Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Egy fickó elmegy AIDS szűrésre
  2008-11-19 19:20:23, szerda
 
 
Egy szőke bemegy egy "telefonos üzletbe" és azt mondja:

- Egy üzenetet szeretnék küldeni az anyámnak a tengerentúlra.
- OK, 300 Eur lesz - mondja neki az eladó.
- Nekem nincsen annyi pénzem, de bármit megtennék - így a szőke.
- BÁRMIT????
- Igen, igen bármit.
- Rendben - mondja a férfi, és átmegy a háta mögötti kis raktárhelyiségbe.
- Jöjjön be és zárja be maga mögött az ajtót!
A szőke bemegy bezárja.
- Térdeljen le, és húzza le a cipzáramat!
Letérdel, lehúzza...
- Gyerünk, vegye ki! - mondja a férfi.
A szőke előveszi, és mindkét kézzel megragadja . ..
A férfi becsukja a szemeit és azt mondja:
- OK, kezdje!!!
-A szőke odahajol, jó közel tartja a szájához, majd tagoltan elkezdi:
- Halló, mama, hallasz engem???


Egy fickó elmegy AIDS szűrésre. 2 hét múlva jelentkezik az eredményért:
- Uram, Ön homoszexuális? - kérdi az orvos.
- Igen, az vagyok...
- Nos, ebben az esetben várható volt: sajnos pozitív lett a teszt. Az ürge nagyon berezel:
- Doktor úr, meg fogok halni? Nincs semmi orvosság?
A doki gondolkodik, majd így szól:
- Hát, létezik egy új gyógymód, még nem hozták nyilvánosságra, de biztos a gyógyulás.
A következőket kell tennie: tegyen ki 1 liter tejet 4
napra a napsütésre, azután igya meg, egyen hozzá 5 romlott nyers
tojást és fél kiló rothadt savanyú káposztát, rengeteg cseresznyepaprikával.
Ezt csinálja 20 napon keresztül, és meggyógyul.
Miután a pasas hálálkodva elmegy, a nővérke odafordul a dokihoz:
- Na de doktor úr, miért csinálta ezt, miért nem mondta meg neki, hogy negatív lett a tesztje?
- Most legalább megtanulja a kis buzi, hogy mire való a segge...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az EU a nyugdíjasoktól vár áld
  2008-11-19 19:18:32, szerda
 
  Az EU a nyugdíjasoktól vár áldozatot

Az IMF-hitel után az unió segítségéről is kiderült, hogy fájdalmas árat kell érte fizetni
2008. november 19. 00:02



Magyar Nemzet
A Magyar Nemzet információi szerint a bankmentő csomag elfogadását és a nyugdíjrendszer drasztikus átalakítását szabta feltételül a magyar kormánynak az Európai Unió a hazánknak nyújtandó, egyelőre még nem nyilvános, 6,5 milliárd eurós hitelszerződésben.



(Részletek a Magyar Nemzet 2008. november 19-i számában)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megoldatlan magyarkérdés Európ
  2008-11-19 19:08:51, szerda
 
  Megoldatlan magyarkérdés Európában


Az első világháborút lezáró igazságtalan versailles-i békediktátumok kezdettől fogva magukban hordozták a következő világháború csíráit. Sok millió ember került idegen fennhatóság alá, a határok meghúzásakor az etnikai viszonyokat teljesen figyelmen kívül hagyták, soha nem létezett államközösségeket tákoltak össze. Alig húsz év múlva bekövetkezett az újabb világégés. De a győztesek nem tanultak. Megerősítették a korábbi igazságtalanságokat, sőt néhány esetben még tetézték is őket. Az újabb revízióra törekvést Németország beépülése a transzatlanti közösségbe, és Közép-, valamint Kelet-Európa szovjet megszállása, a kommunista diktatúra akadályozta meg. Azonban a szovjet rendszer összeomlása után azonnal felszínre törtek a problémák, szétestek a mesterséges államalakulatok, a kisebb nemzetek egyre-másra visszanyerték függetlenségüket. Úgy tűnik, a világ lassan mégiscsak tanul a történelmi hibákból. Közép-Európában, a balkáni háborút kirobbantó szerbekétől eltekintve, már csak a magyarkérdés nincs megoldva.

1920. június 4-én a trianoni békediktátum a több mint ezeréves Magyarországot megfosztotta területének és lakosságának kétharmadától. Ilyen mértékű igazságtalanság egyetlen nemzetet sem ért Európában, sőt talán a világon sem. Ennek ellenére a magyarság az elmúlt nyolcvannyolc évben következetesen csak békés úton, a politika eszközeivel kísérelte meg orvosolni az igazságtalanságot. A két világháború között diplomáciai úton elért határrevízióval, 1990 után pedig az adott országon belül, az európai jogrendnek és gyakorlatnak megfelelő önrendelkezés biztosításával. Kísérletei mindeddig eredménytelennek bizonyultak. Ha nem változnak a külső körülmények, két lehetősége van: erőszakos eszközökhöz folyamodik, vagy tömegesen elhagyja szülőföldjét. Egyik sem kívánatos, és mindkettő biztonságpolitikai kockázattal jár Európára. Van azonban egy harmadik megoldás is: egységes magyar akarattal és európai együttműködéssel teljes körű autonómiát biztosítani a Kárpát-medencei őshonos nemzeti kisebbségeknek.

