Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Biblikus-meditáció
  2008-11-17 09:28:25, hétfő
 
  Biblikus-meditációs-lírikus jegyzet



Látás előtt jár a hallás. Eoni idő, e világegyetemben lüktető. Kőtömör sötét éjszaka. Kell-e félnünk e mélysötétségben? A jelenlegi világban? Tudjuk pediglen, hogy a sötétség és a világosság harcban áll egymással. Mindenki útban valahová. És minden nap mélyíti a magányt. Az előttünk kavargó nyomban az Istenléptek szárba szökkennek. Körülöttünk pusztai kopolya kutak és az ösvények keresztje. S az ember madárvijjogásnál kurtább szabadsága. Angyalpillájú csillagkupola alatt járunk. Jónak és rossznak csodálatos keveréke vagyunk. Vadszamarak döbbenetet legelnek a bogáncs és dudva kövei közt. Tűz világol a távolban. Azt az ősi rendet magába foglaló tűz, az el nem hamvasztható. Benne az öröklét fahasábjai. Szent az a hely, ahol állunk. Történelmi csend. Megérkezünk. És ekkor megszólíttatunk. Lehull rólunk minden, kiesik a kezünkből mindaz, amit vinnénk, meztelenül állunk Előtte. És egy név, mely emberi ajakkal ki nem mondható. Kegyelmi pillanat. Közeljött a távol. Amikor már levetett sarukkal, teljesen üresen, kizárólag Istenre figyelve állunk Őelőtte, akkor Ő megszólít minket: Olyanná teszlek, mint egy fénylő szövétnek, mert téged választottalak ki, hogy utat mutass a többieknek, a kereszthez. Ahhoz a kereszthez, ahol mindenki nyerhet, vagy veszíthet. Mert a Keresztre feszítettnek adatott minden hatalom földön és égen.

A növekedés kegyelme.Link
 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Fenyít, de nem hagy el soha
  2008-11-17 09:22:52, hétfő
 
 
„Nem taszítja el népét az Úr, nem hagyja el örökségét" (Zsolt 94,14).

Bizony, egyet sem vet el közülünk. Az emberek között mindig vannak kivetettek, Istennél soha. Az Ő kiválasztása megmásíthatatlan és szeretete örök. Senki sem talál olyan embert, akit Isten elhagyott volna, miután kijelentette magát neki, és az Krisztust Megváltójaként elfogadta.

A zsoltáros meg akarja vidámítani a megszomorodottak szívét ezzel a nagy igazsággal. Isten megfenyíti ugyan az övéit, de soha nem hagyja el őket. A törvény és a vessző által Isten nevel bennünket. Nevelése gyümölcse az, ha szellemünk megnyugszik, elménk kijózanodik és nagy békesség tölt el minket. Az istenteleneket magukra hagyja, hadd ássák a vermet, hogy végül a saját vesztükre beleessenek. Az istenfélőket viszont iskolába küldi az Úr, hogy előkészítse őket az odaát váró dicsőséges rendeltetésükre. Eljön az ítélet, hogy végezzen a lázadókkal, és elégtételt szerezzen az istenfélőknek. Ezért viseljük nyugodt alázattal a fegyelmezés vesszejének csapásait; nem a haragvó, hanem a nagyon szerető Isten csapásai azok.

Tisztogass bár bajjal olykor engemet,

kegyelmeddel szenteld szenvedésemet;

bár e test erőtlen, te oltárodon

keserű pohárral, hittel áldozom.


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 5235
  • e Hónap: 9036
  • e Év: 70337
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.