Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Kiáltvány a magyarokhoz az áll
  2008-11-20 22:11:00, csütörtök
 
  Kiáltvány a magyarokhoz az államadósságról



Czike László
Kiáltvány a magyarokhoz az államadósságról

Rendszerváltás jelzáloggal

Senki, sohasem látta azt a levezetést, vagy bizonylati alá­támasztást, amely hitelt érdemlően megmagyarázta, bizo­nyította volna: miből keletkezett a + 22 milliárd USD adósság, egyetlen év alatt - közvetlenül az első sza­bad választások előtt, 1990-ben? Hiszen 1973-1989. kö­zött mindössze 1 mrd USD kölcsönt vettünk fel, a­me­lyet 12-szeresen vissza is fizettünk. Mit takar ez a 22 mrd USD, utólag előtalált "adósság", melyet azu­tán a rendszerváltó Antall-kormány készségesen, te­ketória és verifikálás nélkül, maradéktalanul átvál­lalt, noha erre a tanúk szerint senki nem kötelezte? Egyáltalán: miféle demokrácia s független jogállam az, amelynek KORMÁNYA, "NEMZETI" BANKJA úgy és akkor vesz fel az országgyűlés megkérdezése nélkül bármekkora hiteleket, s vállal át illegitim elődjétől, bármekkora államadósságot, ahogy és amikor csak akar? Aztán eladja a nemzeti termelő tőkét, ugyanígy...

Kitalált államadósság

Becsapták a népet: valójában ez az "államadósság" soha nem is létezett. Kitaláció az egész, mint nagyjából minden glo­bális elmélet és gyakorlat, ami ennek a hazug, nemzet­áruló "reformkommunista" pénzelitnek a nevéhez fűződik. Az IMF-fel és a Világbankkal összefogva és összefonódva, szisz­tematikusan eladósították Magyarországot, hogy az­u­tán potom áron, mindenestül kiárusíthassák a nemzet év­tizedek alatt felépített összes termelőerejét, vagyonát.

Ameddig Magyarországon is ez a külföldi, szuprana­cio­ná­lis hódítókkal, jutalékért (rózsadombi-) paktu­mot kö­tött janicsár-klikk uralkodik, addig soha nem lesz itt - sem az olajfák alatt - sem béke, sem jólét.

A Rózsadombi Paktum

"Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni.
Ez volt írásom kiinduló pontja.
Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalá­za­tos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Be­nedek István, nem teheti meg ezt, saját jól felfogott ér­dekében, az Angliában élő Révffy László azonban a kö­zel­múltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő áru­lást. Szövegét Németországban élő barátom küldte, az­zal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél széle­sebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert tel­jesen egyetértek vele: ezt mindenkinek meg kell ismernie."

Írását azzal kezdi, hogy 1989. március 15-én, amíg ha­zánk népe első szabad megemlékezését tartotta - egy budai villában titkos tárgyalás volt, melyen a kö­­vet­kezők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábor­no­ka, a szovjet titkos-rendőrség (a KGB) ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkosszolgálat (a Mossad) képviselője, a ró­mai katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik kö­zül négy ma is vezető pozícióban van.

A Paktum kötelező előírásai

Akkor most a Paktum, lényegében maradéktalanul meg­va­lósult 20 pontja, lényegtelen rövidítésekkel:

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása
2. A Szovjetúnió kárpótlása a hátrahagyott javakért
3. Barátságos viszony kiépíté­se a Szovjetúnióval
4. A szovjetellenes tevékenységek megaka­dá­­lyozása
5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetúnióval
6. A volt párttagok mentesítése minden büntetés a­lól
7. A volt karhatalmisták megvédése a megtor­lás­tól
8. A kommunisták beépítése a választási pártokba
9. Az államvagyon átmentése a kommunisták kezébe
10. Az igazságszolgáltatás a kom­mu­nis­táké marad
11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás megtorlása
12. A jobboldali pártok szervezésének akadályozása
13. A magyar határokon többé nem le­het változtatni
14. A magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobb­oldali emigrációs személyekkel vagy szervezetekkel
15. A volt kommunista országok irányában csak ba­rát­sá­gos nyilatkozatok láthatnak napvilágot
16. Az 1956-os eseményeket a kommunizmus megja­vítását célzó mozgalomnak kell beállítani, és csak a­zo­kat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik
17. A hadsereg létszámát egyharmadára csök­ken­tik
18. A Szovjetúnió megőrzi a politikai befolyását, az USA pe­dig megerősítheti befolyását az üzleti életben.
19. Magyarország garantálja a nem­zetiségek nyel­vi, kulturális, politikai, gazdasági jogai gyakorlását
20. Magyarország kártalanítja a magyar zsi­dóságot a II. világháborúban elszenvedett vesz­teségeiért.

A fenti megalázó feltételek megfogalmazásukkor még köt­hették az aláírókat, de ma, a Szovjetúnió, Jugoszlávia és Cseh­szlovákia összeomlása után semmi esetre sem. Akik 1989. március 15-én aláírták a fenti 20 pontot, még ak­kor sem mentesülhetnek a vádtól, ha kényszerhelyzetben tették ezt. Viszont ha 1992-ben, a közép-és kelet-európai események után is érvényesnek tartják a Paktumot, ak­kor ez a magatartás hazaárulásnak minősül, amiért a tör­vény előtt kell felelniük. Íme, a sokat emlegetett "Rózsa­dom­bi Paktum", mely mindeddig megakadályozta ha­zánk valódi politikai átalakulását, a magyar milliók emberi élet­nívó­já­nak megteremtését, mely népünk fejlődésének, jö­vő­jének, demokratikus életének és jólétének alapfeltétele.

A titkos találkozó résztvevői

Antall József, múzeumigazgató, majd miniszterelnök
Horn Gyula, külügyminiszter, későbbi miniszterelnök
Pető Iván, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke
Paskai László, bíboros-hercegprímás, esztergomi érsek
Göncz Árpád, műfordító, későbbi köztársasági elnök
Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ elnöke
Boross Péter, belügyminiszter, majd miniszterelnök
Jóskabácsi, "szállásadó", a református egyháztól
A találkozón a reform-kommunista Németh-kor­mányt nem képviselte senki (ennyire nem volt perspektívája?)."

Meghasonlott ünneplés

Idézet "a Szittyakürt" 1992. márciusi-áprilisi számából: "Miközben a magyar nép ünnepelte szabadsága kivívását a pesti utcán, a rózsadombi tizenhárom meg­tárgyalta és a­láírta Magyarország új rabszolgaságát, a magyar nép ide­gen igába hajtását." A résztvevő személyek felsorolása, és a 20 pont tökéletesen megegyezik. Folytatva az idézetet: "Itt van a titok. (...) Népünk elárulásával fizettek a jelenlegi tisztségeikért. Így születhetett meg az első kommunisták­ból szabadon választott magyar kormány, melynek a veze­tői szolgai módon hajtják végre a rájuk erőltetett határoza­tokat. (...) Ez a rózsadombi egyezmény átmenti a kommu­nis­tákat, elpusztítja a magyar nemzetet. Ezért felelni fog­nak a történelemben, a magyar nemzet színe előtt a rózsa­dombi tizenhármak. Változnak az idők, változnak az em­be­rek. Az aradi tizenhárom az életét áldozta, hogy a magyar nemzet éljen; a rózsadombi tizenhárom pe­dig azzal próbálta menteni önmagát, hogy feláldozta a magyar nemzetet."

A hamis jelzálogjogot érvényesítik

Az esztelenül, pánikszerűen véghezvitt - sietős volt, ne­hogy a nemzeti erők hirtelen, még időben felébredjenek! -, 18-20 éve folyamatosan zajló pri­vatizáció rémdrámába il­lő "eredményeket" hozott. Teljes egészében eltűnt, multi­nacionális tulajdonná vált a komplett magyar ipar, a bel­­-és külkereskedelem, a közszolgáltatások döntő hányada - nagyjából minden, ami profittermelő működő tőke, illetve, ami mozdítható. Mivel hivatalosan összeállított állami va­gyon­leltár (átfogó vagyonértékelés) nem készült; ennek hi­á­nyában csupán visszatekintő, globális becslésekkel élhe­tünk. Az elmúlt 20 év alatt - a Világbank szak­értői szerint - összességében mintegy 100 milliárd USD könyvi értékű ál­lami vagyontárgyat privatizáltak, amelynek a piaci, üzle­ti értéke ennek akár többszöröse is lehetett. Antall József "rendszerváltó" miniszterelnököt állítólag megfenyegették, hogy amennyiben nem vállalja át a 22 Mrd USD adósság jogfolytonos szolgálatát, akkor a nemzetközi bankok min­den hitelüket kivonják Magyarországról, és beszüntetik a gazdaság, az állami költségvetés folyamatos finanszírozá­sát. Ez a barátságtalan lépés, persze, üres államkincs­tár­ral, valuta­tar­talék nél­kül megbéníthatta volna az ország teljes gazdasági életét. Ámbátor Schamschula György, aki előbb Antall személyes tanácsadója volt, s utóbb közleke­dési miniszter lett - évekkel később megcáfolta ezt; sze­rin­te An­tallt senki nem kényszerítette az adósságszolgálat készséges átvállalására. Meglepő tény az is, hogy az a So­ros György, akiről épp' az ellen­kezőjét "gondolnánk", azt javasolta Antallnak, kérje az adósság átütemezését... Ám Antall nem hallgatott rá, és lényegében egyszemélyi dön­tést hozott. A terve az volt, hogy az állami vagyonból elad annyit, amennyi az államadósság kiegyenlítését fedezi, és a többiből állami beruházásokat, szociális juttatásokat fi­nanszíroz, sőt, valutatartalékot is képez.
Mindebből nem lett semmi.

