Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kuttor Csaba Pekingben léphet
  2008-08-10 20:45:53, vasárnap
 
  Kuttor Csaba Pekingben rajthoz állhat a pekingi olimpia augusztus 19-én, kedden megrendezendő férfi triatlon versenyén.



Az úszás befejeztével nagyon elől kell kijönni a vízből, mert csak így tudom elcsípni az első kerékpáros bolyt - kezdte a pekingi viadallal kapcsolatos terveinek megfogalmazását Kuttor Csaba. - Az első, mintegy egy kilométeres emelkedőn nem szabad leszakadnom, hiszen, ha ez sikerül, már ott ragadhatok az első csoportban. A bringán nem én fogom húzni a bolyt, de, ha egy mód lesz rá, akkor egy-egy kör végét megnyomom, hogy láthassák majd a képernyőn a feliratot: ,,Csaba Kuttor (Hungary)"! Ezzel ,,tartozom" az itthoniaknak. A futás során igyekszem mindent elkövetni azért, hogy harmadik olimpiámon maradandót alkossak. Az idei kanadai világbajnokságon 38. lettem, de mivel a pekingi mezőny nem egyezik meg a vb-mezőnyével, reálisan az első 30 között végezhetek az olimpián. Nem vagyok már mai gyerek, éppen a férfi verseny napján lépek a ,,krisztusi korba", vagyis akkor ünneplem 33. születésnapomat, így tehát többszörösen is meg kell becsülnöm a lehetőségeket.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A magyar trikolór látható
  2008-08-10 20:38:35, vasárnap
 
  A magyar trikolór látható vasárnap éjjel az Empire State Buildingen
A világ egyik leghíresebb felhőkarcolója, a New York-i Empire State Building keleti oldala piros-fehér-zöldbe öltözik vasárnap este a Magyar olimpiai csapat tiszteletére..
A szervezők az olimpiai játékok ideje alatt minden nap más résztvevő ország zászlóinak színével díszítik New York legmagasabb épületének tornyát, ezzel tisztelegve a sportolók és az olimpiai eszme előtt.
Az épület négy oldalán négy különböző nemzet zászlaját láthatják majd esténként a New York-iak, a kivilágítás egészen másnap reggelig tart. A magyar nemzeti zászló színei helyi idő szerint vasárnap este világítanak majd az épület keleti (Queens és az East River felöli) oldalán.
James Connors, az Empire State Building menedzsere a látványakció kapcsán elmondta: büszkék arra, hogy ezzel a gesztussal részesei lehetnek az olimpiai játékok világméretű eseményének, és kifejezhetik tiszteletüket azoknak a nagyszerű sportembereknek, akik egész életüket a sportnak áldozzák.
Az Empire State Building tetejének díszvilágítása különös jelentőséggel bír az amerikaiak számára. A legnagyobb ünnepeken világítják meg a tornyot a piros-fehér-kék amerikai nemzeti trikolór színeivel. A 34. utcai épület világítása rangot és megbecsülést jelent. Nem lehet könnyen elérni, hogy valamely színek megjelenjenek az épület tetején. Az 1956-os forradalom 50. évfordulóját szervező New York-i bizottság szerette volna elérni, hogy ebből az alkalomból október 23-án piros-fehér-zöld színekben pompázzon az Empire State Building, de kérésüket nem teljesítették.





 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kapás Boglárka úszó nem jutott
  2008-08-10 20:02:14, vasárnap
 
  Kapás Boglárka úszó nem jutott tovább a a délutáni előfutamon

Kapás Boglárka


Huszonkilencedik lett Kapás Boglárka, a pekingi olimpia 400 méteres női gyorsúszás vasárnapi előfutamai során. A tizenöt esztendős versenyzőnek tizenkét másodperccel kellet volna jobbat úsznia 4:16.22-es idejénél a döntőbe jutáshoz.

