Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Éremtáblázat az olimpián
  2008-08-18 21:46:41, hétfő
 
  Éremtáblázat az olimpián:

Az első 10 helyezett:
1. Kína CHN 37 14 14 65
2. Egyesült Államok USA 19 22 25 66
3. Nagy-Britannia GBR 12 7 8 27
4. Ausztrália AUS 11 10 12 33
5. Németország GER 9 6 7 22
6. Koreai Köztársaság KOR 8 9 5 22
7. Japán JPN 8 5 7 20
8. Oroszország RUS 7 12 12 31
9. Olaszország ITA 6 6 6 18
10. Ukrajna UKR 5 3 7 15

74 ország résztvevőiből a 41. helyen áll Magyarország
37. India IND 1 0 0 1
38. Kamerun CMR 1 0 0 1
39. Thaiföld THA 1 0 0 1
40. Tunézia TUN 1 0 0 1
41. Magyarország HUN 0 4 1 5

Ezeknek nincs érmük.
70. Belgium BEL 0 0 0 0
71. Costa Rica CRC 0 0 0 0
72. Kelet-Timor TLS 0 0 0 0
73. Salamon-szigetek SOL 0 0 0 0
74. Uruguay URU 0 0 0 0



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kiesett a világbajnok német
  2008-08-18 19:28:14, hétfő
 
  Kiesett a világbajnok német kézilabdacsapat

A világbajnok német válogatott nem jutott be a legjobb nyolc közé a pekingi olimpia férfi kézilabdatornáján, miután utolsó csoportmérkőzésén kikapott az Európa-bajnok dánoktól. A bukdácsoló oroszok viszont negyeddöntősök.
Amiben aligha lesz köszönet. A már továbbjutó, s így kissé kiengedő dél-koreaiak elleni sorsdöntő találkozót megnyerő, s így a németeket gólkülönbséggel megelőző Koksarovék ugyanis azokkal a franciákkal találkoznak, akik eddig a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtották a tornán.

A csoportgyőzelmet már korábban kiharcoló - a címvédő horvátokat négy-, a spanyolokat hét góllal verő - gallok ugyan ellazsálták a vb-ezüstérmes lengyelek elleni utolsó találkozót, ám a félidei háromgólos hátrány dacára végül döntetlenre mentették a meccset (30-30).




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Csoda úszó rejtelmes betegsége
  2008-08-18 19:20:23, hétfő
 
  Sztori Mihael Phepls-ről

Csoda úszó rejtelmes betegsége: Marfan-sindróma.
Olavashatsz az alábbi limken
Link





 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Pekingi magyar népvándorlás
  2008-08-18 19:00:02, hétfő
 
  Pekingi magyar népvándorlás

Az olimpia hajrájára a becslések szerint már mintegy ezerötszáz magyar szurkoló érkezett a kínai fővárosba.
Közeledik a játékok lényege, az egyéni sportok izgalmai után elérkezünk a labdajátékok egyenes kieséses szakaszához. A magyar kézi- és vízilabdázók a következő napokban az eddig is legendává vált szurkolást semminek fogják ahhoz képest érezni, amilyen hangulat vár rájuk. Az elmúlt két napban a Pekingben tartózkodó bő félezer magyar drukkerhez még ezren érkeztek, akik várhatóan fergeteges segítséget fognak nyújtani abban, hogy a magyar küldöttség javítson eddigi mérlegén.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Újabb botrány Pekingben
  2008-08-18 18:57:10, hétfő
 
  Újabb botrány Pekingben

Botrány a teniszmeccsen - részeg úszók randalíroztak Pekingben.
Öt svéd úszó igencsak felöntött a garatra, és botrányosan viselkedett az olimpia férfi páros fináléjában. Az egyik vezető odament a hangoskodókhoz, és ellentmondást nem tűrően hazaküldte őket.
A kínaiaknak sajnos fogalmuk sincs, hogyan kell viselkedni egy teniszmeccsen, a labdamenetek között például folyamatosan kiabálnak. Az olimpián a férfi párosok döntőjében mégsem a hazai drukkerekkel volt baj, hanem öt svéd úszóval. Az olimpikonok sörrel a kezükben, és feltűnően jókedvűen vonultak be a nézőtérre, hogy honfitársaiknak, Simon Aspelinnek és Thomas Johanssonnak szurkoljanak. Stefan Nystrand, Petter Stymne, Simon Sjödin, Christoffer Wikström és Marcus Piehl azonban a kelleténél hangosabban bíztatták a svéd kettőst, kivívva ezzel a többi néző, így a mellettük ülő svájci drukkerek haragját.
A botrány odáig fajult, hogy az egyik svéd sportvezető odament az öt renitenshez, és keményen rájuk szólt, majd amikor nem történt változás, hazaküldte a sportolókat. Glenn Östh szerint az volt a legfelháborítóbb, hogy a svéd mezt viselő úszók a svéd királyi pártól néhány méterre randalíroztak alkohollal a kezükben. Azt nem tudni, hogy ez mennyire zavarta meg Aspelinéket, az mindenesetre tény, hogy a döntőben a Federer, Wawrinka kettős diadalmaskodott


