Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Az SPS rendszer új, de a gondo
  2008-10-26 22:31:39, vasárnap
 
  Az SPS rendszer új, de a gondok a régiek

Sok gazda veszíthet az egyszerűsített mezőgazdasági támogatással
A kormány tervei szerint 2009-től megváltozik a mezőgazdasági támogatások rendszere. Januártól hazánk az eddig használt területalapú támogatási rendszerről (SAPS) áttér a régi tagállamok által alkalmazott összevont agrártámogatási kifizetésekre (SPS). Az új rendszerben a támogatás elválik a termeléstől, és vagyonértékű joggá válik. A kabinet a 2006-os évet jelölte ki bázisnak, amelynek alapján majd a kifizetések zajlanak. Brüsszel nem sietteti az új tagállamok áttérését, a régiónkban Szlovénián kívül egyedül hazánk kezdeményezte a váltást. Az új támogatási rendszerről Margitai Miklóst, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökét kérdeztük.



Margitai Miklós szerint aki a gazdaságát fejleszteni akarja, annak a föld mellett a támogatási jogosultságot is diszkontáron kell megvásárolnia (Fotó: Hegedüs Róbert)
- Az Európai Unió régi tagállamaiban már az SPS, az egyszerűsített gazdaságtámogatási rendszer szerint fizetnek támogatást. Az újonnan csatlakozott országok közül csupán Málta és Szlovénia választotta ezt az agrártámogatási formulát. Hazánknak miért lesz jobb, ha áttérünk az egyszerűsített kifizetésekre?
- Az említett két országnak kötelező volt az áttérés, mivel a régi tagállamok által használt standard rendszerben igényelték az agrártámogatásokat. Komoly indokok kellenek ahhoz, hogy egy ország támogatási rendszerében gyökeres változásokat hajtsanak végre. Ez nehézséget okoz a termelőnek és hátrányos a kifizető ügynökségnek, vagyis az MVH-nak is, hiszen jól működő rendszert kell másikra váltani. Hazánk egy joghézagot kihasználva igyekszik a régi tagállamok mintájára bevezetni az SPS-t, amely jelentős hasznot ígér a mezőgazdaságból élőknek. Nem vagyunk egyedül, Lettország és nagy valószínűséggel Litvánia is átáll az új rendszerre.

- Egyikükről sem állíthatjuk, hogy klasszikus mezőgazdasági ország. 2011-ig kaptunk haladékot az összevont támogatási rendszer bevezetéséhez. A határidőt Brüsszelnek és a lengyel lobbinak köszönhetően meghosszabbították 2013-ig. A nyugati gazdák egyre elégedetlenebbek az új rendszerrel, hazánk ennek ellenére a bevezetését fontolgatja.
- Lengyelország nem érdekelt az áttérésben, mivel a területalapú támogatási formula bevezetésekor nem egészítette ki egy bonyolult top-up rendszerrel, mint hazánk. A varsói kabinet a nemzeti támogatások jó részét egységes rendszerben terítette szét. Nyugaton nem elégedetlenek a gazdák, nincs általános békétlenség, csak éppen most, félidőben az eddigi tapasztalatok figyelembevételével szükségesnek mutatkozott néhány korrekció. Magyarországon a SAPS rendszer is egységes, ellenben a top-up úgynevezett nemzeti borítékokat tartalmaz, amelynek nemzetpolitikai, tehát gazdaságösztönző céljai vannak. Csakhogy néhány példát említsek: a rizs- és a dohánytermesztésre nemzeti támogatást lehet igényelni, és ugyanígy részesülnek hazai forrásokból a juh- és a szarvasmarha-tenyésztők. 2011-től fokozatosan csökken a top-up támogatás mértéke, 2013-ban pedig száz százalékban SAPS-támogatásban használhatók fel a források, egységesen minden hektárra vetítve, ha nem váltunk.

