Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ezért növelik a Honvédelmi Min
  2008-11-12 20:31:33, szerda
 
  Ezért növelik a Honvédelmi Minisztérium költségvetését?
2008.11.12. 10:31

Mint a tésztaszűrőből a víz, úgy ömlik ki az állami pénz...

2009-ra Honvédelmi Minisztérium éves költségvetése 322 milliárd forint! El sem tudom képzelni, mire megy el ez a rengeteg pénz ... illetve kezd összeállni a kép:
A Magyar Honvédség létszáma 23 950 fő. További 1000 munkatárs dolgozik a Katonai Biztonsági Hivatalnál, valamint a Katonai Felderítő Hivatalnál, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen kilencszázan oktatnak, vagy tanulnak, míg az Állami Egészségügyi Központban 2930 látnak el részben katona-egészségügyi feladatot. Ezek figyelembevételével a teljes létszám az országgyűlési határozatban előírtaknak megfelelően 28 780 fő.

Összesen 1000 katona szolgál különböző missziókban szerte a világban. Vajon a többi 22 850 harcos mi a tökömet csinál egész héten? Van egy sor alakulat ...
(Persze ez nem egyszerűen fekete vagy fehér, mert ha tovább csökkentik a létszámot, akkor elkezd mindenki sírni, hogy ki védi meg a hazát, ha meg növelnék a létszámot, akkor meg a másik tábor sírna, hogy pénzkidobás.)

Csak azért kérdezném meg, hogy mivel tölti a dolgos hétköznapokat ez a 22 ezer ember, mert most olvastam, hogy a Honvédelmi Minisztérium 8,5 milliárd (!) forintért őrizteti ingatlanjait külsős (!!!) cégekkel...
Ugye ez egyből két kérdést is felvet: kissé nagy ez az összeg az ország jelenlegi helyzetében, másrészt meg biztonsági szempontból kissé aggályosnak tartom, hogy akármilyen kft-ék katonai ingatlanokat őriznek ..

Maga az indoklás a Minisztérium részéről a hónap egyik legszebb Vastagbőrös gyöngyszeme:
"A minisztérium szerint ez olcsóbb, mint ha saját alkalmazottaik, vagyis hivatásos katonák őriznék az épületeket."

Nos? Nem semmi ... basszák meg, ezt is megmagyarázzák, megetetik a néppel, hogy ez az olcsóbb! És az a 20 000 katona, aki lófaszt sem csinál, de felveszi a fizetést a hónap elején? Miért nem lehet kiadni, mindenkinek kötelező havonta 3 napot őrizni, máris meg van oldva a kérdés! És spóroltunk 8,5 milliárdot ...
Sőt, lehet a katonáknak jobban menne ez, mint a pocakos biztonsági őröknek...

,,Azok a piaci szereplők, akik részt vesznek ebben az őrzés-védelemben, az ottani piaci helyzetet tudják figyelembe venni, lényegesen olcsóbban tudják ezt az őrzés-védelmet biztosítani a Magyar Honvédség részére" - mondta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Idézzük gyorsan a Magyar Honvédség hivatalos honlapját:

A Honvédség feladatai:

a) a Magyar Köztársaság függetlenségének, területének, légterének, lakosságának és anyagi javainak külső támadással szembeni fegyveres védelme,
b) a szövetségi és nemzetközi szerződésből eredő egyéb katonai kötelezettségek - különösen a kollektív védelmi, békefenntartó és humanitárius feladatok - teljesítése,
c) közreműködés az arra kijelölt és felkészített erőkkel a nemzetközi terrorizmus elleni harc katonai feladatainak ellátásában,
d) a honvédelem szempontjából fokozott védelmet igénylő létesítmények őrzése és védelme,
e) a befogadó nemzeti támogatás katonai feladatainak ellátása,
f) közreműködés az Alkotmány 40/B. §-ának (2) bekezdése szerinti fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett erőszakos cselekmények elhárításában,
g) talált robbanótestek tűzszerészeti mentesítése, illetőleg egyéb tűzszerészeti feladatok térítés ellenében való végrehajtása,
h) hozzájárulás a katasztrófavédelmi feladatok megoldásához,
i) állami szervek részére térítés ellenében katonai szakértelmet és speciális eszközöket igénylő feladatok ellátása,
j) részvétel az állami protokolláris feladatok teljesítésében.

(A honvédségnek összesen 800 ingatlana van, ebből 264-et kell őrizni. Kétszázat jelenleg is használ a katonaság, 64 pedig üres, eladás előtt áll. Ha ezeket eladnák, körülbelül évi 2 milliárd forinttal kevesebbet kellene fizetni az őrzésért.)


És ezen a 8,5 milliárdon forinton túl a Honvédség még ugye 23 milliárd forintot költ 2009-ben korengedményes nyugdíjakra. Ennek az összegnek egy részét azon katonáknak kell kifizetni, akik életpályájuk csúcsán mentek nyugállományban, azért, mert megszüntették az alakulatukat. A honvédség hivatalos állományú tagjai 25 év szolgálati viszony után jogosultak arra, hogy kedvezményes nyugállományba vonuljanak.

Érdekes ... Mi az egyik indok a nyugdíjazásra? Az, hogy megszűnt az alakulata. Ebből az következik, hogy akinek megszűnik a vállalata, ahol dolgozott, az elmegy nyugdíjba.
Nem keres új munkahelyet, nem megy a munkaközvetítőhöz, hanem elmegy nyugdíjba.
18 évesen elmegy katonának, 25 évet "leszolgál", majd 43 évesen (!) elmegy nyugdíjba??? Amíg a többi embernek 62 éves koráig kell dolgoznia? Ez így korrekt? Sőt, nemhogy elmegy "nyugdíjba", minden hónapban megkapja a nyugdíját (13. havit is!), de emellett elmennek dolgozni is. Talán pont egy őrző-védő céghez... Pedig pofonegyszerű lenne: munka vagy nyugdíj!
És ne mondjuk már azt, hogy megérdemlik a korengedményes nyugdíjat, mert "veszélyes" a munkája ... ebben az országban utoljára 1956 novemberében lőttek, milyen veszélyben voltak az elmúlt 25 évben?
217 komment
http://vastagbor.blog.hu/2008/11/12/noveljuk_csak_a_katonai_kiadasokat#more764515
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érettségi 2009-ben
  2008-11-12 20:29:08, szerda
 
  Érettségi 2009-ben






Kiszivárogtatták a jövő évi érettségi embert próbáló matekpéldáit!