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A tűzijátékkal együtt durran a
  2008-08-18 18:45:49, hétfő
 
  A tűzijátékkal együtt durran az István, a király.

Olimpia, állami ünnepségek, tűzijáték és Tűztánc tizenkét kamerával élőben, valamint a vadonatúj István, a király tévéfilm-premierje is látható a köztévé műsorán szerdán.
Az MTV közel egy éven át tartó A Társulat című szereplőválogató műsora májusban zárult. A jubileumi István, a király premierje június 17-én volt a Papp László Budapest Sportarénában, ezt még két teltházas előadás követte. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját Szikora János rendezte. Az új produkcióból tévéfilm készült, amelyet az eredeti bemutató negyedszázados évfordulóján sugároz a Magyar Televízió egyes csatornája 19.10-től.
tűzijátékot az m1 élőben közvetíti a Duna-partról - tizenkét kamerával, kommentár nélkül. Különlegesség, hogy egyedül a köztévé nézői láthatják a tűzijátékkal egy időben a Czomba Imre zenéjére koreografált Tűztánc című Experidance-produkciót. Román Sándor táncosai az égi parádé ideje alatt a Roosevelt téren felállított nagyszínpadon az ország születését mesélik el tánclépésekben, összhangban a tűzijáték látványvilágával.


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Már az ókorban is némi dopping
  2008-08-18 18:44:31, hétfő
 
  Már az ókorban is némi doppingolás volt.

Már az ókori olimpiák atlétái is trükköztek. Módszereik ismeretében persze túlzás lenne azt állítani, hogy doppingvétséget követtek volna el, de ők is megpróbálkoztak ezzel-azzal. Korabeli feljegyzések szerint a görög sportolók különféle növényi kivonatok és gombafajták fogyasztásával igyekeztek javítani győzelmi esélyeiket, míg izomerejük növelése érdekében rengeteg fehérjét fogyasztottak.
Egy i.e. 6. században élt görög atlétának, a birkózás legyőzhetetlen bajnokaként ünnepelt krotóni Milónnak például saját borjútenyészete volt, és állítólag napi 10 kg borjúhúst volt képes megenni. Tudunk arról is, hogy egyes ókori sportolók különböző állatok vérét itták, mert abban bíztak, hogy azok ereje és fürgesége beléjük költözik. A felsorolt módszereket nyilván az olimpiai játékok szervezői is ismerték, akik a versenyek tisztasága érdekében már hetekkel a nyitóünnepséget megelőzően elkülönítették az atlétákat, hogy így biztosítsanak azonos körülményeket a felkészülésükhöz.
Az orvostudomány rohamos fejlődésének köszönhetően pár évtizeddel később már olyan vegyületek álltak a sportolók rendelkezésére, amelyek a szív és vérkeringés, illetve a központi idegrendszer működésén keresztül fokozták a teljesítményt. A 20. század első felének klasszikus doppinganyagai között a központi idegrendszeri izgatószereket (pl. az amfetamint és származékait), a fájdalomcsillapítókat és nyugtatókat (pl. a kodeint) valamint a narkotikus kábítószereket (pl. a morfint) találhatjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Magyar jegyüzéreket fogtak Pek
  2008-08-18 18:43:03, hétfő
 
  Magyar jegyüzéreket fogtak Pekingben.

