Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kína-Égmedence tó
  2008-08-24 15:07:21, vasárnap
 
  Link Link


Északkelet-Kínában az úgynevezett Égmedence tó a Songhua (Szungari),
a Tumen és a Yalu folyó forrása, Kína és Észak-Korea határmenti tava.

A medence ovális alakú, s olyan, mintha egy lótuszlevél nőtt volna ki a vízfelület alól.
A helyi feljegyzések szerint az Égmedence a Changbai hegység tetejének központja, melyet csúcsok határolnak, a földfelszín felett 20 ezer méter magasan.
Ezért is nevezik Égmedencének.
De valójában a magassága csak 2194 méter, Kína legmagasabb vulkanikus tava, de nem hazudtolja meg elnevezését. Az Égmedence területe megközelíti a 10 négyzetkilométert, átlagos mélysége meghaladja a kétszáz métert. A legmélyebb pontja eléri a 373 métert, s ezzel Kína legmélyebb tava.

A Changbai hegységben egy a vele azonos nevű vízesés található az Égmedence északi peremén. A medencét 16 hegycsúcs határolja, csak az északi részén van egy U alakú rés, mint a tó vízének kijárata. Az Égmedence északi peremén magasodó Longmen és a Tianhuo csúcs közötti nyílás majdnem 30 méter széles. Itt formálódik egy természetes vízcsatorna, melyet "Égre Érő"-nek, vagy "Tutajos Túrá"-nak neveznek.







Link Link Velencei Asztalos Link PPS Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldásból áldás
  2008-08-24 11:13:22, vasárnap
 
  BETH SALOM Link

Megáldalak téged ... és áldás leszel. 1 Mózes 12, 2.

Isten megáldotta Ábrahámot. Földi javakban meggazdagította, Izrael törzsatyjává tette és neki ígérte Kánaán földjét. De a legdrágább áldás Isten barátsága volt. Ábrahám bizalmas viszonyban lehetett Istennel, beszélt vele, mint barátjával. Így áld meg Isten. Természetes állapotunkban Isten átka van rajtunk, hiszen átkozott mind, aki nem tartja meg a törvény beszédeit és nem cselekszik aszerint. Isten áldása: élet és békesség. Lelke által az élet lelkével áld meg. Aki még Isten átka alatt van, az lelkileg halott és békétlen. Nevethet, tréfálhat, lehet féktelenül jókedvű, de nincs lelki békessége. Élvezheti az életet, de tulajdonképpen nincs élete.

Jézus keresztjén ment végbe a nagy fordulat: átokból áldás. Jézus átokká lett helyettünk, hogy mi áldást nyerhessünk. Aki hittel fordul az Úr Jézushoz, arra az isteni szeretet áldásfolyama árad. Az ilyen ember mások számára is áldás lehet. De kell is, hogy azzá legyen! Ez Isten akarata, tőle kapott feladatunk. Így lett Ábrahám Lót számára áldás, és a házanépe, az ország lakosai számára is; s mint a hitből való engedelmesség nagyszerű előképe, a mi számunkra is áldás. Eliézer urától tanult imádkozni és magáévá tette annak nemes, tiszta gondolkozását. Így volt ez Józsefnél is. Isten áldottjaként áldás áradt belőle Potifár házában, a börtönben és családjában.

Vagy áldás, vagy átok árad belőlünk környezetünkre és mindazokra, akikkel találkozunk. Aki még Isten átka alatt van, az másokra is átok; ő maga elégedetlen és másokra is ez árad belőle; könnyelmű és másokat is könnyelművé tesz. Üres, tartalmatlan beszédével másokat is megüresít. Kétszínű, tisztátalan szavaival mérget önt a vele érintkezők lelkébe. Izgató beszédmodorával aláássa az istenfélelem és rend védőgátjait. Nem is sejti, mennyit ront és rombol. Viszont Isten gyermeke sem tudja, hogy csendes, fegyelmezett, szelíd magatartása nyomán mennyi áldás árad belőle.

Vagy-vagy! Vagy áldás, vagy átok. Az ítéletkor is csak ez a két csoport lesz: áldottak, akik öröklik az országot és átkozottak, akik az örök tűzre mennek. Amennyi helyet engedünk szívünkben Isten áldásának, olyan mértékben leszünk magunk áldássá. Ha áldás árad belőlünk, mi is új áldást nyerünk felülről. Ha elmulasztjuk az áldást továbbadni, fentről sem árad az tovább és mi magunk is elsorvadunk.



--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

Beth Shalom Keresztyén Szálloda Haifában! Link Videó Link
HOMOKBA ÍRJAD Link

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 6505
  • e Hónap: 10306
  • e Év: 71607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.