Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Jeszenszky bűnös mellébeszélő!
  2008-08-13 23:47:41, szerda
 
  Olvasói vélemény Y-tól:


Jeszenszky beszédje fényes példája az "elsikkasztott" rendszerváltás BŰNÖS mellébeszélő értelmiségének demagóg tudálékos, és amellett ERŐSZAKOSAN meggyőzni kívánó, a hallgatóságot félhülye analfabétának néző, bélyegző cinizmusára!!!

Nagyon ideges voltam a beszéd elkezdésekor, és ahogy tovább olvastam, ez az ideges nyugtalanság fokozódott!!

VESZÉLYES! Igazságokat kever féligazságokkal, és HAZUGSÁGOKKAL! Mindeközben elbújik a sorok mögé, maga elé tolva másokat, azt sem tisztelve, hogy az idézett személy nem tud helyt állni a neki tulajdonított gondolatokért!

A saját felelősségéről NEM SZÓL, PEDIG FELELŐS KÜLÜGYMINISZTER VOLT! Elkeni az igazságtételt részt, ami ALAPVETŐEN FONTOS LETT VOLNA, ÉS AMELY RÁKFENÉJE A MAI ZŰRZAVAROS ERKÖLCSMENTES VILÁGUNKNAK, ITT KIS MAGYARORSZÁGON!

Dr. Zétényi Zsolt ügyét is elkeni, SZEMÉLYESEN VAN SZERENCSÉM ŐT ISMERNI, ÉS A SAJÁT SZÁJÁBÓL HALLOTTAM AZ IGAZSÁGTÉTELI TÖRVÉNYJAVASLAT MEGÖLÉSÉNEK IGAZ TÖRTÉNETÉT!!!!

Piedesztálra emeli Amerikát, a Globalizmust, Izraelt, sőt úgy védi ezeket, mint más egészséges ember a Hazáját VÉDI!!! Azért mert valami világtrend, nem jelenti azt, hogy le kell feküdni neki!!! Jó országvezetők tudomásul véve a világtrendeket, FOGGAL-KÖRÖMMEL VÉDIK A HAZÁJUK JAVÁT, ÉS NEM FÖLÖZIK LE A HAZSNOT HAZÁJUK KIFOSZTÁSÁBÓL, ÉS NEM NYELIK LE A MORZSÁT A JUS PRIMAE NOCTI UTÁN, MINT A GYÁVA NEMESEK A KIRÁLY ÁLTAL MEGRONTOTT ASSZONYUKAT ELFOGADTÁK ÖRÖMMEL, HA EZZEL AJÁNDÉK JÁRT!!! GUSZTUSTALAN, FUJJ!

Ez az elkenősdi számomra undorító, ÉS SEHOVÁ NEM VEZET!

sZOMORÚ A VÉLEMÉYNEN


Kedves Pista, hogy vártál ezektől kárpótlást a hazamentő cselekedetedért, hog yvártál rehabilitálást azoktól, AKIK SEGÍTETTEK LERABOLNI ÉDES HAZÁNKAT!

ÉS OST MÉG A BABÉROKAT IS MAGUKNAK KÖVETELIK!

Ó BÁRCSAK VAK, SÜKET ÉS NÉMA LENNÉK, HOGY NE KELLENE LÁTNOM, HALLANOM, ÉS ÉRZENEM A GYALÁZATOT, AMIT SZEGÉNY HAZÁMMAL MŰVELNEK ANNAK DURVA MEGRONTÓI, MEGGYALÁZÓI, AKIK MAGYAR FŐURAK, ÉS HÁNYSZOR MEGTÖRTÉN EZER ÉV ALATTT, HOGY A SAJÁT FŐURAINK OVLTAK A LEGNAGYOBB RABLÓK!!! E KIS HAZÁBAN!

Dózsát megégették, ha nem teszik, nincs Mohács!! stb.!!!

FUJJ, ÉS MÉGEGYSZER,


FUJJ, GYÁVA, ALJAS NAGYURAK, NEMZETÁRULÓK!

LE VELÜK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jeszenszky szárszói beszéde
  2008-08-13 22:20:07, szerda
 
  Tisztelt Hallgatóság!



