Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kína titka filmen: ujgur piram
  2008-10-28 22:05:44, kedd
 
 

Kína titka filmen: ujgur piramisok

Kevés ennél különösebb film kering a világhálón. Kína közepén az egyiptomiakhoz hasonló, teljes épségben lévő piramisok tömegét a kínai kormányok éveken át titkolták. A Google Earth és utazók azonban láthatóvá tették a titkot. A film végén bemutatott bronzszobor állítólag 18.000 éves. Lehet, hogy újra kell írni az egész történelmet?

A Kínában található piramisokról régóta lehet képeket találni a világhálón. Ez a film viszont egyértelműen az ujgurok művének nevezi ezeket az építményeket. Az Ázsia szívében, a Tarimi-medencében élő ujgurok meggyőződéssel tartják magukat a mi testvéreinknek.


http://www.youtube.com/watch?v=CSc72F0Ceow
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A zsidójel története
  2008-10-28 21:59:50, kedd
 
 
A zsidójel története
Blog - Blogin 2008 október 1. 10:09:00

Mivel a hivatalos történelemkutatás az életünk valamennyi területére jellemző módon elbulvárosodik, sokszor nincs igény az okok vizsgálatára. Másrészt igény van a zsidó lobbiban a propagandára is: valóban hihetetlen, hogy valakiket származási vagy szokásai alapján törvényileg szabályozottan látható bélyeg hordására köteleznek. Mégis, érdemes elgondolkodni ennek okain is tán. Ahogyan a zsidó mentális betegségekről is tabudöntögető beszélni, úgy a II. világháborús zsidójel okait, eredetét firtatni sem hálás dolog; mi azonban nem a hála alapján választjuk meg a témát, mert az igazságot sem lehet így keresni.

A Német Birodalom 1941 szeptemberében vezette be a kötelező zsidócsillag használatát: egy sárga színű, szövetből készült csillagot kellett viselnie minden izraelitának a ruhája jobb oldalán, szívmagasságban, ha nem otthon tartózkodott. A megkülönböztető jelzést lassan más országok is átvették. Bár ma már tudatlanságból az a leggyakoribb nézet, hogy a zsidójel csupán arra volt jó, hogy megalázza a viselőjét vagy látható legyen, kit lehet szabadon megölni, nem erről volt szó. Eleve nem lehetett bárkit szabadon meggyilkolni (elég csak a koncentrációs táborok belső szabályzatát elolvasni: még ezekben is szerepel, hogy csak halálbüntetés terhe mellett lehet oktalanul bántalmazni a rabokat még az -nek is), a zsidók között pedig akkor is sok volt a büszke, erős nemzeti azonosságtudattal rendelkező személy, akit egyáltalán nem a kötelező jelviselés tört meg.

A valódi ok egészen más: a hatóságok álláspontja szerint a zsidóság a rá jellemző vándorló, kitaszított életmódja miatt a mimikri mestere lett. Röghöz egyáltalán nem kötött alkatuk miatt ezrével keltek útra olyan országok felé, ahol nem beszéltek a zsidókérdésről. Mivel többük le is tagadta zsidóságát, származási papírokat hamisított, a hatóságok úgy döntöttek, megjelölik az ilyen személyeket, hogy az őket korlátozó törvényeket a lakosság betartathassa velük szemben.

Ez a törvények sem csak a gonoszkodás kedvéért születtek. Ez eleve teljességgel illogikus elképzelés lenne, de jól tudjuk, hogy a holokausztnak nevezett történelmi eseménnyel kapcsolatos vélekedések az egyetlenek, ahol nem a történelmi tényszerűséget követelik meg, hanem megelégszenek a kevésbé valószínű, de érzelmileg könnyebben igazolható változattal.

Miután a nemzetközi zsidóság egy rabbinátus döntése alapján 1933-ban hadat üzent Németországnak (lásd a Daily Express vonatkozó cikkét jobbra), a cionista zsidók szabotázsakciókkal, árulással segítették a britek aknamunkáját. Nem meglepő, hogy a belső ellenséggel szemben valahogyan föl kellett lépnie a német hatóságoknak. Kifejezetten emberséges megoldás, hogy mindezzel a hadüzenet után még nyolc évet vártak, úgy, hogy a hivatalos ellenség arcvonala a német nemzettestbe fúródottan létezett, mozgott és élt. Ezután még az is meglepő, hogy nem egyből kitoloncolással vagy a korábban is létezett, de a modern korban először Nagy-Britannia által fölélesztett koncentrációs táborba zárással kezdődött a hadviselés.

