Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Találóak
  2008-10-17 23:39:44, péntek
 
  1. NYELVISMERET

Rabinovics New Yorkban betér egy kóser étterembe, ahol egy kínai szolgálja ki, aki kitűnően beszél jiddisül. Rabinovics megkérdezi a tulajt: hol talált egy jiddisül beszélő kínait.

- Psszt - mondja a tulaj. - A kínai azt hiszi, hogy angolra tanítottam meg...



2. HELYZETFELISMERÉS

Egy zsidó véletlenül odavetődik egy baleset színhelyére, és látván a sebesülteket, megkérdezi:

- A biztosítótól voltak már itt?

- Még nem.

- Akkor csináljatok egy kis helyet nekem is, közétek fekszem...



3. KERETTÖRTÉNET

A kivándorló zsidó egy hatalmas Lenin-képet visz Izraelbe.

- Hát ez meg mi? - kérdezi a szovjet vámos.

- Ez nem ,,mi", hanem ,,ki" ! Ő: Vlagyimir Iljics Lenin!

- Hát ez meg ki? - kérdezik az izraeli vámon.

- Ez nem ,,ki", hanem ,,mi". Ez: egy színarany keret.



4. ERKÖLCSÖK

Találkozik Izsák a barátjával.

- Szia, Izsák ! Először is: Sárával, a feleségeddel háltam tegnap. Másodszor: mit szólsz az előszörhöz?

- Hát, először is: már egy éve nem élek Sárával. Másodszor: Sára vérbajos. Harmadszor: mit szólsz a másodszorhoz..?



5. ÁLOMVŐ

A nemrégiben kikeresztelkedett zsidó hozzáadja lányát egy szintén kikeresztelkedett zsidó fiához. Barátainak így beszél erről:

- Mindig is ilyen vőről álmodtam: szimpatikus keresztény fiú, rendes zsidó családból.



6. MINTAELADÓ

Rabinovics ügynöknek jelentkezik (NB.: nem a KGB-ben, egy kereskedőházban). A kereskedő így próbálja lebeszélni:

- Nálunk az ügyöknek el kell tudni sózni a hűtőszekrényt az eszkimóknak is...

- Az nekem smafu - mondja Rabinovics. - Egyszer én eladtam egy arab sejknek, akinek 347 felesége volt...

- Ja, sejknek könnyű eladni...

- ...igen, mondjuk egy Rolls Royce-ot, azt könnyű. De én fölfújható guminőt adtam el neki !
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kórházi adósságállomány 68 m
  2008-10-17 23:30:47, péntek
 
  A kórházi adósságállomány 68 milliárd forint



Belföld
Év végére megközelítheti a 68 milliárd forintot a hazai 128 kórház adósságállománya - derült ki a Magyar Kórházszövetség, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) által végzett, s az egészségügyi tárca által támogatott felmérésből.


Az EGVE balatonfürdei konferenciáján egyebek között a kórházak adósságállományáról is beszámoltak ma délelőtt, amelyen részt vett Székely Tamás egészségügyi miniszter is. Ám, mivel a felmérés eredményét csak tegnap este kapta meg a tárcavezető, annak értékelését nem várták el tőle a kongresszus részvevői.

A felmérést ismertető Demeter Ildikó, az újpesti kórház gazdasági igazgatója elmondta: a 128 kórház közül 98 válaszolt a kérdőívekre, így a nem válaszolók pénzügyi helyzetét középértéken vették figyelembe. A válaszadók 13 százalékának van csupán megtakarítása, a többiek különféle módon eladósodtak. A bajban lévők 4 százalékánál belső intézkedésekkel orvosolható a baj, 8 százalékuknak külső segítségre van szüksége, a többieknél ágazati beavatkozás szükséges.

A felmérésnél - a kórházak bevétele mellett - figyelembe vették az összes kiadásukat, a fölvett banki hiteleket és a lejárt beszállítói tartozásokat. Ez utóbbinál most a leglényegesebb kérdés: a jelenlegi pénzügyi válság miatt meddig képesek várni számláik kiegyenlítésére, hiszen a gyártók is banki hitelek felvételére kényszerülhetnek, ami vagy nagyon drága lesz a számukra, vagy elzárják a csapot előttük. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Egészségbiztosítási Alap kórházi adósságállománnyal csaknem azonos nagyságrendű megtakarítása az ágazatban marad-e, pedig az egyensúlyba hozná az intézmények gazdálkodását.

Az EGVE tizenötödik kongresszusán újraválasztották az egyesület korábbi vezetőjét, Ari Lajost, aki az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója.

NTE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilt levél dr. Perjési Klára
  2008-10-17 22:57:56, péntek
 
  Nyilt levél dr. Perjési Klára gyulai polgármesternek


2008.10.18.

Tisztelt Polgármester!

Megdöbbenve olvasom a hírt, hogy egy újabb szoborral bövül a hazát árulók csonkaországi szoborerdeje!

Bizonyára Önt is kész tények elé állította a budapesti helytartótanács, közölvén a határozatot, amit különben mint manapság szokás, minden érdekelt és érintett megkérdezése nélkül hoztak. Tulajdonképpen a román-magyar kormányülés résztvevöinek kellene e nyílt levelet megírni, de ettöl eltekintek, hisz ezen személyek nagy többsége enyhén fogalmazva "magyar szót nem ért" és különben is, a közös határozatot már aláírták anélkül, hogy Andrei Saguna ortodox érsek magyarellenes cselekedeteinek egyáltalán utánanéztek volna (a Lisszaboni Szerzödést is így írták alá, olvasatlanul). Nem marad más hátra, mint lehetöleg az Ön és más, jóindulatú polgár lelkiismeretére hatni.

Tudvalevö, hogy Magyarországon még áll a hazát áruló Károlyi Mihály szobra, a hazát kifosztó szovjet hadsereg emlékmüve, Joszif Visszarionovics Sztálin népírtó "generalisszimusz" pedig még mindig Budapest díszpolgára, hogy csak a legismertebbeket említsük. Viszont ugyanebben az országban nem lehet köztéri szobrot állítani a nemzetegyesítö v. nagybányai Horthy Miklósnak avagy csupán magánpénzböl a közelmúlt legnagyobb magyar írójának, gróf czegei Wass Albertnek. Az ereklyés országzászlót sem lehet visszaállítani, hogy egyéb, lerombolt nemzeti kegyhelyünkröl, templomunkról és szobrunkról ne is beszéljünk. Ebben az országban nem lehet Petöfi Sándor szüleit exhumáltatni és DNS-vizsgálattal végre pontot tenni arra a vitára, hogy valóban költöóriásunk hamvait találta-e meg Barguzinban nemzetközi hírü antropológus professzorunk, Kiszely István! Horribile dictu, ezeket a hamvakat idegen országba kellett menteni a mai "Második Tanácsköztársaság" hatalmasságai elöl, nehogy úgy tünjenek el nyomtalanul, mint megannyi, a "Magyar"Tudományos Akadémiára került, a finnugor eredetelméletet megcáfoló történelmi dokumentum.

