|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2008-10-21 13:53:27, kedd
|
|
|
* 7 db tojás
* 2 ek. kakaó
* 5 ek. liszt
* 7 ek. cukor
* 1 dl olaj
* 1 cs sütőpor
* ½ kg túró
* 20 dkg porcukor
* 1 cs. vaníliáscukor
* 1 db kocka margarin (250 g)
* 7 dl Fanta
* 2 cs. vaníliás pudingpor
1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
2. Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyedén belekeverjük a felvert habot.
3. Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk az összetört túrót.
5. Ezt a túrós krémet a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük.
6. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 7 dl Fantában, hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük.
7. Mikor kihűlt, a túrókrém tetejére kenjük és néhány órára betesszük a hűtőbe.
8. Amikor kellőképpen lehűlt, felvágjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-21 13:50:09, kedd
|
|
|
vaníliás krémhez
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 3 evőkanál cukor
* 3 dl tej
gesztenyés töltelékhez
* 2 csomag gesztenye massza
* 2 dl tejszín
babapiskóta beáztatásához
* 1 dl tej
* 1/2 dl rum
* 1/2 kg babapiskóta
csokimázhoz
* 20 dkg porcukor
* 3 evőkanál kakaó
* 3 kanál forró víz
* 3 dkg olvasztott vaj
1. A vaníliás pudingot elkészítjük.
2. A 2 csomag gesztenye masszát elkeverjük 2 dl tejszínnel.
3. A 2 dl tejet összekeverjük a rummal. A babapiskótát ebbe beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy csak egy pillanatra tegyük bele, mert különben nagyon elázik. (Apránként tegyük bele a piskótát.)
4. Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: piskóta, gesztenye fele , piskóta, vanília krém, piskóta, gesztenye másik fele és a tetejére piskóta. Érdemes a tál szélét függőlegesen körberakni piskótával. (Szebb és formatartóbb lesz.)
5. Az egészet enyhén lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük néhány órára.
6. Késsel körbevágjuk és egy tálcára kiborítjuk.
7. A porcukorból, kakaóból, forró vízből és az olvasztott vajból csokimázt készítünk, amivel bevonjuk a süteményt.
|
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-21 13:18:10, kedd
|
|
|
* 1,5 kg-os tanyasi csirke
* 2,5 dl száraz vörösbor
* 5 dl csirke alaplé
* 10 dkg szalonna (1 x 2,5 cm-es darabokra vágva)
* 16 kis fej champignon gomba
* 8 kisebb sonkahagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 ek passzírozott paradicsom
* 55 g vaj
* 1 ek liszt
* 1 ek cukor
* só
* frissen őrölt fekete bors
# A csirkét feldaraboljuk: szárnyak, mellek, combok (a farhát részt eltesszük alaplé főzéshez) és sózzuk, borsozzuk.
# A vaj felét egy nagyobb átmérőjű lábasban (amiben kényelmesen elfér a hús) felhevítjük, beletesszük a csirkedarabokat és többször megforgatva megpirítjuk, minden oldalról.
# Hozzáadjuk a szalonnát és a megpucolt, de egészben hagyott hagymafejeket.
# Kb. 10 perc elteltével mehetnek bele a megtisztított gombafejek és az egészen finomra vágott fokhagymák. lefedve pároljuk néhány percig, amíg a gomba levet ereszt.
# Átforgatjuk a húsokat a párolólében, majd hozzáadjuk a lisztet, a paradicsomot, a bort és a cukrot. Felforraljuk.
# Felöntjük az alaplével, ismét felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön a lé.
# Kb. 50 perc alatt puhára főzzük a húst.
# A lábasból kiszedjük a zöldségeket, szalonnát és a húst. A főzőlevet összeturmixoljuk a maradék vajjal.
# A gombával, hagymával és szalonnával körítve, a mártással meglocsolva, friss, ropogós bagette kíséretében tálaljuk a borban főtt csirkét. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2008. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
115 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1844
- e Hét: 3743
- e Hónap: 8147
- e Év: 39876
|
|
|