A zsidókat megkülönböztető jelzés bevezetésekor a baloldali-liberális körök az antiszemita szellem palásttalan megnyilvánulásáról cikkeztek. Arról viszont az ő lapjaikban nem olvashatunk, hogy ezekben az időkben például Magyarországon a vállalatvezetők (vagyonos réteg) 44%-a zsidó volt, pedig az országban csak 6-7% volt a zsidó lakosság aránya. Ez a 6-7% birtokolta az összesen 25 000 pengős föld- és házbirtokok, bányák, állatállomány, gyárak és gabonakészlet több mint húsz százalékát, összesen 5185 pengőt! Ez az említett 6-7% elérte, hogy az egyetemeken a tanulók között olykor már a 30%-ot is meghaladta a zsidó tanulók száma, értelemszerűen a magyarok rovására. Tessék csak megfigyelni: korabeli statisztikai jelentésekben külön vizsgálják - ahogyan az elvárható is - a különböző népcsoportokat, sőt vallási irányzatokat minden szempontból. Nem véletlen, hogy ma már még a kriminalisztikai statisztikákban sem szabad különbséget tenni még kulturálisan eltérő csoportok között sem! Nem meglepő hát, hogy ezek a kimutatások manapság általában fabatkát sem érnek.

Minderről akkor a liberálisok semmit sem mondtak, ma pedig még a jobboldalnak nevezett formáció sem hajlandó tudomást venni a problémáról, pedig ez sejtéseink szerint ugyanúgy fennáll, sőt talán még súlyosabb is, mint a harmincas években volt! Bár részletes kimutatások nincsenek (ha valaki akár semlegesen is próbál készíteni egyet, azonnal az antiszemita, náci, gyűlölködő stb. jelzőket kapja a fejére és a neve elé az országos médiában), azért az szemmel látható, hogy az a bizonyos túlreprezentáltság létező jelenség (elég csak arra gondolni, hogy például a Szegedi Egyetem politikai beállítottsága és hallgatóinak faji összetétele közismert, a zsidóság nem is csinál titkot belőle, hogy a saját egyetemének tartja). Aki erre azt mondja, hogy azért, mert ez a népcsoport okosabb, élelmesebb a többinél (amit csak a saját maguk által készítet kutatások eredményei állítanak!), pontosan olyasmit beszél pepitában, mint egy harcos náci fajvédő 1943-ban. Egyébként ezért nem kap olyan súlyos jelzőket a többségtől.

Azt elfelejtették akkor is hangoztatni és ma is tanítani, hogy a zsidó emberek megkülönböztetésének szükségességét egyáltalán nem a nemzetiszocialisták vetették föl először. Omár kalifa már 634-ben egy több száz évig érvényes szabályt vezetett be Perzsiában, ami szerint a zsidóknak a kalapjukon és kabátjukon sárga jelet kell viselniök. Már másfél ezer évvel ezelőtt eldőlt tehát, hogy a sárga szín lesz a zsidókat megkülönböztető árnyalat!

A XIII. században a nyugat-európai katolikus egyház rendeletbe foglalta, hogy a zsidóknak nemüktől függetlenül, a 12. életévük betöltésétől kezdődően minden időben ruhájuk által megkülönböztessenek. A sárga vagy sárga foltot tartalmazó ruha előírását a világi hatóságok hamarost átvették.

Ahogyan az I. világháborúban maga Anglia vezette be a koncentrációs táborok használatát, majd a suttogó propagandát a németek ellen, hogy azok újszülötteket esznek (később csak az utóbbiért kellett az államnak bocsánatot kérnie), úgy a zsidók megkülönböztetésében is élen jártak: már 1217-ben elrendelték, hogy ruhájukon jelezzék magukat a zsidók. Az angliai törvényt átvette Franciaország, Olaszország, Németország és Spanyország is. Olaszország és éppen Németország korlátozta csak: a teljes átvételre egészen a XV. századig kellett várni.

A zsidóság a törvény kijátszásával állandóan próbálkozott. Némely jelölésnél ez könnyű volt, másoknál nehezebb. Németországban és hazánkban elegendő volt úgynevezett zsidókalapot hordani (ez egy cukorsüvegszerű, narancssárga karimás fejfedő volt), míg a salzburgi zsinat 1419-ben a zsidó nőknek csengettyűk viselését tette kötelezővé. Mária Terézia csak a prágai zsidóktól követelte meg a sárga gallért a kabátjukon. Még Németországon belül is változó volt a helyi szabályozás: a későbbi mindenféle nemzetközi jogegyezményt megszegő, kegyetlen és koncepciós nürnbergi perek helyszínén néhány száz évvel korábban csak csuklyában ülhettek volna azok az ügyészek és bírók, akik bosszúból később ártatlannak bizonyult tiszteket is halálra ítéltek.

