Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Az első aranyra várva az olimp
  2008-08-16 23:48:36, szombat
 
  Az első aranyra várva az olimpián
Pars Krisztián az aranyéremre is esélyesként várja a kalapácsvetés vasárnapi döntőjét az olimpián. A magyar atléta a világ idei második legjobb dobásával büszkélkedhet, a játékokon a selejtezőben ő érte el a legjobb eredményt.



Vasárnap 37 számban avatnak bajnokot.
Parson kívül a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron (tartalék: Lontay Balázs) összeállítású világbajnok kardcsapat is esélyes lehet az aranyérem megszerzésére.
Ha a győzelem nem is biztos, az mindenképpen jogos elvárás a csapattal szemben, hogy tagjainak sikerül feledtetni a várakozáson aluli szereplést egyéniben.
A 100 m gát selejtezőjében Vári Edit áll rajthoz. Birkózásban az egyetlen női magyar résztvevő, a vb- és Eb-ezüstérmes Sastin Mariann (63 kg) lép szőnyegre.
Műugrásban Barta Nóra szerepel a 3 méteres verseny tizenkettes döntőjében. A magyar versenyző 11.-ként került be a fináléba. A sportlövők kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában (50 m) Sidi Péter próbál meg minél jobb eredményt elérni. Sidi hétfőn légpuskában a 6. helyen végzett.
A szörfösöknél Gádorfalvi Áron és Detre Diána, a vitorlások Laser osztályában Berecz Zsombor száll vízre.





 
 
3 komment , kategória:  Olimpia  
Madárfészek stadion belülről
  2008-08-16 22:18:52, szombat
 
  Madárfészek stadion belülről.



Szerintem nagyon szép.

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Sikfutó: Usain Bolt a 100 méte
  2008-08-16 22:10:49, szombat
 
  Usain Bolt a 100 méteres síkfutás olimpiai döntőjében 9,69-es, fantasztikus világrekordot
"Csak tíz másodperc az egész, én inkább megnézek egy kosármeccset" - mondta több újságíró is Pekingben a 100 méteres síkfutás olimpiai döntője előtt. Pedig ennél sokkal többről van szó, a sportok királynőjének a legnagyobb száma a 100 méter, aki itt nyer, őt fogják a világ leggyorsabb emberének hívni. Akkor is, ha olimpiai aranyat nyer, de ha még világcsúcsot is fut? Akkor bizony már sporttörténelemről beszélhetünk, egy olyan szűk 10 másodpercről, amit hetente megismételnek a televíziók, ami a sporthírek egyik felvezető mozgóképe lesz. A pekingi 90 ezer nézővel megtelt Madárfészekben pár méterről néztük, amint Usain Bolt a 100 méteres síkfutás olimpiai döntőjében 9,69-es, fantasztikus világrekordot repeszt.



A közönségkedvenc bajnok rögtön kapott egy pár aranycipőt, kezébe vett egy óriási zászlót, s a stílszerű reggae zenére lejtett egy félperces "higanymozgású" táncot, majd folytatta körútját. A közönség természetesen még "600 méternél" is éljenezte, Bolt ki is szaladt a közelben ülőkhöz, a férfiak pacsit, a nők puszit kaptak tőle.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
08.16 szombati éremtáblázat
  2008-08-16 21:22:43, szombat
 
  08.16 szombati éremtáblázat:

Atlétika
Férfi 20 km-es gyaloglás: Valerij Borcsin (Oroszország)
Női súlylökés: Valerie Vili (Új-Zéland)
Női hétpróba: Natalja Dobrinszka (Ukrajna)
Férfi 100 m: Usain Bolt (Jamaica)

Birkózás
Női 48 kg: Carol Huynh (Kanada)
Női 55 kg: Josida Szaori (Japán)