- Az eddigi rendszer két eleme, a SAPS és a top-up 2013-ig összeolvad. Gyakran hallani az SPS-sel kapcsolatban, hogy több lesz a támogatás. Ezek szerint nem növekszik a támogatás mértéke, csupán az elosztás változik?
- Összességében mindkét rendszerben nő a támogatási jogosultság összege 2013-ig, a kérdés csupán az, hogyan osszuk szét ezt, egyáltalán miért jó a kifizetések szempontjából az áttérés az SPS rendszerre. Brüsszel az új gazdaságtámogatási rendszert azért vezette be, mert nem akar egy termelésszerkezetet támogatni. Erre egyrészt a Kereskedelmi Világszervezettel (WTO) való tárgyalások miatt volt szükség, mivel versenytorzítási kritikákkal illeték az uniót, másrészt a régi rendszer a kontinens erőforrásainak pazarlására ösztönöz. Ökológiai szempontból nem szabadna ösztönözni például Görögországban a marhatartást vagy hazánkban mindenhol a búza és a kukorica termesztését. Az SPS ellenzői szerint mi a termeléstől szeretnénk elválasztani a támogatást. Ez nem igaz. A cél az, hogy a termelési szerkezet megmerevítésétől, ennek ösztönzésétől válasszuk le a támogatást. A gazdáknak hektáralapú támogatást biztosít az új rendszer, és ki-ki azt termel, amit akar. Nem ösztönözzük, hogy bárki marhát neveljen vagy cukorrépát termesszen. Ezáltal jobban reagálhat a piaci szükségletekre, optimalizálja a termelési szerkezetét és jövedelmét.

- Miért lesz jó az összevont támogatási formula a földtulajdonosok szempontjából?
- Az SPS ellenzői a két rendszert gyakran a földtulajdonosok szempontjából állítják szembe, de a rendszerek között nincs különbség ilyen tekintetben. Brüsszel konzekvensen a termelő támogatása mellett áll ki. Ez nem a földtulajdonost jelenti, hanem a termelőt, a támogatás csakis a bérlőt, azaz a föld használóját illeti meg. Azt, akié a föld, csak abban az esetben, ha ő egyúttal a használó is. Ám a földet nem használó tulajdonos sem jár rosszul, hiszen méltányos bérleti díjban érdekelt, ha nem kíván bíbelődni a termeléssel, a támogatásigényléssel, nem akarja vállalni a termelés kockázatát vagy elszenvedni a szakszerűtlen művelés miatti szankciókat. Neki csak az a fontos, hogy a termőföld megőrizze termőképességét, emellett a föld értéknövekedése és értékállósága is megmaradjon. Óriási hibának tartom, hogy egy rendszerátállással kapcsolatban sokan szembeállítják a termelők érdekeit a földtulajdonosokéval. Ebben a hivatal kommunikációja sincs a helyzet magaslatán, hiszen elsősorban a földhasználókra koncentrált, de ma már látjuk, hatalmas kommunikációs feladat a földtulajdonosokkal megértetni, hogy az SPS bevezetése nem ellenük irányul.

- Mi a helyzet az osztatlan közös tulajdonú földekkel?
- El kell választani a tulajdont a használattól. Hiába van, mondjuk, nyolcvan személynek egy adott termőterülete, ha azt csupán ketten művelik. A bérleti díjat mindenki megkapja. Az osztatlan közös tulajdonú területeknek van adminisztratív és egyéb hátrányuk, de a legnagyobb probléma, hogy a tulajdonos nem tudja a termőföldet önálló birtoktestként eladni, ez pedig értékcsökkenéssel jár. Ha önálló birtoktestként mérnénk ki a földeket, az egymillió-kétszázezer tulajdonost érintene, de iszonyatosan drága lenne, és hatalmas földmérési kapacitást kötne le. Az ilyen tulajdonosok valóban hátrányban vannak, hiszen nem tudják, hol van a földjük, ezért ha eladják a földet, csak aranykorona-értéket adnak el, nem egy önálló birtokot. Ilyenformán csak olcsóbban tudják értékesíteni. Ezt a hátrányt más eszközökkel kellene kiegyenlíteni, és ennek semmi köze sincs az SPS bevezetéséhez.