A sárga zsidófolt a szív fölött a nem zsidó kereskedőket védte a zsidóktól, pontosabban figyelmeztette őket, hogy jobban figyeljenek az üzletkötésnél. Másban nem korlátozta a hébereket. Később ez is kevés volt: a folt eltakarását nem büntették eléggé, ezért kijátszották, a visszaéléseket pedig folytatták. Keményebb rendelkezésként egyszerűen kitiltották a vásárokról és piacokról a zsidóságot.

Olaszországban sárga vagy fekete és piros sapkát írtak elő. Az 1555-ös IV. Pál pápa által kiadott bullában a pápai utasítás szerint a zsidó nőknek sárga kendőt kellett a fejükön viselniük. Óriási összegeket ajánlottak a zsidók (és milyen érdekes, hogy ekkor is volt a többség nevében eljáró, összetartó testületük) a pápának, ha visszavonja a rendelkezést, de a főméltóság hajthatatlan volt. Ezután ügyes leleménnyel a zsidó nők talpig sárgában jelentek meg, ilyesfélén valamelyest elrejtve a kendőt.

Ha a történelemben koroktól és helyszíntől függetlenül mindenütt fölmerült a zsidóság kényszerű megkülönböztetésének igénye, botorság lenne azt állítani, hogy ennek nem volt valódi oka. Óriási becstelenség az antiszemitizmust csak mint valami megmagyarázhatatlan elmebajt vizslatni, mert bizony kell, hogy oka legyen. Csak az 1900-as években jutott el oda a világ, hogy fölmerült a zsidóság teljes kizárása az úgynevezett kultúrnépek köréből: Hitler a bukása napjáig bizakodott a szintén elhallgatott Madagaszkár-tervben, mely keretében az európai zsidóságot a szigetországba telepítette volna. Erre nem került sor, mert a háborút elvesztette, így a győztes hatalmak teljes nyugalommal állíthatnak éppen olyan féligazságokat egy állítólagos megsemmisítő program létezéséről, ahogyan a zsidójellel kapcsolatban is megteszik.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1398
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nem az IMF kritériuma volt a 1
  2008-10-28 21:41:54, kedd
 
  Stop, fidesz.hu 2008. október 28. 15:38

Gyurcsány utolsó vérig a nyugdíjasok mellett? - kiderült, hogy nem is volt IMF megkötés



A kormányfő hangsúlyozta: az utolsó csepp vérig próbálják védeni a nyugdíjasok érdekeit, de a 13. havi nyugdíjat jövőre csak azok kapják meg, akik elérik az öregségi határt, továbbá a kifizetés mértékét maximalizálják nyolcvanezer forintban. Szijjártó Péter elmondta: kiderült, nem az IMF kritériuma volt a 13. havi nyugdíj elvétele, mindez Gyurcsány Ferenc ötlete volt.

Gyurcsány bejelentette: 2009-ben, az állami felügyeletekben, bizottságokban, kuratóriumokban a tiszteletdíjakat 10 százalékkal csökkentenék, az állami vezetők és a parlamenti képviselők béreit befagyasztanák. Jövőre az állami vállalatok vezetőinek nem fizetnének jutalmat, és a kormányzati kommunikációs kiadások nagy részét leállítanák. 2009-ben nem lesz úgynevezett autó és bútor beszerzés sem állami hivatalokban - mondta Gyurcsány. A közszférában elmaradnak a 13. havi bérkifizetések és a béremelések.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta: minden megszorítás ellenére az utolsó csepp vérig próbálják védeni a nyugdíjasok érdekeit, de a 13. havi nyugdíjat jövőre csak azok kapják meg, akik elérik az öregségi határt, továbbá a kifizetés mértékét maximalizálják nyolcvanezer forintban. A kormány nyitott a túlméretezett önkormányzati rendszer kiadásainak csökkentésére is, de ehhez a rendszert uraló Fidesz támogatása is szükséges - emelte ki a miniszterelnök.


