Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
Őskor
  2008-11-28 06:39:31, péntek
 
  A kis ősember megérkezik a barlanghoz és átnyújtja a bizonyítványát az apukájának, aki végigolvassa, majd így szól:
- Nézd fiam, azt, hogy megbuktál vadászatból megértem, mert még kicsi vagy és nem bánsz még jól a dárdával. Hogy ismételned kell földművelésből, elnézem, mert nem könnyű dolog, elég sok fáradságba kerül, hogy eredményes legyen. Hogy meghúztak barlangfestészetből, megbocsátom, mert még kicsi vagy, és a készséged még nem fejlődött ki, DE HOGY TÖRTÉNELEMB?L IS KARÓT KAPJÁL... AMIKOR ABBÓL MÉG CSAK KÉT OLDAL VAN!
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Papír
  2008-11-28 06:37:05, péntek
 
  Két skót sétál a pagony szélén, amikor az egyiket szólítja a szükség. Dolga végeztével kiszól a bozótból:
- McGregor, van nálad papír?
Mire a kérdezett:
- Légy nagyvonalú. Hagyd ott!
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Karácsony: ünnep vs agybaj
  2008-11-28 06:35:23, péntek
 
  Valahogy a várakozásba, a kellemes izgalomba ilyenkor rengeteg feszültség és aggodalom is vegyül. Bemegy az ember egy nagyáruházba, és megdöbbenve veszi le a napszemüvegét: karácsonyfák és csillogóra csomagolt ajándékok jobbról-balról. Még a nyaralás emlékein, a lekopott barnaságon sóhajtozunk, erre a semmiből Mikulások és ünnepi ajánlatok rontanak ránk.

A pláza-láz

Nem, nem veled van a baj, ha nem érzed át a dolgot. Ha már épp kezdtél volna azon aggódni, hogy még semmit nem vettél, megnyugtatunk: ez a teljesen normális. A kereskedelemben jól tudják, hogy időbe telik, míg az embereknek leesik a tantusz. Ha csak decemberben kezdenék a díszítgetést, vevőcsalogatást, mindenki az utolsó héten vásárolna. Amikor egy bevásárlóközpontba lépsz, az azonnali gyomorgörcs helyett gondolj arra, milyen jól végzik a fiúk (lányok) a munkájukat, és légy elégedett. Akár nézelődhetsz is, azokra gondolva, akiket majd meg szeretnél ajándékozni, hiszen ötleteket mindig lehet gyűjteni. Vásárolni pedig akkor vásárolj, amikor te akarsz.

Mi mennyi?

Általános probléma az ünnepek táján, hogy nem csak az ajándékok, de a vendéglátás, az utazgatás is jóval több pénzt igényel, mint egy átlagos hónap. Ennek egy része elkerülhetetlen, viszont nem kell feltétlenül óriási költségekbe verni magunkat. Egyre több családban beszélik meg, hogy bizonyos összeg felett senki ne vásároljon a másiknak ajándékot, és tényleg csak jelképessé, a szeretet kifejezésévé válik az, hogy adnak valami kis meglepetést egymásnak. Mivel a szeretet nem forintban mérjük, teljesen szükségtelen hitelbe vernie magát az embernek, hogy megmutassa: ő mekkora ajándékot tud venni. Ráadásul egy saját készítésű valaminek - lerágott csont, de mégis igaz, és gyakran elfelejtjük - sokkal jobban tud örülni a másik, mert abban az időd, a gondolataid, a munkád, és minden elrontott kis dolog is benne van, amit egy boltból sosem tudsz megvenni.

Azokat, akiket egy drágább ajándékkal szeretnél lenyűgözni, úgysem tudod megnyerni magadnak. Ha úgy érzed, ez szükséges ahhoz, hogy kedveljenek, hogy tiszteljenek, vagy ne gondoljanak rosszat rólad, ott valami más bajnak kell lennie. Sokkal többet ér megbeszélni a dolgokat, és legalább karácsony alkalmával kicsit őszintébbnek lenni egymással. Ha számodra nem gond a pénz, és alig várod, hogy mindenféle szépségekkel, jóságokkal és hasznosságokkal elhalmozd szeretteidet, azért valamit vegyél figyelembe: ha az ő pénztárcájuk nem engedi, hogy nagyobb ajándékokat vásároljanak, esetleg rosszul érzik magukat attól, amit tőled kapnak.

Ünnep vs agybaj

Amikor az ünnepekről beszélünk, úgy illik, hogy meghitt, szeretetteljes, ábrándos gondolataink legyenek, ahol kövér hópelyhek hullanak alá, mindenki mosolyog, átszellemülten hallgatja a karácsonyi dalokat az utcákon, az üzletekben, az autóban a rádióból, és izgatottan várja, hogy eljöjjön a nap, amikor népes családja tiszteletét teszi nála.