A trójai faló

Antall­nak jóelőre felállították a csapdát: a leköszö­nő reform­kom­mu­nis­­ta garnitúra számára azért lehe­tett feltétlenül "szükséges" az induló adósság, még i­dejében bejelentett "előtalálása", mert enélkül az ad­dig élvezett gaz­da(gság és a politikai hatalom örökre elúszott volna. De hogy ne ússzon el - és ez tökéletes összhangban áll a Rózsadombi Paktum posztulá­tu­ma­ival! -, a Németh Miklós által "előtalált" 22 Mrd USD "adósság" trójai falóul szolgált, visszafordít­ha­tat­la­nul kényszerpályára terelte az egymásra épülő ese­mé­nyeket, valóságos lavinát zúdított az amúgyis épp "pad­lót fogott" országra...

Mindenreképes Szélhámosok Pártja

Sándor András, 1997-ben meghalt író-zseni barátom, így nevezte az utódpártot: MSZP = Mindenreképes Szélhá­mo­sok Pártja. És, mint tudjuk, a kommunizmusban az a legszörnyűbb, ami utána jön. Meg aztán: a kommu­nista, ha egyszer a szájában, a fogai között tartja a prédát (koncot, vagyont, beosztást, hatalmat), hát sosem engedi el többé. Gondoljuk csak meg! A rendszerváltás előtti idő­pillanatban még nem volt "másunk", csak:

1. A 12-szeresen visszafizetett 1 Mrd USD adósságunk, pontosabban annak "hűlt helye", az MNB adósság-nyilvántartásaiban (lásd: Műhelytanulmányok), meg
2. A min. 100 Mrd USD értékű állami vagyonunk, meg
3. A "0" Mrd USD összegű valutatartalékunk.

Azután a következő időpillanatban már mozdult a kép, az "ajtón", vagyis a helyből hülyének nézett III. Köztársa­ság (tér) ka­puján betolták a trójai falovat a Magyar Nem­zeti Bankba, hasában a frissen előtalált 22 Mrd USD, külső államadóssággal. Ezután a helyzetünk már korántsem olyan rózsás, s az alábbiak szerint alakul:

1. Az külső államadósság "új" adata: 22 Mrd USD.
2. Az állami vagyont azonnal, gondolkodás és kés­leke­dés nélkül ki kell árusítani, máskülönben az ország és a gazdaság finanszírozhatatlanná válik...
3. Hiányzik az álhitel fedezete, meg a valutatartalék...

Aki netán azt gondolja, hogy ez a teljesen logikus leve­ze­tés amúgy csak merő fantazmagória, annak a figyelmébe ajánlom a mostani reform-kommunista kormányunk bű­vész­mutatvá­nyait, amelyekkel félkézzel is úgy tüntetnek el a hitel-, kölcsön-, pályázati-, stb., külső és belső pénz­piacon felvett dollár-, euró-és forintmilliárdokat, mintha - munkásököl zuschlag, add ide a bukszád! - azok nem is léteztek volna, minden pénznek nyomban bottal üthetjük a nyomát... Nos, kedves olvasóm, tényleg azt hiszed, hogy nemlétező adósságot nehezebb teremteni, mint valódit ellopni? Pláne, a megvalósult rendszerváltást megelőző totális zűrzavarban? Amikor a Rózsadombi Paktum előírásainak egymásra épülő megvalósításá­hoz ez a 22 Mrd USD adósság úgy kellett, mint falat kenyér? Nem, kedves olvasóm, naív lehetsz, de ennyire az­ért nem...
Azt mondod - összeesküvés?
Igen, a Rózsadombi Paktum az volt.
Dicstelen...

Köztársaság helyett demokratikus királyságot!

Miként lehet egy állítólag szuverén és demokratikus nem­zet­­­állam bármikori vezetése olyannyira rövidlátó, os­to­­ba, korrupt, felelőtlen és aljas, hogy 18 éven keresz­tül folyamatosan csak vágja-vágja, ész nélkül az aranyto­jást tojó tyúkjait, egyre csak kiárusítja a családi ezüstöt, és a "fűnyíró-elv" állandó, "következetes" alkalmazásával, bár­mi áron való érvényesítésével, szabályszerűen kiirt min­den életet maga körül, ameddig a szem csak ellát, ne­hogy ennek a sokat szenvedett országnak jobb sorsra érde­mes népe egyszer újra békében, nyugalomban élhessen? Ho­gyan merészelnek a - magukat elitnek nevező - nem­zet­veszejtők - naponta ott vigyorogni a tévék képernyőjén, és kórusban hazudni egyre hatalmasabbakat, mikor nap­nál világosabb, hogy egy tál lencséért eladták egész Ma­gyar­országot, és bűnszövetségben a kozmopolita sza­badrablókkal, úgy, de úgy lepusztították hazánkat, hogy többé már ne nőjön fű a magyarok (és állataik) szá­má­ra a szűkös Kárpát-medencében. Mindenekelőtt - sze­rintük végérvényesen - tönkretették az államformánkat; s közvetlenül a kommunista diktatúra leépítése után, beve­zették az egész atlanti világban egyenszilárdságú liberál-bolsevik "köztársaság"-ot, amely az amerikai típusú sza­badkőműves orwelli rémállam mintájára összetákolt Eu­ró­pai Únió uni­formizált regionális mozaikkockája. Az or­szá­got, népét és vagyonát, nem szabad rábízni holmi hi­tetlen tahók, hiteltelen kozmopolita janicsárok kénye-ked­vére, akiknek fixa ideája, hogy a manipulált amerikai szoftverrel ebül szerzett 51 %-ukkal akármikor letagad­hat­ják még a csillagokat is az égről. Magyarország ter­mé­szetes vezetője a Szentkoronatan alapján válasz­tott szakrális király, aki az egy Isten kegyelmével meg­áldva, demokratikus királyság formájában ve­ze­ti az államot, tehát a Király a prezidenciális jogok­kal felruházott államfő.

A népvagyon végkiárusítása

Az IMF-be és a Világbankba történt konspiratív (értsd: D 209) belépteté­sünk (1982.) óta szüntelenül folyik a ma­gyar népvagyon gátlástalan kiárusítása, amelynek elő­re megtervezett, kitervelt "végeredménye" szerint Magyar­or­szágon már csak­nem minden - ipar, kereskedelem, pi­ac, mezőgazdaság, állam, politika, költségvetés, kul­túra, oktatás, egészségügy, honvédelem, stb. - közvet­lenül a multik tulajdona, vagy közvetve, de a szupranácik ("szupranáci" = a Világállam feltétlen híve, fedett ügynö­ke) által 100 %-ban meghatározott. Az egykor 100-%-ban magyar nemzeti (társadalmi) tulajdont képező, mintegy 100 Mrd USD könyvi értékű működő tőke "eltűnt", és összességé­ben maximum 20-25 Mrd USD "privatizációs" bevételt ho­zott, ami természetesen szinte azonnal beleol­vadt az adott évi büdzsébe, pótlólagos fedezetül szolgálva a minden ésszerű hátáron túl költekező rémállam, nagy­részt improduktív költségeire. Megjegyzendő, hogy a sza­bad­rabló privatizátorok valójában az egész magyar állami és fogyasztói piacot megvették, potom áron, hi­szen a könyvi értéknél lényegében egy fillérrel sem fizettek többet, ám a megvásárolt portfolió piaci-üz­leti ennek legalább a 2-3-szorosát érte, hiszen a lé­nyeg az volt, hogy a nemzeti termelést kiszorítva, a magyar piacot elárasszák a saját termékeikkel, me­lyek árszínvonala néhány év leforgása alatt több tíz­szeresen meghaladta a korábbi (kiszorított) magyar termékek árszínvonalát. Vegyük mindehhez még azt is hoz­zá, hogy a forint/USD paritás is 18-20 év alatt lerom­lott az eredeti arány felére, miközben hosszú é­ve­ken át az eredeti paritás harmadát sem érte el. Így joggal állítható, hogy az elprivatizált nemzeti vagyon valós piaci értéke minimum 300 Mrd USD lehetett, mármint a jelenértékre diszkontált tőkehozadék (profit) tőkés va­gyonértékelési módszerét alkalmazva. Egyszerűbben ki­fe­jezve: az elprivatizált tőke ma épp' annyi profitot termel a már multinacionális tulajdonosok számára - mind kivi­szik az országból! -, ami cca. 300 Mrd USD működő tőke ér­ték hozadékának felel meg. A kamatrabszolgaság kiala­kulása és működtetése szempontjából teljesen mindegy, hogy a pénzben felvett bankhitel után fizetünk (uzso­ra-)­­ka­­ma­tot, vagy a termelőtőke hozadékaként viszik ki az országból az ugyanolyan %-os mértékű profitot.