Sajnos, a magát "magyar kormánynak" nevezö illegitim helytartótanács majd minden határozata és cselekedete nemzet- és magyarellenes, ezen felül pedig megosztja és megtéveszti a társadalmat olyannyira, hogy akadnak olyanok is, akik kereszteket döntögetnek, megrongálják az ereklyés országzászlóra emlékeztetö piramist és Wass Albert szobrát, vagy csupán egyszerüen "vitatott történelmi figurának" nevezvén Horthy Miklóst, aláírásukkal tiltakoznak szegedi szobrának felállítása ellen!

Nem így a román lélek! Ha a román-magyar kormánygyülés "magyar" résztvevöi egy-két pohár "Murfatlar" bor elfogyasztása után (ami különben egy, a török-tatár-bolgár-orosz vegyes lakosságú, 1878-ban annektált Fekete-tenger-parti Dobrudzsa mára szépen románra tisztított területén termö, Tokajból betelepített szölöfajta nedüje) "szobordöntési módszerekröl" érdeklödnek, meglepö nyílt válaszokkal szembesülhettek volna:

Miután a generalisszimusz meghalt, ök nem várták meg az 1956-os népharag szobordöntését, hanem például Brassóban egyik éjszaka szépen bedeszkázták a volt magyar királyi törvényszék (akkortájt pártház) elött álló Sztálin-szobrot és egy nap, egy éjszaka alatt lebontották. Orasul Stalin-ból újra Brasov, azaz Brassó lett. Csupán a Cenkoldalon dacolt még évekig a "Stalin" törpefenyö-felirat az egészséges román nemzeti akarattal és a mellételepített fiatal fenyökkel. De azt is elmesélhették volna, hogy ugyanígy tüntették el egy éjszaka alatt a kolozsvári román opera elött álló hajdani szovjet elmlékmüvet tankostól, katonástól, orosz felíratostól együtt az 1989-90-es fordulat után. Nem tárgyalták a parlamentben, nem akadékoskodtak a "honatyák", hogy vajon mit szól ehhez Moszkva, stb. és nem is népszavaztak... A lényeg: mi a román nemzeti érdek? Ebben egyek voltak mindig, pártállástól, vallástól függetlenül.

Mi volt tehát 1948/49-ben a nemzeti érdek? A Magyar Állam gyengítése és a magyar lakosság gyilkolása! Mi volt a nemzeti érdek 1914-ben? A semlegesség! Mi volt 1916-ban? Erdély lerohanása! Mi volt a nemzeti érdek a két világháború között? A nemzetiségek beolvasztása! Mi volt a nemzeti érdek 1941-ben? A németek oldalán visszaszerezni Besszarábiát, Bukovinát, söt Transznisztriát az oroszoktól! Mi volt a nemzeti érdek 1944-ben? Visszaszerezni Észak-Erdélyt, tehát a román király vezetésével letartóztatják Antonescu-t és az oroszok mellé állnak! Mi a kényszerü nemzeti érdek 1946/47-ben? Népidemokrácia, tehát kivégzik Antonescu-t, megpuccsolják a királyt, akit szépen elküldnek értékeivel megrakott vonatával egyetemben nyugatra! Nem volt már rájuk szükség! Mi a kényszerü nemzeti érdek az 50-es évek elején? Szovjet példára létrehozni a Magyar Autonóm Tartományt! Mi a nemzeti éredek 1956 után? Tovább gyengíteni a magyarságot - tehát összevonják a román és magyar iskolákat, egyetemeket (hadd keveredjenek a fiatalok...), megszüntetik a magyar iskolákat Moldvában, az autonóm tartományból immár Maros-Magyar Autonóm Tartomány lesz kiegészítve romántöbbségü vidékekkel (mint pl. Segesvár és környéke), majd a megyésítés ürügyén ezt is megszüntetik. Mi a nemzeti érdek 1989 telén? Ceausescu likvidálása és a rendszer átöltöztetése "demokrata köntösbe"! Mi a nemzeti érdek ezután? Nyugat felé jó fiut játszani! Mindent megígérnek, de csak a legszükségesebbet teljesítik! Különálló Bolyai egyetem nem, de lesz Schiller-Petöfi multikulturális egyetem, amiröl persze mára már mindenki megfeledkezett! Mindent megígérnek, hogy a balga "magyar" lépre menjen és alapszerzödésben biztosítsa továbbra is Erdély megtartását! Jöhet a volt román király hercegnöstöl együtt, a Pelisor vadászkastélyt s egyebeket visszakapja. Jöhetnek az egykor kiárúsított szászok, hisz manapság már kétnyelvü helységfeliratokban gyönyörködhetnek Nagyszeben és Brassó között, amiröl annakidején nem is álmodhattak - igaz, most már egy fia német sem lakik e falvakban.

Tovább nem érdemes sorolni és ismételni, de egy holtbiztos: tölük lehetne tanulni nemzetféltést és közös cselekvést! Persze, ehhez akarat is kellene, ami, sajnos, hiányzik a kék rongyokba öltözött Budapesten! Ezzel ellentétben több, mint valószínü, Bukarest csupán a kék lepedöt terítette magára, amit annál könnyebben le lehet dobni, ha majd a "nemzeti érdek" megkívánja!

Nó, de ne kalandozzunk nagyon el, nézzük meg, mit is csinált ez az Andrei Saguna?

1848 öszéig kiváró politikát folytat, majd azután Peströl visszamegy Erdélybe. Ezidötájt veti az ellenforradalom katonai kormányzat alá Erdélyt Puchner által és adják ki a román vezetök a jelszót: "kiírtása azon ellenségnek, aki árthat". Saguna megtagadja a magyar államférfiak kérését egy békéltetö körlevél közzétételére és híveit a császári parancs követésére szólítja fel! A népfelkelés irányításával megbízott román Komité, aminek Saguna is tagja, az "istentelen pogányok" , értsd magyarok ellen szólít harcra. Ezáltal elindul az a példátlan öldöklés, aminek eredménye többek között a Nyugati Érchegység magyarságának a kiírtása. Puchner megbízásából a Havasalföldön állomásozó orosz megszálló csapatokhoz utazik 1849 januárjában Gottfried Müller tanárral, George Bica kereskedövel és egy brassói szász szenátorral és ott a román és szász nemzet nevében oltalmat kér és behívja Erdélybe a cári sereget, miközben a román parasztok öldösik a magyarokat! Utána Bécsbe és Olmützbe megy, ahol emigráns társaival egyetemben kérvények egész sorával fordul az uralkodóhoz és a bécsi kormányhoz, kérvén a románok "önálló nemzetté" való egyesítését és román nemzeti közigazgatást. A szabadságharc bukása után, miközben az aradi tizenhárom tábornokot, valamint csupán Erdélyböl kb. 72 honvédtisztet és 25 polgári személyt ítélnek halálra és végeznek ki, Saguna ünnepi külsöségek között veszi át a legmagasabb császári kitüntetéseket Franz Salmen szász comes-szel egyetemben, majd 1852-ben bárói rangot is kap. Az 1861. február 11-én kezdödö gyulafehérvári konferencián ültek össze elöször Erdélyben a magyar, szász és román politikusok többek között az unió és a 48-as választótörvény ügyében. Az egyetlen uniópárti románt ekkor Saguna hazaküldi, hogy részükröl egységes legyen a szavazás. 1863 május elején a román nemzeti követeléseket tartalmazó folyamodványt és a császárhoz intézett köszönö felíratot a Saguna vezette küldöttség viszi Bécsbe, ahol Bécs város vezetése és a miniszterek jóindulatú fogadtatásban részesítik. 1865 november 19-én a kolozsvári uniós országgyülés 166 szavazattal (köztük 4 román és 6 szász) 55 ellenében (29 román és 26 szász) elfogadja a magyar indítványt, persze Saguna ekkor is ellenzi ezt és külön román kisebbségi állásfoglalást csatoltat a dokumentumhoz.

