Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Halálsikoly?
  2008-09-02 21:28:49, kedd
 
 
TURUL MADÁR MAGASAN SZÁLL.

ECRASEZ LES INFAMES!
Magyarán:
TAPOSSÁTOK EL A GYALÁZATOSOKAT!

(A liberálbolsik által istenített ,,felvilágosodás" nagy alakja
Voltaire után szabadon.)


ACSARKODÁS A KETRECBEN.

Gyurcsány kínjában ordít, de tagadják. Pedig a kínos üvöltés hallatszik a ketrecen kívül is.
Menetrendszerűen alakulnak a bukás mozzanatai. Csak fletó nem akarja látni, mert retteg a csúfos végtől. Pedig itt a vég paprikajancsi. Hiába dilizel. Inkább táncolj Feri. Búcsú buli.
Magadra maradtál fletó. Vedd már észre, hiszen két évvel ezelőtt tudtad, s mondtad a bandának: ,,elkúrtuk. Nem kicsit, ...nagyon." Bizony Feró, elkúrtátok. Örökre. Kutyáid, a draskovicskutya, a vereskutya, és a többiek, kényszeresen dörgölődznek még hozzád, de már ők is érzik rajtad a hullaszagot. Forgolódnak, nyüszítenek. Félnek.
A libsizsidók, bár későn ébredtek, de rafináltabbak. Tudják, hogy veled, akár most, akár két év múlva ők is döglött hullák lesznek. Azt még ők sem akarják, nem merik felfogni, hogy már önmagukban is azok. Ezért, a túlélés reményében, most teljesen kihátrálnak mögüled.
Abban reménykednek, hogy ha elhagynak, ha cserbenhagynak téged, akkor talán még akad, aki ezt valamiféle érdemnek fogja majd fel, s lehetnek ebből a buzik, a narkósok mellé, újabb szavazatok. Márpedig fletó, ha a libsizsidók úgy érzik, hogy menekülniük kell, akkor menekülnek ám. Ha ez a fodor felállt és faképnél hagyott, akkor üvölthetsz, ahogy a torkodon kifér. Akár meg is dögölhetsz, rád sem néznek többé.
Emlékszel fletó, hogy már tavaly kértelek: menj a francba, amíg szépen vagy. Szedd a cókmókod, vidd a pereputtyod, s tűnj el váratlanul. Talán megúszod.
Nem hallgattál rám. Most meg ordítasz, mint a beteg szamár. Egyedül. Meglátod, hamarosan a kutyáid is belédharapnak. Egymást marcangolva döglötök meg, és mi, utcai harcosok, Útonállók, Szókimondók, Őrszemek ott leszünk. Mégegyszer megtáncoltatunk, mert ha táncolsz, az kedvünkre van. De ez már a haláltánc lesz fletó.

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége
Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom László hallani sem akar
  2008-09-02 21:12:40, kedd
 
  Sólyom László hallani sem akar nemzetünk valódi alkotmányáról

A köztársasági elnök szerint szó sem lehet a Szent Korona-tan alapján álló jogfolytonosság bármiféle felvetéséről sem.

Ági, v, 2008/08/31 - 22:42



A neoliberális erők nagy kedvencének számító Sólyom László újra megmutatta, hogy kicsoda is valójában. A néha napján egy-egy nemzeti húrt megpengető köztársasági elnökről ismét nyilvánvalóvá vált, hogy lantjának többi húrja nem magyar hangolású.

Sólyom László most éppen hitet tett amellett, hogy a '49-es alkormánynak nevezett valami rendben van, azaz szó sem lehet a Szent Korona-tan alapján álló jogfolytonosság bármiféle felvetéséről. Nincs szükség új alkotmányra - ebben egyetértett Sólyom László köztársasági elnökkel Paczolay Péter. Az államfő tegnap bemutatkozó látogatáson fogadta, az Alkotmánybíróság (Ab) új elnökét, aki július elején foglalta el posztját, megbízatása három évre szól.

Az eszmecsere után - amely információink szerint mintegy fél órás volt és szigorúan négyszemközt zajlott - Paczolay számolt be arról, hogy konkrét ügyekről nem esett szó köztük, az alkotmánnyal kapcsolatos közös álláspontjukat viszont kiemelte. Azt is mondta, az Ab ősszel foglalkozik majd többek közt a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvénnyel, miközben továbbra sem fogynak a sürgősséggel tárgyalandó népszavazási ügyek. Ami pedig a következő hónapok teendőit illeti, az egyik legfontosabbnak a testület közel húszéves gyakorlatának részterületenkénti feldolgozását említette, s ilyenként kiemelte a diszkrimináció tilalmára vonatkozó gyakorlatot, valamint az alapjogok korlátozásának az Alkotmánybíróság által elfogadott módszereit. Értesüléseink szerint a bemutatkozó látogatás-sorozat folytatásaként Paczolay szeptember 9-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel találkozik.

Ősszel más feladatai is lesznek Paczolayinak és az Alkotmánybíróságnak, például ki kellene egészíteni a taláros testületet, amely jelenleg 11 helyett 9 fővel működik - erről az Ab elnöke augusztus 20-a alkalmából lapunknak adott interjújában beszélt. Mint mondta, nem újraválasztás-párti, mert ez fölvetheti azt a gyanút, hogy esetleg az újraválasztásban gondolkodó alkotmánybíró a politikai pártok kegyét keresi. Ugyanakkor - tette hozzá - a most júliusban távozott két bíró, Bihari Mihály és Kukorelli István esetében támogatta volna az újraválasztást. Érdemes lenne komolyan foglalkozni azzal is, hogy 12 évre növeljék a testület tagjainak mandátumát, de zárják ki az újraválasztás lehetőségét - vélekedett Paczolay.

Az interjúban a közelmúlt eseményei kapcsán sokat emlegetett véleményszabadság illetve az emberi méltóság kérdésében pedig az Ab elnöke úgy fogalmazott: ezek a klasszikus alapjogok, amelyek nem jogalkotói ötlet vagy önkény alapján kerültek az alkotmányba. A más alapjogokkal való összevetésben is figyelemmel kell lenni a történelmi tapasztalatra, és önmagában a negatív jelenségekből nem szabadna rögtön arra a következtetésre jutni, hogy ezeket a jogokat korlátozni kell.

