Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Különadó ...
  2008-08-08 14:48:30, péntek
 
  Terítéken a különadó
Kérdés, hogy lesz-e költségvetési forrás a vállalkozók terhének csökkentésére
2008-08-08 VGO

A vállalkozások különadójának a kivezetése tűnik a legesélyesebbnek a jövő évi adómódosítási tervek közül, ám az még nem borítékolható, hogy a teher megszüntetésére valóban sor is kerül.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli menedék szombaton Echio
  2008-08-08 14:46:09, péntek
 
  Éjjeli menedék különkiadás szombaton az Echo Tv ben 22.3o kor

A Napi aktuális extrában kapott műsoridőt az Éjjeli menedék stábja, hogy a nézők elé tárja a Magyar Sziget eseményeiről, hangulatáról készített beszámolóját.

Szigetelők határon innen és túl, részletek az előadásokból, a szabadkőművességről, Bakay Kornél a rendszerváltásról, Pörzse Sándor arról, hogy szóba kell e állni a túloldali sajtómunkásokkal, a Magyar Gárda főkapitánya a gárdisták jelenlétéről, Budaházy György mint egy zenés mű előadója, Drábik János a gazdasági kiszolgáltatottságunkról...

Zene: Ismerős Arcok
Várunk szeretettel mindenkit a képernyők elé

Siklósi Beatrix
felelős szerkesztő

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti zarándoklat
  2008-08-08 14:44:48, péntek
 
 
NEMZETI ZARÁNDOKLAT és ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET
a II. világháborúban Budapest védelmében hősi halált halt
magyar katonák emlékére
Helyszín: TURUL EMLÉKMŰ,
Budapest XII., Istenhegyi út - Böszörményi út sarok

Időpont: 2008. Augusztus 17. 19 óra

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minek és miért?
  2008-08-08 14:43:44, péntek
 
 
Bayer Zsolt: Minek és miért?
2008-08-07 22:59 barikád.hu

Hatan haltak meg néhány nap alatt a drogtól. Hat fiatal ember. S ha nincsen predestinatio - szerintem nincsen, ennyire nem nézhet bennünket semminek az Isten! -, akkor ők is felelősek ezért a halálért. Az értelmetlen halálért. S nyilván családjaik is magukba szállnak majd a fájdalom múltával, enyhültével, s talán megkérdezik önmaguktól is: ugyan miért? Vajon mi hol rontottuk el?

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letölthetők...!
  2008-08-08 14:42:38, péntek
 
  Magyar Sziget 2008
Letölthetőek a legnagyobb nemzeti fesztiválon készült interjúk, előadások, megtekinthetőek képeink, videóink.
Magi, sze, 2008/08/06 - 21:31 Szent Korona Rádió

Idén sem lazsáltunk a Magyar Szigeten: a koncertek élő közvetítése mellett felvettünk több tucatnyi előadást, készítettünk összesen harminc interjút neves és kevésbé ismert fellépőkkel, megörökítettük több száz fényképen a felejthetetlen hangulatot.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Einsteinizmus
  2008-08-08 14:29:43, péntek
 
  Einstein realista világképe és a magyar tudományos és filozófiai kutatás új lehetőségei
2008. szeptember 12., péntek 9.00-12.00
prof. dr. balogh sándor előadása a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán

Dr. Balogh Sándor 1931-ben szüle­tett Kiskomáromban (ma Zalakomár). Középiskoláit Nagykanizsán, Csurgón és Veszprémben végezte, majd a veszprémi egyházmegyei szemináriumba nyert fel­vételt. Harmadéves teológus volt, amikor 1952-ben letartoztatták. Oka, hogy a fali­újság szerkesztője volt és államellenesnek vélt írásokat függesztett ki e táblára. Há­rom év börtön után szabadult a várpalotai rabbányából, de kispap már nem lehetett, ezért a mélyépítőknél, majd a balatonfüredi hajógyárban dolgozott, mint villanyszerelő. 1956 novemberében menekülnie kellett a forradalmi esemenyekben való részvétele miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kráter ... Kulturális Hírlevél
  2008-08-08 13:43:24, péntek
 
  A Kráter Műhely Egyesület Kulturális Hírlevele
2008. augusztus 6.