Az 1988-as Szárszói Front és az 1943-as Magyar Élet-Tábor között volt hasonlóság. Elsősorban az, hogy mindkettő egy közelgő rendszerváltozást érezve, a magyar nemzet jövője iránti felelősségérzettől vezérelve akarta áttekinteni a veszélyeket és a lehetőségeket. Abban is hasonlít a két tanácskozás, hogy a résztvevők mindkét esetben egyetértettek a még fennálló rendszer eltakarításának szükségességében, de a jövőt illetően a nézetek meglehetősen heterogének voltak. Ezt az előadók későbbi pályája, politikai megnyilatkozásai alátámasztják. Miközben ma is indokolt tisztelettel adóznunk a 43-as Szárszónak és rendezőinek, a Soli Deo Gloria református szervezetnek, félelmetes figyelmeztető is, hogy a 43-as találkozót köszöntötte az illegális Kommunista Párt, annak több későbbi vezetője pedig, néhány gyöngébb jellemű vagy ítélőképességű társutassal együtt, részt vett és felszólalt a tanácskozáson. Erdei Ferenc, Darvas József és Dobi István neve jelzi, hogy merre vezetett az egyik szárszói út. Az sem véletlen, hogy a negyvenedik évforduló alkalmából kiadott kötet előszavát Kállai Gyula írta. A fiatalabbak kedvéért: ő Kádár János egyik cinkosa, bábkormányának tagja, később az ún. Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnöke volt.



Mindezt azért idézem fel, mert látnunk kell, hogy a nemzeti gondolat, a magyar hazafiság, ha a politikai centrumban áll, akkor a legfontosabb vezérelv, de a követőket demagóg jelszavakkal, jól hangzó, de üres frázisokkal könnyen félre lehet vinni valamelyik politikai szélsőség irányába. Ma nyilasnak vagy kommunistának csak néhány hóbortos alak vallja magát - sajnos a Kossuth-téren és az interneten azért nekik is jut pódium -, de 1993. nyarán, egy ugyancsak Szárszóra emlékező tanácskozás kapcsán a már súlyosan beteg Antall József egy ma is rendkívül aktuális interjúban fejtette ki, hogy"a nemzeti liberális és demokrata, a nép iránt elkötelezett gondolkodást az európaisággal együtt kell vállalni és képviselni. Aki ezek bármelyikét elhanyagolja, vagy elveti, az árt az országnak," figyelmeztetett a Pálfy G. Istvánnak adott interjúban.



A mostani tanácskozás programját nézve, s még inkább a Szőcs Géza és Mészáros László által szerkesztett ,,Elárvult szabadság" című kötetet olvasva, leginkább pedig a hazai ún. jobboldali médiát figyelve úgy látom, hogy a mai magyar kormány gyászos, káros működésével elégedetlen értelmiség számos tagja, hangadója nagyon sikamlós talajon járkál, amikor jogos elégedetlenségében az ország jövőjét kockáztató eszméket hirdet.



Én sosem szoktam rébuszokban beszélni, elutasítom a sunyi kétértelműséget. Pár éve megjelent és egyre hangosabb az a nézet, hogy nem történt meg a rendszerváltozás, azt elsikkasztották, elrontották, elárulták. (Ezt sugallja a Szőcs-féle kötet is, amelynek eredeti címe is ez volt.) Antall ,,paktumot" kötött, a mesékben hívők szerint még 1989-ben a Rózsadombon, majd az Új Gonosz hazai képviselőivel, ügynökeivel 1990. áprilisában. Az ilyen blődségeket egyhangúan vissza kellene utasítania legalább azoknak, akik közelebbről ismerték Antallt, akik pártjának, kormányának tagjai, hivatalának munkatársai voltak. Szomorúan látom, hogy kevesen tesszük ezt, azt is visszhang nélkül, miközben a hazugságokat lapok és TV-csatornák terjesztik.



