Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
a kereskedelmi televíziók főmű
  2008-10-06 23:23:22, hétfő
 
 
Az ember lánya megkisérli megfejteni, mivégre a keresk-i, de most már a közszolgálatinak csúfolt televiziókban is az a rengeteg erőszak, szex, aberráció .. Ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy szinte már elviselhetetlenek a bennünket érő ilyen ingerek.

Nemrégiben - amikor egy idétlen reklámnak bedőlt szerencsétlen ügyfelem jött a letiltó végzésével - a következőket mondtam neki:

- Asszonyom! Egy életre tanulja meg: a kereskedelmi televíziók főműsora a reklám.

Annak ellenére így van, hogy
ad. 1. ezt az ember nem igazán fogalmazza meg önmagában,
ad. 2. azt gondoljuk, hogy filmeket vetítenek a "szórakoztatásunkra".

Ahhoz, hogy az embert odanyomják a foteljába, hogy megnézze a folytonosan ismétlődő reklámokat is, hogy aztán az ismétlődéssel nem létező szükségletet ébresszen bennünk, szükség van betétműsorokra.
Méghozzá olyan betétműsorokra, amelyek garantáltan a fotelba nyomnak bennünket.
Ha a reklámok az ösztöneinkre hatnak (éhség, szomjúság, szaporodási ösztön, halálösztön ...), nosza durr bele, a töltelék műsornak is ösztönökre kell hatni.
És a tudat által legkevésbé befolyásolható ösztönünk: a szaporodási, illetve az ehhez szervesen illeszkedő agresszívitásunk.
(Ennek magyarázásába nem mennék bele ... de a kettő korrelál egymással.)

A szex-jelenetek mind-mind a szaporodási ösztönkésztetéseink "kielégítése" irányába hatnak, míg a vadabbnál vadabb gyilkolós jelenetek (minél naturálisabb, annál jobb) pedig az emberi túléléshez nélkülözhetetlen agresszivitásunkra.

Természetesen a szaporodási ösztönünket elnyomja a tudat, de még a tudattalan is, mert ezek az ösztönök a "tudat-előttes"-ben munkálkodnak.

Tudom: bizarr ez annak, aki az embert nem feltétlenül biológiai lényként kezeli, hanem kizárólag tudattal, célszerű viselkedéssel megáldott, teremtett lénynek ismeri.

Az ösztöneink létezése szempontjából tökéletesen mindegy, elfogadjuk-e a darwini evolóció elméletet, vagy elvetjük azt.

A fentebb ismertetett ösztöneink létezőek, nem hiszem, hogy bárki is megkérdőjelezné azt.

De van egy óriási baj, amit hollywoodnak folytonosan meg kell oldania.
Ez pedig az, hogy a "tétet" mindig növelni, emelnie kell.
Az ember ugyanis megszokja a naponta őt érő ingereket és egy idő után fennáll a veszélye annak, hogy szépen felkel a foteljából, mert a látott-hallott vad jelenetek, durva szexuális képek ... már nem ingerlik a célzott ösztönkésztetéseit. Ilyenkor lehetséges az, hogy reklám alatt kimegyünk a konyhába, vagy átváltunk egy másik csatornára.

Ezért tartunk ott, hogy aki pl. nézi a Viasat 3-on a CSI-sorozatokat, szinte megdöbben azon, hová lehet fokozni a nyilt erőszakot, aberrációt ... holott lehet, bár egész prímán megszokja az ember a boncasztalon fekvő, trancsírozott hullákat, a legválogatottabb módszerekkel gyilkolók által gyárott vértócsákat, stb.

Szóval az ilyen műsorok a töltelék, amiért pedig ezt a tölteléket adják nekünk: a reklám, majd a reklám célzott hatása: a vásárlás.

Befejeztve mondandóm: a sorozatok is éppen ezért kellenek. Ha végtelenítesz egy történetet, garantáltan odaragasztod a nézőt nap, mint nap a TV elé ... és a teljességgel idétlen, lényegtelen, színvonaltalan baromságot bámulva, szépen felébred a nézőben a szükséglet, bár nem érti, hogy amikor elmegy vásárolni, mi a fenéért pakolta meg ezzel is a kosarát, meg azzal is, holott ezt, meg azt, nem is akart venni.
Csak bosszankodik a pénztárnál, hogy már megint mennyit fizetett ... belül görcsöl: marad-e a gázszámlára, és mégis vásárolt.