Öt számban voltunk érdekelve az úszóversenyek magyar idő szerint vasárnap délutáni előfutamai során, de sajnos egyik indulónknak sem sikerült kivívnia a továbbjutást.
A 100 méteres női hátúszás előfutamaiban Szepesi Nikolett képviselte hazánkat, de 1:01.77-es időeredménye csak a 24. helyre volt elég, így lemaradt a középdöntőről. Tudni kell ugyanakkor, hogy a Bp. Spartacus versenyzőjének a 200 méter hát a fő száma, így abban jobb eredményre lehet képes.
Kovács Norbert 58 induló közül 1:49.34-es időt úszva a 35. helyen végzett 200 méteres gyorsúszásban, amivel szintén nem jutott tovább.
A harmadik magyar résztvevő a délután folyamán Pecz Réka volt, de ő sem járt több sikerrel, mint honfitársai. A 41. legjobb időt érte el (1:12.17 ) a 49 induló között, így nem lesz ott a 100 méteres női mellúszás középdöntőjében.
Rudolf Roland kilenc indulót megelőzve a 36. lett (56.25 ) 100 méter férfi háton, ezzel ő is kiesett, míg a nap utolsó magyar reménysége, a mindössze 15 éves Kapás Boglárka 42 induló közül a 29. lett a nők 400 méteres gyorsúszásában, 4:16.22-es idővel.
Az utolsó vasárnapi úszószámban, a férfiak 4x100 méteres gyorsváltójában nem voltunk érdekelve, mégsem mehetünk el szó nélkül mellette, mivel az Egyesült Államok világcsúccsal (3:12.23) kvalifikálta magát a döntőbe. A korábbi rekordot (3:12.46) szintén az amerikaiak tartották.

A hatodik számban, a férfiak 4x100 méteres gyorsváltójában az amerikai csapat világcsúccsal jutott a döntőbe.









 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Böczögő Dorina tornász 16 éves
  2008-08-10 19:50:08, vasárnap
 
  Böczögő Dorina tornász 16 éves.
A legelső selejtezőcsoportban mutatkozhatott be élete első olimpiáján a békéscsabai tornásznő, Böczögő Dorina, méghozzá elit társaságban: a magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja a kínaiakkal és a románokkal (no meg sok más egyéni versenyzővel) szerepelt együtt.
Böczögő Dorina


Böczögő talajon kezdte a szereplését (13.925), majd ugrásban szólították (13.375), felemás korláton kapta legalacsonyabb (13.200), gerendán pedig a legmagasabb (13.950) pontszámát, és 54.450-es összpontszámmal zárt, amely az összetett 20.ik helyre volt elég.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Tunéziai bíró manipulálta a
  2008-08-10 19:40:29, vasárnap
 
  Tunéziai bíró manipulálta a meccset
PEKING 2008. Tóth László szerint a tunéziai bíró manipulálta a meccset, mert az oroszoknak érmet kell nyerniük az olimpián . A dzsúdószövetség elnöke szerint elvettek tőlünk egy aranyat
Fásultan nyilatkozott kiesést jelentő veresége után Ungvári Miklós, aki helyezetlenül zárt a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián.

Ungvári Miklós.



- Nagyon sajnálom, hogy most is előfordul igatságtalan bíráskodás. Pedig lehet, hogy aranyérmet is szeruett volna Ungvári Miklós. -
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke sokkal keményebben fogalmazott:
,,A tunéziai bíró egyértelműen manipulálta Miki meccsét Gadanov ellen. Szegény Ungi élete legjobb formájában érkezett Pekingbe, ledarálta a háromszoros Eb-győztes grúz Zaza Kedelasvilit, egyértelműen aranyesélyes volt, de ki merem jelenteni, hogy csalással kapott ki. A főbíró háromszor sújtotta Mikit: egyszer nem vett figyelembe egy oldalbíró által javasolt kokát, aztán visszaminősített egy jukót kokára, végül érthetetlen módon megintette őt három másodperccel a vége előtt. Gusztustalan, amit itt láttunk, de mivel finoman, a megengedett kereteken belül történt a csalás, nincs értelme óvni. Az európai szövetségnek orosz elnöke van, a nemzetközi dzsúdóalapítvány orosz kézben van, úgyhogy az oroszoknak nagyon kell egy érem - ennek megszületésében segédkezett ma a bíró. Meggyőződésem, hogy olimpiai aranyérmet vettek el a magyar dzsúdósporttól" - jelentette ki az MJSZ vezetője.