A rendszerváltozás kezdetén nagyon sokan hittünk abban, hogy az euroatlanti integráció jobb feltételeket teremt majd a magyarság sorskérdéseinek megoldásához. Ebben súlyosan csalatkoznunk kellett. Elsősorban saját magunkat okolhatjuk a kialakult helyzetért. Mert igaz ugyan, hogy az Európai Unió elsősorban az egyéni emberi jogok érvényesülését kéri számon, és saját megfogalmazása szerint a kisebbségi kérdést "nemzeti hatáskörben" hagyta, de ha egy nemzeti kisebbség érdekeit határozottan és keményen képviselték valahol, akkor a nemzetközi közösségnek oda kellett figyelnie, és előbb-utóbb jóvá kellett hagynia az önrendelkezés érvényesülését. A rendszerváltozás kezdete óta a jobboldali kormányok mérsékelten, a baloldaliak egyáltalán nem képviselték az összmagyarság érdekeit, a Gyurcsány-kormány pedig egészen a haza- és nemzetárulásig ment el. A határon túli magyarság politikai szervezetei is többnyire visszafogottan, a rossz történelmi tapasztalatok miatt sokszor félve lépnek fel érdekeik érvényesítéséért. Tudomásul kell venni, hogy csak akkor figyel ránk a világ, ha hangosan és keményen követeljük jogainkat. A közelmúltban az Echo Televízió Unió című műsorában Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke azt mondta, ha valamelyik tagországban nem érvényesülnek a nemzeti kisebbségek jogos követelései, akkor "be kell hozni a problémát az Európai Parlamentbe". Hasonlóan nyilatkozott korábban ugyanebben a műsorban két másik közismert európai politikus, Elmar Brok és Ingo Friedrich is. Mások soha nem fognak szólni az érdekünkben, nekünk kell felemelnünk a szavunkat.

Ezzel szemben mi a helyzet ma a Kárpát-medencében? Nyolc országban tizenhatféleképpen politizálnak alapvető nemzeti kérdésekben a magyarok, ha csak a legfontosabb pártokat számolom. Szomszédainkkal ellentétben nem lépünk fel egységesen sem a bilaterális, sem a multilaterális kapcsolatokban. Állandóan figyelemmel vagyunk szomszédaink érzékenységére, négy országban pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Most éppen Szlovákiában dúl a magyarellenes hisztéria. A nemzetközi gyakorlatban példátlan sértéseket nyel le a magyar kormány, az Országgyűlés és az egész nemzet. A felvidéki magyarság sorozatos jogsértéseket szenved el, a Benes-dekrétumok megerősítésével nyilvánvalóvá vált, hogy a szlovák politika célja 1920 óta változatlanul a magyarság teljes felszámolása az új keletű államban. Autonómiáról beszélni hazaárulást jelent Pozsonyban. Pedig többről is beszélhetnénk. Határmódosítást követelhetnénk, megalapozottan és jogosan. De egyrészt nincs rá nemzetközi fogadókészség, másrészt nem oldaná meg az egész Kárpát-medencében a magyar nemzet egyre tragikusabb helyzetét. A megoldás a határok valódi lebontása és minden nemzet teljes egyenjogúsága lenne. Tulajdonképpen a magyarság és az egész térség számára az lett volna jó, ha az Osztrák-Magyar Monarchia nem felbomlik, hanem átalakul. Dualizmusból konföderációvá, mely idővel a föderáció irányába fejlődhetett volna. A Duna völgye lehetett volna a mai Európai Unió bölcsője. (Kossuth Lajos után szabadon.) Most fordítva halad a történelem, mi csatlakozunk a földrész nyugati felén létrehozott integrációba. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha ez a teljes egyenjogúság jegyében folyna. Az új nemzetállamokban azonban másodrangú állampolgárként kezelik az őshonos nemzeti kisebbségeket (melyek a szomszéd országban többséget alkotnak!), néhány helyen pedig teljes felszámolásukra törekednek. Ezért elengedhetetlenül szükséges a teljes körű autonómiájuk, a személyi elvű, a kulturális és a területi autonómiájuk biztosítása.

Ezen új magyar nemzetpolitika zászlóvivője egy mielőbb megválasztandó új magyar kormány kell legyen, szorosan együttműködve a mindenkori ellenzékkel és az elcsatolt területek magyar politikai erőivel. Hét szomszédunk közül várhatóan "csak" kettővel vagy hárommal kell majd felvenni a harcot, a politikai harcot, de elszánt és következetes küzdelem esetén győzelmünk nem lehet kétséges. Vesztesek csupán a nacionalisták, a soviniszták és a fajgyűlölők lesznek. Újjászületik kontinentális méretekben a Szent István-i gondolat: a sokszínűségében erős birodalom, a régiók Európája. Ha azonban a magyar politikai erők nem ismerik fel végre az összefogás és a kemény fellépés szükségességét, akkor nem sok esélyünk marad a Kárpát-medencében. Kárba vész a több mint ezeréves küzdelem, a maradék országot pedig bárki kénye-kedve szerint megalázhatja.