Gyakran szinte legyőzhetetlen ez a "kényszer", holott az okot a televízióban és a folytonosan ismétlődő reklámokban kell keresni.
A reklámok szükségletkeletkeztető hatása miatt dobunk be néha, ezt, meg azt a gyereknek, vagy csak fizetés napkor "kipróbáljuk", hátha jobb lesz ez a mosópor, mint a másik.

Talán egy ellenszere lehet ennek az egésznek: vagy örökre kikapcsolod a TV-t, rádiót ... számítógépet, mindent ... vagy marad a nagyon tudatos odafigyelés.
Én ez utóbbit igyekszem alkalmazni, persze én magam is igen gyakran "bedőlök", mégha apróságokkal is.

Tudom, hogy nem feltétlenül újdonság mindez számotokra, de jó ha nem feledkezünk meg soha egyetlen másodpercre sem, ha leülünk TV-t nézni. Tudjuk, hogy most a tölteléket bámuljuk, a főműsor maga a reklám! Na ilyenkor szépen ki kell ballagni a konyhába!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pánik a tengeren túl, pánik Eu
  2008-10-06 23:12:13, hétfő
 
 

Portfolio.hu - MNO 2008. október 6. 18:35

Pánik a tengeren túl, pánik Európában, pánik itthon



2004. októbere óta először 10,000 pont alá süllyedt a Dow Jones. Az arany ára 40 dollárral emelkedett. Felgyorsult a zuhanás az európai piacokon, a német DAX index 500 pontos mínuszban áll. Idehaza az OTP kereskedését függesztették fel 10 százalékos áresés után.

Túl az Óperencián rekordok dőlnek meg

Hatalmas zuhanással nyitottak az amerikai tőzsdék, mivel a hitelválság újabb hulláma érte el a hétvégén a világot. Az amerikai 700 milliárd dolláros mentőcsomag pénteki elfogadása, valamint a hétvégi európai bankmentő akciók nem tudták megnyugtatni a kedélyeket.

A Dow Jones index utoljára 2004. októberében, azaz 4 évvel ezelőtt volt ilyen alacsony szinten, a 2003-2007 közötti tőzsdei bika piac "termése" a piacon már-már teljesen eltűnt.

A kereskedés vesztesei egyértelműen a pénzügyi szektor szereplői, a Citigroup 7.6, a Bank of America 7, a JP Morgan pedig 5.6%-ot zuhant.

Zuhan az olaj árfolyama is, a jegyzések már 89.8 dollárnál tartózkodnak, miközben 1.348-ig erősödött a dollár az euróval szemben, mivel a befektetők tömegével menekülnek a biztonságosnak hitt amerikai államkötvények felé. A biztonságosnak gondolt befektetések közül az arany is kiemelt figyelmet élvez, az árfolyama 40 dollárral 873 dollárig emelkedett.

Európa: mint kő a vízben

Felgyorsult az amúgy sem gyenge zuhanás az európai piacokon, a német DAX index 500 pontos mínuszban áll, amit meglehetősen ritkán láttak még a legöregebb befektetők is. Minden esik, a Portfolió hasonlata szerint, mint a vízbe hajított kavics, az eladások már pánikszerű reakcióknak tűnnek az alapvetően a bizalom hiányával körülírható válságban. A többi európai részvényindex is tetemes zuhanást mutat, a francia CAC 40 7.8, az angol FTSE 100 4.5 százalékkal került lejjebb.

Bár pénteken az amerikai törvényhozás végül elfogadta a 700 milliárd dolláros mentőcsomagot, a befektetők jelenleg úgy tűnik kevésbé hiszik el, hogy ez a jelenlegi problémákat orvosolni lehet képes. A bizalom hiányából fakadó félelmek ugyanis továbbra is megtalálhatók a bankközi piacon, ráadásul az amerikai recessziós félelmek miatti aggodalmak is dominánssá váltak.