A Fidesz szóvivője, Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta: kiderült, nem az IMF kritériuma volt a 13. havi nyugdíj elvétele, mindez Gyurcsány Ferenc ötlete volt.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a Gyurcsány-csomag 2.0
  2008-10-28 21:14:44, kedd
 
 

Jön a Gyurcsány-csomag 2.0

Drasztikus megszorítások jöhetnek a közlejövőben, vége a 13. havi nyugdíjnak is

A Gazdasági válság oldalhullámai érintik csupán hazánkat, hangzott el több kormányzati politikus szájából, akik mindössze azt nem közölték, hogy a magyar felépítmény alapanyag nem más mint szalma, az alapozás pedig homok. A több mint 10 milliárdos készenléti hitelkeret fejében kemény megszorításokra számíthatunk.
Kapcsolódó cikkek:

10 évet lépett vissza Magyarország
12,5 milliárdos hitelkeretet kaphat Magyarország
Kamuzik a kormány külföldön?
Gyurcsány még egyeztetne
11,5 százalékra emelték az irányadó kamatot
Buldózerrel a konjunktúráért. Ez is kevés lesz?
EU-USA válságcsúcsok sorozata várható
EU-csúcs: középpontban a válság

A hétfői hírek szerint hazánk jelentős készenléti hitelkeretre számíthat a Nemzetközi Valutaalap(IMF) jóvoltából, ami minden bizonnyal meghaladhatja a 10 milliárd dollárt. Az Európai Központi Bank által rendelkezésre bocsátandó 5 milliárdos kerettel összesen csaknem 17 milliárdos készenléti hitelkeret állhat Magyarország rendelkezésre, ami némileg stabilizálhatja a helyzetünket.

Ám fontos megjegyezni, hogy semmi sincsen ingyen! Jelen tervek szerint hazánk csakis akkor használná fel a horribilis összeget, ha nagyon nagy szükség lenne erre, a feltételeket latolgatva pedig biztosan kamatos kamattal fizethetnénk azt vissza.

A hétfő esti szocialista frakcióülésről olyan információk szivárogtak ki, melyek szerint a kormány gigantikus megszorításra készül, melynek egyik mozgatórugója, hogy az IMF kemény feltételeket szab a készenléti hitelkeret biztosításához. Információink szerint a valutaalap csaknem 300 milliárdos költségvetési lefaragást és a nagy társadalmi alrendszerek reformját követeli a magyar kormánytól.
A kormány már recesszióval számol

A szeptember 29. én benyújtott első költségvetési tervezet még 3 százalékos növekedéssel és 4,3 százalékos inflációval számolt. Akkor a kormány még 5,6 százalékos nyugdíjemelést, 4,3 százalékos családipótlék-emelést és 8,1 százalékos gyed-emelést tervezett.

Mint ismeretes a "válság oldalhullámai" miatt először módosítgatni akarta a kormány a költségvetést, majd az egészet visszavonta és végül október 18-án egy új tervezetet nyújtott be az Országgyűlés elé. A második verzió már csupán 1,2 százalékos növekedést prognosztizált, az inflációs várakozást azonban lenyomták 4,3 százalékról 3,9 százalékra.

Az "oldalhullámok azonban kimosták a homokot a második tervezet alól is, melynek eredményeként már a harmadik költségvetési tervezet készül. A kormány mostanra már 1,5 százalékos gazdasági visszaeséssel számol, az inflációt pedig 4,75 százalékra lőtték be.

Egyébként érdemes megjegyezni, hogy a kormány becsléseit folyamatosan meglehetősen megkésve ismerteti. Most amikor Veres Jánosék még 1,2 százalékos bővülésről beszéltek, számos nemzetközi intézet is jelezte, képtelenség amit a magyar kormány állít, ugyanis minden jelentős szektorban visszaesés várható Magyarországon 2009-ben tehát abból nemhogy növekedés nem jöhet ki, inkább recesszióval lehet számolni.
A tervek már meg is születtek, a 13. havi kipurcan

A kormánynak kommunikáció szempontjából kapóra jött a válság, ugyanis számos már tervezett kellemetlen intezkedést a felelősség jelentős hárításával hozhatnak meg. Nem titok, hogy a Nemzetközi Valutaalap(IMF) nem ingyen adja a közel 12 milliárdos készenléti hitelkeretet. A pénzért cserébe jelentős kéréseket fogalmazott meg, melyek egynlőre még nem nyilvánosak, ám a sok kiszivárgott információ alapján azért, viszonylag éles képet lehet festeni a helyzetről.

Az IMF egyik feltétele, hogy közel 300 milliárddal mérsékeljük a költségvetési kiadásokat, továbbá átható reformokat indítsunk a nagy társadalmi alrendszerek - így például a nyugdíj és a szociális rendszer - területén.

Jelenlegi állás szerint a kényszerű spórolás áldozatait a közszférában dolgozók és a nyugdíjasok között kell majd keresni. Gyurcsány Ferenc hétfőn este győzködte frakcióját a várható intézkedések szükségességéről, melyekkel első körben 200 milliárd forintot takarítanának meg.