Ehhez képest neked összeugrik a gyomrod, ahányszor meglátsz így novemberben egy feldíszített fát, sikítozni tudnál a karácsonyi daloktól, és a családod gondolatára sem száll meg a földöntúli békesség. Képzeld, nem vagy egyedül. Ne gondold, hogy ciki az, ha a karácsonyi vásárban számodra a friss, meleg kürtőskalács a legjobb dolog. És az sem ciki, hogy nem kezdtél el már júliusban ajándékokat vásárolni. Tartsd távol magad az agybajtól, szövetkezzetek a közeli és tágabbi famíliával, hogy ne kelljen aggódni a vélt vagy valós elvárások miatt, és azt is bevallhatod magadnak, ha azért egy picit élvezed a lassan induló készülődést. Vagy legalább a kövér hópelyheket.

Nana - Neked szól!
 
 
0 komment , kategória:  NőiS  
Nő a dér, álom jár
  2008-11-27 20:03:40, csütörtök
 
  WEÖRES SÁNDOR: NŐL A DÉR, ÁLOM JÁR

Nől a dér, álom jár,
hó kering az ág közt.
Karácsonynak ünnepe
lépeget a fák közt.

Én is, ládd én is, ládd,
hóban lépegetnék,
ha a jeges táj fölött
karácsony lehetnék.

Hó fölött, ég alatt
nagy könyvből dalolnék
fehér ingben, mezítláb,
ha karácsony volnék.

Viasz-szín, kén-sárga
mennybolt alatt járnék,
körülvenne kék-eres
halvány téli árnyék.

Kis ágat öntöznék
fönn a messze Holdban.
Fagyott cinkék helyébe
lefeküdnék holtan.

Csak sírnék, csak rínék,
ha karácsony volnék,
vagy legalább utolsó
fia-lánya volnék.
Tags: Karácsony, karácsonyi vers


Posted in Karácsony


 
 
0 komment , kategória:  Irod/alom  
Telefon
  2008-11-27 18:07:13, csütörtök
 
  - Szia Drágám, itt Apu ... Anyu a közelben van?
- Nem, Apu. Anyu fent van a hálószobában Frank nagybácsival.
Kis szünet után Apa válaszol:
- De kicsim, neked nincs is Frank nagybácsid!
- Dehogy nincs, és éppen fent van anyuval a hálószobában.
- Uhh, rendben. Szóval ... figyelj rám drágám. Tedd félre a telefont, szaladj fel, kopogj az ajtón és kiabáld Maminak és Frank bácsinak, hogy az apu autója épp most állt meg a ház előtt.
- O. K., Apu!Pár perc múlva a kislány visszatér a telefonhoz.
- Azt tettem, amit mondtál Apu!
- És mi történt? - kérdi Apu.
- Hát, ... Anyu nagyon megijedt; ruha nélkül kiugrott az ágyból és sikítozva elkezdett rohangálni, aztán megcsúszott a szőnyegen és legurult a lépcsőn. Azóta nem mozdul.
- Jaj ne ... és mi van Frank bácsival?
- Az is kiugrott az ágyból ruha nélkül és Ő is nagyon ijedt volt; aztán kiugrott a hátsó ablakon át a medencébe ... de nem sejtette, hogy a múlt héten leengedted a vizet, hogy ki tudd takarítani, így a medence aljára zuhant és azóta nem mozdul.**** hosszú szünet ****Végül Apu megszólal:

- Medence??? Ez a 4971-7039-es szám?
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Csendes Éj
  2008-11-27 17:59:39, csütörtök
 
  Senkit nem akarok rémisztgetni, de néhány hét és bizony megint itt a karácsony. Tudom, most sokaknak különféle dolgok jutnak eszébe az ajándékok beszerzésétől a darált dióig mindenféle. Én sem különleges csomagolási ötletekkel, vagy éppen a legkönnyebben elkészíthető sütemény receptjével akarok előrukkolni. Annál valami sokkal egyszerűbbel.

Gondolkodtak már azon, milyen jó lenne a külföldön élő rokonoknak, ismerősöknek, akik már nem beszélik az anyanyelvüket vagy annak a helyes srácnak, akit az interneten ismertünk meg valamilyen személyes és mégis egyszerű figyelmességgel kedveskedni? Csendes Éj. Nem kell énekelnie senkinek csak éppen a listán szereplő nyelvek közül a minket érintőre kattintani, és máris olvashatjuk olyan nyelven, ahogy akarjuk. A némettől kezdve a zuluig. A többit már mindenkinek a fantáziájára bízom, hiszen a lehetőségek végtelenek...

http://silentnight.web.za/translate/index.htm

forrás: http://www.egyperc.hu/forum/uzenet/id/41691/
 
 
0 komment , kategória:  ÉrdekS  
A Vodka hatalma
  2008-11-27 17:54:20, csütörtök
 
  Egy új lelkész annyira lámpalázas volt első szentbeszédekor, hogy alig tudott megszólalni. Második szentbeszédje előtt felkereste hát a feljebbvalóját, és megkérdezte, hogyan tudná leküzdeni idegességét.
Azt a választ kapta, hogy tegyen egy kis vodkát a misekehelybe, és néhány korty után már mindjárt lazábban fogja tudni folytatni.
A következő vasárnap a lelkész gyakorlatba ültette a tanácsot, és úgy érezte, hogy még hatalmas égzengés közepette is tudna beszélni, egyáltalán: pompásan érezte magát.