Lehet nekiugrani a feladatoknak....

2009-ES EMELT SZINTŰ ÉRETSÉGI MATEMATIKAI ÍRÁSBELI FELADATAI:

1. A rendszerváltás óta a nemzeti összvagyon 40%-a tűnt el, és közben 100 milliárd forinttal adósodott el az ország. Hány hónapot kell még lopni parlamenti képviselőnek, hogy a maradék közvagyon is eltűnjön, és az ország teljesen lepusztuljon?

2. Lajcsi faterja Vácon üli a hatéves büntetését, amit kettős gyilkosságért kapott. A gyilkosságért 1.700.000 Ft-ot, és egy félmillióért eladható arany Rolex karórát akasztott le. Lajcsi a vérdíjból minden héten eljátszik a lovin 15.000 Ft-ot. Átlagosan minden fogadás 8.000 Ft veszteséggel jár. Mennyi marad a vérdíjból, mire Lajcsi faterja egy év elteltével feltételesen szabadlábra kerül?

3. Sanya és Laca egy ukrán autógyűjtőtől a következő teljesítménybért kapják:
BMW: 40.000 Ft
Merci: 50.000 Ft
Toyota: 20.000 Ft
Opel: 15.000 Ft.
Ha a srácok négy BMW-t és hat Toyotát újítanak a gyűjtőnek, akkor hány Opelt kell szerválniuk ahhoz, hogy mindketten 300 ropit keressenek?

4. Kolompár Dzsenifer két barátnőjével, minden pénteken 16 üveg sört és két doboz cigit lop a közeli non-stopból. Hány üveggel lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? A lányok most elsősök.

5. Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort.
Ez átlagosan 8 halálos balesetet jelent havonta.
a.) Ha egy akkumulátor ára 400 eFt. mennyivel kéne megemelni a családi pótlékukat, hogy a halálos áldozatok száma felére csökkenjen?
b.) Ha ezeket a berendezések nem kerülnének pótlásra, és egyben le is zárnák a veszélyes szakaszokat, hány év múlva lenne nyereséges a MÁV?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevében szabad sajtó
  2008-11-12 20:26:12, szerda
 
  http://ctrlma.hu/?q=content/nev%C3%A9ben-szabad-sajt%C3%B3

Nevében szabad sajtó


A szabad sajtóban mindent leírhatunk, amit egyesek szerint szabad! Szép új világ...

Szerencsés országban élünk, ahol ismét sikerült egy jó nagyot rúgni a demokrácia tomporába. Pontosan azt a részt tudták az illetékesek eltalálni, amelyik a sajtószabadság idegvégződéseinek okoz fájdalmat. Hiába, ez már csak egy ilyen rendszer. Hol innen, hol onnan kap az a szerencsétlen demokrácia. Mindegy, mely irányból rúgják, a lényeg, hogy minél inkább fájjon.

Történt, hogy az egyik kereskedelmi televízió riportere vette a bátorságot, és elindult tényfeltárni. Szó se róla, bátor ember. Olyan országban elmerülni a problémák és igazságtalanságok tengerében, ahol nem védik törvények megfelelően az újságírót, igazán vakmerő cselekedet. Ráadásul akkor különösen az, ha megpróbál szegény besegíteni a hatóságok munkájába, és bűncselekményt igyekszik felderíteni. Ami mellékesen a nyomozó szervek feladata lenne, de nekik eddig valahogy nem sikerült minden esetben bizonyos ügyek felgöngyölítése. Ahogy a mostani történetben sem jeleskedtek kíváló felderítési mutatókkal.

Hosszú-hosszú évek óta komoly problémát jelent kis hazánkban a jogosulatlanul felhasznált mozgáskorlátozott kártyákkal történő visszaélés. Furfangos nép a magyar, szereti elkerülni bizonyos helyeken a fizetést, különösen a drága óradíjú parkolók borzolják a kedélyeket, ezért inkább trükköznek egyesek. Sokan jogosulatlanul szerzik be az ingyenes várakozást biztosító mozgáskorlátozott kártyát, jól látható ponton elhelyezik full extrás autójukban, aztán intézik dolgukat, mintha mi sem történt volna. Egyetlen apró probléma van csak ezzel a fajta hozzáállással. Mindössze annyi, hogy cseppet sem szabályos. Nos, ennek a problémakörnek járt utána az a bizonyos riporter, kinek célja a visszásságok bemutatása és a korrupt hivatalnokok lebuktatása volt. Sikerült is neki megtalálnia azokat a személyeket, akik részt vállaltak a törvénytelen folyamat végrehajtásában, és elintézték számára azt a bizonyos kártyát. Riporterünk rejtett kamerás felvételeket készített, mely anyagot a forgatás után átadott a hatóságoknak és feljelentést tett a szereplők ellen. Eddig szép és sikeres a történet. Bizonyított a bűncselekmény elkövetése, de... Mivel a riporter végigjárta a folyamatot, megkapta a szükséges engedélyeket és magát a kártyát is, ezért ő is elkövette a törvény által tiltott cselekményt. Hiába nem használta fel azt, hiába tett feljelentést, a hatóságok köszönet és hála helyett eljárást kezdeményeztek ellene is.


