Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Gyűlöletbeszéd
  2008-08-22 22:33:29, péntek
 
  2008-08-22 06:26:53

Gyűlöletbeszéd

"Hozzunk létre bizottságot" - az ancien régime-ben sablonszerű megoldás volt ez arra, ha valamit nem akartak vagy nem tudtak megoldani. Ha valamit el akartak kendőzni, sumákolni. Szili Katalin házelnöknek az állampárt apparátusában bőven volt ideje és lehetősége megtanulni ezt a munkamódszert, azonban tegnap mégsem ezért hívta gyülekezési törvényről és "gyűlöletbeszédről" egyeztetni a parlamenti frakcióvezetőket.

No félreértés ne essék, hatékony megoldást most se kívántak keresni a szocialista és egyéb kormányközeli frakciók képviselői. Erre az ég egy adta világon semmi szükségük nincsen: nem megoldásra, hanem problémára, figyelmet elterelő ügyekre, balhékra van szükségük!

Ha tárgyalunk a gyülekezésről, akkor nyilván gond van vele. Ha egyeztetünk a gyűlöletbeszédről, akkor annak is kell lennie. Ugyanaz a logika mint a hetente létrehozott demokráciaféltő és antifasiszta szervezetek és demonstrációk esetében. Hiszen az egyszeri televízió-nézőnek is logikusnak tűnhet, hogy csak kell lennie valahol egy sötétben bujkáló, a demokratikus intézmények elleni merényletre készülő fasisztának, ha létrejön ellene szervezet is. Ha pedig van gyűlölet meg fasizmus, akkor már tényleg ne olyan piszlicsáré ügyekkel foglalkozzunk mint az infláció, a romokba reformált gazdaság, a kormányzati korrupció vagy éppen a munkanélküliség.

Például a romák esetében. Szemlesütve bűnözésbe kényszerítenek tízezreket, hogy utána a tények helyett rasszizmusról, cigánygyűlöletről beszélhessenek. Munkahelyteremtés helyett tudatosan "segély-rabszolgaságban" tartanak csaknem egymillió embert - nem mellesleg az adót fizetőkkel fizettetve meg a számlát. Ha pedig valaki, például a monoki polgármester nemcsak megoldást, hanem a munka méltóságát is kínálja a segélyből élőknek, s visszaélőknek... nos, akkor jöjjön a Magyar Gárda. Meneteljen át a kormánybarát médián, riasszon és riogasson.

Ám vissza a tegnapi egyeztetéshez. A gyülekezési törvényt Gyurcsány Ferencék szerint a melegfelvonulás körüli balhé miatt kellene szigorítani. A dolog érdekes, mert a szocialisták eddigi kommunikációja szerint a botrány politikai okok miatt tört ki. A "radikális ellenzék" bizonytalanságot teremtett az országban, s a feltüzelt indulatok vezettek a felborított rendőrautókhoz, a melegek megdobálásához. Akkor most mi is van? Politikai kérdést akarunk rendőri eszközökkel megoldani?

Két megoldás van, még akkor is, ha a már említett egyszeri televíziónéző logikájából indulunk ki.
Egy: a kormány nem akarja betartani a létező törvényeket, pontosabban saját szája íze és érdeke alapján kezeli őket.

Kettő: a kormány képtelen betartatni a törvényeket, megvédeni ilyen vagy olyan véleményű polgárait. Mindkét válasznak ugyanaz a következménye: a kormány alkalmatlan. Ezt kell meghallani és megérteni és nem a gyűlöletbeszédüket.

Máté T. Gyula
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetünk végvonaglásának tüne
  2008-08-22 22:24:44, péntek
 
  Nemzetünk végvonaglásának tünete olimpiai (le)szereplésünk


Egy hét olimpiai kudarcát látva egyre csak visszacsengenek Harsányi Kálmán sorai: ,,Egy nemzetet ölnek, egy nemzet vére folyik, és nem kiált föl kínjában senki." Igen, így pusztul egy nemzet. Legszebb, legnemesebb hagyományai lassú kiölésével! S hiába nézem a sajtót, a világháló cikkeit, nem kiált fel fájdalommal senki. De méginkább ostoros, elszámolást követelő dühvel. Nyaral, karosszékben elnyúlva ,,olimpiázik" az ország (Friss hírek szerint már egyre kevesebben: nincs arany, nincs közönség).

Bágyadt, bugyuta örömmel, hogy azért a mi fiaink, lányaink is ott vannak. Annyira vak vagy gyáva lenne már a magyar, hogy nem képes, talán nem meri felfogni: büszkesége, nemzeti kultúrája maradékát, az egyedülálló olimpiai örökséget lopják, ,,privatizálják" a világ szeme láttára, hogy mélyülő otthontalanságának verme mielőbb végzete legyen?


Szégyenkezni - világelsőként!

,,Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék, újra meg újra meg nem szerzi magának. Csak az a mienk igazán, amiért megdolgoztunk, esetleg megszenvedtünk" - mondta Kodály Zoltán.

Egy nemzet sportkultusza ugyanúgy része kultúrájának, hagyományainak, mint építészete, költészete, népdalai, menyegzői vagy étkezési szokásai. De a nagyapák s apák szerezte érdemet el lehet veszíteni, ha az örökséget nem teremti újra minden soros nemzedék. Igaz ez az olimpiai rangra is!

Nemrég még szuperlatívuszokban beszéltek olimpiai vívmányainkról. Mi is hát a magyar olimpiai örökség?

2000-ben, a sydneyi olimpia idején írta az egyik ottani újságíró, Paul Sheehan, hogy ,,Magyarországnak saját klasszisa van"! Miért? Mert az 1896 és 2000 közötti olimpiákat tekintve az egymillió lakosra eső érmek tekintetében a következő volt az akkori rangsor: Magyarország: 32.3, Ausztrália: 15.7, Románia: 11.7, Németország: 6.6, Olaszország: 5.4, Anglia: 4.5, Amerika: 4.3, Japán: 2.

