|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2008-10-17 07:24:34, péntek
|
|
|
* 4 csirkecomb
* 4 gerezd fokhagyma (kés lapjával meglapítva)
* egy ág rozmaring
* 1-2 dl száraz fehérbor
* egy marék dió
* 100 g márványsajt
* 1,5 dl tejszín
* egy adag zöld tagliatelle tészta (500 g)
1. A csirkecombot besózzuk, borsozzuk.
2. Kevés olajon mindkét oldalát nagy lángon pirosra sütjük, a fokhagymagerezdek és a rozmaring társaságában. A bort aláöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk a husit.
3. A csirkét tálra szedjük, a fokhagymát és rozmaringágat kidobjuk, majd a visszamaradó húslébe öntjük a tejszínt és belekeverjük a márványsajtdarabkákat. Addig kevergetjük, míg a sajt feloldódik és krémes mártást nem kapunk.
4. Tálaláskor száraz serpenyőben pirított, durvára vágott dióval hintjük meg.
5. A kifőzött tésztával körítve kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-17 07:16:55, péntek
|
|
|
* 2 érett avokádó
* fél citrom leve
* só
* bors
* 5 gerezd fokhagyma
* 25 dkg feta sajt
* 24 dkg koktélparadicsom ( lehet rendes paradicsom is)
* 3-4 evőkanál olívaolaj
* 1 csokor apróra vágott petrezselyem
1. Az avokádót megpucoljuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy megtartsa üde zöldessárga színét.
2. A feta sajtot is felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük, a paradicsomot elnegyedeljük.
3. Egy tálba tesszük a hozzávalókat, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és gondosan összekeverjük.
4. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2008. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
115 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1335
- e Hét: 3234
- e Hónap: 7638
- e Év: 39367
|
|
|