A hétvégén a Hypo Real Estate került a befektetők figyelmének középpontjában, ugyanis a német bank megmentése mögül kihátráltak a bankok. Ezt követően azonban sikerült a kormányzatnak és a Bundesbanknak megegyezni a bank megmentéséről, amelynek a korábbi 35 milliárddal szemben már 50 milliárd eurós hitelkeretet biztosítanak majd.

Mindennek hatására a német piac már nagy mínuszban kezdett, de az amerikai piacok nyitást követő szakadásával tovább zuhant. A kormányzatok több helyen is megpróbálták a félelmeket enyhíteni. A németek bejelentették, hogy teljes mértékben garantálják a betétszámlákon elhelyezett összegeket.

A bankszektor mellett az olajszektor sem tudta tartani magát, az olajár ugyanis a 90 dolláros szint alá zuhant. Mindemellett a hitelpiaci turbulenciák hatására kiszáradó hitelpiacok is kedvezőtlenül hathatnak, mely még egyes bányatársaságok esetében is éreztetheti negatív hatásait.

Idehaza több mint ezer pontos bukta

Több mint 10 százalékos árfolyamesés miatt 10 percre szünetel az OTP-részvények tőzsdei kereskedése. A bank részvényeinek árfolyama hétfő délután 16.20-kor 5667 forintra zuhant, ez 633 forinttal, 10,05 százalékkal alacsonyabb a papír pénteki záróáránál. A negatív hangulat általános az egész piacon, hasonlóan Európa többi részvénypiacához.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1083,24 pontos, 5,68 százalékos csökkenéssel 17 991,02 ponton zárt.

Az OTP mellett számos kisebb papír kereskedését kellett ideiglenesen szüneteltetni hétfőn, egyebek közt a Bookline, a Pannonflax, a Forrás, a Pannunion, a Graphisoft Park és az Állami Nyomda részvényeinek árfolyama lépte át lefelé a tízszázalékos napi ármozgáslimitet.

,,Pánik van"

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője az MTI-nek elmondta: az európai bankokkal kapcsolatos negatív hírek hatására erős volt az eladói nyomás az európai piacokon. ,,Pánik van". A határidős pozíciók fedezeti többletigénye, illetve kényszereladása miatt az árfolyamok kedden tovább zuhanhatnak.

Ropi mindenütt

Jelentősen esett a német, a lengyel, a brazil és a török piac is. Ma újabb nagy árfolyameséseket könyveltek el az orosz tőzsdéken: a zuhanást a pánikeladások és a külföldi tőzsdékről, valamint a kőolajárakról érkezett hírek okozták, miközben vásárlók hiánya miatt esély sincs a fellendülésre.


http://www.gondola.hu/cikkek/61587
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keserű dilemma
  2008-10-06 23:06:54, hétfő
 
  Keserű dilemma



Van egy politikus vagy politikai együttes,, aki(k) kiszámíthatóan hazug(ak): ha valamiről azt mondja, hogy az bizony zöld, tudhatod, hogy az minden lehet csak zöld nem,. Van egy politikus vagy politikai együttes, akik a zöldre azt mondják, hogy zöld - aminek szívből örülsz - de aztán suttyomban, befolyásos pártolók tanácsára, ide kacsintgatva meg oda kacsintgatva kezdenek úgy cselekedni, mintha ilyet sose mondtak volna, vagy mondták ugyan, hogy zöld, de hát az voltaképpen nem is olyan biztos. Lehet az akár sárga. Ha választani kell a kettő között, nem tudom, nem a következetes hazugot választom-e. Akiről lehet tudni, ha A-t mond, B-t gondol. És ugy is tesz . Nem pedig a másikat, aki nekem tetsző dolgot hirdet ugyan, de aztán elkezdi ellentétére forgatni.

Rogán aljas akciója a Szabadság-téren, Lázár és Orbán lihegő megfelelni akarása Tel Avivnak, és még tömérdek dolog, amiről mitsem tudunk: ugyan ki visz át a túlsó partra? Nagyon összejött minden.
Ultimátum, ezenfelül bölcs megállapítása annak amit mindenki tud. A hazai pénzügyi válság "kezelése" ami fizikai képtelenség még a leggazdagabb államok részére is. De majd ő intimpista Viktor elintézi ezt is!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol élünk mi?
  2008-10-06 22:43:43, hétfő
 
  Hol élünk mi?