Tehát 2000-ben a magyaroknak több mint kétszer annyi érme volt, mint a második ausztráloknak és csaknem háromszor annyi, mint az összelopkodott területtel és lakossággal több mint 22 milliós románoknak! A közelmúltban az ESPN amerikai hírcsatorna is rácsodálkozott a magyar olimpiai sikerekre. Ugyanis Athént beleértve, a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán Magyarország a ,,hihetetlenül hangzó 7. helyen áll.(...) Bámulatos, hogy Magyarország 450-nél is több érmet nyert". (157 arany, 137 ezüst, 158 bronz) ,,Az alig tízmilliós országnál ez azt jelenti, minden 22 ezer állampolgárra jut egy érem' - írták. Ezzel szemben a 300 milliós, világelső Amerikának, a 25 nyári olimpia utáni 2130 feletti érmével (879 arany, 674 ezüst, 581 bronz), csak minden 140 ezer polgárára jut egy érem! Igen, parányi nemzetként hatszor az első 5 között, két 3-ik, három 4-ik, egy 5-ik és két 6-ik helyezést megszerezve. Mi volt e rendkívüli vívmányok motorja?

Ostoba érvelés és ellenségeink malmára hajtja a vizet, mely szerint mindezt a kommunizmus kirakatpolitikája tette lehetővé, és hogy az előrejutáshoz, a ritkaságszámba menő külföldi, nyugati utazáshoz ma már nem kell élsportolónak lenni, ami valaha hozzásegített e privilégiumokhoz. Először is: sportolóink szocializmusbeli csúcsteljesítményeinek idején csaknem ugyanaz a monolitikus, a nagy többség számára alapvető szabadságjogokat megtagadó, de az olimpikonoknak esetleg kegyeket osztó diktatúra létezett a szocialista tábor más országaiban. S mégsem a csaknem ezeréves magyar államot Trianonban kifosztó, minden harmadik magyar testvérünkkel - a közülük kikerülő olimpiai bajnokokkal -, folyóinkkal, bányáinkkal, gyárainkkal, vasútvonalainkkal, búzatermő alföldjeinkkel és a városainkban, falvainkban felhalmozott kultúránk alkotásaival megajándékozott martalócnépek utódállamai váltak a ,,bajnokok népévé", hanem mi, magyarok! Másodszor: mi már '45 előtt tanúbizonyságot tettünk afelől, hogy szegényen, kifosztva is a győztes olimpikonok népe tudunk lenni!

Van, aki bután sápítozik: mi kis nemzet vagyunk, még szerencsésebb időkben sem lenne pénz a sportra! (Lássuk csupán az igen szegény és apró Jamaika aranyérmeit - a szerk.) Miért? A két háború közt, megcsonkítva, haditérítésekkel nyakunkban elszegényítve, éppen hogy kilábalva a világválságból nem voltunk kis nemzet? Nem voltunk szegények?? S mégis harmadikok lettünk az 1936-os berlini olimpián, Németország és az USA mögött, megelőzve mind a trianoni hóhérokat 49 ország versenyében. De már Los Angelesben, 1932-ben, 37 országgal vetélkedve is hatodik Csonka-Magyarország... Vastörvényként vésse agyába a nemzetieskedő tömeg: egyedül az ehhez igazodó szereplések méltók hozzánk, öröklött sporthagyományunkhoz!

Más hajtóerő van hát az elődök ritka sportteljesítménye mögött. Mégpedig a magyarság körében még létező tudat, de legalább lélekmélyi érzete annak, amit Ady parancsként állított elénk: ,,kis nemzeteknek még lélegzetet venni is radikálisan kell". S amíg tartotta magát legjobbjainkban e szellem, addig az olimpiai rangot semmi sem tudta kikezdeni. Ez garantálta nekünk az ,,egyedülálló klasszist"!

De miért is fontos a sport az egyén, ill. a társadalom életében? Felmérte-e már valaki azt az irdatlan összegű pénzt és értéket, melyet a nemzetgazdaság és a társadalom veszít azáltal, hogy fiatalok tömegei szellemet és testet fegyelmező, edző tevékenységek művelése helyett talán már kamaszkorban, testet-lelket megrontó, eltunyító szenvedélyeknek adják át magukat? Hányan kapnak rá szinte gyermekként a felelőtlen, léha életre! Nem önuralomra és az akarat egyénen túlmutató, közösségi célok érdekében történő megfeszítésére, de a test és a lélek apró, elveszejtő narkotikumaira szoknak rá! Sport helyett a képernyő, a videók hamis varázsára. Vagy válnak a ,,melegmozgalom", a drogok áldozataivá. Hány és hány tucat olimpiai érem kerülne ki ma Magyarországon ebből az egyén és a nemzet számára megmentett tengernyi energiából?? És a fájdalom az elkallódott, ellumposodott sorsok láttán, melyek nemzedékek során ismétlődhetnek a szétzilált, deviáns viselkedésminták, a gyermekek által látott életforma át- meg átöröklődésével? Mikor, ha nem most, a több ezer éves írástudással, alkotmányos államszervezési hagyományokkal rendelkező népünk nyakába telepített falánk idegenek uralma, a cigányság primitív hordáinak ránk uszítása idején van igazán szükség az egészséges sportszelem adta vasakaratra s acél izmokra?

De helyette látjuk az ifjúság sorában növekvő drogfüggőséget, hallunk hetente az áldozatokról. Nálunk a 16-18 évesek csaknem fele aktív dohányos, és a mintegy 3 millió dohányos sorában 25-30 ezer ember hal meg évente kóros szenvedélye miatt. A testi kizsigereltség, szellemi támolygás és lelki otthontalanság elharapódzása közepette csoda-e, hogy öt magyar férfi közül három nem éri meg a 65 éves kort? 2003-ban az Európai Unió országaiban minden harmadik ember sportolt. Nálunk csak minden kilencedik. Ma rosszabb az arány.

