Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Olimpikonjaink nyilatkoznak
  2008-08-26 20:31:17, kedd
 
  Olimpikonjaink nyilatkoznak.

Érmeseink nyilatkoznak Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-08-26 20:29:02
feltöltő: maroka
nézettség: 3567
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Érmeseink, nyilatkoznak,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Érmeseink nyilatkoznak.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Szegeden is ünnepelnek
  2008-08-26 20:22:24, kedd
 
  Szegeden is ünnepelnek

Szegeden is ünneplik az érmeseinket Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-08-26 20:08:26
feltöltő: maroka
nézettség: 1167
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Szegeden, is, ünneplik, az, érmeseinket,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Szegeden is ünneplik az érmeseinket.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Már itthon ünnepelnek az érmes
  2008-08-26 20:04:24, kedd
 
  Már itthon ünnepelnek az érmeseink.

Budapest:
Aranygép hozta az olimpikonikat Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-08-26 19:56:49
feltöltő: maroka
nézettség: 1453
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: Aranygép, hozta, az, olimpikonikat,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Aranygép hozta az olimpikonikat.


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Videó és képek az aranygép
  2008-08-26 18:59:18, kedd
 
  Videó és képek az aranygép megérkezéséről.

Videó a hazaérkezésről
Link

Képgaléria Fn:
Link

Képgaléria olimpia.hu
Link

Kép origo.hu
Link

 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Sportolók elégedetten értékelt
  2008-08-26 17:30:12, kedd
 
  A kínai fővárosban sikeresen szerepelt sportolók elégedetten értékeltek:

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó: "Három olimpián összesen 22 mérkőzésből 19-et megnyertünk, s kiszámoltam, hogy a döntőkben összesen 35 gólt dobtunk. Nem vagyunk egy hibátlan csapat, de ez azt mutatja, hogy amikor szükséges, akkor tudja, mit kell tennie."

Varga Dániel, olimpiai bajnok vízilabdázó: "Az olimpiai bajnoki cím semmiben sem változtatott meg. Eddig is mindent úgy tettem, hogy elérjem a kitűzött céljaimat. Úgy látszik, bevált."
Kiss Tamás, olimpiai bronzérmes kenus: "A legnagyobb köszönet Kozmann Gyurinak jár, mert ő segített nekem a legtöbbet a felkészülésben és a versenyben is. Az eredmény számomra is meglepetés, remélem, tudom majd így folytatni. Emberileg nagyon nehéz feldolgozni Kolonics Gyuri halálát, hiszen mindig eszembe jut, hogy hogyan kerültem Kozmann Gyuri mögé a hajóba. Sportolóként viszont mindenképpen mérföldkő ez a siker, aminek köszönhetően elindultam egy hosszú úton. Az, hogy Gyuri mellett folytatom-e, csak rajta múlik."

Janics Natasa, háromszoros olimpiai bajnok kajakos: "Ötszázméteren, párosban nagyon oda kellett tenni magunkat erőben, fejben, lélekben egyaránt. Sokat küzdöttünk ezért a párosért és úgy érzem, meglett az eredménye."

Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok kajakos: "Örülök az érmeknek, egyelőre az az első dolgom, hogy pihenjek, kikapcsolódjak és a családommal legyek. Nem szeretnék most versenyekkel, edzőtáborral foglalkozni, még nem tudom, hogy mit hoz a jövő és folytatom-e, vagy kihagyok egy kis időt."

Képek az alábbi linken:
Link
Forrás: telesport



 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Kiss Tamás: "A legnagyobb kösz
  2008-08-26 17:27:24, kedd
 
  Kiss Tamás: "A legnagyobb köszönet Kozmann Gyurinak jár"

