Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A biztos nem cigány fatolvajok
  2008-10-14 22:58:47, kedd
 
  A biztos nem cigány fatolvajok már lövöldöznek is az erdészekre
hubatka, k, 2008/10/14 - 22:32


A biztos nem cigány fatolvajok többször rálőttek a Pilisi Parkerdő egyik erdészére, aztán eltűntek az erdőben.

A HavariaPress úgy tudja: a Ferihegyi gyorsforgalmi út és a Csévéző utca által határolt erdőtömbben dördült el a három lövés hétfőn, az éjszakai órákban. A lövések azt az erdészt célozták, aki társával együtt, a gyakori falopások megelőzése miatt járőrözött a környéken.

Az erdészek a gyorsforgalmi úton haladva vettek észre szállításhoz előkészített faanyagot. Gépkocsival lehajtottak az erdőhöz vezető földútra. Akkor hangzott el az első lövés, amikor az egyik erdész kiszállt az autóból. Sérülés szerencsére nem történt, a második lövés azonban eltalálta az autó platóját. A lövés hangjából és az autón keletkezett sérülésből ítélve légfegyverből adhatták le a lövéseket.

Az erdészek, miközben bevilágítottak a lövések irányába, azonnal értesítették a rendőrséget. A harmadik elhangzó lövés után nem sokkal érkeztek meg a járőrkocsik, az éjszakai erdőben azonban a feltételezett, biztos nem cigány elkövetők el tudtak menekülni. Az ügyben a XVIII. kerületi rendőrkapitányság indított nyomozást.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt főváros környéki parkerdőterületen évente mintegy ezer köbméter faanyagot lopnak el a megélhetésiek. Ennek csak a legalacsonyabb, tűzifa áron számolt értéke is meghaladja a 10 millió forintot.

(STOP nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prohászkát gyalázta a Gusztust
  2008-10-14 21:45:49, kedd
 
  Prohászkát gyalázta a Gusztustalan rabmadár zsidó köcsög
2008. október 14. 19:22
HunHír.Hu

Gusztos Péter, az SZDSZ képviselője az Országgyűlés mai ülésén a nyilvánosság előtt gyalázta Prohászka Ottokár katolikus püspök emlékét.

Az ilyen provokációk annak a gyűlöletkeltő kampánynak részei, amelyek folyamatosan mérgezik a közéletet. Ezúton szólítjuk föl Gusztos Péter képviselő urat, hogy vonja vissza a téves információkon alapuló napirend előtti felszólalását, és kövesse meg a Prohászka emlékét tisztelő honfitársainkat, a Prohászka püspök nevét viselő intézményeket, iskolákat! - áll Balog Zoltán és Lezsák Sándor fideszes parlamenti képviselők közleményében.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13616
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bebuktak a kórházkufár kajmáno
  2008-10-14 21:06:28, kedd
 
  Bebuktak a kórházkufár kajmánok, de görcsösen markolják a koncot
2008. október 14. 20:25
HunHír.Hu

A tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteség után várhatóan idén is egymilliárd közeli veszteséggel zár a Hospinvest. A több magyarországi kórházat és egyéb egészségügyi intézményeket is működtető cég teljesen eladósodott.

A Zóna.hu szerint százszázalékos az eladósodás, vagyis annyi a cég tartozása, mint az eszközeinek értéke.

A cégnek 7 milliárd forint rövidtávú kötelezettsége van, ami Kollányi Gábor, a cég fő tulajdonosa szerint részben a hosszú távon megtérülő beruházások, részben a későn fizető üzletfelek miatt van. A cég által működtető kórházak is veszteséget termelnek.

A cég novemberben újabb kórház működtetését veszi át Egerben, annak ellenére, hogy a lelkes patrióta egriek meg akarták menteni intézményüket a kufár kajmántól és bandájától


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13618
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc, a nemzeti csúcs
  2008-10-14 20:38:10, kedd
 
  Ferenc, a nemzeti csúcs
2008-10-14 06:22:05

De jó, hogy beteg lettél! Meggyógyít a Nagy Testvér. (URH)

A masszív védekezéssel megmutattuk azoknak, akik az országgal szembe jönnek, hogy készek vagyunk kiállni a magyar családok és a gazdaság érdekei mellett. Ezt a miniszterelnök mondta. Igaz, a múlt héten még azt állította: veszély nincs, csak ellenzéki hiszti; most meg azt, hogy a veszély el van hárítva - de ne piszkálódjunk, mert a lényeg nem ez, hanem hogy védekezett és megmutatta. Mert ő ilyen: könnyet ejt a szenvedőkért, igaztalanságot nem tűr, ha kell, kóbor gyereket segít haza a szüleihez, s amint észleli, hogy válságban a haza, akár a blogírásból is fölriad, és védekezik masszívan. Hát győzött, mint mindig.

Aztán fölcsapta sisakrostélyát, vériszamos kardját visszalökte a hüvelyébe, s szemüvegét megigazítva így szólt: ,,megmutattuk [nyilván fejedelmi többes, hiszen a kisebbségi kormányzat gyakorlatilag egyszemélyes] azoknak, akik az országgal szembe jönnek" stb. S ezt oly határozottan mondta, hogy ijedtében a forint is erősödni kezdett.

Gyurcsány Ferenc közölte azt is, Magyarország a régióban elsőként volt képes megszerezni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU esetleges pénzügyi támogatását. Szerinte az IMF felajánlását arra használják, hogy mindenki lássa: az országnak erős szövetségesei vannak, de a megállapodásra azért volt szükség, hogy ne legyen szükség igénybe venni. (Ez olyasmi lehet, mint a nem létező veszély elhárítása.) Mindenesetre a kormánykommunikációból kitűnik: a világ izgatottan figyel Magyarországra (értsd: Gyurcsány Ferencre), s szurkol neki. Azt mondjuk nem értem, hogy ha mögöttünk áll az Ecofin és a valutaalap, valamint az egész világ, akkor kik lehettek azok, akik az országgal szembe jöttek? A tálibok? Tomcat? Szárnyas-karmos démoncsordák? Jó, rendben: ha meg van nekik mutatva az erő, a készség meg a gyurcsányferenc, akkor bárkik lehettek, annyi nekik. Nincs más hátra, mint a nemzeti egységet megteremteni, de az is meglesz szombaton.

A nemzeti csúcs, hát az Gyurcsány maga.