2008. október 06. 22:22
Gavallér János - HunHír.Hu

Ebben demokratizálódott liberálpökhendi melamint (C3H6N6) forgalmazó multikomplex gazdasági csodavilágban az élelmiszerforgalmazó cégek jogosultak lassan ölő mérgek forgalmazására?

Ki és milyen rendelet tiltja ki, bünteti meg a Nestlét?

Információnk szerint cég a hét elején tervezi a 170, 200, és 400 grammos tejporok bevizsgálását - írja a blikk. Az információ szerint, úgy forgalmaznak élelmiszereket, hogy egészségügyi bevizsgálás nélkül, akár lassan ölő mérgek is a polcokon lehetnek, közfogyasztásra kínálva!

Süth Miklós országos főállatorvos (az emberi élelmiszerek felügyeletére legalkalmasabb funkció?) a múlt héten intézkedett, hogy minden 15 százaléknál több tejterméket tartalmazó kínai élelmiszert az importőrök kötelesek bevizsgáltatni. A Nestlé kávéfehérítője Bangkokból érkezett. Ergo a Nestlének még csak nem is kötelessége bevizsgálni az élelmiszert?

Nemcsak szemetet, mérget is etethetnek velünk és végül a törvények és jogszabályok szerint a legtermészetesebb gazdasági és mammonlufi érdekei alapján jogosan, Mi az hogy, nagyon is!

Biztos, hogy ébren vagyunk? Vagy csak álmodik az egész emberiség?

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=13555
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Egészségcsapdába
  2008-10-06 22:39:55, hétfő
 
 
Bogár László: Egészségcsapdában

2008-10-06 16:03 barikád.hu


(igen.hu)(igen.hu)Mi, magyarok sok mindennel bánunk mostohán, de legfőképpen az édes anyanyelvünkkel. Pedig szakrális mélyszerkezetét ezer éve őrző nyelvünk sok mindenben segíthetne nekünk. Például a jelzett kérdés megértésében. Három teljesen hétköznapi szó jelzi ennek a mélyszerkezetnek fontos elemeit. A magyar, ha azt szeretné tudni, hogy vajon meg tudunk-e valamit tenni, azt kérdezi: képes vagy erre? Vagyis, hogy van-e benned előképe mindannak, amire készülsz. Nyelvünk ősi szerkezete nem fogalmakban, hanem ennél sokkal mélyebb képekben, metaforákban fejezi ki önmagát.

Az öregedő Schopenhauernek tulajdonítják a mondást: "Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi." Ez egy filozófiai paradoxont fejez ki: az egészség a mindennél is több, a lét-teljesség maga. A magyar EGÉSZség szó minden más nyelvnél plasztikusabban fejezi ki e létteljességet. Az egészen köznapi épít szavunk ugyanerre hívja fel figyelmünket, aki épít, az valójában éppé, teljes egésszé igyekszik tenni a világot.

Kanyarodjunk vissza a kiindulóponthoz: képesek vagyunk-e egészséget építeni? A drámai adatok azt látszanak bizonyítani, hogy most már évtizedek óta nemcsak hogy nem vagyunk képesek erre, de még a lepusztulás konstans lassítására sem. A kérdés nem egészségügyi probléma: nem az egészségügy, hanem az egészség ügye az, amivel foglalkoznunk kell. Általában is igaz, de nálunk különösen, hogy az egészségügyi rendszer csupán 10-15 százalékban felelős az adott népesség általános egészségi állapotáért. A döntő részt sokkal inkább az a létmód határozza meg, amelyben az emberek élnek. A külső természet (föld, víz, levegő, élővilág) állapota és az emberek közötti lelki, erkölcsi, szellemi kötelékek, szeretetstruktúrák épsége sokkal fontosabb elemei ennek, mint az anyagi javak és a rájuk épülő hivatalos egészségügyi rendszer. Ezért van az, hogy szegény országok is lehetnek meglepően egészségesek, de gazdagok is meghökkentően betegek.