- Más földtulajdonosok érdekei is csorbulnak az SPS bevezetése után. Szakemberek szerint az új rendszer jövőbeni alkalmazása egy hektár termőföld három év támogatási jogosultságnak megfelelő összeggel csökkenti a termőföld értékét. Vagyis szilveszterről újévre virradóan tizenöt százalékkal érnek kevesebbet a földek. A hatszázezer hektárnyi állami tulajdonban lévő földek esetében kilencvenmilliárdot bukunk egyik napról a másikra.
- Az előbb mondottak alapján ez a megközelítés biztosan nem jó, és nem is helytálló. Hiszen a földtulajdonos eddig sem volt jogosult a támogatásra, tehát nincs is mit elvesztenie. Az állami földtulajdon után idáig is a földhasználó kapta meg a területalapú támogatást. Ebből következik, hogy a föld nem veszít értékéből, sőt inkább növekedhet az ára. Támogatási jogosultság keletkezik, amely mindig együtt mozog a földdel - egyébként épp ez a cél -, így nincs semmiféle hatása a föld értékére. Hogyha a tulajdonos az általa nem művelt földet értékesíteni kívánná, akkor természetesen abban lenne érdekelt, hogy elsősorban a bérlőjének ajánlja fel megvételre, hiszen az a jogosultsággal rendelkezik. A bérlőnek pedig az a fontos, hogy megvehesse, hiszen a területek után tudja lehívni a támogatást. Ha a jogosultságot föld nélkül akarná valaki eladni, abban az esetben a felét nemzeti tartalékba kellene tennie, így azt elveszítené. Ezért a bérlő feltétlenül érdekelt lesz a földvásárlásban, és nyilvánvaló az is, hogy egy piacgazdaságban, keresleti piacon semmi szín alatt nem jár rosszul a tulajdonos.

- Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Hogyan alakulnának a régi, SAPS rendszerben jogcímek tekintetében a kifizetések évenkénti bontásban, ha nem térnénk át, s hogyan, ha áttérünk az SPS-re? Gondolom, néhány hónappal az áttérés előtt már vannak konkrét adatai.
- Csak a SAPS rendszerben lenne kimutatható, termelőnként nem tudnám megmondani.

- De jogcímenként kimutatható?
- Nem, mert 2006-os bázison fagyasztottuk be a nemzeti borítékokat, tehát a 2006-os esztendő támogatási rendszerét jogosultsági szintre váltottuk át. Azért nem lehet megmondani, mert az áttérés után kiosztjuk a jogosultságokat, és megállapítjuk a hektáronkénti támogatás összegét. Az unióban is hasonlóan zajlott le az áttérés. Az új rendszerben minden egyes hektárra más támogatási szint jut. Viszonylag kisebb támogatást kap az, akinek nincs semmilyen hozzáadott értéke, csupán megőrzi a tájat. Körülbelül egymillió hektár állattartás nélküli rét, legelő kap változatlan támogatást az SPS rendszerben. A növénytermesztési és az állattenyésztési ágazatban azok a gazdák, akiknek eddig is a legtöbb nemzeti borítékuk volt, nagyobb támogatást kapnak az új rendszerben. Az egész társadalomnak érdeke, hogy ne a rét- és legelőtulajdonosokat támogassuk túl - hiszen kisebb összegből is fenntartható az adott földterület -, hanem a munkaigényes és nagyobb hozzáadott értékkel bíró termelési ágazatokat, például az állattenyésztést.

- Mi lesz az állattenyésztési ágazattal?
- Négy év alatt százharminc-száznegyven milliárd forintot veszítene, ha nem térnénk át az új rendszerre.

- Miért pont a 2006-os évet jelölték ki a történelmi bázisnak, ami alapján a gazdák a támogatásokat kaphatják?
- Már a nevében is benne van, hogy történelmi, tehát egy elmúlt esztendőt jelöltünk ki bázisévnek, pontosan a spekulációk elkerülése miatt.

- Sokan már 2005-ben értesültek a lehetséges bázisév meghatározásáról.
- Nem tudhattak róla, hiszen 2006 után jelentettük be.

- A Font Sándornak, a mezőgazdasági bizottság elnökének interpretációjára adott válaszában Gráf József agrárminiszter elismerte, hogy "az SPS magyarországi bevezetésével kapcsolatos információs egyeztetések 2005 közepéig nyúlnak vissza, akkor az áttérésről csupán mint elvi lehetőség folytak szakértői tárgyalások, Magyarország első írásos beadványa 2005 novemberében készült el". A jól értesültek már előre tudták, melyik lesz a bázisév.
- Lehet, hogy elméleti szinten már létezett a dátum, de a kijelölése 2006 után következett. Két év átlagát is vehettük volna, ahogy ezt több nyugat-európai tagállam tette, sőt egy korábbi időpontot is kijelölhettünk volna. Különféle elemzések alapján a legfrissebb, az adott termelési szerkezetet legjobban tükröző időpontot választotta ki az ország, mert ezzel támad a legkisebb sérelmük a gazdálkodóknak. Bármilyen időpont mellett döntünk, valakinek biztosan épp az nem felelt volna meg.

