Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Gyilkolnak a megszállók Afgani
  2008-08-24 23:14:47, vasárnap
 
  Gyilkolnak a megszállók Afganisztánban

2008. augusztus 24. 22:00Zábori László, HunHír.Hu

A pénteki NATO légitámadás során több, mint 90 afgán polgári személy - zömében nők és gyermekek - vesztette életét Heart tartomány Shindad kerületében közölte Nematullah Shahrani, az afgán bábkormány iszlám ügyekért felelős minisztere. A megszálló erők csupán 30 áldozatról számoltak be, akik állításuk szerint mind talibán fegyveresek voltak. A jelek szerint azonban az amerikaiak és szövetségeseik ezúttal sem mondanak igazat.

A szombati nap folyamán több száz afgán tüntetett a bombatámadás helyszíne közelében, követelve a megszálló erők távozását az országból. A tiltakozók felgyújtottak egy rendőrségi teherautót. Az év első hat hónapjában az amerikaiak vezette NATO-erők támadásai következtében 255 civil vesztette életét. Júliusban egy bombatámadás során 50 ember halt meg, akik egy esküvőn vettek részt.

Hamid Karzai, az Afganisztán élére állított "elnök" a kormányhadsereg két magas rangú tábornokát a pénteki incidens miatt a mai napon leváltotta ugyan, de ezzel semmi sincsen megoldva. Ne szépítsük a dolgot: a helyzet az, hogy a megszálló erők, afgán bábjaik támogatásával számolatlanul gyilkolják a civileket. És itt nem lehet többé a véletlenre, meg a "járulékos áldozatokra" hivatkozni. Az afgánok egyre dühösebbek, egyre jobban gyűlölik a hazájukat megszállva tartó hadsereget, és a nyakukra ültetett Karzai-féle rezsimet. És teljesen igazuk is van. Jó lenne ismét alaposan átgondolni, ki is valójában a terrorista?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pápa is mond bődületes barom
  2008-08-24 23:09:07, vasárnap
 
  A pápa is mond bődületes baromságokat

2008. augusztus 24. 15:06HunHír.Hu

XVI. Benedek pápa mélységes aggodalmát fejezte ki a nemzetközi színtéren tapasztalható növekvő feszültség miatt, és óvott a nacionalizmus visszatérésétől.

Sajnálatának adott hangot "a nacionalizmus visszatérése miatt, amely szembeállítja a népeket, és amely a múltban olyannyira tragikus következményekhez vezetett".

Nem utalt konkrétan a világ egyetlen térségére sem, így Oroszországra és Grúziára sem, amelyek augusztus elején véres konfliktusba bonyolódtak egymással a szeparatista grúziai régió, az oroszbarát Dél-Oszétia miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tragikus múlt hordaléka
  2008-08-24 22:53:02, vasárnap
 
  A TRAGIKUS MÚLT ÉS HORDALÉKA

BEVEZETÉS

(ELŐKÉSZÜLET)

1950. május 23-án, az országos honvédségi pártaktíva ülésén, Farkas Mihály honvédelmi miniszter nyilvánosságra hozta Sólyom László altábornagynak (vezérkari főnöknek ) és társainak a népi demokratikus rend ellen elkövetett mérhetetlen és sokrétű bűneit.

A pártaktíván résztvevők egységesen elítélték az érintett tábornokokat, többen hangot adtak érzelmeiknek, így például Maléter Pál ezredes szóvá tette, hogy Sólyom altábornagy a ,,fegyvernemek közti ellentétet szította és a munkáskádereket morzsolta" (Sic!), hogy öntudatukat fokozza(Sic!). Maléter szerint: ,,a katonai és politikai tudás fokozásával az éberség kardját rá kell nyomni a sárkány nyakára és akkor elpusztul" (Sic!).

Király Béla vezérőrnagy konstatálta, hogy : ,,a néphadsereg erősödött ennek a fasiszta csirkefogó bandának a leleplezésével". Figyelmeztetett arra, hogy az éberség ne legyen kampányszerű, hanem olyan, mint ami megnyilvánult ezekkel a banditákkal szemben (Sic!). Megemlítette, hogy Sólyom még a tanfolyam vizsga szüneteit is felhasználta arra, hogy romboljon, mert nem megalapozott tudást akart, hanem felületességet és tudatlanságot.

Janza Károly vezérőrnagy azon sopánkodott, hogy ilyen ,,címeres gengszter mellé kapott beosztást", mert már az első pillanatban felismerte, hogy nem egy egyszerű csirkefogóval van dolga, hanem egy gazemberrel, akit mélységesen megvet.

Bata István ezredes megemlítette, hogy Sólyom altábornagy egy időben sokszor megdicsérte, ezért gyanakodott rá, mert-, ha ez a ,,szemét dicséri, akkor bizonyára hibát követett el".

És így folyt a pártaktíva, miközben senkinek sem tűnt fel (miért is tűnt volna?), hogy a ,,tábornok banda" tagjai ellen, egyetlenegy konkrét vádpont sem hangzott el...

A PÁRT JÓVÁHAGYÁSA

1950. május 25-én, a Politikai Bizottság ülésén, a 6. napirendi pontban foglalkoztak a hadsereg ,,magasrangú" (Sic!) tisztjeinek letartóztatásával. Az ülésen jelen volt: Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Kádár János, Marosán György Donáth Ferenc, Vas Zoltán, Rónai Sándor, Vajda Imre és Friss István. Megbízták az ÁVH-t további teendők irányításával, a minisztertanácsot pedig Sólyom László lemondásának kérdésével.

Kádár János mint belügyminiszter (alárendeltségébe tartozott az ÁVH) hallgatott arról, hogy Sólyom László altábornagy már közel egy hete az ÁVH ,,vendége" az Andrássy út 60 egyik pincéjében, felesége pedig Kistarcsára kapott ,,beutalót" magánzárkába, két kiskorú gyermeküket pedig vidékre toloncolták, mert ők is mérhetetlen nagy veszélyt jelentettek a néphatalomra.

KIVÉGZÉSEK

1950. augusztus 19-én a halálraítélt Sólyom Lászlót, Beleznay Istvánt, Révay Kálmánt, Pórffy Györgyöt, Illy Gusztávot, Lőrincz Sándort és Merényi Gusztávot kivégezték.

A kivégzetteket a váci öreg-temető domboldalában, a temetőtől mintegy 20 méterre, a libalegelő árok szélénél, egymásra dobálva, koporsó és ruhanemű nélkül földelték el, a hozzátartozókat sem az ítéletről, sem annak végrehajtásáról nem értesítették.

Sólyom Lászlóné például, csak 1954 januárjában (!) kapott értesítést arról, hogy a férjét halálraítélték és az ítéletet végrehajtották, de a féje sírhelyét sem közölték vele. Kiss Károly, az elnöki tanács elnöke 1956 májusában személyesen tájékoztatta Sólyomnét, hogy: "Az altábornagy bajtársék földi maradványai után már kutatnak,...keresik a helyet,... de a helyzet rendkívül bonyolult, mert akik végrehajtották... már szintén... nincsnek, de mi a leghatározottabban folytatjuk a kiderítést (Sic!).

A HULLARABLÓK

1950-ben Király Béla vezérőrnagy vezényelte le a katonai díszszemlét, mert Sólyom László altábornagy ellent mondott Farkas Mihálynak és nem volt hajlandó jelentést beadni a díszszemle megkezdésekor a szovjet katonai főtanácsadónak.

Ezért a vállalkozásáért Király Béla ezredest Farkas Mihály kinevezte tábornokká, majd - nemsokkal később - az irodájába invitálta, mandulával kínálta meg, és arra kérte, hogy ítélje el tábornoktársait a nyilvánosság előtt.

Király teljesítette Farkas kérését, és erről a ,,mandularopogtatós" munkamegbeszélésről 2000-ben azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy: "nem is volt lelkiismeret furdalása az esemény miatt..."(!)

Akkor sem lehetett lelkiismeret furdalása, amikor beült a kivégzett Sólyom László megüresedett akadémia parancsnoki székébe, és amikor befeküdt a kivégzett Beleznay István Orbánhegyi út 18. sz. alatti lakásának az ágyába.

Janza Károly vezérőrnagy Sólyom László altábornagy lakását kapta meg (a Sólyom család minden ottmaradt értékével együtt), bár az igazsághoz tartozik, hogy Bata István költözött oda először, de találván egy még jobbat, Janzának adta át a lakást, bár a ,,hagyatékból" lecsípett egyet s mást... Janza viszont kiegészíthette azt a nem reklamált, és mert kiegészült a Politikai Bizottságon elhangzott állítását, hogy megveti Sólyom altábornagyot, mert a lakás birtokbavétele után, megvethette Sólyom altábornagy ágyát is!

AZ EMLÉKEZŐK

A farkasréti temetőben emlékeztek meg a kivégzett tábornokokról a HM szervezésében a meghívást elfogadott személyek. Szekeres Imre honvédelmi miniszter mondta el ünnepi beszédét, amelynek csipetnyi szépséghibája volt, hogy nem Sólyom Lászlót és társait említette meg (név szerint), hanem az ugyancsak mártíroknak számító Pálffy Györgyöt, Maléter Pált és Kiss Jánost. Ez legyen a legnagyobb tévedése.

A megemlékezés fénypontját képezte, hogy tolókocsiban megjelent a tábornokok sírjánál Király Béla vezérezredes, tábornoki egyenruhában, brezsnyevi mennyiségű kitüntetéssel dekorálva, barnás-sárga cipőben és bordó zokniban!

Ott mutogatta magát a mártírok sírjánál a szélhámosok, a köpönyegforgatók és a hazugok királya, aki nem kis mértékben járult hozzá, hogy tábornoktársait a bitóra juttatták! Aki cserben hagyta katonáit Kőszegnél 1945-ben, Budapesten 1956-ban (mint Budapest kinevezett katonai parancsnoka) és nemzetőreit Nagykovácsinál, telekürtölve a világot, hogy ő volt a Nemzetőrség főparancsnoka, holott kinevezést sem kapott erre a posztra.

Mindhárom háborús helyzetben olyan vétséget követett el, amelyért főbelövést érdemelt volna! A történészek (egy részének) és a médiáknak köszönhető, hogy hazánkban és külföldön is sokan hisznek Király meséjének (hazugságainak), ezért van tengernyi kitüntetése, nehezen összeszámolható díszpolgári, díszdoktori, akadémiai oklevele és permanens meghívása minden nevezetes rendezvényre.

Király most (augusztus 19-én) azt is megmutatta, hogy nem csak hazug, áruló és szélhámos, hanem azt is, hogy a képmutatás, sőt a kegyeletgyalázás sem áll messze tőle.

GROTESZK SLUSSZ POÉN

A Magyar Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága 1956. május 14-én, perújítási eljárás során, a tábornoki perben érintetteket valamennyi vádpont alól jogerősen felmentette. Ennek ellenére, Kádár János elvtárs nem tartotta időszerűnek a rehabilitációs eljárás végrehajtását. A rehabilitáció végrehajtásában illetékesek Kádár állásfoglalását követve szintén húzták-halsztották a megoldást.

A számos illetékesre jellemző hozzáállást jól tükrözi egyetlenegy példa, amelyet az igazság legfőbb őre, Molnár Erik igazságügyi miniszter produkálta Sólyom Lászlóné meghallgatásakor, aki kérte a lakása visszaadását, és a lakásában maradt ingóságok visszaszolgáltatását.