(Népszava, Barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húzunk egy újabb strigulát
  2008-09-02 19:35:22, kedd
 
  Húzunk egy újabb strigulát


2008.09.02.

- avagy A demokrácia - immáron nem tudom én hányadszorra, sokadszorra - megbukott! -

Teljesen felesleges erőfeszítés és hiábavaló fáradozás, éppen ezért arra kérem a tisztelt Olvasót, ne is pazarolja rá a drága időt és energiát. Hogy mire? Hát arra, hogy utánanézzen a szó eredeti jelentésének. Ez az a szó, melynek jelentésével a gengszterváltás óta eltelt időszakban immáron mindenki tisztában van kis hazánkban, ahogy mifelénk mondani szokás, ha álmából felébresztenék, akkor is kívülről fújná.
A wikipédia internetes lexikon szerint:

,,A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A politikai kérdéseket a nép közvetlenül népszavazáson vagy közvetett módon választott képviselőkön keresztül parlamenti választáson kifejezett többségi döntése alapján határozzák el. Ezen szavazások tisztaságához szükséges a szólásszabadság, a sajtószabadság és a jogrend más szabályozásai.
Jelenleg domináns formája a liberális demokrácia, amikor a többségi döntéseket az egyéni szabadságot védő alkotmányos jogok korlátozzák. Politikai értelemben Magyarország liberális demokráciának számít, hasonlóan a többi tagállamhoz az Európai Unióban, amely gyakorlatilag felvételi kritériumnak tekinti az ilyen kormányzati berendezkedést."

Tételezzük fel, hogy amit a wikipédiában olvastunk, az igaz. Ezt kell feltételeznünk, hiszen tagja vagyunk az Európai Uniónak, ahol a többi tagállam is - hazánkhoz hasonlóan - ilyen demokratikus berendezkedést választott.

Egy nagy gond van. Míg náluk - többé-kevésbé - működik a dolog, nálunk valahogy vakvágányra futott múlt, jelen, s jövő. A meghatározást, a definíciót olvasva értetlenül állunk, hiszen annak gyakorlatilag egyetlen pontja sem illik ránk.
Mire gondolok?

Jönnek a hírek, mi pedig pillogunk, mint Grisa a körmoziban. Ordítozik egymással az egykori két kenyeres pajtás, s a történelem úgy tűnik, ismételni fogja önmagát. Ezt egyszer már eljátszották velünk. Megkérdezésünk, a velünk való konzultáció nélkül, mint holmi koszos kapcát vagy szaros gatyát, leváltották az ország miniszterelnökét. Akkor is, s úgy tűnik most is, a legkisebb támogatással bírók, azaz a demokrácia fogalmának teljesen ellentmondóan, a kisebbség hozta meg a döntést.

Még egyszer emlékeztetnék mindenkit, a fejünk felett, a megkérdezésünk nélkül. Mindez történt, s úgy tűnik, hogy történni fog ismét egy ún. teljes jogú európai tagállamban, ahol - az internetes lexikonban olvasható definíció szerint - ilyen meg sem történhetne. Hiszen többségi döntéseknek kellene születniük. Ehelyett a magát sajátos módon privilegizált helyzetbe lavírozó kisebbség újra meg újra leküld minket megalázóba.

Sokan - tévesen! - abból indulnak ki, hogy kinek mekkora a támogatása a közvélemény-kutatók szerint. Csakhogy ennek semmi jelentősége sincs! Ugyanis a politikai erővonalakat nem az éppen aktuális közvélemény-kutatási irányszámok határozzák meg! Nem bizony! Hanem a 2006-os választások végeredményének köszönhető bebetonozott ,,eredményszarkofág"!

Nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy az SZDSZ csupán egy 1%-os törpepárt! Nem, kérem tisztelettel! Az SZDSZ ma is valahol 5% körül sertepertél, legalábbis a törvényhozás házában elfoglalt képviselőinek számarányát tekintve, s csupán ez az egy dolog az, ami igazán mérvadó. Hányan nyomják meg a gombot, hányan vannak jelen az ülésteremben egy-egy törvény, vagy rendelkezés meghozásánál. Csak ez számít!

Teccik tudni úgy van ez, hogy a törvényeket asztat bizony a Parlamentben hozzák, ott meg ugye - normál üzemmenetet feltételezve - négy évig nem nagyon változnak az erőviszonyok. Ugyan mitől is változnának?
Aszongya a terminus technikusz, hogy ,,a demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása." Csak éppen azt nem mondja meg, hogy meddig? Csak addig, amíg a választások végeredményére rá nem került a pöcsét, és az esetleges kellemetlenségeket okozó szavazócédulákat ,,példás" gyorsasággal meg nem semmisítik. Innentől kezdve négy esztendőn át úgy elillan a nép által gyakorolt politikai legitimáció, hogy a kámfor korrepetálás céljából egész nyugodtan visszaülhetne az iskolapadba.