A kínai rendőrség az olimpia pekingi helyszíneinél 221 személyt előállított, közülük 71 illetőt pedig őrizetbe vett. A rendőrségi akció keretében 569 jegyet koboztak el. Az előállítottak között 31 külföldi volt, közülük hármat vettek őrizetbe, és 14 külföldinek lerövidítették a kínai tartózkodási engedélyét. Hidasi Edit pekingi konzul a FigyelőNet érdeklődésére megerősítette: két magyar állampolgár is van az előállított külföldi jegyüzérek között. A konzul elmondása szerint két honfitársunk azok közé a külföldi jegyüzérek közé tartozik, akiknek lerövidítették a kínai tartózkodási engedélyét.
A hivatalos kínai hírügynökség értékelése szerint illegális árusok az olimpia augusztus 8-i kezdete óta nagyon nagy számban próbálnak meg értékesíteni jegyeket a szervezőbizottság (BOCOG) szigorú fellépése ellenére. Vannak olyan üzérek, akik az eredeti ár tízszereséért próbálnak meg eladni belépőket. A játékokra összesen 7 millió jegy állt rendelkezésre, ezek 75 százaléka a kínaiak számára volt fenntartva a több mint 1,3 milliárd lakosú országban.


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Vízilabda: Magyar-Kanada ff
  2008-08-18 18:37:22, hétfő
 
  MAGYAR - KANADA 12:3



Csoport elsőként 7 ponttal, a fiúk. jutottak az elődöntőbe, a LEGJOBB 4 KÖZÖTT .
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a kanadai együttes ellen a pekingi olimpia csoportkörének utolsó fordulójában, így csoportelsőként egyenes ágon jutott be a pénteki elődöntőbe
A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Kanada 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)
Magyarország: Gergely István - Varga Tamás, Madaras Norbert 2, Kásás Tamás 2, Kiss Gergely 1, Biros Péter 2, Molnár Tamás 2 Csere: Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 1, Hosnyánszky Norbert 1, Benedek Tibor
A kanadai gólszerzők: Graham 2, Feltham
A Jingtung uszodában ezúttal már nemcsak a főtribün, hanem a szemben lévő kisebb lelátó is megtelt magyar szurkolókkal és zászlókkal, Kemény Dénes csapata számára tehát minden adott volt, hogy egy győzelemmel - sőt, döntetlennel is - éllovasként végezzen csoportjában. Az első helyért plusz pihenő is jár, így a válogatott csak a pénteki elődöntőben száll ismét vízbe.
Graham révén meglepő módon az ellenfél talált először a kapuba, Madaras csak az 5. percben egyenlített, majd hamarosan "helyreállt a világ rendje", a magyar együttes 3-1-gyel zárta az első negyedet. A második már kapott gól nélkül folytatódott, Molnár és Varga Dénes találataival a nagyszünetben 6-1-et mutatott az eredményjelző.
Az ötgólos különbség a harmadik szakaszban is megmaradt, az észak-amerikai gárda sorra hagyta ki az emberelőnyöket, ám a magyarok is több támadást túljátszottak-elpuskáztak. A 2-1-re elveszített játékrészt követően nagy hajrát vágott ki a Kemény-csapat: Hosnyánszky büntetőből, majd Kásás, Kiss és Biros mezőnyből volt eredményes, így kialakult a két alakulat közötti reális különbség.



Nézd meg videón az alábbi linken:
Link
A magyar együttes tehát négy győzelemmel és egy döntetlennel csoport elsőként zárta az olimpia első szakaszát,
Legközelebb a pénteki elődöntőben NEGYED DÖNTŐBE száll vízbe.
Ha veszítenek pénteken, akkor BIZTOS 4. lesznek az olimpián.
Ha nyernek, akkor BIZTOS 2. hely az olimpián a döntőben, amennyiben veszítenek. EZ ezüstérem.
Döntőben ha nyernek, akkor BIZTOS ELSŐ HELY az olimpián.és ez már ARANYÉREM.

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kajak 4es magyarok férfiak
  2008-08-18 18:16:11, hétfő
 
  férfi kajak 4es 1000 m Döntősök.
férfi kajak 4es 1000 m 2. helyen hajóztak a célba.





A K-4 1000 előfutama zárta a hétfői programot a Sunji regattaközpontban. A Sík Márton, Vereckei Ákos, Beé István, Bozsik Gábor magyar négyes hatalmas csatát vívott a németekkel, nem volt kérdés, hogy e két hajó dönt az első helyről. Nos, a mieink végül alulmaradtak, húsz-huszonöt centivel kaptak ki, de így magabiztosan kerültek a döntőbe.

Nézd meg videón az alábbi linken:
Link

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.