-Elvtársnő, sajnos, abban a lakásban is azóta más elvtársak élnek;

-Elvtársnő, akik most benne laknak, azok az elvtársak már megszokták és nem szívesen válnának meg tőle;

-Elvtársnő, a dédnagyanjától örökölt bútorok, a 12 ezres könyvtáruk, a nagybátyjától örökölt érem, bélyeg és grafikai gyüjtemények már nincsnek meg;

-Elvtársnő, megszavaztunk önnek százezer forintot, amelyből berendezheti a lakását. (Sic!).

Özvegy Sólyom Lászlóné természetesen visszautasította az igazságügyi miniszter (megalázó, megszégyenítő, minden erkölcsi és anyagi alapot nélkülöző) ajánlatát, és kijelentette, hogy ezt nem rehabilitációnak, hanem -extra dominium - birtokon kivül helyezésnek nevezi.

A rendszerváltozást követően pedig tovább él: a kádári "nem időszerű" állásfoglalás! A hazug rendszer hazug miniszterelnöke és holdudvara (Gyurcsány, Kóka, Hiller, Kovács, Lendvai, Lamperth, Demszky, stb., stb.,) mellett csak a Király-féle hazugok érvényesülhetnek. Eljutottunk oda, hogy a hazugság nem szégyen, minél nagyobbat hazudik valaki, annál nagyobb az elismertsége egy adott réteg részéről (lásd.: Gyurcsányt vagy Királyt).

A munkanélküliek, a létminimum alatt és környékén élők, a bérből tengődők és a megnyirbált nyugdíjasok rovására kapják az uralmon lévő főguruk a maguk által megállapított extra járandóságokat. A kispénzűek tartják el azokat a rendőröket, akik képesek kilőni a szemüket, megrugdosni a földön fekvő embereket, megtaposni a nemzeti színű zászlót.

Vagyis: mindaddig várni kell mind a kivégzett tábornokok, mind pedig az '56-osok, a sortüzek és a megtorlás áldozatai, valamint a hozzátartozók valós rehabilitációjára, ameddig ez a kádári poszt garnitúra nem lesz kiseperve a hatalomból!

(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Justitia Bizottság elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden idők legrosszabb magyar
  2008-08-24 21:29:01, vasárnap
 
 
Minden idők legrosszabb magyar olimpiai szereplése!
Várjuk a felelősök megnevezését és a következményeket!
Skodacsek András jegyzete


Megtörtént. Szép volt. Felemelő volt. Kajak, kenu,
vizilabda. És ezzel vége is. Sportolóink minden rossz
körülmény ellenére kitettek magukért. Nekik csak elismerés,
és gratuláció jár! Azonban fel nem foghatom, hogy Igaly
Diana pl. azért nem tudott jó erdményt elérni, mert nem volt
lehetőség gyakorlásra, nem volt ugyanis lőtér, mert mindent
elbontottak. Minden elismerés Igalynak a 13 helyért. Ő ott
volt, "odatette" magát. Megszűntették a Sportminisztériumot
is (tudjuk kik), megvonták (tudjuk kik) a fizetést az
olimpikonoktól, illetve sokáig nem kapták meg javadalmukat.
Nyomorúságos helyzetben vagyunk, és ennek "eredménye" minden
idők legrosszabb olimpiai helyezése! Soha, de soha nem
voltunk a 21. helyen 1896 óta! Kérem mindenki tekintse át a
táblázatot.

Sokan, néhányan "odafenn" felelősek ezért (tudjuk kik).

Nemzeti Hírháló



1896
arany érmek: 2.
érmek összesen: 6.
helyezés: 6.


1900
arany érmek: 1
érmek összesen: 6
helyezés:10


1904
arany érmek: 2
érmek összesen: 4
helyezés: 5


1908
arany érmek: 3
érmek összesen: 9
helyezés: 6


1912
arany érmek: 3
érmek összesen: 8
helyezés: 9



1924
arany érmek: 2
érmek összesen: 9
helyezés: 13


1928
arany érmek: 4
érmek összesen: 9
helyezés: 9


1932
arany érmek: 6
érmek összesen: 15
helyezés: 6




1936
arany érmek: 10
érmek összesen: 16
helyezés: 3



1948
arany érmek: 10
érmek összesen: 27
helyezés: 4


1952
arany érmek: 16
érmek összesen: 42
helyezés:3



1956
arany érmek: 9
érmek összesen: 26
helyezés: 4


1960
arany érmek: 6
érmek összesen: 21
helyezés: 7


1964
arany érmek: 10
érmek összesen: 22
helyezés: 6


1968
arany érmek: 10
érmek összesen: 32
helyezés: 4


1972
arany érmek: 6
érmek összesen: 35
helyezés: 8


1976
arany érmek: 4
érmek összesen: 22
helyezés: 10


1980
arany érmek: 7
érmek összesen: 32
helyezés: 6



1988
arany érmek: 11
érmek összesen: 23
helyezés: 6


1992
arany érmek: 11
érmek összesen: 30
helyezés:8


1996
arany érmek: 7
érmek összesen: 21
helyezés: 12


2000
arany érmek: 8
érmek összesen: 17
helyezés: 13


2004
arany érmek: 8
érmek összesen: 17
helyezés: 13


2008
arany érmek: 3
érmek összesen: 10
helyezés: 21

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alsózsolca Város Polgármesteré
  2008-08-24 20:51:09, vasárnap
 
  Alsózsolca Város Polgármesterétől
Dr. Szili Katalin Asszonynak
Az Országgyűlés Elnökének
Budapest

Alsózsolca Város Képviselő-testülete a 2008. május 28-i testületi ülésén megtárgyalta a Szerencsi Kistérség polgármesterei által elfogadott "Önkormányzati kezdeményezés társadalmunk jobbá tétele érdekében" című dokumentumot.

A Képviselő-testület annak minden gondolatával egyetért és a 68/2008 (V.28.) sz. testületi határozatban döntött arról, hogy támogatja a kezdeményezést és egyben kiegészítő javaslatot és véleményeket is megfogalmazott, melynek a legfőbb állami, közhatalmi és döntéshozó szervek vezetőihez való továbbítására hatalmazta fel Alsózsolca Város polgármesterét.

Településünkön is közel egy évtizede fennállnak mindazok a gondok, problémák, melyet a borsodi polgármesterek dokumentuma megfogalmaz. Mi is évek óta próbálunk minden lehetséges oktatási, közigazgatási, önkormányzati fórumon, konferencián felhívni a döntéshozók, illetékesek figyelmét arra - amelyet úgy tűnik eddig a problémák "elszenvedőin" kívül senki más nem akart tudomásul venni, hiszen a különféle jogszabályi változások csak egyre mélyítették az amúgy is súlyos társadalmi problémákat.

Többfelé szakadt országunkban tudom vannak polgármester társaim, akik nem értik a beadvány szerzőit, mert nem tapasztalnak ilyen és hasonló negatív élményeket. B-A-Z. megye szinte minden települése viszont nap mint nap megéli a szomorú valóságot. Nyomor a nyomor hátán, amit támogatunk. Napjainkban 11 éves gyermek gyermeket szült, de a mienk a 13 éves lány negatív rekordja is. Talán nem véletlen az sem, hogy a népesedés szomorú rekordja is éppen e hátrányos helyzetű régióból és életkörülményei közül emelkedik ki.

Emellett a romló közbiztonság, az elnéptelenedés, az alacsony iskolázottság is a mi negatív rekordunk.

Úgy érezzük a társadalom a tűrőképességének a határán van, tovább nem tudja tolerálni azt, hogy emberek százezrei évek óta csupán "kivesznek" a rendszerből, és semmivel nem járulnak hozzá az állami kiadásokhoz, közterhekhez.

Kérjük, hogy ne vezessék be a "beóvodázási" támogatást, mert ez továbbra sem éri el azt a célt, amely a jogalkotók szándéka. Erre jó bizonyíték az, hogy ezek a szülők most sem "járatják" óvodába, iskolába a gyermekeit annak ellenére, hogy az óvodában és az általános iskolák alsó tagozatában a hátrányos helyzetű gyermekek számára most is ingyenes az étkezés. Ha ezek a szülők valóban "gyermek szeretőek" lennének és felelősséget érzenének a gyermekeik iránt, akkor nem fosztanák meg a gyermekeiket a rendszeres iskolai, óvodai oktatástól, étkezéstől. Ehelyett felelőtlenül hagyják, hogy a gyermekeik éhezzenek, és céltalanul kóboroljanak.

Ezt azzal tudjuk igazolni, hogy az érintett szülők nagy része rendszeresen eseti segélyért folyamodik, ahol az indokok között első helyen szerepel az, hogy nincs pénz élelmiszerre. (Ennek ellenére mégsem járnak a gyerekek iskolába, óvodába, pedig akkor legalább ott étkezhetnének).

Határozott véleményünk az, hogy a szülőknek nem újabb pénzbeli támogatásokat kell adni, hanem számon kell kérni a törvényben megfogalmazott kötelezettségeket, szankciókat alkalmazni annak betartására, hiszen a Magyar Köztársaság Alkotmánya az állampolgári jogok mellett rögzíti a szülői kötelezettségeket, felelősséget is. Úgy véljük, hogy a védtelen, önmagukról gondoskodni nem képes gyermekeknek kell elsősorban a jogaikat biztosítani, a szülőknek pedig először a kötelességüket kellene teljesíteniük és ha a rendszer jól működne, csak ezután formálhatnának bármire jogot.

Bármiféle támogatást kizárólag az oktatási, nevelési intézményeken keresztül, természetbeni formában tudunk elképzelni, mert személyes tapasztalatunk az, hogy ezek a pénzbeli juttatások az esetek döntő többségében az italboltokba, játékgépekbe és az "uzsorásokhoz" vándorolnak.

Számos példát tudnánk említeni arra, hogy a szülőknek a segélyeken kívül más jövedelmük nincsen, és mégis autót tartanak fenn, cigarettáznak, italoznak, divatos ruhákban járnak, festik a hajukat mialatt gyermekeik rongyokban járnak és éheznek. Ez a bizonyíték arra, hogy ezen szülőknek csupán "pénzkereseti forrás" a gyermek, mert ha nem így lenne, akkor a mérhetetlen nyomorba a XXI. században nem hoznának 6-10 gyermeket világra.
És hogy mibe kerül az államnak és az önkormányzatnak ha a gyermek ingyenes étkezésre jogosult?! A szülő nem jelenti be előző nap, hogy gyermeke nem fog menni az óvodába, iskolába (nem érdekli, mert nem származik belőle hátránya)
Az ebéd (étel) elkészül, a gyermek nincs ott. Az ételadag előállítása az önkormányzatnak pénzbe kerül. A gyermek nincs ott, tehát az napra nem igényelhető állami normatíva.

Az önkormányzatnak keletkezik kára, mert nincs szankció, amely biztosítaná a szülő részéről az igénybe nem vett étkezés kifizetését. Alsózsolca nagyságú településen ez éves szinten több százezer forint kárt jelent.

Természetesen támogatni kell az önhibáján és akaratán kívül szociálisan rászoruló rétegeket, de ennek túlnyomó része természetbeni juttatás formájában történjen. Ne kapjon lakásfenntartási támogatást az, aki fával fűt, de évekre visszamenőleg egyetlen számlával sem tudja igazolni, hogy a tüzelőt megvásárolta és nem illegális úton jutott hozzá. (lopta, vagy olyan személytől vette, aki nem rendelkezik engedéllyel).