Ugye mindannyian emlékszünk még azokra a hangzatos kijelentésekre, hogy az ügydöntő népszavazás elsöprő következményeképpen ennek a kormánynak, élén a zsarnokkal, azonnal mennie kell?
Nem ment.
Úgyhogy egész nyugodtan húzzunk be egy újabb strigulát. A demokrácia, itt, ebben a lángoktól ölelt kicsiny, következmények nélküli országban - immáron nem tudom én hányadszorra, sokadszorra - megbukott!
Mindeközben az egykori KISZ-titkárból mára joviális, tésztaképű kancellária-miniszterré avanzsált Kiss Péternek a MAZSIHISZ fő hallja kendjétől kellett megtudnia, amit már Semjén Zsolt, az ellenzék egyik prominense is tud, miszerint ő lenne a következő kormányfő.
Vajon mit tud még Semjén? Vajon honnan tudja Semjén, amit tud? Vajon ha Semjén tudja, az MSZP is tudja? Vajon miért pont Semjén?
Hol vannak itt a többségi döntések?
Hol a rossebbe van itt az a ,,kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül"?
Önöket már megint becsapták!
Emlékeznek még az előző, tisztsége szerint szintén felelős magyar fő hallja kendre? Tudják arra gondolok, amelyiknek szintén csak úgy, ad hoc módra, a nép megkérdezése nélkül kötöttek útilaput a talpa alá! Pedig, hogy erősködött, hogy győzködött bennünket, milyen jó lesz majd nekünk eztán. Gyün az unijó, az unijóval meg a szabadság és a demokrácia. 'Oszt láss csudát! Hát az unijó helyett nem az unirossz gyütt? De bizony, hogy az! A szabadság helyett meg a szabadosság! De még pediglen ezerrel!
S ne feledjék, történik mindez egy ún. teljes jogú európai uniós tagállamban! Ahol a kisebbség, egy sajátos érdekek mentén tömörülő véd- és dacszövetség, rátelepedhetett egy egész nemzetre.

Jó Ha Figyelünk!

Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára

www.johafigyelunk.hu
FÚSZ


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes megdöbbenés: vissza m
  2008-09-02 19:30:29, kedd
 
  Fideszes megdöbbenés: vissza mertek szólni az oroszok! + a nagykövet cikke
2008-09-01. 20:41


A magyar belpolitikába, egy európai uniós tagállam demokratikus rendszerébe avatkozott be a budapesti orosz nagykövet azzal, hogy a grúziai válság kellős közepén ,,messzemenően nem diplomatikus kijelentést" tett az ellenzék elnökére, Orbán Viktorra, mivel a fideszes politikus kiállt Grúzia mellett - jelentette ki az Európai Parlament hétfői brüsszeli plenáris ülésén napirend előtti felszólalásában Schöpflin György.

Valamiért nem akarta észrevenni, hogy azt teszi szóvá: a másik visszaütött, holott ismerhetné a klasszikus megállapítást: ha valaki cédának áll, ne csodálkozzon, ha megadják neki. Orbán minősíthetetlen hangnemben, hazájának egyelőre még felmérhetetlen kárt okozva feküdt le önként teljes mértékben a cionista hatalomnak, amikor - amerikai útját mintegy megtámogatva - az állampolgárait és rendfenntartó erőit a grúz támadástól megvédő Moszkvának berikácsolt. Most pedig el vannak képedve, hogy Oroszország válaszolni mer...

Mint Schöpflin mondta, a nagykövet ,,az orosz állam rosszindulatával fenyegette meg a magyar ellenzéket, illetve ezen keresztül a magyar társadalomnak jó részét". A néppárti politikus kiemelte, hogy ,,a kódolt üzenetet nem nehéz megfejteni: aki a Fideszre szavaz, az oroszok rosszallásával kell hogy szembenézzen". Mi ebben a meglepő, észlény, ha ti, mióta léteztek, ezt a reakciót szeretnétek kiváltani?

Schöpflin szerint leplezetlen beavatkozásról van szó a magyar belpolitikába. Orbán persze semmi ilyent nem tett a ruszkikkal.

A képviselő hozzátette, hogy Magyarország nincs egyedül, mert hasonló fenyegetés érte majdnem mindegyik volt kommunista államot. ,,Ez egész Európát veszélyezteti" - mondta Schöpflin György.

(Kuruc.info - MTI)


Alább a szóban forgó írás, mely a Népszabadságban jött le.


Abházia és Dél-Oszétia önrendelkezése - tény

Igor Szavolszkij • 2008. augusztus 28.

A rettenetes emberi tragédia ráirányította a világ figyelmét a kaukázusi régióra, az ott élő népek sorsára. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Thomas Hammarberg, miután megismerkedett a lerombolt Chinvali rémes valóságával, kifakadt: "Ez az emberiség, az emberi jogok meggyalázása." Oroszország olyan lépéseket tett katonailag, politikailag, majd jogilag is, amelyek garantálják az ott élő emberek biztonságát.

Sokan igyekeznek most értékelni, ami történt. De csak az az értékelés lehet hiteles, mely nem "feledkezik meg" az alapvető és letagadhatatlan tényekről.

Augusztus 7-én este Szaakasvili grúz elnök néhány figyelemelterelő nyilatkozata után Dél-Oszétiában az alvó város és falvak ellen megindult a grúz hadsereg, ahogyan ezt épp a grúz tévé mutatta. Akkor tizenkétszeres volt a grúzok túlereje. 1990 óta ez már a harmadik támadás volt a kis oszét nép ellen. És a legvéresebb. A támadás kiemelt célpontjai között voltak a jogosan ott tartózkodó orosz békefenntartók.

Rettenetes humanitárius katasztrófa alakult ki: körülbelül kétezer halott, több ezer sebesült; 35 ezer ember menekült Észak-Oszétiába.

Oroszország véleménye világos: grúz agresszió történt. Nyilvánvaló etnikai tisztogatás és népirtás. A cél sztálini: nincs nemzetiség - nincs nemzetiségi probléma. A grúz vezetés "tiszta mezőnek" nevezte el hadműveletét. Ez önmagáért beszél.

Az álnok grúz támadás után húsz órával elindult az orosz ellencsapás, ami néhány nap alatt elérte a célját, megmentette az oszét nép nemcsak nemzeti, de puszta létét is. Később kiderült, hogy Abházia ellen is agressziót készítettek elő.

A tűzszünet beállta után Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció elnöke és Nicolas Sarkozy, Franciaország elnöke az EU nevében olyan alapelveket fogalmazott meg, amelyek mentén lehetséges lett volna mind a déloszét-grúz, mind az abház-grúz konfliktus megoldása. A kibontakozás útja ki volt jelölve.