S most komolyan: egészséges, vitaminoktól és antioxidánsoktól duzzadó szervezet nagyobb eséllyel vészeli át az influenzajárványt, mint holmi alultáplált, legyöngült test. Magyarország gazdasági immunrendszerét az idén márciusig tomboló MSZP- SZDSZ reformterror tönkretette. Kit győzött le Gyurcsány? Akiknek a megvédésével büszkélkedik: a magyar családokat és a gazdaságot. E reformterror lényege az volt, hogy hazánkat teljesen kiszolgáltassa a világ nagy részén uralkodó neoliberális (a tengerentúlon: neokonzervatív) rendszernek, vagyis a nemzetállamokat faló globalista kapitalizmusnak. A Gyurcsány-Kóka páros végképp megszilárdította Magyarországon annak a nemzetközi pénzügyi-kereskedelmi rezsimnek az uralmát, amelynek alapintézménye például az IMF. A pénzpiaci válságok e transznacionális bankrendszer influenzajárványai. S a dolog úgy működik, hogy a járványt ugyanaz idézi elő, aki kezeli - fokozva a páciens kiszolgáltatottságát. Ha pénzt ad, nem felebaráti szeretetből teszi. Combos uzsora lesz az, kőkemény politikai feltételekkel. A fedezet pedig a tisztelt olvasó, valamint gyermekei és unokái.

Jut eszembe: a gyurcsányi diadaljelentés után néhány órával a forint visszagyöngült. Örültem volna, ha e hírre úgy megsértődik Ferenc, hogy visszapattan a lovára, ölébe rántja Dobrev Klárát, s elcsattog, hogy a világ végéig meg sem áll... de ez még arrébb van. Előbb elvégzi a dolgát.

Aztán majd itthagyja, nekünk

Balavány György
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi jön a birodalom után?
  2008-10-14 20:18:05, kedd
 
  Mi jön a birodalom után?

Gondnokság alá helyeznék a Tollert, jön az időközi választás?



Toller László Pécs egykori polgármestere közel két éve szenvedett tragikus autóbalesetet. Súlyos fejsérüléseinek köszönhetően azóta is kómában fekszik, és képtelen ellátni képviselői feladatát, ám mivel eddig ezt egy hatóság sem hivatalosította, a képviselő továbbra is megkapja tiszteletdíját. Most a szekszárdi gyámhivatal a politikus gondnokság alá helyezését indítványozta.


Toller már csaknem két éve képtelen ellátni feladatát, ugyanis súlyos balesete óta kómában fekszik., így Pécs 3-as számú választókerületének jelenleg gyakorlatilag nincs egyéni képviselete az Országgyűlésben. Számos próbálkozás volt már arra, hogy időközi választásokat írjanak ki a kerületben, ám jogi és mindemellett természetesen politikai akadályai is keletkeztek az idő előtti voksolásnak.

A szekszárdi gyámhivatal foglalkozik Toller ügyével, melynek oka, hogy elfogultság miatt áthelyezték az ügyet Tolna Megyébe. A hivatal most a politikus gyámság alá helyezését indítványozta a Pécsi Városi Bíróságnál, így amennyiben a döntés gyorsan megszületik, akkor hamar a pártok nyakán lehet az időközi választás.

Jogászok egyébként még hétfőn is vitatták a gyámhivatal által meghivatkozott paragrafust, ám ennek ellenére a tárgyalás hamarosan bekövetkezhet. A bíróság akár az első tárgyaláson ítéletet hozhat, amennyiben nem történik fellebbezés az ügyben, vagy éppen nem kérnek újabb orvosszakértői véleményt a politikus állapotáról .Egyébként ilyen esetekben már nem feltétlenül indokolt új vélemény megkérése, ám amennyiben ez megtörténik, az jóval kitolhatja a tárgyalások menetrendjét.

Abban az esetben ha nem születik időben jogerős döntés, akkor a szocialisták tulajdonképpen kibekkelhetik 2010-ig, mivel a választás közeledtével egyre inkább nő annak a valószínűsége, hogy a választási bizottság már nem ír ki időközi választást, annak értelmetlensége miatt. A jogerős döntés esetén, amennyiben a képviselő alkalmatlanná válik mandátuma betöltésére 30 napon belül ki kell írni az időközi választásokat.

A két nagy párt bajban van jelöltügyi kérdésben
Jelenleg sem a Fidesznek, sem pedig az MSZP-nek nincsen jelöltje a város 3-as számú választókerületében. Toller korábban az úgynevezett kertvárosi választókerületet mindig magabiztosan nyerte, ahol korábban Körömi Attila volt a szocialista politikus ellenfele, utána pedig Dr.Ternák Gábor a Fidesz korábbi polgármesterjelöltje - később a párt városi elnöke is egyben - volt az ellenfél. Bár Ternák mindig "bozótharcnak" nevezte a Toller elleni küzdelmet a realitások talaján mozogva, azért kemény munkával és határozott szervezetépítéssel sikerült faragnia a szocialista nagyágyú előnyéből.

A szocialisták vonatkozásában Toller egykori fegyverhordozója, a mára rendesen leamortizált Juhász István neve merülhetne fel első körben, hiszen hivatalosan Őt választották Toller választókerületi utódjául. Ám a Toller-éra elmúlásával - az amúgy nem túlságosan tehetséges - Juhász is egyre inkább belesüppedt a politikai csatározások romjaiba. A szocialista párton belül az új polgármester Tasnádi Péter megjelenésével új idők következtek.

Tasnádi nagy hevülettel kezdte el kipakolni az egykori Toller-érához köthető figurákat a gazdasági és politikai holdudvarból egyaránt. A jelenlegi polgármesternek csaknem 2 esztendőre volt szüksége - az amúgy sem eseménytelen ciklusból - hogy némileg stabilizálja helyzetét, ám ez csak rövid időre sikerült, hiszen manapság a marakodás új fejezeteihez érkeztünk.

A szocialista párton belül jelentősen megerősödött a fiatal vonal, melynek feje a jelenleg alpolgármesterként tevékenykedő Tóth Bertalan, akinek egyébként édesapja is jelentős rendszerváltás előtti karrierrel büszkélkedhet. Tóth Bertalannal együtt erősödött az amúgy szintén nem túlságosan nagy formátumú Fuchs Gábor egykori FIB-elnök. Bár a Fiatal Baloldal meglehetősen büdösnek ható megszüntetése után nincs információnk hogy karrierjét folytatta-e a Szocietász nevezetű új képződményben, bár igazából ez nem is lényeges , hiszen a FIB csakúgy mint korábban a Fidesz egyedüli ifjúsági szervezete a Fidelitas is papíron léteztek csupán.