Magyarország népe most már lassan négy évtizede egyre rosszabb állapotban van. A romlás főként az 1970 és 1995 közötti időszakban volt megrendítő, de valójában azóta is inkább csak lassítani tudtuk olykor a lepusztulást. Teljesen egyedülálló módon minden világtendenciával szembemegyünk. Mindez sokkal drámaibb a férfiak esetében, és különösen a 35-55 éves korosztálynál, amely minden társadalom legfőbb tartópillére. A középkorú magyar férfiak halálozási mutatói négy évtizede folyamatosan romlanak, ma a nyolcvan évvel ezelőtti, poszttrianoni korszak adataival azonosak. Míg 1971-ben ez a népességszegmens az ausztriai megfelelőjével azonos szinten volt, ma háromszor annyi középkorú magyar férfi hal mag nálunk, mint a szomszédos Ausztriában. Az 1970 és 1995 közötti negyedszázad során a magyar mezőgazdaság termésátlagai kb. két és félszeresükre nőttek. Csakhogy ezt a kétségtelenül imponáló eredményt tizenötszörös üzemanyag-felhasználással és több mint negyvenszeres vegyszerfelhasználással értük el, miközben a középkorú falusi férfiak rákhalálozása megötszöröződött! A rákkal kapcsolatos halálozások nálunk a világátlag majdnem négyszeresét, a megbetegedési mutatók az ötszörösét teszik ki. Már húsz éve minden ilyen mutatónk a nemzetközi rákregiszter szerint a legrosszabb a világon.

Susan Sontag szerint a betegség valójában metafora. Betegségeink tehát tükrök, melyekben saját létpusztításunk néz vissza ránk. Ha változtatni akarunk, egész létmódunkat át kell formálnunk. A magyar társadalmat azonban úgy hajszolták át a globális alkalmazkodás e kényszerfázisán, hogy nemcsak semmiféle segítséget nem kapott, urai még azt is eltagadták előle, hogy egyáltalán mi történik vele. Valahogy úgy, mint Csernobilban, amikor lényegében minden védőöltözet nélkül hagyták küzdeni a mit sem sejtő áldozatokat a megengedett sugárterhelés többmilliószoros értékei mellett. Ez volt valójában az "igazi rendszerváltás" időszaka. Az első MSZP-SZDSZ-nagykoalíció, amely mindezt globalokollaboránsként működésbe hozta, nem 1994-től - mint a közhiedelem tartja -, hanem 1964-től üzemelt. Kádár János 1964-ben személyesen kérte fel Nyers Rezsőt és Tardos Mártont a mechanizmusreform kidolgozására. A reform, ma már látjuk, a pusztító vadkapitalizmus visszaalakítását jelentette. Az adósságcsapda felállítása, az ország legújabb kori brutális kifosztása ezzel kezdődött meg. Ez vezetett 1982-es belépésünkhöz a Nemzetközi Valutaalapba, ma már világosan látszik, hogy ekkor kezdődött meg a birodalomváltás és kifosztásunk minden korábbinál brutálisabb időszaka.

Szakrális értelemben vett EGÉSZségünk megroppanása valójában az újabb hazugságra és kibeszélhetetlenségre, most már a teljes reménytelenségre vezethető vissza. Az elfojtás, a tehetetlen indulat, a remény nélküliség vezet az emberi szövedék szétfoszlásához, a védekezés megroppanásához, a pusztító betegségek rohamos terjedéséhez. Ha tehát valóban komolyan akarjuk, hogy képesek legyünk egészséget építeni mindnyájunknak, akkor elsőként mernünk kellene belenézni sorsunk e dermesztő tükrébe. És mernünk kellene levonni azokat a következtetéseket, amelyek kivezethetnek ebből a ránk zárulni látszó, végzetes csapdából.

Bogár László
közgazdász

(magyarhirlap.hu)





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kit sirat Gyurcsány?
  2008-10-06 22:02:25, hétfő
 
  Kit sirat Gyurcsány?

MA | hétfő, 2008. október 6.
A monori empátia.