Csóti György, szerkesztő-műsorvezető / Magyar Hírlap online/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katyn – keletnémeteknek
  2008-11-19 19:03:57, szerda
 
  Katyn - keletnémeteknek


Mindig meglepődöm, amikor a szocialisták és a holokausztiparosok a jobboldal történelmi bűneiről beszélnek. Nem a bűnök felsorolása és nagysága lep meg, hanem az elvakultság a saját oldalukkal szemben. Nem ők, a történelem volt az, amely rajtuk keresztül a jövő nevében ölt. A nürnbergi perben még a katyni mészárlást is a németek számlájára akarták írni, s mind a mai napig nem számoltak el azzal a sok százezer lengyellel - köztük zsidók tömegével - akiket 1939 és 1941 között az oroszok megszállta Kelet-Lengyelországból vittek a gulagra meghalni. (Bármilyen groteszk, de Herling híres gulagregényében egy zsidó csoport azért kezd éhségsztrájkba, hogy adják vissza őket a Gestapónak.) S arról sem igen esik szó, hogy az NKVD a keletnémeteknek is megrendezte Katynt.

A Berlin melletti Sachsenhausen jól ismert láger volt a náci háborús bűnök listáján. Azt viszont csak kevesek tudják, hogy a felszabadított tábor szovjet kézen is tovább működött új, az NKVD által összegyűjtött rabjaival. A második világháború befejeztével a szovjet megszállási zónában más táborokat is tovább működtettek, amelyeknek túlélő foglyai - szovjet adatok szerint 122 671 fő - 1950 folyamán szabadultak. A megszállók a legszigorúbb titokban tartották létezésüket, talán azért is, mert foglyaik között a nácik kis arányban szerepeltek. A potenciális ellenzéket, főképp szociáldemokratákat, óvatlan értelmiségieket, az izgatókat, a röpcédulázó fiatalokat és a besúgott elégedetlenkedőket (köztük a viccmondókat) gyűjtötték be. Hivatalosan 42 889 fogva tartott pusztult el, 12 770 internáltat pedig a Szovjetunióba szállítottak.

A szovjet koncentrációs táborok feloszlatása után - amelyekből néhány, köztük Sachsenhausen is antifasiszta kegyeleti hely lett - 3400 embert adtak át az NDK titkos bíróságának. A szászországi Waldheim börtönében folytatott koncepciós perek célja az volt, hogy a "fasiszta vadállatok" megkapják jogos büntetésüket. Háborús bűnöst azonban alig találtak, az elítéltek közt még zsebtolvaj is több volt, nem is beszélve az új, proletár rend ellenzőiről. Mindössze tíz olyan eset akadt, amelyben elegendő bizonyíték gyűlt össze egy nyilvános tárgyalásra. Csak az öt évnél alacsonyabb büntetések kiszabásában voltak illetékesek a bírák, akikre ennél nagyobb büntetés volt várható, azoknak ügyét az Ulbricht-féle pártvezetés elé terjesztették.

S hogy milyen volt ez a pártvezetés? Mint utolsó képviselője, Egon Krenz bevallotta, azt a személyi kultuszt és Sztálint leleplező beszédet, amelyet Hruscsov a huszadik kongresszuson tartott, "akkor olvastam először, amikor '89-ben a SED (a Német Szocialista Egységpárt - a szerk.) főtitkárává választottak". Ezután a brechti Koldusopera fináléjának az áldatlan körülményekről szóló megbocsátó sorait is idézhette volna: "Az embereket jobb anyagból gyúrták: / A körülmények okozzák, hogy durvák." Ám a rosszul megemésztett történelem a ma emberének gyomrát fekszi meg: a szocdem Lafontaine és a kommunista Gisi összehozta új, radikális baloldal épp morális önhittsége folytán, veszélyesebb, mint a jobboldali radikalizmus.

Tamáska Péter, történész / Magyar Hírlap online/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Katyn
  2008-11-19 19:00:37, szerda
 
  Magyar Katyn


Hatvannyolc éve történt a szörnyűség: tizenötezer lengyel hadifogoly tiszttel végeztek a katyni erdő sűrűjében a "felszabadító" szovjetek. Megcsúfolva a hadijogot. Szövetségben a világra zúduló németekkel! S mikor azok - immár mint ellenfelek - propagandacélból kihantolták a tömegsírokat, nem átallották - a nemzetközi megfigyelők szakvéleményét lesöpörve - a nácikra kenni az egészet. De a tényeket nem lehetett földgyalukkal és trükkös politikai színjátékkal elfedezni.