Most ez a fiatal csapat és a rájuk csatlakozó korosabb politikusok próbálkoznak hatalmuk megszilárdításával, melynek újabb fejezete, hogy leváltották az Európa Kulturális Fővárosa Program főigazgatóját, az amúgy szintén nem megsiratásra méltó Mészáros Andrást. Helyére az ifjabbik Ruzsa Csaba került, aki korábban a projekt pénzügyi igazgatója volt, és szintén erősen szocialista kötődésű papával rendelkezik, tehát kvázi Tóth Bercivel együtt pisiltek a homokba. A döntés mögött elemzők pénzügyi machinációt vélnek látni, úgy gondolják, hogy Ruzsa kinevezésével a Tóth Bertalanhoz kapcsolódó üzleti körök járhatnak jobban az EKF pénzek elosztásánál.

Tehát abban az esetben, ha időközi választásra kerülne sor, úgy jóslatunk szerint amennyiben nagyobb kaliberű helyi szocialista indul az időközi megmérettetésben, az vagy Juhász István lesz, vagy Tóth Bertalan, aki korábban Tasnádi Péter polgármesterré választását követően gyorsan lemondott listás parlamenti mandátumáról, hogy az újdonsült polgármestert betolhassák a parlamentbe. Bár a variációs lehetőségek végtelenek ezért inkább további találgatásokba nem bocsátkoznánk.

A Fidesz sem tudja, hogy ki lesz a jelölt
A Fidesz mint ismeretes választókerületi rendszerben működik melynek számos aspektusa mellett egyik legfontosabb eleme, hogy a pártelnök által kinevezett választókerületi elnökök számíthatnak leginkább arra, hogy egyéni jelöltként az országgyűlési választásokon a párt színeiben indulhatnak.

Pécs már korábban is az úgynevezett renitens Fidesz csoportok közé tartozott, egyes vélemények szerint Orbán Viktor egyenesen megharagudott a folyamatosan problémákat generáló helyi csoportra. Tény, hogy a párt helyi szervezete csupán 1994 és 98 között tudott komolyabb teljesítményt felmutatni, amikor Dr. Páva Zsolt személyében fideszes polgármestere lett a déli nagyvárosnak, ám ez sem volt leányálom, hiszen a párt eleve kevés mandátummal rendelkezett a közgyűlésben, így Páva egy úgynevezett kompromisszumos polgármester volt, amit a Fidesz, az MDF és az SZDSZ is egyaránt támogatott. Végül a szabaddemokraták faképnél hagyták a csapatot, így Pávának kisebbségben kellett kibekkelni a ciklust és ki tudja, hogy ennek eredményeként-e , de a következő választásokon Már Toller László ülhetett be a polgármesteri székbe.

Innentől kezdve a városi Fidesz nem igazán tudott komoly eredményeket felmutatni, erősödése gyakorlatilag az országos tendenciáknak köszönhető, hiszen az ekkor hatalmon lévő Fidesz kormány nem kis áldozatok árán, de jelentősen halmozta párt támogatottságát 2002-ig.

A Pécsi Fidesz helyi szervezetének csakúgy mint az országgyűlési választásokon a pártnak nem sikerült győzedelmeskedni, így a Toller-éra tovább erősödhetett. Mindemellett ezt a ciklust tovább tarkították a belső ellentétek, melynek eredményeként Körömi Attila elhagyta a pártot és a parlamenti frakcióból is kilépett, majd pályafutását - imázsát meglehetősen lerombolva - a jobbik színeiben folytatta.

Volt azonban egy másik ügy is ami borzolta a kedélyeket, melynek főszereplője a mára már EP képviselővé avanzsált De Blasio Antonió volt. A politikus akinek nevéből következtethetően forró talján vér csörgedezik az ereiben azt találta mondani, hogy Pécsett nagykoalícióra lenne szükség, ami mai hatalmas adósságot és botrányos üzleteket is látva, melyeknek a gyökerei még Tollerékhez nyúlnak vissza meglehetősen elhibázott kijelentésnek titulálható, ha finoman akarunk fogalmazni. A politikus szavait az egyébként nem éppen baloldaliságáról ismeretes Magyar Nemzet is kipellengérezte, ám azóta ki tudja, hogy milyen megfontolásból - lehet hogy csak el akarták távolítani a szervezetből - EP képviselő lett. Húzása után egyébként le is kellett mondania Pécsi Fidesz-elnöki pozíciójáról és az egész elnökség ment vele a levesbe.

Mikes Éva korábbi egyéni országgyűlési képviselő is kegyvesztetté vált a Fidesz vezető köreiben, így 2006-ban már nem indulhatott újra mandátumáért, és végül az önkormányzatból is kiesett. Egyébként Mikes Éva ma a szocialisták által politikai szinten erőteljesen felhabzsolt Európa Kulturális Fővárosa Program lebonyolításáért felelős szervezet jogi osztályának a vezetője.

2006-ban aztán Dr. Ternák Gábor városi elnöki vezényletével futott neki a városi szervezet a munkának és mindamellett, hogy országosan a Fidesz ismét elbukta a választásokat, a Pécsi Fidesznek a története során a legjobb eredményét sikerült elérnie, legalábbis a polgármesteri és önkormányzati választáson biztosan. Dr. Páva Zsolt volt a polgármesterjelölt ismét és mindössze valamivel több, mint 200 szavazattal vesztette el a választásokat és a képviselő testületben is alig maradt alul a szövetségeseivel a polgári oldal. Egy későbbi bírósági kollégiumi ajánlás szerint mindemellett még járt is volna a Fidesznek két mandátum, amivel a szocialisták többsége vészesen leolvadt volna.

Ennek ellenére mind Ternákot, mind pedig pávát leváltották a választókerületi elnöki posztról, Ternák Gábor végül a csoport éléről is távozott. A város 2-es számú választókerületében Szili Katalinnal szemben leszereplő Borhidi Attilát is leszedték egyébként a posztról.

Ezek után viszonylagosan gyors döntéssel Nagy Csabát tették Borhidi helyére, Pávát pedig az újonc, talán akkoriban pártba belépő Hoppál Péter váltotta le, aki a pécsi református gimnázium igazgatója is egyben. A döntések mögött különösebb logikát nem keresve gondoltuk tovább a folyamatokat, amikor észrevettük, hogy a 3-as választókerületben, Toller egykori fészkében Ternák helyére már több, mint egy éve nem tettek új választókerületi elnököt.