Ezek ismertebb magyarellenes cselekedetei, de ne feledjük a legfontosabbat: papok százait tanítja, neveli és irányítja a román honfoglalás érdekében Erdélyben, hisz az ortodox papok mondták nap mint nap a román tömegeknek, mit kell cselekedniük és mikor.

Közéleti tevékenysége is a románság magyarországi térhódítását szolgálja. Személyesen hozza le Bécsböl a brassói román gimnázium építését engedélyezö legmagasabb jóváhagyást, amit azzal ért el, hogy vállalta, egyháza10 éven keresztül biztosítani fogja 6 tanár teljes fizetését! Miután ez a tíz év is eltelt, a két román fejedelemség vezetö köreitöl ígényel és kap 500-500 arany évi támogatást, elutasítva a magyar kormány anyagi támogatását, hisz ez esetben a budapesti tanügyminiszter beleszólhatott volna a tanárok kinevezésébe! Saguna 1852. szeptember 17-én rakja le a gimnázium alapkövét. Ioan Popazu esperes utasítására, aki a jövöre is gondolt, az építész, Stefan Emilian-Kertész jóval nagyobb épületet tervezett az akkor szükségesnél. Így válik ezen intézmény a dél-erdélyi románság szellemi központjává, lévén ma is Brassó egyik legjobb oktatási intézménye, ami büszkén viseli homlokzatán alapítója nevét: "Colegiul Andrei Saguna". Üres építési telket csupán a várfalon kívül találtak, ezért az intézmény ma is farkasszemet nézve áll az egykori vártoronnyal, az úgynevezett Katalin-kapuval szemben.

Nó, de nézzük csak meg, kik és kiknek a gyerekei illetve utódai jártak ebbe az oktatási intézménybe? A szász belvárostól északra levö városrészt magyarok lakták, a déli, hegyes peremterületet ("Bolgárszeg") pedig az ortodox bolgár-görög betelepülö kereskedök elrománosodott és románokkal összeolvadt utódai. Tudvalevö, hogy Brassó a Barcaság központja, a körülötte fekvö magyar falvak (Hétfalu, azaz: Bácsfalu, Türkös, Csernátfalu, Hosszúfalu, Pürkerec, Zajzon és Tatrang; valamint Barcaújfalu, Krizba és Apáca - Apáczai Csere János szülöfaluja) pedig a város alattvalói voltak, evangélikus hitü lakóit pedig barcasági csángóknak hívják. Tehát kiknek a fiai tanultak ebben a gimnáziumban? Idézzük hát az 1848 december 23-i események egy részét Borcsa Mihály tanító (1824-1913) feljegyzéseiböl:

"Úgy történt, hogy az ellenségeskedések megkezdésével a szászok és románok, legalábbis egy részük, az osztrákok oldalára pártoltak. A hétfalusi románok, kik elég nagy számban voltak egy darabig csendesen viselkedtek, várván, hogy merre döl el a harc. Közben azonban többek jöttek át az Ókirályságból, s a papok ( !! ) és tanítók uszítani kezdték a népet, hogy itt az ideje a magyar rablánc lerázásának, s a nagy román eszmék megvalósításának. Sokan fel is ültek nekik, s így megtörtént, hogy eröszakoskodások, túlkapások fordultak elö. Közben a háromszékiek, hírül vévén az eseményeket, Sárosi néhány huszárral átrándult Hétfaluba, s pár románt, akire panasz volt, felhúzatott, s ismét visszament oda, ahonnan jött. Bár ne tette volna, mert ez a végsökig felböszítette a román lakosságot, s emlegetni kezdték, hogy írmagul sem hagynak egyetlen magyart sem.(.....) Valóban így is történt. Karácsony szombatján (ekkor éri el a falut a Fogaras-Szunyogszék-Feketehalom-Brassó útvonalon haladó román népfelkelö sereg) hirtelen rettenetes ordítás rázkodtatta meg a levegöt, a Deresztye felöl hatalmas sereg román rontott a védtelen csángókra. Elmenekülni alig jutott ideje egy néhánynak, s aki tudott, kerteken, mezökön keresztül rohant a hegyek és Malomdombok közé, a Köhavas rengetegeibe, hogy bár életüket megmenthessék. De sokuknak ez nem sikerült, s mintegy 50 magyar esett a dühöngés áldozatául az egész Hétfalu területéröl, köztük a derék Szász György hosszúfalusi lelkész is, kit az otthonában szúrtak le..."

Íme a decemberi események, illetve a "véres karácsony-szombat" egy-két áldozatának sorsa a korabeli feljegyzések alapján:

Bácsfaluban:
1. Jakab János falnagy, 59 éves. Ágyában betegen fekve lövetett meg.
9. Vereske János, 40 éves. A házból kihúzták a mostani állami iskolatelek elé és lelötték, dacára annak, hogy felesége 30 forintot adott váltságul.
14. Ifj. Benedek András, 19 éves. Szekéren menekült, de a Tiszás erdö alatt a szembe jövö száguldó román lovasok agyonlötték.

Türkösben:
21. Ifj. Szász György István, 17 éves.
28. Buda András, 75 éves.
Eröszakos halállal, mindkettöt lelkész nélkül temettettek el.

Hosszúfaluban:
34. Tiszteletes Szász György, ág. Evang. Lelkész, 77 éves. Eröszakos meggyilkoltatás által 1848. december hó 14-én. Szájhagyomány szerint egy öntött vaskályhát izzóra hevítvén, arra tették, míg kiadta lelkét, pénzt nem adhatván. (Valószínüleg e gyilkosokat köti fel Sárosi a huszárjaival).

Tatrangon:
46. Csere Péter, 46 éves, a malom árkába folytották.

Eddig az idézetek. Ezeknek a népírtó gyilkosoknak fiai és unokái tanultak az Andrei Saguna érsek által alapított gimnáziumban. Az általa taníttatott, nevelt és irányított ortodox papok, illetve a Román Komité, aminek ö is tagja volt, buzdította a román népet a magyarok kiírtására. Ö és cinkostársai érvénytelenítik egyoldaluan, a magyar nép megkérdezése nélkül román részröl a III. Balázsfalvi népgyülésen a Kolozsváron mindhárom nemzet által elfogadott uniót Erdéllyel és mondják ki az osztrák alkotmány kiterjesztését Erdélyre.