Fura egy szerzet a sajtószabadság. Állítólag működő demokráciák egyik alapkövének is tekinthetjük a szabad gondolkodást és a vélemény korlátozások nélküli kinyilvánítását. Érdekes helyzet állt elő ezügyben a mai Magyarországon. Bírósági perre, rendőrségi eljárásra számíthat az, aki oknyomozó újságírásba kezd, netán van olyan balga és bűncselekményt derít fel. Az elmúlt években több esetben is megtörtént, hogy elmarasztalták a ,,szabad" sajtó képviselőit. Többek között letöltendő börtönbüntetésre ítéltek újságírót csak azért, mert nem tetszett egyeseknek az illető megnyilvánulása.

Hogy is van ez? A vádalkut kötő bűnöző megúszhatja büntetését, egy bíróság ugyanabban az ügyben teljesen ellentétes ítéleteket hozhat, a tervek szerint vérdíj járhat a korrupciót bejelentőknek, a képviselők pedig szabadon garázdálkodhatnak mentelmi joguk mögé bújva. Ez a demokrácia? Mindenki bármit megtehet, de ha a sajtó megírja, akkor a felelősséget is neki kell vállalnia mások tetteiért? Börtönnel fenyegetett lesz ezután minden újságíró, aki megpróbálja leleplezni a csaló, korrupt hatalmi gépezet törvénytelen működését? S ha véletlenül még jobboldaliak is a firkászok, akkor kíméletlen cenzúrával rákényszerítik őket arra, hogy felsorakozzanak a szocialista vezérlésű cselédsajtó soraiba, hogy ők is fényesre nyalhassák az elvtársak hátsóját? Hát nem! Elfogadhatatlan és tűrhetetlen állapot. A demokrácia megcsúfolása. Nem áll szándékomban tizenkét pontot összeállítani - arra van nekünk külön pont-, lépés- és csomagügyi programfelelős miniszterelnökünk - demokráciát követelve, de a nem csak nevében szabad sajtó érdekében ideje lenne már az asztalra csapni az érintetteknek.

Kraft Róbert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Who is who?
  2008-11-12 20:19:59, szerda
 
  Who is who?


2008.11.12.

- avagy Ki kicsoda ebben az össznépi hülyítés szintjén zajló cuclista kirakós játékban? -

Egy hír a világhálóról:

Döbbenetes hangfelvétel - Ki az a "Feri"?

Zuschlag János és MSZP közötti alkudozásra történtek utalások abban a telefonbeszélgetésben, amelyet az elsőrendű vádlott egy ismeretlen személlyel folytatott; a Zuschlag-per keddi tárgyalási napján a bíró felolvasta a szöveget, majd lejátszotta a felvételt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A telefonbeszélgetésből Lados István másodrendű vádlott rögzített a mobiltelefonjával egyes részeket, azt vette fel, amit Zuschlag mondott az ismeretlen személynek. A felvételt a házkutatás során találták meg Lados Istvánnál az ügyészek. Lados korábban azt vallotta, hogy Zuschlag János az országgyűlési mandátumról történő lemondásért cserébe alkuba bocsátkozott az MSZP-vel. A telefonbeszélgetés, amelyből Lados négyszer három percet rögzített, 2005. szeptember 12-én zajlott. Akkorra Zuschlag már lemondott képviselői mandátumáról, de továbbra is a képviselői irodaházban intézte ügyeit. A trágár szavakkal tűzdelt felvételen egy "Feri" nevezetű emberről beszél.

"A Ferin tényleg felb...tam az agyamat, tehát azon, hogy érted, hogy éreztem két hete is, hogy gyakorlatilag mindent rám akar kenni" - hallani szavait a felvételen. Zuschlag János a telefonbeszélgetés során hozzátette: "És még meg vannak sértődve, hogy védekezek és alkudni akarok. Érted. Én meg nem is értem, én a Ferinek elmondtam, hogy b...d meg, neked négymilliárdod volt."

A továbbiakban arról tájékoztatta beszélgetőtársát, hogy olyan megoldást vár el a párttól, ami neki "egzisztenciális alapokat nyújt". Mint mondta, "Feri" nem érti, "hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer". Úgy fogalmazott: "Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha bele akar ebbe nyúlni". A folytatásban Zuschlag arról beszél, hogy a "Feri" azt mondta neki, nagyon téved, mire ő azt válaszolta: "jó, Feri, meglátjuk majd négy év múlva". "Én most húzom a dolgot, amíg nincs alku, addig megpróbálom kihúzni" - mondta beszélgetőtársának.

A beszélgetésre a tárgyaláson egyik vádlott sem reagált. Lados István másodrendű vádlott korábban azt mondta: azért vette fel a beszélgetést, mert az megdöbbentő volt számára.
Forrás: MTI

No persze. Önök most bizonyára azonnal sietnek a népi naivitás állapotában leledzeni, hiszen ez a legkényelmesebb, legkézenfekvőbb megoldás, nem kell gondolkodni. Önök most bizonyára azt gondolják, hogy hát ki más is lehetne az a Feri, ha nem maga a nagyságos és fényes tekintetű fő ripacs, azaz Francisco, alias Lári Fári, a végóráit élő műminiszterelnök.
Önök tévednek! Már megint! És méghozzá mekkorát!
Mint már annyiszor, most is el-, és megfeledkeznek a szolgalelkületű ölebmédiáról. Arról a szervilis módon talpnyaló sajtószajhákat tömörítő sajátos véd- és dacszövetségről, amely gátlástalanul és fáradhatatlanul eszik a hatalom tenyeréből, s ebbéli tevékenysége ellensúlyozásaképpen bizonyos szolgálatokat tesz neki cserébe.