Ezt keresztezte az a manipulatív propaganda-hadjárat, amely Oroszország ellen indult politikai parancsra. Amit a tévében láttunk, az orwelli világ. Műhisztéria volt amiatt, hogy az orosz csapatok "csigalassúsággal" vonulnak ki, bár minden az előre bejelentett menetrend szerint történt. Viszont nem láthattuk, hogy Chinvaliban, a helyi parlament kiégett épülete előtt gyászkoncertet tartott - könnyezve - a világ egyik legnagyobb karmestere, Valerij Gergijev a Mariinszki Színház zenekarával. Ezt nem volt szabad mutatni, mert a képen látni lehetett a pusztulás mértékét.

A másik "csapásirány" a Medvegyev-Sarkozy-terv félremagyarázása. Ebből egy magyarországi példa: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levelet írt azoknak az európai elnököknek, akik feltétlen szolidaritásukat fejezték ki Grúziával. Abban az említett tervnek csak egy alapelvét tartotta fontosnak támogatni - azt, ami nincs is benne, és ami Grúzia területi integritásáról szólna. Íme a dokumentum hatodik pontja: "Meg kell kezdeni Dél-Oszétia és Abházia szilárd biztonsága biztosítása módozatainak nemzetközi megvitatását."

Szaakasvili patrónusai furcsa játékokba kezdtek. Megakadályozták a háború első napján felhívás kibocsátását ez erőszakról való lemondásra, most pedig a Medvegyev-Sarkozy-terv jóváhagyását az ENSZ Biztonsági Tanácsában, mert ez utóbbit a grúz vezetés, bár aláírta, később lényegében elvetette.

Az orosz vezetés többször hangsúlyozta, hogy most, a véres háború (és Koszovó) után Grúzia területi integritása mindenekelőtt a grúz kormányzattól függ.

Szavaink nem találtak meghallgatásra. Oroszország tizenhat éven keresztül türelmesen, a felek iránt megbecsülést tanúsítva közvetítő és békefenntartó szerepet játszott. Erre szószegés, provokáció, békefenntartók elleni sorozatos támadás volt a válasz a grúz vezetés részéről.

Mára túlcsordult a pohár. Moszkva belátta, hogy a grúz vezetés nem hagyott az abház és a déloszét népnek más választást, mint hogy éljenek az önrendelkezésre való jogukkal mint önálló államok. Ezért Oroszország elnöke e két nép kérésére és az orosz parlament javaslatára úgy döntött, hogy hazánk elismeri függetlenségüket, barátsági és kölcsönös segítségnyújtási szerződést köt majd velük, ami ténylegesen biztosítja az élethez való jogukat. Nem volt könnyű a döntés, de az emberek, honfitársaink élete minden másnál fontosabb.

Oroszország külpolitikai prioritásai a történtek után is világosak. Egyenjogú együttműködésre törekszünk partnereinkkel. De tényleges, "business as usual" már aligha lehetséges. A partnerség illúziójának fönntartásában mi sem vagyunk érdekeltek. Ami a szokásos kioktatást illeti a területi integritásról, végképp nincs erre erkölcsi joga a NATO-nak Irak és Koszovó után. De hogy ha partnereink pragmatikusan állnak hozzá a helyzethez, akkor Oroszország és a Nyugat között megmarad a normális együttműködés. Rajtunk nem múlik.

A szerző Oroszország budapesti nagykövete

http://kuruc.info/r/1/27559/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizsgálódik az ORTT a HBO és a
  2008-09-02 19:26:54, kedd
 
  Vizsgálódik az ORTT a HBO és a Cool TV buzipropagandának minősülő anyagai ügyében. ÚDK kommentár

Az ORTT egy meleg műsor miatt vizsgálná az HBO-t, de kiderült, erre nincs jogköre. A csatorna ugyanis hivatalosan külföldre költözött, de hogy hová, az a hatóságnak még rejtély.

Az ORTT nyomozni kezdett, melyik államban van bejegyezve jelenleg az HBO. A hatóság egy nézői bejelentés nyomán ugyanis azt vizsgálta volna, hogy egy július végén vetített műsor megsértette-e a médiatörvényt, de időközben kiderült, hogy az HBO-ra nem is vonatkozik a magyar szabályozás. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy akkor melyik ország törvényeit kell betartania az adónak.

A panaszos azt kifogásolta, hogy délután - azaz gyerekek által nézett időszakban - került adásba egy olyan produkció, amely a megfogalmazás szerint a "meleg férfiak szexuális életének rejtelmeiről szólt". Arra azonban, hogy pontosan melyik műsorról van szó, az HBO-nál a szerkesztőségi megkeresésünkre nem válaszoltak, minthogy arra sem kaptunk választ, melyik országba van bejelentve a csatorna.

Az HBO még március elején jelezte, hogy április eleji hatállyal töröljék a magyarországi nyilvántartásból, ami meg is történt. Azóta az ORTT nem tudja, melyik állam gyakorol joghatóságot az HBO Zrt. felett.

A hatóság komolyan gondolja a nyomozást, kész az Európai Bizottság segítségét is kérni az ügyben.

Az ORTT-nél mostanában nem ez az első ilyesfajta panasz. Az RTL Klub fióktévéjeként számon tartott Cool TV is vizsgálatra számíthat egy múlt heti délután egy körül vetített műsora miatt. A műsor a panasz szerint túlságosan plasztikusan mutatta be egy buzi fiú páros csókolózását.

ÚDK kommentár: Kötelezni kell a műsor szolgáltatókat (UPC, Digi, kábelhálózatok) az HBO és a Cool műsorának az - ideiglenes vagy végleges - levételére! Nyilvánvalóan meg kell állapítani a műsorszolgáltatók felelősségét is. Az ORTT féle - a mi adó forintjainkon történő - álcselekvésnek valszeg semmi eredmény nem lesz.


http://www.udk.hu/component/content/article/50-gyermekvedelem/90-vizsgalodik-az-o rtt-a-hbo-es-a-cool-tv-buzipropagandanak-minsuel-anyagai-uegyeben-udk-kommentar.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányfő magával kötött új
  2008-09-02 19:21:38, kedd
 
  A kormányfő magával kötött új egyezséget - elvan a gyerek, ha játszik

2008-08-30 00:01 barikád.hu

Programot hirdetett a kormány feje. Tudjuk, legalábbis azon kivételezettek, akik a Népszabadság boldog olvasói, hiszen ezt a nagy horderejű irományt csakis ott, a kivételezett baloldali sajtóban, fizetett hirdetésként hozta a lap.