Szigorúan kellene ellenőrizni a fa tüzelő felhasználását és úgy talán kevesebb "erdő tűnne el" a tolvajok, a maffia kezében.

Szociológusok hada dolgozik azon, hogy megmagyarázza a társadalomnak, hogy miért jó ez a rendszer és miért kellene még több pénzt "beletenni". Talán kevesebb szociológus kellene és több jogi szakértő, akiknek azon kellene munkálkodni, hogy a törvényekbe kerüljenek bele azok a cikkelyek, amelyek megszűntetik a kiskapukat és keményebb büntetési tételeket alkalmaznak. De mindenféleképpen a jogalkalmazók által szerzett tapasztalatok figyelembe vételével kellene a jogi normákat meghozni. Azok társadalomra való hatását a gyakorlatban kellene vizsgálni széleskörű adatgyűjtéssel, társadalmi egyeztetés mellett, de ezeknek formálisnak kell lenniük.

Hogyan tűrheti el egy rendszer azt, hogy az országban gyermekkorúak százai, ezrei fosztogatnak, rabolnak büntetlenül. Lehet egyáltalán szülőnek, gondviselőnek nevezni azt a felnőttet, aki arra bíztatja gyermekét, hogy törjön be a boltba, iskolába, közintézménybe vagy mások portájára és tulajdonítson el, rongáljon meg mindent, ami útjába kerül. Teszi ezt azért, mert tudja, hogy a gyermekkorú nem büntethető. A gyermek éjszaka rabol, nappal pedig iskola helyett békésen alszik otthon, amit nyilván azért enged meg a szülő, mert tudomása van ezekről az éjszakai "kiruccanásokról", sőt élvezi is ennek "gyümölcsét".

A sorozatos iskolai, intézményi betörések, rongálások által okozott károk már milliós nagyságrendekre rúgnak a településünkön is. Meddig lehet még ezt tűrni?! Ha nem teszünk ellene akkor eljutunk oda hogy jobb, ha be sem zárjuk az ajtóinkat, mert akkor legalább azt nem kell a betörőnek megrongálni ahhoz, hogy bejusson az épületbe.

Szoc.pol. támogatás címén csak akkor vehessen igénybe kedvezményt a család, ha a felnőttek munkahellyel és állandó jövedelemmel rendelkeznek és adófizető polgárok.

- a szoc.pol. támogatásokból a mai viszonyok mellett jó esetben egy lakás alapjait le lehet rakni, de arra nem elég, hogy az a lakás legális úton felépüljön. Ahhoz még jó néhány millió Ft-ot hozzá kell tenni. A szigorítás biztosítaná azt, hogy csak tisztességes munkával szerzett jövedelem mellett lehetne lakástámogatáshoz jutni.
Konkrét eseteket tudunk, amikor a szoc.pol. támogatást igénybe vevő személy egy pillanatig sem lakott abban a lakásban, amit a nevében a vállalkozó felépített. Vagyis nem is volt szüksége rá, hiszen azóta is lakik valahol, tehát jogtalanul adta át a "lakhatási jogot" (bérbe adta vagy háttérszerződéssel eladta).

- a szerény jövedelemmel rendelkező (állandó munkahely mellett adófizető) polgárokat irritálja, hogy tömegek jutnak ilyen módon támogatáshoz. Aki pedig normális értékrendben gondolkozva nem "mer" több gyermeket bevállalni, annak keményen meg kell dolgoznia, küzdenie azért, hogy saját lakáshoz jusson az általa befizetett adóból pedig olyan emberek jutnak támogatáshoz, akik semmit nem tesznek ezért az országért. Ki kell mondani azt, hogy az alapvető társadalmi normák és értékrendek szerint az élet szakaszaiban vannak elvárások és sorrendek:
tanulás - szakma elsajátítása - stabil jövedelem és csak ezután következik a lakás megszerzése és a családalapítás.
Csak ez a sorrend lehet az elfogadott társadalmi norma és e szerint kell a juttatásokat is igazítani.

Mielőbbi törvényváltozás kell a fémhulladék-kereskedelem területén kialakult állapotok és az abból tisztességtelen úton meggazdagodott maffia felszámolására.

Meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy illegális eredetű fémhulladék ne kerülhessen felvásárlásra.
Szigorítani kell a fémtolvajok elleni büntetési tételeket. A bűnelkövetés eszközét bármely cselekményeknél (gépjármű, kerékpár) el kell kobozni és azt központilag értékesíteni, mellyel a rendvédelmi szervek költségvetését lehetne növelni, ezáltal javulnának a működési feltételeik.

Tudjuk, hogy akiknek a közelében, lakókörnyezetében nem élnek ilyen életmódot folytató családok, azok csak a média útján értesülnek egy-egy negatív hírről. Higgyék el, azoknak fogalmuk sincs arról, hogy mi a magyar valóság.

Indítványozzuk, hogy néhány döntéshozó a családjával együtt (papa, mama, nagyszülők, gyerekek) költözzön le néhány hónapra egy-egy ilyen településre. A gyermekeit járassa a mi óvodáinkba, iskoláinkba, utazzanak nap, mint nap a mi tömegközlekedési eszközeinken, menjenek el az orvosi rendelőkbe, menjenek be segélyosztás idején a boltjainkba, postára, akkor talán megértik, hogy miről is beszélünk. Ha Önöket, családtagjaikat érik nap mint nap azok az atrocitások, negatív élmények amelyekkel mi és családtagjaink nap mint nap találkozunk, akkor talán belátják, hogy valóban "vészhelyzet" van Magyarországon.

Önöknek is meg kellene élniük minden nap azt, amit a Polgármesteri Hivatal és a település közintézményeinek dolgozói kénytelenek nap mint nap eltűrni. Mert az ügyfél, szülő, nagyszülő fenyegethet, kiabálhat, megverheti, leköpheti a pedagógust, hivatali dolgozót, a köz alkalmazottja ezt köteles eltűrni. Őt nem védi meg senki. Az elcsattant pofon vagy ütleg után sovány vigasz a rendőri intézkedés, szankció, mert utána ismét jöhet a megtorlás. Ezt pedig nem mindenki meri felvállalni, mert félti saját magát és a családját. Higgyék el, esetek százai, ezrei egyáltalán nem is derülnek ki a fent említett okok miatt.

Olyan munkaügyi szabályokat, törvényeket kell alkotni, amelyek által javul a munkaerőpiaci helyzet és erősödik a gazdaság.

Alsózsolcán jó munkalehetőségek vannak. De hiába van jól működő Ipari Park, üres álláshely, ha a munkanélküliek nagy része még a 8 általános iskolai végzetséggel sem rendelkeznek.

Ki kell mondani, hogy a képzetlen, az alapvető emberi normáknak megfelelő módon munkára jelentkezni nem képes személyt egyetlen munkáltató sem alkalmazza. És itt nincs szó bőrszínről, etnikai hovatartozásról, diszkriminációról, csupán szakmai emberi alkalmasságról, vagy éppen alkalmatlanságról.

A fekete munka visszaszorítására nem "félmegoldások" kellenek, hanem szigorúbb büntetések.

Ha egy vállalkozót a munkaügyi ellenőrzés során tetten érnek "fekete" foglalkoztatás miatt, akkor ne csak őt büntesse meg a Munkavédelmi Felügyelőség 100 e Ft-ra (foglalkoztatottként), hanem a tetten ért dolgozót is ugyanennyi összegre és 5 évre zárja ki a segélyezésből. Ez talán visszatartó lenne, hiszen kétoldalú ez a probléma. A munkavállalót így lehetne érdekeltté tenni abban, hogy ne vállaljon "feketén" munkát.

Ahhoz, hogy újabb generációk ne nőhessenek fel általános alapműveltség és szakmai ismeretek megszerzése nélkül, a közoktatást nem az antiszegregációs intézkedésekkel kellene lehetetlenné tenni, hanem hatékony intézkedések kellenek az oktatás színvonalának emelésére.
Nem szabad megengedni, hogy néhány súlyos magatartászavarokkal küzdő gyermek egy egész osztály fejlődését és az őket oktatni akaró pedagógus munkáját tönkre tegye.

Szükséges és elengedhetetlen, hogy ezek a gyerekek kislétszámú osztályban, a saját értelmi képességüknek megfelelő oktatásban részesüljenek, mert csak így biztosítható, hogy a gyermekek azon többsége, akik valóban tanulni és fejlődni akarnak, megfelelő színvonalú oktatásban részesüljön.

Egy társadalom célja nem lehet az, hogy álságos intézkedésekkel gyermekek, felnőttek életét a létminimumon tartva tegye élhetetlenné. Célunk Európa közepén a minél magasabb életszínvonal elérése. Ehhez azonban jó színvonalú oktatás, gondoskodó szociális háló, jó gyógyító, megelőzést előtérbe helyező egészségügyi rendszer, munkalehetőségek - mindenkinek képessége szerint - kellenek. De a jelenlegi strucc-politika ezzel szemben az értelmiség külföldre való menekülését idézi elő. Gyermekeink jelenlegi jövő képe a tőlünk magasabb életszínvonalat biztosító külhonba való távozás. A mi korosztályunk marad, de meddig képes és kénytelen eltűrni az adóterhek, elvonások növekedése mellett az ellehetetlenülést, az ország és a magyar nemzet szellemi, kulturális, mentális és gazdasági leépülését?!

Alsózsolca, 2008. június 9.

Alsózsolca Város Képviselő-testülete
n e v é b e n
Zsiros Sándorné
polgármester

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberális gazdasági rendváltás
  2008-08-24 20:48:13, vasárnap
 
  Liberális gazdasági rendváltás és a kereszténydemokraták !


MÁNDOKI ANDOR:

Liberális gazdasági rendváltás
és a kereszténydemokraták


KAPU XXI. ÉVFOLYAM - 2008.07.11.

AZ ÉRTELMISÉG MAGYAR FOLYÓIRATA

http://members.chello.hu/kapu/kapu_2008_05.pdf


A Kereszténydemokrata Néppárt budapesti II.
kerületi rendezvényén
2007. szeptember 27-én elhangzott előadás
bővített változata.