Bánki Erik a Fidesz illetékes politikai igazgatója egy pécsi internetes portálnak azt nyilatkozta, hogy egyenlőre nem tudják mikor lesznek időközi választások, így nem is gondolkodtak a jelölt személyén. Ternák Gábor kérdése egyébként azért is érdekes, mert a pécsi Fidesz szervezet egyik legmasszívabb csoportját építette fel csapatával és leváltása óta a Fidesz képtelen volt megtalálni az újabb jelöltet. A kérdés tehát az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt miért váltotta le egy a maga nemében "bozótharcot" folytató politikusát, ha utódját nem volt képes megnevezni. Ternákot azóta egyébként a városrészi csoport elnökévé választották ismét, tehát a választókerületi támogatottsága éppenséggel megvolt.

Nehéz dolga lesz a Fidesznek
Amennyiben az időközi választásokra sor kerülne, biztosan nem ülhetne a babérjain a legnagyobb ellenzéki párt. Eddig gyakorlatilag minden választáson jelentős hátránnyal zártak a Fidesz jelöltjei a választókerületben, melynek számos összetevője van.

Toller Lászól még polgármestersége és egyéni képviselősége idején nagy hangsúlyt fektetett Pécs 3-as számú választókerületére, mely számos ponton megnyilvánult. Érdemes például megnézni a városrész állagát, amely az országban hasonló paneltelepekhez képest igencsak barátságos képet mutat. Toller lobbierejével elérte, hogy a panelprogramból a lehetőségekhez mérten legnagyobb forrásokat sajtolják ki, minek eredményeképpen a kerületben található tömbházak tetemes részét szigetelték, ezzel némileg gazdaságosabbá tették azokat(bár ezt az áremelések mára teljesen elvitték), másrészt barátságosabbá varázsolták a városrészt.

Mindemellett érdemes megjegyezni, hogy információink szerint a pécsi 3-as számú választókerület az MSZP rangsorában 7 legerősebb szocialista választókerület közt foglalt helyet. Bár egyes felmérések azt mutatják, hogy a Fidesznek van némi keresnivalója a kerületben, azért még mindig egy meglehetősen nagy falatról beszélhetünk. éppen ezért érthetetlen, hogy a Fidesz miért húzza ilyen mértékben az új választókerületi elnök kinevezését olyan időkben, amikor már régen erősíteni kellene az adott kerületet.

CTRL-Csapatmunka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Münchausen bárója és a begyűrű
  2008-10-14 20:14:18, kedd
 
  Münchausen bárója és a begyűrűzés
2008-10-14 06:23:44


A válság nem gyűrűzött be kis hazánk határai közé, már csak azért sem, mert, mint látjuk szárnyal a tőzsde. Ezt találta nyilatkozni a most éppen rendkívüli nemzetmentést zászlóra tűző miniszterelnök. Egyébként ezúttal speciel igaza van, sőt igazat is mond - ez mondjuk nem túl gyakori nála - ugyanis még nem.

Még nem érzékelhetők a komolyabb, áttett és átvivődő hatások, de nem kell képzett jósnak lenni ahhoz, hogy a ,,lövetős 2006", a ,,kegyetlenül nehéz volt ez az év 2007", továbbá az 1-1,5 százalékos fejlődésű ,,fény az alagút végén 2008" után ismét remek kilátásokkal kecsegtet a jövő. Tenni azonban nem teszünk semmit, még azt a kis adócsökkentést is visszavonják (ami, tudvalevőleg nem is volt az). Majd legfeljebb a hajunknál fogva kihúzzuk magunkat a mocsárból.

Külföldi elemzők (azokról van szó, akik amúgy maguk is elelemezték magukat a saját gazdaságukban) mondják, itt maximum 1-1,8 százalék gazdasági növekedés képzelhető el. Ez ismét nem túl fényes szituáció, adócsökkentés nuku, bérek maradnak ahol voltak, infláció meg nyilván majd papíron csökken - mert különben honnan is szednének elő pénzt - és az életszínvonal megint olyan 2-4 százalékkal esik.

Mivel a hitelválság már megtörtént, az amerikai büdzséből fölszürcsöltek 700 milliárd dollárt, az európaiakból 900 milliárd eurót, a londoni kormány pedig kénytelen volt 500 milliárdot fontban letenni a bankok elé. (Tegyük hozzá, ezek garancia-alapok, tehát ennek az összegnek azért kis része fog valóban eltűnni). Nos, ebből a pénzből lehetett volna sok minden, most majd nem lesz. Talán, jó esetben megáll a válság, és nem három-négy, hanem egy-két évig lesz világgazdasági recesszió.

Ez mit jelent?

Amíg a világgazdaság húzott minket (értsd: felültünk az ágyúgolyóra...) addig sem történt semmi. Az eddigi nem túl vállalkozásbarát gazdaságpolitika, a túladóztató állam és a megszorítások elérték, hogy elég nagy legyen a baj. Lehet azt mondani például, hogy Szlovákiát elérte a recesszió, de ha az átlagosan 8-10 százalékos gazdasági növekedés helyett ezúttal 4-5 százalékot érnek el, akkor azért annyira nem lesznek bajban.

Mi viszont igen. Mert a reformblabla után a bársonyos, majd megegyezős blabla következett, azonban történni semmi sem történt. Illetve dehogynem, rongyolódott, foszlott a szociális háló, tönkrementek intézmények.

Az európai, amerikai ,,tőkére" semmit sem bízhatunk majd, azok épp eléggé el lesznek foglalva magukkal -nem is szólva arról, hogy fogyasztani sem fognak annyit, tehát az exportnövekményünk is ugrott - , tehát a külföldi tőke maximum kínai lehet, de az meg nem biztos, hogy előnyös, hogy egy államszocialista - vezérelt kapitalista ország felvásárol egy másikat.

Ahhoz pedig régen rendbe kellett volna tenni a gazdaságot, régen el kellett volna kezdeni számos programot. További problémát jelent, hogy az uniós pénzek általi fejlesztések szemmel láthatóan nem jelentenek igazi segítséget (vagyis, pörgetni nem fogják most a gazdaságot, a saját forrásokat nem pótolják stb...), így egyszerűen nem lesz semmilyen kiugrási esély.

Azt ugyanis az előző 5-6 évben eljátszottuk jó előre. Emlékezetes: minden reálisan látó külföldi elemző azt mondta 1990 környékén, hogy tíz elkeserítően kemény év áll előttünk, aztán kicsit enyhül, végül pedig úgy 2008-2010 környékén el fogjuk érni azt, hogy mind életszínvonalban, mind jövedelemben megközelítjük a hőn áhított nyugatot.

Nem értük el. Az akkorra időzített problémákat az akkori - jogelőd - baloldal, a maiakat a mostani - jogutód - baloldal okozta. Most pedig jön az új ,,begyűrűzés", - amit egyébként a baloldal akkor sem tudott kezelni - úgyhogy szépen állunk.

