok munkája ellenére megállás nélkül halad előre. Szakértők szerint Irán 2008 végére vagy 2009 elejére rendelkezni fog az atombomba előállításához szükséges dúsított uránnal, ráadásul nukleáris létesítményeit akkor már ultramodern orosz légvédelmi rendszer fogja körülvenni. Az ABC amerikai hírcsatorna szerint a Pentagonban attól tartanak, hogy Izrael ezt nem várja meg, és még az év vége előtt támadást indít az iráni atomlétesítmények ellen


Izraeli vadászgép bevetésre készenIzraeli vadászgép bevetésre készen,,Az izraeliek számára ennek a két határvonalnak az átlépése azt jeleneti, hogy az ország kritikusan sebezhetővé válik" - nyilatkozta az amerikai televízió-csatornának nyilatkozó katonai vezető, aki szerint az izraeli légierő alapvetően felkészült egy Irán-elleni légicsapás végrehajtására. Ezt gyakorolták júniusban közel száz F-15 és F-16 vadászrepülőgép részvételével egy földközi-tengeri és görögországi hadgyakorlat során.

Nyugat-Európában ugyanakkor abban bíznak, hogy a pénzügyi és gazdasági szankciók a fenyegető iráni nyilatkozatok ellenére még elérhetik a céljukat. Múlt héten jelentették be Londonban, hogy befagyasztják a legnagyobb iráni bank európai számlát, mire Teheránban közölték, hogy 100 milliárd dollár letétet vonhatnak ki a kontinensről.

Az irániak a tőkekivonás mellett azzal is fenyegetnek, hogy egy támadás esetén lezárják a Hormuzi-szorost, amelyen keresztül zajlik a világ kőolaj-kereskedelmének 60 százaléka. Ennek következtében - legalábbis átmeneti időre - a jelenlegi 140 dollárról akár 500 dollárra is felszökhet az olajár, ami beláthatatlan gazdasági válsághoz vezetne az ipari országokban.

Irán "kíméletlenül" meg fogja torolni, ha támadás éri - ezt Madridban jelentette ki az iráni olajipari miniszter. A perzsa állam elleni esetleges katonai akció további felfordulást okozna a már így is zaklatott kőolajpiacon - figyelmeztetett Golám-Hoszein Norazi, a XIX. kőolajipari világkongresszuson a sajtónak nyilatkozva. Irán nem fogja szó nélkül hagyni, "kegyetlen választ ad" a nukleáris programja elleni minden külső támadásra - mondta a tárcavezető a madridi tanácskozáson.

Mint arról múlt heti számunkban írtuk, Nicolas Sarkozy, az Európai Unió soros elnöke Jeruzsálemben ígéretet tett arra, hogy Franciaország nem hagyja magára Izraelt egy támadással szemben és akár fegyverekkel is kész az agresszor elé állni.

A feszültség növekedésének jele az is, hogy a londoni Times értesülései szerint június végén Irán ballisztikus rakétákat helyezett indítási pozícióba, amelyek egyik célpontja az izraeli Dimona nukleáris központja. A brit lap értesülései szerint a kétezer kilométert meghaladó hatótávolságú Sahab-3B rakéták előkészítésének előzménye a Földközi-tenger felett végrehajtott nagyszabású izraeli légi hadgyakorlat volt. Egy teheráni kormánylapban megjelent vezércikk szerint Irán egy támadás esetén a ,,közelebb fekvő" ellenség ,,halántékának közepére irányozná a fegyvereit." Az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka, Mohammad Ali Dzsafari is magabiztosan nyilatkozott: szerinte Izraelnek ,,esélye sincs" Iránnal szemben, és nem tudja megakadályozni országa atomprogramját.

A Times úgy tudja: George Bush amerikai elnök időközben jóváhagyta Izrael bekapcsolását abba az infravörös műholdas figyelőrendszerbe, amely másodpercek alatt észlelné a Sahab rakéták esetleges elindítását.

Egy másik brit lap, a The Observer információi szerint Ehud Olmert izraeli kormányfő jeruzsálemi hivatalában fogadta azt a vezető katonai szakértőt, aki a francia segítséggel épülő, osziraki iraki atomerőmű 1981-ben végrehajtott lebombázásának terveit is kidolgozta. A z Observer úgy tudja, hogy Olmert azt tudakolta meg Aviam Szelától, vajon milyen hatékonyságú lenne az iráni atomlétesítményekre mért hasonló csapás.

