Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Cseh L . elsőnek úszik 200 pil
  2008-08-11 23:42:58, hétfő
 
  Cseh Laci . elsőnek úszik 200 pillangón
Utolsó 50 méteren elsőnek fordul



Fotó: saját



Fotó saját

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kép beillesztése blogba
  2008-08-11 23:02:25, hétfő
 
  Kép beillesztése blogba, kommentbe.
1) kép kiválasztása a képtárba
2) klikk a képre, nagy kép fog megjelenni
3)klikk a nagy képre, kis kép fog megjelenni
http://s1.images.www.tvn.hu/2008/09/24/10/16/www.tvn.hu_7e61adb78e5a3eddbde050f2a ccb530b.gif
4) a böngészőbe jelöld ki a kép linkjét. CTRJ+C
5) Blog vagy kommnetbe illesztd be a kép jelét kep /kep



6) Illeszd be a kép linkjét a kep jelek közé. CTRL+V
Sok sikert mindenkinek.

 
 
1 komment , kategória:  Informatika  
Érem gyűjtemény az Olimpián.2
  2008-08-11 22:38:07, hétfő
 
  Érem gyűjtemény az Olimpián.
Délután


Kétségeim vannak a Magyar arany, ezüst, bronz érmek számai felöl.
Este 22 órakor



Én részemről 5 aranyat jósoltam, de eddig még nem jött be.
Nem csak a sportlóinkon múlik.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Cseh László pilangó úszás
  2008-08-11 22:32:39, hétfő
 
  Cseh László pilangó úszása
Cseh László nem sokkal az olimpia előtt döntötte el, hogy indul 200 pillangón is, és milyen jól tette!



A 400 vegyesen olimpiai ezüstérmes klasszis 1:54.48-at úszott, amivel több mint 2 másodpercet javított korábbi egyéni legjobbján. Cseh a második legjobb idővel került a középdöntőbe Michael Phelps mögött

Gratulálok neki.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Cselgáncs Baczkó Bernadett
  2008-08-11 14:55:30, hétfő
 
  Baczkónak nem sikerült a bravúr, végül a hetedik helyen zárt
CSELGÁNCS. Az 57 kg-os súlycsoportban szereplő versenyzőnk a vigaszágon a bronzéremig menetelhetett volna, de elbukott.
Baczkó Bernadett vereséggel kezdte meg szereplését a pekingi ötkarikás játékokon, de a magyar származású - azonban már régóta ausztrál színekben versenyző - Pekli Mária elleni elveszített meccs nem jelentette a végső búcsút. Sportolónk a vigaszágon folytathatta szereplését, ahol Neszria Dzselasszit legyőzve még a bronzra is esélye volt, de a francia Barbara Harel megállította, így a hetedik helyen zárt.
Fehérben Baczkó Bernadett



Nem kezdte jól szereplését Baczkó Bernadett a cselgáncsozók női 57 kilogrammos súlycsoportjában. A világbajnoki bronzérmes magyar sportolónő a bajai születésű, de már ausztrál Pekli Máriától kapott ki.Szerencsére ezzel azonban nem ért véget Baczkó szereplése, hisz Pekli továbbment, és ezzel a KSI világbajnoki harmadik kiválósága a vigaszágon folytathatta a tunéziai Neszria Dzselasszival ellen, akit éppen Pekli búcsúztatott.
Az afrikai dzsúdós négy percig bírta a magyar ellen, aki ekkor vazaarit érően vitte földre őt, majd az akció folytatásaként leszorítást indított. A rivális tehetetlenül vergődött a magyar kőkemény ölelésében 25 másodpercig, mígnem a bíró felmutatta az ippon jelét.
,,Dühös és ideges voltam a vereségem után, ráadásul a tunéziai lányt csak egy spanyolországi edzőtáborból ismertem. A taktika mindenesetre bevált, felszabadultam, úgyhogy jöhet a következő ellenfél" - nyilatkozta az MTI-nek Baczkó. Ekkor úgy festett a helyzet, hogy a világbajnoki bronzérmes sportolónknak még egy meccset kellet nyernie azért, hogy biztosan pontszerző legyen, azonban lehetséges ellenfelei között volt a címvédő német Yvonne Bönisch is. Nos Athén aranyérmesét elkerülte Baczkó, helyette kapta a nem túl veretes eredménysorral rendelkező, de ugyancsak nehezen verhető francia Barbara Harelt.
Ő igen kellemetlen ellenfél, jobban örültem volna az általa legyőzött németnek, de egy-két perc elteltével általában elfárad, akkor jövök majd én. Jó előjel, hogy a tavalyi vb-n megvertem őt a négy közé jutásért" - mondta cselgáncsozónk.
,,Most kicsit kifújom magam, aztán a melegítőteremben az edzőmmel nagyon rá kell pörögnöm a folytatásra" - nyilatkozta a Baczkó Harel elleni meccs előtt. A hétfő délben kezdődő találkozón aztán nem sikerült a győzelem, a francia dzsúdós a vége előtt 16 másodperccel vazaarival vitte a földre Baczkót, amely után sportolónk könnyebben meg is sérült, ezért már nem volt ereje egy utolsó nagy rohamra. Vereségével a KSI versenyzője hetedik, sajnos nem pontszerző helyen zárta az ötkarikás játékokat.
A magyar küldöttség három nap után két hetedik helynél tart - szombaton a 48 kg-os Csernoviczki Éva jutott el odáig -, a keddi ,,magyar szünnap" után pedig szerdán Mészáros Anettet (70) szólítják tatamira.

