Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Már Ők is nyugovóra tértek!
  2008-11-18 22:14:43, kedd
 
  Szép estét, álmokat Mindenkinek!



Link
 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Hogyan építsd be
  2008-11-18 22:03:41, kedd
 
 



Link





Link





Link





Link





Link

Sok sikert!
S örömet benne!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nagymamám parféreceptje
  2008-11-18 21:24:32, kedd
 
 



Nagymamám parféreceptje

IDŐIGÉNYES, DE MEGÉRI!


Simára keverünk 2 dl tejszínt, 2 púpos evőkanál jó minőségű kakaóval és két evőkanál cukorral.
Kevergetve felforraltjuk, lehűtjük, majd másnapig a hűtőszekrénybe tesszük (nem a mélyhűtő részbe!).
Hasonlóképpen felforralunk 2 dl tejszínt két púpos evőkanál cukorral és 20 g vaníliás cukorral, ezt is
jól lehűtjük. Harmadjára ugyancsak felfőzünk még 2 dl tejszínt három evőkanál cukorral, ezt is jól lehűtjük. Másnap a háromféle ízesítésű tejszínből külön-külön habot verünk, egyórás időközön-
ként. Először a kakaóst verjük fel, egy fóliával kibélelt, kivizezett formába terítjük a 2/3-át, és a mélyhűtő-
be tesszük. Ezután verjük fel a vaníliást, a tetejére simítjuk ismét, ismét mélyhűtjük.
Harmadjára a cukros tejszínből verünk habot, a végén hozzákeverjük a leturmixolt körtét, ez kerül a
vaníliás rétegre. A maradék kakaós krémmel lefedjük. Most már tálalásig visszatesszük a mélyhű-
tőbe, és közvetlenül tálalás előtt a forma külsejére egy pillanatig meleg vizet csurgatunk, tálra
borítjuk belőle a parfét. A fóliát óvatosan lehúzzuk róla, 2 dl habbá vert édes tejszínnel díszítjük.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Jó Éjszakát Mindenkinek!
  2008-11-18 19:28:07, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Azt hiszem szerelmes lettem...
  2008-11-18 19:12:34, kedd
 
  az Argentin Dogba is...



 
 
0 komment , kategória:  KutyaSzeretet,hűségMINTAKÉPEI  
Az Argentin Dog
  2008-11-18 18:54:31, kedd
 
 


Link

FAJTAISMERTETŐ

Az első látásra félelmetes megjelenésű, hatalmas, hófehér, "csupaizom" kutyát a kutyavilág Bodybuilding bajnokának is nevezhetnénk. Mivel a fajta nagyon fiatal és még nem tartozik az elterjedt kutyafajták közé, sokan nem ismerik. Vannak, akik pedig félreismerik. Vérszomjas fenevadnak, harcikutyának titulálják, pit-bullnak nézik. A "Schwarzenegger-i" külső azonban tankönyvbe illő falkaösztönnel, hihetetlen intelligenciával párosul, ami nem véletlen, ha felidézzük a fajta kialakulásának történetét.
Kialakulás
Az 1920-as években Nores-Martines Antonio és Augustin elhatározták, hogy kitenyésztenek egy olyan vadászkutyát amely helytáll hazájuk, Argentína változatos és kemény terepein. Míg sok, már létező fajta rendelkezett egy, vagy több megfelelő tulajdonsággal e fajták egyike sem birtokolta az összes olyan jellemzőt amit a testvérek kívántak volna. Így 10 fajtát választottak ki, hogy megfelelő tulajdonságaikat egy fajtában egyesítsék.
A tenyésztési folyamat "alapköve" a Cordoba-i harci kutya volt. A "ringek királya" a bullterrier az angol bulldog, a masztiff és a boxer keveréke volt és kitartásáról, erejéről és állóképeségéről volt híres bár gyorsasága és szaglóképessége nem volt a legjobb. Ezzel a már létező keverékkel keresztezték a dán dogot, hogy növeljék a kutya méretét és kialakítsák a fejformáját; a pireneusi pásztorkutyát, hogy létrehozzák a fehér szőrzetet és a különböző éghajlatokhoz való jó alkalmazkodóképességet; az angol bulldogot és a bullterriert, hogy tovább növeljék a kutya kitartását és szívósságát; és a bordói dogot, hogy erősítsék az állkapcsot. A pointerrel a szaglóképesség, míg az ír farkaskutyával a gyorsaság miatt keresztezték. Végül a boxer garantálta a társaságot kedvelő személyiséget és a nagyszerű intelligenciát.