Evezés
Női egypár: Rumjana Nejkova (Bulgária)
Férfi egypár: Olaf Tufte (Norvégia)
Női kormányos nélküli kettes: Georgeta Andrunache, Viorica Susanu (Románia)
Férfi kormányos nélküli kettes: David Calder, Scott Frandsen (Kanada)
Női kétpár: Georgina Evers-Swindell, Caroline Evers-Swindell (Új-Zéland)
Férfi kétpár: David Crawshay, Scott Brennan (Ausztrália)
Férfi kormányos nélküli négyes: Nagy-Britannia (Tom James, Steve Williams, Pete Reed, Andrew Triggs-Hodge)

Kerékpár
Férfi pontverseny: Joan Llaneras (Spanyolország)
Férfi 4000 m-es egyéni üldözőverseny: Bradley Wiggins (Nagy-Britannia)
Férfi Keirin: Chris Hoy (Nagy-Britannia)

Sportlövészet
Férfi gyorstüzelő pisztoly, 25 m: Olekszendr Petriv (Ukrajna)
Férfi skeet: Vincent Hancock (Egyesült Államok)

Súlyemelés
Női plusz 75 kg: Jang Mir An (Koreai Köztársaság)

Tenisz
Férfi páros: Roger Federer, Stanislas Wawrinka (Svájc)

Tollaslabda
Női egyes: Csang Ning (Kína)
Férfi páros: Markis Kido, Hendra Setiawan (Indonézia)

Úszás
Női 200 m hát: Kirsty Coventry (Zimbabwe)
Férfi 100 m pillangó: Michael Phelps (Egyesült Államok)
Női 800 m gyors: Rebecca Adlington (Nagy-Britannia)
Férfi 50 m gyors: Cesar Cielo Filho (Brazília)

Vívás
Női tőrcsapat: Oroszország (Viktorija Nyikisina, Szvetlana Bojko, Jevgenyija Lamonova, Ajda Sanajeva)

Öszesitve:
1. Kína 27 arany, 13 ezüst, 7 bronz
2. Egyesült Államok 16 arany, 16 ezüst, 22 bronz
3. Németország 8 arany, 5 ezüst, 5 bronz
4. Koreai Köztársaság 7 arany, 9 ezüst, 4 bronz
5. Ausztrália 7 arany, 8 ezüst, 10 bronz
6. Japán 7 arany, 5 ezüst, 5 bronz
... 36. Magyarország 0 arany, 4 ezüst, 1 bronz
Borzalmasan gyenge eredmény.
Eddigi olimpiákon egy hét alatt legalább 2 arany, jó pár ezüst és bronz érmünk volt.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Még a cica is az olimpiát nézi
  2008-08-16 20:59:41, szombat
 
  Még a cica is az olimpiát nézi.



Ez igen!

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ablak tisztítás
  2008-08-16 20:57:16, szombat
 
  Ablak tisztítás.



Otthon is lehet alkalmazni, csak a férj NE tudjon róla


 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Vízilbda: Magyar győzelem
  2008-08-16 20:18:05, szombat
 
  Vízilbda: Magyar győzelem.



