Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Közlemény
  2008-08-22 23:06:15, péntek
 
  KÖZLEMÉNY

A Független Újságírók Szövetsége mélységesen elítéli a HÍR-TV munkatársai ellen elkövetett gyalázatos rágalmat, amellyel igyekeznek besározni, befeketíteni a két újságíró kollégát. Felháborítónak tartjuk, mert nyilvánvalóan koholt vádak alapján próbálják munkájuk végzésében ellehetetleníteni, becsületükbe gázolva őket.

Az újságírót hivatása gyakorlása során a közérdekű bejelentést, illetőleg javaslatot tevő védelmére vonatkozó jogszabályokban meghatározott védelem illeti meg.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya biztosítja a sajtószabadságot. Ezzel azt is, hogy a sajtó képviselői a Sajtótörvényben meghatározott elvek alapján munkájukat tisztességgel, minden sérelem nélkül végezhessék!
Lényegtelen, hogy az újságíró tartozik-e bármely újságíró szövetséghez, ugyanazon jogok illetik meg és ugyanaz a védelem, amely bármely más média területén dolgozó kollégát.

Éppen ezért kötelessége nem csak az újságíró szervezeteknek, de minden médiában dolgozó munkatársnak, és minden tisztességes magyar állampolgárnak felemelnie hangját az effajta brutális "támadások" ellen!
Nem tisztünk a nyomozó hatóságok és a bíróság munkájába beleavatkozni, mi csupán a különböző médiumok közléseiből értesültünk az eseményekről, de ismerve a politikai hatalom piszkos játékait, valamint a két újságíró eddigi tevékenységét, nem az első eset lenne, hogy koholt vádak alapján gyanúsítanak meg, s próbálnak elhallgattatni, "kivonni kollégákat a forgalomból". A sajtó képviselői nem lehetnek a politikai hatalom játékszerei! Reméljük álláspontunkat megerősítik a nyomozás során beszerzett bizonyítékok, és kiderül kollégáink ártatlansága.

Független Újságírók Szövetsége

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Erzsébet emlékezete
  2008-08-22 23:05:41, péntek
 
  Kényelmetlen a hitbuzgalmároknak?

"...hogy országos jelentőségű ünnepségek legyenek, ahhoz központi akarat is kellene. Németországban hatalmas ünnepségsorozaton emlékeztek Szent Erzsébetre, grandiózus kiállításokkal és ehhez jelentős összegeket szavaztak meg német politikusok. Ezt a kiállítási anyagot Magyarországnak is felajánlották...

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végleg felszámolják a Lipótot?
  2008-08-22 23:04:33, péntek
 
  Végleg felszámolják a Lipótot
2008-08-18 07:52 hírTV

Hiábavaló volt mind a szakmai, mind az ombudsmani tiltakozás, végleg eldőlt az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet sorsa. A kormány intézkedéseit követően holnaptól megnyílik az az internetes portál, ahol a svábhegyi gyermekklinika után licitálni lehet a nagy múltú intézmény felszereléseire is.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 4-es metró miatt?
  2008-08-22 23:03:25, péntek
 
  "A 4-es metró miatt le kell bontani az Erkel Színházat"
2008. augusztus 18., hétfő 7:25 InfoRádió

Senkinek sem ajánlja a manapság annyira népszerű, tucatjával épülő lakóparkokat Zoboki Gábor építész. A szakember az InfoRádiónak elmondta: a lakossággal is meg kellene vitatni a várostervezés részleteit. Úgy véli: a 4-es metró megtervezése hibás, mert például olyan helyeket tesz tönkre az építkezés, mint az Erkel Színház.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bezárt az Erkel Színház
  2008-08-22 23:02:17, péntek
 
  Index | 2007. 07. 09., 12:30

A szombaton megtartott búcsúkoncertet követően a hétfői nappal bezárt az Erkel Színház. Vass Lajos, az Operaház főigazgatója a szombati ünnepségen tartott beszédében elmondta, hogy felújítás után, 2011-ben remélhetőleg újra kinyit majd a Köztársaság téri színház, de biztosat nem tudni.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csatasorba szólított szlovákok
  2008-08-22 23:01:25, péntek
 
  Mivel már úton vannak a magyarok...
Szlota csatasorba szólította a szlovák hadsereget

A szlovák nemzetvezér, Szlota János a szlovák hadseregnek azt javasolta vasárnap - miután Rózsahegyen Hlinka András halálának 70-ik évfordulójára emlékeztek -, többet kellene gyakorlatoznia, hogy megvédje saját területét Orbán Viktorral szemben.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegösszeroppanás és lemondás
  2008-08-22 23:00:05, péntek
 
 
Idegösszeroppanás fenyegeti a grúz elnököt?
Mihail Szakasvilinek sürgős orvosi segítségre volna szüksége
RTL Híradó 2008-08-18, 7:42

Az idegösszeomlás határán áll Grúzia elnöke - állítja a Komszomolszkaja Pravda című lap. Ennek illusztrálására weboldalukon egy televíziós bejátszást tettek közzé.