Amikor visszatért a plébániára, talált egy levelet a feljebbvalójától:

Kedves Testvérem!

1. Legközelebb kortyokat igyon, és ne döntse le egyből az egészet!
2. Nem teszünk jégkockát és citromkarikát a misekehelybe.
3. A misekönyv nem poháralátét.
4. Az oltár terítőjét nem használjuk szalvétának.
5. Tíz parancsolat van, nem 12.
6. 12 tanítvány volt, nem 10.
7. Nem utalunk a keresztre, mint arra a "nagydarab T betűre".
8. Nem konferáljuk be Jézust és tanítványait mint DJ JC-t és bandáját.
9. Dávid Góliátot egy parittyával győzte le, és nem "lőtte szitává a rohadt seggét egy Magnum 357-essel".
10. A kígyó tekergett az almafán, nem pedig az "Isten fa**a".
11. Nem utalunk Júdásra, mint arra a "faszfej"-re.
12. A pápa szent, nincs kigolyózva, és nem nevezzük "Keresztatyának".
13. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nem a Fater, a Kiscsávó és a Kriptaszökevény.
14. Júdás harminc ezüstpénzen adta el Jézust az Olajfák hegyén, és nem 2 fillérért a kínai piacon.

Egyébként a bűnösök a pokolra mennek nem a büdös picsába.

De összességében nagyon jó volt.
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Gyurcsány a pokolba kerül
  2008-11-27 17:47:46, csütörtök
 
  Gyurcsány Ferenc meghal és a pokolba kerül. Az ördög már várja.
- Nem tudom, mit tegyek, rajta vagy a listámon, de nincs szabad szobám.
Neked mindenképpen itt kell maradnod, valamilyen megoldást kell találnom.
Van itt néhány különc, akik messze nem annyira rosszak, mint te. Egyet közülük szabadon bocsátok, te pedig elfoglalod a helyét. Eldöntheted, kinek a helyére kerülj.
Az ördög kinyitja az első szoba ajtaját. Egy nagy uszodában Kóka János fuldoklik. Elmerül, felmerül, elmerül, felmerül.
- Á mondja Gyurcsány ez nem nekem való, én nagyon rossz úszó vagyok.
Az ördög kinyitja a második ajtót. A szoba tele van sziklákkal, Orbán Viktor töri a köveket 1 fakalapáccsal.,
- Nekem problémám van a vállammal, nagy kín lenne nap mint nap követ törni.
Az ördög kinyitja a harmadik ajtót. Ott Deutsch Tamás fekszik a hátán, a padlóhoz kötözve. Fölötte a titkárnője guggol és elégíti ki orálisan.
Gyurcsány tágra nyílt szemmel bámulja őket:
- Na, ezt el tudnám viselni.
- Rendben van (röhög fel az ördög) a titkárnő szabad.
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Mesterséges megtermékenyítés
  2008-11-27 17:44:30, csütörtök
 
  Egy nő gyereket akar mesterséges megtermékenyítéssel.
- Szőke legyen - kérdi a doki -, vagy barna?
- Szőke.
Mire a doki beledob egy kis port egy üvegpohárba.
- Legyen -e okos mint Einstein?
- Persze - mondja a nő.
Ismét egy kis fehér por a pohárba, majd így tovább 10-15 por összekeveréséig.
Ekkor az orvos felönti a poharat vízzel, megkevergeti, majd odaadja a nőnek.
- Ezt igya meg és már rendbe is vagyunk.
A nő megissza, abban a minutumban hanyatt esik és elalszik.
A doki odaáll elé, lehúzza a sliccét és így szól:
- Na most kapsz tőlem egy olyan szőke Einsteint ....
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
Mise egy kutyáért
  2008-11-27 17:42:55, csütörtök
 
  Elpusztult egy gazdag ember kutyája.Felkeresi a papot azzal, hogy mondjon érte egy imát.
-Egy állatért mi misét nem szoktunk mondani - hárítja el akérés teljesítését a pap-, de van a közelben egy kis imaház, némi alamizsnáért biztos megteszik.
-Mit gondol, 10.000 dollár elég lesz? - érdeklődik a gazdag ember.
-Jaj, fiam, miért nem azzal kezdted, hogy katolikus volt az a kutya, - élénkül fel a pap - hát persze, hogy mondunk érte misét!...
 
 
0 komment , kategória:  Vicces!  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 996 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 209
  • e Hónap: 897
  • e Év: 112033
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.