Az argentin dog tulajdonságait gondosan finomították addig, míg az így kitenyésztett kutya teste erős, idegrendszere stabil, temperamentuma pedig kíváló lett. Ezáltal az új fajta a vaddisznó, a puma és a jaguár legelismertebb vadászkutyájává vált. Azzal a céllal tenyésztették ki, hogy helytálljon Dél-Amerika hegyes, nehezen járható területein. Mentálisan az argentin dog fejlett, magas intelligenciával és nagyfokú koncentráló képességgel bír. Ez azonban nem makacsságot jelent, hanem azt, hogy képes kizárni a zavaró tényezőket mialatt feladatát teljesíti. Többek között használnak argentin dogokat, vakok és mozgáskorlátozottak kísérőkutyájaként, nagyon sikeres munkakutyák, ellátnak rendőrségi és katonai feladatokat valamint nagyszerű kutató és mentőkutyák.

Ez a fajta nagyszerű társ. Temperamentuma barátságos és alapvetően emberszerető. Szereti ha simogatják és viszonozza a törődést. Kissé félelmet keltő megjelenése ellenére eltűri az idegeneket is, amíg nem jelentenek veszélyt a saját, illetve gazdája számára nézve. A kutya hamar megbarátkozik a gyerekekkel és szinte mindent eltűr a részükről. A fő problémát a kutyákkal szembeni agresszió jelenti, de ezt korai szocializációval lehet megelőzni. A kutyát meg kell tanítani a helyes ítélőképességre arra, hogy milyen helyzetben milyen viselkedés a kívánatos. Az argentin dog ösztönei erősek, de irányíthatóak.

A fajtával kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések:
Hogyan viselkednek az argentin dogok gyerekek között?
Ezek a kutyák nagyszerűen viselik a gyerekek társaságát. Szeretik a gyerekeket, nagyon toleránsak velük és egy csomó "tortúrát" elviselnek. Emellett ne feledjük; ez egy nagytestű fajta és irányítanunk, szocializálnunk kell őket.

Hogyan viselkedne egy argentin dog kan egy másik kan kutyával?
Nem számít milyen fajtáról van szó a kutyáknak természetes ösztönük, hogy hierarchiát alakítsanak ki a legdominánsabb kutyával az élen. Némi agressziót feltételezhetünk. Általánosságban a kan kutyák a kanokat, míg a szuka kutyák a szukákat próbálják hierarchizálni. Ha két kutyát akarsz együtt tartani a legjobb megoldás ha az egyik kutya szuka a másik pedig kan. Ennek ellenére sokszor előfordul, hogy két azonos, vagy különböző nemű kutya, amely együtt nő fel, képes problémamentesen tovább élni.



Milyen őrkutyák az argentin dogok?
Mindenek előtt ez a fajta vadászkutya. Az őrző tulajdonságaik másodlagosak. Ha az argentin dog megérzi, hogy saját magát, a gazdát a családot vagy jóbarátot valami fenyegeti, védeni fog. Azt, hogy ezt elérjük külön kiképzés nem szükséges, de szükséges megtanítanunk arra, hogy a különböző helyzetekben megfelelően döntsön.

Könnyű-e kiképezni az argentin dogokat?
Igen is, meg nem is. Az argentin dog elég intelligens, de természetéből adódó mohóságát megfelelő irányba kell terelni. A szokásos kiképzési módszerek néha nem eredményesek, de egy kis változtatással általában sikeresek. Általánosságban a szukákat könnyebb kiképezni, de az argentin dogból munkával egy kitűnő munkakutyát nevelhetünk.