De lépjünk túl Antall József személyén. Mit akart 1989 nyarán a magyar értelmiség, s kiemelten a Szárszói Fronthoz csatlakozottak? Demokráciát, többpárt-rendszert, piacgazdaságot, szabadulást a szovjet függésből. Puha diktatúra, fusizás, hálapénz, öncenzúra, ,,három T", fridzsiderszocializmus helyett szabadságot, magántulajdont, szabad gazdasági versenyt, szabad sajtót, társadalmi szolidaritást. Mindezt akartuk és mindezt meghozta a rendszerváltozás. Forradalmat, vérontást, akasztásokat 1989-90-ben senki sem követelt, senki sem kívánt - hangosan legalábbis nem. Akkoriban büszkeséggel mondta mindenki, hogy ,,egyetlen pofon nem csattant el." Ahogy 1956-ra is nem néhány népítélet volt a jellemző, hanem a rend, a betört kirakatok érintetlenül hagyása, a bűnösöket is megvédtük a népharagtól, készülve a törvényes felelősségre vonásra. Na erre mondják, hogy ez maradt el. Nem igaz, hogy ezt Antall és kormánya nem akarta. Akarta. Csak a legtöbb esetben hiányzott a jogalap, az Alkotmánybíróság elvetette az igazságtételi csomagot, betű szerint ragaszkodott az elévüléshez. A nép többsége ezzel értett egyet, nem Zétényi Zsolttal vagy Kónya Imrével.



A csehek akkor, a lengyelek jóval később - pár évre - kizárták a politikai tisztségekből a kommunista rendszer funkcionáriusait. De azokban az országokban nem puha diktatúra volt, ott még a 80-as években is politikai foglyok voltak, a Szolidaritás egész vezérkarát deportálták, szemben az itthoni cinikus, korrumpált, ügyeskedő világgal. Magyarországon a kommunista rendszer nyilvánvaló bűnösei 1990-re már meghaltak, a Szovjetunióban dekkoltak, vagy fogatlan aggastyánok lettek. Lusztrálni kellett volna, lehetett volna a 80-as évek végének politikusait, akik többsége - legkésőbb 1989 nyarán - elfogadta a politikai rendszer radikális megváltoztatását, sőt abban tevékenyen közreműködött? Hogyan fogadta volna a magyar társadalom, ha az 1990-ben megválasztott Országgyűlés törvényben zárta volna ki a nép által megválasztott tagjait: Pozsgayt, Németh Miklóst, Szűröst, Hornt? Vagy eltiltotta volna a politikai tevékenységtől az utolsó kommunista kormány olyan tagjait, mint Glatz, Kulcsár, Békesi, Csehák? Ezeket a személyeket az akkori magyar társadalom nem tekintette bűnösöknek. Még az 56-os sortüzek fellelhető felelőseinek perbe fogását sem fogadta egyértelmű egyetértés.



Az ügynök-kérdésbe itt nem kívánok belebocsátkozni, csak annyit jegyzek meg, hogy ma sem világos a társadalom többsége előtt ez az ügy. Minden eset egyedi volt, egyedi vizsgálatot igényel(ne), kit mivel zsaroltak, ki ártott másoknak, esetleg börtönre, sőt kötélre juttatva áldozatát, s ki írt ártalmatlan jelentéseket. Vagy ki mit tett pénzért, pozícióért, karriervágyból. És persze ezeknél bűnösebbek a beszervezők, a tartótisztek, a vérbírák, s végső soron maguk a kommunista vezetők.