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Érem gyűjtemény az Olimpián
  2008-08-11 14:48:05, hétfő
 
  Érem gyűjtemény az Olimpián.
Szomrú valóság


Kétségeim vannak a Magyar arany, ezüst, bronz érmek számai felöl.
Este 22 órakor



Én részemről 5 aranyat jósoltam, de eddig még nem jött be.
Nem csak a sportlóinkon múlik.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Sidi Péter sportlövészet
  2008-08-11 14:33:22, hétfő
 
  Sidi Péter sportlövészet
Döntőben 6. lett.



Itt, ebben a környezetben jutott döntőbe Sidi Péter, a világranglista harmadik helyezettje, méghozzá a hatodik helyen a férfi légpuskások versenyében.
Sokáig tartotta a hatodik helyét, ám a hetedik sorozatban egy remek 10.7-tel feljött ötödiknek, majd a következőben 10.8-at lőtt - ennél jobbat senki sem az egész versenyben -, s ezzel a komáromi fiatalember holtversenyben már a negyedik helyen állt, a vérmesebb kollégák pedig az éremszerzésben is reménykedtek.
Aztán szertefoszlott a káprázat: a kilencedikben 10.2-t, az utolsó, tizedik sorozatban pedig kerek tíz kört teljesített a harmincéves magyar sportoló, így ötödik lett, azonos pontszámmal a orosz Konsztantyin Prihodcsenkóval. Ilyenkor szétlövés jön, s ez következett most is; a láthatóan teljesen elfáradó Sidi mindössze 9.1-et teljesített, így az orosz a nem túl acélos tíz egésszel is megelőzte.
Az olimpiai bajnok az indiai Abhinav Bindra lett, aki a végén 10.8-at durrantott, s ezzel megelőzte a kínai Csu Csi-nant és a sokáig vezető, az utolsó sorozatban mindössze 9.7-et produkákó finn Henri Häkkinent.
A 25 éves, pandzsábi Bindra India első olyan olimpiai bajnoki címét szerezte, amely nem gyeplabdában született - utóbbiból van nyolc, de most a válogatott, kisebb nemzeti tragédiát okozva, ki sem jutott Pekingbe.
Bindrának egyébként sokáig magyar szövetségi kapitánya volt Szucsák László személyében, akiről az újdonsült olimpiai bajnok a sajtóértekezleten meg is emlékezett. Sidi Péter nem tűnt szomorúnak a vegyes zónában.
,,Sajnos az alapversenyben nem hoztam ki magamból a maximumot, az lett volna az igazi, ha egy körrel többet viszek magammal a döntőbe - mondta Sidi. - Nem baj, két számom még hátra van, habár az is igaz, hogy a 10 méteres versenyben vagyok kétszeres Európa-bajnok."
,,A 3x40 méteres számban összejöhet egy érem, a fekvő testhelyzetű egy kicsit lutri. Nagy volt az idegfeszültség, tudják, a sportlövészet nem olyan, mint a boksz vagy az atlétika, ahol kiüti vagy kifutja magából a stresszt az ember" - tette hozzá.

Kisvárdai István, Sidi edzője is elégedett volt.
,,Döntőbe jutni mindig jó eredmény, most is az, különösen ebben az erős mezőnyben. Péterrel tizenhat éve dolgozom együtt, olyan, mintha a fiam vagy az öcsém lenne, tudom, hogy van még benne bőven tartalék - mondta Kisvárdai. - A sportlövők karrierje harmincéves korukban kezdődik igazán, s Péternek ez már a harmadik olimpiája."
,,Sajnos Magyarországon nincs fedett lőtér, de ebben a szezonban minden segítséget megkaptunk a szövetségtől, télen tudtunk edzeni Németországban, Ausztriában, a csehországi Plzenben, sőt még az amerikai olimpiai szövetség Colorado Springs-i táborában is. Péterhez hasonlóan én is izgatottan várom a további két számunkat" - tette hozzá a tréner.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Értékelés a Magyar vízipóló nő
  2008-08-11 14:24:05, hétfő
 