Tudom, hogy a magyar szavazópolgár emlékezete meglehetősen rövid, mégis arra kérem Önöket, tessenek mán visszaemlékezni az első kínos szituésönre, amikor a ,,Mi az, hogy?! Nagyon is! bűvöletében egyszer csak bekerült a reflektorfénybe az a bizonyos Gyurcsányi. Megtudtuk róla, tudjuk róla, hogy valójában ki is ő? Nem, nem tudjuk! A mai napig sem! Pedig ott és akkor mindenki egy emberként vágta rá azonnal, naná, hogy Fletóról van szó, csak a hülye, meg a vak nem látja.

És mégsem. Még az is előfordulhat, hogy aki ilyet állít - mármint, hogy a műminiszterelnökről van itten szó, ehhez kétség nem férhet -, bíróság elé citálhatják, és még őt marasztalják el, hiszen rajta van a bizonyítási teher. Biztosan véletlen egybeesés a névhasonlóság. És hát ugye a Gyurcsány meg a Gyurcsányi név csak hasonlít egymáshoz, hiszen egy bötűben mégiscsak eltérnek egymástól.
Eddig tudnak követni, ugye?
No, nem is húznám én itt az időt feleslegesen, hiszen maga a hazugság útján hatalomra jutott zsarnok igazít el minket az igazságot illetően, hogy hát őtet tulajdonképpen nem is Ferinek, Fletónak, meg a jó ég tudja még minek híjják. De nem ám! Az ő becsületes neve kérem tisztelettel: Frank (ejtsd: Frenk).

Önök most persze azt hiszik, hogy a Frank a Ferenc angol megfelelője és a műminiszterelnök csupán villogni akart a CNN riportere előtt. (Vagy a frankra, a svájci frankra gondolhatott már jó előre?) Nos, megint tévednek. Lehet, hogy a Frank valóban a Ferenc angol megfelelője, de most kapaszkodjanak meg, szerepel a magyar utónevek között is.

(Mondjuk a Lakatos Anasztázia, meg a Kalányos Jockey után én már semmin sem lepődök meg. Idézet Lakatos Vendel Murillo-szakértőtől: ,,Itten van a kisebbik középső lányom, Kármenká. Ja nem, Pámelá.")
Szóval visszatérve Fank-re, képzeljék el, Frank szerepel a magyar utónevek között. A Frank német eredetű férfinév, jelentése: szabad ember.
Hát a mozgását és interperszonális kommunikációját illetően kihívásokkal küszködő műminiszterelnök áldatlan ámokfutását elnézve ebben a szabad ember dologban lehet valami, hiszen szabadon garázdálkodhat, bármit megtehet, gyakorlatilag azt csinál, amit akar. Ha úri kedve éppen úgy tartja, romba és adósságba dönthet egy egész országot.

Szóval, csak a miheztartás végett, nehogy megint fussák a felesleges köröket, a fenti MTI anyagban, vagyis itt sem és most sem a kormányfői posztot jelenleg is aljas és hazug módon bitorló egykori muskátliherélő ifjúkommunistáról van szó. Biztosan valaki másról. Annyi Feri szaladgál manapság az országban, a mi nagyemberünk meg ugye nem Feri - most mán mink is tuggyuk -, úgy híjják őtet, hogy Frank. Ez még csak nem is hasonlít a Ferihez. De ha Önöknek netalán tán még ez sem lenne elegendő, egész nyugodtan térjenek napirendre a dolog felett azzal az apró kis intermezzóval, ahogyan az a filmek végén el szokott hangozni, bárminemű hasonlóság vagy egybeesés kizárólag a véletlen műve lehet.

Ez az ember ugyanis, no, nem szent és sérthetetlen, de érinthetetlen. Őrá kérem tisztelettel vigyáznak.
Most még!
Isten áldja Magyarországot!
A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 napos ultimátum a HospInvest
  2008-11-12 20:16:55, szerda
 
  3 napos ultimátum a HospInvestnek
2008-11-12. 16:19


Három napot adott a Hospinvestnek az Egri Kórházvédők és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége arra, hogy a cég kivonuljon az egri Markhot Ferenc Kórházból, mert szerintük tisztességtelenül privatizálták az egészségügyi intézményt.

Mánya Kristóf elmondta: példa nélküli, hogy az elbocsátás után nem fizették ki a 620 dolgozó végkielégítését. A fővárosba 200 egykori dolgozó jött a fővárosba, hogy tiltakozzon a kórházbirodalmat építő cég ellen.

A tiltakozók háromnapos ultimátumot adtak a HospInvestnek, hogy állítsák helyre törvényes állapotokat az egri kórházban. A tüntetők polgári engedetlenséggel, éhségsztrájkkal és élőlánc szervezésével akarnak nyomást gyakorolni a Hospinvestre. A cég a fővárosi székházánál ,,Egerben vagyunk, gyógyítunk!" felirattal várták a tüntetőket, amelyet a demonstrálók leszakítottak és átdobták a kerítésen.

(MNO)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem akarnak katonát látni - (i
  2008-11-12 20:11:17, szerda
 
  Nem akarnak katonát látni - (izraeli?) őrző-védő cégeket viszont annál inkább
2008-11-12. 08:17


Több mint nyolcmilliárd forintot költene jövőre a Honvédelmi Minisztérium (HM) őrző-védő magáncégekre: az ellenzék elfogadhatatlannak tartja, hogy nem katonák őrzik a működő alakulatok helyőrségeit, a minisztérium szerint azonban ez az olcsóbb megoldás - írta a szerdai Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra, hogy a parlament költségvetési vitájában Simicskó István (KDNP) tarthatatlannak nevezte, hogy már nemcsak az elhagyott laktanyákat, hanem a működő alakulatokat is biztonsági magáncégek emberei őrzik.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva a HM kifejtette: olcsóbb és gazdaságosabb az őrzés-védelmi feladatokat külső vállalkozóval végeztetni, mint a "magasan kvalifikált és speciálisan kiképzett professzionális katonákkal". A szaktárca sajtóosztályának érvei szerint ugyanis a katonák átlagos bérszínvonala magasabb, ráadásul a túlszolgálatért juttatások illetik meg őket - olvasható a cikkben.