Eddig azonban hatalomtechnikailag bejött a hitre alapozás, a jövő felőli legitimáció. Továbbá: az oktatási rendszer lebontásával könnyebben be is veszik.
Így 2068-ban, az új Kondratyev-ciklus lefutása után legalább hihetően mondhatják, hogy már csak 20 évet kell várni, és lassan felzárkózunk - a Münchausen-báró program mindenkit gazdaggá tesz majd. Úgysem fogja már senki sem tudni, ki is volt ő...

csett
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fallosz + feszület - a nagy vi
  2008-10-14 20:03:54, kedd
 
  Fallosz + feszület - a nagy visszatérés: Lengyel Zoltán a normális Magyarországért

2008. Október 13. 12:26
Gavra Gábor - Hírszerző

Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő csatlakozik az MDF-frakcióhoz - jelentette be maga az érintett és Herényi Károly frakcióvezető hétfőn délelőtt. Lengyel csatlakozásával megmenekül, egyben új színnel gazdagodik a normális Magyarországért küzdő, európai értelemben vett konzervatív párt parlamenti frakciója. Hogy mást ne mondjunk: Lengyel nemmel szavazott az MDF szeptemberi, az Országgyűlés feloszlatását kezdeményező javaslatára. És akkor még nem szóltunk a képviselő elmúlt kalandos éveiről.

Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő csatlakozik az MDF-frakcióhoz - jelentette be maga az érintett és Herényi Károly frakcióvezető hétfőn délelőtt. A képviselő csatlakozására az után került sor, hogy pénteken kiderült: Vas János, a Tisztelet Társasága által az MDF-listára delegált képviselő elhagyja a képviselőcsoportot; ezzel az MDF-frakció létszáma a működéséhez szükséges 10 fő alá csökken.

Az MDF-frakció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Lengyel Zoltán független képviselő csatlakozott a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjához, erről megállapodást írt alá Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, Atyánszky György, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) főtitkára, és Lengyel Zoltán képviselő, az FKNP elnökségi tagja.

A közlemény szerint a két párt ún. taktikai megállapodást kötött, amelyet egyrészt a parlamenti kényszer szült: a megállapodással az MDF továbbra is önálló frakcióval rendelkezik, míg Lengyel Zoltán szabad mandátummal tagja lesz egy frakciónak, így hatékonyabban tudja képviselni az FKNP politikáját.

Emellett a két párt úgy ítéli meg, hogy a nemzet érdekében összefogásra van szükség, mivel a jelenlegi világgazdasági válság komoly fenyegetést jelent Magyarország számára is, és ebben a helyzetben a parlamentben továbbra is szükséges, hogy a konzervatív erőknek hangsúlyos képviselete legyen.

Lengyel integrálása annál különösebb, minthogy a képviselő alig egy hónapja nemmel szavazott az Országgyűlés feloszlatását kezdeményező MDF-es indítványra. De a képviselő közelmúltja ennél izgalmasabb dolgokat is rejt.

Lengyel Zoltán mentelmi jogát tavaly október közepén függesztette fel az Országgyűlés, miután a legfőbb ügyész hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége megalapozott gyanúja miatt javasolta ezt.

A legfőbb ügyész indítványa szerint Lengyel Zoltán 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben gépkocsival haladt, amikor három rendőrjárőr állította meg közlekedési ellenőrzés miatt. Az akkor még fideszes képviselőnél nem voltak iratok, ezért a rendőröknek egy országgyűlési képviselőknek szóló parkolási engedélyt mutatott fel és személyi adatainak közlésétől elzárkózott azzal, hogy ha ezeket közli, akkor le kellene mondania mentelmi jogáról.

Tegező formula

Lengyel Zoltán élettársát hívta fel telefonon, és kérte tőle, hozza helyszínre az iratait. Az ügyészségi indítvány szerint a telefonbeszélgetés során az intézkedő rendőrökre - általuk jól hallhatóan - súlyosan sértő, lealacsonyító jelzőt használt. A dokumentumban szerepel, hogy a telefonbeszélgetést követően, a váltásparancsnok kérdésére - ezeket a sértő jelzőket rájuk értette-e - Lengyel Zoltán igennel válaszolt és tegező hangnemben megismételte a sértéseket.

Amikor a váltásparancsnok közölte Lengyel Zoltánnal, hogy azonosítása miatt előállítják, a politikus az indítvány szerint megpróbálta gépkocsijával elhagyni a helyszínt. Ezt követően került sor a testi kényszerre, és eközben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett Lengyel Zoltán ütésétől. A dulakodást követően a rendőrök kihúzták az autóból Lengyel Zoltánt, és megbilincselve vitték az I. kerületi rendőrkapitányságra.

Lengyel Zoltán az ügyben feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség elrendelte a nyomozást, amelyet egyesítettek azzal a későbbi feljelentéssel, amelyet a képviselő azért tett, mert szerinte másfél óráig fogva tartották az I. kerületi kapitányságon, holott mentelmi joga miatt azonnal el kellett volna engedni.

MSZP, Fidesz, kisgazdák, MDF

Lengyel 1994-ben szocialista támogatással nyerte el a Fejér megyei Sáregres polgármesteri címét. 1998-ban már fideszes színekben ismételt; 2002-ben országgyűlési képviselő is a jobboldali párt színeiben lett. 2006 őszén polgármesteri tisztségét, 2007. július elején 2010-es egyéni jelöltségét veszítette el. Néhány nappal később fürdőnadrágban csapott össze rendőrökkel Budapesten, tavaly ősszel pedig egy ország ismerkedett férfiasságával az Index jóvoltából.

"Arrogáns, nagy természetű" - ezekkel a jelzőkkel illették Lengyel Zoltánt, Sáregres volt polgármesterét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét a Magyar Narancsnak nyilatkozó ismerősei az után, hogy a karórát és fürdőnadrágot viselő képviselő, aki az intézkedő rendőrök felszólítására sem tudta magát igazolni, összetűzésbe keveredett egy rendőrjárőrrel Budapesten. A hetilap informátorai szerint az eset jellemző Lengyelre ("ez nagyon a Zoli" - fogalmaztak).

Egy hónappal később az Indexnek köszönhetően azt is megtudtuk, hogy Lengyel Zoltánnak - nős, de feleségétől különváltan él, két leánygyermek édesapja - 47 éves korát meghazudtoló teste van, és szeret a megfeszített Krisztust ábrázoló műalkotások, valamint halálfejes dekoráció előtt meztelenül fényképezkedni.