Az intézkedések vonatkozásában biztosan érintett lesz a 13. havi nyugdíj, amit korábban a miniszterelnök foggal körömmel védett. A 13. havi juttatásokra szánt forrás felét vennék el, így az arra edigg szánt 220 milliárd forintból csupán 110 milliárd maradna. Mindemellett 80 ezer forintban maximalizálnák a 13. havi nyugdíj összegét, így az ennél alacsonyabb juttatásokat kifizetné az állam, ám aki többre lenne jogosult az csak 80 ezer forintot kapna meg. Mindemellett azt is sejteni lehet, hogy bérbefagyasztásokra és a nyugdíjak befagyasztásra is szándék mutatkozik, ugyanis Ukrajna hasonló hitelkeretéhez ezt is feltételül szabta az IMF.

Veres János pénzügyminiszter szerint nem lehetnek tabu témák, jelen helyzetben minden lehetséges intézkedést meg kell vitatni. A pénzügyminiszter szerint a nemrégiben lezajlott nemzeti csúcson számos javaslat felmerült amik szintén tárgyalásra érdemesek, ám arról már nem volt hajlandó többet elárulni, hogy mely javaslatokra gondolt. Információink szerint a kormány a fenti intézkedéstől 200 milliárdos megtakarítást remél, amellyel a megközelítőleg 3 százalékra tervezett költségvetési hiányt még inkább mérsékelni lehet.

A szocialista frakcióülés hétfőn az estébe nyúlott, ahol a hírek szerint csaknem egyhangúlag fogadták el a készenléti hitelkeret feltételrendszerét. Mindemellett érdemes megjegyezni, hogy a Fidesz jelen formájában nem hajlandó támogatni az IMF-hitel felvételét, ám a kormány minél szélesebb körű megállapodást akar kicsikarni a parlamenti pártok részéről. Ennek jegyében kedden igyekeznek majd megdolgozni a különböző politikai erőket, így például az SZDSZ-t is, mely csak bizonyos részben támogatná egyenlőre a kormány szándékát.
Az önkormányzatok is teljesen kivéreztek

A hazai önkormányzatok is súlyos válságban vannak, derül ki az állami Számvevőszék(ÁSZ) véleményezéséből. Az ÁSZ becslése szerint ugyanis minden idők második legnagyobb hiányát produkálhatják a helyhatóságok 2009-ben, ami elérheti a 134 milliárd forintot is. Az önkormányzatok hiánya még 2006-ban a választások évében szállt el brutálisan, - ez volt a rekord - akkor 156 milliárdra rúgott az összeg.

Magyarország meglehetősen kétarcú a központi hiány csökkentése szempontjából. Mint ismeretes a hazai helyhatóságok komoly függésben vannak a központi forrásaikat tekintve, így gyakorlatilag önálló döntési helyzetük számos területen - a fiskális korátok végett - meglehetősen beszűkült.

Ha magát a hiányszámot vesszük alapul, akkor nem tűnhet annyira drasztikusnak a helyzet, hiszen a 134 milliárd forintos hiány eltörpülni látszik az önkormányzatok 2009-es költségvetés szerint tervezett 3477 milliárdos bevétele mellett. Ám érdemes némi pillantást vetni az önkormányzatok eladósodottsági rátájára, amely már sokkal borúsabb képet mutat. Az állami Számvevőszék adatai alapján kijelenthető, hogy az önkormányzatok drasztikus módon eladósodtak 2004-óta, amikor még "csupán 234 milliárd forintnyi hosszú távú kötelezettségük volt. Ez a szám 2007-re 620 milliárd forintra növekedett, de 2009-re már jóval meghaladhatja az 1000 milliárd forintot is.

Mindemellett fontos tudni, hogy a kormányzat az elmúlt 6 esztendőben jelentősen csökkentette az önkormányzati normatívákat, ezzel szemben a helyhatóságok által kötelezően ellátott feladatok nem csökkentek, sőt bizonyos területeken még növekedtek is.
Az IMF-hitelkeret rávilágított: Az elmúlt években nem voltak reformok

Emlékezetes, a kormányzat nemrégiben még gyakran használta a reform kifejezést saját tevékenységét illetően, magát előszeretettel hívta reform-kormányak. Reformnak nevezték továbbá a közigazgatásban zajlott elbocsátásokat és az egészségügyben eszközölt karcsúsításokat.