A tartalomból:



- ,,Egyfajta történelmet immár tudomásul vettem..." L. Tábori Kálmán a PoLíSz 116. számáról
- Kráter könyvekről a sajtóban

- A PoLíSz folyóiratról a sajtóban



Megjelent a PoLíSz 116. összevont nyári száma



,,A művészet a veszteségeket mindig úgy tudja megjeleníteni, hogy abból újabb értékek keletkezhessenek. A mi magyar sorsunkban még sok oly veszteség van, ami a költészeben megfogalmazásra vár... vannak még megnyerhető veszteségeink." (Fazekas István: Megnyerhető veszteségeink)







1968: Barcsa Dániel emlékezik * Elbe István a külhoni Turul-emlékművek történetéről * Turcsány Péter Wass Albert magyar állampolgársági okiratáról * Székely András Bertalan köszöntője a Reneszánsz és a Biblia Évében * Bognár Anna, Czegő Zoltán, Botár Attila, Szabó Csilla Judit, Rudnai Gábor és mások versei * Részlet Ana Blandiana regényéből * NYÁRI NOVELLAKAVALKÁD: írások Flóra Ágnes, Borbély László, Handó Péter, Móritz Mátyás, Csernák András, T. Ágoston László tollából * Madarász Imre Kultusz, vita, feledés c. kötetéről * Beszélgetés a Kráter Kiadó könyvheti kiadványairól



,,Egyfajta történelmet immár tudomásul vettem..."


,,A művészet a veszteségeket mindig úgy tudja megjeleníteni, hogy abból újabb értékek keletkezhessenek. A mi magyar sorsunkban még sok oly veszteség van, ami a költészetben megfogalmazásra vár... vannak még megnyerhető veszteségeink." - Fazekas István gondolatai várnak minket a borítón, amelyekre Jókai Anna hívja fel a figyelmünket könyvajánlójában (Megnyerhető veszteségeink).



Nemhiába utal már a címoldal is a magyar történelmi sorsra, hiszen éppen az idén száz éves Nyugat hasábjain olvashattuk azt a babitsi gondolatot, mely a magyarságot úgy említi, mint történelmi és mint szellemi jelenség, melynek folytonosságát az átöröklődés biztosítja. Babits óta sokan utaltak már a magyarság szellemi pajzsára - talán olykor már közhelyszámba menően is - , mégis úgy tűnik szükségünk van e pajzs védelmére; újra és újra múltunk tragikus szeleteiből csemegézünk. Mára már talán kevésbé fájnak a Fazekas által említett veszteségek, mégis érezzük utóhatását, akár egy betegségnek. Ezért tudnak hitelesen szólni ma is a sötét korszakaink adta témák. Persze a hitelességhez, és a veszteség megnyeréséhez kellenek a jó írók és a megdöbbentő novellák, mint Csernák András Az utolsó reggele, vagy Handó Péter Hőstörténete, az állambiztonsági időkben megjelenített két öreg szerelmi története, valamint a német és orosz megszállás idején bujdosók drámája.



A történelem faggatása is veszteségeinkről szól. Elbe István tollán a határon túli Turul-szobrok keserű sorsa szólal meg, mely egészen az ezernyolcszázas évekig nyúlik vissza, mégis aktuális (épp a napokban cikkezett a témában a Magyar Hírlap is). Ugyancsak nehéz történelmünket megszólaltató és személyében is nehéz sorsú íróról - Wass Albertről - szól Turcsány Péter Wass Albert emlékezetének következő része, mely a ,,hontalan magyar" író állampolgárságának kérdését feszegeti.



A Merített szavak közt, egyebek mellett, a nemrég hetvenedik születésnapját ünneplő Czegő Zoltán sorai repítenek a végtelenített idő történelmi távlataiba, Az idő madara és A lét áttét című versekkel. Zas Lóránt akvarelljei pedig a térbeli utazás képeit festik elénk Dél-Amerikából.



Könyvajánló rovatunkban a Kráter Műhely könyvheti könyveit ajánlja a lapfőszerkesztő Turcsány Péter és Kovács Attila Zoltán kiadói főszerkesztő. A kínálat változatos; a tíz új könyv között találunk szépirodalmat, mesét és ismeretterjesztő irodalmat. Turcsány Péter kétkezes Wass Albert életműrajzzal folytatja a Wass könyvek sorát; Sulyok Katalin és Siklós László a Kádár-rendszer nagyregényét Elsüllyedt (B)irodalom, Széchenyi Kinga pedig a kitelepítések tragédiáját írja le Megbélyegzettek című kötetében.



A PoLíSz nyári számának történelmi visszatekintéséhez pedig Kaiser László kínál szellemi kézfogást, hogy beszélgetni tudjunk, és legyen miről beszélnünk.





Kráter könyvek a sajtóban



Turcsány Péter Wass Albertről a Duna Televízióban

A Duna Tv 2008. július 30-án 14.10-kor kezdődő Duna tér műsorában Turcsány Péter író, a Kráter Műhely Egyesület elnöke mutatta be a Könyvhétre megjelent Wass Albert, a boldog szomorúember 1. című kötetét.