Bár Lengyel Zoltánnak csak a két eset után kellett távoznia a Fidesz-frakcióból, politikai karrierje minden valószínűség szerint már a feszület előtt meztelenül pózoló képviselő bájainak nyilvánosságra kerülése előtt véget ért, hiszen a Fidesz - részben polgármesteri tisztségének elvesztése miatt, részben pedig azért, mert a képviselő "elhanyagolta körzetét"; az elmúlt években gyakorlatilag nem látták a környéken se ruhában, se anélkül - visszahívta választókerületi elnöki tisztségéből; ezzel minden valószínűség szerint elesett a 2010-es egyéni országgyűlési képviselőjelöltségtől is.

Néhány hete Lengyel a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot képviselte függetlenként az Országgyűlésben. Hogy MDF-frakcióba történt belépése után mi lesz az egykori Torgyán-káderek képviseletével, az még nyitott kérdés.

A rendőrterror áldozata a földre veti magát

Mindössze négy nappal az után, hogy a Fidesz ejtette mint egyéni képviselőjelöltet, Lengyel egy fürdőnadrág és egy karóra társaságában lépett kapcsolatba a rendőrökkel Budapesten, az eredmény: a felek kölcsönösen feljelentették egymást.

A fideszes országgyűlési képviselő azért tett feljelentést, mert állítása szerint az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték, fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltánnál nem voltak iratok, a kapitányságon tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója (élettársa) által bevitt útlevelével.

Gyalog kísérték be, mialatt folyamatosan azt kiabálta: "képviselő vagyok, bántalmaznak a rendőrök", a kapitányságon pedig a földre vetette magát, mintha elájult volna. Az iratait behozó nő elnézést kért a politikus viselkedéséért. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy szemtanúra is hivatkozva azt mondta: egyértelmű számára, hogy mi történt, és nincs oka kételkedni munkatársai jelentésében, amely szerinte életszerű.

Így válik egy magyar úr

Lengyel emellett a felesége miatt is a lapokba került: a sáregresi orvost helyettesítő Dobrovitzky Imelda nem volt hajlandó elhagyni a 102 négyzetméteres önkormányzati szolgálati lakást, bár a körzeti rendelőre kiírt pályázatot más nyerte meg. A feleség politikai támadásról beszélt. Sáregres Lengyel ellenében tavaly megválasztott polgármestere, Mocsári Eleonóra szerint a család addig maradhat a lakásban, amíg a bíróság nem dönt úgy, hogy el kell hagynia.

A Narancs már idézett Lengyel-portréja szerint a válófélben lévő képviselő afféle "búcsúajándéknak" szánta feleségének a sáregresi körzetet és az ahhoz járó szolgálati lakást. A település képviselő-testülete azonban végül másképp döntött.

Napokon belül újabb és újabb kínos esetek kerültek nyilvánosságra Lengyel Zoltán múltjából. A képviselő februárban már megtagadta papírjai átadását egy igazoltatásnál, miután szabálytalankodott, májusban pedig egy közlekedési baleset érintettjét fenyegette meg.

Indulat szülte fenyegetés

A Népszabadság szerint a fideszes képviselőt februárban Dég községben szerették volna igazoltatni a rendőrök, miután a behajtani tilos tábla ellenére kanyarodott be a buszfordulóba, de nem volt hajlandó átadni a papírjait. "Majd holnap megnézitek, a kocsit pedig most loptam" - idézi a lap Lengyel Zoltán állítólagos szavait. Végül a rendszám alapján derült ki, hogy a szabálytalankodó sofőr képviselő, ezért mindössze figyelmeztették a rendőrök a fideszes politikust, aki a lap szerint hazugsággal vádolta és megfenyegette a rendőröket, hogy "felnyomja" őket.

A Népszabadság arról is beszámolt, hogy májusban Lengyel Zoltán egy sárbogárdi benzinkútnál részese volt lánya közlekedési balesetének. A fideszes képviselő a lap cikke szerint többször odament a baleset másik szereplőjéhez, "s bár mondatai csak töredékesen voltak hallhatók, a fültanúk szerint több, indulat szülte fenyegetés is elröppent".

Egyszer pedig Lengyel a nyaka előtt tett vágó mozdulatot, s közben a baleset másik szereplőjére nézett. A rendőrök azt mondták az intézkedést követelő érintettnek, hogy az agresszívan viselkedő személy országgyűlési képviselő, és "addig nem lehet rászólni, amíg olyan jogsértő magatartást nem tanúsít, amellyel szemben már fel lehet lépni".

Lengyel Zoltán mától a normális Magyarországért dolgozik az európai értelemben konzervatív Magyar Demokrata Fórum országgyűlési frakciójában.

Forrás: Hírszerző

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ kifosztása
  2008-10-14 19:57:05, kedd
 
  Vezér László előadása
2008.január 19-én
Kilábalás a gazdasági válságból címmel



A világ kifosztása


1. Miért nem jutunk 5-ről a 6-ra?

A legtöbb ember egy életen keresztül szorgalmasan küszködik, robotol, azonban anyagilag mégsem viszi semmire. Vajon hogyan lehetséges ez? Mi lehet ennek az oka? Jelen tanulmány az okokat keresi, és utat mutat egy újfajta pénzrendszer irányába.


2. A ?Fiat money", vagy levegőpénz

A ?Fiat money" olyan pénzeszközt takar, amely vagy csak részben, vagy egyáltalán nem rendelkezik semmilyen fedezettel.

Az elnevezés ?Fiat money" a latin ?Fiat lux" (Lőn világosság!) kifejezésből, a Bibliából származik (Ószövetség, Mózes 1. könyve). Mint ahogy a semmiből lőn a világosság, úgy a világon jelenleg forgalomban lévő papírpénzek túlnyomó többsége is a semmiből készült.

A pénzteremtésnek e formáját engedi a legtöbb ország jegybankja, amivel az aktuális kormányok ? természetesen jogi biztosítékokkal ? rendszeresen élnek is.

A ?Fiat money" helyett használhatjuk a levegőpénz kifejezést is.

Egy pénznemről általában nem lehet kideríteni, hogy csak levegőpénz, ui. egy papírpénzen, vagy érmén nem látszik, hogy mennyi fedezet van mögötte. A leglényegesebb ismertetője a levegőpénznek az, hogy gazdasági fedezettel nem rendelkezik, csak jogi biztosítékokkal.

A levegőpénz csak addig létezhet egy gazdaságban, amíg annak résztvevői bizonyos értékkel ruházzák fel.