A lapnak arra a felvetésére, hogy a minisztérium épületét ennek ellenére miért katonák őrzik, a HM úgy reagált: egyetlen olyan objektumtípus van, amelynek őrzés-védelmét továbbra is a katonák látják el, ez pedig a stratégiai objektum.

(MTI)
http://kuruc.info/r/1/30668/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól szolgálja a zsidók ügyét -
  2008-11-12 20:08:16, szerda
 
  Jól szolgálja a zsidók ügyét - megdicsérte Erdő Pétert a rabbi
2008-11-12. 13:34


A magyar katolikus egyház tevékenysége irányadó lehet a katolikus-zsidó párbeszéd szempontjából - erről David Rosen rabbi, a Vallásközi Konzultáció Nemzetközi Zsidó Bizottságának elnöke, a Budapesten ülésező Katolikus-Zsidó Kapcsolatok Nemzetközi Bizottságának (ILC) egyik társelnöke nyilatkozott a Vatikáni Rádió internetes oldalán olvasható interjúban.

"Azt hiszem nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a (magyar) katolikus egyház élén egy olyan kiváló vezető áll, mint amilyen Erdő Péter bíboros. A zsidó közösség kitüntette őt azért a tevékenységéért, amellyel életben tartja a holokauszt emlékezetét és tanulságait" - mondta a rabbi.

Hangot adott azon álláspontjának, hogy "a magyar helyi egyház irányadó lehet a katolikus-zsidó párbeszéd számára". Hozzátette: rendkívülinek tartja, hogy a Katolikus-Zsidó Kapcsolatok Nemzetközi Bizottságának (ILC) XX. konferenciájára "egy olyan országban kerül sor, ahol a zsidó közösség felét kiirtották a Soá idején".

"A múlt tanulsága, hogy soha nem nézhetjük szótlanul az antiszemitizmust, az előítéletek vagy az ellenségeskedés semmilyen formáját" - hangsúlyozta a kedd este elhangzott interjúban David Rosen.

Az ILC-t az Apostoli Szentszék zsidósággal való kapcsolatokért felelős bizottsága és a Vallásközi Konzultáció Nemzetközi Zsidó Bizottsága 1970 végén hívta életre; a szervezet 1971-ben, Párizsban tartotta első ülését. A szerdán záruló, háromnapos budapesti konferencián tucatnyi államból mintegy hetven meghívott vesz részt.

(MTI)

Kapcsolódó:

A frontok ,,kristályosodása", avagy nyakunkon a Vatikán legújabb filoszemita orgiája! (+ tévhitek a Kristályéjszakáról)

Olvasónk írása az állítólagos jézushívő zsidók mesterséges öszvérmozgalmáról

http://kuruc.info/r/1/30681/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom visszadobta az SPS-törv
  2008-11-12 20:05:46, szerda
 
  Sólyom visszadobta az SPS-törvényt
2008-11-12. 19:22


A köztársasági elnök nem írta alá az egységes mezőgazdasági támogatási rendszer bevezetéséről és működtetéséről szóló törvényt. Sólyom László több ponton is aggályosnak találta a jogszabályt, ezért véleményezésre megküldte azt szerdán az Alkotmánybíróságnak - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A törvény a közösségi agrártámogatás igénybe vételére jogosító önálló vagyoni értékű jogot ad a mezőgazdasági termelőknek. Ennek során jelentősebb támogatási jogosultságot kapnak azok a termelők, akik 2006-ban akár tulajdonosként, akár haszonbérlőként már kaptak támogatást.

Az államfő szerint a támogatási jog önállósítása végeredményben csökkenti a haszonbérbe adott termőföldek forgalomképességét és forgalmi értékét, hiszen a támogatási jog a termelőt, és nem a tulajdonost illeti. Az államfő úgy véli, hogy ez önmagában nem szükségszerűen alkotmányellenes, de a jogbiztonság megkövetelné, hogy a földtulajdonosok a földjük haszonbérbe adásakor tisztában lehessenek annak következményeivel, és ennek megfelelően szerződjenek. A törvény ennek a követelménynek nem felel meg, hiszen múltbeli időponthoz köti a támogatási jogosultság egy részét. Ez az államfő szerint sérti a jogbiztonságot.

Emellett aggályosnak találta a köztársasági elnök azt is, hogy a törvény hátrányosan érinti azokat a mezőgazdasági termelőket, akik 2006 után léptek piacra, vagy szereztek új termőterületet.

Az Országgyűlés október 20-án szavazta meg az egységes mezőgazdasági támogatási rendszer bevezetéséről és működtetéséről szóló törvényt.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István nyílt levele Obam
  2008-11-12 20:04:15, szerda
 
  Lovas István nyílt levele Obamának és Kondor Katalinnak
2008-11-12. 15:55


Bába Iván
főszerkesztő
Budapest Analyses

V.

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Az augusztus 7-i grúziai-orosz konfliktus kirobbanásáról az ön kedvenc lapjában megjelent oknyomozó cikk miatt (a New York Times és annak globális kiadása, az International Herald Tribune november 7-i száma), a tervezettől eltérően, vissza kell térni a kaukázusi helyzetre, még akkor is, ha az önnek, ha lehetséges, még az eddigieknél is kellemetlenebb.
Mégpedig azért, mert kiderült, mégpedig elsősorban az oroszbarátsággal igazán nem vádolható EBESZ megfigyelőitől: a háborút egyértelműen Szaakasvili grúziai elnök kezdte.

Mivel azonban - nyilván megérti - Kondor Katalinnak igencsak illett levelet írnom, csakúgy, mint Obamának, a további részletek a jövő héten következnek.



KONDOR KATALINNAK

Kedves Kati!

