Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Holnapra
  2008-09-12 21:39:25, péntek
 
 



Link
 
 
2 komment , kategória:  7 Szombat  
Kölykök eladók
  2008-09-12 21:33:26, péntek
 
  [i12 hetesek a Szedresi Pointer és Magyar Vizsla kennelben

Nagyon szépek és tündériek,
érdemes megnézni őket!Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  http://pointerclub.hu/  
Albert Schweitzer:BelsőFény
  2008-09-12 21:22:38, péntek
 
 



Link

Néha kialszik bennünk a fény, de aztán ismét felgyúl,
ha találkozunk egy másik emberi lénnyel.
Mindannyian óriási hálával tartozunk azoknak,
akik képesek újból felgyújtani ezt a belső fényt.
Albert Schweitzer





 
 
0 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Mikor és hogyanSzeretünk
  2008-09-12 21:10:45, péntek
 
 



Link

Az élet döntésekről szól, sorsunk a döntéseink összege.
Egy részüket meghozzák helyettünk.
Nem dönthetjük el, mikor és hol születünk meg,
nem választhatjuk meg a rokonainkat, még azt sem,
hogy kit szeretünk, de azt igen,
hogy hogyan szeretünk.
A nőmre hajtok c. film




 
 
1 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Gary Zukav: A szeretetSzámít
  2008-09-12 21:00:21, péntek
 
 



Link

Legvégül eljutsz odáig,
hogy megértsd, a szeretet mindent meggyógyít,
s csupán a szeretet számít.
Gary Zukav




 
 
0 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Fjodor Mihajlovics
  2008-09-12 20:36:49, péntek
 
 



Link

A szeretet Isten adománya,
benne van a mindenségben
és minden egyes homokszemcsében.

Szeress minden levelet,
Isten világosságának minden sugarát.
Szeresd az állatokat, szeresd a növényeket,
szeress mindent.

Ha mindent szeretsz,
fel tudod fedezni a dolgokban az isteni rejtélyt.
Amint egyszer felfedezted, napról napra jobban meg fogod érteni.
Végül eljutsz odáig,
hogy szeretetedben magadhoz öleled az egész világot.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij




 
 
0 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Szociális szorongásosZavar
  2008-09-12 19:55:56, péntek
 
  Szociális szorongásos zavar gyerekeknél
Elmondatlan szenvedés
(2008/5. szám - Megjelenés dátuma: 2008-09-11)

A gyermekkori szociális szorongásos zavar iránti érdeklődés viszonylag új keletű. A zavar diagnosztikai kritériumai a felnőttekéhez hasonlók: az ilyen gyerekek félnek olyan társas, vagy teljesítményhelyzetekben, melyek zavarba ejtők lehetnek. Ha ilyen helyzetbe kerülnek, szélsőségesen szoronganak, és előfordulhat, hogy sírva fakadnak, dührohamot kapnak, vagy meghátrálnak.
Viszont a felnőttekkel ellentétben a gyerekek a félelmüket nem érzik túlzottnak vagy ésszerűtlennek. A szorongás mértékének függvényében gyakori a teljesítmény jelentős visszaesése.

E zavarok előfordulási gyakoriságát 4 százalék körülire becsülik, és hasonló valószínűséggel jelenik meg fiúknál és lányoknál. Egyre több bizonyíték szól a korai gátolt temperamentum és a szociális szorongásos zavar közti kapcsolat mellett. Azoknál a kisgyerekeknél, akik visszahúzódnak ismeretlen helyzetben, vagy disstresszel reagálnak rá, valószínűbben fejlődik ki szociális szorongásos zavar, mint azoknál, akik közeledőnek, társaságkedvelőnek mutatkoznak ilyen helyzetben.

Nemrégiben egy vizsgálatban azt találták, hogy ezek a gyerekek leginkább a nyilvános szereplések, illetve a rutinszerű társas interakciók során mutatnak félelmet. A vizsgált gyerekek több, mint fele említette az osztály előtti hangos olvasást, táblára írást, sport- vagy zenei fellépést, társalgáshoz való csatlakozást, felnőttekkel való beszélgetést, és beszélgetés kezdeményezését.

Egy 10 éves kisfiú minden focimeccse előtt hányt. Aggódott a játék alatti teljesítménye miatt, rettegett, hogy elveszti a labdát, vagy mellélő, és társai kinevetik. Bár jó játékos volt, rettegett a fociszezontól, és minden edzést és mérkőzést szorongva kínlódott végig. Következő évben abba akarta hagyni a játékot. Anyja kivizsgáltatta a hányást, de az orvosi vizsgálat eredménye negatív volt.