Katonai elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az irániak tanultak az osziraki példából és atomprogramjukat mélyen a föld alá, különböző helyszínekre telepítették, így bizonytalan, hogy egy légitámadás milyen károkat tud okozni a nukleáris létesítményekben. A Jerusalem Post által megszólaltatott egyik szakértő, Chuck Freilich szerint, ha csak két évre sikerül feltartóztatni az atomprogramot, nem éri meg a támadás a kockázatot, ha legalább öt évre, akkor valószínűleg igen.

A lehetséges iráni válaszcsapások közé tartoznak a terrorakciók is, amelyeket a teheráni irányítás alatt álló szélsőséges palesztin szervezetek - a Hamasz és a Hezbollah - szervezhetnek Izraellel szemben, akár az ország határaitól távol is, külföldi érdekeltségek ellen.

Ugyanakkor vannak, akik már a tervezett izraeli támadás időpontját is tudni vélik. John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet szerint a legvalószínűbb időpont a november elején sorra kerülő amerikai elnökválasztás és a januári beiktatás közötti időszak. ,,Úgy vélem, hogy a választások előtt nem akarnak semmit tenni, mivel senki nem tudja megmondani, milyen hatással lenne ez az eredményre. - mondta Bolton. - Ugyanakkor az új elnököt nem szívesen várnák meg, mert ha Obama győz, akkor az új amerikai külpolitikával kerülnének szembe. McCain sikere esetén ilyen veszély nem áll fenn, de az időből könnyen kifuthatnak" - összegezte véleményét a volt ENSZ-nagykövet.

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2735&I temid=57
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingyen parkolnak a Mazsihisz a
  2008-07-09 20:41:14, szerda
 
  Ingyen parkolnak a Mazsihisz alkalmazottai?

Forrás: Magyar Nemzet
2008. július 09. szerda

ImageEngedély nélkül parkolhatnak a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Dohány utcai zsinagóga alkalmazottai az egyház székháza előtt - tapasztalta a Magyar Nemzet munkatársa. A parkolójegygyel vagy más hivatalos kerületi engedéllyel nem rendelkező gépkocsikat mégsem büntetik meg a Fővárosi Közterület-felügyelet és az illetékes parkolótársaság alkalmazottai.

Csak azok a székház előtt álló kocsik mentesülnek a lipótvárosi Síp utcában a parkolási bírság alól, amelyek szélvédőjén "a zsinagóga dolgozója" vagy "Mazsihisz" feliratú papírlap található, annak ellenére, hogy az utca mindkét oldalán ki van helyezve a megállni tilos tábla, a Dohány utcát a Dob utcával összekötő szakasz pedig parkolózóna - tapasztaltuk. Lapunk információi szerint egyedül Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója rendelkezik érvényes parkolási engedéllyel, ennek ellenére a hitközség többi alkalmazottja is ingyen használja a területet.

A fővárosi VII. kerületben parkolási díjat szedő Centrum Kft. képviselője elmondta, mivel a Síp utcában a KRESZ tiltja a parkolást, ők nem is pótdíjazhatnak, büntetés kiszabására a Fővárosi Közterület-felügyelet az illetékes. Annak helyi szerve, az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet, amelynek igazgatója, B. Kiss Mihály, úgy nyilatkozott: ha a megállni tilos tábla alatt ott van a kivéve engedéllyel kiegészítés, a közterület felügyelet nem bünteti az ott parkoló, engedéllyel rendelkező autókat. Arra a kérdésre, hogy a Mazsihisz által használt papír hivatalos engedélynek számít-e, Kiss Mihály nem tudott választ adni. Környékbeli lakók ráadásul arról tájékoztatták lapunkat,hogy a "mazsihiszos" autók rendre megállnak a parkolóövezetben is, de ott sem kapnak bírságot.

A Magyar Nemzet munkatársát inzultus érte, amikor a közvetlenül a zsinagóga mellett álló Síp utcai székház előtt felvételeket készített a tilosban parkoló autókról. Az épületből előbb egy biztonsági őr, majd egy rendőr lépett ki, igazoltatták, adatait felvették, sőt a biztonsági őr fenyegetéssel próbálta elérni, hogy kollégánk törölje a tilosban parkolókról készült felvételeket. A Mazsihisz titkárságán a mai napra ígértek választ az esetről.

Gabay Dorka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újból összeállt a koalíció az
  2008-07-09 20:25:57, szerda
 
  2008-07-09 17:28
Újból összeállt a koalíció az adócsökkentés megakadályozására (+videó)

Összeállt az egykori kormánykoalíció az adócsökkentés megakadályozására - az MDF asszisztálása mellett. Az Országgyűlés Házbizottságában az MSZP az SZDSZ-szel együtt szavazta le, hogy a parlament rendkívüli ülésen tárgyalja a Fidesz és a KDNP javaslatát az alapvető élelmiszerek áfájának és a benzin jövedéki adójának mérsékléséről.