A maradékból tessenek megélni, országot irányító urak, elvtársak!
Erről 17 év alatt csak az agyonhallgatott, félresöpört ellenzéki
írásokban esett szó. A hivatalos politika agyonhallgatta.
A cseléd média sem beszélt róla. Pedig ez Magyarország legfőbb
problémája. Az új gazdasági rend képtelen az ország többségének
tisztességes életszínvonalat teremteni. Még arra sem képes, amit a
kommunista korszak nyújtott rabszolgáinak. Miközben a politikai aréna
hangos a félrevezető, sokadrangú álproblémák körül kavart marakodás
ricsajától. Folyik a�csalom a magyart" jól bevált, ócska kommunista,
kozmopolitán hazug átverés, konokul, következetesen meghiúsítva a
demokráciát.
Az uralkodó kormány részéről megjelennek az ígéretek, programok,
reformok, melyek az uniós zavaros �lefettyel" vannak leöntve és
tálalva. Még a tudatukig sem jut el, hogy ezek a költséges
változtatások egy jól működő gazdasági rendre szabottak, ahol a
nemzeti jövedelem, az emberek keresete többszöröse az irányításuk
alatti országénak. Ahol a megtermelt, megkeresett többől van mit
elvenni, megreformálni. Nem ismerik be, vagy nem fogják fel, hogy az
elmúlt 17 év alatt nem csináltak semmit azért, hogy erős gazdasága
legyen az országnak. Elszabotálták a gazdasági rendszerváltást. Még a
feladatot sem ismerték fel. Egy erős gazdasági közösséghez csak úgy
kapcsolható egy gyenge, hogy előbb annak is erősödőnek kell lenni..
Ennyi ésszel felelőtlenség elvállalni egy ország irányítását. Vagy ha
igen, akkor legalább annyit kell tudni a kapitalizmusról, amit a
legostobább tőkés is tud. Nevezetesen, aki nem ért valamihez, az a
szükséges tudást megvásárolja. Az összeharácsolt milliárdokhoz való
trükkök nem azonosak a kapitalista piacgazdasághoz szükséges tudással.
Magyarország gazdasága erőtlen, hiszen a polgárai nagyobbik
felének nincs tisztességes jövedelme. Ebből épeszű ember számára
evidencia, hogy nem lehet olyan reformokat bevezetni, aminek a
költségeit a lakosságnak kell megfizetni. Előbb fel kell építeni egy
erőteljes gazdaságot, és csak azt követően lehet költséges
beruházásokat, reformokat, pazarló kiadásokat, további
privatizálásokat, csalásokat, tolvajlásokat tervezni! Javaslat:
érdemes előbb erős gazdaságot építeni, mert utána még lopni is többet
lehet. Van miből, és van kitől. A konvergencia-programok megetetésének
fő érve, hogy nincs más út. Az ostoba dilettantizmusnak ez a
szuperlatívusza. Egy gazdasági problémának ugyanis számos megoldása
lehetséges. Akinek ezt magyarázni kell, azzal nem érdemes vitázni, azt
nem szabad a gazdaság kormányrúdjához szabadítani, engedni.

A kereszténydemokraták kötelessége a szegények, az
elesettek, a kívül maradottak, nyomorgók, hajléktalanok, éhezők
pártját fogni. A kereszténydemokraták szervezzenek egy országos
mozgalmat a szegénység enyhítésére, felszámolására, majd a jobb lét
megteremtésére. Programjukba építsék be a jelenlegi romboló
gazdaságpolitika megfékezését, megállítását és a gazdaságpolitika
megváltoztatásának követelését.


Hogyan jutottunk idáig?

Amennyiben az elrontott rendszerváltást helyre akarjuk hozni, úgy
előbb fel kell tárni az elkövetett tévedéseket, hibákat, és csak azok
elemzése után kezdhetünk hozzá azon terveknek a kiagyalásához,
melyekkel egy jól működő gazdaságot fel lehet építeni.
1992-ben a Kereszténydemokrata Néppárt Gödöllői Kongresszusán
kialakították a párt gazdaságpolitikai irányelveit, amelyek a
szociális piacgazdaság megvalósítását írták elő. A magántulajdon és a
piaci verseny alapelveinek elfogadása mellett a társadalom egészének
érdekeit szolgáló gazdaságpolitikát írtak elő. Amiben az ember, az
erős és a gyenge, egyaránt részese a gazdaság eredményeinek. A
gazdaság közvetlen résztvevői pedig, a munkás, az értelmiségi és a
tőkés méltányosan osztoznak az eredményen.A munkás és az értelmiségi
tisztességes bért kap a társadalom ítéletének megfelelő mértékben és
módon, a szociális védőháló kiépítésére is jut elégséges forrás. A
rendszer így a kapitalizmus legfejlettebb formája, mivel ezzel lehet a
tőkést a leghatékonyabb működtetésre késztetni az eredmény
maximalizálása céljából (gazdagodási gerjedelemének minél teljesebb
kielégítése érdekében).
Ez a szociális piacgazdaságnak elnevezett gazdaságpolitika a 20.
század közepén alakult ki kereszténydemokrata politikusok szándéka és
munkálkodása révén Nyugat-Európában. A kereszténydemokraták ezt
hirdették rendváltó politikájuk gyanánt. Még a Magyar Köztársaság
Alkotmányába is bekerült ez a követelés. A három egymást követő
kormány programját képezte. Mégsem ez valósult meg valamilyen
érthetetlen okból kifolyólag.. A szociális piacgazdaság helyett a
kozmopolita liberális globalizálók 19. századi vadkapitalizmusa jött
létre, amelyet a világ tisztességes térfelén már mindenütt
megtagadtak. Ez jelzi egyébként azt az élet-halál kérdését jelentő
politikai küzdelmet, amit a kozmopolita liberálisok a keresztények
ellen folytatnak. Jól világít erre rá a Magyar Nemzetben megjelent
egyik kerekasztal- beszélgetésről közölt írás. A liberálisok egyik
képviselője kijelenti, hogy a szociális piacgazdaság sohasem létezett,
csak kitaláció. Az Alkotmányban is csak azért létezik, mert Antall
beleíratta. Elvetemülten képesek még a valóságot is lehazudni, az
ellenükre való dolgok megsemmisítése érdekében. Az pedig már csak egy
szokásos jobboldali gyávaság, hogy senki sem teszi helyére a pökhendi
csaló, hazudó kozmopolita liberálist. A felszabadult kelet-európai
országok közül egyedül Magyarországon aratott osztatlan, teljes sikert
a globalizáló gazdaságpolitika, a vadkapitalizmus, a gyarmatosító
kizsákmányolás. Ennek eredménye, hogy az indulásnál az élen lévő
ország most már az utolsó: visszazüllöttünk a 19. századba.

A kereszténydemokraták kötelessége felemelni ezek ellen
a szavukat, fellépni az embertelen kizsákmányolással szemben és
feltárni utólagos hatásvizsgálatokkal a rendszer tévelygéseit, majd
megszervezni ellene a küzdelmet.


Globalizáció, új világrend

A globalizáció korunk új gyarmatosítási praktikája. A Föld
gazdaságát foglalná össze a racionalizálás jegyében egy új világrend,
a Világállam megteremtése érdekében. Régi titkolt törekvés ez, mely
most az Egyesült Államok mögé bújva, első lépésben az új birodalom
kiépítését tűzi ki céljául.
A globalizáció az Európát, vagyis a fehér, keresztény civilizáció
elpusztítását szolgáló harmadik világháború tervét váltotta fel.
Megismerése nem nélkülözheti a háttérhatalom létezésének igazolását,
amit az �összeesküvés" jelzővel kívánnak hitelteleníteni. A terv,
amennyiben a Föld népeinek boldogulását szolgálná, úgy igen örvendetes
lenne, és titkolni sem kellene. A kutatók és a tapasztalatok szerint
azonban csak egy beteges gazdagodási téboly kielégítésére, néhány
családi klán, embercsoport gazdagodására való. Gazdaságilag a 19.
századi könyörtelen, kizsákmányoló vadkapitalizmust hozza létre.
Társadalmilag pedig (pl. a középkorhoz hasonlóan) egy kis létszámú
embercsoport uralmát jelenti a szegény, nyomorgó jobbágy, proletár,
rabszolga felett. A fehér, keresztény, felvilágosodott civilizáció
útjában áll, és ezért annak felszámolása szerepel törekvéseinek
elején. Fő ellenségüknek tekintik a kereszténységet, s mint Jézus
Krisztust, keresztre feszítenék követőit is.
A 19. század közepén Disraeli brit miniszterelnök egyik
beszédében utal a háttérhatalomra, amelyik a kormányok ellen tör, a
földet akarja, és az egyházak ellen van. A 20. század elején az
amerikai elnökök is említik a kormányok fölött létező háttérerőt.
Tudósok, kutatók leplezik le létezésüket és terveiket. Ezekből az
írásokból megismerhetők. A pénzvagyon tulajdonosainak nemzetközi
hálózatát képezik. Céljuk egy pénzügyi ellenőrzési világrendet
létrehozni magánkézben. Ezzel uralhatják az országok politikai
rendszerét és a világgazdaság egészét. Felügyelhetik a világ központi
bankjaival. Irányíthatják titkos megállapodásokkal, melyeket
magántalálkozókon, konferenciákon hoznak és alkotnak meg, fogadnak el.
A 19. század végén az európai fehér, keresztény ember világuralmi
pozíciójával, tudásával, erkölcsi tartásával és kultúrájával még
útjában áll ennek a titkolt tervnek. Következésképp ezt kell
tönkretenni és világuralmi pozícióját átjátszani a pénzuralmi rend
javára. Ezért tört ki az első világháború, és a végén �befektetők"
finanszírozzák a Szovjetunió létrehozását, majd később a nácizmust az
előbbi ellenére, hogy lehessen második világháború, ahol már a
Szovjetunió lerohanhatja Európát, egészen az Atlanti-óceánig. A terv
nem sikerül, még a partraszállás, a második front megnyitása
késleltetésének ellenére sem. Lehet, hogy Budapest ostroma miatt
találkozhattak csak az Oderánál, és nem a Rajnánál a győztesek, s a
Szovjetunió nem rohanhatta le Európát. Pedig erre készült gumikerekes
páncélozott egységeivel, amiket Nyugat-Európai sztrádáira terveztek.
(Viktor Suhorov: A jégtörő. Hitler szerepe Sztálin terveiben. Bp.,
2006, Kairosz Kiadó.) Hogyan zárhattak katlanba a németek milliós
szovjet seregtesteket, és ejthettek foglyul a Szovjetunió határán, ha
nem egy támadásra kész ármádiát találtak ott, leptek meg? Nagy a
valószínűsége annak, hogy az elmaradt, beígért siker meghiúsulása
miatt kellett kárpótolni a Szovjetuniót 120 millió kelet-európai
rabszolgával. Ami egyben a harmadik világháború okaként is szolgálhat
majd később. Atombombával, ami Európa felszámolásával, a fehér
civilizáció kiirtásával járhatott volna. A tervet leállította egy
lukratívabb (jövedelmező, hasznot hajtó - szerk) és egy távlatosabb
elgondolás, a globalizáció, ami az egész világ feletti uralom
megszerzésének lehetőségét is kínálja.
A globalizációnak alig van szüksége értelmiségre. Írni, olvasni,
gondolkodni, okosan beszélni tudó értelmes emberre. Csak végrehajtó
hajcsárokat igényel. Ezért kell szűkíteni a tanulás lehetőségét,
kizárni belőle a szegény ember fiát. A globalizáció csak kis létszámú
sikeres egyént visel el, akiket pénzzel köt magához. A sok ember is
zavarja a globalizálás terveit. A népességfogyást az egészségügy
lezüllesztésével, reformjával lehet gyorsítani. Nincs szükség istenre,
hazára, keresztényi erkölcsre, felebaráti szeretetre.
A globalizáció a gazdaság alapját képező termelést is eltelepíti
a fehérek lakta Nyugatról Keletre. A fehér ember tudásának eredményét
a korszerű termelési erőt elragadják tőle. Miként annak idején az
indiánok elől kellett kiirtani a bölényeket, hogy éhen vesszenek. A
globalizáció egyelőre sikeresen halad az új világbirodalom
megteremtése érdekében. Európát már gyarmatosította, legyőzte.
A Magyar Nemzetben jelent meg Lovas István írása Molnár Tamással
való beszélgetéséről. A �Hogyan tekint az USA Európára?" kérdésére
adott válasz. �Nem tekinti riválisának, már gyarmatosították." Molnár
Tamás Amerikában élő tudós, kutató, kereszténydemokrácia iránti
szimpátiával.
A jegenyefák sem nőnek azonban az égig. A világ szerencséjére
növekednek már az egyéb birodalmi aspiránsok. Izmosak, erőteljesek,
hatalmasak: Kína és India. Európát sem kell már leírni. Az összefogás,
európai egység a világ legerősebb birodalmának építésére ad
lehetőséget. Hatalmas nyersanyagbázisával, 900 milliós lakosságával,
24 millió négyzetkilométeren tradicionális tudásával és kultúrájával
felépülhet az Eurázsiai Birodalom, amelyikben Magyarország is védelmet
találhat az embertelen globalizáció ellenében. Csak vissza kell térni
a Monroe-elvhez, kiegészítve az �Európa az európaiaké" követeléssel.

