Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Újra Nemzeti Ladik!
  2008-09-10 14:00:09, szerda
 
  A közkedvelt, de hányattatott sorsú nemzeti szórakozóhely újra várja a találkozni, szórakozni vágyó fiúkat, lányokat.
Magi, p, 2008/09/05 - 18:13

Egy frissen nyíló étterem szívesen fogadja a Nemzeti Ladik közönségét péntek esténként, így újra lehetőség nyílik a nemzeti érzelmű fiataloknak a szórakozásra Budapesten.

Bulizzunk együtt!

Akármerre járunk, mindig azt halljuk, hogy a koncerteken és a rádión kívül nincs más szórakozási, bulizási lehetőség, ahol igazán magyar zenékre, magyar emberek között van lehetőség ismerkedni, lazítani. Pár hónap után újra itt a Nemzeti Ladik, ami vélhetően (s az eddigi tapasztalatok szerint) kielégíti az igényeket.

Szóval, gyertek el, érezzétek jól magatokat, vigyétek a hírét, hiszen értetek van!

Minden héten péntek este 19.00-tól hajnalig várja a Ladik a kocsmázni, bulizni vágyó fiatalokat. A keverőpult mögül kizárólag Romantikus Erőszak, Kárpátia, Ismerős Arcok, Hungarica, Egészséges Fejbőr, Transylmania, Magozott Cseresznye és más, hasonló magyar zenekarok dalai szólnak. Lesz karaoke (nemzeti zenekarok számaival), s buli előtt akár filmvetítés is (amit a mozik nem adnak le).

Kezdés: Szeptember 12. péntek - 19.00 (minden héten péntek 19.00)

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

Helyszín: Ciprus étterem - Hungária krt.-Ciprus utca sarka (Népstadiontól 1 villamosmegálló vagy 10 perc gyalog. Éjszakai járatoknak csomópont)

Lemezlovas: Magi, Szent Korona Rádió

Az előző bulikon készült képek megtekinthetőek a Ladik honlapján!

(www.nemzetiladik.hu)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...egészséges egészségügyet!
  2008-09-10 13:35:36, szerda
 
  2008. szeptember 11.

egészséges egészségügyet!




MILYEN EGÉSZSÉGES AZ EGÉSZSÉGÜGY?
SZAKKONFERENCIA SZAKKOLLÉGIUMOKNAK A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYRŐL

A jezsuita blogon nagy port felkavart vita a HospInvest körül és ürügyén kialakult krízis alkalmából arra késztette a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium diákságát, hogy e döntő fontosságú és mindnyájunkat érintő közügyben alaposan tájékozódjanak. Céljuk, hogy mint felelős értelmiségi feladatára készülő és maguk és gyermekeik jövőjét féltő honpolgárok állást is foglaljanak, illetve segítsék az egyre inkább tanácstalan lakosságot eligazodni a szlogenek sűrűjében: túl a szenvedélyeken és pártérdekeken, mi az igazság az egészségügyben?

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kerekasztal-beszélgetésre, amelynek

RÉSZTVEVŐI:
Kökény Mihály a Parlament egészségügyi bizottságának elnöke (MSZP)
Mikola István, a Parlament egészségügyi bizottságának alelnöke (FIDESZ)
Gilly Gyula, orvos, egészségügyi közgazdász
Kárpáti Zoltán, egészségügyi menedzser
Kullmann Tamás belgyógyász
Pásztélyi Zsolt orvos, egészségügyi közgazdász
Bethlen János újságíró

HELYSZÍNE: SZENT IGNÁC JEZSUITA SZAKKOLLÉGIUM, Kispest, XIX. kerület az 50-es villamos Kossuth téri megállójánál (Hunyadi utca 2-4.)
IDŐPONTJA: 2008. SZEPTEMBER 11. 19 óra

A vita szakmai vezetője Pásztélyi Zsolt, moderátora Bethlen János.