- A sok "előny" mellett, gondolom, vannak hátrányai is az SPS-re való áttérésnek. A német gazdák például a rendszer merevségére panaszkodnak, mert nehézkessé vált a gazdaságuk fejlesztése.
- Tökéletes rendszerek nincsenek. Valóban, ha valaki fejleszteni kívánja a gazdaságát, akkor a föld mellett a jogosultságot is meg kell vásárolnia a diszkontár környékén. Meghatározott réteget valószínűleg hátrányosan érint az átállás, már csak a 2006-os bázisév meghatározása miatt is. Tizenkétezer gazdálkodó fellebbezett a bázisév miatt. Számításaink szerint a fellebbezések több mint a háromnegyede orvosolható, a fennmaradó kétezer-ötszáz termelőnek viszont kétségtelenül hátrányai származnak az áttérésből. Ám a legrosszabb esetben is változatlanul jogosult marad a támogatások hatvan százalékára. Ne felejtsük el, hogy száznyolcvanezer gazdálkodó ellenben jól jár az SPS rendszerrel!

- A Mezőgazdasági Parcellaazonosító Rendszer (Mepar) működését kifogásolja az Európai Unió. Több gazda igényelt jogtalanul támogatást, ezért Brüsszel mintegy tízmilliárd forintos pénzügyi korrekciót helyezett kilátásba. Ilyen előzmények mellett mennyire lesz zökkenőmentes az átállás?
- Mi nem követtünk el mulasztást. Vitatjuk az unió álláspontját, de még nem szeretnénk nyilvánosságra hozni az érveinket. Brüsszelben be fogjuk bizonyítani az igazunkat, de nem mehetünk úgy kártyázni, hogy látják a lapjainkat. Európa egyik legjobb mezőgazdasági parcellaazonosító rendszere a mienk. Hazánk volt egyedül képes arra, hogy elektronikus úton adja be a támogatási igénylések kilencvenöt százalékát. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az elmúlt négy évben csupán ötmillió forintot fizetett vissza támogatási korrekció miatt. A britek a maguk stabil birtokstruktúrájuk mellett kilencvenhatmillió eurót fizettek már vissza. Ügynökségünk a jobbak között van az unióban. Úgy gondoljuk, hogy meg tudunk birkózni ezzel a kétségtelenül nagy feladattal.

Wiedemann Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezt játszátok el egy holokausz
  2008-10-26 22:17:44, vasárnap
 
  ezt játszátok el egy holokauszt megemlékezésen!!!!

Így emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról a "magyar" cigányság.


http://www.youtube.com/watch?v=0s8wwY6ak2w&eurl=http://kuru c.info/r/1/29911/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1956-os forradalom elso ora
  2008-10-26 22:15:37, vasárnap
 
  Az 1956-os forradalom elso orairol a Duna Televizioban volt lathato 15 perces film.

http://tdyweb.wbteam.com/ElsoOrak.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy munkahelyi felvételi
  2008-10-26 22:11:47, vasárnap
 
  Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak következtetni egy kis teszt segítségével. A kérdés így szólt:
"Mész az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el. Hirtelen meglátsz egy buszmegállót, ahol hárman állnak:
1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége
2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed
3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél.
A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük?
Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét.
Ha a régi barátod, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat.
Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet boldogságban töltheted."
A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt:
"Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsikulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt a kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt."
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Köcsögök
  2008-10-26 21:49:34, vasárnap
 
  Az országúton hatalmas viharban megy egy kamionos.
Lát egy piros esőkabátos embert az út szélén, megáll. Kinyitja az ajtót és megkérdezi:
- Mit akarsz?
- Én vagyok a piroskabátos köcsög, és éhes vagyok.
Gondol egyet a kamionos, kidobja neki az ebédjét, majd továbbhajt. Nemsokkal később lát egy sárga esőkabátos embert az út szélén. Mellette is megáll.
- Mi kéne?
- Én vagyok a sárgakabátos köcsög, és szomjas vagyok.
A kamionos kidobja neki az innivalóját, majd továbbhajt.
Kis idő múltán újabb, kék esőkabátos embert lát az út szélén. Megáll.
- Na neked mi kéne te kékkabátos köcsög?
- Jogosítvány, forgalmi engedély...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Részesítsük előnyben az idegen
  2008-10-26 21:18:02, vasárnap
 
  Részesítsük előnyben az idegent...