Néhány hete baljós előérzettel írtam, hogy sportolóinknak a mostani olimpiára is egy kiéheztetett sportéletben kellett felkészülni. A sportra fordított egyre csökkenő költségvetési támogatás jegyében teltek el az MSZP-SZDSZ uralom évei a 2002-es választások óta. Akkor még hazudozták, hogy a GDP egy százalékának megfelelő összeggel támogatják majd a sportot. De 2004-ben, Athén előtt ez mindössze 0,23 százalék volt, míg az európai uniós átlag másfél százalék. Néhány hónapja Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy a pekingi olimpiai felkészülésre a négy évvel ezelőtti összeget fordítja az állam. Tehát az uniós átlag egyhatodánál kevesebbet!

Valaha szerettem az olimpiát. Várakozással néztem elébe, de lassan már félek tőle! Félek a még hátralévő napoktól és irigylem a szerencsés népeket, országokat. - Vagy életerőseket? - Mi mindent lehet még elkockázni következmények nélkül? Mit hagy még a magyar ellopni magától? Szégyenérzettel írom egy hét magyar olimpiai mérlegét: 28-ik helyezés, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel. Minden elismerésünk Cseh László ragyogó küzdelméhez!

De hol vannak a többiek? A Hajós Alfrédhoz, Darnyihoz, Rózsához, hát még Egerszegi Krisztinához méltó utódok? Hol vannak női-, férfi tornászaink, akik méltók lennének egy Keleti Ágneshez, Magyar Zolihoz és Csollány Szilveszterhez? A kardvívó Kárpáti Rudolfhoz, és ökölvívóinkhoz, súlyemelőinkhez, a gerelyhajító Németh Miklóshoz, egykori, bravúros focistáinkhoz? - A lélek belefárad a felsorolásba, s vigasztalják az örök ,,józanok": azért majd lesz 5-6 aranyunk!


A jelenlegi olimpián látott négy-ötgólos vezetés több alkalommal történő elvesztése (pl. vízilabdában, kézilabdában), majd a pengeélen táncolással megnyert meccs vagy a végső másodpercekben döntetlenre kiizzadt eredmény, olykor jóval alantasabb ellenfelekkel szemben, mindez talán nem az Ady említette maxima feledését: a magyar küzdőszellem megfogyását mutatja? Megtanulták-e élsportolóink kimondani, amihez egy Kossuth kellően alázatos tudott lenni? ,,Leborulok a nemzet nagysága előtt"?

De hol tanulták volna?! Hogyan lenne a sportolóban kellő küzdőszellem a medencében, a kerékpár nyergében, a kézilabda és futballpályán vagy a ringben, a paláston, idegenben, amikor otthon tűri, hogy a cigánykölyök bicskával rémisztgesse fiát az iskolában? Egy olyan országban, ahol százhúsz utas füle hallatára fenyegeti meg feleségét a buszon a cigány - talán a késes süvölvény börtönviselt apja -, hogy megerőszakolják. És a százhúsz nem koncolja fel a romát, a buszból sem hajítja ki, mint azt másutt tennék! - Soroljam tovább, hol tanulhatna még küzdőszellemet?

Így hát csoda-e, hogy sohasem volt nemzetecskék tanítanak példás küzdőképességet, s köröznek le bennünket? A múltban olimpiai virtusról soha nem ismert szlovákoknak 3, a cseheknek két aranya van már, ezüstérmeik mellett! És a románok úgyszintén aranyérmesek...! Közben a ripacs - kinek fertelmes tetemét már régóta városszélen kellene hogy aszalja nap, lóbálja szél -, Pekingben flangál és ,,várja az első magyar aranyat"! De még sportminiszter korából ismerjük ennek a hétpróbás bűnözőnek, Gyurcsány Ferencnek az ,,elvárásait"!

Bemutatkozáskor, kezében diszkoszt tartva, közölte a hallgatósággal: ,,Ez a múlt!". Majd, letéve a több mint 2000 éves olimpiai szimbólumot, egy gördeszkát emelt fel, s ellentmondást nem tűrve közölte: ,,Ez a jelen és a jövő!" Gyurcsány nagyon is komolyan gondolta fenti mondatait. - Gördeszka és a Forma-1-es futamok a plebsnek! Az utcagyereknek, az erkölcsi hulla panelproletár tömegnek... Mert ugye a miniszterelnök is lent kezdte! Vagy nem? - Hát igen: lenyúlt mindent, amit tudott!

Egy hét olimpiai kudarcát látva egyre csak visszacsengenek Harsányi Kálmán sorai. ,,Egy nemzetet ölnek, egy nemzet vére folyik, és nem kiált föl kínjában senki." Igen, így pusztul egy nemzet. Legszebb, legnemesebb hagyományai lassú kiölésével! S hiába nézem a sajtót, a világháló cikkeit, nem kiált fel fájdalommal senki. De méginkább ostoros, elszámolást követelő dühvel. Nyaral, karosszékben elnyúlva ,,olimpiázik" az ország. Bágyadt, bugyuta örömmel, hogy azért a mi fiaink, lányaink is ott vannak. Annyira vak vagy gyáva lenne már a magyar, hogy nem képes, talán nem meri felfogni: büszkesége, nemzeti kultúrája maradékát, az egyedülálló olimpiai örökséget lopják, ,,privatizálják" a világ szeme láttára, hogy mélyülő otthontalanságának verme mielőbb végzete legyen? Győzni nem, de tapsoltatni magunk a világgal küldünk majd cigány olimpikonokat a jövő versenyeire - magyar verejték árán? Mert mi bizony betartjuk az elvárást - míg csak hírmondónk marad: mindenek fölött való a jövevény, a (ma még) kisebbség ,,joga"!

Vagy a lelkek mélyen végre összeadódik a számla, melyhez hozzácsapják az elmaradt, ellopott olimpiai érmeket egy régóta érő októberi elszámoltatásban, ahol újra magára talál az elődök legendás küzdőszelleme? Felébred-e e végső tetemrehívásra sok kibicmagyar? Vagy az elődök dicsőségéből lopott, ronggyá koptatott szólamaival tovább takargatja nemzetieskedő szemérmetlenségét?