És a lengyelek nem felejtenek. S az elkövetők képviselői ma már nemzetközi konferenciákon kénytelenek magyarázkodni, mert rászorították a megvertek maradékai - és Andrzej Wajda, a félárva, akinek filmjéből milliók szembesültek világszerte a történtekkel. Ez az ő filmje is, nemcsak lengyel barátainké.

A miénk, magyaroké is.

Mert hatvannégy éve délvidéki véreink tízezreinek kezeit is hátracsavarták, összedrótozták, és sokakat megkínoztak. Azután a munkagépek eltakarították tetemeiket, a nyomokat.

A Tito partizánjai által uralt bácskai rónán.

Néhány évvel a lengyel tragédia után. S a gyilkosok ugyanazon könyörtelenséggel jártak el: listázták neveiket, s leszámoltak velük. Gondosan ügyelve, hogy a vigaszt adó lelkészeket, nemzedékeket formáló tanárokat, eleven eszű diákokat, a kisebbségi közösség vezetőit utolérje a vérbosszú a '42-es sajkásvidéki véres razziák ürügyén.

Több tízezret áldoztak fel kétezerért! Vétlen civileket fegyveres ellenállókért.

De miért vetemedett tömeggyilkosságokra a szovjet és a jugoszláv kommunista vezetés?

A "jogos" bosszú vezérelte őket.

S a cél, hogy a hatalom megragadásában-megtartásában ne keresztezzék szándékaikat potenciális vetélytársak. Akiktől idejekorán megszabadulva meg is félemlítik az erővel elvett területek nemzetiségi tömegeit. Lehet ez magyarázat civilek és hadifoglyok ezreinek felkoncolására?

S a vétkesek számonkérésekor nem volt hadbírósági eljárás, sem anyagi kárpótlás, sem a hátrahagyott árvák örökbefogadása - amiként volt magyar részről, mert a hatóságok próbáltak vezekelni a Bajcsy-Zsilinszky és mások által fejükre olvasott és elismert bűnökért.

A bácskai vérbosszú kiagyalói és önkéntes végrehajtói viszont váltig tagadtak. 1990-ig meg nem történtnek állították a tényeket. Nem beszélve arról, hogy "ismeretlen tettesek" évről évre összetörik, meggyalázzák a vétlen áldozatok emlékműveit. Bűnbánat híján esélyt sem hagyva a megbocsátásnak...

Ezért kívánatos volna a történész szakértők színvallása, fájdalmat oldó, "kibeszélő" fórumok szervezése, kegyeleti és kultuszfilmek forgatása, hogy elhordozhassuk az elhordozhatatlant...

Fel hát nemzetközi konferenciákra, és fel, filmesek a Parnasszus ormaira!

Mert kész forgatókönyve van a magyar Katynnak Gion Nándor Ez a nap a miénk című ihletett regénye óta.

Csak akadjon harag és részrehajlás nélküli történész odaát, csak teremne nagy formátumú rendező idehaza, aki képes a könnypatakokból ezüst gyászszemfedőt szőni. Ahogy a lengyel mestertől, az agg Wajdától tanulhatjuk a Katynban.


Makkai Béla , történész / Magyar Hírlap online/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Részegen ajándékoztuk oda a K
  2008-11-19 18:47:56, szerda
 
  "Részegen ajándékoztuk oda a Krím-félszigetet'

2008-11-19 14:13:32 - posztinfo.hu - M.K.



Moszkva polgármestere Jurij Luzskov kijelentette, hogy Ukrajnának nincs joga a Krím félszigethez.


Moszkva polgármestere az orosz közszolgálati televíziónak adott interjúban megjegyezte, hogy kijelentésében nincs semmi populisztikus, ez ugyanis nem csak az ő személyes véleménye, ez minden orosz állampolgár számára fájó téma.


Ami Krímmel történt, az nem populizmus, ez a közös történelmünk és veszteségünk - jegyezte meg az orosz polgármester.


225 évvel ezelőtt Nagy Katalin cárnő, Oroszország érdekeit szem előtt tartva, megszerezte a Krím- félszigetet, mi pedig részegen, egyetlen tollhúzással ajándékoztuk oda Ukrajnának - jelentette ki Luzskov.


Ugyancsak megjegyezte, hogy a Krím-félszigetet a 300 éves önkéntes szövetségért kapta ajándékul Ukrajna, ahhoz viszont nem volt joga, hogy az elszakadás után Krímet is vigye.


Luzskov nem ért egyet az Ukrajnából való kitiltásával sem. Szerinte ő orosz földön fejezte ki véleményét, Szevasztopol ugyanis soha sem volt ukrán tulajdon szerinte.