Nézem a TV híradókat hétfőn este, és látom miniszterelnökünket, midőn alig bírja visszafojtani könnyeit a monori vasúti szerencsétlenség miatt. Elcsukló hangon bejelenti, hogy lemondott a közlekedési miniszter és a MÁV vezetője, felelősséget vállalva azért, ami általánosan emberi... Mintha ezzel bárki is igazságot szolgáltathatna a kialudt életékért, köztük egy 19 éves lány értelmetlen haláláért! De hát miért vonnánk kétségbe, hogy Magyarország kormányfője, aki 2006-ban belelövetett a tömegbe, most meghatódott a négy élet elvesztése miatt? Miért vonnánk kétségbe, hogy elérzékenyült a szerencsétlenség áldozatai miatt ugyanaz az ember, aki megtagadta a kettős állampolgárságot három millió magyartól? Netán' meg akart hatódni a kamerák előtt? Netán szüksége volt rá? Mert hogy politikájának még ilyen tragikus halálesetek is kapóra jönnek, hogy életben maradjon? Meghatódás-e, vagy számítás, rideg, önző számítás, egy kis színészi teljesítménnyel? Nem vonom kétségbe Gyurcsány empátiáját. Nem. Mert az ilyen ember lelkében az empátia is önmagáért való. Nekem úgy tűnt, hogy Gyurcsány Ferenc magát siratta az elhunytakra gondolva.

Mester András

http://hungary.indymedia.org/node/9906
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghosszabbították a Kossuth t
  2008-10-06 21:55:53, hétfő
 
  2008-10-02 18:33
Meghosszabbították a Kossuth tér lezárását

Zavargásoktól tartva az év végéig meghosszabbította a Kossuth tér lezárását a Köztársasági Őrezred parancsnoka.



Dobozi József nem zárja ki az elmúlt időszak tapasztalatai alapján, hogy a Parlament környékére törvényesen bejelentett tüntetések elveszíthetik békés jellegüket. A területzárás indokoltságát ötnaponta felülvizsgálják. A határozatot Bencze József országos rendőrfőkapitány jóváhagyta. Bár az intézkedés október 1-jétől hatályos, kordon egyelőre nem védi a Parlament környékét.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=237439
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melamint és egyéb más más szar
  2008-10-06 21:37:03, hétfő
 
  Melamint és egyéb más más szart zabálunk

2008.10.06. 08:31

És még csodálkoznak, hogy miért olyan sok a rákos beteg itthon. Már nem is Európa, hanem a világ szemete ömlik be ide, mert ócsó', a magyar ember meg viszi-veszi. A kereskedők meg 10 forintért profitért az anyjukat is megb... , szóval nem nagyon izgatja őket a termékek minősége, vagy hogy ne szart áruljon. Hány élelmiszerbotrány volt már az elmúlt pár évben? Hány cégtulajdonos ül börtönben? Egysem ... akkor milyen javulást szeretnénk elérni e téren?

Igazából, én már semmit sem hiszek el, amit állítanak ... ahogy Dr. House szokta volt mondani: Mindenki hazudik. Ez az ország meg a hazug emberek földi paradicsoma.

Hogy is kezdődött a kínai mérgezett tejpor-botrány itthon?

Szeptember 22:
"A Starbucks 300 kínai kávézójában nem lehet tejjel inni már a kávét, és a két fő helyi áruházlánc bejelentette: a Nestlé tej- vagy tejportartalmú termékeit is kivonják a forgalomból, mert a svájci cégről is olyan sajtóhír jelent meg, hogy ezek is melamint tartalmaznak. Az InfoRádió megkeresésére a Nestlé Magyarországi leányvállalatának kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy a kínai vád alaptalan, termékeik biztonságosak. Magyarországra pedig teljességgel kizárható, hogy Kínában előállított Nestlé termék kerüljön."

Szeptember 26: Magyarországon nincs szennyezett kínai tejpor!
"bár az Európai Unióba tilos behozni Kínából tej és tejtermékeket, lehetséges, hogy a melaminnal szennyezett tejporból készült összetett élelmiszerek, például csokoládék, kekszek bekerültek az unióba."

Október 1:
"Minden, tizenöt százaléknál több kínai tejport tartalmazó készítményt ellenőrizni kell mától a bolt tulajdonosoknak, saját költségükön. Ismertette: a termékek ellenőrzését európai uniós határozat írja elő. Hozzátette, hogy elvileg Magyarországra nem kerülhetett be kínai tejport tartalmazó termék, legfeljebb illegálisan, harmadik országból. A kereskedőknek így, gyanú esetén, önellenőrzéssel kell eldönteniük, hogy termékeik tartalmaznak-e kínai tejport. Megerősítette: eddig Magyarországon egyetlen vizsgált tételben sem mutatták ki a nagy mennyiségben mérgező melamint. A szakember nem is számít arra, hogy ilyen terméket találnának."