Ennek az érseknek kezéhez közvetetten magyar vér tapad!

Ezért tisztelettel kérem, gondolja meg, hogy kézbeveszi-e az alapköletétel végett a kömüveskanalat!

2008. október 17-én. v. szárazajtai Bakó Árpád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis magyar gyurcsányológia
  2008-10-17 22:52:43, péntek
 
  Kis magyar gyurcsányológia
Humor

2008.10.09.

Honnan veszi Gyurcsány a programját?
- A Himnuszból: Jókedv el, bőség el.

- Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
- Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
- Grósz Károly: Aki velünk van, az is ellenünk van.
- Gyurcsány Ferenc: Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.

A legfrissebb hírek szerint a NASA állítólag már bejelentkezett, hogy megvásárolja Gyurcsány Ferenc arcát borító bőrszerű anyag szabadalmát. Azt mondják, hogy az űrsiklók hővédő kerámiapajzsa ehhez képest egy nejlonzacskó.

A Gyurcsány csomag nem is hülyeség! Persze attól függ, hogy kinek a szájából ...
Mert például, ha egy börtönőr mondja a Csillagban:
- GYURCSÁÁÁNY....... CSOOMAAAG! - akkor az nem is hangzik rosszul!

Két kisnyugdíjas beszélget:
- Én a Norbi módszerrel semmire nem mentem, a Gyurcsány módszerrel viszont szeptember óta hat kilót fogytam.

Két ember beszélget:
- Te ez a Gyurcsány mekkora színész!
- Igen, én is szeretném minél több darabban látni!



http://fusz.hu/node/9326
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogászok a trónszékben
  2008-10-17 22:48:33, péntek
 
  Jogászok a trónszékben


2008.10.15.

Kínosan közeledik az 1956-os forradalom újabb évfordulója, a tisztességes emlékezést azonban folyamatosan zavarja az a szellemi és fizikai erőszak, ami már az 50. évfordulót is meggyalázta.

Az 1956-ban, majd a jelenlegi miniszterelnök által 2006-ban ismételten bevallott hazugságláncolat töretlen, írott és íratlan háttéralkuk határozzák meg az ország sorsát. Az utóbbinak egy újabb láncszeméről, a sokat idézett ,,jogállam" vezetőinek, az állami, a tudományos és az egyházi élet főméltóságainak nemzetellenes összefogásáról szól e cikk.

A címbeli megjelölésből elsőnek a legfőbb közjogi méltóságokra lehet gondolni, lévén a korábbi és a jelenlegi köztársasági elnök is jogász. Sólyom László egyúttal alkotmányjogász is, akinek épp ez alapján kellene tudni és érezni, hogy Magyarországon máig az 1949-es sztálinista alkotmány van érvényben. Ezt azonban ő és az általa nemrég kinevezett új alkotmánybírósági elnök is nemcsak elfogadja, de nyilvánosan is megerősítette. E tényből köztudott, hogy milyen rendszernek a jogfolytonosságáról van szó, ami egyúttal 1956 követeléseinek időszerűségét is jelenti.

Kevéssé ismert, hogy nemcsak az állam, de a legnagyobb hazai történelmi egyház élén is jogász áll, Erdő Péter egyházjogász. Tudományos karrierje azonban megkérdőjelezhető akkor is, ha ezért még Magyar Tudományos Akadémiai tagság is járt. Erdő Péter 2007-ben lett ezen intézmény levelező tagja, munkássága hivatalosan 433 közleményre épül. A tudomány világát ismerve, joggal feltehető a kérdés, hogy van-e értéke e nagyszámú közlésnek, párosul-e ez hitbéli erősséggel, avagy mint sok más esetben politikai alapon történt a tudomány lovagjainak kiválasztása. Azért is érdemes átnézni Erdő Péter egyházjogi működését, mert hamar kiderül, hogy távolról sincs 433 tudományos közleménye. E listában olyan adatok is szerepelnek, melyek nem nevezhetők tudományos értéknek. Így kerülhettek a közlemények jegyzékébe szócikkek a Magyar Katolikus Lexikonból, könyvekről írt recenziók, tudományos üléseken elhangzott bevezetők, üdvözlések, sőt évfordulós köszöntések is. Olyan hazugságok ezek, melyekért bárkitől megtagadható már a tudományos fokozat megadása is.

Aki azonban a számok nyelvén jobban ért, annak álljon itt bizonyságul: a 433 cikkből mindössze 133 szerepel az idézettek között. Valódi tudományos érték esetén ez az arány fordítva szokott lenni: 100 cikk, amelyet akár több ezren idéznek. Akinek pedig tudományos fokozata van, abból akár akadémiai tag is lehet, megfelelő ajánlók esetén. Ez történt Erdő Péterrel, akinek tagságát Glatz Ferenc és Orosz István, két ismert, ,,kipróbált" kommunista történész javasolta. Így született meg a közelmúltban a katolicizmus és kommunizmus legmagasabb szintű hazai kézfogása. Erdő Péter a kommunista kézből kapott kitüntetés elfogadásával nemcsak egyházát, de 1956-os áldozatvállaló bíboros elődjét, Mindszenty emlékét is meggyalázta.

Ha az árulásnak vannak fokozatai, mindenképp a hazaárulás a felsőfok. Bár a hazaárulózás ma közhelynek hat, Erdő Péter esetében azonban valószínűleg ez az első ilyen közlés. Erdő Pétertől Glatz Ferencen át egészen Gyurcsányig vezet e sor. Legutóbbi hír szerint Pálinkás József, Vízi E. Szilveszter és Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia jelenlegi és korábbi elnökei is elfogadták a meghívást arra a ,,nemzeti" csúcstalálkozóra, amelyet a miniszterelnök kezdeményezett. Glatz a híd a bíboros érsek és a szocialista miniszterelnök között. Erősebb idegzetűek számára e gondolatmenetnek folytatása is következik, melyből 1956, 1989 és a mai magyar valóság újraértelmezhető. Lesz-e alkalom arra, hogy a közelgő októberi évfordulón e gondolatok alapján bárki nyilvánosan szóljon?

Dr. Nagy Attila,
orvos, közíró, Debrecen
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
amikor a teli has a szegénység
  2008-10-17 22:46:28, péntek
 
  MSZP -s kongresszus a válságról

..amikor a teli has a szegénységről vitázik
Skodacsek András jegyzete

Összeültek a nagyokosok "odafenn". Beültek a páncélozott BMW-jükbe, a sofőr elvitte őket a kongresszusra, majd odabenn megvitatták a válságot, s ezelatt csemegéztek kicsit a menüből: borjúérmék sült libamájjal, mézel almával, grillezett halfilé vajmártásban, roston sült sertésérmék rókagombamártással, juhtúrós tészta, bélelt jércemellel, snidlinges mártással, Cézár-saláta lazacrózsákkal, borjúkaraj napon szárított paradicsomkéreggel....stb.stb.
Tehát ilyen körülmények között megvitatták a bérek, a nyugdíjak befagyasztását.