Jurij Luzskovot májusban, a Fekete-tengeri orosz flotta megalapításának 225. évfordulóján Szevasztopolban mondott beszédében a Krím-félsziget hovatartozásának kérdését feszegette, ami miatt az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat persona non gratanak nyilvánította Ukrajnában.

http://www.posztinfo.hu/hir.php?id=4635
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eörsi Mátyás Megasztárt néz
  2008-11-19 18:13:32, szerda
 
  Eörsi Mátyás Megasztárt néz
2008.11.18. 10:51

Eörsi Mátyásról vagy jót vagy semmit... De ha ehhez tartanánk magunkat, a fasziról egy szót sem lehetne leírni. A jó öreg liberális Eörsi aktivizálta magát, mert az elmúlt 1 hétben elég sok hülyeséget összehordott.

A szlovákiai magyarverésről ezt találta mondani:
"Rettenetes volt látni a rengeteg provokatív, ostoba, a történelem szemétdombjára való szurkolói plakátot, amelyek hol gyalázták a szlovákságot, hol kétségbe vonták állami létüket. Szégyelljük magunkat azért, hogy a magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat."

Múltkor pedig megnézte a Megasztárt. És egy jó megmondóembernek nem kell látnia a farkast, hogy farkast kiáltson, elég ha jó képzelőerővel rendelkezik ... és meg is született az újabb publicisztika: minden magyar rasszista, Mester Tamás is rasszista.

A Népszavában (hol máshol?) jelent meg:

"Ki lehet megasztár?

Lehet-e köze egy olyan szórakoztató műsornak, mint a Megasztár, köze a politikához? Első ránézésre semmiképpen sem. Ha valaki gyönyörűen énekel, előadása betölti mind színpadot, mind a képernyőt, az illető lehet kiváló bal- és jobboldali, akár liberális is, sőt, akár szélsőjobboldali radikális is, vagy éppen és ez a legvalószínűbb a politika hagyhatja tökéletesen hidegen is. Kinek mi köze hozzá?

Mégis, lehetnek olyan politikai nézetek, amelyek bizonyára akaratlanul beférkőznek a Megasztár pénzcsináló versenyébe. Történt, hogy a megasztár legutóbbi fordulójában ketten maradtak a zsűri döntésére ítélve: Nguyen Thanh Hien 14 éves soproni kislány és Szecsődi Károly 16 éves balatonkenesei fiatalember. A zsűri nem sokat teketóriázott: néhány másodpercnyi konzultációt követően Hient kiáltotta ki győztesnek. Ezt megelőzően azonban Mester Tamás magyar rocksztárból egy ellenvélemény kívánkozott ki, mégpedig a következő: Bármi is lesz, amit itt most kimondok, az nekem borzasztóan fáj, és azt is elmondom, hogy amikor arra gondolunk, hogy hogy kell megasztárt választani, akkor gondoljunk arra, hogy a jövő évi Kapcsolat koncerten, amikor majd egy világsztár előtt kell énekelni, akkor ki állná meg ott a helyét, majd legközelebb a jövő héten a nézőknek hadd hívjam fel erre a figyelmét, ez egy fontos kérdés.

Mire gondolhatott Mester Tamás? Ha arra gondolt, hogy egy 14 éves kislánynak az iskolapadban a helye, akkor a legnagyobb lelkesedéssel értek vele egyet. Mint liberális politikus ebbe nem szólnék bele, legfeljebb mint a család jó barátja figyelmeztetném Hien szüleit azokra a leselkedő veszélyekre, hogy a rövidtávon élvezett ismertség és népszerűség váratlanul elillan, talán kitörölhetetlen csalódás nyomait hagyva a gyerek lelkében. Ám Mester Tamás valószínűleg nem Hien zsenge gyermekkorára gondolt, ellenkező esetben hasonló figyelmeztetésbe részesítette volna a Hiennél is fiatalabb, mindössze 12 éves Tóth Lüszit, akit rendkívül csodálatos énekhanggal áldott az meg ég, ám értett nőket utánzó mozgása és gesztusrendszere maga a hamisság, és valószínűleg fogalma sincs arról, hogy milyen szerepet játszik is el a Megasztár színpadán. Nem jó ezt nézni, ha a gyerekek személyiségfejlődése is szempont lenne egy ilyen műsor elkészítésénél, valószínűleg egy legalább 16 éves korhatár felettébb indokolt lett volna. Ilyen korhatár nem volt, így feltehetően Mester Tamás sem Hien zsenge korára utalt.

Hanem akkor mire? Mester Tamás nem utalhatott másra, mint arra, hogy Nguyen Thanh Hien, bár kifogástalanul beszéli a magyar nyelvet, mégsem magyar, hanem vietnámi. És akkor most, Mester Tamás szavaival gondoljunk arra, hogy a nemzetközi koncerten, egy világsztár előtt, nem egy Lüszi vagy Tamara fog énekelni, hanem egy Hien. Egy vietnámi, aki egyébként magyar. Vagy egy magyar, aki egyébként vietnámi.

No és? Talán kevésbé lennénk büszkék rá? Vagy nem tartanánk illőnek, hogy magyar színekben egy, a külső jelek alapján nem magyar származásúnak tűnő kislány képviselje a magyar nemzetet? Lehet-e mindezt mondani ugyanazon a héten, amikor az Amerikai Egyesült Államok egy színesbőrű polgárát választotta meg elnökének?