A műsor megtekinthető: http://www.dunatv.hu/felsomenu/nettv?video=1_450815



A pillanat élményét kell megragadni és állandósítani

Egy fotós és egy író könyve a Kárpát-medencei magyarságról

Mihály Zoltán fotóművész és Csontos János író, költő, lapunk főmunkatársa Kárpát-koszorú Csángóföldtől Őrvidékig címmel készített könyvet. A cím árulkodó: az expresszív képek és a lényegre törő magyarázó szövegek azok számára is megfoghatóvá, érzékelhetővé teszik a Trianon-tragédiát és a Kárpát-medencében élő magyarság sorsát, akik eddig semmit sem tudtak a témáról. Ráadásul újszerű, meghökkentő megközelítésben. A kötetről Mihály Zoltán fotóművészt kérdeztük.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19379



Szőnyeg alá söpört történelem - a Kráter Kiadó könyveiről

A Kráter Kiadó kis könyvműhelynek számít, mégis, a könyvhétre szokatlanul nagy számú, tíz kötettel jelentkezett. Kovács Attila Zoltán főszerkesztő és Csernóczky Judit, a kiadó munkatársa egy szóval úgy jellemezné a kínálatot, hogy a szőnyeg alá söpört történelem rejtelmeit akarják a felszínre hozni.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19318



Wass Albert a boldog szomorúember I.

Wass Albert rendhagyó életrajzának olvasásakor nemcsak az erdélyi író életének jelentős eseményeit, hanem egy egész korszakot követhetünk nyomon. A 800 éves nemesi család története mellett ugyanis megismerhetjük a monarchiabeli állapotokat, a kisebbségi sors fájdalmas elszakítottságát, a rövid ideig tartó visszacsatolás eufórikus érzését, a második világégés pusztító borzalmait, majd a számkivetettség keserűségét is.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19339



Könyv a boldog szomorúemberről - Turcsány Péter interaktív regénye Wass Albert életéről és a Mezőségről

Turcsány Péter költő, a Kráter Műhely Egyesület főszerkesztője, Wass Albert teljes életműkiadásának gondozója a könyvhétre adta ki a Wass Albert, a boldog szomorúember 1. című interaktív életrajzi esszéregényének első kötetét. A könyv ötvözete a szépirodalmi és az irodalomtörténeti munkának.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19319



Lúzerregény a korunk művészéről

Azt már öt éve tudták egynéhányan, hogy novellafüzér, egybeolvasható kisregény készül a fővárosi kulturális élet, a kiállítás-megnyitók, az irodalmi estek, fogadások egyik elmaradhatatlan, legendákkal övezett figurájáról, akiről sokan gondolják, hogy egy időben több rendezvényen is képes jelen lenni.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19338



A Magyar Rádióban és a Magyar Katolikus Rádióban elhangzott beszélgetések

meghallgatása: http://www.krater.hu/krater.php?do=letoltesek





A PoLíSz folyóiratról a sajtóban



Írások a szakadékról

Erős líra és széppróza az uborkaszezonban is a PoLíSzban



Vissza könyvekhez, vissza a folyóiratokhoz! Hogy beszélgetni tudjunk, hogy ne maradjanak el a szellemi parolák - sürgeti jegyzetében Kaiser László a PoLíSz július-augusztusi számában. ,,Még az is összeköt, ha másképp látunk valamit; másképp látunk, de egyvalamiről beszélünk." Ám, ha nem ismerjük a szóba hozott ,,valamit", ha olvasatlanok, műveletlenek vagyunk, nem jöhetnek létre eszmecserék, nem lehet folytonosság generációk között - panaszolja tapasztalatait a főszerkesztő-helyettes.

Teljes cikk: http://www.krater.hu/krater.php?do=aloldal&action[1]=19380







Üdvözlettel:



Csernóczky Judit

Sajtótitkár



Kráter Irodalmi és Művészeti Műhely Egyesület

1053 Budapest, Papnövelde u. 8.

Tel./fax: 06-1-266-6288, 266-3853

Mobil: 06-30-619-99-77

sajto@krater.hu , www.krater.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foci-ciki
  2008-08-08 00:33:36, péntek
 
  Ez ciki - 0-7-tel bukott ki a BL-selejtezőből az MTK
2008-08-07 10:31:01 elnök


Isztambulban 2-0-ra, szerda este a Szusza Ferenc Stadionban 5-0-ra kapott ki az NB I bajnoka a Fenerbahcétól.

Semih Sentürk négy gólt szerzett. Az MTK hazai pályán 5-0-ra kikapott a Fenerbahcétól a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, és elbúcsúzott a sorozattól.
A török együttes kettős győzelemmel, az isztambuli 2-0 [1] után 7-0-ás összesítéssel jutott tovább. Az összecsapás legjobbja Semih Sentürk volt: az Eb-n három gólos török válogatott támadó négy gólt szerzett a Szusza Ferenc Stadionban.


Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója:

"Ez az eredmény nagyon kellemetlen, még akkor is, ha nagyon erős csapattól kaptunk ki. A Fenerbahce még sok együttest meg fog verni a Bajnokok Ligájában. Az első negyedórában nagyon tiszteltük az ellenfelet, később összeszedettebb lett a játékunk. A második török gól, az átemeléses találat padlóra küldött minket, utána már semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna."

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1248
  • e Hónap: 9852
  • e Év: 45793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.