Uzsorakamat buborék-hitelekért

Ma Magyarországon lényegében már minden profitter­me­lő portfolió a multinaci­onális társaságoké és bankhálóza­to­ké, melyek a profitot szinte maradéktalanul kivonják az országból. A produktív vállalkozások, az állam (a költség­ve­tés), sőt, már a magánemberek is csak úgy juthatnak hi­­­tel­hez, ha azt a bankoktól veszik fel - uzsora-kamatos kamatra -, amelynek hasznát természetesen megint csak a bankok teszik zsebre. Azok a magánérdekeltségek tulaj­donában lévő bankok, amelyek - vö. pl.: FED, az amerikai jegykibocsátó bank - a nekik kamatozó pénzt a semmiből teremtik, és amelyeknek az ért­hetetlen "konszolidálására" most készül, a nemzetek feletti bankárhatalommal a saját népe ellen szövetkező magyar állam, az IMF-től kapott 25 Mrd USD júdás-pénzből. Az ördög tehát most a saját far­kába ha­ra­pott: az állam az uzsorakamatra felvett új hitelekből is - a háttérhatalom parancsára - a népet kirabló, a profitot eltüntető bankokat támogatja, és mind az ellopott, eltüntetett csillagászati összege­ket, mind az új, bankkonszolidáló hitelek adósság­szol­gálatát, újracsak velünk, kamatrabszolgákkal a­kar­ja meg­fizettetni. Mindezen hazaáruló cselekmé­nyek­nek egye­nes következménye, hogy Magyarországról 18 év ó­ta - a hamis rendszerváltás óta - minden évben három­szor annyi pénzt vonnak ki kamat, profit, stb. formá­jában, mint amennyi pénz befektetés és egyéb címen bejön. Emellett Magyarország "ikerdeficites", ami azt je­lenti, hogy mind az állami költségvetésünk, mind a fize­­té­si mér­legünk min­den évben deficittel, veszteséggel zár, és a­mely vesz­teségeinket ugyancsak a nemzetközi bankháló­zat fi­nan­szí­rozza, az imént felvázolt képtelen uzsora­ka­mat-mechanizmus alap­­ján. Az már csak "a hab a tortán", hogy természetesen a vállalkozások és már a magyar la­kosság is aránytalanul és mértéktelenül el van adósítva, ami azt is jelenti, hogy az egész magyar nemzetgazdaság, annak minden szereplője 20-30 %-os átlagos kamatteher­rel dolgozik, termel és egzisztál, ami ugyanekkora "kővel te­li hátizsákot" hendi­ke­pet, vagyis versenyhátrányt jelent a világ­gazdaság normálisabb országaival szemben. Ezek a megfizethetetlen kamatterhek, az összes (állami és egyéb) adósság szolgála­ta; mind a magyar nép vállait, hátát ter­heli, mint egy egyre súlyosbodó puttony, amelyet kötelező viselni, mert a Valutaalap és a Világbank így parancsolta.

A fiktív adósság valódi, fojtogató daganattá hízott

Az összesített nemzeti adósság - állam, bankok, vál­lalko­zások, állampolgárok tartozásai, tőkeadósság, stb. - ma mintegy 240-260 Mrd USD-ra rúg, ami a ki­ta­lált (fiktív) rendszerváltáskori összeg 12-szeresét te­­szi ki. Ennyit arról, hogy vajon - most tisztán gazdasá­gi érte­lemben! - a Kádár-rezsim volt-e hatékonyabb, vagy a mostani felvilágosult, liberális, demokratikus kapitaliz­mus? Csak az adósság tekintetében: 1 aránylik 250­­-hez...
Azt az egyet 12-szeresen megfizettük, ezt a 250-et unoká­ink sem fogják. De nem értik - mitől lettek csepürágók.

Nyilvánvaló, hogy amennyiben nincs az a 22 Mrd USD - visszamenőlegesen kitalált - államadósság, akkor nincs is "szükség" az egész ingyencirkuszra, nem államosították volna a kollektív társadalmi tulajdonunkat, hogy az­tán áron alul értékesíthessék, válogatás nélkül, az e­gészet; nem lennénk most nincstelen földönfutók sőt, bér­rabszolgák, változatlan minimálbéren bejelentett, a bankok kegyelemkenyerén élő kamatrabszolgák, s nem állnánk most itt tanácstalanul, a már repcével is bevetetlen magyar ugaron, miközben sunyi kirabl­ó­­ink térdig járnak a szintén elkommunizált úniós és világbanki pénzekben, melyek kamatait megint csak velünk, a magyar néppel akarják kifizettetni. Napnál is világosabb, hogy mindez nem történhetett volna meg a 22 Mrd USD összegű, nemlétező államadósság kitalálása nélkül. Va­gy­is - mi­­vel nem létezett: ki kellett találni, to­vábbi leigázásunk cél­jából. A nyilvánvaló hazugság nélkül te­hát ma is vígan élhetnénk, mint Marci Hevesen.
Ugyanúgy, mint hogyha Antall József át nem vállalja...
A félrevezetést is, meg a fiktív adósság szolgálatát is.

Guruló dollárok "Brüsszelbe"

Gazdasági értelemben a most felvett/felveendő IMF-köl­csön - nem oszt, nem szoroz; már eddig is úgy el voltunk adó­sod­­va, hogy annál jobban nem is lehet. Ha egy or­­szág hitelállománya már visszafizethetetlen nagyságúra nőtt - számoljunk egy kicsit! -, akkor a nagyságrend mellékes... Vegyük, úgy, hogy az ország készpénz-adóssága 100 Mrd USD. Ennyit nyugodt lélekkel mondhatunk; ezt még Járai Zsigmond is megerősítette, pedig hát őt még Baselben és Frank­­furtban is "jegyzik", nemcsak Magyarországon. Nos, ennek éves kamata - mondjuk 10 %, azaz 10 Mrd USD. Miből lehetne ezt kifizetni? Adódik két elvi lehetőség: (1) Az állami portfolió éves hozadékából. (2) Az adófizetők be­fizetett adó­jából. Tekintve, hogy az első lehetőség nem áll meg, hisz' a még állami portfolió összesen nem ter­mel i­lyen összegű profitot, marad a második. Mindig ezt csi­nálják! Alig folyik be az ÁFA-bevétel, azonnal utalják is át "Brüs­szelbe"; alig folyik be az SZJA-bevétel, máris utal­ják el az adós­­­ságszolgálatra. A kamatfizetés aránya az állami költségvetésben egyre feljebb kúszik, majd lassanként el­é­ri a 100 %-ot, s akkor be lehet majd csukni mind a par­la­ment, mind a minisztériumok kapuját; igaza lesz Lenin­nek is, az SZDSZ-nek is, mert elhal, megszűnik a ma­gyar állam. Becsődöl, összeomlik, ránk rogy, és akkortól egyál­talán nem lesz majd se nyugdíj, sem egészségügy, a szük­ség törvényt bont; öntörvényű népbiztosok, tanácsnokok, pártállami komisszárok, sőt, újjászületett szamuellyk, ge­rők grasszálnak majd Budapest ut­cáin és helyben agyon­­­lövetik, akinek nem tetszik a képe, vagy megszegi a sta­tá­ri­u­mot, amely szerint nem sza­bad fényes nappal zsemlét enni a Nagykörúton. Ez nem rémlátomás, valódi veszély.
Törleszteni matematikai képtelenség

De hát nemcsak kamatot kell fizetni adósságszolgálat jog­címén, hanem törleszteni is kell. Igen ám, csakhogy ezt a mostani 25 Mrd USD hitelt 3 év alatt kell visszafizet­ni, ami azt jelenti, hogy jövőre kamatostul pl. mini­mum 10 Mrd USD-t kellene "visszafizetnünk", amely összeg inkább 28-30 Mrd USD, ha figyelembe vesszük a már meglévő, legalább 100 Mrd USD adósság köte­lező szolgálatát is... Ámde, ha még azzal is számolunk, hogy a jövő év elején állítólag egyszerre jár le mintegy 31 Mrd USD hitelünk visszafizetési határideje, úgy könnyen beláthatjuk, hogy a helyzetünk még ennél is súlyosabb, hi­szen en­nek az "abszolválásához" már a valutatartalékot (17 Mrd USD) is részben igénybe kell vennünk, amellett, hogy a most felvett 25 Mrd USD kölcsön máris elúszott...