Mester Tamásnak minden valószínűség szerint nem ez járt a fejében. Hanem csak az, hogy Magyarország, jelenlegi állapotában készen áll-e arra, hogy egy vietnámit válasszon meg képviselőjének. No, ha nem is elnöknek, de egy koncert erejéig. És attól tartok, Mester Tamásnak sajnos igaza van. Ám ne feledjük: Hien három fordulón túljutott a közönség szavazataival. A magyar közönség szavazataival. Ha egyszer kiesik és ezt még Amerikában sem zárhatnánk ki még lesz módunkban azon elmélkedni, hogy a közönség szavazataiban a rasszizmus szerepet játszott-e.

De könyörgöm Mester Tamásnak, előre ne mondja, ne sugallja! Mert ha ezt teszi, a Megasztár szintjén bár, de mégiscsak azt üzeni, hogy a rasszizmus elfogadható, tudomásul vehető emberi hozzáállás, amin nem lehet segíteni. De lehet, még ha rettenetesen nehéz is!"

Íme az ominózus Mester Tamás mondatok 15:34-nél
http://webcast.tv2.hu/megasztar/index.php?m=video&video_id=384492

Vagyis a vietnámi kislánynak mindenképpen meg kell nyernie a Megasztárt, mert különben kiderül, hogy Magyarország egy rasszista pöcegödör. Gratulálok! Eörsi Mátyás, kérjük, ne szennyezze tovább a magyar közéletet a hülyeségével!

Amúgy szenzációs az írás, milyen finoman sugallja Eörsi, hogy vajon mire gondolhatott Mester Tamás ... honnan tudja mire gondolt?

Most szólt eric, hogy a vietnámi kislány most szombaton kiesett a Megasztárból ... kész, vége, nemzethalál! Ennyi ... rasszisták vagyunk. Kiderült feketén-fehéren ...


http://vastagbor.blog.hu/2008/11/18/eorsi_matyas_megasztart_nez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros boszorkánykonhája
  2008-11-19 18:09:33, szerda
 
  Soros boszorkánykonhája

Soros György liberális napirendje nagy hangsúlyt fog kapni Obama elnökségében

Az ultra liberális milliárdosnak Soros Györgynek volt a legnagyobb érdekeltsége Barack Obama elnöki győzelmében. A magyar születésű befektető több tíz millió dollárt ömlesztett a baloldalt támadó csoportokba és a demokrata kampányba. Soros nagy terve az, hogy le kell rombolni a republikánus pártot és a konzervatív mozgalmat, amíg a politikai baloldal az ő kívánság listáját támogatja.


A keddi demokrata győzelemmel Soros álmának beteljesüléséhez rettentően közel került, amit a nemzetközi valuta féktelen spekulációjával szerzett 7 milliárdos vagyonnal bőkezűen támogatott. Soros nyereségét olyan csoportokba fektette, mint a Moveon.org, és az Amerika haladásáért központ, ne is említsük a demokrata pártot és a jelölteket. Jogosan tulajdoníthatná a demokrata győzelmet sajátjának és elvárhatná Obama elnöktől, hogy elfogadja amerikai vízióját.

Obama legfőbb támogatója Soros György volt. Mindezt Richard Lawrence Poe jelentette ki, aki David Horowitzzal Az árnyék párt című könyvet írta, melyben fellebbentik a leplet a baloldali adómentes befektető csoportokról, melyek pénzzel támogatták a liberális jelölteket, köztük Obamát is. A könyv alcíme: Hogyan sikerült Soros Györgynek, Hillary Clintonnak és a hatvanas radikálisoknak megszerezni az irányítást a demokrata pártban.

Poe a Human Events-nek így nyilatkozott: Soros hozta létre Obamát. Egy Obama elnökség valójában Soros elnökség lesz. A központi választási adatok megmutatják, hogy 2004-ben az Obamának és családjának adott 60 000 dollárnyi összeg indította be a szenátori kampányt. Ezek a személyes hozzájárulások csak a jéghegy csúcsát jelentik összehasonlítva azzal az eltitkolt pénz mennyiséggel, melyet az árnyék pártba fektetett.

Ahhoz, hogy megértsük a 78 éves Soros világszemléletét először két megszállottságát kell megvizsgálnunk: igen erősen nem kedveli Bush-t, Hitlerhez hasonlítja. Továbbá a terrorizmus elleni háborút csak időpazarlásnak tekinti.

Bárki a bal oldali pénzeszsákok közül, aki támogatja a liberális ügyeket tipikusan hízelgő sajtó képviseletet kap. Soros sem kivétel. Báltermi bánásmódot élvez a New York Times, Washington Post és az ezeket követő lapoktól. CNBC például Sorost, mint egy nem részrehajló befektetőt mutatta be, teljesen eltitkolva a republikánusok elleni liberális keresztesháborúját. Bár a Bush és a radikális iszlám terroristák iránt érzett gyűlölete alátámasztja baloldali elhelyezkedését.