,,A magyaroknál minden mást, aki idegen, előnyben részesítenek vezető helyeken."

Ez a kijelentés N a g y Pál mester, a bolognai egyetem szerzetes tanára szájából hangzott el és milyen különös számmisztika: éppen 777 évvel ezelőtt, azaz 1231-ben!



De a számok misztikája mellett érdemes a naptárra pillantunk, mást is észre lehet venni; szinte egymás mellett találjuk a Magyarok Nagyasszonyát és Koppány herceg nevét. Véletlen volna?

Korántsem!

Írhatnék könnyfakasztó mondatokat magyarjaink felmorzsolódásáról, a Szűzanya erőszakos becsempészéséről, a magyarmentő Szilveszter pápa álmáról vagy a derék és jóságos Gellért püspökről, aki a bakonybéli kolostorban élt szent életet és éppen ott elmélkedett immár hét (!) éve, amidőn az Úr hívására hirtelen előjött, alaposan belegázolva a magyar belügyekbe. (Természetesen keresztényi szeretettel áthatva!)

Nem csak Adalbert és Gellért (Gerhardt !), de a többi harcias pap is (Vencellin) mögöttük papok és katonák állig felfegyverzett serege özönlött az országba. Csendben, rendezett menetben jöttek és jöttek, eloroztak mindent, ami magyar, ami becses, ami szép, ami érték.

Elfoglalták a megyéket, főpapi és ispáni székeket, a vezetői posztokat.

Tudjuk, Géza nagyfejedelmünk fia: V a j k Bajorországban nevelkedett, mégpedig német papok által, és igen fiatalon lett I. Istvánná koronázva. (Ma is ismerjük a Jehova Tanúi, Szcientológia vagy éppen a Hit Gyüli szektáinak aljas, káros hatását. Ha egy fiatal lány vagy fiú belekerül ezekbe a szektákba, ott olyan agymosást kap, hogy életét is vakon odaadja az új hitéért. Azután évekig járhatnak mindenféle kezelésre, hogy egyensúlyuk, önálló gondolkodásuk visszaálljon.) Ilyen agymosó nevelést kapott István is, nagy szerepet vállalva ebben erényekben gyenge felesége, Gizella (Gesla) is.

Igen, a ma már minket kegyes ajkbiggyesztéssel lenéző, magát ,,művelt" Nyugatnak nevező kerevéknép csupán fegyverrel nem ment semmire eleinkkel.

Ha kívülről nem megy, majd sikerül belülről a bomlasztásunk.

A Szilassy-család levéltárából:

,,...Szilveszter pápa tanácsolása folytán határoztatott, hogy a magyarok, székelyek, kunok valamint az egyházi magyar papság által is használt régi vésetek, a jobbról balra pogány írás megszüntetődjék, és helyébe a latin betűk használtassanak...ezek megsemmisítődjenek...a beadott vésetek pedig tűzzel és vassal elpusztítódjanak és a pogány vallásra való visszavágyódás megszüntetődjék..."

A magyarság tehát a római vallás erőszakos behozatala előtt egyistenhitű, írástudó művelt nép volt, mitöbb, eleinte a papság is a magyar írást használta.

Az erőszakos térítés már G é z a (Gyejcs) nagyfejedelmünk idejében is folyt. Ilyen körülmények között erős német támogatással tették a fiatal és gyenge István fejére a Magyar Koronát!

A németek sugallatára négyeltette fel unokatestvérét, K o p p á n y t, természetesen ,,...keresztényi, megértő, rokoni szeretettel..." A négy testdarabot - mint tudjuk - a gyulafehérvári,győri, esztergomi és a veszprémi várak fokára szögezték ki, elrettentésül. Ha ezeket a vonalakat a térképen összekötjük, pontosan egy keresztet kapunk, Koppány gyilkosai ezzel jelölték a kereszt uralmát az ország fölött. Az csak hab ezen a fekete tortán, hogy mind a négy város püspöki székhely volt már akkor.

I. István királyunk lelkét terheli továbbá Tonuzoba és felesége élve temettetése, 1003-ban Gyula erdélyi vajda leverése, 1028-ban Ajtony herceg jön sorra, majd V a z u l (Vászoly) herceg megvakíttatása Gizella unszolására, aki már ekkor már rokona, Orseolo Péter felé kacsintgatott.