Október 1:
"A Fehér nyúl elnevezésű cukorkát Magyarországon is lehetett kapni, amely melaminnal szennyezett tejporral készült."

Október 5:
"Nestlé raktárában zároltak több mint öt tonna tejport, melyben az első vizsgálatok határérték feletti melamint mutattak ki. A szállítmány Bangkogból érkezett. Az első vizsgálat a Nestlé Coffe Mate nevű kávéfehérítőben a 2,5 milligrammos határérték feletti mennyiségű melamint mutatott ki. A Nestlé tejpora még nem került kereskedelmi forgalomba, a cég önellenőrzést kért.
Teljesen kizárt, hogy melaminnal szennyezett Nestlé-termék lenne forgalomban Magyarországon - jelentette ki Suhajda Krisztina. Ez szerinte azért nem lehetséges, mert a gyártás során többféle ellenőrzést is végeznek. "Nincs olyan termékünk, amely a kávéfehérítőhöz hasonló lenne" - mondta, hozzátéve, hogy Távol-Keletről származó áru sincs Magyarországon, mert termékeiket az EU-ból hozzák."

És az 5 tonna kávépor honnan került ide? Vagy már Bangkog az Európai Unió része? Micsoda pofátlan szarkavarás ...

Vajon mi fog kiderülni ezen a héten? "Elnézést", mégis csak került forgalomba pár tétel?
Nem értem, miért nem lehet megakadályozni, hogy az emberek mindenféle szart meg vegyszerezett műtermékeket egyenek ...

http://vastagbor.blog.hu/2008/10/06/melamint_es_mas_mas_szart_zabalunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi bankot is elért
  2008-10-06 21:24:37, hétfő
 
 
2008-10-06 16:35
Magyarországi bankot is elért a pénzügyi válság

Immáron magyarországi bankot is elért a lassan másfél éve kipattant amerikai ingatlanjelzálog-piaci válság nyomán világszerte szétterült pénzügyi krízis. Magyarország hetedik legnagyobb pénzintézete, az olasz központú UniCredit igazgatósága a hétvégén úgy döntött, hogy - 6,6 milliárd euró tőkeemelés mellett - egyebek mellett azt tervezi, hogy felfüggeszti kelet-közép-európai fióknyitási terveit. Az UniCreditnek 100 fiókja van Magyarországon.



Már egy ideje hírek keringenek arról, hogy Európa egyik legnagyobb bankcsoportja, az UniCredit is megroggyant a pénzügyi válságban. Igazgatósága nyugtató nyilatkozatot tett közzé, de a bajra utalt, hogy maga lépett ki abból a bankcsoportból, amely eredetileg késznek mutatkozott részt venni a csőd szélére sodródott, s végül a német költségvetés segítségére szoruló Hypo Real Estate ingatlanfinanszírozó megmentésében.

Az UniCredit hétfőn reggel rendkívüli sajtókonferenciát tartott. A honlapjukon is megismerhető tájékoztatón Alessandro Profumo vezérigazgató bejelentette: az igazgatóság hétfői döntése értelmében 3 milliárd euró értékben tőkeemelést hajt végre, 3,6 milliárdért kötvényt bocsát ki, és az idei osztalékot is részvényekkel fogja kifizetni. Egyúttal azt is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó nyeresége várhatóan 25 százalékkal kisebb lesz a korábban tervezettnél.

Az UniCredit ezek mellett nagyarányú átszervezésbe kezd, amelynek keretében eladja a Generali Biztosítóban lévő csekély részesedését, de megtartja egy másik bankban lévő üzletrészét. Nem zárhatók ki viszont további eladások.

Az igazgatóság által elhatározott intézkedések sorában áttekinti költségráfordításait, átszervezi befektetési banki egységét, és kilátásba helyezi, hogy felfüggeszti új fiókjainak dinamikus gyarapítását Kelet-Közép-Európában. Az UniCredit Európa egyik legnagyobb bankja, 22 országban 10 ezer fiókja van. Magyarországon két éve van jelen a német HVB Bank felvásárlásával. A közelmúltban nyitották meg századik fiókjukat, amelyhez még 15-öt terveztek. Százhetvenezer magyarországi ügyfelük van.

