Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kívánok.....
  2008-09-10 22:06:08, szerda
 
  ... szép jó éjszakát, jó pihenést


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeged-közlekedés.....
  2008-09-10 13:13:28, szerda
 
  Most még pár napig nehézkes a közlekedés.
Megkezdődött az iskolai tanítás is, vége a szabadságoknak is - nagyrészt.
Szeged a villamos- és trolihálózattal legjobban ellátott vidéki város lesz. Új és felújított vonalak, környezetbarát sínpályák és korszerű csomópontok létesülnek. A kormány hivatalosan is támogatásáról biztosította a fejlesztést.
A szerződés aláírásával lezárult az előkészítés többéves szakasza. Négy-öt évig kellett munkálkodni azon, hogy a hazai és az európai döntéshozókat a város meggyőzze arról, hogy érdemes az uniós adófizetők pénzéből a szegedi tömegközlekedés fejlesztését támogatni .
A támogatási szerződés aláírásával biztosítja a magyar kormány a több mint 25 milliárd forint kifizetését Szegednek, amihez a város 4 milliárd forint önrésze társul. Az uniós szabályoknak megfelelően már az első uniós döntést követően megtehette az önkormányzat, hogy elindítsa a beruházás néhány elemét.

Így kezdődhetett meg július közepén az első kulcsfontosságú fejlesztés: az Anna-kúti csomópont átépítése. A következő hónapokban elkészülnek a nemzetközi tenderek, kiírják a pályázatokat, és - ezeket határidőben elbírálva - folytatódhat a nagyberuházás.

A következő három évben szakaszosan újul meg Szeged szinte teljes villamos- és trolibuszhálózata, és a Rókusi körúton új villamosvonal létesül, 2-es számmal. Jövő nyáron alakítják ki a Kossuth Lajos sugárút-Rókusi körút-Vásárhelyi Pál utca találkozásánál az új jelzőlámpás körforgalmat.

Újdonságnak számít az is, hogy nyugat-európai mintára környezetbarát gyepszőnyeget terítenek három villamospálya közé és mellé: a Rókusi körút új 2-es, valamint a megfiatalodó 1-es vonal Széchenyi téri része és a megújuló 3-as villamos Dugonics tér-Londoni körút közötti szakaszán. Noha valamivel költségesebb az ilyen pálya, a hagyományosnál jóval több az előnye. Halkabban futnak rajta a szerelvények, tetszetős a kinézete. Klimatikusan is kedvezőbb, mert nem melegszik fel annyira, mint a burkolt pálya, és megköti a port.

A tömegközlekedéssel legjobban ellátott város. - Ezzel a soha nem látott mértékű fejlesztéssel Szeged a villamos- és troliközlekedéssel legjobban ellátott vidéki város lesz - értékelte a nagyprojekt jelentőségét Botka László. - A jövő Szegedének közösségi közlekedését alapozzuk meg. Úgy terveztük az új vonalakat, az új járműpark beszerzését és a felújításokat, hogy hosszú évtizedekig szolgálják a gyarapodó, fejlődő várost.

Párhuzamba állítható a mostani építkezés Szeged nagy árvíz utáni újjászületésével, amikor az itt lakóknak kerülgetniük kellett a munkagödröket. Most az a célunk, hogy két év alatt a program nehezén túllegyünk: felújítsuk a meglévő villamos- és trolihálózatot, az újakat pedig kiépítsük. Ehhez türelmet kérek minden szegeditől. A jövőnek, a felnövekvő nemzedéknek tartozunk azzal, hogy ezt a beruházást most, amikor lehetőségünk nyílt rá, megvalósítsuk.

Botka László polgármester és Szalóki Flórián, a Közlekedési Programok Irányító Hatósága főigazgatója Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter jelenlétében írta alá tegnap a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése című projekt állami támogatásáról szóló szerződését az Anna-kútnál. A nagy projekt összköltsége bruttó 29,5 milliárd forint, ebből a vissza nem térítendő támogatás - a projekt elszámolható költségének 86,3 százaléka - 25,3 milliárd forint. Az önkormányzat idén április 4-én nyújtotta be az elektromos tömegközlekedés fejlesztésére irányuló pályázatát. Az anyag elbírálását és a döntés kormányjóváhagyását követően kerülhetett sor a támogatási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg.





A kiollózott cikk egy kissé hosszabb lett, -- elfogultabb vagyok, hiszen a közlekedésnél eltöltött 31 év is sokat számít, sokat jelent nekem - ismertetve lett az elkövetkező évek munkafolyamata, a beruházás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....két napi...
  2008-09-10 12:29:34, szerda
 
  Legyen Szép Napod, Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai (2008-09-09) napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét

A mai napodat Gyarapodás hatja át .



Rózsaszín - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A rózsaszín nőiesen lágy, gyengéd szeretőre utal, ha nő kapja a kártyát, Férfinek puhányságot, túlzott kitárulkozást érzelmi túlsúlyt jelez. Nemétől függetlenül ez a kártya szelídséget mutat, olyan embert, akinek ereje a szívében rejlik. Figyelmeztet, hogy ne adj túl sokat azoknak, akik nem érdemlik meg, légy jobb emberismerő!
Meg kellene fogadni:))

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai (2008-09-10) napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét

A mai napodat Demokrácia hatja át .




Kagyló - A csiga és kagyló héja a szépség és a szerelem jelképe. Vénuszt is gyakran ábrázolják, amint kagylóból születik meg. Néhány nomád törzs még ma is kagylókat használ "pénz" gyanánt így a gazdagságot is jelképezi. (igazgyöngyöt is dajkál!) Üzenete szólhat tehát gyarapodásról, vagy egy új szerelem bekövetkezéséről esetleg a kettőről együtt!


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Bölcs gondolat.....
  2008-09-10 12:02:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárd ki szíved ajtaját....
  2008-09-10 11:52:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adni.....
  2008-09-10 11:25:28, szerda
 
 


Adni csodálatos dolog....
Még ha csak gondolatban kívánunk áldást valakinek az életére, szeretettel gondolunk rá,
ha némán imádkozunk érte,akkor is nagy hatással lehetünk az életére.
( Benjamin Shield- Richard Carlson: A szív csodája )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Démonok felszabadítása.....
  2008-09-10 11:08:19, szerda
 
  Az elementáris Erós az az ősi összefűző Hatalom, amely összetartja az atomokat, kiegyenlíti az ellentéteket. Az elementáris Erósnak két gyermeke van, az egyik a szerelem birodalmát kapta, a másik a barátságét. Ez a két gyermek Aphrodité, a szerelem és Philia, a barátság istennője

***

A szerelem az ember minden erejét előcsalja, fölkelti és felkorbácsolja. Más szóval: a szerelem az összes szenvedélyeket felébreszti. Még jobban: a szerelem az emberben lakó démonokat mind felszabadítja.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon szép napot......
  2008-09-10 10:45:43, szerda
 
  Mindenkinek nagyon szép, kellemes napot kívánok !



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 1275 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 522
  • e Hónap: 3845
  • e Év: 49052
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.