Sajnos, későn ébredt István arra, hogy lassan kihal az Árpád-ház, és hogy ennek eszközéül éppen őt, a magyar királyt használta fel a német expanzió. Amikor aztán I m r e herceg - legalábbis gyanús körülmények között - meghal, az akkor már öreg király hirtelen feleszmél, de már későn!

István ekkor más testi-lelki betegségekben szenved, ekkor fordul mégha későn is a M a g y a r o k N a g y a s s z o n y á h o z ! (Babbához!)

Tehát a Magyarok Nagyasszonya távolról sem Jézus Krisztus édesanyja, Mária!

Máriát csak a nagytudású Gellért püspök tanácsára illesztik be szépen, mégpedig bámulatos sikerrel, hiszen a magyarok akkor már ezer év óta tisztelték a Nagyasszonyt.



Az öreg István király előtt három választás állt:

A bajor császárra hagyni az országot;
Isten földi helytartójára ( a pápára) bízni;
Isten anyjának felajánlani.
Láthatjuk, a három lehetőség közül ,,legmagasabb rang" mégiscsak Isten anyja, ez ellen sem a császár, sem a pápa nem tiltakozhattak.

Óriási tévedés, vagy csúsztatás (?) állítani, hogy István király felajánlotta a Koronát Szűz Máriának. Nem, ő a Magyarok Nagyasszonyának ajánlotta fel, jelezve ezzel az ősi magyar valláshoz való visszatérés szándékát.



Fel kellett volna tünnie, hogy a német uralkodó, N a g y Károly degeszre tömött kocsikkal raboltatta ki avar őseinktől ránkhagyott kincseinket. Ezeket azután Frankhon és Bajorország kolostorai kapták elsősorban A a c h e n főkolostora!

E sorok írójának mindenesetre az is feltűnik, hogy királyaink egyike sem támasztott igényt ezek visszaigénylésére.

Az pedig már tragikomikus, hogy ezen uralkodók huszadik századbeli nyomoronc utóda, H o r n Gyula éppen itt vette át a Becsületrendet a német kancellártól. Szégyen, gyalázat!

Mi magyarok igenis méltók vagyunk arra, hogy ami kevéske még megmaradt az évszázadok során, megbecsüljük. A nagy összeesküvés ellenünk évszázadok óta folyik. Ne legyünk alvajárók, ne hagyjuk félrevezetni magunkat.

Tán csak nem félnek valamitől azok, akik reszketve takarják el előlünk az igazságot?





(Czékus Jób, L-88)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
rendőri biztosítás kell a lomt
  2008-10-26 21:06:34, vasárnap
 
  CB: Röhej: rendőri biztosítás kell a lomtalanításhoz
2008-10-26. 19:42

"Röhej: rendőri biztosítás kell a lomtalanításhoz
Néhány település a rendőrségtől kér segítséget

Steinbach Zsolt 2008. október 26. 15:47 | Frissítve: 2008. október 26. 15:52

Tolna megye : A házak elé kitett kacatok közül a hasznosítható anyagok kiválogatása és szállítása környezetvédelmi engedélyhez kötött. A lomtalanítás idején elszaporodhat a bűncselekmények száma, ezért több Szekszárd környéki település a rendőrség segítségét kéri.

Hétfőn lomtalanítanak Sióagárdon. Ebben az időszakban fokozott rendőri ellenőrzés várható a községben. A településen ugyanis meglehetősen kedvezőtlenek a tapasztalatok a lomtalanítással kapcsolatban. Dr. Varga Katalin körjegyző szerint már az is kellemetlen, hogy a keresgélők a még hasznosítható holmik kiválogatása közben szétdobálják a hulladékot az utcán. Ennél azonban nagyobb gond, hogy a lomtalanítások idején megnő a bűncselekmények száma a faluban (Kuruc.info: gy.k. az alkalomra odagyűlő, odautazó stb. importcigányok lopnak, rabolnak, betörnek). Ezért felvették a kapcsolatot a rendőrséggel.

Elmauer Szilárd, a Szekszárdi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztály vezetője érdeklődésünkre megerősítette: egyes településeken az okozhatja a nagyobb problémát, hogy a lomtalanítás leple alatt olyan emberek is megjelennek, akik vagyon elleni bűncselekményeket követnek el. Majd hozzátette: a házak elé kitett lom közül a hasznosítható anyagok gyűjtése és szállítása környezetvédelmi engedélyhez kötött, ezért a rendőrök ezt is ellenőrzik.