Itt már nem egy levelet írtam magázódó formában, noha a címzettel tegeződök, de - azt hiszem -, az ő pozíciója ,,közügy" és így senkit nem érdekelhet, sőt talán zavarná is, ha a magánéletből szűrődik át valami a nyílt levélbe.
Te azonban nem csak kollégaként vagy kivétel, de egyszerűen nem tudnám rávenni a billentyűzetet a magázásra, hiszen annyiszor beszélgettünk - barátokként.
A Magyar Hírlapban elolvastam október 30-i nyilatkozatodat nyugdíjaztatásodról.
Mivel ma anyagilag olyan sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a jobboldalon megjelenő minden lapot elolvassanak, idézem:
,,A rádió vezetősége már két éve fölhúzta az óráját, hogy a születésnapomon csörögjön... Alapjában véve az elbocsátás jogilag teljesen szabályos, hiszen átléptem a nyugdíjkorhatárt. Hívattak, nem azért, hogy gratuláljanak, virágcsokor sem volt, hanem kezembe nyomták a felmondólevelet. Két éve megjósoltam, hogy amint betöltöm a nyugdíjazásomhoz szükséges korhatárt, nyomban eltávolítanak. Az ötös lottó nyerőszámát nem lehetett volna így eltalálni".
Szintén két éve lehetett, hogy egy kollégám jelenlétében a Fidesz egyik vezetőjét megkérdeztem, miként támogathatták az MSZP-vel és az SZDSZ-szel együtt Such György kinevezését? Az ideges hangon adott magyarázat egyik fő eleme volt, hogy ,,így lehetett Kondort is megmenteni".
Akkor arra gondoltam, ha valamikor a magyar tűzoltók főparancsnokát is hárompárti konszenzussal nevezik ki, a jobboldali szavazóknak érdemes lesz nagynyomású fecskendőket időben beszerezniük a következő tűzeset eloltására, mert azokban csak jobboldaliak égnek majd.
Azt nyilatkoztad még, hogy ,,egy 83 éves intézmény múltját mindenestül eltörölték, eltörlik és ezt a hallgatók. éppúgy, mint a bennfentesek, tapasztalhatják, a tájékozatlanság szülte, botcsinálta dolgokról nem is beszélve".
Ezt a konszenzusos vezetőnek köszönhetjük, akinek ,,ötletét" a Fidesznek annak idején - mint e rovatban nem is egyszer olvasható volt - Szadai Károly, a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének fideszes alelnöke ,,adta el". Az ölet pedig olyan emberektől származott, mint az MSZP-s (és egykori MSZMP-s agitpropos) Agárdi Péter és a jobboldalon hasonlóan ,,közkedvelt" Gellért Kis Gábor. Szadai most e rádió - ahol Such, veled ellentétben, tíz- és tízmilliókat nyalából fel jutalomként - a rádió felügyelő bizottságának tagja.
A nyilatkozatban teljesen jogos keserűséggel, de kicsit igazságtalanul ezt írod: ,,a baloldali támadások mellett a jobboldal részéről sem tapasztalt semminemű támogatást, ellenkezőleg, részükről is csak ellenségességet érez azóta, amióta elköszönt az elnöki poszttól".

Kati, Kati, egy olyan kitűnő újságírónak, mint te, nem szabad ilyen pontatlanul fogalmaznia. Sőt. Tovább megyek, bátrabban kell fogalmazni.

Ugyanis ha az egyszerűség kedvéért négyosztatúnak tekintjük a magyar közéletet, akkor veled szemben annak ,,csak" három osztatában találhatsz ellenségességet. Elsősorban a baloldali (értsd, balliberális) politikusok és a baloldali véleményformálók táborában. A harmadik kör pedig azon jobboldali politikusoké, akik lelkük mélyén kínosnak érzik azt, amit tettek veled is és így azzal akarják most racionalizálni újabb, mérhetetlen károkat okozó kontraproduktív döntésüket, hogy már téged is ellenségnek látnak és benned is hibát keresnek.
A jobboldali véleményformálóktól és - szavazóktól viszont én még rossz szót rólad se leírni, se elhangozni nem hallottam. Most (hogy finom legyek) az elmebeteg zugfirkászokról ne essék szó.
Vagyis ezt kellett volna nyilatkoznod.
És hozzátenni talán, hogy Észtországtól Csádig, Új-Zélandtól Törökországig csupán egyetlen olyan ország van, ahol van egy párt, amelynek nézetei egyre több téren szöges ellentétben állnak szavazóbázisával. Ez Magyarország.
Mivel közismerten gyáva vagyok (hogy egy kis jópofaságot is belevigyek a komoly témába), nem merem megnevezni ezt a pártot. Ezt a jobboldali pártot.
Na jó. Persze, hogy a Fideszről van szó. Amelyik nem csak Suchot támogatta, de kétszer Vince Mátyást szavazta meg az MTI vezérigazgatói posztjára és segítette elő a Nap-kelte szerződésének törvényellenes meghosszabbítását a közszolgálati televíziónál, ami nagyjából annyit jelent, mintha Irán népe Cipi Livnit vagy Benjámin Netánjáhut választaná meg elnökének és cserében Izrael Ahmadinezsádot sajátjának.
Tudom, hogy nálunk ezt is meg lehet magyarázni. Nyilván ez is egy rejtett zsenialitás kifejeződése. Mármint hogy szüntelenül esküdt ellenségeinket helyezzük olyan pozícióba, ahol a legtöbbet tudnak ártani nekünk és ejtjük - mint téged ejtettek - barátainkat, szövetségeseinket, olyanokat (szintén, mint te), akik a jobboldali értékek melletti kiállásáért a poklok poklának útját járták meg.
De én jobban hiszek annak az egyszerű gondolkodásnak, amely a Pápua-földi Szepik folyó ex-kannibáljaitól kezdve Washington politikusaiig olyan elementáris igazság, amelynek megkérdőjelezése főbenjáró bűn, vagyis az a haszonelvűség, hogy az ellenséget dobjuk be a fazékba és barátainkat segítsük.
Ha gúnyos akarnék lenni, azt mondanám, ezentúl a Polgárok Házában tartott estéiden kezdd el e hazai jobboldali pártlogika alapján éltetni Gyurcsány Ferencet, mert nyilván ez az igazán csavaros, az ellenséget zavarba ejtő taktika.
De ilyen árulásra, Kati, te sohasem lennél képes. Még ha kerékbe törnek, akkor sem. És ezért szeretünk téged nem csak most, de, hosszú, nagyon hosszú távon is.