  Értékelés a Magyar vízipóló női mérkőzésről.
Godova Gábor nagyon fontosnak tartja a hollandok elleni győzelmet, de a csapat mérkőzés elején nyújtott teljesítményével nem teljesen elégedett.
Pele Anikó


,,Azt sulykoltuk a lányokba, hogy ne izguljanak, ne legyenek a kelleténél feszültebbek, ugyanolyan tornaként fogják fel az olimpiát, mint amelyeken már több tucatszor medencébe ugrottak - mondta Godova. - Tízen ott voltak Athénban is, ez persze sokat segített, hogy ne legyen probléma, ennek ellenére nem a megbeszéltek szerint kezdtünk: az ellenfél legjobbja nem lőhetett volna kapura, ehelyett három gólt is lőtt."
,,Ezt követően rájöttek a lányok, lehet abban valami, amit a meccs előtt beszéltünk, s ezzel a védekezésünk egy csapásra összeállt. A fórjainkat sokat gyakoroltuk, mint látható volt, nem véletlenül. A vezetésünk birtokában mintha egy kicsit megijedtünk volna, de a Patrícia által kivédett ötméteres és néhány holland hiba után észhez tértünk, s voltaképpen nagyobb izgalom nélkül hoztuk a meccset. Ez a két pont kulcsfontosságú a folytatásra is gondolva" - tette hozzá a kapitány.

Valkai Ágnes elmondta, az egész találkozó alatt bízott a magyar válogatott győzelmében.
,,Végig éreztem, hogy meglesz a meccs. Nagyon együtt van a társaság, jól érzi magát itt Pekingben, nagy tervei vannak. A hollandok ellen ennyi kellett, megcsináltuk, megyünk tovább" - mondta Valkai.

Horváth Patrícia, az ötméterest is védő magyar kapus nagyon boldogan beszélt a hollandok legyőzése után.
,,Az elején talán érződött a feszültség, de idővel a megbeszéltek szerint játszottunk. Az ötméteres? Tudtam, hova lövi, mindig oda szokta, az elsőt is megfoghattam volna. A hollandoknál sok az elsőolimpiás játékos, talán ezért is hibáztak többet. Mondom ezt én, az elsőolimpiás... - mosolyodott el Horváth Patrícia. - Nagyon jól érzem magam, boldog vagyok, és bízom a csapatban."
Forrás: Nemzeti sport




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Női tőrözők, Magyarok kiestek
  2008-08-11 14:15:49, hétfő
 
  Nincs már magyar versenyző a női tőrözők egyéni versenyében.

Varga Gabriella és Mohamed Aida búcsúja után Knapek Edina is vereséget szenvedett női tőr egyéniben. Knapek ugyan bejutott a legjobb nyolc közé, de ott a kétszeres egyéni olimpiai bajnok, többszörös világbajnok, világranglista-vezető Valentina Vezzali várt rá, és az olasz érvényesítette a papírformát...

A legjobb 32 között
Knapek Edina izgalmas mérkőzésen jutott tovább a 32-es tábláról, a magyar sportolónő 15-13-ra verte meg a kínai Szun Csaót.
Mohamed Aida az első fordulóban a Los Angeles-i olimpia egyéni bajnoka, a ma már kanadai színekben versenyző 50 éves kínai Luan ellen győzött, míg Varga Gabriella a venezuelai Mariana González Parra felett diadalmaskodott.

A legjobb 16 között
Varga Gabriella és Mohamed Aida egyaránt sima vereséget szenvedett a legjobb 16 között a női tőrözők egyéni versenyében, Knapek Edina viszont győzött, így a nyolcaddöntőt követően ő maradt az egyetlen magyar a mezőnyben.
Mohamed Aida az orosz Lamonova ellen vívott és sima vereséget szenvedett. Lamonova már az asszó elején elhúzott, és végig magabiztosan őrizte előnyét Mohameddel szemben, az utolsó három perc előtt már 8-3-ra is vezetett. Sőt a folytatásban újra az orosz talált, méghozzá háromszor egymás után. Lamonova végül 15-5 arányban győzött.
Varga Gabriella a dél-koreai Nam Hjun Hi elleni nyolcaddöntőben csak az ellenfél 6-0-s vezetésénél tudta megszerezni az első találatát.
Nem sokáig örülhettünk azonban, mivel az ázsiai újabb két tust ért el, s ezzel már 8-1-re ment. Varga az utolsó másfél perc előtt még megpróbált rohamozni, de semmi sem sikerült neki, nem tudta megszúrni a koreait.
Ekkor már látszott, hogy nem sikerül majd a továbbjutás, hiszen túl nagy volt az ázsiai előnye, aki végül 15-4-re meg is nyerte a meccset.