Videók:
Újból összeállt a koalíció az adócsökkentés megakadályozására


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=223082

Bár a csökkentésekről szóló törvénymódosító javaslatot a kezdeményezők múlt szerdán nyilvánosságra hozták, az ötödik parlamenti pártnak, a Magyar Demokrata Fórumnak az elmúlt egy hét nem volt elég álláspontja kialakítására.

A Házbizottság elutasító határozata azt is jelenti, hogy a regionális közigazgatási hivatalok őszig vitatott törvényességgel működnek tovább. Az Alkotmánybíróság június végével semmisítette meg azt a törvénymódosítást, amellyel 2006-ban regionális szinten szervezte újjá a hivatalokat az akkori kormánytöbbség. Az alkotmánybírósági határozatra a mára kisebbségbe szorult Gyurcsány-kormány nem parlamentáris megoldást keresett, hanem saját hatáskörében, egy kormányrendelettel fenntartotta a regionális közigazgatási hivatalokat.

A Fidesz továbbra is kitart a csökkentés mellett

A Fidesz az MSZP és az SZDSZ elutasítása ellenére is kitart az áfacsökkentés mellett, és továbbra is bent hagyja az erről szóló törvény-javaslatot a Parlament előtt. Navraciscs Tibor azt mondta, a Házbizottsági ülés alapvető célja a konszenzus keresés volt, annak érdekében, hogy minél előbb csökkenthessék a lakosság terheit.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak színjáték a Gyurcsány ál
  2008-07-09 20:23:22, szerda
 
  2008-07-08

Csak színjáték a Gyurcsány által kezdeményezett találkozó

Politikai haszonszerzésnek tartják az általunk megkérdezett alkotmányjogászok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közjogi méltóságokkal tervezett találkozóját, amelyet a kormányfő a hétvégi melegfelvonuláson történt atrocitások után kezdeményezett.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap vetette fel a közjogi méltóságokkal való találkozó ötletét, mint mondta, a szélsőségesek megfékezéséről szeretne konzultálni velük. A kormányfő felvetését azóta többen is bírálták, egyesek szerint a kezdeményezés sérti a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, Tölgyessy Péter politikai elemző pedig nem érti, hogy miről tudna egyeztetni Gyurcsány például az Alkotmánybíróság elnökével. Mások azt kérdőjelezték meg, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökét helyettesítő Kaposvári Bertalan közjogi méltóságnak számít-e.

Zlinszky János alkotmányjogász pótcselekvésnek és haszonszerzésnek tartja a kormányfő kezdeményezését. Lapunknak kifejtette: annak nincs akadálya, hogy a kormányfő beszélgessen az általa meghívottakkal, ám a konzultációnak semmiképp sem lehet formális közjogi hatása. "Az Alkotmánybíróság, az Országgyűlés és a bíróságok is saját hatáskörű, önálló hatalmi szervek, a rájuk vonatkozó törvények és igazgatási szabályaik alapján működnek." Lövétei István alkotmányjogász politikai színjátéknak nevezte az ötletet. Zlinszky véleményéhez kapcsolódva közölte: ha a kormányfő a találkozón kritizálná például az Alkotmánybíróság felfogását egy adott kérdésről, akkor sérülne az alkotmányosság elve, egyébként nem. Zlinszky szerint a helyettesítő hatáskör alapján Kaposvári fel van hatalmazva, hogy részt vegyen egy ilyen találkozón. Lövétei hozzátette: az LB-elnök esetében a funkció jelenti a "méltóságot", nem pedig a személy, mint például a köztársasági elnök esetében.


Horn nemet mond
Nem ért egyet a kormányfő által meghirdetett Magyar Chartával és a szeptemberi gyűléssel Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. Szerinte Gyurcsány Ferenc politikai tőkét akar kovácsolni a szélsőségesek akciójából, ez pedig nem fogadható el. A politikus úgy látja: nem törvényt kell módosítani, hanem alkalmazni kell a hatályos jogszabályokat. "Az államrend Magyarországon elbizonytalanodott. Alapvetően azt gondolom, hogy a politika okán van ez, mert a politika rángatja ezeket az állami intézményeket: rendőrség, ügyészség, bíróság" - mondta.
Baranya Róbert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már készülnek a bűnöző cigányo
  2008-07-09 20:13:29, szerda
 
  Már készülnek a bűnöző cigányok a szarvasi Gárda ellen
2008.07.09. 13:20

Mivel Szarvason egyébként is feszült a viszony a cigányok és a többségi lakosság közt, a helyi barnabőrü vezér attól tart: a gárdisták éjszakai korzózása etnikai összecsapásba torkollhat - közölte a Roma Sajtóközpont. Vagyis, ha elkapnak egy rabló, tolvaj cigányt, akkor a többi a segítségükre siet. Így próbálják etnikai konfliktussá alakítani bűnözésüket.

Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Békés Megyei Szakaszának kapitánya a Roma Sajtóközpontnak azt mondta: felháborítják a szarvasiakat a városban és tanyavilágban történt rablások és az, hogy megrongálták az evangélikus Ótemplomot, ezért döntöttek az éjszakai cirkálás mellett. Tóth elmondása szerint ,,felbukkanhatnak" majd a külterületeken; például a Holt-Körös partján álló üdülősoron és a földeken.

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek majd, ha tetten érnek valakit, Tóth azt válaszolta: kihívják a rendőröket, felírják az autó rendszámát vagy ,,állampolgári jogaikat gyakorolva a helyszínen tartják az elkövetőt" a rendőrség kiérkezéséig. Ez utóbbival kapcsolatban a megyei gárdavezető azt mondta: nem alkalmaznak erőszakot.

Bánfi József, a helyi cigány önkormányzat elnöke attól tart, hogy etnikai összecsapásba torkollhat a gárdisták ,,éjszakai korzózása", mert elmondása szerint olyan összetartó roma közösség él a városban, amely egymás segítségére sietne, ha konfliktus adódik.

HunHír.Hu kommentár: tehát, ha a gárdisták megakadályoznak egy bűncselekményt, az etnikai konfliktushoz vezet, mert a bűnözők védelmére sietnek a társak. Nehogy már ne lehessen nyugodtan és szabadon lopni, rabolni a cigányoknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Korona vs. vörös csillag
  2008-07-09 20:10:33, szerda
 
  Szent Korona vs. vörös csillag
2008.07.09. 13:13

Most, hogy hivatalosan is viselhető a kommunista identitás jelképe, a vörös csillag, már Szekeres Imrének sem kell többé megjátszania magát. A strasbourgi bírósági döntés nyilvánosságra kerülésének másnapján sietett kihirdetni, hogy a jövőben a tisztek sem a koronamásolat előtt teszik le az esküjüket.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy a "korona helye az Országházban van, és ott mindenki kifejezheti iránta a tiszteletét."

Legutóbb július 5-én avattak tiszthelyetteseket a Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázisán.

Itt még elhangzott a Himnusz és a Szózat is, de a jövőben elképzelhető, hogy az Internacionálé hangjaira lépegetnek majd a leendő katonák. Sőt, ha esetleg a magyar trikolor túlontúl beleolvadna a terepszínű egyenruhába, biztos van még a raktárban néhány száz elfekvő vörös zászló.

A hagyományos Kéry Kálmán-dísztőr helyett pedig az eskü előmondója foghatna baljában egy sarlót, jobbjában pedig egy kalapácsot.

A Szent Korona meg addig marad az Országházban, amíg meg nem vesszük Lenint a mauzóleumból?

A jövő elkezdődött...

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentés felvonulás miatt
  2008-07-09 19:47:38, szerda
 
  Feljelentés felvonulás miatt
"Budapesti Rendőr-főkapitányság
1139 Budapest, Teve u. 4-6.

Tisztelt Rendőrség!

Csoportos garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt ezúton teszem meg az alábbi

feljelentést


ismeretlen tettesek ellen, akik 2008 július 5-én több százan országos megbotránkozást, ugyanakkor riadalmat keltő felvonulást szerveztek Budapesten, amely végigvonult az Andrássy úton a Deák tértől a Felvonulási térig.

Tudomásom szerint a felvonulást bejelentett rendezvényként tartották meg, azzal a céllal, hogy a homoszexuális kisebbség jogaiért kiálljanak. Ezt a rendőrség eleinte be kívánta tiltani. A felvonulás híre már hetekkel korábban közfelháborodást keltett a társadalom szinte minden rétegében. A korábbi, hasonló felvonulások után ugyanis egyértelműen arra lehetett számítani, hogy a résztvevők obszcén magamutogatással fogják provokálni az embereket, nem pedig maguk is emberként vonulnak fel. Ez valóra is vált. Mint nyilván a T. Rendőrség előtt is ismeretes, felháborodott tiltakozók ezrei álltak végig az Andrássy úton, tojással és más élelmiszerekkel dobálták a menetet, és hangosan kiabálva fejezték ki nemtetszésüket. A felháborodás oly mértékű volt, hogy több százan még erőszakkal is megpróbálták meggátolni a menet vonulását.


http://giulio.freeblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik provokáltak és kiket júliu
  2008-07-09 19:44:42, szerda
 
  Nyiri János 2008. július 9. 06:51

Kik provokáltak és kiket július 5-én?