Milyen munkakutyák az argentin dogok?
Az argentin dogokat világszerte kipróbálták, mint munkakutyákat, igen meggyőző eredményekkel, amelyek az SchH I-től az SchH III szintig terjednek. Sok kiképző vágyik rá, hogy ezzel a fajtával dolgozzon. Egy Kaliforniában kiképzett kan teljesítette a BH-vizsgát és most készül az SchH I vizsgára. Más kutyák Texas-ban és Kaliforniában szintén elkezdték a felkészülést figyelemreméltó eredményekkel. Emellett Texasban 13 argentin dogot képeztek ki kábítószer felderítésére valamint őrző-védő munkára. Minden hír kiváló eredményekről számol be. Sok kiképző azt mondta, hogyha minden argentin dog olyan volna mint amilyennel éppen dolgoztak, fajtát váltanának. Néhány tenyésztőtől információt kért a rendőrség a fajtával kapcsolatban és reméljük, hogy a közeli jövőben minél több argentin dog fog az Egyesült Államokban hivatalos szolgálatot teljesíteni. Szerte az országban számos kutya áll kiképzés alatt, különböző szinten, különböző kiképzési területen mint pl.: nyomkövetés, engedelmességi gyakorlatok, kutatás és mentés, kísérőkutyák, vadászkutyák stb.

A kennelek kizárólag vadászatra, munkára vagy kiállításokra tenyésztenek-e?
Nem! Az argentin dog még mindig egy "eredeti" fajta, ami azt jelenti, hogy még nagyon közel áll az őseihez, rendelkezik az eredeti ösztönökkel. Úgy hisszük, hogy ez a fajta nagyon sokoldalú és ilyennek is kell maradnia. Bár bizonyos tenyésztők előnyben részesítenek bizonyos tulajdonságokat ez nem azt jelenti, hogy a náluk születő kölykök nem felelnek meg más kihívásoknak.
Fordította: Lieb György

FCI 292. számú standard
(1993. I. 12) D
ARGENTIN DOG
Eredete: Argentína /1973. VII. 31.
Fordította: Dr. Otto SCHIMPF

KOPONYA: masszív, elölről hátrafelé és oldalról, valamint fentről nézve a jellegzetes rágó- és tartóizomzat következtében domború. A nyakszirtcsont nem állhat ki, az erőteljes nyakizmoknak teljes egészében fedniük kell, miáltal a fejtől a nyak irányába való átmenet enyhén íveltnek látszik.

AZ ARCORRI RÉSZ: a koponyáéval azonos hosszúságú, azaz a szemzugokat összekötő képzeletbeli vonal egyenlő távolságra van a nyakszirtcsonttól és az orrhegytől.

ÁLLKAPOCS/FOGAZAT: jól, deformáció nélkül összeilleszkedő, erőteljes, nagy, jól az állkapocsba illeszkedő fogakkal.

AJKAK: jól és szorosan elhelyezkedők, szabad, feketén pigmentált szélekkel.

ORR: feketén pigmentált, enyhén duzzadt (pisze orr), az orrlyukak elég nyitottak.

SZEMEK: sötétek vagy mogyoró színűek. A szemhéjak feketék vagy világosabbak, a két szem közötti távolságnak nagynak kell lennie; a tekintet élénk és értelmes, egyúttal azonban átható és kemény.

FÜLEK: a fejhez felül illeszkednek, félig vagy egészen felfelé állóak, háromszög formájúak, kurtítottaknak kell lenniük.

NYAK: erőteljes, ívelt, jól megformált, nagyon vastag nyakbőrrel, redős mint a mastiffé, a bordeaux-ié és a bulldogé, de nem olyan száraz mint a bullterrieré.

MELL/MELLKAS: széles és mély, a nagy tüdőnek sok helyet biztosít. Elölről és oldalról nézve a mell legmélyebb pontjának a könyök alá kell nyúlnia.

VÁLLAK: igen erőteljesek, plasztikusan kiálló izomzattal, magas mar. Jól szögelltek.

MELLSŐ VÉGTAGOK: egyenesek, párhuzamosak, rövid, jól zárt ujjakkal.

FELSŐ VONAL: a maron magasabb és a keresztcsont felé enyhén lejt.

ÁGYÉK TÁJÉKA: az izomzat jól kitölti.

HÁTULSÓ VÉGTAGOK: a comb igen erős izomzatú, a hátsó lábközép rövid, jól zárt, farkasköröm nélküli lábujjak. Mérsékelten szögelt.