Sajtófelelős: Prókai Edina (30) 268 55 10
(Aki további felvilágosítást ad)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalakult a M.D. Charta
  2008-09-10 13:28:08, szerda
 
  Göncz Árpád a Magyar Demokratikus Charta támogatói között
Megalakul a Magyar Demokratikus Charta
Népszava Online 2008.09.05. | 17:54:07

A szervezők csak a megalakulás napján, szombaton teszik közzé a Magyar Demokratikus Charta alapítóinak és támogatóinak névsorát. Az MTI-nek pénteken a kezdeményezők közül többen is hangsúlyozták, hogy a charta nem egy szervezet, hanem egy állásfoglalás.

Bauer Tamás, volt szabad demokrata országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a Magyar Demokratikus Charta a csatlakozók közös állásfoglalása a magyar demokrácia védelméről. Vitányi Iván szocialista politikus ehhez annyit tett hozzá, hogy társadalmi együttműködés kialakítására törekszenek, amely nyitva áll minden demokratikusan gondolkodó ember előtt. Nem a párttagság a lényeg - jegyezte meg. Mint mondta, a Magyar Demokratikus Charta az 1991-es Demokratikus Charta hagyományaira alapozva jön létre.

Váltsunk kormányt, váltsunk ellenzéket!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ócskavas-áron eladott MÁV-vago
  2008-09-10 13:26:48, szerda
 
 
Tegnap este szabadon engedték és ma már vissza is tért a MÁV Cargóhoz a milliárdos hűtlen kezeléssel gyanúsított Kovács Imre - igaz, nem vezérigazgatóként, csak helyettesként. Kovács és két társa előzetes letartóztatását a rendőrség javaslata ellenére sem kérte a Fővárosi Főügyészség, ezért engedték ki őket két nap után.

Videók: Csillag: Nem vagyok Medgyessy gyóntatója

A gyanú szerint 2003-ban ócskavas áron adták el a MÁV tehervagonjainak 15 százalékát, 2000 használható vasúti kocsit, ezzel pedig milliárdos kárt okoztak a vasúttársaságnak. A vagoneladási botrányt a MÁV házon belül akarta elsimítani. A felügyelőbizottsági és miniszteri vizsgálatok után az akkor fuvarozási üzletágvezető Kovács Imre és két társa csak fegyelmit és pénzbüntetést kapott, sőt később Kovács a MÁV Cargo vezérigazgatója lehetett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogosulatlan gazdasági előnyök
  2008-09-10 13:24:41, szerda
 
  Megsaccolták, megpályázták, megnyerték?
Nyomozást rendelt el az ügyészség az útfelújítások ügyében
Népszabadság 2008. szeptember 5.

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének gyanújával nyomozást rendelt el a 2006-os budapesti útfelújításokkal összefüggésben már korábban feltárt szabálytalanságok miatt az V.-XIII. kerületi ügyészség. Az útjavításra szánt állami források szabálytalan felhasználása miatt a fővárosnak 580 millió forintnyi támogatást és kamatait kellett visszafizetnie.
(...)

--------------------------------------------------------------------------------


Útfelújítások: jogosulatlan gazdasági előnyszerzés?

Elrendelte a nyomozást a 2006-os fővárosi útfelújítások ügyében a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség. Az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót György István, a Fidesz fővárosi képviselője.

Elmondta, a Fővárosi Önkormányzat összesen 129 útfelújítási pályázatot nyújtott be, és 126 útra kapott pénzt, összesen 4,4 milliárd forintot. Kiderült, hogy 580 millió forintnyi összeggel nem tud elszámolni az önkormányzat, ezért felmerül a jogosulatlan gazdasági előnyszerzés bűncselekményének lehetősége, s több vizsgálat is indult az ügyben.

kapcsolódó
Határozatok
Elrendelték a nyomozást a budapesti útfelújítások ügyében
Büntető feljelentést tett a Fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai sz...rkeverés 3.
  2008-09-10 13:22:51, szerda
 
  Veres differenciálna
2008-09-05 17:13 hírTV

A fekete gazdaság kifehérítésének fontosságáról beszélt Veres János pénzügyminiszter az Adóhivatali Dolgozók Országos Konferenciájának zárónapján, Balatonfüreden. A miniszter elmondta: jelenleg a gazdaság kifehérítését szolgáló módosítások előkészítése folyik, amelyhez nagy segítséget kaptak eddig a gazdasági szereplőktől.
(...)