Kedves olvasó! Önnek még nem nyílt ki a bicska a zsebében?

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kísérlet: mit bírunk még szó n
  2008-10-17 22:40:41, péntek
 
  Kísérlet: mit bírunk még szó nélkül


Míg ki tudja, mi lehet az: megmentendő ,,celebekről" ,,tudósít" a kereskedelmi tévé, és ,,sikeres" válasz esetére (érdemtelen) nyeremény kilátásba helyezésével ,,csúnyán nézett-e Bea Kiára?" kérdéseket tesz fel a folyamatos kábítás alatt gyanútlanul vegetáló átlagnéző számára, aki, ha nem a tévékre figyelne, hanem valódi hírforrásokra, akár valóban fontos hírekről is értesülhetne, kíváncsiságom büntetéseként - hiteles forrásokból - megdöbbentő, újabb, nemzetkifosztást előkészítő népbolondítás előjeleit kellett megismernem.

Kísérletet teszek arra, hogy összefoglaljam, mitől kell a legújabban félnünk, és hogy sejthetően miért.

Az MSZP honlapjáról meghallgathatja bárki, hogy a párt 2008. október 11-i, rendkívüli kongresszusa összes előadója azzal riogatta hallgatóságát, ki-ki a saját megfogalmazásában, hogy ,,nagy bajban van az ország, össze kell fogni, most nem lehet pártokra szakadva szétfelé szavazni a parlamentben!"

A Magyar Nemzetstratégia című tanulmány kiadását karácsonyra kitűző Magyar Konzervatív Alapítvány ,,Szárszó" konferenciáján ugyanabban az időben - egy feszültségenyhítés céljából elhangzott ,,Minket ne tessenek ijesztgetni! Minket nem lehet megfélemlíteni! Mi így is állandó rettegésben élünk!" sötét tréfa mellett a készülő könyv egyik előadója döbbenetes párhuzamra hívta fel a hallgatóság figyelmét. (Nem tudok róla, hogy a ,,közszolgálati média" közölt volna bármit a konferenciából, főleg ebből az előadásból!)

A Kádár-rendszer agóniája idején, miután a hatvanas évek végén az elvtársak előkészítették a nyugati ,,gazdikhoz" való közvetlen átállást, (merthogy közvetve, Moszkván keresztül - mint utólag megtudhattuk - nekik korábban is ugyanők diktáltak!) '82-ben pedig az IMF-nek titokban ténylegesen átadták a hatalmat, - a nyolcvanas évek végén lehetett hasonlóan vészjósló nyüzsgést tapasztalni. Az elvtársak akkor is egy asztalhoz ültettek mindenkit, aki velük, vagy velük szemben politizált, ,,hogy közös megegyezéssel oldják meg az ország nehéz helyzetét". Ennek eredménye lett az azóta ,,rózsadombi paktum" néven híressé vált, hivatalosan mindeddig elhallgatott, de tapasztalhatóan érvényesült megállapodás, amely a máig tartó két évtizedre is meghosszabbította az elvtársak gazdasági és politikai hatalmát, ,,a paktum" aláíratásával azonban felelőssé tettek ezért olyanokat is, akik valójában nem tartoztak közéjük, de a paktum - későbbi megbánás esetére is - kötelezte őket a az elvtársak önző, nemzetellenes akaratának teljesítésére.

Most tehát a következő ,,rózsadombi paktum" előkészítését sejthetjük.

Mi lehet most a tartalma? A szovjet csapatok már kimentek, a honvédségünk megszűnt, a helyükbe lépő, a haza által fizetett zsoldosokat (gyilkosságipari szakmunkásokat) Afganisztánba, Irakba küldik ,,önkéntes" véráldozatnak. Az elvtársak annak idején államosítással szerezték meg a nemzet közösségi és magánvagyonát, az állami vagyon privatizációja révén pedig ugyanők tovább tollasodtak minden elképzelhető mértéken felül, minden ,,szentnek" tartott eszközzel megkaparintván - vagy csak választási eredményként kimutatván - az aktív választók relatív többségének támogatását. Az MDF-kormány idején - mindössze feles törvénnyel - a parlamenttől ,,függetlenítették" a Magyar Nemzeti Bankot, vagyis, ha a bank hasznot produkált, azt zsebre is vághatta, ha vesztesége volt, azt a parlament köteles volt pótolni az adófizetők pénzéből. Hiszen ,,a bankok működését az államnak kell biztosítania, s ha a bank bajban van, az államnak meg kell segítenie, hogy tovább működhessen". (Nem ismerősek ezek a gondolatok - az elmúlt napokból?) Az MNB új ,,főnöke" az EU központi bankja lett, már az EU-csatlakozás előtt, de az EU bankjának is van ,,főnöke": az Amerikában sejthető banktulajdonosi csoport. A Magyar Állam tehát 1992 óta - önmagát korlátozza! - nem bocsáthat ki magyar állami pénzt, ami a magyar gazdaság haladásának sima ,,országútja" lehetne, hanem külföldről kér kölcsönt, amire tetemes és kamatos kamatot kell fizetnie. Az államadósság ezért is csak egyre nő.

Silvio Gesell szerint a bankok csak akkor adnak szívesen hitelt, ha uzsorának ugyan nem nevezett, de uzsora mértékű kamatot szedhetnek érte. Hallhattuk a minap, hogy 1 %-ra zsugorodott a kamat, bajban vannak a bankok. Minden ,,gazdasági válság" alapja az, hogy a bankoknak ilyen kamatra már nincs kedvük hitelt adni. Azt mondják: ,,nincs pénzük". (Pedig nem is igen volt, mert pl. Magyarországon minden 1 millió banki pénz-alapra akár 20 millió hitel kiadásáról határozhatnak, vagyis hússzor annyit adhatnak kölcsön, mint amennyi pénzük volt, és így hússzor annyit követelhetnek (ugye, érthető, hogy azt mégsem írhatom: ,,vissza"!) a kamatokkal megtetézve, mint amennyi pénzük volt.) A lényeg az, hogy a bankok már mindent megtettek azért, hogy a hasznuk szaporodjon, már mindenféle módon kínálgatták a hiteleiket (ez az abszolút szárazság esete: amikor a fák futnak a kutyák után!), vagyis, a kamatot le kellett csökkenteniük 1-2 %-ra, csakhogy még hitelfelvevőre találjanak, de így a megszokott hasznuk lecsökkent, - végül leállnak a hitel-szolgáltatással. ,,Segítsen az állam", és fizessenek a hitelfelvevők sokkal nagyobb kamatot, mert a bankok csak akkor hajlandók újra - pénzt ,,csinálni" a saját hasznukra.

Ez az abszurd helyzet állt elő ismét (a kamatos-kamatos pénzrendszer, s főként a kapitalista világ történetében nem először).