Fontos azért itt megjegyezni, hogy 2000-ben mennyire megkiabálták az akkor regnáló konzervatív jobbközép kormányt az "Országjáró magazinért", ami minden postaládába bekerülve értesítette az olvasót a magyar hon értékeiről. Itt senkinél nem verte ki a biztosítékot, hogy a kormány feje egy magánlap magántulajdonosainak zsebébe csúsztatott pénzt azért, hogy az országot érintő, még akár fontos irományát hozzáférhetővé tegye.

Na de ezt már megszoktuk.

Azt is, hogy ha program van és azt a kormányfő hirdeti, nem jelent mást, mint a média tematizálását valóságtartalom nélkül, vagy annyi valóságtartalommal, amennyit az eddigi ígéretei tartalmaztak. Mert van miről elterelni a figyelmet megint: a gáz ára októbertől 10%-kal emelkedik, ez az egész társadalmat érintő áremelkedést hoz majd. Hideg idők jönnek!

Aztán itt vannak a kínos perek: egy, amiben ugyan első fokon, de ítélet
született arról, hogy lehet állami lóvét lenyúlni több éven át, állami vezető segítségével - ki az a hülye, aki azt gondolhatja, hogy ezt
saját magától engedte az akkori autópályakezelő vezérigazgatója...
A lényeg, hogy börtön jár érte, meg sajtó. Legalábbis egy-két cikk itt-ott, megint felmelegítve egy-két szocialista nevet.

Aztán itt van a közelgő FIB-botrány tárgyalási dátuma, ahol szegény Jánosunk, aki eddig senyvedve a börtönben, végre bíróság elé kerül, 200 tanút meghallgatnak nagy érdeklődés mellett, és gondolhatjuk, ez nem Gárda-per szintű lesz, amiben egy mondvacsinált okkal zajlik egy kis vircsaft. Kemény magyar forintok elcsalásáról van szó, amit ráadásul a magyar állam adott a baloldal fiataljainak. Mikor is volt mindez? Amikor a mi drága kormányfőnk még a Sportminisztérium padlóját koptatta, készülvén egy nagy csel elkövetésére, amellyel aztán jól a nyakunkra ült. Törököt fogtunk, kezd derengeni?

Itt van a kínos Magyar Charta-ügy, ami a vicc szintjére süllyedve a pofonért az utcára hívó szó lett volna, de mikor már maga a meghirdetője sem látta ezt jónak, visszavonulót fújva ismét egy laza mozdulattal túllépett rajta.
Pedig a nyár elején még mekkora volt a náci veszély...

Aztán sorolhatnánk unos untalan a sok-sok bajt, problémát, amit fedni kell, mert ha nem találunk ki mindig valamit, akkor ez a buta nép még a végén a ködös kormányprogramot kezdené boncolgatni.

De nézzük csak: milyen jó is lesz, ha 18% adót kell csak fizetni bruttó évi 2 000 000 Ft -ig! Ez barátok közt is 166 000 Ft bruttó havi bér, ami ugye arra elég, hogy éppen ne dögöljön éhen, aki kapja.
Meg aztán ott van az adók eltörlése, ami majd akkor lesz segítség a vállalkozások számára, ha a Pannon Puma újra ugrik.

Azokon a helyeken lesz majd az igazi kánaán, ahol 140 000 Ft bruttó fizetésig nem kell a munkaadónak Tb-járulékot fizetnie. A kérdés csak az, hogy amennyiben abba a régióba jelentkezik be levelezési címmel néhány vállalkozás, amely régiók a kedvezményt kapják, a be nem fizettet Tb-járulékok honnan fognak pótlódni?
Tudjuk, ezt mind az elmaradott régiók segítése érdekében teszi a fáradhatatlan, túlmozgásos nemzeti hős!

Fanyalgunk ahelyett, hogy végre üdvözült arccal néznék a jövőbe: végre megint van 4 éves terv (régen öt éves tervek voltak - annak is hogy
örültünk akkor!)

Helyette megint nemzeti ellenállás van, meg mindenféle blokádok, meg elégedetlenkedő almatermelők, akik nem nyugszanak abba bele, hogy azt az almát, amit megtermeltek nemhogy önköltségi áron, de az alatt venné át tőlük az osztrák felvásárló multi. Még az agrártárca államtitkára is azt hangsúlyozta, hogy bezzeg a lengyelek nem okoskodnak, mint mi...
Csak ez valahogy nem jött be, mert elfelejtette a mondást: lengyel- magyar két jó barát...

Ilyen elégedetlen lenne ez az ostoba nép, amikor megint messze nyúló távlatokat adnak, kibontakozást, emelkedő gazdasági pályát?

Csak az állandó ribillió, meg az utcára vonulgatás ahelyett, hogy megunnák, oszt' hazamennének! Hát ezeknek megint október kell, megint színezett víz kell, lovasroham meg kardlap?

Nem értenek az értelmes szóból, ami ráadásul le is van írva több oldalon, és megvehető az újságárusoknál?

Erre kellett a program. Erre, nem másra. A bajok elfedésére. Arra, hogy liberális testvéreiket ismét a vályúhoz hívják, és együtt csemegézhessenek még vagy két évig tovább dölyfös "disznófejű" nagyuraink.

A nép ennél már nem lehet lejjebb, nem hátrálhat tovább. A nép már a gazdasági tűréshatár végén jár, és csak egy szikra hiányzik ahhoz, hogy az alvó parázs megint lángra lobbanjon, és fertelmes hőjével égesse el azt, ami elavult, ócska és hazug.

Nem ez a jövő Miniszterelnök úr, hanem az, amit majd látni fog, mikor a sok hazugságra fény derül, és a program tényleges Egységet ad a Magyarnak!