BARACK OBAMA
az Egyesült Államok megválasztott elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

Nyilván még önt is meglepte, hogy a világ milyen lelkesen fogadta megválasztását.
Pontosan azért, mert azt akarta, amit ön a borzalmas Bush-évek után. Változást.
A változás utáni vágy ragadta magával a többségében konzervatív Amerika népének nagy részét. Még azokat is, akik máskülönben republikánus jelöltre adták volna szavazatukat.
Csak zárójelben jegyzem meg azoknak, akik a hazai sajtóból nem értesültek volna az e sajtónak ,,kellemetlen" hírről: az a Kalifornia is önt választotta meg, amely a választások napján a 8-as számú javaslat elfogadásával megtiltotta az itteni balliberálisok által annyira csodált államban az egyneműek házasságát.
Mert Amerikának nem a konzervativizmusból lett elege, hanem abból a szélsőséges, háborúpárti neokonzervativizmusból, amely a Bush-korszakot jellemezte.
Nem mondhatja, hogy nem fogadták kitörő lelkesedéssel megválasztását Európától Afrikán át Dél-Amerikáig még olyan helyeken is, mint Irán vagy Ciszjordánia.
Ön viszont az első fontos kinevezésével hideg vízzel öntötte le mindazokat, akikben - emberi dolog, ami egyedül biztosítja a túlélést - élt a remény. Ön egy olyan politikust, Rahm Emanuel kongresszusi képviselőt, régi barátját nevezett ki stábja főnökének (kabinetfőnökének), akinek apja az Irgun nevű terrorszervezetben szolgált, ő ilyen szellemben nőtt fel és izraeli állampolgár is.
Órákkal Emanuel kinevezését követően az önök stratégiai szövetséges országának - amelyet itt egyetlen politikai erő sem mer bírálni, csakúgy, mint a balliberális sajtó, noha a földkerekség egyik legsötétebb zsarnoksága -, Szaud-Arábiának vezető internetes lapjában, az Arab Newsban megjelent szerkesztőségi állásfoglalása ezzel a címmel jelent meg: Ne reménykedjünk Obamában - Emanuel lett stábjának főnöke. A vezércikkben pedig ez a mondat volt olvasható: Obama ,,új csapata éppen olyan Izrael-barát lehet, mint az, amelyet felvált".

Július végén e rovatban McCainhez, republikánus párti riválisához itt írt nyílt levelemben reménykedtem, hogy ő nyeri meg a választásokat, mert ő nem csak tovább folytatta volna George Bush politikáját, de még tovább terjeszkedne birodalmi igényeivel és további háborúkba bonyolódna. Márpedig ezzel Amerika szuperhatalmi ereje még tovább gyengült volna, ami magyar nemzeti érdek, hiszen az Egyesült Államok eddig 18 éven át nálunk a legrosszabb erőket támogatva avatkozott be a belpolitikába. Azon végzetes károkról nem is szólva, amelyeket szintén nálunk okozott azzal, hogy rávette az itteni jobboldali pártokat is a nemzeti vagyon ellopására játszó ,,washingtoni konszenzus" kiszolgálására.
Ez a magánvéleményem volt.
A Magyar Nemzetben, amikor megválasztását követően megkértek vezércikk írására, természetesen nem a magánvéleményemet fejeztem ki, hanem az újság álláspontját, amely - hasonlóan az egész világon az egészséges emberek felfogásához - igen helyesen örömét fejezte ki egy békés kor ígérete miatt.
,,Kabinetfőnöke" mostani kinevezésével azonban az egész világnak azt az üzenetet küldte, hogy Bush nyomdokain akar lépkedni. Iránt azonban - ha eddigi kijelentéseinek hinni lehet - várhatóan ennek ellenére nem támadja meg, de annyi már bizonyos, az 1,2 milliárdos muzulmán világ önnel szemben ellenséges lesz, mert a palesztin területek megszállásának és a palesztin nép iszonyatos megnyomorításának ügyében (a muzulmán ,,ulemma" legégetőbb fájdalma) nem akarja majd a döntő lépést megtenni.
A globális terrornak tehát további utánpótlását biztosítja.
Lehet tehát, hogy - Sztálinnal szólva - ,,objektíven" ön is majdnem annyit rombol saját országán, azt tehát tovább gyengítve, mint McCain tette volna.
Nem rossz kezdet, Obama, nem rossz.

(Lovas István - Demokrata)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas nemzet vagyunk?
  2008-11-12 20:00:45, szerda
 
  Tóth Szilárd: Lovas Nemzet vagyunk! Lovas nemzet vagyunk?


2008.11.11.

"A Magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!" Ezekkel a szavakkal fejezték be esti imáikat a most elénk példaképül állított
"európaiak", ahová politikusaink szerint nekünk rangot jelentene bekerülni!