Lenullázták Magyarországot

Tovább megyek. Nem egyszerűen csak arról van szó, hogy hozzá nem értő, felelőtlen dilettánsok, alkalmasint színes­fémtolvajok és kiszkorú börtöntöltelékek elkezelték közös pénzügyeinket, inkább arról, hogy tudatosan, bűnszövet­ségben egymással és a nemzetközi háttérhatalommal el­in­­­tézték, hogy Magyarország soha ne állhasson lábra. Ha emlékeznek még rá, Orbán Viktor nemrég ezt nyilat­koz­ta: "Nem tudják úgy tönkretenni az országot (értsd: a li­be­rálbolsik), hogy ne lennénk képesek újjá­építeni." A Viktor, mindannyiunk örök reménysége, lehet, hogy tévedett?

A Gyurcsány duplája = Orbán semmije

Esélyeink hagyományos, "európéer technológiá­val" - nin­csenek. Parlamentet játszani az ördöggel naív ostobaság.
Mert ami történt, ami történik, az mindenki képzeletét fe­lülmúlta. Nemcsak a Viktorét, meg a szintén őszbe hajló tanácsadóiét, a savanya politológusokét - évek óta nincs komolyabb fizetésemelés -, hanem mindenkiét. Mert ez a Gyurcsány, ez nem akármilyen ellenfél, mint ahogy 4 éve egyfolytában mondom, de senki nem hallgat rám. Fletó dupla vagy semmit játszik, régóta sejteni lehetett. Belátta, hogy a 2010-es választást elveszíti, ezért hát eldöntötte, akkor ne nyerhessen senki. Elvette a Viktor kedvét a kor­mányzástól. Neki dupla, a Viktornak semmi. Ha már Or­bán 2 éve elkövette azt a "súlyos hibát", hogy az őszödi is­ten­káromlásból nem vállalta magára az elmúlt 16 évi kö­zös vakolás hazugságainak effektíve őreá eső részét - va­gyis cserbenhagyta "baloldali" illuminált társait -, akkor most majd: "Kóstolj bele, Viktor, milyen is egy lenullázott országot kormányozni?" De valójában a gyurcsányi dupla a következőket jelenti: (1) Megmutatta Viktornak, minden riválisának, hogy az IMF és az EU hasonszőrű libe­rál­bol­­sik irányítása alatt áll, akiket szintén csak a lé be­folyási se­bessé­ge hoz tűzbe-lázba, más semmi. Ha a "lé" be­folyik, a népek meg kussolnak, akkor Gyurcsány még a­kár a Putyinnal is lepaktálhat, őket nem izgatja. (2) Egy évvel a 2010-es választások előtt majd "hirtelen megjavul" a gazdasági helyzet, kiosztja a most szerzett zsozsó 10 %-át a nyugdíjasoknak és a kisebbségieknek - hisz' vissza­fi­zetnie majd mindent úgyis a jónépnek kell! -, ezzel aztán meg is nyeri a választást, és pusztíthat, rombolhat seré­nyen to­vább. (3) Ha netán valami fatális szoftverhiba foly­tán mégsem nyerne, akkor a Viktor lesz kénytelen olyan megszorításokat bevezetni, amitől majd vért pisil az egész lakosság, és nem kell hozzá fél év, "úgy átlátják" a helyze­tet, hogy meglincselik a Viktort, így visszaszáll a hata­lom is azoknak a kezébe, akik kisebb zökkenőkkel ugyan, de 63 éve uralkodnak Magyarországon. (4) Ne felejtsük el, hogy a mostani IMF-hitelt Gyurcsány vette fel, Gyurcsány fogja elkölteni, és 2010-től esetleg a Viktornak kell majd kamatos-kamatostul visszafizetnie, ha még élünk. Ő már senkitől nem kap hitelhitelező-kamatfinanszírozó hi­telt -, sőt, némi egyszerűsítéssel azt mondhatjuk: az egész arra megy ki, hogy soha többé ne is kerülhessen hitelkérel­me­zői helyzetbe. (5) Amint a "rendszerváltás" előtti és u­táni ál­lamkölcsönöknek a magyar termelőtőke volt a tit­­kos jelzálogfedezete - el is vették tőlünk, az egészet! -, úgy a ma­i IMF-hitelt sem hozom­ra-hozamra adták... A 25 Mrd USD hitel jelzálogfede­ze­te elsősorban a magyar föld, a Magyar Haza, melyet a magyarság Istentől kapott, a Szent­ Korona közvetítésével. Másodsorban e szent földben nyugvó páratlan tisztaságú és értékű ivóvíz és gyógyvíz kincsünk, amelyre már nagyon fáj az at­lantiak foga, hiszen saját ivóvizüket régen tönkretet­ték, gyógyvizük pedig alig van. Harmadsorban pedig "a jelzálog"-ot olyan titkolt politikai előírások alkot­ják, amelyek könyörtelen és "következetes" vé­grehaj­tása - a hódítók reményei szerint - végleg megtöri a magyar nemzet ellenállását, gerincét. (A minap ol­vas­tam, José Manuel Barroso állítólag kijelentette: az eu­rópai ki­bontakozás súlyos akadálya "valamiféle magyar szakra­li­­tás".) Igazából ez Gyurcsány Ferenc valódi feladata. Aki egy a pokol földi főhadiszállásáról (Wall Street) dollár­ral távirányított, démonoktól megszállott tébolyult kram­pusz; olyan kézjeggyel, aláírással, mely a 666-os szám hű lenyomata. Aláírása minden "alvilági" típusjegyet hordoz.

A Világállam közös karámja

Mindenekelőtt a még virulens magyar vállal­ko­­zások é­leterejét, működőképességét, a magyarok (h)ősi kül­de­tésbe vetett erős hitét akar­ják mindörökre meg­tör­ni, hogy bennünket is olyan konzumidióta, önálló a­ka­rat, kreativitás, hazaszeretet és Isten-hit nélküli tö­meg­masszává aljasítsanak, amilyenné Lucifer illu­mi­nált paran­csára a világ valamennyi népét tették/­teszik, hogy végül ellenállás nélkül terelhessék be az immár vezényszóra, engedelmesen bégető birkanyá­jat az EU után a Világállam közös karámjába.



Hát így állunk, Magyarok!
Fel kell kötni az alsót, ha nem akarunk kihalni, a Római Klub 30 éves mesterterve szerint. Helyre kell állítanunk a szakrális királyságot; szakrális árpádházi királlyal az élen - a Szentkoronatan ősi, történelmi útmutatásai alapján.

Talpra magyar, hí a haza.
Sehonnai bitang ember...

Vác, 2008. november idusán
Czike László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sötét káoszba taszíthat a gyur
  2008-11-20 21:46:36, csütörtök
 
  Sötét káoszba taszíthat a gyurcsányi szakítópróba

Simó Endre: Le kell váltani a neoliberális politikát
2008. november 20. 18:27


Lippai Roland
Szakítópróba előtt áll a magyar társadalom, aminek beláthatatlan következményei lehetnek - állítja Simó Endre, aki szerint egy olyan új politikát kell hatalomra juttatni, amely elveti a neoliberális téziseket. A Magyar Szociális Fórum által meghirdetett nemzeti ellenállás kovásza a puszta megélhetés kérdése. A nemzeti csúcsról kirekesztették a civil társadalmat, ám van esély ,,lapátra tenni" a neoliberális politikát. Meg kell akadályoznunk, hogy csökkentsék a béreket, a nyugdíjakat, és pótlólagos terheket rójanak a kis- és középvállalkozókra - állítja az MSZF vezetője. Nem megdönteni kell a globális kapitalizmus rendszerét, hanem kiigazítani. Simó Endrével beszélgettünk.