Ezt az abszurd helyzetet igyekszik meglovagolni a hazánkban erkölcsileg már sokszorosan megbukott, minden szavahihetőségét rég elvesztett párt, a parlamenti ellenzéket is riogatva, és fenyegetőzve, hogy hazaáruló az, aki most, a haza bajában nem áll melléjük, és nem kész egy (újabb) ,,nemzeti összefogásra".

De mégis: mi lehet az előkészületben lévő, új paktum tartalma?

Az ország függetlenségét egyre inkább feladták már: a nemzeti sorskérdésekben a ,,magyar" parlament egyhangúan nemzetellenesen ,,szokott" szavazni. Nincs honvédség, - nincs magyar pénz, - nincs már nemzeti vagyon, - felszámolták a magyar ipart, - a mezőgazdaságban szinte több az öngyilkos gazda, mint az egyelőre még sikeres, - a magyar föld, a Magyar Állam létalapja is biztos végveszélyben van (még a Fidesz miniszterelnöke írta alá, hogy a magyar anyaföld is ,,szabadon áramoltatható tőke"!), - a falvak haldokolnak iskolák, posták, vasúti szárnyvonalak nélkül, - nincs már hagyományosan alapos és sikeres magyar oktatás, - a magyar egészségügy egyik utolsó ,,végvára", Eger, még küzd ugyan (imádkozzunk értük!), - de ugyan mit lehet még ártani ennek az országnak?!

Félek leírni, amitől még igazán tartanunk kell. A minapi ,,Szárszó" Konferencia előadója szerint úgy sejthető, hogy a parlament kezéből most akarják kivenni a költségvetés megalkotását. Létrehoznának valamiféle költségvetési hivatalt, egy szakértőinek mondott kis csoportot, mert lám, az egész országgyűlés ,,nem volt képes" jó költségvetést csinálni, amit pedig a kormány dolga előterjeszteni, de az ellenzék nem akarja elfogadni. ,,Vegyük hát ki a kezükből! Majd a szakértői csoport megcsinálja, és a parlament abba többé ne szóljon bele!"

Ez a gyarmatosításunk betetőzése lenne. Már csak a forint mint magyar pénz megszüntetése lehet hátra, hogy a hullámok összecsapódjanak a fejünk felett, - mert egyébként az euró is itt van már. Hiszen az államnak - jó esetben - miféle eszközei, lehetőségei vannak az állampolgárai számára kedvező döntéseket hozni? A költségvetésben elhatározza, mire mennyi pénzt kíván költeni. Dönthetne arról is, hogy az óriási mértékű államadósság felfüggesztését kéri - legalább egy időre - a hitelező külföldi pénztulajdonosoktól, hogy gazdasági téren összeszedhesse magát. De az egész parlamentünk egységes abban, hogy ezt még csak fel sem veti. Dönthetne arról is, hogy visszaveszi a Magyar Nemzeti Bank felügyeletét, és annyi állami tulajdonú pénzt bocsát ki, amennyire a magyar gazdaságnak szüksége van a zavartalan működésre, - de a parlamentünk ebben is egységes: nincs ilyen javaslat előterjesztve. Pontosabban: pár napja a magyarországi kormányfő a külföldi bankok feletti ellenőrzést javasolja - külföldieknek. Arról egy szót sem hallottam, hogy ezt itthon is meg kéne tenni.

Ha a bankok ,,hiányzó" pénzét (pénzhasznát!) az államok ,,kötelessége" pótolni, - mert világszerte ezt sulykolják, - úgy vélem, egyszerűbb lenne az államoknak a saját területükön működő legfontosabb bankot állami tulajdonba venni, ,,vásárolni", és folyamatos felügyeletet gyakorolni felette, hogy az állam és az állampolgárok érdekében baj ne legyen velük.

Ha a csődbe menni képes magánnyugdíjpénztárak nyugdíj nélkül, cserben hagyott ,,áldozatait" az állam köteles kárpótolni, - mert ez ugyan ki mástól lenne várható?! - úgy vélem, egyszerűbb lenne az államoknak a saját területükön működő állami nyugdíjpénztárat megtartani, vagy ha valahol már felszámolták, újraalapítani, és folyamatos felügyeletet gyakorolni felette, hogy az állam és az állampolgárok érdekében baj ne legyen vele. Hasonlóan az egészségüggyel, az oktatásüggyel, a honvédelemmel, a rendvédelemmel, stb. Mindennel, amiben végső soron az állam felel azért, hogy az állampolgárait megvédje, megmentse, életüket, megélhetésüket, testi-lelki fejlődésüket biztosítsa. Nem a parlamentbe való egyetlen képviselő sem, aki nem így gondolkodik, mert az államot öncélúnak, csak lakosságfejő gépnek tekinti.

Legyünk tehát résen, mert a magyarországi kormány által 2008. október 18-ra kitűzött, ,,nemzeti egységmegteremtő" tanácskozás is kísérlet lehet arra, mit bír még el a magyar nemzet, és a legrosszabb esetben betetőzheti a már igen nagy mértékben megvalósított gyarmatosításunkat!

...Hogy Magyarország egyszer újra magyar ország lehessen...!

KSM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordmeleg ősz az Északi-sar
  2008-10-17 22:35:21, péntek
 
 
Rekordmeleg ősz az Északi-sarkon

A változó klíma felforgatja a térség ökológiai rendszerét.

Az idei a legmelegebb ősz az Északi-sarkon a rendszeres mérések kezdete óta, és példátlan mértékben emelkedik a tengervíz szintje a térségben, ahol a kutatók szerint pontosan megfigyelhető a klímaváltozás öngerjesztő hatása. A sarkvidéki hőmérséklet öt Celsius fokkal magasabb, mint a sokéves őszi átlag. A melegedés oka egyebek között a tengeri jég olvadása; minél kevesebb a jég, annál erősebb a napsugárzás hatása, mert a sugarak nem verődnek vissza a jégről, hanem melegítik a levegőt és a tengervizet, így pedig még több jég tűnik el.

Tavaly minden korábbinál több tengeri és szárazföldi jég olvadt el a sarkvidéken. A térség legnagyobb szárazföldjén, Grönlandon 101 köbkilométernyi. Az olvadás miatt csökken a tengervíz sótartalma és emelkedik a vízszint. Az utóbbi 12 hónap során negyed centimétert, ami ugyancsak példátlan - állapította meg a sarkvidék állapotát harmadik éve monitorozó 46 tagú nemzetközi kutatócsoport, amely pénteken tette közzé beszámolóját. Az Artic Record Card című kutatási jelentés szerint a jégolvadás üteme idén némileg alábbhagy, de még így is 34 százalékkal kisebb tengerfelületet borít jég, mint az 1979 és 2000 közötti évek átlagában.

A változó klíma felforgatja a térség ökológiai rendszerét. A zsugorodó élettér miatt kisebbek lesznek a rénszarvascsordák, egyes területeken már alig élnek jegesmedvék, a vadludak viszont elszaporodnak, ahogy egyre nagyobb területet foglalnak el a bokrok és a cserjék is az örök jég birodalmából. A tengeri emlősök helyzetéről vegyes kép bontakozik ki, vannak például hanyatló egyedszámú bálnafajok, más fajok populációja ellenben növekszik.