Ugyancsak hétfőn Veres János pénzügyminiszter elmondta, hogy a magyarországi pénzügyi szektor stabil, az Országos Betétbiztosítási Alapban 60 milliárd forint van. Ha valamely bank külföldi tulajdonosa kerülne bajba, akkor az anyavállaltnak kell megtennie a szükséges intézkedést - hangsúlyozta Veres.

FH

http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=237985
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindegyik a sz@ros pozícióját
  2008-10-06 21:03:49, hétfő
 
 
Mindegyik a sz@ros pozícióját félti!


****************************



Egy uniós tagállam elvesztheti biztosi pozícióját
2008-10-02

Szájer József szerint Magyarországnak fel kell készülnie arra a helyzetre, hogy ha a lisszaboni szerződést nem fogadja el az Európai Unió, akkor a 27 tagország egyike - akár Magyarország is - elvesztheti biztosi posztját az Európai Bizottságban. A Fidesz európai parlamenti képviselője erről csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek.

A politikus emlékeztetett arra: a júniusi ír népszavazási fiaskó után egyelőre még nincs forgatókönyv arra, hogyan szerezzék meg Írország támogatását, hogy az Európai Unió reformját
tartalmazó lisszaboni szerződés életbe léphessen.

Amíg azonban a lisszaboni szerződés nem lép életbe - és Szájer József szerint valószínűleg nem is fog az új Európai Bizottság jövő évi megalakulásáig - akkor maradnak a mostani szabályok, amelyek szerint a következő ötéves ciklusban a bizottság maximum 26 biztossal alakulhat meg, miközben 27 tagország van.

Hozzátette: ha viszont a lisszaboni szerződés mégis életbe lépne jövő októberig vagy nyárig, abban az esetben minden országnak lesz biztosi pozíciója.

Szerinte azonban ebben a tekintetben még bizonytalanság van, így könnyen bekövetkezhet, nem "valóságtól elrugaszkodott vélelem" az a forgatókönyv, hogy nem lesz mind a 27 országnak biztosa.

Szájer József hangsúlyozta: mivel Magyarország "nem túl jó hírű ország az unióban" és a magyar kormány érdekérvényesítő képessége is gyakran csorbát szenved, megvan az esély arra, hogy Magyarország veszti el biztosi pozícióját a következő ötéves ciklusra.

Mint mondta, bízik abban, hogy ez nem így lesz, hiszen akármilyen kormány van, nemzeti érdek, hogy legyen magyar biztos az Európai Bizottságban. Azonban ahhoz, hogy biztosan megtarthassuk a posztot, szerinte előre kell gondolkodni, meg kellene tenni a szükséges lépéseket, meg kellene kötni a szükséges szövetségeket, erre viszont nem lát jelenleg megfelelő biztosítékokat. Arra a kérdésre, hogy kivel kellene ebben az ügyben szövetséget kötni, Szájer József azt mondta: konkrét recept nincs, nagyon alaposan mérlegelve kell dönteni, de fontos, hogy erről Magyarország elkezdjen gondolkodni.

Hozzátette: például van olyan elképzelés is, hogy egy-egy régiót képviselne egy biztos, ebben az esetben a visegrádi országok éppen Magyarország vetélytársai lennének.

Szerinte azért is kell küzdeni, hogy a mostaninál befolyásosabb biztosi posztot kapjon Magyarország, mert a vám-és adóügyek, amelyeket jelenleg Kovács László visz, nem különösebben kiemelt területei az unió és a bizottság tevékenységének.

Szájer József fontosnak nevezte a személy kiválasztását is, emlékeztetve arra, hogy a jóval fontosabb energiaügyi posztot "éppen Kovács László felkészületlensége miatt" nem kapta meg Magyarország. Hozzátette: Balázs Péter, Magyarország első biztosa a szintén fontos regionális ügyeket vitte, azonban mivel nem őt jelölte újra a magyar kormány, hanem "egy bukott párt a vezető politikusát", Magyarországnak nem maradt esélye arra, hogy ezt a fontos pozíciót tovább vigye.

Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=5&newsid=82556
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.