A magyar férfi vízilabda-válogatott nehezen verte meg az ausztrálokat. Ugyanakkor ez az újabb győzelem azt jelenti, ha a papírformának megfelelően Kanadát legyőzi, csoportelső és elődöntős a Kemény Dénes együttese. A spanyol válogatott Montenegró legyőzésével jó helyzetbe hozta a magyar együttest. Kemény Dénes legénységének így - feltételezve, hogy Kanada nem jelent majd gondot az utolsó körben - az ausztrálok elleni siker a csoportelsőséget, továbbá az olimpiai elődöntőbe jutást eredményezte. Benedek és Kiss Gergely révén kétgólos előnybe került a magyar együttes, az ausztrálok azonban két távoli lövéssel tartották a lépést, majd 3-2-nél és 4-3-nál is egyenlítettek - a távoli bombákat ugyanis képtelenek voltunk hatástalanítani.
Figliori révén kapaszkodtak ugyan az ausztrálok, a Varga-testvérek azonban újra megnyugtatóvá tették a különbséget (9-5). Előbb Dániel lőtt okos gólt, majd Dénes erőből oldotta a meg a helyzetet. A harmadik negyed elején Molnár, majd a szépítés után Madaras találatával már öt volt közte (11-6). Eldőlt? Úgy tűnt, de a folytatásban örömpóló helyett drámai csata zajlott. Az ausztrálok 11-9-re jöttek fel. Ennél is rosszabb, hogy vérszemet kaptak, s hiába lógtunk meg Biros révén újra három góllal, 12-11-nél már a levegőben lógott az egyenlítés. Egészen a végéig izgulnunk kellett - kihagyott helyzetek, kapufák, kiállítások és kontrafaultok borzolták a kedélyeket. Négy perccel a vége előtt Kiss Gergely két lóba után a jobb felső sarokba küldte labdát. Ezután Kásás eldönthette volna a találkozót, de mellélőtte a büntetőt, ráadásul ezután a kapunk előtt Howdenhez ütötte a labdát. Gól lett belőle. A végén előnyben jöhettek az ausztrálok, de Franklin ziccerben a kapufára lőtte a labdát, amelynek aztán a ,,gólvonalról" kifelé vezetett az útja. Hatalmas szerencsénk volt. A lényeg persze a győzelem, és az, hogy elvben Magyarország elődöntős
Magyarország - Ausztrália vízilabda férfi 13:12
Nézd meg újra videón:
Link



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Negyedik a női tőrcsapat
  2008-08-16 20:11:53, szombat
 
  Negyedik a női tőrcsapat
A negyedik helyen végzett a magyar női tőrcsapat az olimpián, miután vereséget szenvedett Olaszországtól. A férfi vízilabdázók végül szoros mérkőzésen egy góllal verték Ausztráliát. Fazekas Róbert a diszkoszvetés, Barta Nóra a 3 méteres műugrás döntőjébe jutott.
A negyedik helyen végzett a magyar női tőrcsapat az olimpián, miután a bronzmérkőzésen 32-23-ra kikapott az olasz válogatottól. Egyértelműen az olaszok voltak az összecsapás esélyesei, már csak azért is, mert korábban, az egyéni versenyben a három csapattag közül kettő dobogóra állhatott: Valentina Vezzali győzött, Margherita Granbassi pedig harmadik lett.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Női törcsapat
  2008-08-16 20:10:20, szombat
 
  Női törcsapat
Kikapott az elődöntőben a magyar női tőrcsapat, így 12 órától a bronzéremért vívhat Olaszország ellen. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella összeállítású együttes 35-33-as vereséget szenvedett az amerikai gárdától a legjobb négy között.
A bronzéremért léphet pástra a magyar válogatott a pekingi olimpia női tőr csapatversenyében, mivel az elődöntőben nagy csatában 35-33-ra kikapott az amerikaiaktól. A harmadik helyért az olasz alakulat lesz az ellenfél 12 órakor. Az amerikai együttes meglepetésre került a négy közé, előzetesen a világbajnok lengyel alakulatot lehetett oda várni. A tengerentúliak győzelme ugyanakkor jelezte, hogy bár általában nem kell számolni velük ebben a fegyvernemben, ezúttal nagyon jó formában vannak. Knapek a negyeddöntő után úgy nyilatkozott, legutóbbi találkozójuk alkalmával legyőzték az amerikaiakat, de ez itt egy olimpia. Óvatossága jogosnak bizonyult, az amerikaiak készülhetnek az oroszok elleni döntőre. A mérkőzésen az első asszót Knapek révén még a magyarok nyerték, azután viszont három vereség következett. Varga Gabriella az ötödik párban ugyan valamit szépített az összképen, de aztán megint vereségek következtek, ráadásul nem is egy-két tusosak. Ennek nyomán Mohamed Aida 19-33-as állásnál ment fel a pástra Erinn Smarttal szemben. A kilátástalannak tűnő helyzetben mindent egy lapra tett fel, dinamikusan támadott, s egy perc után már jelentősen faragott a hátrányból. Kilenc tust adott, mire jött az első amerikai válasz. Ötven másodperccel a vége előtt már csak három talált volt a különbség (31-34), majd az utolsó pillanatokban csupán egy (33-34).Őrjöngött a magyar tábor, Mohamed ment előre, de Smart bevitte második találatát, s onnan már nem volt visszaút (33-35). Csoda vagy nem csoda, kevés volt - reagált Mohamed arra az újságírói elismerésre, hogy csodaszámba menő vívással szinte megfordította a mérkőzést. - Nem szabadott volna ilyen hátrányba kerülnünk, márpedig ebben nekem is benne volt a részem. Ilyen, szinte kilátástalan helyzetben az ember mindent egy lapra tesz fel, megy előre, hogy minél többet szúrjon. Nem féltünk az amerikaiaktól, mégsem vívtunk jól. Előzőleg nem számítottak az esélyesek közé, ezért talán nekik kevesebb veszíteni valójuk volt" - próbálta megtalálni a vereség okát. A másik ágon az oroszok hosszabbításban verték egy tussal az olaszokat.