Elültették bennünk a kishitűséget, hogy merjünk kicsik lenni, meg aztán, hogy bűnös nép vagyunk, és még ki tudja mennyi, de mennyi hazugságot, hogy még csak az igazság egy kis morzsáját se merjük elhinni, és egyáltalán semmit, ami ránk nézve előnyös. Nem tanítják a dicsőséges pozsonyi csatát sem! Legalábbis nekünk magyaroknak nem, mert ugyanis Amerikában a Katonai Akadémián igen, sőt egyenesen vizsga anyag az ott végző tisztek számára. Választott vezetőink ezt az igazán felemelő, magyar sikert, próbálják elhallgatni, letagadni, meghamisítani, nehogy eszünkbe jusson büszkének lenni Őseinkre, akik egymagukban képesek voltak megsemmisíteni mindösszesen 40 000 harcossal az egyesített európai 100 000 fős sereget! Olyannyira, hogy a német király még a trónját is hátrahagyta, úgy iszkolt előlünk. Az eredmény: 130 évig az orrukat se merték errefelé fordítani, és esténként a fent említett módon fejezték be imáikat.

Szóval lovas Nemzet vagyunk!

De akkor meg miért nem tudjuk megülni a saját lovunkat? Miért hagyjuk, hogy az ország lova arra menjen, amerre akar? Mert fordítva ülünk a lovon! Vegyük észre, hogy amíg mi etetjük, gondozzuk lovunkat, aközben a pacinak más dirigál, sőt, ha nem elégedettek, (a ló és parancsolója) a kiszolgálással, pejkónk bizony még jól oldalba is rúg bennünket. Ha a magyar ember vesz egy házat, azt először is megnézi, körbejárja, érdeklődik a szomszédoktól, megnézi a ház állapotát, majd, ha minden stimmel, akkor leülnek és megfogalmazzák a szerződést az eladóval közösen. Mindkét fél garanciát vállal arra nézve, hogy a szerződésben foglaltakat magára nézve kötelezőnek tekinti. Ez így nagyon helyes! Most csak egy ház vásárlásáról volt szó, de mi történik, ha ugyanez a magyar ember egy magára, gyerekei, és unokái számára hoz meg egy százszorta fontosabb döntést? Nevezetesen, hogy ki képviselje őt, és ki mondja meg neki, hol, hogyan, és miből éljen? Hihetetlen, de mintha elfejtett volna mindent, amit a ház vásárlásánál még tudott. Emberünk nem jár utána, nem kérdezősködik, nem kötnek ki semmit, egyszerűen csak elhiszi, amit a jelölt mond, ígér, esetleg listás jelöltekről lévén szó, még nem is ismeri, csak birkamód bemegy, és szavaz rá. A miniszter, azt jelenti, hogy szolga! Mi mégis eltűrjük, hogy szolgáink hada parancsolgasson, herdálja a pénzünket, vegyen fel hihetetlen összegű kölcsönöket a nevünkben, saját pénzünkön fegyverezze fel azt a rendőrséget, amit szintén mi tartunk el, és akik alkalomadtán,(ha netán-tán kinyilvánítjuk nem tetszésünket) minket jól megvernek, esetleg kilövik a szemünket. Jól van az, amikor ifjú, gyorsan meggazdagodott miniszterünk, arra a kérdésre, hogy "Nem kellene megkérdezni erről az emberek véleményét is?" a következő választ adta: A békákat sem kérdezzük meg, ha lecsapoljuk a mocsarat.

Jól van az, hogy mi jobbról, balról kapjuk a pofonokat, és amikor ez miatt felháborodunk, (na nem nagyon, mert MÉG nem vagyunk olyan merészek) akkor minket a mi szolgálóink lefasisztáznak, náciznak, rasszistáznak, és mi ezt el is hisszük nekik? Lovas Nemzet vagyunk a kutya fáját! Hát akkor üljünk rendesen azon a lovon! Úgy, ahogy Őseink tették, akikre felnézett Európa, és akik behozták ide a kultúrát, mert amikor a magyarok már tízféle fűszerrel ízesített pörköltet ettek, az itteniek még csak a kásánál tartottak. Nem kell őket csodálni, de még csak irigyelni sem, mert a tudás nálunk van. Ősidők óta a mienk, és ellenségeink, bár mindent elkövetnek annak érdekében, hogy elbutítsanak, rabszolgává, tegyenek, ez soha nem fog sikerülni nekik! A magyarokkal nem! Nézzük meg, kit választunk képviselőnek! Milyen garanciát tud nyújtani arra az esetre, hogy mi ne legyünk kénytelenek
négy évig kiszolgáltatottan elviselni az esetleges gazemberségeit! Ha azt akarja, hogy rá szavazzunk, kössön velünk szerződést! ÍRÁSBAN! Számoltassuk el rendszeresen, és mondjuk meg neki, mi az, amit megszavazhat, és mi az, amit nem! Fogjunk össze! Higgyünk magunkban! Ha igazán akarjuk, hogy jobb legyen, akkor jobb is lesz!

ISTEN VELÜNK VAN!

Ez a föld nem a miénk! Kölcsönkaptuk őseinktől, és kötelességünk továbbadni, mégpedig jó állapotban a mi utódainknak. Ha nem akarjuk, hogy gyermekeink, unokáink leköpdösött, "piszkos magyar"ként éljenek, hogy testi és lelki betegségektől gyötörten kelljen leélniük, azt, amit legkevésbé lehet életnek nevezni, akkor igenis kötelességünk zablát tenni lovunk szájába, és, ha nem jó irányba tart, megsarkantyúzni, vagy megostorozni! Ez nagyon nem fog neki tetszeni, de nem baj.

Nincs jogunk mást tenni, mert ha igen, akkor mi ássuk meg saját gyermekeink sírját! Hát ne azt ássuk, mert mi lovas nemzet vagyunk!




Igen!

Keisla, 2008, november 12 - 07:40

Csakhogy amikor utoljára érveltem hasonlóval, azt mondták, mit érdekel engem, mi lesz a halálom után. Törődjek azzal, hogy jól éljek, a többi nem az én dolgom. Manapság ez a felfogás dívik, és én már nem tudom, hogyan kellene felrázni végre az embereket. Árpád vére - a jelek szerint - elsikkadt valahol az elmúlt évezred alatt.

http://fusz.hu/node/9564
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 7792
  • e Év: 161288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.