Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Olimpia ideje alatt cenzurázni
  2008-08-01 22:22:55, péntek
 
  Olimpia ideje alatt cenzurázni az internet hozzáférést.
Mégsem lesz cenzúrázatlan internet
A korábbi ígérettől eltérően Kína mégsem biztosít szabad és korlátlan internet hozzáférést a külföldi újságíróknak a játékok alatt - közölte az olimpiai szervezőbizottság szerdán.



A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte, hogy az ügyet felvetik a kínai hatóságok előtt.
A játékokról tudósító külföldi újságírók is csak a cenzúrázott internethez férnek majd hozzá a fő sajtóközpontban - közölte a pekingi olimpia szervezőinek szóvivője. Szun Vej-tö elmondta, hogy a kínai vezetés által gonosz szektának beállított, és üldözött Falungong mozgalomhoz köthető oldalak a külföldi újságírók elől is blokkolva lesznek, és ezeken kívül még több weboldal is elérhetetlen lesz. A kínai szóvivő nem közölte, hogy milyen más oldalak lesznek elérhetetlenek. A már megnyílt pekingi sajtóközpontban dolgozó újságírók ugyanakkor elmondták, hogy nem tudták elérni az Amnesty International és a Human Rights Watch jogvédő szervezetek oldalait, valamint több híroldalt, köztük a BBC brit közszolgálati adó, és a német Deutsche Welle oldalát. Nem voltak elérhetőek a Tibet keresőszóval talált oldalak sem.
Kínai tisztségviselők teljes szabadságot ígértek a külföldi újságíróknak az olimpiai idejére, amikor nekik ítélték a rendezési jogot, és korlátlan hozzáférést az internethez. Jacques Rogge két hete az AFP francia hírügynökségnek adott interjújában kijelentette: nem lesz cenzúrázva az internet, és most először a külföldi média szabadon tudósíthat Kínából.
Az ausztrál olimpiai bizottság vezetője, a NOB-tag John Coate csalódottságának adott hangot a cenzúrázott internet miatt, és közölte, hogy a NOB ,,nagyon komolyan veszi" az ügyet. Coate ugyanakkor félelmének adott hangot, hogy a NOB-nak nincsen elég hatalma és befolyása a kínai vezetés meggyőzésére. A kínai szervezőbizottság szóvivője a cenzúráról szóló bejelentéssel egy időben kijelentette: ,,elégséges és megfelelő internetelérést biztosítanak külföldi újságíróknak a pekingi olimpia idejére". A korábban teljes szabadságot ígérő kínai hatóságok most már azt mondják: a külföldi újságírók szabadon írhatnak bármiről, ami az olimpiával kapcsolatos.
Forrás Hajdu online.







 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Peking levegője: szmog
  2008-08-01 22:08:56, péntek
 
  Peking levegője: szmog, de nem akármilyen.



A rossz minőségű levegő miatt még a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is felszólalt, közölve, hogy az olyan nagy állóképességet igénylő versenyek, mint a maraton futás elmaradhatnak, ha nem javul a helyzet.
A kínai hatóságok csütörtökön ismertették azt a légszennyezettség elleni vésztervet, amelyet akkor alkalmaznának, ha Peking levegője nem tisztulna az olimpia idejére.
(Már pedig nem fog tisztulni a levegő, s jelentősen veszélyezteti a sportolók teljesítményét és egészségét!!! Ez az én véleményem.)

A kínaiak további gyárbezárásokkal, még több autó kitiltásával az utakról és az összes építkezés leállításával védekeznének a szmog ellen, amely a jelentések szerint újra ellepte a ködös várost.
A kínai környezetvédelmi minisztérium honlapján megjelent, és az állami médiában széles körben ismertetett tervet akkor léptetnék életbe, ha az előrejelzések szerint ,,nagyon kedvezőtlen időjárási körülmények várhatóak". A vészintézkedések értelmében még több, nagyjából 460 ezer autót tiltanának ki Peking útjairól, leállítanák az összes építkezést a városban és több mint kétszáz gyár zárnának be a kínai fővárosban és környékén.
A kínai hatóságok július közepén nagyjából egymillió autót tiltottak ki Pekingből, és több mint száz erősen szennyező gyárat és építkezést leállítottak, hogy így csökkentsék a város légszennyezettségét. Az olimpiának otthont adó város levegőjének minősége szerdán sokat javult, de egyes szakértők szerint a tisztulást nem a kormányintézkedéseknek, hanem a kedvező időjárásnak, a szeles, esős napoknak köszönhetik. Csütörtökön már újra rosszabbá vált a helyezet, részben a városra ereszkedett köd miatt.