 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Kicsit nevessünk, igy hétvégén
  2008-08-10 19:02:38, vasárnap
 
  Kicsit nevessünk, igy hétvégén

Durrr...!!



Ennyire talán mégse



Jaajjj....!!!




 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Boczkó már biztosan éremért ví
  2008-08-10 14:34:28, vasárnap
 
  Boczkó már biztosan éremért vívhat, miután győzött a nyolc között.
A negyeddöntőben már magabiztosan vezetett a magyar vívó, amikor lengyel ellenfele megkapta 3. piros lapját
8.41 Boczkó-Zamortniak
Zawrotniak a nyolcaddöntőben a Kulcsár Krisztiánt búcsúztató kínai Jin Lien-csit ejtette ki, míg Boczkó a világranglista-vezető Fernandez Bricenót.
A lengyel kezdett jobban, 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett, de Boczkó 4-2-re fordított, majd már 5-2-re is elhúzott. Az első menet végére azonban 5-4-re feljött a lengyel.
A második három perc elején Zawrotniak egy vitatható találattal egyenlített, ám 6-5-re ismét Boczkó vezetett, majd a lengyel támadott és talált, de a következő tus ismét a miénk volt, így őrizte előnyét Boczkó.
7-6-nál nem adtak meg egy tust a magyarnak, aki ezután kikérte a videót, csakhogy az eredmény ezután sem változott. Viszont a folytatásban kétszer újra Boczkó talált, így előbb kettő, majd három tussal is elhúzott, miközben állandó viták és sorozatos videovisszanézések szakították meg az asszót.



Boczkót nem zökkentették ki a történtek, 13-8-ra ellépett, és végül nyert is, miután háromszor is piros lapot kapott a lengyel.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Boczkó Gábor bejutott a legjob
  2008-08-10 14:12:31, vasárnap
 
  Boczkó Gábor bejutott a legjobb négy közé





Boczkó: A gyenge bíráskodásért nem nekem kell szégyenkeznem
Boczkó Gábor remek vívással három ellenfelét is legyőzte a férfi párbajtőrözők versenyében, és ezzel a legjobb négy közé jutott. A magyar vívó a három győzelmét követően a Nemzeti Sportnak elmondta, a rendkívül gyenge játékvezetés gyakran sokkal nagyobb zavart okozott számára, mint az aktuális ellenfél
,,Na, most már van egy kis időm, továbbá elődöntőbe jutottam, lehet szó egy összegzésről" - kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Boczkó Gábor, miután a negyeddöntőben legyőzte a lengyel Zawrotniakot
Szóval, Rotával nyögvenyelős csörtét vívtam, azt tudni kell, hogy tizennégy éve, juniorkorunk óta párhuzamosan halad a pályafutásunk, s az esetek kilencvenkilenc százalékában én nyerem az összecsapásainkat - mondhatni, Alfredo az én emberem. Idén is már kétszer megvertem egyéni világkupa-versenyen, háromszor csapatviadalon. Nem is csoda, hogy most megpróbált valamit újítani ellenem, s olyan értelemben sikerült is neki, hogy a végén egyetlen tuson múlott a győzelmem - fogalmazott Boczkó az első meccsével kapcsolatban, melynek hajrájában a mérkőzésvezető került középpontba.
A bíró ugyanis nem vette észre, hogy Rota lelépett a pástról, de Boczkó ezt jelezte, és ennek köszönhetően technikai tussal megnyerte a mérkőzést. ,,Nagyon észnél voltam, s amikor lelépett a pástról, azonnal jeleztem. Lehet azt mondani, hogy szerencsém volt, de miért lépett le kétszer?" - fogalmazott ezzel kapcsolatban a magyar vívó.
A legjobb nyolc között a venezuelai Fernandez Bricenót győzte le Boczkó, és ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy a világranglista vezető személyében egy roppant kemény riválist sikerült megvernie meglehetős magabiztossággal, 15-9 arányban.
Ezt követte a lengyel Radoslaw Zawrotniak elleni összecsapás, ahol ismét a zsűri került a középpontba azzal, hogy különböző okokból állandóan megszakították a küzdelmet. egyértelmű győzelmet arattam
,,Először is nem kellett volna passzivitásért meginteni bennünket, aztán meg joggal figyelmeztették piros lapokkal Zawrotniakot , mert folyton reklamált - nyilatkozta Boczkó, miután bejutott a legjobb négy közé. -Teljesen egyértelműen győztem Radoslaw Zawrotniak ellen. A nézők számára viszont valószínűleg nehezen volt követhető a meccs, és ezért a zsűri a felelős. Szerintem mindenféle balhé nélkül is én nyertem volna a csörtét, a gyenge bíráskodásért nem nekem kell szégyenkeznem."