Gyurcsány Ferenc ismét megütötte a főnyereményt: a melegtüntetés körüli balhé módot adott rá, hogy ő mondja ki azt a mondatot, ami hovatovább legalább egymillió magyarban megfogalmazódott, megfogalmazódik, azt, hogy ,,betelt a pohár".
Bizony betelt. Ám mi most nem az örökös ,,politikai mázlistával" kívánunk foglalkozni, hanem azokkal, akik feladták neki a magas labdát a vasárnapi színpadias gesztushoz.

Lássuk először is, mit nevezünk provokációnak? A szótár szerint aki provokál, az ingerli, izgatja a másikat, jelesül elsősorban a viselkedésével. Újabb nyelvi fejlemény (a XX. századi ördögi, hazug diktatúrák korából), hogy aki provokál, az beugrat.

A nyelv kegyetlenül őszinte. Azok a médiumok, amelyek amúgy teljes erőből a melegek oldalán állnak a közvélemény formálásában, egyöntetűen úgy számoltak be az eseményről, hogy - bizony a melegek provokáltak.

A homoszexualitásról lehet (s persze alkalmanként kell is) komolyan beszélni. Ám a kérdés komolyan vételét eleve megakadályozták azok, akik a közízlést szándékosan sértő módon tették közszemlére tavaly is, idén is a homoszexualitásukat.

Ha jót akartak volna, akarhatták volna jól is.


Provokáció vagy filozófia? Ez a "büszkeség" már tavaly sem váltott ki megbecsülést...
Nem bűn büszkének lenni valamire. De csak csak az számíthat közbecsülésre, aki olyasmire büszke, ami a közfelfogás szerint ok a büszkeségre. Janikovszky Éva zárja valamelyik könyvét azzal, hogy a szülők büszkék fiukra/lányukra, aki feltalálta, megalkotta, először elérte s a többi s a többi.

A budapesti homoszexuális felvonulás résztvevői is lehettek volna büszkék. Például az egyik teherautón néhány jeles mérnök, tudós mutathatta volna be a találmányait, szabadalmait. Emitt a nemzetközi sikereiről mesélt volna valaki, amiket a világ nagy színpadain, operaházaiban, egyéb hasonló intézményeiben aratott; amott a népszerű író szólhatott volna művészetéről. Más a kiállításairól, díjairól mesélt volna. Ismét más melegek az orvosi pályán elért eredményeikről szólhattak volna. S a többi s a többi.

Bízom, bízhatunk polgártársaink elsöprő többségének egészséges értékítéletében. Ha szembesülhettek volna meleg polgártársaink eredményeivel, sikereivel, szorgalmuk gyümölcseivel, akkor holtbiztos, hogy a ,,meleg büszkeség napja" elérte volna a célját. Büszkék lehetnének a melegek arra, hogy ők ugyanolyan hasznos és érdemes embertársaink az országépítésben és -jobbításban, mint a nem melegek. Magyarország népe pedig büszke lehetne dolgos és hasznos meleg polgártársaira.

Nagy kár, hogy a ,,meleg büszkeség napja" - immár sokadszor - egyáltalán nem azt célozta, amit céloznia kellett volna. A ténylegesen megvalósult felvonulás (nem először!) ordenáré ,,polgárpukkasztásra" sikeredett.

A magam részéről pedig nem kívánom elhinni, hogy meleg honfitársaim kifejezetten arra akarnak büszkék lenni, hogy milyen ,,jól néznek ki" tangabugyiban. Ahogyan több ezer ismerősöm közül senki sem hiszi, hogy emberi értékét a fehérnemű-viselete fejezi ki.

Valakik valamit nagyon elfuserálnak itten a homoszexuálisokkal, és mivel többedszerre teszik, nem hihetjük, hogy véletlenül teszik.

Summa summarum az a meglátásunk, hogy a rendezvény szervezői provokálni akartak, akarnak - már évek óta.

Alpári eszközökkel csak alpári célt lehet szolgálni. A ,,meleg büszkeség napja" a többségi társadalom tudatos sértegetésén kívül mást nem szolgál, és ha a rendezvény szervezői képesek a józan belátásra, akkor ezt ők is tudják.

Lehet valaki meleg, de ha valamire büszke akar lenni, akkor az nem lehet a szexuális élete. Sajnálatra méltó szerencsétlen, torz személyiség, aki ha be kívánja mutatni önmagát, akkor a szexuális szokásait teszi közszemlére. Még híres-hírhedt pornósztárok sem mozognak ezen a nívón. A liberális sajtó pedig azonnal botrányt csap, ha egy prostituáltat mint csupán szexuális ,,tárgyat" vagy ,,célt" ábrázol valaki.