 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Mai napfogyatkozás videón
  2008-08-01 20:47:01, péntek
 
  Mai napfogyatkozás videón.

Mai nap fogyatkozás Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-08-01 20:23:59
feltöltő: maroka
nézettség: 6306
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: Mai, nap, fogyatkozás,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Mai nap fogyatkozás


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!





 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Ilyen jól éreztük magunkat
  2008-08-01 13:03:08, péntek
 
  Ilyen jól éreztük magunkat.



Kettő vízibicajjal voltunk a velencei tavon, s egymásnak dobáltuk a labdákat. Persze sokszor a vízbe pottyant a labda, akkor mindenki bele ugrott a vízbe és úsztunk a labdákért, mert hogy 3 labdával játszottunk.

 
 
1 komment , kategória:  saját készítés  
Szép, tiszta strand, mely ritk
  2008-08-01 12:47:11, péntek
 
  Szép, tiszta strand, mely ritkaság.



Tegnap Velence fürdőn voltam a strandon. Ilyen TISZTA strandot még nem láttam. Szemetes kosarak sűrűn vannak, a pénztárnál jegy váltáskor a dohányosok kérhetnek hamutartót, amit én is kértem, s ebben tettem a csikkeket.
A strand fűvezete is maximálisan karban van tartva, mint a mi a képen is látszik. Puha , mezítlábasan sétálva, nem szúrja meg a talpat.
A belépőjegy, pedig mind össze 200 Ft felnőttnek egész napra.


 
 
1 komment , kategória:  saját készítés  
Ma részleges napfogyatkozás va
  2008-08-01 12:03:28, péntek
 
  Ma részleges napfogyatkozás van.
Nálunk nem lesz látható, mert borús idő van.

Pénteken Közép-Európában részletes napfogyatkozást lehet megfigyelni, mégpedig csak megfelelő védő szemüveggel, hogy el ne felejtsük! Ellenkező esetben, a 6-22 százalékban eltakart nap komoly károkat okozhat a szemnek. Az előrejelzések szerint felhőtlen lesz az ég, így érdemes lesz 10 óra és 12 30 között az eget kémlelni. A jelenség kezdete 11 óra 2 perc, a vége pedig 12 óra 44 perc lesz. Augusztus elsején szerény mértékű, 15-23%-os napfogyatkozás lesz látható hazánkból. Pénteken délelőtt a Nap 18%-a, 14-én pedig a telihold 80%-a tűnik el az eget kémlelők elől. Újabb csak részleges napfogyatkozásra is 2011 januárjáig kell várnunk. Az 1999-eshez hasonló teljes napfogyatkozásra pedig, hát rossz rágondolni, egészen 2081-ig. Vagyis, az nagy valószínűséggel nélkülünk zajlik majd.
Ha valaki nem akar addig várni, akkor időben el kell induljon, hogy még péntekig elérje a Kanada-Grönland- Szibéria és Kína vonalat, ahol teljes lesz a napfogyatkozás, vagyis egészen két percig nem lesz

Napfogyatkozás kialakulása:



Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Hold a Föld és a Nap közé kerül, és a Hold árnyéka bolygónkra vetül. A jelenség a Föld felszínén állva csak az árnyék területéről figyelhető meg. A Nap és a Hold égen látható mérete (látszó átmérője) véletlen egybeesés miatt közel egyforma.
Mivel a Hold a Napnál 400-szor kisebb és 400-szor közelebb is van hozzánk, kedvező helyzetben az egész napkorongot eltakarhatja. Ezt teljes napfogyatkozásnak nevezzük. Részleges a fogyatkozás, amikor a Hold a napkorongnak csak egy részét fedi le. Utóbbi fázis tölti ki a fogyatkozás időtartamának legnagyobb részét a teljes fázis előtt és után, összesen közel két órán keresztül. Egy-egy napfogyatkozás alkalmával a részleges fázis a Föld több ezer kilométer széles területéről figyelhető meg, míg a teljes fogyatkozás, a totalitás csak egy keskeny, kb. 200 km széles sávból látható, onnan is maximum 7,5 percig.




 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Velence fürdő júl. 31
  2008-08-01 12:01:20, péntek
 
  Velence fürdő júl. 31.



Vízi bicikliről készítettem a képet.

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Virágos kertben
  2008-08-01 11:54:58, péntek
 
  Virágos kertben.





 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.