Soros az ügyeket a New York-i Nyitott Társadalom Intézet-en keresztül támogatja, melynek honlapja tele van sallangos írásokkal az éhség felszámolásával, társadalmi igazság előidézésével és a véleménykülönbségek hangsúlyozásával. De a propaganda mögött ez csak egy anyagi segélyt nyújtó szervezet a kemény baloldal számára.

Kattints rá az U. S. A. program linkre és a következő nemzet biztonsági cél fog megjelenni: ,,paradigma elmozdítása a terrorizmus elleni háborúról". Más szavakkal a terroristák áldozatok és az Egyesült Államok az elkövető, amit meg kell állítani. A honlap az amerikai társadalmat a gyökerektől rasszistának állítja be.
További Soros kívánságok:

 A homoszexuális házasságok és az eutanázia legalizálása, sőt az abortusz többek számára lehetővé tétele. Soros ennek ellenére támogat olyan csoportokat melyek azt állítják, hogy saját választásuk miatt katolikusok.

 Illegális drogok használatának legalizálása vagy legalább a büntetések csökkentése. Soros úgy gondolja, hogy a tiszta kokainterjesztők áldozatok, mivel azok, akik a már bekevert port adják el, kevesebb börtönbüntetést kapnak. A második csoportba tipikusan fehérek tartoznak, míg az előbbibe feketék.

 A bűntetteseknek is adják meg a szavazati jogot, és töröljék el a halálbüntetést.

 Adjanak új jogokat az illegális idegen állampolgároknak.

 Vessenek véget az Egyesült Államok globális fennhatóságának

Poe szerint Soros György többször félreérthetetlenül kijelentette, hogy a világbékét az Egyesült Államok és annak kapitalista ideológiája fenyegeti. Mind a politikai adományai, mind az emberbaráti erőfeszítései során következetesen olyan irányvonalat képvisel melynek egyetlen pozitív hatása az Egyesült Államok csődbejuttatása és a dollár, mint a világ vezető valutájának dominanciájának hanyatlása lehet. Soros a dollárt lecserélné egy globális valutára, melyet egy globális bank adna ki.

2003-ban Soros elmondta a Washington Post-nak, hogy Bush újraválasztásának megakadályozása életének központi problematikája, mely élet-halál kérdése. ,,Amikor Bush azt mondja, hogy velünk vagy vagy ellenünk, az a németekre emlékeztet. Olyan náci szlogeneket idéz fel, mint a Der Feind Hort mit (Az ellenség figyel). A náci és a szovjet uralom alatti tapasztalataim érzékennyé tettek."

Állítólag 5 millió dollárt adott a Moveon.org szervezetnek, cserébe a tv-ben rövidfilmeket játszottak le, melyben Bush-t Hitlerhez hasonlították. Hitler szalutálása után Bush-t mutatják, amint esküjét tette le irodájában. A Nyílt Társadalom Intézet fennhéjázó kijelentései ellenére Soros szereti az ilyen fajta megsemmisítést.

Elvégre nem csak Bush volt, akit így megtaposott a Moveon.org. Davis Petraetus őrnagyot olyan parancsnoknak titulálták, aki elárulta országát. 2004-ben a Moveon.org az evangélikus ifjabb George Gallupot támadta, mert a társaság olyan elnökválasztási eredményt jósolt, mely nem tetszett neki.

Soros a könyvében, A tévedhetőség kora: a terrorizmus elleni háború következményeiben a háborút csak elvont fogalomnak titulálta. ,,A Bush féle adminisztráció, a náci és a kommunista rezsim mind összekapcsolódott a félelem politikájával. A Bush adminisztráció még képes volt a fejlődésre is, felhasználva a reklám és a piaci ipar fejlesztéseit."

Mikor Soros György jövőre Washingtonba jön, a demokraták figyelni fognak. Ha nem, a Moveon.org-nak van készenlétben néhány videója.
Fordította:
Palotai Dalma

www.humanevents.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társadalmi ellenállásra szólít
  2008-11-19 18:06:23, szerda
 
  2008.11.15

--------------------------------------------------------------------------------



Társadalmi ellenállásra szólított fel a Civil Nemzeti Csúcs

Hazánkat azért sújtja különösen súlyosan a válság, mert a nemzetközi tőkével összefonódott hazai pénzügyi körök a társadalommal akarják megfizettetni az általuk előidézett válság árát - hangzott el a Magyar Szociális Fórum kezdeményezte Civil Nemzeti Csúcs szervezte tanácskozáson. Ugyanitt azt is követelték a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza intézkedéseit a bérek és a nyugdíjak csökkentéséről.