Az olimpikonokat kedden reggel a Syma csarnokban fogadták a rajongók, rokonok, és barátok.
Mintegy ezer rajongó, rokonok, barátok várták kedd reggel a pekingi olimpiáról hazaérkező magyar sportolókat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a pólósokat.
Kamuti Jenő, a MOB főtitkára szerint az első hét sokkoló volt, a második ugyanakkor jól alakult magyar szempontból: "A vívóktól és a dzsúdósoktól jobb szereplésre, érmekre számítottam. A második héten már, úgy érzem, versenyzőink a magyar sport jelenlegi helyzetéhez képest jó teljesítményt nyújtottak. Ezzel az olimpiával felértékelődtek a helyezések, és sokat kell tenni azért, hogy a jövőben jobb teljesítményeket érjenek el a magyar sportolók. Alaposabb elemzésre van szükség, és ami biztos: nagyobb hangsúlyt kell fektetni versenyzőink mentális felkészítésére."
Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója szerint régóta "érett" a gyengébb szereplés: "Tény, hogy a vívók minden idők egyik leggyengébb szereplését produkálták. A szakszövetség feladata, hogy megtalálja ennek okait. Már nem vagyok benne a sportágban annyira, mint korábban, de szerintem a felkészülésben lehetett valami hiba, rosszul sikerült a formaidőzítés. Az egész magyar csapat szereplését két oldalról lehet megközelíteni. Egyrészt még mindig jónak mondható, hogy 204 ország közül a 21. helyen végeztünk. Másfelől azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar sport 1990 óta maga előtt görgette annak a lehetőségét, hogy egyszer összeomlik. Sajnos ez most következett be."
Forrás Telesport




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kásásék megkaphatják az egyéni
  2008-08-26 17:23:42, kedd
 
  Kásásék megkaphatják az egyéni aranyért járó 20 milliós jutalmat

Gyenesei István a Nap-keltében elmondta, a jutalomösszeg megemelésére már a szerdai kormányülésen javaslatot tesz.
Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter azt javasolja, hogy az olimpiai bajnoki címet szerzett férfi vízilabda-válogatott tagjainak pénzjutalmát az egyéni győzteseknek járó 20 millió forintra egészítse ki a kormány.
A tárca vezetője ezt a Nap-keltében mondta, hozzátéve, hogy a jutalomösszeg megemelésére már a szerdai kormányülésen javaslatot tesz, s reméli, előterjesztése támogatásra talál. Erre már csak azért is van esély, mert az előzetesen vártnál szerényebben szerepeltek Pekingben a magyarok, így a díjazásra elkülönített keret nem merült ki. Az olimpiára vonatkozó premizálási tábla alapján a Kemény Dénes vezette együttes tagjainak 12 millió forint jár fejenként, amelyet ily módon 8 millióval növelne meg a miniszter, aki jelezte, hogy indítványa a szövetségi kapitányra is vonatkozik. (telesport.hu/MTI)



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Szobrot Kemény Dénesnek!
  2008-08-26 17:04:46, kedd
 
  Szobrot Kemény Dénesnek!

Az olimpia zárónapján a magyar vízilabda válogatott megszerezte a magyar küldöttség harmadik pekingi aranyérmét. Nemcsak a kínai fővárosban, hanem a világ számos pontján követték a magyar szurkolók Kemény Dénes csapatának szereplését. Az alábbiakban a különböző internetes fórumokon megjelent véleményekből szemezgetünk.
"Zseniális, a 3. aranyérmünk, szép volt, remek meccs, remek csapat, remek edző." Blackpriest
"Megint megmentették az olimpiát a "Keménylegények"! Köszönjük!!! Nagyszerű volt! HAJRÁ MAGYAROK! Szobrot mindenkinek!' petungar
"Megvan a harmadik. Minden szempontból. Hiába, ebbe még mi vagyunk a legjobbak. Hatalmas grat a csapat minden tagjának. Legalább az olimpia vége fényesre sikerült. Szép volt fiúk! Köszönjük!" realdavid
"Négy év legszebb és legmegérdemeltebb magyar aranya! KÖSZÖNJÜK FIÚK és KEMÉNY DÉNES! Amúgy egyetértek: SZOBROT KEMÉNY DÉNESNEK! De én még kiegészíteném uszodával, utcával, térrel! Sőt, én a Ferihegy 2-t is átkeresztelném Kemény Dénes reptérre! Mindig oda lép le először amikor meghozza 11 éve a szebbnél szebb érmeket. Meg legyen már az az első amivel az erre járó külföldi szembesül, hogy mire legbüszkébb ez az ország!" Mashenka
"Gratulálok! Ez volt eddigi életem legszebb magyar sportsikere. Nem azért, mert a döntőben 14-10-re győztek, hanem azért mert ezt az előző négy év minden gondja-baja után tették. Szép volt fiuk!" Hefe
"Istenem, annyira, de annyira boldog vagyok, hogy szavakba nem tudom foglalni. Az Eb és vb ideje alatt rengeteg támadást kapott ez a csapat és Kemény Dénes is. Még az Eb után is, hogy miért Gergelyt viszi ki, de lám az idő, munka és tudás őt igazolta. Hinni és bízni kell ebben a csapatban, és a bajban és az esetleges sikertelenségekben is mellette állni! Mert megérdemlik, talán mindenkinél jobban megérdemlik. Fantasztikus, csodálatos és hihetetlen! Büszke vagyok erre a csapatra! És minden jó, ha jó a vége. Megvan a 3. arany! Bravó!" zlotyi11
"Hatalmas gratuláció a férfi vízilabda-válogatottnak. Újfent kiderült, ez a mi sportunk, ebben mi vagyunk a legjobbak a világon. Szeretnék továbbá gratulálni a teljes magyar olimpiai csapatnak, különösen azoknak, akik a tőlük elvárhatót teljesítették és megkülönböztetett ovációval azoknak, akik az elvárások felett teljesítettek. Köszönjük! Hajrá Magyarország!" nathaniel
"Ezt hívják istenkirályságnak... Kemény Dénesnek meg sürgősen szobrot kéne állítani... Így már sokkal mosolygósabb az olimpia vége" tomcsi71.
Forrás: info rádió