3. A kamat

A jelenlegi pénzrendszerek a kamatra alapszanak (valójában uzsorára).

A kamatot következőképpen számítjuk ki:

kamat = induló tőke * kamatláb * futamidő

A képletből is egyértelműen látszik, hogy a kamaton keresztül gyakorlatilag időt adnak el.

Tehát egyszer már eladták a jegybankok a semmit vagy levegőt papírpénz formában (ami eleve egy abszurdum), most ezt a levegőpénzt kamattal terhelve a bankok a kamaton keresztül még az időt is eladják (duplán abszurd). Ez az évszázados turpisság talán megmosolyogtató lehetne, ha ennek nem egyenes következménye lenne a szegénység, a munkanélküliség, sőt részben a háborúk kitörése is.

Mivel a kamat az idővel egyenes arányban nő, ezért a pénz mennyisége is folyamatosan nő a gazdaságban, ami mindenképpen pénzhígulást eredményez. Míg az anyagi javak idővel elhasználódnak és tönkre mennek, addig a pénz értékteremtés nélkül ?magától" növekszik (kamatjövedelem). Ezáltal mindegyik kamatra (valójában uzsorára) épülő pénzrendszer előbb-utóbb törvényszerűen összeomlik. A történelem tanúsága szerint ez 70-80 évenként következik be, amit általában háborúk, polgárháborúk követnek.


4. A kamatos kamat

A kamatos kamattal folyamatosan feltőkésített tőkét a következőképpen számítjuk ki:

Felkamatolt tőke = induló tőke * ekamatláb * futamidő
,ahol e = 2,71828? az Euler szám

A kamatos kamattal tehát az időt nem csak egyszerűen, hanem exponenciálisan adják el (az abszurdum ezúttal már exponenciális alakot ölt). Erre alapszik az adósságcsapda, amelynek célja, hogy egy államot lehetőleg annyira eladósítsanak, hogy még esélye se legyen visszafizetnie a tartozását. A törlesztések mellett idővel egyre nő az adóssága addig, amíg az adott ország nemzetgazdasága bele nem roppan. Mindig lehet találni megvásárolható politikusokat, akik hajlandóak saját országuk kárára előnytelen hiteleket felvenni és országukat eladósítani. Eklatáns példája ennek a jelenlegi reménytelenül eladósodott Magyarország.


5. A spekuláció

A legnagyobb becsapás azonban a spekuláció. Ha megnézzük, mennyi pénz cserél gazdát az értékteremtő reálgazdaság összes területén együttvéve, és vele szemben a tőzsdéken, akkor azt találjuk, hogy ez az arány 1:40 a tőzsdék javára. Az értékteremtő tevékenység produkálja az anyagi javak 100%-át, de a pénzforgalomnak csak a 2,5%-át (ez egy bruttó összeg, ebből még adózni is kell, járulékokat fizetni, stb.). A munka anyagi megbecsülése is ennek az aránynak megfelelő: a megteremtett érték 1%-ra, vagy még annál is kevesebbre tehető. Még elképesztőbb az arány, ha megnézzük, mennyi pénzt (nem értéket!) realizál egy átlagos tőzsdei alkusz egy értékteremtő tevékenységet folytató átlagos szakmunkáshoz képest. Ez az arány 1 : 400 lesz az alkusz javára! Mégpedig úgy, hogy a tevékenysége során semmilyen új érték nem képződött!

Naponta 2 billió dollár fordul meg a tőzsdéken, mindez persze bármiféle értékteremtés nélkül. Hogy fogalmunk legyen erről az összegről, az alábbi példákat sorolnám fel.

Ha ezt a pénzmennyiséget
? - 1$-os címletben szeretnénk kinyomtatni és másodpercenként 1 ?zöldhasút" tudnánk elkészíteni, akkor megállás nélkül dolgozva is több mint 63 ezer évig tartana a kinyomtatása.
? - szétosztanánk a Föld jelenlegi lakossága között, akkor mindenkinek jutna havi 9000 $ jövedelem, beleértve a csecsemőket és az öregeket is. Egy háromgyerekes család esetén ez havi 45000 $ (kb. 8 millió Ft) családi büdzsét jelentene.

A spekulációval ? valójában csak virtuálisan ? teremtett aránytalan mennyiségű pénz és a reális gazdaságban képződött pénzek egybemosásával az értékteremtő munka elképesztően olcsóvá válik.


5. Globalizáció

Ezzel azonban még messze nem ért véget az emberiség kifosztása. Az előző pontban felvázolt 1%-os reálmunkabért is alul lehet múlni. A Kínában gyártott tartós fogyasztási cikkek alacsony ára csak abból fakad, hogy a kínai munkabérek jóval elmaradnak a nyugati átlagtól. Kevéssé ismert tény, hogy Kínában az elnyomott néptömegek millióit hajtják kényszermunkára, az olcsó árakat kvázi rabszolgamunkával valósítják meg.

A folyamatban lévő globalizáció előrevetíti a kínai modell sötét árnyékát az egész világra.


6. Összefoglalás

Íme megtaláltuk a tanulmány elején feltett kérdésünkre a választ, hogy vajon miért nem jut az emberek többsége anyagilag semmire sem, hiába dolgozik egy életen át. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy ilyen pénzrendszerben nem lehet munkával meggazdagodni.

Ez a pénzrendszer csak azoknak kedvez, akik kitalálták és működtetik. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a pénzrendszer arra lett kitalálva, hogy egy rendkívül szűk bankár réteg a dolgozó néptömegeken élősködve óriási vagyonra tegyen szert!

Ha a ma működő pénzügyi folyamatoknak nem vetünk gátat, akkor ezek mindenképpen a globalizáció térnyerését és az emberiség rabszolgasorsba taszítását fogják eredményezni!

Kijelenthetjük, hogy a jelenlegi pénzrendszer egy sátáni népcsoport sátáni tervének a sátáni eszköze!
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajléktalanszálló lett a terve
  2008-10-14 19:55:31, kedd
 
 
Hajléktalanszálló lett a tervezett kormányzati negyedből

2008. Október 14. 12:33
Otthontalanok lepték el a kormányati negyednek szánt, egykori MÁV-épületeket - számol be a Magyar Nemzet helyszíni riportjában.

A polgári napilap megemlíti: a múlt héten Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára még arról tájékoztatta a parlament költségvetési, pénzügyi és számviteli bizottságát, hogy a kormányzati negyednek szánt területtel az állam 10 millió forint nyereséget könyvelhet el, mondván, egy ingatlanbecsüs éppen ennyivel értékelte többre a telket annál, mint amennyiért a kormány megszerezte.