Vajon miért jó a honi melegtársadalomnak, hogy valakik a bolondját járatják velük? Mikor veszik észre a magyar melegek, hogy ripacsot, bohócot csinál belőlük az, aki ilyen ,,meleg büszkeség napját" szervez nekik? Vajon mikor veszik észre a melegek, hogy más, becsületesebb politikai közegben, például Németországban nem így ,,kell" kiállniuk magukért?



A nyíltan homoszexuális Klaus Wowereitet nem azért választották meg Berlin polgármesterének, mert tangabugyiban vonaglott
Ne álljunk meg félúton.

Ami a rendőrséggel történt - hogy tudniillik hatalmi szóval kényszerítették őket a július 5-ei balhé engedélyezésére -, az bizony fölveti a kormányzat felelősségét a provokációban. Gyurcsány Ferenc pedig gyanúsan gyorsan rohant lekaszálni a politikai hasznot. Sokadszor igazolódott be a felismerésünk, hogy színház az egész Gyurcsány-világ, és maga Fletó a főrendező...

Még mindig ne álljunk meg félúton. Szóljunk a balhézó ,,ellentüntetőkről" is.

Mindenki tapasztalja - a nemzetbiztonságiak nyilván a közembernél jóval részletesebben is feltérképezték már -, hogy a magyar lakosság mind nagyobb hányadának fogytán a türelme. Fogytán, mert részint fogytán vannak a tartalékai, részint reménye sincsen a kilábalásra, netán kitörésre a jelenlegi kilátástalan helyzetéből.

Egy társadalom, amelynek nagy része frusztrált, elkeseredett és folyvást rosszabbodó életkörülmények között él, mindig afféle puskaporos hordó. Ez elemi társadalomismeret, nem kell hozzá egyetemet végezni.

Ha a kormánynak fontos volna a balhés helyzetek elkerülése, akkor a megelőzésre kellene helyeznie a hangsúlyt.

Munkát kellene adni az embereknek, távlatot nyitni, reményt ébreszteni, hogy igenis érdemes hangyaszorgalommal, izzadsággal dolgozni, küzdeni, tanulni.

Ha viszont azt látja a társadalom, hogy a hatalom tangabugyiban riszáló, a közízlést szándékosan sértő ,,felvonulókat" támogat és védelmez, miközben a kisember a kenyeréért, a megélhetéséért kénytelen aggódni - nos akkor borítékolható, hogy elszabadulnak az indulatok, és jön az erőszak.

Cui prodest? Kinek használt, ami történt? Nem a melegeknek, nem a heteró többségnek. Nagyon is jól látható, kinek, kiknek kell ez a balhé.


http://gondola.hu/cikkek/60289
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaza van a miniszterelnöknek!
  2008-07-09 19:41:00, szerda
 
  Igaza van a miniszterelnöknek!
2008-07-09 17:32:35

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap a Parlament lépcsőjénél kimondta, amit sokan már vártak és akartak, kimondta, hogy "betelt a pohár" és kijelentette, "hogy nincs tovább, nem engedjük, hogy pár ezren félelemben tartsák a többséget."

Igaza van a miniszterelnöknek!
Igaza van a miniszterelnöknek! "Mondjuk meg nekik, hogy elég volt!" - tette hozzá az igazságot kimondó miniszterelnök - "Mondjuk meg nekik, hogy nem hagyjuk tovább! Vegye kezébe a demokratikus többség az élet irányítását, és ne húzódjon be végre a zárt ajtók mögé!" - hiszen ez az erőszakos kisebbség úgyis betelepszik a birtokunkba, házunkba, mint Galgagyörkön.

Igaza van a miniszterelnöknek! "Az utca a miénk!" - mondta és nem az olaszliszkai erőszakos kisebbségé. "Eljött a jogos önvédelem ideje." - hirdette meg végre az elnyomott többség önvédelmének szükségességét.
Igaza van a miniszterelnöknek! "Vessünk számot azzal, hogy (...) miért tűnünk gyengébbnek sokan, sokmilliónyian, mint a pár ezer hangos, erőszakos kisebbség."

Igaza van! That is the question!
Igaza van! Ez itt a kérdés! "Miért tűnünk gyengébbnek (...) sokmilliónyian", mint pár száz "hangos" exhibicionista, beteg agyú heterofób, akik rendőri segédlettel okoznak gusztustalan közmegbotránkozást a főváros utcáin?