- Az első Civil Nemzeti Csúcson elhangzott: nemzeti ellenállásra van szükség a jelenlegi neoliberális gazdaságpolitikával, illetve azok képviselőivel szemben. Emlékezhetünk arra, hogy 2006-ban Gyurcsány olyasmiről beszélt: lehet tüntetni, aztán majd elmegy mindenki haza. Van olyan állapotban a nemzet mint közösség, hogy megszervezze ezt az ellenállást, és véghezvigyen valamilyen akaratot a mostani politikával szemben?
- Mindenekelőtt társadalmi ellenállást hirdettünk a megszorító intézkedésekkel szemben. Vagyis az ellen kívánunk fellépni, hogy a dolgozókkal, a nyugdíjasokkal, a kis- és közepes vállalkozókkal fizettessék meg a válság árát. Most pedig azt láthatjuk: a Nemzetközi Valutaalap konkrét feltételei pontosan ezekről a megszorításokról szólnak. Erre kezdettől fogva figyelmeztettünk, s kezdettől fogva elleneztük a kormány intézkedéseit is, mert ezek antiszociális intézkedések. A társadalmi ellenállással együtt nemzeti ellenállást is meghirdettünk a globális érdekekkel, a globális kapitalizmussal szembeni nemzeti érdekek érvényre juttatásáért. Társadalmi és nemzeti ellenállással akarjuk leváltani a neoliberális politikát.

A cél nem más, mint hogy csökkentsük Magyarország alárendeltségét a nemzetközi tőkével szemben. Ilyen állapotban - a közvagyon kiárusítása közepette, legfontosabb részeinek külföldi kézbe juttatásával - a nemzeti felemelkedés és felvirágoztatás megoldhatatlan feladat elé állítja Magyarországot. Mérsékelni kell az alárendelődést, hogy nemzetgazdaságunk megerősödhessen, s nemzeti fejlődésünk ne rendelődjék alá idegen korporációs érdekeknek. De most a legfontosabb, legsürgetőbb lépés a kormány antiszociális intézkedéseinek a megtorpedózása. Meg kell akadályoznunk, hogy csökkentsék a béreket, a nyugdíjakat, és pótlólagos terheket rójanak a kis- és középvállalkozókra! Ezért is csatlakoztunk a szakszervezetek által november 29-re meghirdetett sztrájkhoz, tiltakozó demonstrációhoz. Ott leszünk a Kossuth téren velük együtt.

A következő Civil Nemzeti Csúcsnak a nemzeti ellenállás felé kell elmozdulnia, ugyanis a neoliberális politikával nem lehet leszámolni nemzeti összefogás nélkül. Ezért is hívjuk össze a november 15-én megalakult koordinációs bizottságot, amely belátható időn belül kijelöli a főbb irányokat. Elképzelhető, hogy ez az ülés is 29-én lesz.

- Milyen reményekkel kecsegtethet egy ilyen szerveződés? A jelenlegi hatalom cinikusan és félvállról veszi a ,,társadalom hangját". Nem tölti el a civil fórumot ez pesszimizmussal?
- Nagyon cinikusan és közömbösen viszonyulnak a társadalom véleményéhez, akaratához. El akarják némítani a társadalmi hangot, ezért nem hívták meg a civil társadalom képviselőit nemzeti csúcsukra sem. Csak a szakszervezeti konföderációk vehettek részt azon az eseményen. Mi pedig pontosan azért hívtunk össze Civil Nemzeti Csúcsot, hogy lehetőséget adjunk a társadalmi szervezeteknek arra, hogy hallassák a véleményüket, kinyilváníthassák az akaratukat. Persze ez az akarat rendkívül sokrétű, de közös benne a megélhetés kérdése. Ma a megélhetési gondok orvoslásáért történő közös fellépés teremti meg a legszélesebb bázist ahhoz, hogy a legkülönbözőbb nézetű és politikai erők összefogjanak egymással mindenféle ideológiai és politikai előítélet nélkül. Azért, hogy a kisebbségi kormány által tervezett gyalázatos intézkedések ne valósulhassanak meg.

Mi a valószínűsége, hogy ez sikerrel jár? Van erre egy nagyszerű példa: az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos ellenállás. Ezt sokakkal összefogva - szakszervezetekkel, pártokkal - a Magyar Szociális Fórum szervezte, és a társadalom összefogva meghiúsította az egészségbiztosítás privatizációját. A kormány és az akkori parlamenti többség kénytelen volt visszavonni a kétszer is megszavazott törvényt. Ez ad lehetőséget, biztatást, reményt arra, hogy összefogással meg lehet buktatni ezt a politikát is. Ha úgy tetszik: lapátra kerülhet ez a neoliberális politika, helyette pedig le tudunk tenni az asztalra egy ténylegesen a dolgozók, a nyugdíjasok, a kisvállalkozások érdekeit, azaz a társadalom túlnyomó többségét szolgáló új társadalompolitikát.

- Milyen részelemei vannak ennek az új társadalompolitikának?
- A legfontosabb a gazdasági növekedés serkentése. Ez alapvető ahhoz, hogy a válságból a társadalommal közösen lábaljunk ki. Amíg csak pénzügyi egyensúlyról van szó - a társadalmi egyensúly pedig zárójelbe kerül -, addig ez a válság nemhogy megoldódnék, hanem elmélyül. Szintén prioritást kell élveznie a foglalkoztatottság növelésének, ehhez szorosan kapcsolódik az adók csökkentése, vagyis a kis- és közepes vállalkozások terheinek mérséklése. Ennek az általunk rendszerkorrekciós stratégiának nevezett folyamatnak fontos eleme az elosztási viszonyok átrendezése a dolgozók, a nélkülözök javára. Súlyos a megélhetési helyzet, hiszen ma a keresetek 60 százaléka létminimum-közeli. Súlyos megélhetési problémák voltak válság nélkül is, most pedig még a válság árát is azokkal akarják megfizettetni, akik nem tehetnek róla: a dolgozókkal és azokkal a nyugdíjasokkal, akik egész életükben dolgoztak. Ez ellen tiltakozunk és szólítunk tiltakozásra mindenkit, nehogy általánossá váljon hárommillió ember gondja: fűtsünk vagy együnk.

- Az a baj, hogy ezzel már most is százezrek szembesülnek.
- Több millió ember évek óta szembesül ezzel a problémával, s nemhogy megoldódna, hanem éppen ellenkezőleg, egyre súlyosabb lesz ez. Itt vannak az előrejelzések a következő évre várható újabb áremelésekről: miközben csökkenteni akarják a nyugdíjakat, a béreket és a fizetéseket, 10-15 százalékkal emelnék a szolgáltatási díjakat, és még ki tudja, mi minden van terítéken. Ez olyan szakítópróba elé állítja a magyar társadalmat, ami beláthatatlan következményekkel járhat. Ahhoz, hogy ebből a súlyosbodó helyzetből békés kiutat találjunk, más politikát kell hatalomra juttatni, különben elszabadulhatnak az indulatok. Ezt senki, még a kormány sem kívánhatja.

- Hogyan jöhet létre például egy a már említett gazdasági fordulat, ha a fejekben, a lelkekben nincsen rend? Olyan szegényes lelki energiával, mint amivel most rendelkezik a magyarok zöme, hogyan képzelhető el fordulat? Van erre valamilyen receptje, javaslata az MSZF-nek?
- Nem az éhező s a csőben lakó emberrel akarjuk kidolgozni az új társadalompolitikát, hanem olyanokkal, akik nem éheznek, nem csőlakók, de készek tudásukat az ő szolgálatukba állítani. Hisz' mire való a tudás, ha nem az elesett és a gyengébb felemeléséért? Önzésből van már bőven! Együtt dolgozunk számos olyan szervezettel, amely hajléktalanokkal, rászorulókkal, létminimum alatt élőkkel foglalkozik. Meg kell mondanom, ezek között az elesett emberek között is vannak ragyogó gondolkodású személyek, akik nyomoruk, nyomorúságos életük dacára sem vadultak el; képesek alkotóan gondolkodni és küzdeni egy emberibb társadalomért.

Mérhetetlen energiák, pozitív energiák rejlenek a mi társadalmunkban, amelyekkel élnünk kell - a Magyar Szociális Fórum ezt teszi. A fórum megfogalmazta az új társadalompolitika alapelveit, meg is hirdettük őket június 20-i, illetve szeptember 29-i rendszerkorrekciós tanácskozásainkon, s most a civil csúcson is megerősítettük. Többen is jelezték, hogy szívesen részt vennének a társadalompolitikai munkacsoport munkájában. Ennek a csoportnak az lesz a feladata, hogy megbízatásától számítva egy hónapon belül kidolgozza az alternatív társadalompolitikát. Több neves szakember közül most kiemelném Gazsó Ferencet, a rendszerkorrekciós tézisek meghirdetőjét, Bogár Lászlót, illetve Pozsgay Imrét is. Mintegy 10-15-en szerepelnek a ,,listán", meg kell keresnünk őket ebben az ügyben. A cél egy olyan társadalompolitika hatalomra segítése, amely a dolgozók, a nélkülözők, a nyugdíjas emberek, a kis- és középvállalkozók - tehát a társadalom túlnyomó többségének - érdekében áll, nem pedig a nagytőke profitérdekeit szolgálja. Új egyensúlyt akarunk tőke és munka között, az utóbbi javára.