Balla József

2008. aug. 16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányi felár
  2008-08-22 22:23:34, péntek
 
 
2008-08-22

Gyurcsányi felár

Hansi úgy döntött, ideje élelmiszer-áruházláncát tovább fejlesztenie. Németországban már nem volt hova, meg hát drága is. Logikusnak tűnt a fejlődő világ, India, Kína. Ám amióta többhetes szakorvosi kezelésbe fulladt egy thaiföldi vakációja, valahogy húzódzkodott a Kelettől. Oroszországtól a kellemetlen történelmi emlékek tartották vissza, grószfattinak volt ott egy végül másfél évtizedre elhúzódó kalandja. Ellenben Magyarországot szerette, jó emlékei voltak a Plattenseeről. Ráadásul immár a "hunok" is beléptek az unióba, pontosnak kell lennie a szabályozásnak, gyorsnak az ügyintézésnek, ráadásul vámhatárok sincsenek.

Hansi így Magyarország felé vette az irányt. Először csak egy boltot akart nyitni, ismerőse segítségével meg is találta a megfelelő helyet. Tolmácsként is szolgáló magyar ismerőse finom szkepticizmusa ellenére a volt tanácsépület felé vette az irányt BMV-je. Parkolni nem tudott, nem mintha nem lett volna hely, ám egy biztonsági őr elzavarta, mondván, ez önkormányzati parkoló. Hansi tolmácsán keresztül kérdezte, hogy hol van az ügyfeleké, mire az őr kedvesen felszólította őket, hogy a saját felmenőikkel szórakozzanak inkább. Az önkormányzatnál viszont gyorsan végeztek, pénteken az illetékes osztály nem fogadott ügyfeleket. Hasonlóan jártak hétfőn és kedden, szerdától pedig éppen szabadságon volt az osztályvezető. A tolmács javasolta, hogy gyorsítsák fel az ügyintézést, keressék a polgármestert. Megkeresték, gyorsan kiderült, a bürgermeister is keresni szeretne. Hansi úgy döntött, ha baksissal gyorsabb, legyen úgy. Megegyeztek az összegben, s amikor a polgármester többször is dicsérő megjegyzéseket tett Rolexére, az is gazdát cserélt. Hansi már indította volna a gépeket, amikor egy kedves úr megkereste az építési hatóságtól. Majd egy másik a környezetvédelmitől, jöttek az önkormányzati pártoktól, a körzet parlamenti képviselőjétől, benézett valaki egy nehezen behatárolható funkciójú minisztériumtól, majd a helyi rendőrkapitány helyettese is tiszteletét tette. Hansi kénytelen volt utánarendelni a Rolexekből, s folyamatosan nagyobb mennyiségű készpénzt tartani magánál. Aktatáskát nem kellett, azt mindenki hozott magával.

Hansinak végül elege lett a dologból, ám tolmácsa javasolta az "egyablakos ügyintézést". Legfelül, egy embernek kell fizetnie. Cserébe lett adókedvezmény, a romlott árut nem vizsgálták, a munkavédelmi hatóság is elkerülte boltjait. Hansi gusztustalannak érezte a dolgot, de megnyugtatták, hogy ez normális, olyan, mint amikor a tengerparti nyaralás előtt az utazási irodában közlik vele, hogy az alapösszegen túl van kerozinfelár is. Csak mifelénk másképp hívják.

Máté T. Gyula, újságíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végzetes magyar hitelcsapda
  2008-08-22 22:19:44, péntek
 
  2008-08-19


Végzetes magyar hitelcsapda

Szóról szóra
"Azok kerülhetnek igazán rossz helyzetbe, akik erejükön felül adósodtak el. Azaz fillérre pontosan beosztják a családi kasszát, továbbá a szerényebben keresők táborába tartoznak." (a Magyar Hírlap mai írásából)

Magyarországot tényleg nem érinti az amerikai hitelválság? Pedig ha egyszer gazdaságilag a világ egyik legnyitottabb országa vagyunk, akkor ránk is hat. A gazdasági fejlődés üteme ugyanis nálunk az exporttól függ, amely a GDP csaknem negyven százalékát adja. Ha viszont az amerikai válság miatt leülnek nyugati exportpiacaink, és elfogynak a megrendelések, akkor nálunk is megreked a gazdasági fejlődés. A lakosság ekkor a megszokott életszínvonal megtartását hitelből fedezi, ráadásul devizaalapú kölcsönökből, mert nem bízik a hazai valutában.

Igyekeznek megnyugtatni minket, hogy nem is olyan veszélyes a magyar családok eladósodottsága, hiszen annak átlaga jóval alacsonyabb, mint a nyugati szint. Először is szeretnék a nyugati középosztály fizetéséből gazdálkodni. Másrészt ezt a szöveget már ismerjük, a szocialista kórházból, ahol a betegek lázának átlaga 37,5 fok volt, de sajnos néhány elszigetelt esetben halált okoztak a 42 fokos szélsőséges kilengések.
A magyar adósok csaknem tíz százaléka már most képtelen visszafizetni a hiteleket. Sok család azért vesz fel kölcsönöket, hogy a korábbiakat törleszteni tudja. Pártunk és kormányunk legjobb magyar tanítványairól van szó, hiszen odafönt ugyanezt teszik az államadóssággal. A családoknak viszont kevesebb tartalékuk van, mint a kormányzatnak, többségükben fillérre ki van számítva a büdzsé. Már nem fér bele az, ha a forint begyengül 260-280 forintra az euróval szemben, vagy az olajár folytatja diadalmenetét a hordónkénti 250 dolláros szint felé. Mindkettőre reális esély van, hiszen a forint jelenlegi erőssége mögött nincs gazdasági teljesítmény, az olajdrágulást pedig orosz szállítónk megjósolták. Egy újabb tíz-húszezer forintos többletteherrel, amelyet a havi hiteltörlesztésben a forintgyengülés meg az élelmiszer- és rezsiköltségek további emelkedése okozhat, könnyen az elszigetelt kórházi esetek közé kerülhet a magyar családok jelentős része.
Szalontay Mihály újságíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnepélyes Vitézavatás
  2008-08-22 21:43:33, péntek
 
  Kenderes város önkormányzata és a Történelmi Vitézi Rend
szeretettel várja Kenderesre, a Horthy-ligetbe,
vitéz nagybányai Horthy Miklós tisztelőit,
2008. szeptember 6-án az ünnepélyes vitézavatásra
és 7-én a Kormányzó Úr újratemetésének 15. évfordulójára rendezett megemlékezésre.