Egy 8 éves kislány különösen szorongott iskolai teljesítménye miatt. Bár jó képességű diák volt, nap mint nap azon aggódott, hogy hibázik, vagy rosszul sikerül egy dolgozata. Képtelen volt az osztályban a kérdésekre válaszolni, mert attól félt, rossz választ ad. A dolgozatokban rendszerint rosszul teljesített, mert, mint mondta, 'kiürült az agya', azaz ideges volt, bizonytalan, és képtelen volt felidézni az anyagot. Komoly gondjai voltak az elalvással, mert a következő napok, hetek iskolai feladatai aggodalommal töltötték el. Minden nap rettegve ment iskolába.

Egy 11 éves lány iskolai teljesítménye és a társaival való interakciók miatt szorongott. Rettegett, hogy tanárai és társai butának találják, noha átlagos diák volt. Aggódott, mit mondjon társainak, és inkább nem lépett velük kapcsolatba. Azon ritka alkalmakkor, mikor egy másik gyerek kereste vele a kapcsolatot, a szorongás annyira elöntötte, hogy képtelen volt fenntartani a társalgást. Gyakran fájt a feje az iskolában, és sok időt töltött az orvosi szobában. Amikor napi rendszerességűvé vált a fejfájás, szülei neurológiai kivizsgálást kezdeményeztek, mely negatív eredményt hozott.

Ezek az estek bemutatják a szociális szorongásos zavaros gyerekek szenvedéseit. Néhányuk számára minden iskolai nap olyan szorongással telített, amilyet mások csak az első iskolai napon élnek át. Általában kevés barátjuk van, társaik maguknak valónak észlelhetik őket. Ám ezek a gyerekek valójában magányosak. Mivel a rutinszerű társas interakciók nehezek számukra, nem fejlődnek ki a megfelelő társas készségeik.

A társas interakciótól való félelem ördögi kört eredményez: a megaláztatások és nevetségessé válás lehetőségétől való félelem növeli a gyermek szorongását, és további visszahúzódáshoz vezet, néhány gyerek iskolába sem akar menni e szorongás miatt. Mások félbehagyják a sportolást, a zenekari szereplést, táncot és más társas tevékenységeket, bármit, ahol fennáll a negatív értékelés veszélye.

Mivel a szociális szorongásos zavartól szenvedő gyerekek rendszerint csendesek az iskolában, és nem mutatnak viselkedéses problémákat, a tanárok gyakran nem ismerik fel a zavart. Inkább félénknek és szolgálatkésznek tekintik őket. Ez eléggé szerencsétlen dolog, mert a tanár sokszor a vonatkozási forrása annak, hogy egy gyerek pszichiátriai értékelést igényelne.

Testi panaszok gyakran jelentkeznek e gyerekeknél: rendszeresen beszámolnak fej- és hasfájásról. Ilyenkor általában a családorvoshoz kerülnek vizsgálatra, esetleg beutalják őket alapos neurológiai vagy gyomor-bél kivizsgálásra. Mivel a legtöbb ilyen gyerek nem szívesen számol be szorongásairól önként, a megfelelő diagnózis jobbára elmarad.

Gyakran a szociális szorongásos zavartól szenvedő gyerekek szülei sem ismerik fel a tüneteket. Néhányan azzal magyarázzák őket, hogy gyermekük mindig félénk volt, míg mások olyannak tekintik az állapotot, melyet majd kinő a gyermek.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a szorongásos zavaroknak lehet családi előtörténetük, és egy ilyen gyerek szülője szenvedhet ugyanettől a zavartól. Előfordulhat, hogy a szülő megkísérli, elrejteni a gyereket a szociális intézmények elől, ami megerősíti őt a társas interakcióktól való félelmében. Néha azonban a szülő éppen azért viszi kezelésre gyerekét, mert emlékszik saját gyerekkorának fájdalmaira.

Az felismerés és kezelés kritikus fontosságú e gyerekek életminőségének javítása szempontjából. A szorongásos zavarok gyakran a depressziót előzik meg a gyerekeknél. Ugyanakkor a szociális szorongásos zavarral együtt is járhatnak más problémák, például egyéb szorongásos zavarok és major depresszió. A zavar krónikus lefolyású. Serdülőkorban e gyerekeket függőségi (alkohol, drog) problémák veszélyeztetik. Ráadásul folytonosság mutatkozik a gyerek- és felnőttkori szociális szorongásos zavar közt.