- Megbukott vajon ez az egyre inkább az embertelen arcát megvillantó globális kapitalizmus? Van alternatíva? Nyilván a jelenleg folyó szisztéma nem üzemelhet tovább.
- A globális kapitalizmus válságba jutott, bár válsága nem mai keletű. A nemzetközi pénzügyi válság látványos tünete a rendszer súlyos bajainak. Tanúi lehetünk egy világméretű pénzügyi válságnak, amely most világgazdasági, azaz termelési válságba csap át. Ez a krízis egyelőre mélyül, inkább még csak a közepe felé tartunk, mint sem a vége felé. Ám azzal is tisztában kell lennünk, hogy a kapitalizmus tartalékai nem merültek ki, hanem még igen jelentősek. Ez arra inti a dolgozót, hogy ne ragadtassa magát kalandor akciókra, még akkor sem, ha munkához, megélhetéshez való jogos követeléseit sztrájkkal, tiltakozó megmozdulásokkal támasztja alá. A kapitalizmus anyagi és emberi tartalékai még igen jelentősek. Éppen ezért mi nem a rendszer megdöntésére mozgósítunk, hanem a rendszer kiigazítására a dolgozók javára, a rendszeren belül akarunk kivívni olyan átcsoportosításokat, társadalompolitikai módosításokat, amelyekkel megkönnyíthetjük az emberek életét. Itt és most a legfontosabb a bérek és a nyugdíjak csökkentésének megakadályozása. Vannak, akik a nép jogos felháborodását szélsőséges céllal akarják meglovagolni. Mi elutasítjuk a szélsőséges radikalizmust. A demokratikus szabadságjogok feltétlen tiszteletben tartása mellett, demokráciában, békében kívánjuk megvalósítani céljainkat.


http://www.mno.hu/portal/598485
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sötét káoszba taszíthat a gyur
  2008-11-20 21:46:31, csütörtök
 
  Sötét káoszba taszíthat a gyurcsányi szakítópróba

Simó Endre: Le kell váltani a neoliberális politikát
2008. november 20. 18:27


Lippai Roland
Szakítópróba előtt áll a magyar társadalom, aminek beláthatatlan következményei lehetnek - állítja Simó Endre, aki szerint egy olyan új politikát kell hatalomra juttatni, amely elveti a neoliberális téziseket. A Magyar Szociális Fórum által meghirdetett nemzeti ellenállás kovásza a puszta megélhetés kérdése. A nemzeti csúcsról kirekesztették a civil társadalmat, ám van esély ,,lapátra tenni" a neoliberális politikát. Meg kell akadályoznunk, hogy csökkentsék a béreket, a nyugdíjakat, és pótlólagos terheket rójanak a kis- és középvállalkozókra - állítja az MSZF vezetője. Nem megdönteni kell a globális kapitalizmus rendszerét, hanem kiigazítani. Simó Endrével beszélgettünk.

- Az első Civil Nemzeti Csúcson elhangzott: nemzeti ellenállásra van szükség a jelenlegi neoliberális gazdaságpolitikával, illetve azok képviselőivel szemben. Emlékezhetünk arra, hogy 2006-ban Gyurcsány olyasmiről beszélt: lehet tüntetni, aztán majd elmegy mindenki haza. Van olyan állapotban a nemzet mint közösség, hogy megszervezze ezt az ellenállást, és véghezvigyen valamilyen akaratot a mostani politikával szemben?
- Mindenekelőtt társadalmi ellenállást hirdettünk a megszorító intézkedésekkel szemben. Vagyis az ellen kívánunk fellépni, hogy a dolgozókkal, a nyugdíjasokkal, a kis- és közepes vállalkozókkal fizettessék meg a válság árát. Most pedig azt láthatjuk: a Nemzetközi Valutaalap konkrét feltételei pontosan ezekről a megszorításokról szólnak. Erre kezdettől fogva figyelmeztettünk, s kezdettől fogva elleneztük a kormány intézkedéseit is, mert ezek antiszociális intézkedések. A társadalmi ellenállással együtt nemzeti ellenállást is meghirdettünk a globális érdekekkel, a globális kapitalizmussal szembeni nemzeti érdekek érvényre juttatásáért. Társadalmi és nemzeti ellenállással akarjuk leváltani a neoliberális politikát.

A cél nem más, mint hogy csökkentsük Magyarország alárendeltségét a nemzetközi tőkével szemben. Ilyen állapotban - a közvagyon kiárusítása közepette, legfontosabb részeinek külföldi kézbe juttatásával - a nemzeti felemelkedés és felvirágoztatás megoldhatatlan feladat elé állítja Magyarországot. Mérsékelni kell az alárendelődést, hogy nemzetgazdaságunk megerősödhessen, s nemzeti fejlődésünk ne rendelődjék alá idegen korporációs érdekeknek. De most a legfontosabb, legsürgetőbb lépés a kormány antiszociális intézkedéseinek a megtorpedózása. Meg kell akadályoznunk, hogy csökkentsék a béreket, a nyugdíjakat, és pótlólagos terheket rójanak a kis- és középvállalkozókra! Ezért is csatlakoztunk a szakszervezetek által november 29-re meghirdetett sztrájkhoz, tiltakozó demonstrációhoz. Ott leszünk a Kossuth téren velük együtt.

A következő Civil Nemzeti Csúcsnak a nemzeti ellenállás felé kell elmozdulnia, ugyanis a neoliberális politikával nem lehet leszámolni nemzeti összefogás nélkül. Ezért is hívjuk össze a november 15-én megalakult koordinációs bizottságot, amely belátható időn belül kijelöli a főbb irányokat. Elképzelhető, hogy ez az ülés is 29-én lesz.

- Milyen reményekkel kecsegtethet egy ilyen szerveződés? A jelenlegi hatalom cinikusan és félvállról veszi a ,,társadalom hangját". Nem tölti el a civil fórumot ez pesszimizmussal?
- Nagyon cinikusan és közömbösen viszonyulnak a társadalom véleményéhez, akaratához. El akarják némítani a társadalmi hangot, ezért nem hívták meg a civil társadalom képviselőit nemzeti csúcsukra sem. Csak a szakszervezeti konföderációk vehettek részt azon az eseményen. Mi pedig pontosan azért hívtunk össze Civil Nemzeti Csúcsot, hogy lehetőséget adjunk a társadalmi szervezeteknek arra, hogy hallassák a véleményüket, kinyilváníthassák az akaratukat. Persze ez az akarat rendkívül sokrétű, de közös benne a megélhetés kérdése. Ma a megélhetési gondok orvoslásáért történő közös fellépés teremti meg a legszélesebb bázist ahhoz, hogy a legkülönbözőbb nézetű és politikai erők összefogjanak egymással mindenféle ideológiai és politikai előítélet nélkül. Azért, hogy a kisebbségi kormány által tervezett gyalázatos intézkedések ne valósulhassanak meg.

Mi a valószínűsége, hogy ez sikerrel jár? Van erre egy nagyszerű példa: az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos ellenállás. Ezt sokakkal összefogva - szakszervezetekkel, pártokkal - a Magyar Szociális Fórum szervezte, és a társadalom összefogva meghiúsította az egészségbiztosítás privatizációját. A kormány és az akkori parlamenti többség kénytelen volt visszavonni a kétszer is megszavazott törvényt. Ez ad lehetőséget, biztatást, reményt arra, hogy összefogással meg lehet buktatni ezt a politikát is. Ha úgy tetszik: lapátra kerülhet ez a neoliberális politika, helyette pedig le tudunk tenni az asztalra egy ténylegesen a dolgozók, a nyugdíjasok, a kisvállalkozások érdekeit, azaz a társadalom túlnyomó többségét szolgáló új társadalompolitikát.

- Milyen részelemei vannak ennek az új társadalompolitikának?
- A legfontosabb a gazdasági növekedés serkentése. Ez alapvető ahhoz, hogy a válságból a társadalommal közösen lábaljunk ki. Amíg csak pénzügyi egyensúlyról van szó - a társadalmi egyensúly pedig zárójelbe kerül -, addig ez a válság nemhogy megoldódnék, hanem elmélyül. Szintén prioritást kell élveznie a foglalkoztatottság növelésének, ehhez szorosan kapcsolódik az adók csökkentése, vagyis a kis- és közepes vállalkozások terheinek mérséklése. Ennek az általunk rendszerkorrekciós stratégiának nevezett folyamatnak fontos eleme az elosztási viszonyok átrendezése a dolgozók, a nélkülözök javára. Súlyos a megélhetési helyzet, hiszen ma a keresetek 60 százaléka létminimum-közeli. Súlyos megélhetési problémák voltak válság nélkül is, most pedig még a válság árát is azokkal akarják megfizettetni, akik nem tehetnek róla: a dolgozókkal és azokkal a nyugdíjasokkal, akik egész életükben dolgoztak. Ez ellen tiltakozunk és szólítunk tiltakozásra mindenkit, nehogy általánossá váljon hárommillió ember gondja: fűtsünk vagy együnk.