Keller László szerint a kormány a MÁV-tól 8,520 milliárd forintért vásárolta meg a kormányzati negyednek szánt telkeket, mindehhez később még 927 millió forint egyéb ráfordítás társult. A telkek értéke azóta az államtitkár állítása szerint egy független szakértő értékbecslése alapján 9,457 milliárd forintra nőtt, így az állam máris 10 millió forintot nyert a felfüggesztett beruházáson.

Abcúg.hu: 10 millió nem is sok egy "hajléktalanszálló" fenntartására, igaz, tisztelt szociálisan igen érzékeny liberálszocialista kormányunk?!

Forrás: ma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Normális Magyaror
  2008-10-14 19:53:31, kedd
 
  Bayer Zsolt: Normális Magyarország
2008-10-14 06:25:00

Végre tudjuk, milyen is a normális Magyarország.

A normális Magyarország úgy kezdődik, hogy annak kiötlője, Dávid "Kalapos" Ibolya meglenget egy CD-t, amelyen bizonyos lehallgatott beszélgetések hangfelvétele található. Nevezett CD-n lévő hangfelvételek meglengetésének időpontja egybeesik az MDF elnökválasztásával, s mit tesz Isten, nevezett CD-n lévő hangfelvételek éppen az egyetlen rivális elnökjelöltet, Almássy Kornélt kompromittálják, s vele együtt az egyetlen és legnagyobb magyar bank elnökét. Ezzel a véletlennel indul a normális Magyarország...

Ezután a normális Magyarország szédítő fejlődésnek indul.

Kipattan egy mindenkinek érthetetlen és követhetetlen megfigyelési-lehallgatási, ki-kit-akar-tönkretenni botrány, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter titkos hangfelvételekkel házal, és a magyar titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetéseket egy internetes video-megosztó honlapon élvezheti végig a normális Magyarország összes polgára.
Mindeközben Dávid "Kalapos" Ibolya egyre szomorúbb arcot vág, egyre jobban féloldalra hajtja a fejét, és egyre jobban bízik a normális Magyarországban.
A következő stációban Gyurcsány Ferenc bejelenti, hogy a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság "mai tudásunk szerint" nem érinti Magyarországot.
Ezután Gyurcsány Ferenc nemzeti megmentő össztanácskozásra invitál mindenkit, hogy közösen hárítsák el a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság Magyarországot érintő súlyos hatásait.

Dávid "Kalapos" Ibolya, a normális Magyarország nagykövet asszonya mindeközben kizáratja a pártból és a frakcióból Almássy Kornélt. Nagyon szomorúan félrehajtott fejjel jelenti be, hogy egy akkora gazembernek, mint Almássy Kornél, nincs helye a normális Magyarországot megálmodó, azért mindenre kész MDF-ben.

A következő napon a Tisztelet Társasága nevű tiszteletre méltó szervezet tiszteletre méltó vezetője, Schmuck Andor bejelenti, hogy a társaság MDF-frakcióban ülő képviselőjét felszólítja a frakcióból való kilépésre.

Tiszteletre méltó képviselő kilép a frakcióból.
Az MDF tiszteletre méltó frakciója e kilépéssel megszűnik létezni.

Néhány izgalommal teli, feszült és kétségbeejtő órán át úgy tűnik, hogy oda a normális Magyarország.
Dávid "Kalapos" Ibolya is érzi ezt, és felajánlja Almássy Kornélnak a saját fizetését, valamint kifejti abbéli álláspontját, hogy Almássy Kornél egy igen figyelemreméltó ifjú tehetség, aki 2010-re nagyszerűen felépítheti magát, s az MDF-nek nagy szüksége van az ilyen ifjú tehetségekre, csak az ifjú tehetség most mondjon le képviselői mandátumáról, és adja át a helyét egy másik, listáról érkező MDF-es politikusnak, mert csupán ezen áll vagy bukik a normális Magyarország.

A bejelentéssel egy időben tanácskozik az MDF választmánya, nem zárják ki Almássy Kornélt a pártból, lévén ő egy nagyon tehetséges ifjú politikus. Megbízzák viszont Herényi Károly frakcióvezetőt, a normális Magyarország apostolát, hogy bármi áron szerezzen egy embert, akivel megmenthető az MDF parlamenti frakciója.

A normális Magyarországot egyedül képviselő MDF-es képviselőcsoport tiszteletre méltó vezetője lázas tevékenységbe fog. Teljesen nyilvánosan megindul a képviselő-keresés, -kutatás, méghozzá "bármi áron", ami normális Magyarországon annyit jelent, hogy valaki meg lesz véve kilóra.

A rosszindulatú sajtó, annak is a még rosszindulatúbb jobboldali fele mindjárt felveti, hogy a független képviselők között fogja keresgélni Herényi a herét.
Természetesen mindenki cáfol az érintettek közül.
A legjobban Lengyel Zoltán független, meztelen képes, rendőrverő, ex-fideszes független képviselő cáfol, aki már a kormányzati megkeresést is nagyon cáfolta, aztán valahogyan mindig megmentette a kormányt, amikor kellett. Lengyel Zoltán azt mondja, esze ágában sincs beülni az MDF-frakcióba, de még ha eszébe jutna is, akkor sem tehetné meg, mert ő kisgazda párttag, és ez a párttagság nem teszi lehetővé az MDF-es frakciótagságot.
Másnap Lengyel Zoltán bejelenti, hogy beül az MDF-frakcióba.

A normális Magyarországon van annyi pénz, amennyiért meg lehet vásárolni bármilyen szarjankót.
És most mindenki nagyon boldog, mert a normális Magyarország átmenetileg meg van mentve, a normális Magyarország kapott még egy esélyt.
Ezekkel.

Csak az a probléma, hogy menet közben rohamosan fogynak a normális Magyarország elszánt hívei.
Most egy kicsit mindenki meg van rettenve, hogy Lengyel Zoltánon múlt és múlik az egész.
És a fene se tudja, mi lesz Dávid "Kalapos" Ibolya fizetésével. Most mindössze annyi borítékolható, hogy Almássy Kornél nagy valószínűséggel mégiscsak gazember. Ezt legkésőbb holnap fogja bejelenteni Dávid "Kalapos" Ibolya, és nagyon szomorúan fog félrebillenni a feje.

És a normális Magyarország még tartogat egy csomó meglepetést. Aki teheti, vonuljon diliházba. Bár nem könnyű, mert azt az egyet, ami volt, megszüntették. Kár érte - most látszik csak igazán...

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.