Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isteni tervek
  2008-11-15 17:23:51, szombat
 
  ISTENI TERVEK FELFEDEZÉSE
"Az Úr vezérelt engem ez utamban..." (1Móz 24,27).

Annyira eggyé kellene lennünk Istennel, hogy ne legyen szükségünk folytonos vezetést kérnünk. A megszentelődés Isten gyermekeivé tett minket, és a gyermek életének természetes vonása az engedelmesség. Ha engedetlen akarna lenni, azonnal ösztönszerűen észreveszi a diszharmóniát. A szellemi élet területén az ösztönösen megérzett belső zavar Isten Szellemének az intése. Amikor Ő megdorgál, abban a pillanatban állj meg! Újulj meg elméd szellemében, hogy megértsed, mit akar Isten. Ha Isten Szellemétől újjászülettünk, kegyességünk kudarca, ha ebben vagy abban vezetést kérünk. "Az Úr vezérelt engem", és ha visszanézünk, meglátjuk azt a csodálatos tervet, amit - amikor újjászülettünk - Istentől elfogadtunk.

Mindannyian megláthatjuk Istent a rendkívüli dolgokban, de ahhoz már szellemi képzettség kell, hogy minden kis részletkérdésben is meglássuk Őt. Soha ne gondolj arra, hogy a "véletlen"-nek nevezett esemény nem Isten rendelése! Légy kész, hogy mindenben felismerd Isten terveit! Őrizkedj attól, nehogy bálvánnyá tedd saját meggyőződésedhez való ragaszkodásodat, ahelyett, hogy Istennek rendelnéd alá magad! "Sohasem fogom ezt megtenni" - pedig valószínű, hogy mégis meg kell tenned, ha az Ő szentje vagy. Nem élt a mi Urunknál következetlenebb lény ezen a földön, de Atyjával szemben sohasem volt következetlen. A szent ne valamilyen elvhez legyen hűséges, hanem az isteni élethez. Az isteni élet mindig újra felfedezi az isteni gondolkozást. Könnyebb fanatikusnak lenni, mint hűségesen hívőnek, mert meglepően megalázó Isten iránt hűségesnek lenni - különösen a lelki gőg számára.

--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből



 
 
2 komment , kategória:  Általános  
A hegyre menekűlj !
  2008-11-15 13:31:24, szombat
 
 


Meg ne állj a környéken, a hegyre menekülj, hogy el ne vessz!" 1Mózes 19,17b


Valaki azt mondta: hívô akarok lenni, de csak úgy, hogy egy kicsit a világhoz is közel maradjak. Láttam már olyat, hogy úgy is lehet élni. Ez a valaki most az istentagadásban van. A környéken akart maradni. Elfogadni mindent, amit a világ kínál, de azért hívônek is lenni. Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz" (Jak 4,4b). Nagyon sok embernek az a baja, hogy azt latolgatja, milyen közel mehet el a világhoz, hogy attól még hívô maradjon. Akinek még ilyen határkérdései vannak, az a környéken maradt. Sokan mondják, az, hogy a magamét követelem, nem bűn. Ha a jogaimat védem, az sem. Hát bűn! Mert Jézus nem védte a jogait. Ô arra tanított: Aki törvénykezni akar veled, és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsôt is. És aki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettôre" (Mt 5,40-41). Ne gyôzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval gyôzd meg" (Róm 12,21). Azok sodortatnak el, akik közel maradnak a világhoz. Azokat ragadja el a Sátán. A hegyre menekülj!" Az Úrral való közösségbe menekülj! Mózes is a hegyre ment fel. Az Úr Jézus is kora reggel felment a hegyre. A Golgotára menekülj! Járd meg minden reggel imádságban a hegyet. Menj el mindennap oda, ahol a szabadulást kaptad - újabb szabadulásért. Aki Isten gyermeke vagy, múlt-e már el úgy nap az életedben, hogy nem adtál hálát a keresztért? Vajon hány nap múlt már úgy el, hogy nem menekültél oda bűneiddel a bűnbocsánat helyére, a kereszt alá, hogy el ne vessz? Ímé, megszabadultál, többé ne vétkezzél!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3286
  • e Hét: 7513
  • e Hónap: 18566
  • e Év: 79867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.