Noha nehezen hihető, hogy a guberálók törődnek az előírásokkal, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa a TEOL.hu megkeresésére elmondta: a fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően egyre inkább tudatosul a kiválogatott lomok értékesítőiben, hogy engedélyt kell kérniük.

A környékbeli települések szemétszállítását végző Alisca Terra Kft. munkáját jelentősen megnehezítik a lomtalanítás idején guberálók - tudtuk meg Németh László üzemeltetési igazgatótól. Egyrészt a hasznosítható anyagok keresése nyomán rendezetlenebb környezet marad vissza, másrészt olyan holmikat is elvisznek, amelyekről később kiderül, hogy mégsem tudják hasznosítani. Ezek a tárgyak aztán valahol máshol bukkannak fel szemétként. Van olyan település Szekszárd környékén, ahol már évek óta a rendőrség segítségét kérik lomtalanítás idejére. "

(teol; vannak kommentek)

http://kuruc.info/r/1/29951/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mentősök tapssal fogadták a
  2008-10-26 20:59:13, vasárnap
 
  A mentősök tapssal fogadták a tömeget

szerkesztőség, v, 10/26/2008 - 02:48



008. október 24.
HunHír.Hu-információ

Folyamatosan érkeznek hozzánk olvasóink beszámolói, amelyek homlokegyenest ellentétesek a lakájmédia híradásaiban közöltekkel. A rendőrök háta mögé bújt, Havas-iskolás riporterecskék vajon honnan tudnák, mi a klasszikus tudósítás első számú kritériuma. A tapasztalat, a személyes jelenlét élő cáfolata a hamis hírszolgáltatásnak.

Én a Terror Háza előtti tömeggel távoztam a rendezvény után, és hadd mondjam el, hogy néhány szervezett embernek köszönhetően, átvezettek minket a Nyugati pályaudvar vágányai feletti felüljárón, és folyamatos telefonos kapcsolatot tartottak a Teve utcából távozó tömeggel. Így volt szerencsénk Budaházyék rendezvényéhez csatlakozni. Szóval szerintem külön köszönetet érdemelnek a névtelen szervezők.

2. A Markó utcai megmozdulásól: A mentősök tapssal fogadták a tömeget....

A rendőrség jogellenesen beváltotta ígéretét, a mentőállomás elé beszorították a tömeget, ahol eleinte még lökdösődés is volt. Itt kiemelném, hogy nőket is lökdöstek befelé a járdára, és a Markó utcába...

Ezután valóban megtörtént az amire egy 56-os öregúr is itt azt mondta:

- Ilyen terror 56 után sem volt!

Egyenként elkezdtek motozni igazoltatni minden embert....
Budaházyt többször megpróbálták kiemelni, de többed magammal a tömegbe rántottuk, hogy a rendőrök ne férjenek hozzá. Végül mégis sikerült elvinniük.
Szóval egymásra passzírozták az embereket, nyugdíjasokat, nőket, stb., hogy senki ne tudjon átjutni a rendőrök gyűrűjén. Az embereket külön irányokba engedték el, hogy ne tudjanak újra összegyűlni. És mindenhol az a töméntelen kordon.

3. Senki nem köteles a kamerába mondani a nevét!
Mindenkinek a kamerába kellett mondania a személyes adatait! Tény: Az adatvédelmi ombudsman szerint ilyesfajta tevékenységre a rendőrségnek nincs joga! Kipróbáltam, működik!
Előttem 2 emberrel is belemondatták a nevét és adatait. Kérdezték tőlem is, és én
közöltem velük, hogy jogsértő amit tesznek, és hogy ezt maga az ombudsman mondja. Ekkor egymásra nézett két rendőr, és egymástól próbáltak tudakozódni, hogy igaz- e. Közöltem velük, hogy nem mondom bele, újra megkérdezték, majd miután ismét az ombudsmant ismételtem, így elengedtek...szóval megtagadtam ezt. A hátam mögött hallottam amint utánam mással már mondatják is be az adatait. Szóval ennyi! meg kell tagadni és kész! Ezt nem én mondom, ezt az ombudsman mondja.

4. Ezek után még 2x igazoltattak nagyjából 10 méteren belül. Újra megmotoztak, mire mondtam, hogy ennek azért nincs értelme, mert ez azt jelenti hogy előtte már 2 x hanyag munkát végeztek a kollégáik, ha még mindíg újra meg kell motozni.