A mostani készenléti hitelkeret feltételeként a Nemzetközi valutaalap viszont éppen azt szabta feltételként, hogy az említett társadalmi alrendszerek tekintetében álljanak neki a reformoknak. Ez azt jelenti, hogy az IMF nem tekinti reformnak a kormányzat elmúlt években reformként kommunikált intézkedéseit.
Az elemzők szerint "jól jött" a válság

Számos szakértő fogalmazott úgy, hogy a magyarországi strukturális átalakítások szempontjából "jól jött" a válság, így ugyanis végre valaki kikényszeríti a már régóta szükségesnek tartott reformokat. Több elemző is felhívta a figyelmet arra, hogy hazánkban az elmúlt 20 évben elmaradtak számos fontos átalakítás, holott azokra égető szükség lett volna az ország dinamikus fejlődése érdekében.

Több szakértő is felhívta a figyelmet arra, hogy például Szlovákia meglépte ezeket a szükséges intézkedéseket, részben ennek is köszönhető, hogy ott jövőre már euróval fognak fizetni, és gazdasági szempontból elhúzni látszanak Magyarország mellett.

A szakemberek közt egység látszik az euró bevezetése területén, ám a véleményekben vannak árnyalatnyi különbségek. Csányi Sándor például mindennél fontosabbnak nevezte a közös európai fizetőeszköz bevezetését és szerint szinte semmilyen áldozat nem drága a cél elérése érdekében.

Mások, - többek között a Fidesz is - úgy fogalmaztak, hogy fontosnak tartják az euró bevezetését, ám a realitásokat látni kell, hosszú még az út a közös valutáig. A nagyobbik ellenzéki párt szerint az elmúlt 6 esztendő a felelős a jelenlegi helyzetért, ugyanis ha a kormány nem játssza el a lehetőségeket, már egy éve euróval fizethetnénk.

Simor András a Nemzeti Bank elnöke külföldön úgy fogalmazott, hogy Magyarország most annak a levét issza, hogy többet költött, mint amennyit megtermelt. Gordon Brown brit miniszterelnök is hasonló véleménnyel volt hazánkról a napokban.

CTRL-Nagy András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csurka látomása igazság lesz?
  2008-10-28 21:12:35, kedd
 
  Csurka látomása igazság lesz?
2008. október 28. 09:31
HunHír.Hu

A bankok döntik be Magyarországot? A fő kérdés az Economist szerint az, hogy a külföldi bankok kitartanak-e itteni kuncsaftjaik mellett. Bár Magyarország egy főre jutó GDP-je háromszor nagyobb, mint Ukrajnáé, több tekintetben sérülékenyebbnek tűnik - állapítja meg az Economist terjedelmes cikke, amely azt boncolgatja, hogy vajon melyik volt szocialista állam juthat Izland sorsára.

A cikk felsorolja, hogy hazánk államadóssága meghaladja a GDP 60 százalékát, 2006-ban az államháztartás hiánya 9 százaléknál nagyobb volt, az idei folyómérleg-deficit 5,5 százalék lehet, a legutóbbi állampapír-aukciók a vételi oldal hiánya miatt elmaradtak, a lakossági és vállalati hitelek terén pedig jelentős a devizaalapúak aránya, és ha folytatódik a forintgyengülés, sokakat fenyegethet a csőd.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy bár a magyar gazdaság bizonyosan lehetne jobb helyzetben, a külföld hitelt ad a hiánycsökkentési szándékoknak (a GDP-arányos költségvetési deficit már 4 százalék alatt van), ráadásul a kormány ötpárti egyeztetéseket kezdeményezett a további megszorításokat illetően. Az Economist szerint az MNB meggyőzően jól működik, az IMF és az Európai Központi Bank pedig kész arra, hogy szükség esetén többet hitelezzen.

A nagy kérdés Magyarországon és másutt a régióban is az, hogy a külföldi bankok kitartanak-e helyi kuncsaftjaik mellett - fogalmaz az Economist cikke. Hozzáteszi: ahogyan az új EU-tagállamok többségében, Magyarországon is külföldi kézbe került a bankok legtöbbje. Ez a döntés utólag kockázatosnak bizonyulhat, a bankok ugyanis úgy értékelhetik a helyzetet, hogy a hiánycikknek számító készpénzt jobb, ha a hazai piacon helyezik ki.

A hitelezés szűkítése már elkezdődött, ám ha ez úgy folytatódik, hogy nem helyeznek ki új kölcsönöket vagy nem újítják meg a már meglévőket, még a megbízható adósoknak sem, az csődökhöz és a munkanélküliség megugrásához vezethet. További, bár nem valószínű forgatókönyv, hogy az anyabank a bajba jutott leányát értékesíteni kívánja, akár egy orosz vevőnek, amit például a balti államokban nemigen néznének jó szemmel.