Szül. év: 1977.04.04.
Sportág: vívás, párbajtőr egyéni és csapat
Eredmények: Európa-bajnok, Eb-2., vb-3., olimpiai 2.





 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Káté Gyula kikapott a ír John
  2008-08-10 14:04:24, vasárnap
 
  Káté Gyula kikapott a ír Johntól.
Káté Gyula


ÖKÖLVÍVÁS. Balzsay Károly szövetségi kapitány szerint sokat tanult korábbi vereségeiből az ír Johnny Joyce
Káté: ,,Nem értem, mi történt velem, pedig mindent megpróbáltam"
Káté Gyula a legjobb tizenhat közé kerülésért 9:5-ös pontozással kapott ki az ír Johnny Joyce-tól. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes MTK-bunyós ezzel leginkább önmagának okozott óriási csalódást.
A 26 éves sportoló a mérkőzés után csak ennyit tudott kinyögni: ,,Nem értem, mi történt velem, pedig mindent megpróbáltam. Roppant elkeseredett vagyok..."
Balzsay Károly szövetségi kapitány már konkrétabb szakmai elemzésre is vállalkozott.
,,Amikor lepergett a meccs, sokunkban kétségek voltak a pontozás korrektségét illetően, de miután - a sportág történetében először - a nagy kivetítőn lassítva bemutatták a pontot érő ütéseket, sajnos bebizonyosodott, hogy helyesen nyomták a gombot a pontozók" - mondta Balzsay.
,,A harmadik menet közepéig, amikor 5:4-re vezetett az ír, Gyula partiban volt, akkor elkezdett futni az eredmény után, s ezeket a próbálkozásokat Joyce ügyesen megkontrázta. Gyula korábban már többször legyőzte ezt a srácot, de a jelek szerint ők többet tanultak a vereségekből, mint Káté a győzelmekből. Egy közhelyet tudnék most citálni, márpedig a közhelyek általában nagy igazságokat tartalmaznak: az ellenfelet mindig akkor kell megverni, amikor találkozunk vele. Káténak ez most sajnos nem sikerült" - tette hozzá a kapitány.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Szívszorító pillanatok Pekingb
  2008-08-10 13:47:50, vasárnap
 
  Szívszorító pillanatok Pekingben: együtt lobbizott a békéért az orosz és grúz sportlövő
2008. augusztus 10. 11:36
Natalia Paderina orosz és Nino Szalukvadze grúz sportlövő ölelkezve lépett fel a dobogóra vasárnap az alábbi képen látható.



Ölelkezve lépett fel a dobogóra Natalia Paderina orosz és Nino Szalukvadze grúz sportlövő a pekingi olimpián, vasárnap. Az ezüstérmes orosz és a harmadik helyezett grúz sportolónő ezzel a két ország között a napokban kialakult háború befejezésére és a béke mielőbbi megkötésére szerette volna felhívni a figyelmet.
két versenyző a kínai Huo Wenjun mögött végzett a nők 10 méteres légpisztolyos versenyében. Paderina és Szalukvadze korábban csapattársak is voltak a szovjet válogatottban, most azonban hazájuk háborúban áll egymással. A két sportoló - elmondásuk szerint - a mai napig jó barátok és ebbe semmilyen politikát nem kevernének bele.
Grúzia és Oroszország között két napja robbant ki a háború. Az összecsapásokban a hivatalos közlések szerint már több százan meghaltak. A grúz kormány korábban tervezte atlétái visszahívását is a pekingi olimpiáról, a sportolók végül azonban maradhattak Kínában.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.