Igaza van a miniszterelnöknek! Ez itt a kérdés! "Miért tűnünk gyengébbnek (...) sokmilliónyian", mint pár száz "hangos" politikus, akik kilopják az országot és elhazudják az igazságot?
Igaza van a miniszterelnöknek! Hiszen "elég erősek vagyunk ahhoz, hogy érvényt szerezzünk a (...) többség akaratának," és a joggal, de kevéssé felpofozott Horn Gábor szavaival élve, kimondjuk menjetek a "p...ába"!

Igaza van! "Mutassuk meg, hogy mi vagyunk többen és mi vagyunk az erősebbek!"
Legyen igaza a miniszterelnöknek! "Mostantól vége annak, hogy évek óta mi hátrálunk, mi magyarázkodunk és mi nem merjük kimondani, hogy itt a vége."

A Szebb Jövő reményében, úgy legyen!
Kiss-Dobos László
http://honlap.extra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élet az elefántcsonttornyon tú
  2008-07-09 19:37:58, szerda
 
  Élet az elefántcsonttornyon túl - avagy ilyen az, amikor képen töröl a rögvalóság


2008.07.08.

Belterjes, magát liberálisnak és demokratának hazudó butapesti (média)elit formálja, alakítja az ország tudatát immáron a kelleténél sokkal, de sokkal hosszabb ideje, az ország pedig lassan, de biztosan szellemileg belerokkan ebbe. A valóvilágtól teljesen elszigetelve, elkülönülve a realitástól élik mindennapjaikat, s nem képesek, de talán ha képesek lennének, akkor sem akarnának válaszokat adni azokra a problémákra, melyeket sokszor ők maguk idéznek elő. Ostoba bornírtságukkal, tudatlanságukkal, modortalanságukkal, a kizárólagos igazság letéteményesének szerepkörében tetszelegve csak odáig terjed az oly sokszor hangoztatott magasztos tolerancia, amíg egyezik az ő elképzeléseikkel. Nincsenek tekintettel senkire és semmire, csak az számít, hogy a kenyéradó gazda elégedett legyen velük. Csodálkozunk hát, amikor a nép egyszer csak megelégeli a sorozatosan az ő kárára elkövetett elvtelen talpnyalást? Hát ne csodálkozzunk!

Mindig mindenhol ez a szűk, Demszky kutyaszaros világvárosában tenyésző, vagy oda felkapaszkodó és ott összpontosuló, magát önkéntes mérvadónak kikiáltó szűk ,,értelmiségi" csoportosulás az, amely elfoglalt és megszerzett médiapozícióinak köszönhetően széleskörűen - mindenki másnál szélesebb körben és mindenki másnál hangosabban - hallathatja a hangját. A többieknek KUSS!
Míg kenyéradó gazdájuk reformdiktatúrával ,,örvendezteti" meg a sanyarú sorsú kis országot, s annak szorgalmas népét, addig ők, hűséges, farkincacsóváló kommunikációs bodri kutyához illőn egyfajta véleménydiktatúrát és ízlésterrort erőltetnek a magyar társadalomra.
Eszi, nem eszi, nem kap mást!
Sose lehet tudni! Hátha a végére mégiscsak radiátor, hősugárzó vagy netalántán fűtőtest lesz abból a kölökből. Elvégre mégiscsak fel kell készülni minden eshetőségre, nem igaz?
A közbeszéd tervszerű és tudatos tematizálásával rombolnak és pusztítanak. Mindent, ami érték, ami szép és jó, ami követésre méltó lehet, vagy a bennünket múltunkkal összekötő hagyományok ápolását, fejlesztését segítené elő.
Atomizálni kell a társadalmat, ez nem is vitás!
Nincs szükség a gondolkodó emberre, csak a bamba fogyasztóra, a konzumidióta baromra, aki engedelmesen kígyózó sorokban járul a kasszákhoz, hogy ott leadja az ideiglenesen nála tartózkodó fizetési ígérvényeket, melyet ma pénz néven ismerünk.
Miért van ez így?
Talán azért, mert az unalomig ismételt ,,hazánk egy vízfejű ország" kitétel kétségkívül igaz? Bizonnyal ez is közrejátszott benne. Gondoljunk csak bele! Minden lényeges dolog a fővárosban történik, utána, mintha elvágták volna. A műminiszterelnök ugyan hadovált valamiféle poliszokról, mint a tudás és még nem tudom én micsodának a vidéki központjairól, mint csodálatos, megvalósulásra váró projekt, csak sajnos jelen körülmények között a polisz szóról az embernek inkább a manapság ,,szolgálunk és vétünk" című állami erőszakszervezet, a rendőrség jut az eszébe.
A begyöpösödött, egyközpontú belterjes szalonszellemiség aztán ennyire elegendő, csupán csak ezt tudja kiizzadni magából. Cizelláltan érzékeny média megmondó-emberek garmadát, akik szinte már betegesen tolják előtérbe az abnormalitást, az extremitást és a devianciát, de legalábbis az indokoltnál jóval nagyobb mértékben.
Ha a hagyomány állításának hinni szabad, a társadalomnak mintegy 4%-a homoszexuális. Kicsit olyan ez, mint a cionizmus, meg az antiszemitizmus. Lassan már univerzálissá válik. Egyfajta szellemi antibiotikum, amit rögvest elő lehet rántani, és válogatás nélkül tüzelni vele csak azért, hogy elsimítsuk a dolgokat. Még akkor is, ha esetleg ágyúval lövünk verébre. Nem érdekes. Fő a stabilitás, a biztonság és a nyugalom. Az övék. De hogy velünk mi lesz? Ugyan már, kit érdekel?