Ugodi Tibor
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tartsd meg a számlát vagy fuss
  2008-09-02 19:10:59, kedd
 
  Tartsd meg a számlát vagy fuss!

* Baksa Roland - roland.baksa@mail.index..hu

| 2008. 09. 02., 13:23 | Frissítve: 3 órája

Több tucatnyi ponton változnak jövőre az adótörvények csupán a feketegazdaság elleni harc jegyében, és féltucatnyi módosítással egyszerűsödne az adórendszer a kormány holnapi, szerdai ülésére készült terv szerint. A számla- és nyugtaadás elmulasztása, valamint a feketefoglalkoztatás főben járó bűn lenne. Egy ideig meg kellene őriznie a magánszemélyeknek a vásárolt áru, igénybe vett szolgáltatás számláját, máskülönben ők fizethetik be az áfa mértékével egyenlő, 20 százalékos büntetést. Gyorsabb lesz az adószámfelfüggesztés, csak bankszámlára kaphatjuk majd a bérünket, az állami segélyeket és a nyugdíjat is. Néhány egyszerűsítéssel kedveskednek a vállalkozásoknak.

Háromtucatnyi intézkedést tartalmazó listát állított össze a Pénzügyminisztérium a feketegazdaság elleni harc jegyében, és feleennyi lépéssel kívánják egyszerűbbé tenni az adórendszert, könnyíteni az adminisztrációt - tudta meg az Index. A kormány holnapi ülésén tárgyalja az akciótervet, ezért az még nem végleges, de vélhetően nem sokat változtat rajta a kabinet.
Számlát adj és kérj, majd tartsd is meg

Ezernyi ponton történő változtatással - előírásokkal, a szankciók és a felelősség kiterjesztésével és súlyosbításával - kívánják rászorítani mind a cégeket, mind a magánszemélyeket a számlaadásra és -kérésre, illetve arra, hogy a kifizetések banki átutalással történjenek, és jelentősen csökkenjen a készpénzforgalom.

Ennek egyik legjobb példája, hogy a számlaadásért való felelősség a magánszemélyt is terhelné a jövőben. Az elképzelés szerint, ha bármit is vásárolunk a jövőben, bizonyos ideig vagy bizonyos távolságon belül (az üzlet meghatározott nagyságú környezetében) meg kellene őriznünk a számlát, nyugtát. Elképzelhető, hogy a kötelezettség csak bizonyos összeghatár, néhány tízezer forint feletti vásárlás esetén élne. Mindenesetre, ha az APEH rajtakap egy vevőt, hogy nincs nála nyugta, akkor - abból kiindulva, hogy az egész tranzakció fekete volt, ezért az áfát sem fizette meg utána az eladó vállalkozás - a vevőnek az áfa mértékével megegyező, vagyis 20 százalékos bírságot kell fizetnie.

A múlt ismétli önmagát

A számlák bizonyos ideig, illetve távolságon való megőrzése már két éve felmerült ötletként, ám azóta csak rágódott rajta a kormány. Nem ez lenne az egyetlen intézkedés az akciótervben, amelyet újra elővehet a kabinet. Fontolóra vették azt, hogy az adóamnesztia részeként a külföldre menekített jövedelmet kedvezményes adó megfizetése mellett haza lehessen hozni - ez szintén 2006 nyarán, a kiigazítási csomagban merült fel.

Az előírás természetesen nemcsak magánszemély vevőre lenne érvényben, hanem akkor is, amikor cégek, vállalkozások közötti ügyletről van szó, a szolgáltatást, termékeket így nem érné meg feketén igénybe venni, beszerezni. Az állami támogatással, kedvezménnyel zajló lakásépítésnél, felújításnál a számlával mindig igazolni kell az árut, szolgáltatást. Amelyik céget pedig évente többször csípik fülön számla- vagy nyugtaadási szabályok megsértése, igazolatlan eredetű áru forgalmazása miatt, annál az APEH jogot kap arra, hogy megbecsülje, mekkora bevételt, jövedelmet titkolt el a cég. Így az adóhivatal azt vélelmezhetné, hogy a tényleges árbevétel a dokumentumokkal alátámasztott árbevételt legalább a negyedével haladja meg és így becsléssel adót vethet ki.

Kérdésként merülhet fel, honnan fogja tudni az adóhivatal, hogy ki vásárolt a boltban. Nos, a terv az, hogy a számlára, nyugtára vonatkozó szabályokat úgy módosítanák, hogy azokból kiderüljön, ki a vevő.

A számla nélküli ügyeskedés elé állítanának akadályt azzal is, hogy azoknak is meg kellene őrizniük a beszerzéseikről a számlákat, akik most nincsenek ösztönözve számlák kérésére, mert a költségeket nem vonhatják le adóalapjukból (például evások, de ilyen a vállalkozási szerződésű ekhósok is). Ha nem teszik, őket is 20 százalékos bírság befizetésére köteleznék.
Az eladót is jól megbüntetik, ha nem ad nyugtát, számlát

Az elképzelés szerint egyéni felelősség más területen is megjelenne. Ha egy vállalkozás nem állít ki nyugtát, számlát az eladott áruhoz, értékesített szolgáltatáshoz, akkor nemcsak a céget büntethetnék meg a revizorok, hanem az adószabályok megsértésében tevékenyen közreműködő, tehát a nyugta- vagy számlaadást nem teljesítő alkalmazottat is. (Bár ilyen szankciót épp idén januártól vezettek be, minimuma 10, maximuma 50 ezer forint, de ezt a határt feltornásznák.) Ha cég feketén kíván foglalkoztatni egy dolgozót, akkor a cég azon alkalmazottjára is bírságot szabhatnának ki, akinek a dolga az új foglalkoztatottak állam felé történő bejelentése, de megbüntethetnék a feketén foglalkoztatott felettesét is. Ráadásul az a személy, aki belemegy a feketefoglalkoztatásába, az elveszíti mindenféle szociális juttatását, rokkantnyugdíját.
Emelkedik néhány bírság

Egyes büntetési tételeket is feljebb srófolna a kormányzat. Jelenleg 50 százalékos adóbírságot kell fizetnie annak a vállalkozásnak, amely a számla- és nyugtaadási kötelezettség felrúgásával eltitkolja bevételét, meghamisítja a bizonylatokat, nyilvántartásokat. Amely céget ezen kapják rajta a jövőben, információink szerint 75 százalékos büntetést varrnak a nyakába és az APEH nem mérlegelhet, nem mérsékelheti a bírság nagyságát. A terv szerint amelyik cég csak véletlenül, figyelmetlenségből sérti meg az adószabályokat, továbbra is maximum 50 százalékos bírságra számíthat, és esetükben marad az adóhivatal mérlegelési lehetősége.