***************
Musarraf bejelentette lemondását
2008. augusztus 18. 10:42 MTI

Pervez Musarraf pakisztáni elnök hétfőn bejelentette: lemond, hogy elkerülje az ország érdekeit sértő alkotmányos vádeljárást. "Miután áttekintettem a helyzetet és konzultáltam jogi tanácsadóimmal, illetve politikai szövetségeseimmel, tanácsaik alapján a lemondás mellett döntöttem" - jelentette be az államfő a nemzethez intézett televíziós üzenetében.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Turulnál...
  2008-08-22 22:59:10, péntek
 
  Kellemes, enyhe az augusztus, a nyár már megtörni látszik. Az alig három éves, de már eddig is sok vihart látott Turul most ünnepi pompában áll kitárt szárnyai alatt ezúttal szent nagykirályunk szobrával. A szobor talapzata bordó damaszttal letakarva, a hófehér szoborfejet Zebegényből hozták.

***************

Nemzeti Zarándoklat és Ökumenikus Istentisztelet a Turul szobornál - 2008. augusztus 17-én

A második világháború magyar áldozataira emlékezett a XII. kerületi turulszobornál a Nemzet Emlékezés Harangja Alapítvány és a Hegyvidéki Trianon Társaság. A több száz fős közönség előtt a Magyar Gárda és Nemzeti Őrsereg jelenlétében a református, a katolikus és a görögkeleti egyház képviselői vezetésével imádkoztak a budapest védelmében elhunyt hősi halottakért.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent István és az utókor
  2008-08-22 22:58:21, péntek
 
  2008. augusztus 20.: Szent István király ünnepe

E héten szerdán, Szent István király és hitvalló, Magyarország fővédőszentjének nemzeti ünnepén, bazilikánk búcsúnapján vasárnapi miserend. Délelőtt 10 órakor ünnepi nagymisét mutat be és szentbeszédet mond Dr. Ternyák Csaba egri érsek. A Szent Jobbot reggel 8 órakor kezdődő plébániai nagymise kezdetén tiszteletadásra a szentélybe kihelyezzük. Tiszteletadásra délután 2 óráig van lehetőség, ekkor a bazilikát bezárjuk.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar szolidaritás tüze
  2008-08-22 22:57:31, péntek
 
  Szeretettel üdvözöljük mindazokat, akik eddig is lelkesen vettek részt mozgalmunkban és lobbantották lángra az öszetartozás és emlékezés tüzét - lángját!
Kérjük, küldjék tovább e felhivást, segitsék e mozgalmat terjeszteni az egész világon!

MAGYAR SZOLIDARITÁS TÜZE
Az 1933-as gödöllöi jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az elöre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt idöben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllön, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.
2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújitotta e fontos kezdeményezést. Ennek nyomán otthon, a Kárpátmedencében, Kazahsztántól Honoluluig, Svédországtól Buenos Airesig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák lángjai.
Ma már az évi munkatervünk állandó része a Magyar Szolidaritás Tüze. Kérjük csapatainkat, barátainkat, hogy ezt figyelembevéve, valósitsák meg e tervet.

Eddigi tapasztalatok alapján kérjük, hogy a láng, mindenhol a helyi idöszámitás szerint, augusztus 20-án este 21.00 órakor lobbanjon fel a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zeland, Ausztrália vonalától kelljen útra és végigkisérve augusztus 20-át, Honoluluban (Hawaii) aludjék ki. Igy, amikor Budapesten felröppennek a Szent István napi tüzijáték elsö rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton és Honoluluig még ugyanannyi órai utja van hátra.

Valószinüleg nincs olyan idözónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, igy csak szervezés kérdése a megvalósitás: Tábortüz Croydonban, Fillmore-ban, Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Buenos Airesben, Caracasban, Sydneyben, Csikszeredán, Münchenben, Oslóban, Torontóban, Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban vagy Körösmezön. Azok, akik a budapesti tüzijátékot nézik, a felreppenö elsö rakétát tekintsék a magyar szolodaritás tüzének fellobbanásának.
Kérjük a magyar szervezeteket is, OTTHON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON, csatlakozzanak e kezdeményezéshez! Ez a világot átölelö testvéri összetartozás kifejezése váljon hagyománnyá és legyen a magyar identitástudat egyik pillére.
Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék E-mailen: corvinus@mountaincable.net

Jó Munkát!

Lendvai Imre cscst
Elnök.
Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Magyaródy Szabolcs, cscst.
Hunyadi Öcs. Mk.
KNCSSZ

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 9773
  • e Év: 45714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.