Miről beszélünk? Ezer bűncselekménnyel vádolható maffiavezérek a fekete gazdaság kifehérítésének fontosságáról beszélnek?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai sz...rkeverés 2.
  2008-09-10 13:21:49, szerda
 
  Dávid Ibolyának Kóka is jó - ha elmegy
2008. szeptember 5. 16:46:00 pribátbankár.hu

Az MDF elnökasszonya szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében így ír a közelgő "elnöki találkozóról: "Az MDF mély megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy Fodor Gábor Magyarország történelmének ezen kritikus órájában, amikor hazánk kormányozhatósága forog kockán, nem tud eljönni az elnöki csúcstalálkozóra. Nem hisszük el az SZDSZ elnökének, hogy a jövő héten semmikor nincs ideje, mivel láttuk azt is, hogy korábban volt már ezzel ellentétes szándéka is. Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes néhány napja az Info Rádióban bejelentette, hogy Fodor Gábor ott lesz az ellenzéki pártok találkozóján.

Mivel az SZDSZ már többször elmondta, hogy ellenzéki pártnak tartja magát, ezért elvárjuk a részvételét. Éppen ezért ha Fodor Gábor nem ér rá, akkor meghívjuk Kóka János Frakcióvezető Urat, hogy egy keddi vagy szerdai időpontban képviselje pártját az ellenzéki egyeztetésen. Ma ugyanis Magyarország kormányozhatósága forog kockán. Ha a kormány kisebbségben van, akkor legkésőbb a jövő héten ki kell derülnie, hogy az ellenzéknek van-e többsége."

20 éve megtűrtekből MDF lett
Gyurcsány bukhat, de az MSZP nem
Két kérdés: színvallást kérnek az SZDSZ-től
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai sz..rkeverés ...
  2008-09-10 13:20:23, szerda
 
  Újra blöfföl az SZDSZ?
2008. szeptember 5. 16:26 Kovács András - MNO

Nem várható Gyurcsány lemondása az SZDSZ "keménykedése" ellenére - szögezték le az MNO-nak politológusok. A szakértők szerint a miniszterelnök előtt megvan még az a lehetőség, hogy több képviselő segítségével átviszi a parlamenten a költségvetést. Az előre hozott választások lehetőségét szintén kizárták, azonban a liberálisok megerősödésével napirendre kerülhet ez a kérdés.

• Az SZDSZ nem kér Gyurcsányból
• Felsorakoztak Gyurcsány mögött a megyei elnökök
• Az SZDSZ már a Gyurcsány utáni időszakról egyeztetne
• Gyurcsány már másnap reggel felsétál a Sándor-palotába

Fodor Gábor Kóka Jánoshoz hasonló hibát követ el, hogy nem enged az álláspontjából - mutatott rá Kiszelly Zoltán politológus. Kóka János a koalíció felbomlása idején ragaszkodott a végsőkig Horváth Ágneshez, míg most úgy tűnik Fodor csak egy Gyurcsány nélküli koalíciót képzel el. Fodor egy olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan jelentős presztízsveszteség nélkül nagyon nehéz visszajönni.

Nem megoldás a szakértői kormány

Véleménye szerint a döntés Gyurcsány kezében van, aki előtt két út áll: ha föláll akkor esetleg új szociálliberális többség jöhet létre nélküle és adott esetben az MSZP elnöki székébe "vonulhatna" vissza. Másik lehetőség, hogy keresi a meggyezést az egykori koalíciós partnerral - tette hozzá. Ennek három szintje van: megegyezik a teljes SZDSZ frakcióval, megpróbál a Kóka-féle csoporttal kiegyezni, míg végül marad az egyes képviselők meggyőzése, hogy szavazzanak a költségvetés elfogadására - mondta el Kiszelly. A politológus kizárta a szakértői kormányt és az előre hozott választás lehetőségét. A szakértői kormánnyal nem oldódnának meg azok a programbeli különbségek, amik a két frakció között vannak és politikai támogatás nélkül nem működhet egy ilyen kormány sem - zárta Kiszelly.