A pszichoterápiát tekintve elég sok érv szól a kognitív-viselkedéses terápia mellet. A gyerek itt az észleletekre (azaz az én-állapotokra) koncentrál, és olyan viselkedéses feladatokban vesz részt, mint például szereplés vagy szerepjáték. E terápiát alkalmazzák mind egyéni, mind csoportos formában. A család bevonása egy további fontos kezelési elem.

A gyógyszeres kezelést még nem tanulmányozták megfelelően a gyermekkori szociális szorongásos zavar esetében, de néhány esettanulmányból az derül ki, hogy szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI) alkalmazása indokolt lehet.

A legfontosabb, hogy minél többen legyenek tudatában a gyermekkori szociális szorongásos zavar létének és tüneteinek, hogy lehetővé váljon a probléma mielőbbi azonosítása és kezelése, a gyerekek életének javítása érdekében.

Kapcsolódó tanulmány
Dr. Gádoros Júlia: Depresszió és szorongásos zavarok gyermek- és serdülőkorban

Forrás: www.bura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Házipatika.com  
Köszönöm Ditke!
  2008-09-12 19:50:57, péntek
 
 



Link

Délután takrítottam, jó sokáig eltartott, de jól esett!
Most jobban érzem magam!
Futottam is kicsit, felszabadultabb a lelkem.
Sokat gondolok a szeretetre,
gondolkozom az embereket foglalkoztató
Miért? - eken.

Mostanában ilyen a hangulatom.
Keresem a válaszokat,
S egy alapérvényű igazságra mindig rájövök:
- Legalábbis szerintem -, ha az emberben él
a SZERETET, foglalkoztatja, próbál úrrá lenni
negatívabb szokásain - értendő saját magamra jelen
esetben - akkor felüdül a szíve, és sokkal
boldogabb tud lenni.
Tudok lenni.
Tudok örülni észrevenni apró, mindennapi örömöket,
Ami valóban boldoggá tesz, megnyugtat!
Ahogy én esetemben a Biblia olvasása ugyanezt eredményezi!


Csak megosztotam ezt a pár gondolatomat a barátaimmal és
a látogatókkal, akik elolvassák szavaim.
Lehet, Ti is találtok benne igazságot.

Szeretlek Benneteket!

Ch Ani:-)
 
 
0 komment , kategória:  b Ditkémtől JELENIDŐ  
Josh Hartnett
  2008-09-12 13:05:07, péntek
 
 



Link

Joshua Daniel Hartnett \t\t Josh
születési idő \t\tnévnap
1978. július 21. \t\t
születési hely \t\tcsillagjegy
San Francisco, California, USA \t\t Rák
foglalkozás \t\tmagasság
színész \t\t 191 cm
családi állapot \t\tszemszín
nőtlen, nincs gyerek \t\t Barna
partner \t\thajszín
\t\t Barna



Biográfia
Oldalak -> Biográfia | Filmográfia
Hartnett San Franciscóban született, Kaliforniában. Nevelésében apja, Daniel Hartnett játszotta a főszerepet, illetve mostohaanyja, Molly. Édesanyja a válás után visszaköltözött San Franciscóba. Hartnettnek három fiatalabb testvére van, Jessica, Jake és Joe. A minnesotai Saint Paulban nőtt fel, a Nativity of Our Lord Catholic Grade Schoolba járt, ahol nyolcadikos korában Huckleberry Finnt játszotta egy előadáson. Később a Cretin-Derham Hall High School tanulója volt, mielőtt a minneapolisi South High Schoolba került, ahol 1996 júniusában diplomázott. Középiskolában futballozott, de sérülés miatt abbahagyta.

Hartnett a New Yorkban található Purchase-i, a szabad-, vizuális- és előadóművészetek iskolájába is járt. Első munkája a Mr. Movies-nál volt St. Paulban. A minneapolisi Yotuh Performance Companynál kezdett színészkedni.







Link

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  {Josh Hartnett  
Szép Hétvégét Mindenkinek!
  2008-09-12 09:42:27, péntek
 
 



A kép szerzője: Joli, S vele együtt ugyan ezt Kívánom!!!Link
 
 
0 komment , kategória:  7 Hétvégére  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1659 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 1505
  • e Hónap: 3118
  • e Év: 41608
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.