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Az olimpia legszebb pillanatai
  2008-08-26 17:02:03, kedd
 
  Az olimpia legszebb pillanatai - a vízilabdázók szemével

Kásás Tamásnak a vízilabda döntő lefújása, Biros Péter számára a ki- és hazautazás volt az olimpia legszebb pillanata. Az olimpiai győzelmet mindenki a csapat eredményeként értékeli, a legnehezebb ellenfélnek pedig a montenegróiakat találták a pólósaink.
Még soha nem hatódott meg egy győzelménél sem, de a pekingi olimpia döntője utáni pillanat kivétel volt - mondta az InfoRádiónak Kásás Tamás, az aranyérmet szerzett magyar válogatott vízilabda-csapat tagja, aki számára ez volt a játékok legszebb pillanata. A Pro Recco játékosa számára mind fizikailag, mint lelkileg nagyon nehéz volt az elmúlt két hét.
Biros Péter két eseményt is említett a legszebbekként: a kiutazást és a hazajövetelt. "Odafelé azért, mert még nem volt meg, visszafelé azért, mert már megvolt, amiért kimentünk" - válaszolta az InfoRádió kérdésére a vízilabdázó, aki bekerült a legjobb sportolókból összeállított olimpiai álomcsapatba.
Ez utóbbi azonban a játékost szemlátomást kevésbé érdekli, mint az olimpiai arany, mert mint mondta, a győzelem nélkül a legjobb sportolók közé sem kerülhetett volna be.
A montenegróiak feladták a leckét
Leginkább a montenegrói csapat adta fel a leckét a magyar válogatottnak, az ellenük vívott meccs szinte minden játékosban mély nyomokat hagyott. Biros Péter szerint, ha ott nem startolnak el a magyarok, akkor nagy bajba is kerülhettek volna. Varga Dénes számára azért volt emlékezetes ez a mérkőzés, mert ő lőtte az egyenlítést jelentő tízedik gólt a mérkőzésen.
Gergely István kapus ezen a meccsen szinte extázisban védett. A magyar csapat háromgólos hátrányban is állt, ám a védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy fordítani tudjanak, és 11-9-re nyerjék a mérkőzést. "Nekem az a szerep jutott, hogy ott lendítsek kicsit a csapaton, és úgy néz ki, hogy sikerült is. Nagyon boldogok voltunk a meccs után, szinte egy döntő utáni boldogság öntött el mindenkit"- emlékezett vissza élményeire a kapus.
Csapatmunka volt
Az olimpiai győzelmet mindenki csapatmunkaként értékelte. Biros Péter úgy látta: a csapat végig magabiztos volt. Szerinte a végső győzelem csak idő kérdése volt. Amikor azonban legalább kétgólos előnyt szerzett a válogatottunk, az amerikaiak már nem úgy játszottak, ahogy tudnak. "Mi viszont már pont úgy játszhattunk, ahogy szeretünk. Ráeresztettük az ellenfélre az akaratunkat" - mondta.
"A győzelemhez mindenki hozzátett egy kicsit, nem volt se olyan, aki nagyon rossz lett volna, se olyan, aki nagyon jó, így állt össze a kép"- foglalta össze a győzelemhez vezető utat Gergely István.
Forrás: inforádió


 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Újra itthon a pekingi hősök
  2008-08-26 16:17:18, kedd
 
  Újra itthon a pekingi hősök

Tűzoltó autők vízsugara öleli át az olimpikonjainkat haza hozó repülőgépet.
Aranygép landolása