Társadalmi ellenállásra szólított fel a kormány bér- és nyugdíjcsökkentő intézkedéseivel szemben a Magyar Szociális Fórum kezdeményezte Civil Nemzeti Csúcs. A Csaknem száz társadalmi szervezet, szakszervezet és politikai csoport részvételével Budapesten szombaton megtartott tanácskozáson követelték a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza intézkedéseit a bérek és a nyugdíjak csökkentéséről, a kis- és középvállalkozók terheinek növeléséről, és azokkal fizettesse meg a válság árát, akik a válságot előidézték - áll a határozatokban, melyeket a résztvevők túlnyomó többsége elfogadott. A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői szerint rendkívül súlyosak a globális kapitalizmus válságának magyarországi következményei. A világgazdasági válságért a vezető tőkés hatalmak fináncoligarchiája és multinacionális trösztjei felelősek, de vele együtt az őket kiszolgáló hazai gazdasági és politikai elit is. Hazánkat azért sújtja különösen súlyosan a válság, mert a nemzetközi tőkével összefonódott hazai pénzügyi körök a társadalommal akarják megfizettetni az általuk előidézett válság árát - áll a nyilatkozatukban.

A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői tiltakozó megmozdulásokra szólítják az embereket a szakszervezetekkel és mindazokkal összefogva, akik nem csak szavakban, hanem tettekkel is készek kiállni a megélhetésében veszélyeztetett kisember mellett. Első lépésként csatlakoztak a szakszervezetek által november végére tervezett sztrájkmegmozdulásokhoz és tiltakozó tüntetésekhez. A tanácskozás nemzeti ellenállást hirdetett meg az ország szuverenitásának helyreállításáért a neoliberális globális érdekekkel szemben. A szervezetek koordinációs bizottságot hoztak létre a társadalmi ellenállás megszervezésére. A testületbe minden szervezet egy képviselőt delegálhat, és nyitva áll minden további szervezet csatlakozása előtt, mely egyetért azzal, hogy a válság árát ne a dolgozókkal és a nyugdíjasokkal fizettessék meg. Új társadalompolitikai programot dolgoznak ki a neoliberális, társadalomellenes politika helyett.

A rendszerkorrekciósnak nevezett program alapelemei: a gazdasági növekedés fellendítése, a foglalkoztatás növelése, az elosztási viszonyok módosítása a dolgozók, a nyugdíjasok, a kis- és közepes vállalkozók javára, terheik mérséklésével, az országból kivihető profit korlátozásával, a jelenleginél nagyobb hányadának visszaforgatásával a nemzeti ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatások fejlesztésére. Új egyensúlyt akarnak teremteni tőke és munka között a megélhetés biztonságának növeléséért, a társadalmi-emberi szükségletek jobb kielégítéséért. Összhangba akarják hozni a társadalmi érdeket és pénzügyi szempontokat. Kezdeményezik a kiárusított nemzeti vagyon azon részének visszaszerzését, amely nélkülözhetetlen a magyar társadalmi haladás és a nemzeti felemelkedés szempontjából.

Azonnali hatállyal véget vetnének a közvagyon további privatizálásának és leállítanák a közszolgáltatások, az egészségügyi ellátás és az oktatás piacosítását. Kezdeményezték, hogy az állam azzal a feltétellel folyósítson hitelt a bankoknak, a multinacionális vállalatoknak és a hazai nagyvállalatoknak, ha a támogatás fejében részvényeik arányos része társadalmi tulajdonba kerül. A Civil Nemzeti Csúcs olyan politikát akar hatalomra juttatni, amely nem engedi meg, hogy a pénzügyi csoportok közpénzből szanálják magukat, utána pedig tovább gyarapítsák profitjukat a társadalom kárára. A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői úgy döntöttek, hogy intézményesítik a Csúcsot a részvételi demokrácia új fórumaként. A szervezet nyitva áll azok előtt, akik készek hatalomra segíteni a dolgozó-, a nyugdíjas-, a kis- és közepes vállalkozói rétegek, azaz a magyar társadalom túlnyomó többségének érdekében álló új politikát.




http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2693.jpg
http://api01.jobbik.net/Eorsi%202008.11.13.avi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány, a kudarcbajnok
  2008-11-19 18:02:06, szerda
 
  Tihanyi Örs: Gyurcsány, a kudarcbajnok
2008. november 19. 08:31



MNO

Tihanyi Örs:
A jelenlegi ciklus eddig eltelt két és fél éve alatt kiderült, hogy Gyurcsány sem reformálni, sem konszolidálni, sem pedig válságot kezelni nem tud. Kormányzati intézkedéseinek többsége elrettentő példa lehet a jövő közgazdasági és államigazgatási tanintézményeiben. Ám ugyanez az ember továbbra is képes fenntartani megmaradt hívei előtt az illúziót, hogy sem kormányának, sem pedig programjának nincs alternatívája. Mivel a jelek szerint egy parlamentáris demokráciában nem is olyan könnyű lecserélni egy alkalmatlan kormányt, ezért lassan el kell fogadni a tényt, hogy Gyurcsány Ferenc akár a 2010-es választásokig is a helyén tud maradni.

(Magyar Nemzet, 2008. november 19.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.