- Az a baj, hogy ezzel már most is százezrek szembesülnek.
- Több millió ember évek óta szembesül ezzel a problémával, s nemhogy megoldódna, hanem éppen ellenkezőleg, egyre súlyosabb lesz ez. Itt vannak az előrejelzések a következő évre várható újabb áremelésekről: miközben csökkenteni akarják a nyugdíjakat, a béreket és a fizetéseket, 10-15 százalékkal emelnék a szolgáltatási díjakat, és még ki tudja, mi minden van terítéken. Ez olyan szakítópróba elé állítja a magyar társadalmat, ami beláthatatlan következményekkel járhat. Ahhoz, hogy ebből a súlyosbodó helyzetből békés kiutat találjunk, más politikát kell hatalomra juttatni, különben elszabadulhatnak az indulatok. Ezt senki, még a kormány sem kívánhatja.

- Hogyan jöhet létre például egy a már említett gazdasági fordulat, ha a fejekben, a lelkekben nincsen rend? Olyan szegényes lelki energiával, mint amivel most rendelkezik a magyarok zöme, hogyan képzelhető el fordulat? Van erre valamilyen receptje, javaslata az MSZF-nek?
- Nem az éhező s a csőben lakó emberrel akarjuk kidolgozni az új társadalompolitikát, hanem olyanokkal, akik nem éheznek, nem csőlakók, de készek tudásukat az ő szolgálatukba állítani. Hisz' mire való a tudás, ha nem az elesett és a gyengébb felemeléséért? Önzésből van már bőven! Együtt dolgozunk számos olyan szervezettel, amely hajléktalanokkal, rászorulókkal, létminimum alatt élőkkel foglalkozik. Meg kell mondanom, ezek között az elesett emberek között is vannak ragyogó gondolkodású személyek, akik nyomoruk, nyomorúságos életük dacára sem vadultak el; képesek alkotóan gondolkodni és küzdeni egy emberibb társadalomért.

Mérhetetlen energiák, pozitív energiák rejlenek a mi társadalmunkban, amelyekkel élnünk kell - a Magyar Szociális Fórum ezt teszi. A fórum megfogalmazta az új társadalompolitika alapelveit, meg is hirdettük őket június 20-i, illetve szeptember 29-i rendszerkorrekciós tanácskozásainkon, s most a civil csúcson is megerősítettük. Többen is jelezték, hogy szívesen részt vennének a társadalompolitikai munkacsoport munkájában. Ennek a csoportnak az lesz a feladata, hogy megbízatásától számítva egy hónapon belül kidolgozza az alternatív társadalompolitikát. Több neves szakember közül most kiemelném Gazsó Ferencet, a rendszerkorrekciós tézisek meghirdetőjét, Bogár Lászlót, illetve Pozsgay Imrét is. Mintegy 10-15-en szerepelnek a ,,listán", meg kell keresnünk őket ebben az ügyben. A cél egy olyan társadalompolitika hatalomra segítése, amely a dolgozók, a nélkülözők, a nyugdíjas emberek, a kis- és középvállalkozók - tehát a társadalom túlnyomó többségének - érdekében áll, nem pedig a nagytőke profitérdekeit szolgálja. Új egyensúlyt akarunk tőke és munka között, az utóbbi javára.

- Megbukott vajon ez az egyre inkább az embertelen arcát megvillantó globális kapitalizmus? Van alternatíva? Nyilván a jelenleg folyó szisztéma nem üzemelhet tovább.
- A globális kapitalizmus válságba jutott, bár válsága nem mai keletű. A nemzetközi pénzügyi válság látványos tünete a rendszer súlyos bajainak. Tanúi lehetünk egy világméretű pénzügyi válságnak, amely most világgazdasági, azaz termelési válságba csap át. Ez a krízis egyelőre mélyül, inkább még csak a közepe felé tartunk, mint sem a vége felé. Ám azzal is tisztában kell lennünk, hogy a kapitalizmus tartalékai nem merültek ki, hanem még igen jelentősek. Ez arra inti a dolgozót, hogy ne ragadtassa magát kalandor akciókra, még akkor sem, ha munkához, megélhetéshez való jogos követeléseit sztrájkkal, tiltakozó megmozdulásokkal támasztja alá. A kapitalizmus anyagi és emberi tartalékai még igen jelentősek. Éppen ezért mi nem a rendszer megdöntésére mozgósítunk, hanem a rendszer kiigazítására a dolgozók javára, a rendszeren belül akarunk kivívni olyan átcsoportosításokat, társadalompolitikai módosításokat, amelyekkel megkönnyíthetjük az emberek életét. Itt és most a legfontosabb a bérek és a nyugdíjak csökkentésének megakadályozása. Vannak, akik a nép jogos felháborodását szélsőséges céllal akarják meglovagolni. Mi elutasítjuk a szélsőséges radikalizmust. A demokratikus szabadságjogok feltétlen tiszteletben tartása mellett, demokráciában, békében kívánjuk megvalósítani céljainkat.


http://www.mno.hu/portal/598485
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Modern "sárvérűek"
  2008-11-20 21:40:17, csütörtök
 
  2008. november 15.

Modern "sárvérűek"

Nem értem, hogy uralkodhat a józan ész felett néhány nyomorult paprikajancsi, akik az emberek szellemi képességeit a médiának nevezett agymosodával irányítják. Azt veszem ugyanis észre, hogy szellemi hitványak, lelki degeneráltak uralkodnak az egészséges mentalitás felett.

ISTEN - HAZA - CSALÁD. Így fogalmazta meg egykoron a kisgazdapárt a hierarchikus világrendet, talán öntudatlanul. A párt rég a múltté, de a választott jelszó örök parancs, örök mécses. Eleve elrendelt, és belülről meg nem változtatható.

A "modern ember" lelökte Istent és teremtett művét az erkölcsi trónusról, székházát pedig egy bűzlő mocsárba építette fel. Arcul köpni azonban először csak önmagát tudta, a természet valóságát nem. A modern ember léte azonban mérget termel, mert a teremtett harmónia erkölcsi segítségét ellöki, eltaszítja magától, és így már nem csak önmagát, de környezetét - egész világunkat - is szennyezi. A modern ember ember sárból vétetik és nem lehet fénnyé, a modern ember maga az a salak, amit létével kitermel.

A modern ember abortál és abortálásra hív másokat is, a modern ember csúszómászó féreg módjára él, a modern férfi nem rendelkezik férfias jellemmel, a modern nő nem leendő anya többé, - mert mindannyian "felszabadultak". De mi alól? A KÖTELESSÉG elől menekül a modern ember, a reá szabott erkölcsi kötelesség és a rend elől. Ez pedig nem más, a nyáj őrzőjének Istentől elrendelt szerepe.

A természeti-isteni felsőbbség elutasításával az ember voltaképpen elismerte függőségét, és ez a felelőtlensége öli majd meg. A magasabb szférákból érkező erkölcsi iránymutatás nélkül , a segítő kéz elutasításával természetszerűleg züllik vissza az állatvilágba, Lucifer kárörvendő kacaja kíséretében.

Az ember eredendően isteni, de a modern ember természetszerűleg majomszerű. És ezt a mondatot érdemes ízlelgetni is egy kicsit. A modern ember fejlődése ugyanis fizikai és erkölcsi, társadalmi visszafejlődés, a modern embernek nevezett majom vallása a tudománytalansággal elegyített tudományosság, a sárlények élete materializmus, jelenük korcs, jövőjük pedig nincs.

Civilizációnak nevezik az Istentől való leszármazást hirdető erkölcsi kultúrák lerombolását, kultúrának a groteszk és bizarr alkotásokat, társadalomnak az önmegvalósító, kártékony szörnyszülöttek matematikai halmazát. Mindent kifordítanak, mindent lejáratnak, minden szavuk kártékony és hazug, hamis, mert prófétájuk is az - Lucifer, a bukott. Civilizáció csak isteni eredetű lehet, kultúra csak egészséges és a lelket felemelő, társadalom pedig csak nemzeti alapon felépült, szerves kapcsolódások és visszacsatolások rendszere, melynek legfőbb alapértéke a család, melynek az egyén csupán őrzője, táplálója, részese csupán. Istennel is egy család vagyunk, de ebben a számunkra felfoghatatlan szellemi és erkölcsi közösségben nem mi vagyunk a családfenntartók.

(Ez az írás eredetileg az iwiw üzenőfalán jelent meg, azonban az iwiw telefirkálta gondolataimat a maga kéretlen mocskával. Minden ilyen erőszak, amelyet gondolatom egységén ejtenek, kéretlen erőszak, célja, hogy okos gondolat ne is jelenhessen meg, csupán ez az ostoba bárgyúság, az kapjon teret.)