2008. szeptember 6. /szombat/
Ünnepélyes Vitézavatás


9:00 órától
Az avatandók gyülekezése a Horthy-ligetben
9:00-9:45 A meghívottak elfoglalják helyüket
10:00
Az avatandók bevonulása
10:15
Az ünnepség kezdete
A Vitézi Szék bevonulása
A Szent Korona ünnepélyes bevonulása
Ökumenikus áldások
AVATÁS
Kb.12:30
Ünnepélyes kivonulás
Kb.12:40
Átvonulás a Horthy kastély parkjába
13.30
Pohárköszöntő
Kitüntetések átadása
14.15
Bajtársi ebéd az ünnepi sátorban
Ima és áldás
17:00 órától
ünnepi műsor:
Fellép Pitti Katalin, operaénekes


2008. szeptember 7. /vasárnap/
vitéz nagybányai Horthy Miklós, felesége Purgly Magdolna
és fiuk, ifj. Horthy Miklós újratemetésének 15. évfordulója
alkalmából rendezett megemlékezés

10:00
Istentisztelet és ünnepi beszédek a Horthy-ligetben

Ezt követően koszorúzás a Horthy család kriptájában

A rendezvények napjain a Horthy-emlékhelyek
/Tengerészeti Kiállítóterem, Horthy kripta/
hosszabbított nyitva tartási időben /9:00 - 18:00/ tekinthetők meg!

Szálláslehetőséggel kapcsolatban az 59/328-227, ebédrendeléssel kapcsolatban a 30/4553485 telefonszámokon lehet érdeklődni, 2008. augusztus 25-ig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Thürmer Gyula, a Munkáspárt el
  2008-08-22 17:29:30, péntek
 
  Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének beszéde

2008-08-21 21:20

Hirdessünk nemzeti ellenállást! A nemzeti ellenállás nem valamiféle elavult, jobboldali, nacionalista jelszó. A nemzeti ellenállás az egyetlen, amely ma még megmentheti a magyar nemzetet. Ne engedjük, hogy a globalizáció, az EU "közös" érdekek érvényesítése miatt elveszítsük a nemzeti ellenállás lehetőségét! Ne tűrjük, hogy az egységesített világszemlélet, az új világvallás bevezetése megtörje a nemzeti emlékezetet!

Nem férhet kétség ahhoz, hogy István nem csak épített, István rombolt is. István építkezéséért nagy árat fizettünk. És ebből a szempontból értjük Koppány igazát. István leszármazottjai vagyunk, de vállaljuk Koppány örökségét. Igen, mindig van más út, mindig lehet másként cselekedni. István vagy Koppány? A mi válaszunk: István és Koppány!

Igen, István rombolt is. De István rombolt, hogy építhessen. Rombolt, hogy az ország legjobb hite szerint erősebb legyen. Rombolt azért, hogy a magyar paraszt több és jobb kenyeret termeljen. Rombolt azért, hogy Magyarországra felnézzenek szomszédjai és az akkori világ hatalmai. István által biztos, hogy veszítettünk is, de nyertünk is. Ez az a többlet, amiért ma meghajolunk Szent István műve előtt.


Hirdessünk nemzeti ellenállást, mi, a dolgozók, a munkások, a szegények tömegei! A nemzeti ellenállás nem a polgárság előjoga. A nemzeti ellenállás a mi harci eszközünk is, az elnyomottaké. Akik ma nem engedik, hogy magyarul beszéljünk, magyar húst együnk, magyar bort igyunk, a tőke, a külföldi tőke jármába hajtanak bennünket. Merjünk magyaroknak lenni, csak így lehetünk munkások, dolgozók, emberek.

Védjük meg Magyarországot! Ne engedjük, hogy végleg beolvasszanak bennünket a globalizált világba! Merjünk nemet mondani az Európai Unió gyarmatosítására, ahogyan nemet mondtak a franciák, az írek! Védjük nemzeti sajátosságainkat, hagyományainkat, gyarapítsuk azt, amiben jók vagyunk és vegyük át azt, amiben mások jók!

Védjük meg a magyar oktatást! Ne engedjük, hogy összevonják a fizikát a biológiával, és valami amerikai tantárgyat tanítsanak! Ne engedjük, hogy a magyar nép szellemi rabszolga legyen saját világában!

A beszéd teljes szövege:

Tisztelt Ünneplők!
Elvtársak! Barátaim!

Tisztelettel köszöntöm Orosháza polgármesterét, a város minden lakosát, vendégeinket. Békés, a Viharsarok népe mindig közel állt a szívemhez. Az elmúlt húsz évben azonban különösen megtanultam tisztelni, becsülni őket. Egyszerre kellett szembenézniük a múlt következményeivel és a jelen bűneivel. Trianon kettészelte ezt a megyét, és ennek következményeit soha senki nem számolta fel. A rendszerváltás elvette az emberek kenyerét, a mezőgazdaságot, a ráépülő élelmiszeripart, sok-sok embert tett földönfutóvá. És mégis, ,,él nemzet a hazán". Ha nehezen is, de boldogulnak az itt élők. Tiszteletünk és megbecsülésünk Orosháza népéé. Kívánjuk Önnek, polgármester úr, a város honszerető erőinek: hívjanak vissza minden orosházit, adjanak minden itt élő kezébe biztos kenyeret. Kívánjuk, hogy virágozzék Orosháza az itt élők és a magyar haza örömére.