Ugyancsak egy januárban bevezetett büntetés további szigorítását vetné be a kormányzat egy másik esetben is. Igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért maximum 1 millió forintos mulasztási bírságot róhatnak a törvénykerülő cég nyakába, ám ezt a tételt emelnék, de úgy, hogy legalább az áru értékének egyötödét tenné ki a bírság.
16 vagy 24 számú számlára jön az 5-6-7 jegyű jövedelem

Az akciótervben helyet kap olyan lépés is, amely bár jelentős változást hozna a mai viszonyokba, ám nem biztos, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját, ugyanis a tervre nagyban hasonlító szabályt a kilencvenes években az Alkotmánybíróság megsemmisített. Egy szó, mint száz: a készpénzforgalmat úgy korlátoznák, hogy egyrészt vállalkozások egymásnak - néhány kivételtől eltekintve - csak átutalással fizethetnének egymásnak. Másrészt, a cégek magánszemélyeknek munkabért, megbízási díjat és egyéb kifizetést szintén csak átutalással teljesíthetnének, két megkötéssel: kis összegű kifizetés esetén, illetve akkor, ha az illető olyan településen lakik, ahol nincs bankautomata, a készpénzes fizetés megengedett lenne. Sőt, az állami támogatásokat, nyugdíjat, szociális segélyt is bankszámlára kaphatjuk, ugyanezekkel a kivételekkel, és még azzal, hogy a már nyugdíjban levők továbbra is készpénzben kaphatják meg járandóságukat. A bér bankszámlára való utalása nem jövőre, hanem csak 2010-ben valósulhat meg.

Előírnák azt is, hogy bizonyos értékhatár felett csak átutalással egyenlíthessük ki a megvásárolni kívánt lakás, gépkocsi, részvény árát.

A vállalkozóknál előírnák, hogy a szektoronkénti átlagbérig minden egyéni jövedelmet munkabérként kell leadózni és csak afelett lehet vállalkozói kivét.

A házipénztár intézményét gyakorlatilag megszüntetnék: előírnák, hogy a vállalkozás minden pénzét bankszámlán köteles tartani. Néhány kivételt tesznek ez alól, a kiskereskedelemre nem lenne érvényes például ez a megkötés. A cégautóadót megszüntetnék, ám ezzel párhuzamosan ugyanez a sors vár a gépkocsival kapcsolatos költségelszámolásra is, a társasági adóalapot pedig ezek a tételek (értékcsökkenés, javítási költség, üzemanyagköltség) nem csökkentenék.

A fentieken túl további eszközöket is adna a kormány az adóhivatal kezébe és információkkal is jobban ellátott lenne az adóhatóság.
Jól informált APEH

A bankoknak adatot kellene szolgáltatniuk az APEH-nek, ha a náluk számlát vezető vállalkozás tulajdonosa nagy összegben (2-3 millió forint felett) vesz fel pénzt. Ugyancsak a bankoktól vár évente egyszer jelentést az adóhivatal azokról a magánszemélyekről, akik bizonyos összeghatár felett kamatjövedelemhez jutottak, igaz, először 2010-ben kellene ilyen személyre lebontott jelentést készíteniük a hitelintézeteknek. A bankok közreműködésétől várja az állam a feketézés visszaszorítását úgy is, hogy előírja: tagi kölcsönt csak bankszámláról bankszámlára történő ügylettel lehetne nyújtani vállalkozás számára.
Mindent tudó revizorok és fináncok

Az APEH tájékozottságát szolgálná még, hogy az önkormányzati adóhatóságok és az APEH között aktív lenne a kommunikáció, másrészt az állami adóhivatal az ellenőrzések során szerzett tapasztalatokat adatbázisban gyűjtené. A VPOP pedig hozzáférhetne az EU valamennyi áfaalanyát tartalmazó adatbázishoz.

Értesülésünk szerint a gazdasági társaságokról szóló törvényt úgy módosítanák, hogy előírnák: a cég fizetésképtelenségét követő három évig nem lehet más társaságnak vezető tisztségviselője az, aki a felszámolás elrendelését megelőző két évben legalább egy évig a szóban forgó cég vezető tisztségviselője volt. A végelszámolással megszűnő cégnek a jelenleginél jóval rövidebb idő állna rendelkezésére, hogy elkészítse záróbevallását. Felfüggeszthetnék a cég adószámát, ezzel megtiltanák a tevékenység folytatását, ha a számla- vagy nyugtaadási kötelezettséget többször is megszegi egy éven belül, ha feketén foglalkoztat, vagy, ha sokáig nem nyújtanak be adó- és járulékbevallásokat. A felfüggesztést pedig a mainál gyorsabban megléphetné az APEH, mivel a mai 45 napos eljárási idő alatt sok csaló vállalkozás kimenti a cégből a vagyont és felszívódik a közterhek megfizetése és egyéb tartozások kiegyenlítése nélkül.

Az APEH-en kívül a vámosokat is bevetné a feketegazdaság elleni harcban a kormány. A Vám- és Pénzügyőrség ellenőrizné a jövőben a színesfémkereskedőket. Szigorítanák a csempészek büntetését és gondolkodnak azon, hogy a feketefoglalkoztatás büntetőjogi szankciót is maga után vonjon.
Egységesítenék az szja-kedvezményeket

Ugyancsak több pontból álló mini-csomagot készít a kormány az adminisztráció egyszerűsítése céljából - igaz, egy-két lépés mögött finom tehernövelés is megbújik.