FAROK: hosszú és vastag, ugyanakkor nem ér a bokaizületen túl, rendszerint lógatva hordja. Munka közben fölemeli és állandó oldalirányú mozgásban tartja, mint barátságos üdvözléskor.

SZŐRZET/SZÍN: rövid, kemény és fénylő. Tiszta fehér, színétől függetlenül minden folt mint visszaütés diszkvalifikációt eredményez, amennyiben az a fülek mögött a nyakon vagy a test többi részén található. A bőrön szórványosan jelentkező pigmentfoltok kedvezőtlenek, azonban nem vezetnek kizáráshoz.

NAGYSÁG/SÚLY: marmagasság: 60-65 cm, súly: 40-45 kg.

KIZÁRÓ HIBÁK: világoskék vagy különböző színű szemek; süketség, a test szőrfelületén lévő foltok; világos vagy különösen világos foltokkal tarkított orr; előre- vagy hátraharapás, erősen lógó ajkak, agárszerű (hosszan elnyúlt) fej; hosszú fülek, 60 cm-nél kisebb nagyság; egynél több folt a fejen; testi hiányjelenségek. A farkasköröm kifogásolható, azonban nem vezet kizáráshoz.

MEGJEGYZÉS: A kanoknak két, szemmel láthatólag normális, teljes egészében a herezacskóban elhelyezkedő herével kell rendelkezniük.




Több mint tíz éve vagyok kutyatartó és ez idő
alatt több fajta tartásával megpróbálkoztam.

Jelenleg van egy argentin dog kanom, Dani.

Nagyon megtetszett a fajta ereje és tiszteletet
parancsoló megjelenése. Az pedig, ahogyan a portát őrzi egyszerre félelmetes és nevetséges.
Legalább is amikor először láttam, hogy hogyan közelíti meg a bejárati kapunkat a kutya, bizony jókorát kacagtam rajta.

A kutya háza a kapunktól nagyjából tizenöt méterre van. Amint valami nesz vagy zaj hallatszik az utcáról, Dani kutyám futásnak ered. Mit futásnak! Úszik a levegőben! Az utolsó 4-5 métert pedig hatalmas szökkenéssel teszi meg, miközben legalább két méter magasra ugrik fel.

Dani akciója mindig olyan érzetet kelt
bennem, mintha nem is kutyát tartanék,
hanem kengurut. Azt pedig csak elképzelni
tudom, milyen érzést kelthet ez a látvány az utcáról nézve, mondjuk egy rossz szándékkal közeledő emberben.





Link
 
 
0 komment , kategória:  k Argentin dog standard  
Csak a SZERETET!
  2008-11-18 18:11:21, kedd
 
 


Link

"Minden múlandó a Földön,

Minden elvész valaha,

Csak a szeretet szava suttogja:

SOHA, SOHA, SOHA!"




Ismeretlen




 
 
0 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Csalódni kell, hogy...
  2008-11-18 18:07:01, kedd
 
 


Link

"Csalódni kell hogy boldogok lehessünk,

Gyűlölni tudni hogy újból szeressünk.

Kell tudni zokogni meg sírni,

Valakit megunni aztán visszahívni.

Csalódni százszor, csalódni ezerszer,

Hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!"



William Shakespeare




 
 
1 komment , kategória:  v- Shakespeare William  
Elveszett
  2008-11-18 17:58:09, kedd
 
 


Link

"A tükörben márcsak egy fél embert látok,

a párja elveszett, és másikat nem találok.

Legyél te az enyém és újra egy leszek,

legyek a tiéd és boldog én leszek."



Ullmann Zsófi




 
 
0 komment , kategória:  Elmúlt szerelem  
William Shakespeare
  2008-11-18 17:52:23, kedd
 
 


Link


,,Mindenkit szeress, ne sokban bízz,

Ne bánts senkit, ellenséged inkább féljen,

Minthogy legyőzd, barátodat szívedre rejtsd,

Szidjanak hallgatásért, ne beszédért."



William Shakespeare



 
 
0 komment , kategória:  v- Shakespeare William  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 1659 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 833
  • e Hónap: 3802
  • e Év: 37968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.