Városépítő és országfejlesztő munkájukban bizton számíthatnak a Munkáspárt rokonszenvére és aktív támogatására. Éljen Orosháza és dolgos népe!

Barátaim!

A Munkáspárt aktív tényező a város és a térség életében. Köszönöm Nektek, a Munkáspárt Békés megyei szervezetének, ezen belül az orosháziaknak, hogy szívesen fogadtátok be a Munkáspárt idei Szent István napi rendezvényét. Lelkesek voltatok és leleményesek. Nem riadtatok vissza a nehézségektől. Átéreztétek a párt előtti felelősségeteket és cselekedtetek. Hiszem, hogy ebben a munkában a párt erősebb lett, sok új barátot találtatok. A Munkáspárt tagsága és vezetése hisz Bennetek, bízik a Békés megyei kommunistákban, és sokat várunk Tőletek az eljövendő csatákban.

Tisztelt Vendégeink! Orosháziak! Dolgozó barátaim!

Szent Istvánt ünnepeljük ma, a magyar államiságot, az új kenyeret, a magyar nép, a magyar emberek alkotó munkáját. Visszagondolunk az 1949-es alkotmányra is, amely szilárd kereteket teremtett a magyar államiságnak, és jogokat adott a jogtalanoknak.

Ezer éve első királyunk új országot teremtett. Elvetette a magyarság addigi hitét, és a magyarok sorsát új Isten kezébe tette. A keresztény népek nagy családjának tagjai lettünk. István szakított a magyarság sok évszázados szokásaival. Eldobta, tiltotta, sőt üldözte ősi kultúránk hordozóját, a rovásírást. Kaput nyitott a latin nyelv, a keresztény civilizáció előtt. Eltörölte az addigi magyar államot, helyén új feudális királyságot teremtett. Új szövetségeket is kötött. Elfordult a kelettől, bízva abban, hogy Nyugat Európa életképesebb lesz.

Nem férhet kétség ahhoz, hogy István nem csak épített, István rombolt is. István építkezéséért nagy árat fizettünk. És ebből a szempontból értjük Koppány igazát. István leszármazottjai vagyunk, de vállaljuk Koppány örökségét. Igen, mindig van más út, mindig lehet másként cselekedni. István vagy Koppány? A mi válaszunk: István és Koppány!

Igen, István rombolt is. De István rombolt, hogy építhessen. Rombolt, hogy az ország legjobb hite szerint erősebb legyen. Rombolt azért, hogy a magyar paraszt több és jobb kenyeret termeljen. Rombolt azért, hogy Magyarországra felnézzenek szomszédjai és az akkori világ hatalmai. István által biztos, hogy veszítettünk is, de nyertünk is. Ez az a többlet, amiért ma meghajolunk Szent István műve előtt.

Barátaim!

A történelem fontos számunkra, de nem takarózhatunk vele. Nekünk, magyaroknak újra és újra meg kell hoznunk az istváni döntéseket. Nem hozhatjuk ugyanazokat a döntéseket. Nem igazolhatjuk a jelent István döntéseivel. Nekünk is szembe kell néznünk a valósággal, ahogyan István is tette.

Veszélyben a haza! Veszélyben Magyarország! Veszélyben Szent István műve! Magyarország ma nem erősebb, hanem gyengébb lesz. Már a múlté az az idő, amikor jó volt magyarnak lenni, s becsültek bennünket keleten is, nyugaton is. Ma lenéznek bennünket, egy vagyunk Kelet-Európa kis országai közül.

Mit tudunk 20 év kapitalizmus után felmutatni? A multik irodaházait ott, ahol egykor a magyar nemzeti ipar virágzott? Parlagfűvel teli mezőket gazdag gabonaföldek helyett? Egy millió munkanélkülit ott, ahol egykor mindenki dolgozhatott?

A magyarság végzetesen lemarad a nemzetek versenyében. A pekingi olimpián szégyenteljesen szerepelünk. Tisztelet a sportolóknak, nem ők a bűnösök. De bűnös minden politikus, akik nem csak a pénztől fosztják meg a sportot, de egész hátországától. Magyarországon a sport nem nemzeti ügy. Magyarországon a sport nem érdekli az államot. Magyarországon a sport, az ifjúság sorsa nem érdekli a miniszterelnököt. Magyarországon az állami luxus előbbre való a fiatalok egészségénél.

Az oktatásban elveszítjük a szocializmus idején szerzett tudáselőnyünket. Nem gondolkodni és alkotni képes mérnököket és szakmunkásokat nevelünk, hanem félművelt robotokat. A felsőoktatásban a bolognai rendszer nem előre visz, hanem hátra. Nem a magyar hagyományokat és sajátosságokat használjuk ki, hanem a multinacionális vállalatok kiszolgálására alkalmas tömegértelmiséget képzünk.

Az egészségügyben a cél nem az, hogy egészséges magyarok milliói nőjenek fel. Egerben a Hospinvest kijelentette: az egészségügy tíz százalékban szól az emberek gyógyításáról, kilencven százalék az üzlet. A cél az, hogy az egészségügyi vállalatok minél olcsóbban minél nagyobb profitot termeljenek. A következmény az, hogy beteg, önmagukkal küszködő fiatalok nőnek fel.

Veszélyben a haza! Veszélyben Magyarország! Veszélyben Szent István műve! Lássuk meg végre, hogy mi történik a környezetünkben! Lássuk meg, hogy amíg mi kiárusítjuk az országot, addig a szlovákok, a románok, a horvátok, a szlovénok, az osztrákokról nem is beszélve, építik a saját kis nemzeti kapitalizmusukat! És sikeresen építik!