Budaházyék hunniás zászlója végül egy maroknyi talán 20 fős csoporttal eljutott az Astoriához, de végig ott pásztázott fölöttünk a helikopter. 20 embert követett a helikopter! Mégis mitől félnek ennyire????

subi

HunHír.Hu kommentár:
Nagyon köszönjük az infókat Subi, király vagy!

HunHír / Kárpáti Harsona
http://www.karpatiharsona.com:93/hu/node/252
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuhan a nyersanyagok ára ̵
  2008-10-26 20:56:45, vasárnap
 
  Zuhan a nyersanyagok ára - drágul az arany
[ 2008. október 25., 03:36 ]

A félelem a recessziótól a mélybe hajtotta a nyersanyagárakat. A réz, az alumínium több éves mélypontot értek el, az olaj egy éve nem volt ilyen olcsó. Az amerikai könnyű olaj ára 81 dollár volt hordónként (159 l) míg az észak-európai Brent hordójáért már csak 77 dollárt kellett adni, ami több mint 6 százalékos áresést jelent.

Egy tonna réz ára 4800 dollár, annyi, mint 2006-ban volt. A piac azzal kalkulál, hogy a főleg az elektronikában használt nyersanyag iránt csökkenni fog a kereslet, az iparág várható visszaesése miatt. Ez olyan alacsony ár, hogy már-már a kitermelés költségeit sem fedezi.

Az alumínium utoljára 2005-ben volt ilyen olcsó, tonnánként 2230 dollár. Itt az áresés az autógyártás, és a csomagolóipar visszaesésével magyarázható.

Az arany - mint kincsképző, biztonságos kikötő - tovább drágult. Jelenleg 930 dollár egy uncia, ami még elmarad a rekord 1000 dollártól, de ennek csak az erős dollár az oka. Euróban még soha nem kellett ennyit fizetni egy unciáért mint most, amióta az európai deviza megszületett. Egy uncia pénteken 685 euró volt.

azta.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális Kerekasztal felhívá
  2008-10-26 20:47:41, vasárnap
 
 


A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal felhívása országos fórum megtartásáról



Magyarországot súlyos gazdasági visszafejlődés fenyegeti a nemzetközi pénzügyi válsággal tetézett hazai válság miatt. Elakadt a társadalmi haladás és a nemzeti felemelkedés folyamata. A recesszió a leggyengébbeket, a bérből és fizetésből élőket, a nélkülözőket sújtja a legsúlyosabban. Kis- és közepes vállalkozók ezrei juthatnak csődbe. Növekszik a munkanélküliség, drasztikusan emelkednek a megélhetési költségek, nő az infláció, gyengül a forint, a keresetek vásárlóereje viszont rohamosan csökken. Mind többen kerülnek szembe mindennapi megélhetésüket érintő alapvető gondokkal. Az uralkodó politika a tőke érvényesülését, a pénzügyi egyensúly megteremtését tartja céljának - összhangban az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap által elfogadott konvergencia programmal - és ennek rendeli alá a gazdasági növekedést, a megélhetést, a társadalmi egyensúlyt, és a társadalmi összefogást a válság leküzdésére. A miniszterelnök által összehívott nemzeti csúcs nem hozott eredményt, mert nem tartottak igényt a társadalom véleményére, és a kormány kitart neoliberális, antiszociális politikája mellett, a társadalom érdekét az euró bevezetésének rendeli alá.

A civil társadalom nem hagyja, hogy megint a feje fölött döntsenek sorsáról és jövőjéről! Saját maga kívánja megmondani, milyen jövőt és sorsot képzel el magának és gyermekeinek! Élni akar a közvetlen demokrácia lehetőségével. Ezért a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztala Civil Nemzeti Csúcsot kezdeményez november első felére Budapesten. A csúcsra várunk minden olyan társadalmi szervezetet, szakszervezetet és szakembert, aki és amely szabadon, közvetlenül és építő szellemben akar és tud konkrét kiutat mutatni a válságból a dolgozó társadalom javára, a nemzet érdekében, és kész ennek érdekében cselekedni is!

Kérjük, terjessze jelen felhívásunkat, jelezze vissza részvételi szándékát, és másokét az alábbi címre:


szocialisforum@gmail.com

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=32300& ;mode=nested
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.