A kereszténydemokraták feladata, hogy a globalizáció
kihívásait, hibáit, kártevéseit feltárják, és a társadalom elé vigyék.
Ismerje meg a társadalom azokat a veszélyeket, melyek a
globalizációval járnak. A kereszténydemokraták tegyenek javaslatokat a
globalizáció veszélyeinek elkerülésére, kártevéseinek kivédésére és a
globalizáló gazdaságpolitika leváltására. Mindezeket az eddigi
teremtett szegénység, nyomor enyhítése, felszámolása és egy élhetőbb
Magyarország megteremtése érdekében.

Figyelemre méltó és tanulságos Helmudt Schmidt volt német
kancellárnak az Acheni Egyetemen mondott előadását megismerni. A
globalizáció előnyeiként említette az információ naprakész
szolgáltatását bárki számára, a közlekedés hihetetlen gyorsaságát, a
fejlett ipar eltelepítését Nyugatról Keletre és a részvénykereskedés,
a spekulációs pénzcsinálás hallatlan lehetőségét. Mindezek a technika
fejlődésének eredményei. A globalizáció csak használja saját
érdekében. Ennél figyelemre méltóbb az előadásban elhangzott
kihívások, kártevések felsorolása és főleg az ajánlások, amiket az
előadó tesz ezek kivédésére a német nép, nemzete érdekében.
Tanulhatnának tőle a magyar irányítók nemzeti érdekeket védő
hazafiságot.


Miként jutott érvényre a globalizáció?

Három párt is programjába vette a szociális piacgazdaság
megvalósítását, és mégsem az jött létre. Miért? Van egy kozmopolita
liberális párt Magyarországon, a Szabad Demokraták Szövetsége, és ezek
akarata érvényesült a politika színterén mindeddig ismeretlen okok
következtében. Ezek szándékából valósult meg a globalizáló program.
Az 1980-as évek második felében Washingtoni Konszenzus néven vált
ismerté közgazdasági dogma szintjén a globalizáló gazdaságpolitika,
amelyiknek alapvető mondanivalója a privatizáció, liberalizáció és
dereguláció. Az állami vagyon lebontása, a tőke és a munka szabad
vándorlása és az állam leépítése. A programot a fejlődő és a
kelet-európai államok gazdaságában való tőke, a befektetők behatolása
érdekében hozták létre, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap
irányítása alá helyezve.
Évekkel ezelőtt a Demokrata folyóirat birtokába került írás
szerint a Világbank Magyarország számára 8 millióban javasolta
mérsékelni a lakosság számát. Ehhez diktálták le a tennivalókat, a
globalizációs gazdaságpolitika szempontjait figyelembe véve. Ennek a
programnak a képviselője a magyar politikában a Szabad Demokraták
Szövetsége. Kik ők?
Megismerhetjük szándékaikat, elképzeléseiket, programjukat az
uniós választások előtt megjelentetett programhirdető újságjukból.
Kozmopoliták. Haza helyett lakóhelyük van. Ha rosszul megy Budapesten,
akkor Bécsben nyitnak cukrászdát. (Választási ajánlatuk egyike.) Csak
az erős, sikeres embert becsülik. A szolidaritás nem központi kérdés
számukra. A szegényeken inkább önkéntesen segítenének, mintsem állami
kötelezettségvállalással. Az államot rossz gazdának tartják, hogy
rávegyék a közös vagyont elherdáló magánosítására (akár még hűtlen
kezelés árán is). Az állam legyen kicsi, ne legyen ereje támogatni a
szegényeket, elesetteket. Az állam viszont legyen erős érdekeik
szolgálatára: támogassa az erősek halmazát, főleg az állami vagyon
átjátszásában és a jövedelem javukra történő átcsoportosításával, az
adózás kedvük szerinti alakításával. A haza védelmére sem pazarolnák a
pénzt. Kedvelik a külföldi befektetőket, olcsón juttatják őket állami
vagyonhoz, adókedvezményhez, legfőképpen a belföldi vállalkozások
kárára, gyengítve utóbbiakat a versenyben (az előbbiek javára).
Istentelenek és gyűlölik az egyházakat, a hitet, a vallást. Olyan
társadalmi tudatot akarnak, amelyikben a pénz az isten, önzés az
erkölcsük, és a hazugság, a csalás, a tolvajlás, amiben hisznek. Az
élet értelme a pénzzel mért siker. A szolidaritás a gyengeség
bizonyítéka. Viselkedésük krédója az arrogancia. Gyűlölik a
keresztényeket. Ők a globalizáció magyarországi ügynökei, a program
végrehajtói, felelősei.
Hogyan hajtották végre a programot? Küldték, beépítették,
zsarolták, megfizették a beépítetteket, téglákat, ügynököket,
szabotálókat. Ezek hithű kommunisták, kozmopolita liberálisok,
fizetett hitehagyottak. Ezekkel az emberekkel megakadályozták az
ideológiai programok alkotását, megvalósítását, félrevitték a pártok
politikáját. Bomlasztottak, züllesztettek. Szétverték a jobboldali
pártokat. Így állhatott elő, hogy a szociális piacgazdaság helyett
globalizáló gazdaságpolitika valósul meg. Ekként lesz az értelmes,
tisztességes privatizációs programból hírhedt rablóhistória. Így
szavazza meg a keresztény párt az abortusztörvényt. Emiatt készül a
keresztény, nemzeti pártnál a privatizáció vizsgálata során két
jelentés. Egyik a privatizáló hivatal liberálisai által engedélyezett
adatok felhasználásával egy semmitmondó, ötoldalas írás. A másik a
gazdaságból összeszedett tények alapján egy négyszáz oldalas
tényfeltárás. Ezért esnek szét a jobboldali pártok. Így alakul ki
Magyarországon is a kétpólusú pártrend azonos, baloldali ideológiából
fakadóan.

A jobboldal szétverésének története izgalmas kutatásra váró
feladat, amelyik magyarázatot adhat a rendszerváltás meghiúsításának
tragikus folyamatára. Vállalhatnák a kereszténydemokraták.

Mennyiben lehet igaz a szabotálók feltételezése? Néhány ismert
eset szolgáljon a bizonyítás mellett. Még 1992 során történt, hogy
néhány vitázó közgazdász, az események miértjét keresők számára egy
képviselő azt válaszolta: �Mert az illetékesek közül néhányan Bécsben
veszik fel a javadalmazásuk egy részét." Hitetlenkedve hallgatták,
mert még hitele volt az �összeesküvés-elmélet" megsemmisítő erejének.
Azonban 1995-ben megjelent egy írás a Méreg c. folyóirat 1. számában.
Arról számolt be, hogy az 1992-ben, New Yorkban megtartott metodisták
világkongresszusán a rendezők egy listát adtak át az egyik ott lévő
magyar képviselőnek. Azok nevét tartalmazta a lista, akiket a
Világbank lefizet a globalizáló program sikerre vitele érdekében. A
listát a képviselő Antall Józsefhez eljuttatta. A folyóirat ígérte,
hogy a következő számában közli a névsort. A következő szám sohasem
jelent meg. A lista létét senki nem cáfolta. Később egy leleplező
könyv, John Perkins írása jelent meg 2006-ban. Az író egy nyugalomba
vonult amerikai tanácsadó vállalat vezérigazgatója. Arról számol be,
miként győzték meg kiképzett kiváló szakemberek a fejlődő országok
vezetőit arról, hogy nagy gazdasági fejlesztési projekteket fogadjanak
be, amihez a hitelt a Világbank, a berendezéseket pedig a nagy
amerikai vállalatok szállították. A művelet célja az országok
eladósítása és az amerikai gazdasági behatolás, gyarmatosítás sikerre
vitele. A művelet végrehajtói magukat gazdasági bérgyilkosoknak
nevezték. A könyv címe is ez: Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai. A
könyv magyarul is megjelent a Ráció Kiadónál. 2006 tavaszán a Soros
Alapítvány több mint 40 milliárd forintnyi támogatást kapott az
Eötvös-egyetem működtetésére. (Az ELTE évi ellátmánya 5 milliárd
forint.) Úgy tűnik, bőven van pénz az ügynökök jutalmazására. Nem is
beszélve még az egyéb megvesztegetésekről és a korrupciós
lehetőségekről. 1993-ban a Kereszténydemokrata Néppárt privatizációt
vizsgáló bizottságának elnökét akarták megvenni a privatizáló
hivatalnokok egy bankelnöki pozícióval, amit ő visszautasított.

A kereszténydemokraták számára figyelemre méltó a
kozmopolita liberálisok erkölcsi tudatromboló tevékenysége. Ennek
megismerése, feltárása, a politika színterére vitele kötelességük, s e
téren meg kell kísérelniük felvenni a harcot a rombolókkal.. Ebben
egyházuk támogatása is szükséges lenne számukra, ami legfőképpen a
tudatosítás terén szolgálhatná a választások alkalmával ügyüket.