HunHír.Hu - napi online

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világgazdasági válság: harc
  2008-10-28 21:06:10, kedd
 
 
A világgazdasági válság: harc az termálvizekért
2008. október 27. 08:02

HunHír.Hu
Bajnai Gordon végre kimondta: Magyarországban és Izlandban az a közös, hogy ennek a két országnak van a legnagyobb termálvíz-készlete Európában. és a jövő gazdasági fegyvere, az élet meghatározója ez. Bajnai magyarországot fenyegető hiénákról is beszélt az egyik interjújában.A sok mellékbeszélést fordítsuk magyarra:A ,,pénz és az egyéb világ urai saját gyarmatukká akarják tenni a termálvizek országait.

A gazdasági miniszter szerint mostani helyzet mögött piaci pánik van, amit ráadásul generálnak a válságok vámszedői, a hiénák. Ők intéznek sokszor pénzügyi támadásokat Magyarország ellen, és ezen nyerészkedni akarnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszakított közvetítés: nem t
  2008-10-28 21:02:18, kedd
 
  Megszakított közvetítés: nem tetszett az RTL-nek a Nagy-Magyarország
2008. október 28. 18:22


Pálffy Lajos
Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói transzparens miatt megszakította hétfőn a magyar RTL sportcsatornája az Allianz FTC-Aramis futsalrangadó közvetítését. A stáb gyorsan összepakolt és el is távozott az FTC népligeti sportcsarnokából.

Az RTL helyszínen lévő munkatársai már a mérkőzés kezdete előtt jelezték, hogy a szerződés ellenére nem lesz közvetítés, ha az Árpád-sávos, Nagy-Magyarországot is ábrázoló szurkolói transzparenst nem veszik le - mondta el a konfliktus előzményeit az MNO-nak Németh Péter, az FTC futsalszakosztályának elnöke. Mikor az FTC képviselői arra próbáltak hivatkozni, hogy a hatályos jogszabályok szerint sem az Árpád-sávos zászló, sem a Nagy-Magyarország ábrázolása nem tartozik a tiltott önkényuralmi jelképek közé, az RTL munkatársai egy telefonálás után azt mondták, hogy ez őket nem érdekli, a transzparens provokatív, és rontja a cég persztízsét, tehát le kell venni - ismertette a két fél érveit a szakosztályelnök.

Ezek után teljesítették az RTL kívánságát, és egyszerűen visszahajtották a plakát kifogásolt részét úgy, hogy a ferencvárosi címert és a szurkolói egyesület nevét mutató rész továbbra is látható maradt. A mérkőzés és a közvetítés el is kezdődött, de ismeretlenek nem sokkal ezután ismét láthatóvá tették az RTL-esek által kifogásolt Nagy-Magyarországot.

Ekkor Németh Péter szakosztályelnök elmondása szerint két percet kaptak a csatornától arra, hogy eltávolítsák a plakátot. Ezt meg is tették, most már teljes egészében levették a molinót, ennek ellenére az RTL Sportklub megszakította a rangadó közvetítését, összepakoltak és gyorsan elhagyták a sportcsarnokot. Állítólag a stábból egyesek fenyegetettnek érezték magukat - mondta Németh Péter.

A szakosztályelnök az eset pénzügyi vonzatairól nem kívánt nyilatkozni, üzleti titokra hivatkozva. Annyit mindenesetre elmondott, hogy ,,iszonyatos kár" érte a szakosztályt a közvetítés megszakítása miatt, mert komoly szponzoraik vannak, akik nem biztos, hogy jó szemmel nézik az esetet. Németh arról is tud, hogy a Ferencváros Szurkolók Szövetsége az ORTT panaszbizottságához fordul a történtek miatt. Arról, hogy a szakosztály milyen lépéseket tervez, még nem tudott nyilatkozni.

Az MNO megkereste az RTL Klubot is, Kolosi Péter hírigazgató Rényi Ádám szóvivőhöz irányított bennünket, akit egyelőre nem tudtunk elérni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bejelentett öngyilkosság: R
  2008-10-28 20:54:05, kedd
 
  Bejelentett öngyilkosság: ,,Gyurcsányt tekintem gyilkosomnak..."
2008. október 28. 18:17


Forrai Mária Melinda - Néző László

Öngyilkos lett egy férfi ma Budapesten. Kora reggel szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy búcsúlevelet, amelyben Gyurcsány Ferencet és más kormánypárti politikusokat nevezett meg tette felelőseiként. Az MNO értesítette a mentőket, de azok már nem tudtak segíteni az elkeseredett emberen.