Nem érdeke az MSZP-SZDSZ-nek az előre hozott választás?

"A vezető szocialista politikusok úgy tűnik egyelőre nem hátrálnak ki Gyurcsány mögül, aki a lemondását a költségvetés elfogadásához kötötte" - mondta el az MNO-nak Boros Bánk Levente. A politológus elképzelhetőnek tartja, hogy az SZDSZ részéről a mostani álláspont csupán egy blöff, amivel rövid távon próbálják növelni a népszerűségüket és megpróbálják elfeledtetni a választókkal korábbi népszerűtlen intézkedéseiket. Jelentősen növelhetik a liberálisok támogatottságukat, ha sikerül adott esetben eltávolítani Magyarország legnépszerűtlenebb politikusát - tette hozzá. Az előre hozott választás kérdéséről a szakértő elmondta, hogy csak abban az esetben válhat aktuálissá, ha az SZDSZ újra stabilan öt százalék fölött lesz, az MSZP érdekeivel jelenleg teljesen ellentétes egy új parlamenti voksolás. Az ellenzék stratégiájáról szólva leszögezte hogy jelenleg a kivárás tűnik a legjobb taktikának, mivel a Fidesz jelentős előnnyel rendelkezik a szocialistákkal szemben és adott esetben egy bukott szavazás a parlament feloszlatásáról ronthatja későbbi esélyeiket.

Miről beszélünk? Szép barnára lesült képviselőink munkához láttak, már hiányzott nekik a politikai játék! - KJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éhségsztrájkolnak Egerben a...
  2008-09-10 13:17:40, szerda
 
  Éhségsztrájkba és mozaiksztrájkba kezdenek az egri "kórházvédők"
MTI 2008. szeptember 5. 17:15 gondola

Szeptember 8-tól önkéntes éhségsztrájkba és mozaiksztrájkba kezdenek az egri kórház dolgozói, ha a Heves megyei közgyűlés nem bontja fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést - jelentette be az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor közleménye
  2008-09-10 13:13:34, szerda
 
  Történelmi jelentőségűnek tartom a mai napot, amelyen a nemzeti oldal mérföldes lépést tesz előre azon az úton, amely során a magyarság végre kezébe veheti a saját sorsát. Dr. Morvai Krisztina büntetőjogászt kértük fel arra, hogy jövő júniusban álljon a párt listájának élére, és vigye be a nemzeti gondolatot az Európai Parlamentbe. Mivel a válasz pozitív volt, így holnaptól lehetőségünk nyílik arra, hogy országjárásunk során ennek fényében keressük fel a megyeszékhelyeket. Az előadások és az egész uniós kampányunk során a magyarság érdekeinek szolgálata és az emberközpontú közélet igénye adja elképzeléseink fundamentumait.

Szeretnénk a saját gondolatainkat elmondani, az emberek tapasztalatát megismerni, kérdéseiket összegyűjteni, hogy még az idén egy olyan uniós programmal állhassunk elő, amely alkalmas értékeink és érdekeink képviseletére, és amely végre utat vág a hazai, EU-val kapcsolatos hazugságok és maszatolások erdejében.