Magyarország tragikus helyzete

Kezdetét a mohácsi vésszel veszi. Oka a pénzhatalommal való
szembekerülése. 1513-ban pápaválasztás van Rómában, az akkori világ
központjában, Washington, Moszkva, Brüsszel elődjében. A magyar Bakócz
Tamás is készül a választásra. Több szekér arannyal érkezik Rómába.
Ellenfele az angol juhtenyésztő parasztokat kizsebelő Medici bankárok
egyik ivadéka. Bakócz a választáson alulmarad. Valószínűleg kevés volt
az aranya a bankáréval szemben. Medici triumfál X. Leó néven, megbízza
Rafaellót, fesse meg egyik elődjét, II. Leót, amint a Keletről jött
barbár hódító Attilát, a hunok királyát megállítja Rómánál. A képen
II. Leó feje a Medicié, a pápai kíséret tagjainak fejei pedig a kor
karvalyarcú bankáraié. A kép allegorikus. Amint annak idején II. Leó
megmenti a nyugati világot a barbár huntól, úgy most a kamatszedő
Medici menti meg a Nyugatot a kamatot elvető szkíta keresztény
magyartól. Majd megbízza Bakóczot, háborúzzon a pogány törökkel, még
segítséget is ígér. Mohácsnál a segítség persze elmarad, de még a
belső erőket is, Szapolyai seregeit valakik távol tartják a mohácsi
csatatértől. A krónikás Taurinusz István Paraszti háború c. könyvében
a Dózsa-lázadást tárgyalva az akkori korról írja: �Az események mögött
az uralomra törő pénzhatalom állt, a pénz, amelyik a társadalmi bajok
és bűnök forrása." Már akkor is elrejtőzött a nyilvánosság elől, és
mert hiányzott a nemzeti összefogás, sikeres a külső érdekek
szolgálatát vállalók megkísértése. A Magyar Királyságot, Európa egyik
vezető nagyhatalmát így ütik ki a pénz világával való szembekerülése
miatt. 400 éves gyarmati rabszolgaság vár, következik a magyar nép
számára. Az 1867-es kiegyezést követő évtizedek sem hoznak sikert a
magyar politika számára. Ugyancsak a nemzeti összefogás hiánya miatt
és a háttérerők akaratával való szembekerülése okán. A kiegyezés után
az ország bámulatos gyorsasággal fejlődik, erősödik olyannyira, hogy a
századforduló elején az angol követ a németek mellett megjelenő újabb
gazdasági riválisnak jelzi Magyarországot gazdáinak egyik
jelentésében. Az Országgyűlés megosztott a választói törvény okán. A
pártok egymásnak feszülnek, és a háború elvesztése idején sem fognak
össze. Forradalom, köztársaság, kommunista tanácsköztársaság,
ellenforradalom, királyság váltogatják egymást. Végezetül a tragikus
nemzetcsonkítás: Trianon. Valószínűleg a Magyar Tanácsköztársaság
megbuktatásáért büntetésül, hogy a Szovjetunió mellett nem jöhetett
létre egy másik tervezett kommunista góc Európa közepén.
1944-ben megint nincs egység, nemzeti összefogás. Amíg a
szomszédok nemzeti összefogással sikeres kiugrásokat hajtanak végre,
addig mi folytatjuk a háborút, és még Budapestet is feláldozzuk.
Vélhetően emiatt nem a Rajnánál találkoznak az oroszok az
amerikaiakkal. Megint keresztezzük a háttérerők szándékát, Európa
lerohanását, teljes szovjet kézre adását. Ismét megkapjuk büntetésül
Trianont. 1990-ben megint nincs nemzeti összefogás a megvalósítandó
gazdaságpolitika kérdésében. Trianon mellé még a globalizálás teljes
értékű megvalósulásával is bűnhődünk.

Ez is egy kutatásra váró feladat: megismerni, hogy kik
állnak mindig a megbékélés útjába, kik osztanak meg mindig bennünket?
A Vatikán egyik intézete, az Institutum pro hominis juribus az
ENSZ elé terjesztette a Ludwig von Lang professzor szerkesztette
beadványt Trianon igazságtalanságainak felülvizsgálatára, a magyar nép
sérelmeinek orvoslása céljából. A kereszténydemokraták álljanak az
élére ennek a törekvésnek, és tartsák napirenden a világ közvéleménye
előtt az égbekiáltó igazságtalanságot.

1. A kereszténydemokraták a magyar nemzet iránti
elkötelezettségből kifolyólag vállalják Trianon ügyének ébrentartását,
az Igazságot Magyarországnak mozgalom felújítását. Hatalomra jutásuk
esetén pedig a következők megvalósításának szorgalmazását:
2. Csatlakozzanak az Institutum pro hominis juribus intézet
ENSZ-hez benyújtott beadványához, a trianoni békeparancs
felülvizsgálati kérelméhez. Szorgalmazzák annak nyilvánosság elé
tárását és terjesztését az ügy megismertetése érdekében. A magyarok
üldöztetését a világ elé kell tárni, miként a többi népellenes
cselekedetet is.
3. Követeljék államközi szinten a magyar kormánynál, majd az
ENSZ-nél a magyarok lakta területeket megszállók szerződésben kirótt
kötelezettségeinek betartását.
4. Követeljék továbbá az Európai Unió szintjén a határon túli
magyarok teljes körű autonómiájának megadását. Belföldön pedig a
kettős állampolgárság megadását, biztosítását.
5. A Magyarok Világszövetségét a továbbiakban a magyar állam
hathatós támogatásban részesítse, és segítse a munkáját.
6. A megszálló államok hazug, megtévesztő propagandájának
cáfolatához kapjon a Magyarok Világszövetsége hathatós szakmai
támogatást. Jöjjön létre olyan szervezet, amelyik a megszállókhoz
hasonló hatékonyságú ellenpropagandát tud kifejteni világszerte a
rágalmak cáfolatára.
7. A kereszténydemokraták gazdasági programjában szerepeljen a
Kárpát-medencei együttműködés megvalósítása. Ennek keretében egy
állami bank alapítása, kijelölése, amelyik a határon túli magyarok
földvásárlásához nyújt kamatmentes hitelt, miként annak idején
Erdélyben a románok számára volt ez biztosítva. Hasonló támogatást
kapjanak a vegyes vállalkozások létesítéséhez is a vállalkozók.
8. A népességfogyás, a munkaerőhiány és a munkaerő szabad
áramlásának figyelembevételével a kereszténydemokraták vállalják a
csángók, a világban szétszórt magyarok hazatelepítésének
szorgalmazását, valamint a Kínában élő hunok betelepítésének
lehetőségét vizsgálják meg, megakadályozva ezzel a mindenféle idegenek
beengedését.


Privatizáció és reparálása

Privatizáció képezi a rendszerváltás alapját. A tervgazdaságból
piacgazdaságba való átmenetet. A köztulajdonból magántulajdon
létesítését.
A társadalmi és gazdasági rend egyidejű megváltoztatása hatalmas
feladat. E legfontosabb feladat lett végrehajtva a legrosszabbul, mert
nem tervezték, s mert az elorozás céljait szolgálta. Kivonták az
Országgyűlés ellenőrzése alól. A mindenkori kormányok egyedüli
hatáskörébe vették. Vagyonértékelést nem végeztek. Mellőzték a
hozzáértő tudás igénybevételét. Hanyagul, hűtlenül kezelték a
társadalom vagyonát.
A törvény előírta a vagyon értékelését. A privatizálók semmibe
vették a törvényt.. A kozmopolita liberálisok bizonygatták, hogy a
vagyonfelmérés fölösleges és lehetetlen. A Pénzügyminisztérium
alulértékelt, hamis adatokat közölt a vagyon értékéről. Pedig a
KSH-nak volt 1989-es értékelése a termelői vagyonról. Ez közel
négyszerese annak, amit a PM közölt. 2004-ben az Állami Számvevőszék
tanulmányában rögzíti a bevételt, ami a 2006. évi szinten 4.000
milliárd forint. A veszteség, az eltűnt vagyon értéke pedig 29.500
milliárd forint, a KSH vagyonértékelése értelmében. Hatalmas összeg,
de ez csak az egyszeri vagyonvesztés. Mérhetetlen a tényleges
pusztítás.
Felszámolják az állami vagyon termelői részének felét. További
veszteség folyamatosan a vállalkozások hozama, ami az államháztartás
hiányának legfőbb okozója. A költségvetés állandóan hiányos. Korszerű
vállalatok kerülnek külföldiek kezére, illetve felszámolásra. Csökken
az adó és a járulékok fizetése. Romlik az államháztartás mérlege. A
hiány pótlása külföldi hitelek felvételével növeli az eladósítást.
Kétmillió munkahelyet számolnak fel. Egymillióval csökken a dolgozók
száma. Ennek megfelelően (20%- kal) csökken a GDP. Csak 2000-re éri el
az 1989. év szintjét. Értéke azonban kisebb annál. A reálszféra
részesedése a korábbi 2/3-ról 1/3-ra csökken. Kevesebb lesz az
árualap. Csökken az export, növekszik az import. A külkereskedelemi
termékforgalom mérlege folyamatosan hiányos. Pótlása külső hitelek
felvételével dagasztja az eladósodást. És így tovább� Romlik a
gazdaság helyzete, süllyed az életszínvonal. Nem növekszik a gazdaság.
Az újgazdagok inkább spekulálnak, mintsem a gazdaságot fejlesztenék
termeléssel. A külföldiek se jönnek már. Különben is kiviszik a
hasznot, és adót sem fizetnek. Több kárt okoznak, mint hasznot. Pörög
az ördögi kerék. Egyre romlik a gazdaság helyzete és az életszínvonal.
A tönkretett hazai termelői vagyon nem képes megújulásra. Ez a
privatizálás legtragikusabb, sátáni pusztítása. Hozzáértő tudást �
hogy miként is kellene csinálni � se égen, se földön a regnáló kormány
nem talál.

A kereszténydemokraták vállalkozzanak a privatizálás
törvénytelenségeinek ébrentartására. Végeztessenek utólagos
hatásvizsgálatokat a jelentősebb privatizációs ügyletekről.
Folyamatosan hozzák nyilvánosságra ezeket a társadalom informálása
céljából.
Készíttessenek jogi javaslatokat a privatizáció törvénysértő
gyakorlatának megtámadására. Kormányra kerülésük esetén a privatizáció
felülvizsgálatát követeljék, a számonkérés, a reparálás és a
közüzemek, szolgáltatások visszaállamosítása érdekében.