Különös levél érkezett kedd reggel szerkesztőségünk e-mail címére. Egy férfi küldte, aki bejelentette, öngyilkosságot követ el: ,,súlyos és végleges döntésre kényszerítettek a kialakult körülmények..." - állt a levélben.

H.L. azt is közölte: írását búcsúlevélnek szánta, s tettének felelőseiként Gyurcsány Ferencet és más kormánypárti politikusokat nevezett meg. ,,Mivel Gyurcsány Ferenchez többször fordultam ezért én Őt is gyilkosomnak tekintem, arról nem is szólva,hogy kormányfőként kiemelt a felelőssége... A névsor továbbá : dr. Molnár Lajos, dr. Horváth Ágnes, dr. Székely Tamás, dr. Biró Boldizsár és Horn Gábor" - írta a férfi.

Szerkesztőségünkhöz gyakran érkeznek furcsa tartalmú levelek, öngyilkosságot bejelentőt azonban még nem olvastunk. Reggeli ügyeletes kolléganőnk - biztos, ami biztos -, felhívta a mentőszolgálatot, néznék már meg, nem történt-e mégis valami helyrehozhatatlan. A mentők délután jelezték: sajnos nem átverés volt a levél, az abban megjelölt címen valóban öngyilkosságot követett el egy férfi Budapest XI. kerületében.

A búcsúlevélből nem nagyon derül ki, egészen pontosan mi váltotta ki az elkeseredett cselekedetet. H. L. arról számolt be, hogy ,,amit tett, azt tiszta fejjel és sok ezerszer átgondolva" tette. Kijelenti azt is, hogy ,,abnormális tettét" ,,kizárólag a Gyurcsány kormány(ok) által felmondott kormányszintű szerződés súlyos következményei miatt" hajtotta végre! Hogy egészen pontosan mi is ez a felmondott szerződés, azt egyelőre nem sikerült kiderítenünk, viszont H. L. azt írta: sok milliárd forinttól esett el a magyar egészségügy ennek következtében.

Kollégánk a helyszínre sietett, és sikerült egy ott lakó szomszéddal beszélni, aki elmondta, hogy a férfi nagyjából két éve bérelte azt a lakást, ahol holtan találták. A szomszédokkal nem igazán tartotta a kapcsolatot, annyit tudtak róla, hogy zárkózott és mogorva volt, sokat ivott és sokat dohányzott. A megkérdezett lakó kollégánknak elmondta, hogy a délelőtt 9 óra után odaérkező mentősök nyitva találták a lakás ajtaját, a kulcsok az asztalon voltak. A férfit két órán keresztül próbálták újraéleszteni. A helyszínre két rendőrautó érkezett, miután befejezték a helyszínelést, a bejárati ajtó leragasztották. Az egyik lakó értesítette a lakás tulajdonosait, akik siófokiak, ők is a helyszínre érkeztek reggel. Reggel a férfi volt felesége is oda jött.

Megtaláltuk a lakás tulajdonosát is, aki elmondta: az áldozat biztosítási ügynökként dolgozott, és volt valamilyen peres ügye az állammal. Azt is hozzátette: a férfi nem volt beteg. Nem megerősített információk szerint mérget ivott H. L.

Az elhunyt búcsúlevelében azzal fordul Gyurcsány Ferenchez: ,,Tisztelettel kérem Önt, haladéktalanul, azonnal vonuljon ki a közéletből szeretett hazám, Magyarország érdekében! Ön és társai tönkretették az országot..."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Drábik János írásai:
  2008-10-28 20:50:19, kedd
 
 
Dr. Drábik János írásai:

El van-e adósodva Magyarország, vagy ez is csak egy pénzügyi trükk?
Ha rosszak a ráaggatott számok, kik állították ezeket elő, és miért?
Miért lett a kormány a magyar társadalom érdekeinek védelmezője helyett a nemzetközi pénztőke adószedője?

http://tdyweb.wbteam.com/DrabikMiABaj.htm
http://mek.oszk.hu/01500/01560/html/

Chris Floyd Rogers:
A bálvány, amely elbukott

A szabad piac szószólóinak évtizedes hazugságai

http://www.huncor.com/extra/chrisflhu.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy betiltott TV adás teljes s
  2008-10-28 20:47:42, kedd
 
 
Egy betiltott TV adás teljes szövege! Okvetlenül megtekintendő!

Egy betiltott TV műsort küldök Neked, amelyik szept 25.-én hangzott volna el az ECHO TV-n, de letiltották. Hallgasd meg és nézd meg, benne van napjaink lényege.

http://www.atillanepe.net/Utolag_archiv/NepHangja0925.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.