Mintegy ezer rajongó, rokonok, barátok várták kedd reggel a pekingi olimpiáról hazaérkező magyar sportolókat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a pólósokat
A szurkolók és az olimpikonokat hazaváró családtagok, barátok birtokba vették a SYMA rendezvényközpontot. Nem voltak nagyon sokan - mintegy 500-an vártak haza a sportolókat -, amire magyarázat lehet a korai időpont, és nyilván akadtak olyanok is, akik jöttek volna, ha főnökük engedékenyebb. Akik viszont itt voltak, türelmesen vártak. Már reggel bemondta a rádió, hogy a pekingi járat jókora késéssel érkezik meg. A többség kinn, a csarnok előtt álldogált, arra számítva, hogy előttük gördül majd be a sportolókat szállító busz. Közben benn ment a show", a terem óriáskivetítőjén a nagy diadalokat élhették át újra azok, akik továbbra sem tudnak betelni Vajda Attila kenus, a női kajakpáros és a férfi vízilabda-válogatott győzelmével. Az olimpiai küldöttség nagyjából háromnegyedórás késéssel, nem sokkal negyed 7 után szállt le Ferihegyen, majd rendőri felvezetéssel érkezett meg a SYMA csarnokba.
A sportolók a szurkolókat és a televíziós társaságokat, fotósokat megkerülve a hátsó bejáraton vonultak be. Utánuk a nép. A lelkesítő "felkonfot" követően érkeztek meg a terembe az olimpikonok, majd szépen sorjában - előbb a pontszerzők, helyezettek, később az érmesek - a magyar és olimpiai zászlóval feldíszített színpadra léptek - a hosszú utazástól elcsigázott arccal mosolyogtak, integettek az őket ünneplőknek.
Nem csak a nemzeti trikolor, hanem az arpádsávos zászló is feltűnt a színpad előtt egy idős nőnél, majd kisebb lökdösődés kezdődött, amikor valaki rosszallását fejezte ki emiatt.
Szurkolók által aláírt zászló és trikó



Közben Kozmann György lépett a mikrofon elé, és arról beszélt, hogy az elmúlt hónap fájdalmaiért némi kárpótlás a Kiss Tamással - a kenu kettesek 1000 méteres távján - szerzett bronzérme, majd a három ezüstéremmel - már korábban hazatérő - Cseh László köszönte meg a szurkolást.
Az ,,aranyos" Vajda Attila és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpáros nem volt túl bőbeszédű. Vajda szerint "nehéz volt, be kellett érni a célba, és ez fontos dolog"; Kovács pedig a bajnoki címet megszerezni vagy megtartani problematikáját feszegető kérdésre úgy válaszolt, megszerezni nehéz volt, társa ehhez azonnal hozzátette, megtartani is. Ezután a férfi vízilabda-válogatott zsebelte be a triplázásért járó jutalmat, az időközben mintegy ezerfős nézősereg tapsát, éljenzését.
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke vette át szót. ,,Olyan olimpián vagyunk túl, amely után az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nyolc olyan tus, találat, gól vagy akció volt Pekingben, ahol elbuktunk egy-egy érmet. Ugyanakkor 16 aranyérmes sportolót tudunk példaképül állítani a fiatalok elé. Büszke vagyok mind a százhetven magyar olimpikonra, akiknek valamennyien világszínvonalú teljesítményt kellett nyújtaniuk, hogy eljussanak Pekingbe. Összefogást sürgetek a sportban, hogy ami nem sikerült most Pekingben, az sikrüljün Londonban" - mondta a MOB első embere. Gyenesei István sportért felelős miniszter azt hangsúlyozta, hogy a magyarokon kívül nem voltak mások, akiknek szurkolását úgy lehetett hallani, mint az övékét. A miniszter hozzátette: a kudarcokat közösen kell vállalni és összefogás kell, hogy Londonban sikeresebbek legyünk.
A Himnusz eléneklése után a sportolók a színpad mögé siettek, és a csomagjaikat kézhez véve távoztak. Már akik tudtak, többüket ugyanis ,,elkapták" az autogramvadászok, a televíziósok és újságírók. A legnagyobb tömeg Kozmann György körül gyűlt össze, a társát nemrég elveszítő kenus látszólag boldogan, de leplezhetetlen szomorúsággal a szemében, türelmesen válaszolt a többnyire közhelyes kérdésekre.

Forrás: Fn



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.