A globalizáció következményei

A rendszerváltás deformálta a szociális viszonyokat, és
tönkretette a gazdaságot is. A társadalom szerkezetében létrehozott
egy vékony gazdag réteget, s kialakította a tömeges szegénységet:
megjelent a nyomor és a hajléktalanok serege. Közel százezerre rúg már
az iskolába reggeli nélkül érkező éhes gyerekek száma. Mindez abban a
Magyarországban történik, amelyik Európa istenáldotta földje a
mezőgazdaság művelésére, az élelmiszer előállítására. Mindez hűen
tükrözi a magyarországi értelmiségi elit szellemi és erkölcsi
színvonalát.
Külső eladósításunk mértéke óriásira duzzadt. Az 1989-es induló
21 milliárd dollár mára 110 milliárd lett. Elrettentő a 2002 és 2007
között uralkodó szocialista-liberális vészkorszak eredménye. A
növekedés 70 milliárd dollár, többszöröse az elmúlt 30 év esztelen
gazdálkodásának. A lakosság felelőtlen részének 60 százalékos ebben a
részesedése.
A munkahelyek vandál pusztításának liberális privatizációs
technikája 2 millió keresőhelyet rombolt le, mérhetetlenül ostoba
szerkezetalakítás címén. Egymilliót azóta sem képes a létesített
őskapitalizmus pótolni. A rendszerváltás szellemi, erkölcsi mocskának
eredményét, 500 ezer munkanélkülit a nyugdíjasok közé dugtak el.
Meglopva ezzel a tényleges nyugdíjasok pénztárát, megtévesztve
statisztikájával a világot, heccelve a társadalmat, hogy milyen óriási
teher számára az öregek eltartása. A technika a tolvajlás, a csalás
magasiskolája lett.
A privatizációs veszteségek szinte felmérhetetlenek. Párját
ritkító a módszer, amivel a külföldieket részesítették előnyben, s
zárták ki a honi társadalmat vagyonának megtartási lehetőségéből.
Különösen aljas a vagyon harmadára, sőt az alá való leértékelése,
miközben a KSH adatai rendelkezésre álltak a vagyon értékére
vonatkozóan. S történelmünk hírhedt rablóhistóriájának még nincs vége�
A reálgazdaság megcsonkítása a GDP szerkezetében a szolgáltatások
2/3 arányának beállítása miatt volt szükséges. A termékek,
termelvények 30-90 százalékos megcsonkolásával apasztották le a
gazdaság árualapját. A külkereskedelmi termékforgalom mérlege többek
között ezért veszteséges folyamatosan 1989 óta. Növelve így a
hitelfelvétel kényszerét.
Az infláció 1989 óta pusztít, rombol. Ékes bizonyság ez
pénzügypolitikánk alávalóságáról. A Horthy- és a Rákosi korszak nagyon
gyorsan tudott erős pénzt teremteni, és megfékezte az inflációt. Ezek
még 18 év után is 10 százalékos inflációval sarcolják a lakosságot, s
teszik tönkre a gazdaságot, ölik meg a piacgazdaság szinte egyetlen
előnyét, a versenyt, a silány és haszontalan kiszelektálását
megakadályozva. Szükségük van az inflációra, a gyatra
teljesítőképességük elfedésére.
Bérek és árak tragikusan távolodnak folyamatosan egymástól. Már
ott tartunk, hogy az árak közelítik, sőt, azonosak az uniósokéval,
miközben a keresetek annak csak az ötödénél tartanak. Ez a társadalom
legégetőbb problémája, s erről nem esik szó a politika színterén.
Érthetetlen vagy mérhetetlenül becstelen ezt az ország legfontosabb
problémáját agyonhallgatni, és semmit se tenni megváltoztatása
érdekében.
Elég csak az energiaárak kérdését tekinteni. Világpiaci árra
hivatkozva állandóan emelik az árakat. Miközben Európában 5-20
dollárcent közötti a villanyáram ára a lakosságnak. Tehát hazugság,
csalás, nincs egységes �világpiaci ár". Nálunk már 20 cent, Európában
a legmagasabbak közötti az ára.
Hová tűnik az alacsony munkabérünk megtakarítása? Az
államháztartás hiánya állandó. Hihetetlen, hogy nem lehet találni évek
óta olyan pénzügyminisztert, amelyik legalább annyit ért a
pénzügyekhez, mint a legtöbb magyar háziasszony. Csak annyit költ,
amennyi a család bevétele. Ők havonta bizonyítják hozzáértésüket a
pénzzel való bánáshoz. Már bebizonyosodik, hogy a megszorítások, a
konvergencia-program káros, pusztító és fölösleges.
Adózásunk köztudottan rossz, elavult, a gazdaság növekedését
gátolja, bürokratikus és igazságtalan. A rendszerváltás nem hozott
könnyítést, hanem még rontott az amúgy is rossz helyzeten. Az
értelmetlen reformok előkészítetlenek, improvizálók, ostobák, kárt
okozók, költségesek és társadalomellenesek.
Az erkölcsi züllés jól tűnik ki a bűnözés statisztikai
mutatóiból. Számszerűen növekszik a gazdasági bűnesetek száma. A
korrupció pedig már életünk mindennapi szokásává válik. A
népességfogyás az előbbiek logikus következménye, a szegénység és a
nyomor velejárója.

A kereszténydemokraták kötelessége a globalizáló
gazdaságpolitika ártalmai, kártevései ellen fellépni. Követelni a
szociális piacgazdaság megvalósítását. Leváltani a globalizáló,
kártevő gazdasági irányzatot. Addig is, amíg erre sor kerül, a
szegénység, nyomor enyhítésére javaslatokat tenni, és azokat
megkísérelni megvalósíttatni.


A válságból való kilábalás

Az eddig folytatott gazdaságpolitika vezetett ahhoz a válsághoz,
amelyik mára kialakult Magyarországon. A folyamatban lévő
konvergencia-program megvalósítása csak tovább rontotta a helyzetet. A
foglalkoztatás, növekedés nem javul. Az elszegényedés növekszik,
romlik az életszínvonal. Küszöbön az ingatlanadó bevezetése, a
lakásvagyon elorozása a lakosság szegény rétegétől, majd a föld és az
erdővagyon megkaparintása is sorra kerül. Az euró bevezetéséről még
dátumot sem tudnak mondani. Válságból kivezető programok válnak
szükségessé.
A gazdaság átalakítása félresikerült. Ennek fő jellemzői a
következők. Kevesebben dolgozunk, mint korábban. A gazdaság
szerkezetének átalakítása a reálszféra zsugorításával történt.
Következmény, hogy kevés a létrehozott érték és annak osztható
eredménye. A kevesebbeknek is közel a felét az idetelepített
külföldiek viszik el. Még adót, de tisztességes bért sem fizetnek. A
maradékból a belföldi újgazdagokat is ki kell elégíteni. Ilyen módon a
dolgozó értelmiségi és a munkás nem jut többhöz, mint korábban a
szocializmusban. Kevés értéket, árualapot állítunk elő. Többet
importálunk, mint amennyit exportálunk. Rendre eladósodunk. Ennek
mértéke már katasztrofális. A GDP 90%-a feletti. Több mint a fele
lakossági adósság. Feléljük a jövőt. Az adósságszolgálat 2500 milliárd
forint évente. A hitelek felvétele nem az értékteremtő termelés
bővítését szolgálják. Nem biztosítják a visszafizetés lehetőségét. A
beruházások értelmetlenek, pazarlók. Autópályák, lakóparkok,
irodaházak, metróépítés, villamosok helyett vonatszerelvények,
kormányzati negyed, bankpaloták, villák, autók, presztízscélokat és
korrupciót szolgáló pénzpazarlások. A kis- és középvállalkozások
kimaradnak a fejlődésből. A kamatok olyan nagyok, amit a termelés nem
visel el. Ilyen módon a foglalkoztatás, a gazdaság nem növekszik. Az
infláció közel húsz éve folyamatos. Sarcolja a szegény lakosságot.
Életben tartja a silány vállalkozásokat. Ismétlem, megöli a
piacgazdaság éltető elemét, a versenyt. Gátja a fejlődésnek. Okozója a
szegénység, nyomor fennmaradásának.
A változások kora, ahogyan a gazdaságot, úgy a társadalmat is
kettészakította. Szegényre és gazdagra. Az államot is szegénnyé
nyomorította. Megfosztotta a hozamot biztosító termelői vagyonától.
Jövedelemátcsoportosítást hajtott végre, a szegénytől a gazdag felé, a
lakosságtól a vállalkozók javára.

A korábbi, európai erkölcsi normáktól elütő új
társadalmi tudat alakult ki, a kozmopolita liberális elvárásoknak
megfelelően. A pénz lett a mindenható isten. Az erkölcsöt felváltotta
az önzés. A hazugság, csalás, amiben hinni kell. Cél az egymást
eltipró ádáz verseny. A pénzzel mért siker az ideál. Illemszabály a
bugrist lenéző arrogancia. Felebaráti szeretet, szolidaritás helyett
az öldöklő gyűlölködés az uralkodó nézet.
A 20. századi nyugat-európai szociális piacgazdaság helyett a 19.
századi amerikai vadkapitalizmus valósult meg, átverve a társadalom
nagyobbik felét, a kozmopolita liberálisok gazdasági programja
értelmében. A kereszténydemokraták kötelessége harcba szállni az új,
embertelen világ térhódításával szemben. Küzdeni és követelni a
keresztényi, felebaráti szeretethez való visszatérést. Ennek megfelelő
programokra van szükség. Ez ideig két programtervezet került
kidolgozásra. A szegénység felszámolása Magyarországon c. dolgozat és
a Nemzeti Összefogás Program c. írás.
Ezek célja a szegénység enyhítése, felszámolása és a jólét
megteremtése Magyarországon, amit a múlt században kereszténydemokrata
politikusok sikerrel valósítottak meg Németországban és Svédországban.
A program a hozzáértő tudás, szorgalmas munka és tisztesség
rehabilitálásával valósítja meg a �dolgozni többet, hatékonyan"
gazdaságnövelő célkitűzéseit. Az eredményt pedig a munkás, értelmiségi
és befektető között � igazságos arányok szerint � kötelezi szétosztani
az állam. Az eladósítás megfékezését, felszámolását követeli.
Úgyszintén az infláció felszámolását is. A liberálisok követelte
gyenge állam helyett erőset ajánl a program.

A kereszténydemokraták az erős állam fenntartásának
elkötelezettjei. Rendelkezzen vagyonnal az állam. Vegye és tartsa
állami tulajdonban a közszolgáltató vállalatokat. Értelmesen és
tisztességesen gazdálkodjon a társadalom javára. Vessen véget a
korrupciónak. Gazdaságot serkentő és lakosságot kímélő arányos
teherviselést, adózást valósítson meg. Szociális hálót, biztonságot
teremtsen és tartson fenn, védje polgárainak, a nemzet tagjainak
érdekeit. Erős gazdaságot építsen, hogy az előbbieket teljesíteni
tudja. A nemzetgazdaság érdekeinek védelmére szolgáljon példaként az
Egyesült Államok, amelyik akár még háború viselésétől sem riad vissza
gazdaságának növelése céljából...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szoc-lib hazugság
  2008-08-24 20:43:46, vasárnap
 
  egy cikk Para-Kovácstól:

"Vajon meddig tart a romák türelme? Szervezett turbómagyar csoportok járnak le vidékre Molotov-koktélokat, köveket dobálni alvó emberek házaira, és akik küldik őket, nyilvánvalóan abban reménykednek, hogy majdcsak elkapnak egyet közülük a helyiek, aztán, ha a terv beválik, esetleg agyon is verik hirtelen felindulásukban, és máris lehet támadni teljes erővel, lesz mártír, lesz indok, lesz gyúanyag a sötét agyakban.

De a romák nem hajlandóak agyonverni senkit. "

A cikk: http://laspersch.blog.nol.hu/voks/cikk/504236/

Az egyszerű állampolgár már csak azon gondolkodik, mit lehet itt tenni?? Itt akkorákat hazudik az egész szoc-lib társaság, hogy a plafon csak azért nem szakad rájuk, mert nem állnak alatta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajánlom ezt a pár sort
  2008-08-24 20:38:59, vasárnap
 
  Ajánlom ezt a pár sort mindenkinek, mert ez nagyon sokunk gondolata - sajnos az igazsághoz tán a legközelebb jár.


" A kerítés túloldalán húzódott a falu egyetlen utcája, s ha néha arra járt valaki, megállt egy szóra. Az időjárásról, a termésről, beteg jószágokról, adókról és politikáról folyt a társalgás. Emlékszem, egy délelőtt jó néhány ember állt a kerítés túloldalán. Közeledtek a választások és nem tudták, melyik pártra lenne ajánlatos szavazni. Tudni szerették volna, mit mond Pulákálu, úgyis, mint tanult ember.
- Hát akkor - mondta tanítónk a kerítés innenső oldaláról - elmondok egy történetet, emberek. Egy nap egy cigány a hegyeken kelt át a szamarát vezetve. Egy Isten háta mögötti hegygerincen útját állta egy rabló. A rablónak volt egy lova, meg egy pisztolya. A pisztolyt egyenesen a cigány homlokának szegezte.
- Ide a pénzeddel, cigány! - kiáltott a rabló. - Ha nem, megöllek.
Hanem a cigány hahotázni kezdett. Annyira nevetett, hogy alig bírt állni a lábán.
- Mi olyan mulatságos? - förmedt rá dühösen a rabló.
- Bruhaha - hahotázott a cigány - , mielőtt rátértem volna erre az ösvényre, befordultam egy kocsmába. Inni kezdtem, és addig nem is hagytam abba, amíg egy krajcár volt a zsebemben. Micsoda peches rabló vagy! Nagyon rossz fogást csináltál! És a cigány tovább hahotázott.
A rabló ettől percről percre mérgesebb lett. Végül káromkodni kezdett.
- Az Isten verjen meg cigány! - kiáltotta. - Majd megtanítalak én nevetni!
És pisztolyát a szamárra szegezte:
- Ebben a helyben könnyíts magadon!
A rablónál pisztoly volt, úgyhogy a szamárnak nem volt más választása, könnyítenie kellett magán. A rabló a cigány felé fordult a pisztollyal.
- Edd meg! - parancsolt rá.
A rablónál pisztoly volt, úgyhogy a cigánynak nem volt más választása, ennie kellett. Most a rabló kezdett el nevetni:
- Igazad van cigány! Szörnyen mulatságos! Tényleg szörnyen mulatságos!
Annyira hahotázott, hogy le kellett ülnie, a pisztoly meg kiesett a kezéből. A cigány gyorsan megragadta a pisztolyt. A rabló lovára szegezte.
- Könnyíts magadon! - ordított rá a lóra.
A pisztoly most a cigánynál volt, úgyhogy a lónak nem volt más választása, könnyítenie kellett magán.
- Edd meg! - szegezte a cigány a rablóra a pisztolyát. Így hát a rablónak nem volt más választása, ennie kellett.
- Na, most már testvérek vagyunk - mondta a cigány. - Együtt reggeliztünk.