 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Mohamed Aida
  2008-08-16 12:34:29, szombat
 
  Mohamed Aida
Kép galéria az alábbi linken:
Link
Az utolsó asszóban a sírból hozta vissza a magyar reményeket Mohamed Aida az amerikaiak elleni elődöntőben, de végül a hatalmas hátrányt már nem sikerült ledolgozni, és ezzel lemaradt a magyar női tőrcsapat a döntőről.



Szül. év: 1976.03.12.
portág: vívás, tőr egyéni és csapat
Eredmények: vb-2., vb-3., Európa-bajnok, Eb-2., Eb-3.

Ennek nyomán Mohamed Aida 19-33-as állásnál ment fel a pástra Erinn Smarttal szemben. A kilátástalannak tűnő helyzetben mindent egy lapra tett fel, dinamikusan támadott, s egy perc után már jelentősen faragott a hátrányból. Kilenc tust adott, mire jött az első amerikai válasz. Ötven másodperccel a vége előtt már csak három talált volt a különbség (31-34), majd az utolsó pillanatokban csupán egy (33-34). Őrjöngött a magyar tábor, Mohamed ment előre, de Smart bevitte második találatát, s onnan már nem volt visszaút (33-35). "Csoda vagy nem csoda, kevés volt - reagált Mohamed arra az újságírói elismerésre, hogy csodaszámba menő vívással szinte megfordította a mérkőzést. - Nem szabadott volna ilyen hátrányba kerülnünk, márpedig ebben nekem is benne volt a részem. Ilyen, szinte kilátástalan helyzetben az ember mindent egy lapra tesz fel, megy előre, hogy minél többet szúrjon. Nem féltünk az amerikaiaktól, mégsem vívtunk jól. Előzőleg nem számítottak az esélyesek közé, ezért talán nekik kevesebb veszíteni valójuk volt" - próbálta megtalálni a vereség okát. A másik ágon az oroszok hosszabbításban verték egy tussal az olaszokat. Velük vívnak a bronzért délben a magyar hölgyek.
"Csoda vagy nem csoda, kevés volt - reagált Mohamed arra az újságírói elismerésre, hogy csodaszámba menő vívással szinte megfordította a mérkőzést. - Nem szabadott volna ilyen hátrányba kerülnünk, márpedig ebben nekem is benne volt a részem. Ilyen, szinte kilátástalan helyzetben az ember mindent egy lapra tesz fel, megy előre, hogy minél többet szúrjon. Nem féltünk az amerikaiaktól, mégsem vívtunk jól. Előzőleg nem számítottak az esélyesek közé, ezért talán nekik kevesebb veszíteni valójuk volt" - próbálta megtalálni a vereség okát.




A mérkőzésen az első asszót Knapek révén még a magyarok nyerték, azután viszont három vereség következett. Varga Gabriella az ötödik párban ugyan valamit szépített az összképen, de aztán megint vereségek következtek, ráadásul nem is egy-két tusosak.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.