Egységesítenék a magánszemélyek által igénybe vehető adókedvezmények rendszerét: a jelenlegi különböző százalékos kedvezményeket egységes 30 százalékos mérték váltaná. Továbbra is összesen évi 100 ezer forintnyi adókedvezményt lehetne érvényesíteni, ugyancsak egységesen évi 3,4 millió forintig teljesen, 3,9 millió forintig csökkentett mértékben. Ez a családi adókedvezmény körét szűkíti (ma 6 millió forint éves jövedelemig jár a három vagy annál több gyerek esetében a gyerekenkénti havi 4 ezer forint), a tandíjkedvezmény viszont kedvezőbbé válna.

Hiába irtotta volna ki szíve szerint minden adószakértő az átalányadózást az adórendszerből, ez a kormányzatot nem hatja meg, sőt, szerepét növelni is kívánja. A személyi jövedelemadóban az átalányadózás értékhatárát a mai 8-ról a duplájára, a kereskedők esetében 40-ről 80-100 millió forintra vinnék fel. Néhány sorral redukálnák az adóbevallás sorait. Az adóbevallásban 100 ezer forint alatti kötelezettségről nyilatkozó személynek megengedik, hogy pótlékmentesen és részletekben fizesse meg adóját.
Kétfajta járulékalap lesz az ötből

A cégeket érinti, hogy a jelenlegi ötféle közteher-alapot két alap váltaná fel. A munkaadói tb-járulékalapra kellene felszámítani a jövőben a munkáltatói járulékot és a szakképzési hozzájárulást is. A munkavállalói járulékot pedig az egyéni egészségbiztosítási alapra vetnék ki.

Az éves bevallások határidejét (egyéni vállalkozók, evások) tíz nappal kitolnák. A kisebb vállalkozásoknak, bt-knek, kkt-knek olyan beszámolási rendszert tennének lehetővé, amely a kettős könyvvitelen alapul, ám a ténylegesen felmerült, bizonylatokkal igazolt tételek rögzítésén túl más átértékelést nem kellene végrehajtani.

A veszteség-elhatárolás ezentúl automatikus lenne, az APEH-engedélyt megszüntetnék. Az elektronikus eljárásokat, kiterjesztenék, a kérelmekhez csatolandó dokumentumok körét szűkítenék, az anyavállalattal rendelkező magyarországi leánynak pedig nem kell majd konszolidált beszámolót készítenie.
***********

hmmmm.....ők még mindig számla nélkül veszik igénybe a költségtérítést??????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén elmegy Ibolyához
  2008-09-02 18:48:05, kedd
 
  Semjén elmegy Ibolyához
2008. szeptember 02. 15:11

HunHír.Hu
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke elfogadja Dávid Ibolya meghívását - közölte a párt szóvivője azzal kapcsolatban, hogy az MDF elnöke szombaton levélben kezdeményezte az ellenzéki pártok elnökeinek találkozóját.

Halász Zsuzsa hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt számára csak az előrehozott választás kiírása elfogadható megoldás a jelenlegi helyzetre.

A pártszóvivő emlékeztetett arra, hogy Dávid Ibolya nyílt levelében is utalt arra, az ellenzéki pártoknak megvan a parlamenti többsége, így reményt keltő megegyezés születhet az előre hozott választásokról.

Az MDF elnöke szombaton, a párt választmányi ülése után tette közzé azt a nyílt levelet, melyben javasolta, hogy az ellenzéki pártok vezetői egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről.

Dávid Ibolya a "megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében" kezdeményezett találkozót Orbán Viktorral, a Fidesz, Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetsége elnökével. A Fidesz és az SZDSZ egyelőre nem reagált a kezdeményezésre - idézte az mti-t a stop.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
”Gárdáztak” a haza
  2008-09-02 18:47:21, kedd
 
  "Gárdáztak" a hazaárulók és terroristák szellemi utódai
2008. szeptember 01. 21:10

HunHír.Hu
A társadalom humanista erőinek összefogására van szükség - hangsúlyozta Hanti Vilmos cionista hazugsággép a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének nevezett gyűlöletszervezet (MEASZ) elnöke Budapesten a Deák téri Bajcsy-Zsilinszky Endre-szobornál.

"Emlékezzünk közösen a fasiszták kezdeményezte háború szörnyűségeire, ugyanakkor ítéljük el a hazai újfasiszta szerveződések erősödését, a Magyar Gárda térnyerését, illetve minden más erőszakos rasszista megnyilvánulást" - hangsúlyozta az ultracionista gyűlölködő.

HunHír.Hu kommentár:

ilyen álnok, hazug kirekesztők még közpénzből tarthatnak fenn fröcsögő, kirekesztő, fajvédő szervezeteket. Ők nem ellenállók, hanem lógó orrú mocskos hazaárulók, akiknek őscion tagjai terrorista akciókat hajtottak végre a törvényes magyar kormány ellen. Bajcsy ezekkel soha nem vállalna közösséget.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány kénytelen lesz leny
  2008-09-02 18:44:10, kedd
 
  2008-09-02 18:29
Szanyi: A kormány kénytelen lesz lenyeletni a lakossággal a rekordárakat

Drasztikus, 20 százalékos földgázáremelésre számít januárban Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus szerint ekkorra gyűrűzik majd be a gáz árába a 130-140 dolláros olajár, és mint a Hírszerző internetes portálnak fogalmazott: a kormány kénytelen lesz lenyeletni a lakossággal a rekordárakat.


Szanyi bírálta az 1996-ban, azaz a Horn-kormány idején a Gazprommal kötött szerződést is, amely a szabadpiaci árakhoz kötötte a földgáz árát. A kormánypárti politikus a Mol teljes privatizációját is hibának tartja, mert a magyar állam az egész üzletág eladása után teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került a piaci szereplőkkel szemben.

hírTV



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.