Ezek azonban szinte elcsépelt, bár korántsem tisztázott témák. Viszont napjainkban engem a legjobban az zavar, amiket az ún. globalizációról hordanak össze, nemcsak hordószónokok, de szakképzett közgazdászok, sőt az Antall- majd az Orbán-kormány egyik államtitkára is. Tíz éve még a szó is jórészt ismeretlen volt. Mit takar? Valójában a mai kapitalizmust, a világ gazdasági rendszerét jelenti. Én sem szeretem a korrupt kapitalistákat, a plázákat, a mindent elöntő bugyuta reklámot, a tájékoztatásnak nevezett agymosást, az erőforrások pazarlását, de ezek nem elkerülhetetlen velejárói a mai világgazdaságnak, ezek döntően a rossz országvezetés következményei. Nemcsak Skandinávia mutat egészen más képet, de Észtország és Szlovénia is. Tölgyessy Péter (akinek ugyan nehezen bocsátottam meg az 1989-es fölösleges népszavazást) a minap is egy remek előadásban mutatta ki, hogy nemcsak politikailag, de gazdaságilag is az Antall-kormány alatt mentek a dolgok a legjobban, hogy a többi egykor kommunista uralom alatt álló ország az utolsó néhány évben mind jobb utat választott, s ennek eredményeképp ma sokkal jobb gazdasági mutatókkal rendelkezik. Egy pártsemleges, a világgazdaságot tökéletesen értő közgazdász, Csaba László a Magyar Szemle legutóbbi számában ír ezekről nagyon meggyőző módon. Magyarország nem mehet szembe - az egykori géprombolók módján - a technikai fejlődéssel, a világgazdaság egész menetével, annak kétségtelenül aggasztó jelenségeit nem tudja megváltoztatni. De egy felelős kormány úgy tud alkalmazkodni a világtendenciákhoz, hogy a számára káros vonásokat igyekszik kiküszöbölni, a felkínálkozó lehetőségeket pedig kihasználja. Ezt a mai magyar kormány elsősorban nem a hozzáértés hiányában mulasztja el (bár sok dilettantizmust mutat), hanem mert saját túlélését az ország érdeke fölé helyezi, és a vezető párt elitjének egyéni érdekeit mindenek fölé. Csak Afrikában ismerek olyan kormányokat, rendszereket, amelyekre hasonlóan jellemző az önzés, a korrupció, a nép sorsának, érdekeinek ilyen mértékű semmibe vétele. Tehát jogos bírálatunkat ne a megfoghatatlan erőkre, a globalizációra irányítsuk, hanem a rossz vezetőkre.



Idő hiányában épp csak említem, hogy mekkora butaság a globalizáció ürügyén az Egyesült Államokra haragudni, azt támadni a médiában, gyakran Izraelt társítva a rossz fő okozójaként. Én a bírálóknál jobban ismerem Amerikát, annak hibáit is, de örülnék, ha nálunk az emberek olyan egészségesen gondolkodnának, mint az amerikaiak többsége. A magyar sajtó jobboldali része ma úgy beszél Amerikáról, de néha Brüsszelről is, mint minden bajunk okozójáról. Úgy mutatja be a Nyugatot, mint ahogy az egykori kommunista sajtó szidta a tőkéseket, ,,az imperialistákat." Végül mindezt tetézi, hogy akik Amerikát ördögnek látják, általában nagyon elnézőek Putyinnal és a mai orosz politikával szemben. Pedig bennünket nem Amerika kapitalizmusa fenyeget, hanem Oroszország vadkapitalizmusa, államkapitalizmusa, autoriter rendszere. A mai magyar miniszterelnök annak leplezetlen csodálója, és kész nemcsak a MALÉVet, hanem az ország egész gazdaságát az államilag ellenőrzött orosz tőkének kiszolgáltatni. Még szerencse, hogy az átkos multik ezt azért nem fogadják lelkesen.



Egy tán becsületes, de politikailag analfabéta, minden pártból kikopott lázadó azt hirdeti, hogy ,,az antalli örökség egyenlő Gyurcsány Ferenccel." Némileg kifinomultabb fogalmazásban nála sokkal komolyabb tényezők is a rendszerváltás elmaradásából, esetleg hibáiból vezetik le mai sanyarú közállapotainkat. Elfelejtik, hogy nem 1990-ben, hanem 1994-ben tértünk le egy ígéretes útról, amikor a választók többsége rosszul mérte föl az érdekeit, felült a hamis propagandának. Azóta ez még kétszer megismétlődött. Ezért nem lehet általánosságban a népet ítélni el, valóban valamennyien tehetünk erről, de nagyon eltérő mértékben. Az elsődleges felelősség a véleményformálókat illeti, de éppen ez ad reményt, hogy még lehetséges a változás. Ehhez elsősorban saját téveszméinktől, balítéleteinktől, hamis prófétáinktól kell megszabadulnunk.