- Pontosan ugyanígy megy a politika is ebben a világban - fejezte be a történetet Pulákulu. - Ha az egyik pártnak sikerül megszereznie a pisztolyt, a másik párt eszi a szamárganét. De utóvégre minden politikus testvére egymásnak, bármelyik párthoz is tartozzon. És ki eszi meg azt, amit meg kell enni? Természetesen mi, szavazók."

(Az idézet Wass Albert: Se szentek, se hősök c. könyvéből származik)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajor miniszterelnök: forntáli
  2008-08-24 20:27:43, vasárnap
 
  Bajor miniszterelnök: forntális támadás a kereszténység ellen
2008-08-24. 20:16

Günther Beckstein bajor miniszterelnök olyan lendülettel kampányol Bajorhonban az őszi voksolás előtt a CSU túléléséért, mintha két Beckstein járná a tartomány országútjait. Mindeközben a zöldek Bajorországban Beckstein megfogalmazása szerint ,,frontális támadást indítottak a vezető keresztény kultúra és a hívő keresztények ellen".

Der Spiegel (spiegel.de)

11 millió euróba kerül minden idők legdrágább CSU-kampánya, mely Günther Beckstein bajor miniszterelnök számára egyfajta ,,dupla vagy semmi" játszma. A cél: több mint 50 százaléknyi voks elnyerése. A kormányfő kettős szerepben vonul végig a tartományon; egyrészt mint gondoskodó atya, másrészt mint keményvonalas belpolitikus. A 64 esztendős Beckstein sokkal többet követel magától, mint az elődei tették. Számára a kampány a fizikai jelenlétet jelenti, azt, hogy a lehetőségekhez képest minél több kezet rázzon meg, ami a 12 millió lakosú és 136 000 kilométeres úthálózattal rendelkező Bajorországban nem is olyan egyszerű dolog. Beckstein optimalizálta jelenlétét, mintha nem is egy lenne belőle. A választás a német politikai élet kivételes szereplőjének számító CSU túléléséről dönt majd szeptember 28-án. Amennyiben a keresztényszocialisták veszítenek, akkor egyszerű CDU-tartományi szervezet szintjére zsugorodnak.

Die Presse (diepresse.com)

A konzervatív osztrák napilap Bajorország: ,,Vallásháború" a tartományi gyűlési választások előtt című cikkében foglalkozik a zöldek kongresszusi határozatának következtében kirobbant éles vitával. Bajorországban a zöldek kezdeményezése keltett felháborodást, miszerint a püspököket ne támogassák tovább a tartományi költségvetésből. Günther Beckstein miniszterelnök szerint frontális támadást indítottak a vezető keresztény kultúra és a hívő keresztények ellen. Christine Haderthauer (CSU) a párt választmányi elnöke úgy véli: Sepp Dürr, a zöldek frakcióvezetője a Vatikánnal kötött konkordátum elleni támadással, egyházellenes beállítottságról tett tanúságot, és célja Bajorország kereszténytelenítése. A miniszterelnök pénteki nyilatkozata szerint Dürr bírálata a zöldek egyházellenes harcának újabb fejezete. A zöldek kongresszusi határozata - melyben a vallási szimbólumoknak az osztálytermekből történő eltávolítását követelték - heves bírálatokat vont maga után. Időközben a pártvezetés már relativizálta a határozatot: a döntés elsődlegesen azt célozta, hogy a fejkendőt betiltsák, ,,a keresztet egyáltalán nem célozták". Beckstein szerint a zöldek cselekvésének mércéje a multikulturális ,,ahogy tetszik". Dürr az 1924-ben megkötött bajor-vatikáni megállapodás újragondolását követelte. Azt szorgalmazza, hogy a püspökök és egyéb katolikus méltóságok jövedelmét ne az adókból fizessék, valamint csökkentené a katolikus tanszékek számát.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belövés helyett lőjük ki az SZ
  2008-08-24 20:26:12, vasárnap
 
  Olvasó: Belövés helyett lőjük ki az SZDSZ-t!
2008-08-22. 07:42

Ceterum censeo: az SZDSZ-t egyszer s mindenkorra el kell takarítani a magyar belpolitikai életből, addig nem lesz nyugalmunk, amíg ez a törpe, istentelen és hazátlan zsarolópotenciál itt létezik közöttünk.

Bíróság elé kell citálni minden eddigi pozíciót betöltő alakjikat, ma már bizonyítottan választási csalással nyert elnöküket, és el kell ítélni mindnyájukat. Eljárás alá kell vonni Kunczét és rokonságát az évszázad bűntényében, az olajszőkítésben való részvételéért, a nemzeti vagyon elherdálásáért, nemkülönben a METÉSZ tüntetés brutális, törvényellenes szétveréséért, ávós tisztek átmentéséért, pozícióban tartásáért, halmazati büntetéssel pedig Wass Albert állampolgárságának megtagadásáért kell sújtani.

El kell számoltatni a tolvaj, gazember Kókát, aki kizárólag csalással, rablással szerezte a vagyonát, de bíróság elé kell állítani a leszbikus embertorzó Ungár Klárát és a tanulatlan, fartúró Gusztost ősi jelképünk, totemállatunk, valamint nemzeti jelképeink folyamatos gyalázásáért, a Szent Korona felségének megsértéséért is. El kell számoltatni a szintén buzeráns, áladjunktus Fodor Gabriellát minden eddigi nemzetellenes cselekedetéért, nem úszhatja meg büntetés nélkül mindazt a mocskot, amit tettestársaival együtt mindeddig ránk zúdított.

Minden aljas, szadeszes ,,politikust" (Kohnráddal együtt) bíróság elé kell állítani, aki a pedofil bűnöket mentegeti, minden eddigi droghalálért felelőssé kell tenni azokat a mocskokat, akik a drogliberalizációt támogatták sőt szorgalmazták, és hűvösre kell tenni mindenkit, aki az egyneműek házassága mellett tör(t) lándzsát.

Börtönben - vagy a metrófúró pajzsok előtt - a helye teljes vagyonelkobzás mellett a fővárost szétzüllesztő, mindnyájunkat orcátlanul kizsebelő, az Alkotmányt és a törvényességet lábbal tipró Demszkynek, a hivatalával szakmányban visszaélő és a magyar kultúrát, oktatási rendszert kicsontozó ,,Magyar" Bálintnak, az ávós csemete Petőnek, be kell tiltani az SZDSZ-t örök időkre, meg kell fosztani kártékony, hazaáruló hóhérait még a közhivatal viselésének jogától is.

El kell törölni minden nemzetellenes törvényt, ami ezek a semmirekellők alkottak vagy erőltettek át a törvényhozáson. Be kell tiltani egyszer s mindenkorra a buzifelvonulást, meg kell mutatni a világnak, hogy él még a demokrácia e hazán, él még a többségi akarat.

A szadista degeneráltak szervezete soha nem volt demokratikus párt, mindmáig a köpönyegforgató exkommunisták és exmaoisták, továbbá az álellenzékiek, besúgók, buzik, leszbikusok, pedofilok és a komcsi titkosszolgák gyülekezeteként szívják a vérünket. Mindaz a gyomorforgató opportunizmus, köpönyegforgatás, amit ezek a bitangok az elmúlt 20 év alatt mindnyájunkat megnyomorítva, sakkban tartva és állandóan revolverezve itt bemutattak, büntetésért kiált, nem vihetik el szárazon. Ha ezek tovább gyilkolhatják a magyart, akkor az abortusz olyan bevett gyakorlattá válik, mint ahogy az ember leszalad kenyérért, a fiataljaink belövő szobákban fogják szétlőni a vénájukat és az agyukat egyaránt, továbbá a beteg, akasztófáravaló aberráltak szabadon, büntetlenül csábíthatnak el bármely kiskorút és élvezkedhetnek gyermekpornón vagy pedofil képeken, az SZDSZ liberalizmusának nagy dicsőségére. Ha ezek tovább garázdálkodhatnak köztünk szétlopva a költségvetést és kimosva az emberek agyát, itt pár év múlva azt sem fogják tudni a gyermekeink, hogyan zajlott a kettős honfoglalás, mit jelent a Szent Korona és mit jelképez a Turul, sőt talán még magyarul is elfelejtenek beszélni. Elvégre szadeszéknél ez nem előírás.

Az SZDSZ története a permanens árulások, nemkülönben az önmegtagadások története. A szadista degeneráltak eddig minden szövetségesüket elárulták és hátba szúrták, lábbal tiporják az Alkotmányt, szakmányban gyalázzák a Magyar Köztársaság felségjeleit, egyszersmind a magyarság szent nemzeti jelképeit és szimbólumait, és szemrebbenés nélkül tagadják le még a csillagot is az égről, ha a választási vagy bármely ígéretükkel szembesíti őket a magyar. S, hogy el ne felejtsük: az SZDSZ-nek köszönhetjük az általuk elárult négy igenes népszavazás kudarcát, nemkülönben a Patkányt, a hazaáruló, a magyarságot határon innen és túl egyaránt megtagadó, lesajnáló, azt nácinak, fasisztának beállító Göncz Árpádot.

Ceterum censeo: az SZDSZ-t el kell takarítani a magyar közéletből. Mivel jóideje már mérni sem lehet ezt a söpredéket, a választásokon a számítógépes programokat kell górcső alá venni, és kiirtani belőlük az SZDSZ-t állandóan az Országgyűlésbe besegítő algoritmust vagy vírust.

Persze ha tanulni akarunk a "nagy" G. W. Bushtól, akkor a ,,Felfegyverzett diliház" című nagyszerű tényfeltáró könyv alapján kölcsönözhetjük Bush kétszer is megismételt választási csalási manővereinek egyikét. Például a spanyol ajkúak esetében bemutatott trükköt - amellyel a számítógépek a spanyol menüben leadott szavazatot a szavazók tudta nélkül törölte, és csak az angol nyelvűt engedte át - adaptálhatnánk az SZDSZ-re oly módon, hogy aki rájuk szavaz, azok szavazatát a gép automatikusan eliminálja. Így a szadista degeneráltak szövetsége oda kerülhetne, ahová való: a szemétbe.

Villányi Pál

http://kuruc.info/r/20/27194/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.