Vegyük végre észre, hogy néhány évtized múlva Magyarország leszünk magyarok nélkül! Mondjuk végre ki: az az út, amelyet ránk kényszerít a mostani politikai elit, a gyurcsányok, a bajnaik, a szekeresek, a fodorok és kókák, a külföldi nagytőkétől függő egész magyar gazdasági és politikai elit, nos, ez a politika hibás, káros, nemzetvesztő. Szabaduljunk tőlük, amíg nem késő! Le velük!

Hirdessünk nemzeti ellenállást! Ne engedjük, hogy Szent Istvánt elvegyék tőlünk! István nem a külföldi bevásárló központok és magán egészségügyi cégek akadálytalan terjeszkedésének a jelképe, hanem az ésszerű magyar alkalmazkodásé, a nemzeti érdekek képviseletéé.

Hirdessünk nemzeti ellenállást! A nemzeti ellenállás nem valamiféle elavult, jobboldali, nacionalista jelszó. A nemzeti ellenállás az egyetlen, amely ma még megmentheti a magyar nemzetet. Ne engedjük, hogy a globalizáció, az EU "közös" érdekek érvényesítése miatt elveszítsük a nemzeti ellenállás lehetőségét! Ne tűrjük, hogy az egységesített világszemlélet, az új világvallás bevezetése megtörje a nemzeti emlékezetet!

Hirdessünk nemzeti ellenállást, mi, a dolgozók, a munkások, a szegények tömegei! A nemzeti ellenállás nem a polgárság előjoga. A nemzeti ellenállás a mi harci eszközünk is, az elnyomottaké. Akik ma nem engedik, hogy magyarul beszéljünk, magyar húst együnk, magyar bort igyunk, a tőke, a külföldi tőke jármába hajtanak bennünket. Merjünk magyaroknak lenni, csak így lehetünk munkások, dolgozók, emberek.

Védjük meg Magyarországot! Ne engedjük, hogy végleg beolvasszanak bennünket a globalizált világba! Merjünk nemet mondani az Európai Unió gyarmatosítására, ahogyan nemet mondtak a franciák, az írek! Védjük nemzeti sajátosságainkat, hagyományainkat, gyarapítsuk azt, amiben jók vagyunk és vegyük át azt, amiben mások jók!

Védjük meg a magyar oktatást! Ne engedjük, hogy összevonják a fizikát a biológiával, és valami amerikai tantárgyat tanítsanak! Ne engedjük, hogy a magyar nép szellemi rabszolga legyen saját világában!

Védjük meg a magyar kereszténységet! Én nem vagyok hívő ember, de az elmúlt időben sok templomot kerestem fel, sok helyi katolikus pappal találkoztam. Meggyőződésem, hogy a katolikus vallás ma nem a munkásosztály ópiuma, hanem menekülés egy bűnös és bűnöző világ elől. A katolikus vallás ma erőt és hitet ad azoknak, akiket a tőkés világi hatalmak magukra hagytak.

Védjük meg a magyar államot! Vaskéz kell és szilárd, mindenki számára kötelező törvények! A szilárd törvények mögött társadalmi egyetértésnek kell állnia, a társadalmi egyetértés mögött társadalmi megegyezésnek, nemzeti összefogásnak.

Mi, a Munkáspárt példát mutattunk nemzeti összefogásból. Nemet mondtunk a vizitdíjra, a kórházi napidíjra, a tandíjra, annak ellenére, hogy a népszavazást a konzervatív erők kezdeményezték. Gyűjtöttük az aláírások a magánpénztárak bevezetése ellen, noha olyan szakszervezetek álltak a gyűjtés élén, amelyekkel számtalan kérdésben nem értünk egyet. Együtt küzdünk az egri kórházvédőkkel, pedig nem vagyunk egyformák. Bizonyítottuk, hogy lehet együttműködni, csak akarni kell.

Mi, a Munkáspárt ezer éves történelmünket egységes egészként és nemzetünk közös értékeként kezeljük. Nem kétséges, hogy szívünkben azokat őrizzük, akik számára a nép, a szegények, a dolgozók élete volt szent. De magunkénak vallunk mindenkit, aki építette, gyarapította, védte, gyámolította a magyar nemzetet.

Mi megtettük a magunk lépését. Ezt várjuk mindenki mástól, akik számára fontos Magyarország. Meggyőződésünk, hogy nem hitvitákban kell felőrölnünk egymást, hanem a közös cselekvés konkrét útjait kell megtalálni. Nekünk nem tetszik a turulmadár, de tudomásul vesszük, hogy másoknak tetszik. Vegye tudomásul mindenki, hogy nekünk viszont érték a békés munka jelképe, a sarló és a kalapács, és a dolgozó emberek nemzetközi összefogásának jelvénye, a vörös csillag.

Nem pusztító gyűlölködés, nem acsarkodás kell, hanem építő jellegű együttműködés. Együttműködés a dolgozók, a magyar állampolgárok, a magyar nemzet jövője érdekében.

Barátaim!

Ma eljöttünk a Viharsarokba, Békésbe, Orosházára. Meghajlunk azok előtt, akik az idén is megtermelték a kenyerünket. Megbecsülésünk és tiszteletünk a magyar falu népéé, amely dacol a multibarát magyar kormány agrárpolitikájával, az EU kizsigerelésével és védi a legszentebbet, a magyar földet, a magyar kenyeret.

Éljen a magyar nép!
Éljen a munkások, a dolgozók egyetlen pártja, a Munkáspárt!
Éljen Magyarország!

(Orosháza, 2008. augusztus 20.)

http://www.kommunista.net/hir/munkasparti-unnepseg-oroshazan

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak nem strasbourgi cigányain
  2008-08-22 17:16:14, péntek
 
  Csak nem strasbourgi cigányaink rabolják végig a Balatont?

2008. augusztus 16. 12:16HunHír.Hu-információ

cigany_balaton.jpgInformációink szerint francia rendszámú autókon közlekedő cigányok járják a Balaton-parti településeket, és ha otthon találják a házak lakóit, akkor ingatlanvásárlásról tudakozódnak. Az autók elmennek, s a következő éjjel az elhagyatottabb házakat az utolsó szögig kirabolják.