A legjobb 8 között
Knapek Edina sajnos nem tudott meglepetést szerezni Vezzalival szemben. Az olasz az összecsapás elejétől kezdve folyamatosan adta a tusokat.
A képen ő látható


Knapek 6-0-s hátrányban érte el az első találatát, de Vezzalit ez sem zökkentette ki. A második menet közepén már 9-2-re vezetett a címvédő Knapek Edina ellen, akinek semmi sem jött össze. Végül 15-3-ra győzött Vezzali.
Ezzel eldőlt, hogy továbbra is Maros Magda marad az (eddigi) utolsó olimpiai érmes magyar női tőröző, aki 1980-ban, Moszkvában második lett. Persze Knapekék még javíthatnak a csapatversenyben.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kézilabda Magyarok-Brazilia
  2008-08-11 12:49:02, hétfő
 
  Kézilabda Magyarok-Brazilia 28:28

Tomori Zsuzsanna:
"Kérdeztem Görbét és Ferling Dettit, hogy mit csináljak, azt mondták, lőjem el egyből, mert szétnyílik a fal. De jobban örültem volna, ha a három zicceremet belövöm, mert akkor nyerünk. A második félidőben megfogtak minket védekezésben, sok helyzetet hagytunk."
Képek a kézis lányokról az alábbi linken:
Link

Az utolsó másodpercben dobott góllal mentett pontot a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen a pekingi olimpia csoportmeccseinek második fordulójában.
Akárcsak a svédek ellen, ezúttal is a mintegy 200 fős magyar szurkolótábor "Szervusztok!" és "Itthon vagyunk, itthon vagyunk!" kiáltásai fogadták a kivonuló csapatokat. A játékosok a labdarúgásból kölcsönzött módon az ellenfél mezébe öltöztetett gyerekeket vezettek kézen fogva, akik különösen élvezték a bemutató ceremóniát, a hangulat fokozásáról pedig a kivezényelt, s egyensárgában pompázó hazai önkéntesek gondoskodtak. Protokoll részről Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kamuti Jenő főtitkár és Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke drukkolt Görbiczéknek.
Tóth lövése szállt mellé, Pálinger hárított, Görbicz betalált, a magyar kapus újabb védése után pedig Kovacsicz, majd Szamoránsky góljával pillanatok alatt 3-0 volt az eredmény. Az 5. percben azonban egyenlítettek a brazilok, sőt egy leindítás után Pelé névrokona, Nascimento is betalált (3-4), ezért időt kért Hajdu János szövetségi kapitány. Ez megtette a hatását, a magyarok elhúztak 7-4-re, a 19. percben pedig már ötgólos volt az előny (12-7). A különbség a szünetig megmaradt, a magyarok tetszés szerint érték el góljaikat, különösen a sérülését már teljesen feledni látszó Görbicz volt elemében, egy kihagyott hetese ellenére hatszor talált be.
Fordulás után két emberelőnyt kihasználva öt perc alatt egyenlítettek a brazilok. Sikerült két góllal ellépni, de hátrányban ismét döntetlen lett az állás (20-20). A 25. percig fej-fej mellett haladt a két együttes, a dél-amerikaiak keményebben védekeztek, a magyarok főleg egyéni akciókból voltak eredményesek, de sok helyzet kimaradt, s Görbicz újra büntetőt hibázott. Kovacsicz kiállítása alatt átvették a vezetést az egyre lelkesebb brazilok, akik az utolsó percre egygólos előnnyel fordulhattak (27-28), s ekkor veszni látszott a mérkőzés. A sorozatos faultok miatt 1 mp-cel a vége előtt még mindig az ellenfélnél vezetett, Tomori a dudaszó pillanatában talált a hálóba egy szabaddobás után.
A magyar csapatból ismét Pálinger és - bár sok labdát eladott - Görbicz vitte a prímet, mellettük a beállós Szamoránsky nyújtott kiemelkedőt. Továbbra is negatívum viszont az átlövő Tóth teljesítménye, aki két meccsen mindössze három gólt lőtt, s ezúttal végleg kiállították.
Eredmény:
B. csoport, 2. fordulő:
Magyarország-Brazília 28-28 (17-12)
Peking, 1000 néző
Magyarország: Pálinger Katalin - Kovacsicz Mónika 6, Tomori Zsuzsanna 3, Szamoránsky Piroska 6, Tóth Tímea 1, Görbicz Anita 8/3, Vérten Orsolya 2
Csere: Hornyák Ágnes, Ferling Benadett 1, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella 1
A brazil gólszerzők: Amorim 10, Nascimento 6/1, Oliveira 4, Santos 4/1, Rosas 2, Silva 1, Cavaleiro 1
Hétméteres: 6/3 illetve 2/2
Kiállítás: 12 illetve 10 perc

A magyarok következő ellenfele Németország szerdán.
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.