Fontosnak tartom elmondani, hogy a mai naptól nem csupán egy uniós siker felé vezető út kezdetét várjuk, hanem a hazai közélet letisztulásának megindulását is. Morvai Krisztina és jobbikos képviselőtársai ugyanis csak akkor tudják hazánkat hatékonyan képviselni majd, ha mögöttük egy erős és stabil ország ad hátteret. Az országjárásunk és az előttünk álló időszak így nem csupán az EU-ról, hanem elsőként és leginkább Magyarországról és a magyar emberekről szól majd. Nem titkolt célunk, hogy a hazai politikában meglévő hamis törésvonalakat felülírjuk. A jelenlegi jobboldali-baloldali választóvonal ugyanis hamis, és ezért képtelen kezelni jelenünk és jövőnk valódi problémáit. Itt az ideje, hogy végre mindenki kijöjjön a napra, és megnézhessük, hogy a valódi barikádnak, amelynek egyik felén a globalisták, másikon a nemzetiek állnak, melyik oldalára sorakozik fel. Mi megmutattuk magunkat, és rá fogunk kényszeríteni mindenkit, hogy ugyanezt megtegye.

Az EU kérdése a médiában egyfajta tabunak számít, kizárólag jót és szépet hallani róla, így nem csoda, ha az emberek fejében, akik mindezeket a gyönyörűségeket nem tapasztalják a mindennapokban, zavar keletkezett. Az egyoldalú tájékoztatás ellenére azonban egyre többen vannak azok, akik felismerik a tényt: az EU nem egy jótékonysági intézmény, ahogy azt 2003-ban a hazai politikai elit beállította, hanem egy, a globalizmus nagy versenyében igencsak nyögdécselő szervezet, amely számára Kelet-Európa piaci- és munkaerőgyarmatként tételeződik. Sajnálatos, hogy Brüsszel ebbéli tervét a szolgai vezetésű Magyarországon érvényesítette leginkább.

Magyarország a 2004 óta eltelt négy évben az Unió legszomorúbb barakkjává vált. Ennek legfőbb felelőse azonban nem Brüsszel, hiszen az a maga szemszögéből csupán érvényesítette az érdekeit. A fő felelős az a magyar politika, amely felöleli a teljes Parlamentet, és amely elsőként az embereket félretájékoztatva, hamis optimizmusban tartva tuszkolta be Magyarországot az EU-ba, hogy aztán ott a legpuhább tagállamként viselkedve rendre lemondjon a minden más nemzet részéről tanúsított kemény érdekképviseletről. Ennek díszes példája volt a lisszaboni szerződéssel kapcsolatban mutatott egyhangú és betegesen eminens parlamenti szavazás tavaly decemberben. Szükségét érezzük ezért annak, hogy mielőbb készüljön egy átfogó és alapos elemzés, egy szaldó a csatlakozás valódi mérlegéről, amelynek szinte borítékolható negatív végeredményével szembesíteni kell a teljes magyar társadalmat.

Morvai Krisztina személyében megtaláltuk azt az embert, aki a legalkalmasabb arra, hogy Magyarországgal végre ne csak aláíróként, hanem kemény tárgyaló- félként, érdekképviselőként számoljanak. A szervilizmus évtizedek óta gyűrűző hagyományának végre megálljt kell parancsolni a diplomáciában. Egy igazi érdekvédőre, jogvédőre, egy harcos típusra van szükség, mert aki a lélegzetvételért is bocsánatot kér, attól előbb-utóbb a levegőt is elveszik. Morvai Krisztina széles és komoly nemzetközi tapasztalatokkal bír, a 2006. októberi események során tanúsított tevékenysége nemzetközi elismertségű, Magyarország egyik, ha nem a legnépszerűbb civil közéleti szereplője. Négy éven át dolgozott szakértőként az ENSZ-ben, és egy évet töltött Strasbourgban az Európai Emberi Jogi Bizottság jogászaként. Angliában szerzett tudományos fokozatot, az Egyesült Államokban volt vendégtanár. Egyetemi docensként dolgozik, emellett három gyermek édesanyja. Rátermettségét nincs szükség bizonygatni. A Jobbik biztos abban, hogy Morvai Krisztina vezetésével olyan képviselőket küldhet majd az EP-be, akik biztosítják a markáns magyar jelenlétet, és hogy ezzel új korszakot, szebb jövőt nyithatunk hazánk európai jelenlétét illetően.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 547
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 10861
  • e Év: 46802
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.