Az egyik legriasztóbb folyamat csak most kezd kibontakozni. A jelentés szerint a tengerfenékről nagy mennyiségben tör fel a jég fogságából kiszabaduló metán, amelynek üvegházhatása gázhalmazállapotban hússzor erősebb, mint a szén-dioxidé. "A számos tényező együttes hatására beinduló dominóeffektus sokkal jobban tanulmányozható, mint más régiókban" - mondta James Overland, az amerikai oceanográfiai és atmoszférakutató intézet (NOAA) kutatója. "Ez egy érzékeny rendszer, amely viszonylag gyorsan és drámai módon reagál a változó körülményekre. Még mindig nem értjük teljesen, de szorgalmasan dolgozunk, hogy megfejtsük a titkait." (hirado.hu)

http://www.mediatica.ro/hirek/szines/34989/rekordmeleg-osz-az-eszaki-sarkon.html
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Miért fontos, hogy anyanyelvi
  2008-10-17 22:32:21, péntek
 
  Miért fontos, hogy anyanyelvi oktatást kapjanak gyermekeink óvodától az egyetemig itt a Felvidéken!

Régóta foglalkoztat ez a kérdés, mint gyakorló szülőt. Ezért, ha gyermekeimmel foglalkozom, még inkább meg vagyok róla győződve arról, hogy az anyanyelv pontos ismeretét és gyakorlását az óvodában kell megkezdeni. Mert a nyelvismeretet a pici gyermek szinte az anyatejjel szívja magába, de a magyar nyelv helyes és szakszerű használatát csak pedagógus segítségével lehet tökéletesen elsajátítani.


Hisz abban mindnyájan egyetértünk, hogy a házat nem a kéménynél kezdjük, hanem a jól megásott fundamentomnál. Ez az alap pedig gyermekeink szakszerű nyelvtanulásánál az óvoda! Meg vagyok arról is győződve, hogy minden gyermek általános testi és szellemi fejlődését nagyban elősegíti, hogy anyanyelvén tanulja a szellemi ismereteket. Számtalanszor előfordult nálunk itt Rimaszombatban is, hogy nemcsak identitászavart, hanem általános pszichikai törést okozott gyermekeknek, hogy magyarként miért kellet szlovákul beszélnie az óvodában. Ráadásul arra sem lehet hivatkozni, hogy a magyar nyelvű oktatás nem megfelelő minőségű. Ennek ellenére, hogy különösen az utolsó nyolc évben egyre nagyobb a hiányérzetem, hová tűnik az önálló és szakszerű magyar oktatás? Egyrészt a szülőkön is egyre nagyobb a nyomás, hogy gyermekeiket szlovákosítsák, másrészt, folyamatosan csökken a gyermekek minőségi oktatásához szükséges anyagi forrás is. Ezek a cselekedetek pedig tudatosak, hogy a teljes nyelvi asszimilációra kényszerítsék ?a homogén Szlovák Állam" testében ?idegenként" szereplő magyarságot. Ezek a nemzetiszocialista gyökerekre visszavezethető cselekedetek, amit főleg Slota és bandája sugall, teljesen ellentétes annak a Szlovákiának az eszmeiségével, ami az Európai Unió teljes jogú tagja.
A szlovákiai magyar politikusok azonban mintha az anyaországbeli tettestársaik tükörképei lennének, hallgatnak! Csak az a kérdés miért? Megegyeztek erről valakikkel? Miért ez a hallgatás, beletörődés?
Ugyanis ha a jelenlegi állapotok folytatódnak, és nemhogy új magyar óvodák nyílnának gyermekeinknek, hanem a régieket is bezárják, akkor borítékolható, hogy tíz éven belül magyar alapiskoláink sem lesznek!
Fontos tehát, hogy a magyar szülők teljes mellszélességgel álljanak ki a magyar nyelvű önálló óvoda mellett. Mivel az Európai Unió kifejezetten támogatja a nemzeti létet és ennek oktatását, rá kellene tehát jönni arra, hogy amit ma követelünk az nem adomány, hanem jog. Kérlek benneteket magyar Édesanyák és Édesapák, hogy követeljétek mindenhol az önálló magyar óvodai oktatást. Mert ez alapozza meg gyermekeiteknek a további utat az általánostól az egyetemig, még pedig magyarul. Ha nem ezt cselekszitek, hanem mint ?idegen" nyelvet tanulja gyermeketek a magyart, örökre elvesztitek szívüket nem csak a magyarságtól, hanem magatoktól is.

Házik Zoltán

--
Házik Zoltán
Kárpáti Harsona alapítója, főszerkesztő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénz, mint adósság
  2008-10-17 22:23:22, péntek
 
  A pénz, mint adósság

Ideje: Október 08, szerda, 12:39:40

Szerző:Zapverho




A jelenlegi, régi energiás bankrendszer rövid bemutatója



A jelenlegi pénzügyi káoszt a bankrendszerben figyelve kis történelmi érdekeltséggel rendelkező olvasó bizony megalapozott gyanúval gondolkozik el azon, vajon láttunk e már hasonlót modern gazdaságunk történelme során?

Igen, jól tippel az, aki a jelenlegi ,,válságot" összefüggésbe hozza a hírhedt 1929-es pénzügyi és gazdasági káosszal. Ha betekintést szeretnénk nyerni jelenkorunk elképesztően frusztráló pénzügyi rendszerébe - nem kell megijedni, közgazdasági ismeretek nem, mindössze egy kis józan ész és némi idő szükséges ahhoz, hogy az alább következőkön eltöprengve megforduljon a fejünkben: vajon honnan is származik, és mi is tulajdonképpen a pénz?



Honnan is származik tehát a pénz? A kérdés hallatán, - ha egyáltalán elgondolkodunk rajta a legtöbb embernek a filmekből jól ismert pénzgyártó gépek jutnak eszébe, ahol a bankók szépen gördülnek le vágatlan, hatalmas papírlapok formájában ,,nyomva" mint papírpénz, és patinás gépek által ,,verve" mint érmék.

Nos ha így gondoljuk, tulajdonképpen igazunk van. Egy bizonyos pontig. Az igazság azonban az, hogy annak a gyakran megfoghatatlan valaminek, amit pénznek nevezünk, csupán elenyésző része keletkezik ebben a formában. A pénz döntően túlnyomó része nap, mint nap privát társaságok, cégek által keletkezik, amit úgy hívunk: bank

A legtöbben úgy gondoljuk, a bank hitelt ad olyan forrásból, melyre saját maga biztosítja a fedezetet, többnyire mások által letétbe helyezett pénzből. Nézzük meg mi is történik valójában egy hitelfelvétel során: az igénylő aláírásával vállalja, hogy azt a bizonyos összeget visszafizeti egy megadott időn belül kamatostul. Erre fedezetként - tegyük fel jelen esetben a házát vagy autóját biztosítja. Vizsgáljuk meg most mire vállalkozik a bank mint ,,szolgáltató" fél: a szerződés értelmében ,,előállítja" és ,,rendelkezésre bocsátja" a szerződésben megállapodott összeget, melyet az ügyfél számlájára helyez.