(A kép illusztráció.)
http://hunhir.hu/hir_kepek/cigany_balaton.jpg


Főleg a balatoni riviérának nevezett arany háromszögben, azaz Balatonalmádi, Balatonfüred, Paloznak térségében jelentek meg az utóbbi időben középkategóriás, francia rendszámú autókkal, első látásra is nem az idén nyáron barnult érdeklődők, és a településeken megtett körök után a házakhoz is becsengettek. Ha otthon volt valaki, akkor ingatlanvásárlási szándékukat jelezték, aztán továbbálltak. Éjjel az adott településen betörések történtek, vélelmezhetően szervezett csoportok teherautók segítségével több villát is az utolsó szögig kipakoltak.

Mint ismert, a szociálliberálisok és cionisták uszítására több cigány kért politikai menedékjogot a közelmúltban Strasbourgban, köztük olyanok is, akiknek köze volt a brutálisan agyonvert csákvári fiatalember meggyilkolásához. A cigányok és pártfogóik előremenekültek a felelősségre vonás, illetve a nagy országos botrány elől, és hisztériás médiakampánnyal kísérve a maguk javára próbálták fordítani a gyalázatos tett után alakuló közhangulatot, mondván, hogy a magyar hatóságok és a magyar kormány részéről üldöztetésnek vannak kitéve.

Az Orbán-éra alatt történt lincselést nem tudta kellő mértékben kezelni a nemzeti média, vagy a súlya volt kevés, így a brutális bűncselekményből a szegény, meghurcolt cigányok tipikus esete lett. Aztán jelent még meg egy-két híradás a kereskedelmi tévéken, hogy mennyire jól élnek cigány honfitársaink új hazájukban, majd csend lett a strasbourgi romák körül. Vannak olyan információk, hogy többen közülük hazaérkeztek. Mert hiába mutatja Franciaország kifelé a nagy idegenszeretetet, a kisebb közösségekben és településeken nem szeretik a bevándorló, nem az őslakosok számára elfogadható életvitelt gyakorló idegeneket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NBH "a törvény nevében̶
  2008-08-22 17:10:23, péntek
 
  Az NBH "a törvény nevében" akciózik a kuruc.info miatt
2008. augusztus 22. 16:10HunHír.Hu

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) továbbra is minden törvényes eszközzel fellép a kuruc.info honlap működtetése ellen - közölte Szilvásy György.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter közleményében emlékeztetett rá: az újra megjelent kuruc.info "nem változott, tartalma továbbra is kihívóan jogsértő", "változatlanul jogsértő cselekedetekre, erőszakos alkotmányellenes rasszista akciókra, közszereplők személyiségi jogainak megsértésére buzdít".


,,Mint korábban, most is világossá akarom tenni: a Magyar Köztársaság más szerveivel együtt, velük karöltve az NBH továbbra is minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel határozottan fellép a kuruc.info ellen. Ez nemcsak joga, hanem a nemzetbiztonsági törvény értelmében feltétlen kötelessége is" - fogalmazott a miniszter.

FN
http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12786
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyszázalékos gyűlöletpárt
  2008-08-22 17:09:10, péntek
 
  Az egyszázalékos gyűlöletpárt irányítja a médiát
2008. július 22. 14:59HunHír.Hu

Júliusban a Fidesz javára valamelyest növekedett a két nagy párt közötti támogatottsági különbség. A Századvég-Forsense felmérése szerint az SZDSZ Fodor vezetéssel sem tudott javítani pozícióján. A liberális párt a teljes választói népességen belül mindössze egy százalékon áll.

Júliusban a Fidesz szavazótábora két százalékponttal - statisztikai értelemben nem szignifikáns mértékben - növekedett. Támogatóik aránya jelenleg az összes megkérdezett 27 százalékát teszi ki, míg az MSZP támogatottsága egy százalékponttal csökkent, s jelenleg 13 százalékon áll, derül ki a Századvég-Forsense júliusi felméréséből. Az összes megkérdezett körében az SZDSZ és az MDF is egy százalékon van.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12153
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nocsak...
  2008-08-22 16:29:46, péntek
 
  Miniszter: csak az kapjon segélyt, aki munkaképtelen
2008-08-22. 12:05

Annak kell segélyt kapnia, aki nem képes munkavégzésre, mindenki más számára pedig foglalkoztatási lehetőséget kell kialakítani - fejtette ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium álláspontját a tárca vezetője pénteki egri sajtótájékoztatóján.

Szűcs Erika közölte: a minisztérium együtt kezeli a rendszeres szociális segélyezés és a foglalkoztatás problémáját.

Úgy fogalmazott: ha csak a rendszeres szociális segélyezés anomáliáit próbálják kezelni, vagyis egyénileg szabályozni, hogy ki juthat hozzá a segélyhez, és ki nem, "akkor a társadalmi igazságérzethez közelebb lehet kerülni, de a társadalmi probléma megoldásához nem".

A munkaügyi miniszter elmondta: új fogalommal, a "közfoglalkoztatási jogviszonnyal" tervezik kiegészíteni a mai foglalkoztatási struktúrát.

Ennek keretében reintegrálódhatnak a hosszú ideje munka nélkül lévő emberek - tette hozzá.

A tárca tervei szerint a 35 év alattiaknak kötelező lesz legalább a nyolc osztály elvégzése és egy szakma megszerzése, az idősebbekre az önkormányzatok érdekkörében felmerülő különböző feladatok elvégzése vár.

A miniszter ezt a formát "előszobának" nevezte, ezen keresztül vezetik az érintetteket a nyílt munkaerőpiacra.

Ehhez a kormány a jelenleginél több forrást biztosít majd az önkormányzatoknak, valamint létszámot is teremt az adminisztratív, szervezési feladatok elvégzéséhez.

Szűcs Erika hozzátette: bevonják ebbe a munkaügyi központokat és a családsegítőket is, mert támogatni kell a mobilitást, s hozzá kell járulni az ingázási, lakhatási költségekhez is.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.