Nézzék meg! A politikától kezdve a tudományon át a médiáig bezáróan egyfajta szellemi belterjességnek lehetünk szemtanúi, mely nem engedi a frissülést, a pezsdülést. Nem engedi, hiszen abban érdekelt, hogy ne legyenek rivális gondolatok, mert azok esetleg jobbak, hatékonyabbak, precízebbek, többek számára hozhatnak jólétet. Nem engedik új, fiatalabb nemzedékek szóhoz jutását sem, mert attól félnek, hogy a fiatalok szellemi frissessége, újonnan szerzett, naprakész szakmai, gazdasági, politikai ismeretei egész egyszerűen elsöprik őket az útból. Képzeljük el a jelenlegi politikai osztály tagjait, amint mindenki számára világos és közérthető formában kiderül róluk, hogy túllépett rajtuk az idő. Avíttá, kopottá, elavulttá váltak. Ezt a hatalmas presztízsveszteséget nem engedhetik meg maguknak. Éppen ezért semmi sem drága a status quo mesterséges fenntartásáért.
Ez az egész mintha a vietnami háborúra hajazna. Tudják arra a háborúra, amit Amerikának sosem volt szabad megnyerni. Csak fenntartani.
Szónokolunk a demokráciáról, papíron magasztos elveket deklarálunk, csak éppen amikor a megvalósítás nehéz ám felelősségteljes mozzanatához érkezünk, megérkezik a gyevi bíró.
Igen, valóban ennek kellene most következnie, de nektek mégsem jár annyi lóvét, ti sajnos nem részesedhettek ugyanúgy a támogatásból, veletek szemben alkalmazhatók ezek meg ezek a korlátozások. Igen, valóban, ti is az Unió tagjai vagytok, papíron ugyanannyi illet meg titeket is, mint ami minket, ti viszont nem vagytok mi. No, hát ennyit a jogegyenlőségről és demokráciáról. Van még kérdés? Nincs, nem is lehet.

Bizony, kedves barátaim. Mindenkinek ki kell vennie a részét az arányos közteherviselésből! Minket kivéve! Mindenkinek el kell számolnia az utolsó forintig bezárólag! Minket kivéve! Ja kérem, a törvényhozás az bizony felelősségteljes munka (qrvára nagy odafigyelést igényel ám, hogy benn hagyjuk a szükséges kiskapukat!), tökéletesen érthető tehát, hogy mi ingyen utazhatunk az egész ország területén, költségtérítést vehetünk igénybe doszt, az meg már nem is képezheti vita tárgyát, hogy az országban talán egyedüliként a saját fizetésünket is mi fogjuk megszabni. Úgyhogy innentől kezdve leszel szíves végre öngondoskodni magadról!
Anyu, parlamenti képviselő szeretnék lenni! Ide nekem az összes lóvét, de azonnal!
Véleménydiktatúra és ízlésterror. Mindösszesen ennyi, amit ez a belterjes szellemi sivárság nyújtani tud nekünk, méghozzá kéretlenül. Kicsit olyan ez, mint az ingyenes hirdetőújságok garmada, amit reggelente bedobnak a postaládába, vagy a lépcsőházba. De ott legalább van egy szemetes, amibe legtöbbször azonnal, olvasatlanul hajíthatjuk is bele, mert tudjuk róla, hogy szemét.
Mindeközben a szélsőjobboldali nyilas náci terrorveszélyről harsogó deviáns médiagépezet fülsiketítő robajjal dübörög tovább, mégpedig ezerrel. Ismét nem kell az ország dolgaival, a kormányzással foglalkozni, hódolhatunk tovább kedvenc időtöltésünknek, a bulvárkommunikációnak. Zajlik tovább a permanens kampány, mi pedig bele adunk apait anyait, elvégre valahogy a felszínen kell maradnunk, hiszen a szar lassan már a szánkig ér.
Valami bűzlik, de nemcsak Dániában!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.