De honnan származik ez az összeg valójában? Hiszen olyan mértékű pénzhitelek nyilvánvalóan nem származhatnak mások letétjeiből, amilyenekre a modern bankok képesek.

Valójában minden egyes alkalommal, mikor a bank hitelt ad, új pénzt állít elő. Új pénzt, mégpedig abban mennyiségben, amekkora hitelt a kérvényező igényel, hogy mindez a ,,pénz" -a hitelező aláírásával és fedezetével - alapul szolgáljon egy újabb, majdani hitel nyújtásához. A pénz tehát mindössze úgy készül, hogy a kölcsönkérő fedezete a biztosíték annak értékének valódi megjelenésére. Bármennyire hihetetlen is ez az érték nem valódi, s hitel esetében sosem állnak megtermelt javak mögötte!

Emlékezzünk, a pénz eredeti szerepe: árucserét kiváltó eszköz, tehát a csere jelképe. Hogy mindez napjainkban mennyire nem így van, az következőkből világossá válhat.
Ha a bankok természetesen a mindenkori kormányok segítségével gyakorlatilag végtelen mennyiségben képesek pénzt előállítani, mennyi tényleges pénz létezik valójában ???

A múltban a pénz tényleges mennyisége igazítva volt a megtermelt áru mennyiségéhez, attól függetlenül, hogy gyakorlatban mit is használtak fizetőeszközként (kavics , kagyló, tollak később fémek drágakövek, arany, ezüst stb.) melyeknek piacion kialakult meghatározó vásárló erővel rendelkeztek. Ennek értelmében pl. az arany estében, ahhoz hogy több arany érme, mint pénz legyen jelen, több aranyat kellett bányászni. A pénz, tehát mint megfelelő csereértéket képviselő eszköz volt jelen.

Az egyensúly azonban kétségtelenül megbomlik a modern gazdasági korban, és ezért a bankok felelősek, mégpedig a valós fedezet nélküli hitele kibocsájtásával.

Napjainkban a pénz nem egyebet képvisel, mint adósságot. Olyannyira, hogy egyenesen egyenlőség jelet tehetünk közéjük. Az ok egyszerű: a bankok által létrehozott, kölcsönbe adott pénz az estek többségében - mivel mesterségesen létrehozott pénzről van szó, ami tulajdonképpen nem létezik - csupán egyoldalú adósság formájában jeleneik meg a kölcsönkérő fél számra.

Ennek az öngerjesztő folyamatnak hatásaként történetesen egyetlen határ létezik a forgalomban lévő pénz tekintetében, ez pedig a teljes adósság mennyisége.

A folyamatot korlátozandó kormányzati szabályozások szerint minden kibocsátott 10 egység pénzre egy egység fedezetnek kell csupán lennie, ezen törvények országok szerint és évtizedek alatt különbözőek voltak.

A kormány által legyártott és kibocsátott pénz tehát egy állam központ bankjába kerül (pl. Magyar Nemzeti Bank - Mo., vagy a Központi Szövetségi Bank, úgy ismeretes, mint FED az USA - ban). Ez a valós pénz innen kerül a már forgalomban lévő, hitelek által létrehozott pénzzel

együtt a kereskedelmi (értsd magántulajdonú) bankok fiókjaiba.

A bank könyvelési rendszerével sikerül elhitetni, hogy a letétbe helyezett tényleges összeg a bankban mindig 10 százalékkal több mint a kiadott hitelek. Így az átlagember azt gondolja, hogy a hitele valóban mások által berakott pénzből származik.

A fentiekből összegezve sajnos megállapíthatjuk, hogy a bankok olyan pénzt adnak kölcsön, amely nem hogy SOSEM VOLT AZ ÖVÉK, DE SAJNOS NEM IS LÉTEZIK.
Az, ami létezik helyette, azt, azt hiszem, sokan tapasztalhatják: adósság.

Tehát: a bankok annyi pénzt hozhatnak forgalomba, amennyit az emberek fel tudnak venni hitelként.

,,Mindenki tudat alatt jól tudja, hogy a bankok nem adnak kölcsön pénzt. Amikor pénzt veszel le a számládról, a bank nem mondja azt, hogy bocsánat, nincs, mert már kölcsönadtuk másnak"
Mark Mansfield, író és közgazdász

És akkor itt az ideje, hogy újra ledöbbenjünk: a forgalomban lévő pénznek mindössze 5 %át hozta létre különböző országok kormánya, a fennmaradó rész mindig hitelfelvétel folyamán keletkezett. Ebből az egyszerű képletből világosan látható, hogy gyakorlatilag a pénzünk nem más, mint közel színtiszta adósság.

Elgondolkodtunk e már azon, hogy hogyan lehetnek kormányok, országok, cégek, üzletek, családok egyazon időben mind hatalmas adósságok által folyamatos csőd által veszélyeztetett állapotban?

Nos, most már tudhatjuk a választ, miért.

Megfordult e valaha is a fejünkben, hogyan áll bankoknak csillagászati összegek rendelkezésére kölcsönök kiadásához?

Nos, úgy, hogy egész egyszerűen nem áll. Csupán pénzt csinálnak, még pedig adósságból. És ebben az elképesztő rendszerben a pénz szimplán vég nélküli adósság megfelelője.

,,Senki nem tudta ésszerűen megmagyarázni eddig, miért veszi fel a kormány hitelre saját pénzét. Azt hiszem, eljön az idő, amikor minderre fény derítve, az emberek változást követelnek majd."
Write Patman, USA demokratikus bank és valutabizottság elnöke 1963 - 75

,,Engedjék meg, hogy előállítsam egy ország pénzét és irányítsam annak rendszerét, és engem nem érdekel, kik alkotják annak törvényeit"
Mayer Anslam Rothchild, a világ egyik leghíresebb privát bankára

,,Attól tartok, az átlag polgár nem fog örülni annak, hogy a bankok nem csak képesek rá, de létre is hoznak fiktív pénzt. S így a bank az, aki irányítja kormányokat, ezáltal kezükben tartva az embereket"
Reginald Mckenna, korábbi brit banktestületi elnök

Vajon léteznek-e egyáltalán országok, kormányok, pártok, avagy mindez csupán színjáték, és mindannyian bankárok kezében vagyunk? Néhány, kétségtelenül a világ leggazdagabb családjai közé tartozó privát banktulajdonos uralja életünket, kedve szerint befolyásolva világunk fő gazdasági eseményeit, s talán nem túlzok, ha azt állítom, van szerencsénk nekik dolgozni kemény órákban, hogy csupán nap, mint nap, túléljünk?

A cikk Paul Grignon 47 perces animációs bemutató filmje alapján íródott, összegző jelleggel. Bővebb információért érdemes felkeresni a videó 5 részes, youtube-os változatát.

Megdöbbenés, hidegkirázás, és állunk padlóról történő felszedegetése garantált.
És igen, nyugodtan mutassuk meg másoknak.

http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.