Jeszenszky Géza

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Melbourne, a mi olimpiánk
  2008-08-13 20:27:48, szerda
 
  Melbourne, a mi olimpiánk

Amikor a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában az olimpiai bajnokok eredményeit méltató márványtáblákat nézegetem, mindig megérint a versenysport szelleme. Látom magam előtt az ifjú Coubertin bárót, ahogy 1892. nov. 4-én kilép a párizsi villájából, és elindul a Sorbonne Egyetem felé. Hallom, ahogy elmondja nagyívű beszédét a testedzés fontosságáról, a "nagyszabású és jótékony hatású mű" megalkotásáról, azaz felveti az olimpiai játékok felújításának szükségességét.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csahuridisz Natasa felhívása
  2008-08-13 20:26:51, szerda
 
  FELHÍVÁS

A nevem, Csahuridisz Natasa, rokkant nyugdíjas, két gyermek anyja, és nagymama, Ő értük is teszem...
Édesanyám magyar, Édesapám görög, itt születtem és ez kötelez, ez elég ok, hogy elinduljak.
Soha nem késő cselekedni! Tenni kell ki-ki a maga módján, nem várva másra, hogy helyettünk megtegye!

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányi sokk és felébredés
  2008-08-13 20:25:47, szerda
 
  Gyurcsánynak örvendeztek az EMI-táborban

Pár év múlva Gyurcsány Ferencre úgy fogunk emlékezni, mint a Jóisten küldöttére, hiszen ez az elektrosokk kellett nekünk, hogy egy ilyen szélhámos elmebeteg felpofozzon, s felébredjünk - jelentette ki a közönség hangos tetszésnyilvánítása mellett Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület elnöke a Gyergyó melletti rendezvényen. A nagy érdeklődés által kísért előadáson kívül egyebek mellett az MPP lehetőségeiről és nyelvünk erdélyi helyzetéről volt szó a tábor előadósátrában. Az EMI elnöke vasárnap délután 13300 napi látogatóról számolt be, mellyel az EMI-tábor a második legnagyobb erdélyi magyar fesztivállá nőtte ki magát.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-s nyomásra Fidesz-döntés
  2008-08-13 20:23:13, szerda
 
  A Fidesz betiltotta a Magyar napot Esztergomban!
electron, k, 2008/08/12 - 10:12 SzKR

A Fideszes városvezetés az augusztus 30-ai, Esztergom-kertvárosi I. Hagyományőrző és drogellenes Magyar napot betiltotta. Indoklásként a Romantikus Erőszak, Magozott Cseresznye és a Nemzeti Front zenekarokat hozták fel és a III. MÖM Tábort. A szervezőknek semmi közük a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz és felháborítónak tartják, hogy MSZP-s nyomás miatt a Fidesz szolgalelkűen próbál sorozatosan megfelelni.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurultaj-fotók
  2008-08-13 20:16:54, szerda
 
 
http://hu.fotoalbum.eu/kurultaj
http://picasaweb.google.hu/kalemandra/Kurultaj02

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 168 óra elítéli a ...
  2008-08-13 20:15:56, szerda
 
  A 168 Óra is elítéli a nácivadászokat
2008-08-10 12:08 barikád.hu

A 168 Óra egyik publikációjában - a tőle megszokott balliberális stílusnak és elfogultságnak hátat fordítva - meglepően korrekt véleménynek adott hangot. Az írás központi témája a nácivadászok megvetése és elítélése, de mindezek mellett a baloldali sajtóban megszokott náci kategóriát is nagyban leszűkíti.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti őrjárat
  2008-08-13 20:11:17, szerda
 
  2008. augusztus 09. szombat 00:24 Árpádvonal

A Nemzeti Akarat Platform, a Nemzeti Gárda és a Pax Hungarica Mozgalom közös éjszakai őrjáratot szervezett a Szabadság téri Hazatérés temploma és az Ereklyés Országzászló Jel védelme érdekében.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlteljesített létszámleépítés
  2008-08-13 20:10:35, szerda
 
  Gyurcsányék túlteljesítették a létszámleépítést
2008. augusztus 11. 07:08 FigyelőNet-lapszemle

A tervezettnél mintegy tíz százalékkal túlteljesítette a kormány a központi közigazgatásban végrehajtott létszámcsökkentést - írja a Népszava.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1193
  • e Hét: 2903
  • e Hónap: 11507
  • e Év: 47448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.