Determináltan kódol minket a világot irányító láthatatlan pénzügyi hatalom RENDSZERE bennünket, isteni lényeket darwini majommá, ostoba és kéretlen krikszkrakszaival, ábráival és torz figuráival, melyet szavaink helyére tűz be. Itt van a mindenhonnan reánk ömlő jópofaság, ez a öklendezni ingerlő, kötelező és kötelezően "altesti" humor, ami infantilissá mérgezi társadalmunkat. És természetesen ez is a cél, az infantilizmus szintjének általános növelése - ez az uralkodó világelit célja. Infantilisak, gyermetegek legyenek a felnőtt emberek is - ezt a végső célt szolgálja a sok vígjáték, humoreszk, groteszk, bizarr örömködés, heti hetes, és a reánk ömlő állandó média-vigyoráradat, melynek gyűlöletes árjában elveszik tőlünk az emberi természet legnagyobb kincsét, a mosolyt is.

Az érzelmileg és értelmileg is felnőtt EMBER ugyanis ösztönösen utasítja el a természetellenes világrendet, melyet reánk erőszakol egy láthatatlan hatalom. Globális nemi erőszak áldozata önnön elménk, melyet a televíziónak nevezett segédeszközzel valósítanak meg.

TÁRSADALMI IMMUNRENDSZER,
ÉBREDJ!

EMBER, TE PEDIG EMELKEDJ
- és vidd véghez isteni küldetésed.


Bejegyezte: Enkidu dátum: 20:31 0 megjegyzés

http://jobbradikal.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovákia visszavásárolná a sl
  2008-11-20 21:36:38, csütörtök
 
  Szlovákia visszavásárolná a slovacikumokat

2008. október 2. 14:55 MTI

Jóváhagyta a szlovák kormány szerdán a kulturális tárca stratégiai tervezetét, melynek értelmében az a jövőben évente hárommillió koronát (százezer eurót) juttat a három nemzeti gyűjteménynek, a képtárnak, a könyvtárnak és a múzeumnak (összesen) arra a célra, hogy a külföldi műkereskedelemben felkutassák és "újrahonosítsák" az országból külföldre került muzeális értékeket képviselő "slovacikumokat" (szlovák vonatkozású alkotásokat).


A művelődési szaktárca által előterjesztett stratégia szerint a három országos közgyűjtemény erre irányuló figyelme "elsősorban az Osztrák-Magyar Monarchia egykori országainak területére összpontosul" majd, de az európai műtárgypiacot is ugyanúgy szemmel fogják tartani, akár az Interpol illegális műkereskedelmet követő adatbankját. Olyan nagy aukciósházakkal is kapcsolatba lépnek, mint a Sotheby's, a Christie's vagy a Dorotheum. Külön figyelmet szentelnek majd azoknak a legjelentősebb időszakoknak, amikor a legtöbb slovacikum különféle módon, "a megélénkült kereskedelmi hullámok útján, diplomáciai úton vagy a lakosság kitelepítése során került a Szlovák Köztársaság területén kívülre".

Kiemelt figyelmet szentelnek azoknak az időszakoknak, így a 20. századnak, a monarchia szétesését követő időszaknak, amikor nagyon sok érték jutott erre a sorsra. Ezen műtárgyak közül "számos már a Szlovák Köztársaság határain kívül, még az I. világháború előtti, majd a két világháború közötti időszakban, akkor keletkezett, amikor alkotóik a hazájuk elhagyására kényszerültek. További ilyen hullám következett 1945, 1948 és 1968 után. Szerepet játszott ebben az is, hogy a II. világháború derekán az előre haladó frontvonal mögé evakuálták a német lakosságot, valamint az is, hogy a II. világháború után a kisebbségeket a Benes-dekrétumok alapján kitelepítették" - zárja ismertetését a TASR szlovák hírügynökség.

A szlovákiai magyarok II. világháború utáni jogfosztását törvényesítő Benes-dekrétumok alapján nagyon sok szlovákiai magyart csehországi kényszermunkára deportáltak, majd a kényszerű lakosságcsere keretében közel százezer magyart telepítettek át Magyarországra. A teljes jogfosztás értelmében a szülőföldjük és ingatlanjaik elhagyására kényszerülő magyarok sokasága 25-50 kilós batyukkal, a lakosságcsere keretében távozók pedig sebtében összeszedett, szekerekre, teherautókra, vagonokra felpakolt ingóságaikkal mentek el a szülőföldjükről.

A pozsonyi Pravda a "slovacikumokkal" kapcsolatosan épp szerdán közölt egy írást, melynek címe szerint a szlovák kulturális miniszter a külföldön található rokkák visszavásárlására készül. Az írásban véleményt formáló művészettörténész, Alexandra Homolová szerint külföldön csak kivételes esetekben fordulnak elő slovacikumok. "A dokumentumok, műtárgyak többsége a szomszédos Magyarországon végezte, ahonnan azokat nagyon nehéz visszaszerezni". Ugyanitt Elena Machajdíková, a Szlovák Nemzeti Múzeum muzeológusa azt mondja, hogy a trianoni döntés "Szlovákia esetében előnytelen volt", mert Magyarország semmit sem volt köteles visszaszolgáltatni abból a húszezer műtárgyból, amit az 1896-os "millenniumi kiállításra Szlovákia területéről vettek kölcsön".



Beteg szlovák agyak!!!! De most komolyan, normális ott valaki egyáltalán?

http://www.mult-kor.hu/20081002_szlovakia_visszavasarolna_a_slo vacikumokat

Elena Machajdíková, a Szlovák Nemzeti Múzeum muzeológusa azt mondja, hogy a trianoni döntés "Szlovákia esetében előnytelen volt", mert Magyarország semmit sem volt köteles visszaszolgáltatni abból a húszezer műtárgyból, amit az 1896-os "millenniumi kiállításra Szlovákia területéről vettek kölcsön".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberi elme totális kontrol
  2008-11-20 21:32:17, csütörtök
 
  http://hirhatter.t35.com/az_emberi.htm

HÍRHÁTTÉR: Az elkészült jövő
Az emberi elme totális kontrollja és a Központi Hatalom, azaz a megjövendölt Babilon






Legkevesebb 70-80 éve tudjuk, hogy nem csak Isten Tud égi jeleket (UFO-kat) Helyezni az égre. Tesla 70-80 esztendős nyilvános, csak éppen agyonhallgatott felfedezése óta tudunk arról, hogy a légkör magasabb területein fókuszált csekély 1 wattos besugárzással mi is létre hozhatunk ufókat. Ha a fókuszálás közben a puskaantennát mozgatjuk, akkor a mesterséges UFO az égbolton látszólagos mozgásba kezd. Valójában azonban nem az objektum mozog, hanem a besugárzott területet változtatjuk.

2008-08-22.
Molnár F. Árpád

Hitler színre lépésének ideje alatt a világ kormányainak beismert tudományos eredményei szerint - tehát nem a nyilvánosságot jóval megelőző valóság szerint - a fizikusok és a társadalom gondolkodni képes maradéka már tudta, hogy mikrohullámú besugárzással közvetlenül meg lehet változtatni az élőlények, az emberek és az állatok gondolkodását, hangulatát, közvetlenül lehet hatni a motivációikra. Ezt azonnal felfogta mindenki, aki értelmesebb volt, mivel már régen nem volt titok, hogy elektromágneses sugárzással az élő szervezeteknek nemhogy testi funkcióira, valamint puszta életben maradásuk vonatkozásában, hanem a körülmények messze csekély változtatására sokkal érzékenyebb agy szórásával a mentális funkciók bármely részére, illetve teljes egészére "azonnali" befolyást eszközölhetünk, természetesen az agy mikrohullámú besugárzásával magukra a testi, vegetatív funkciók bármelyikére is.

Azaz már Hitler alatt elkészült a lehetőség, ezért evidens, hogy megvalósult az alkalmazása is annak, hogy személyautóba, látszólag csupán távvezetéknek használt köztéri, valójában katonai eszközbe, aztán harckocsiba, tankba, illetve bármely köztéri tereptárgyba el lehet rejteni olyan műszereket, amelyekkel nemcsak személyek, de hatalmas tömegek is a fény sebességével terjedő fotonsugárzással (kvantumcsomagokkal) manipulálhatók, hangulatuk kívánság szerint formálható az agresszivitás, a kedvetlenség, a felfokozott éber állapot és érzelmi hevületek, avagy a teljes tompaság irányába. Lehet ez által tüntetéseket előidézni, rendőrök elleni rohamokat generálni, ragyogó szónoklatokra inspirálni vagy ötlettelenségre és tompaságra butítani személyeket és hatalmas tömegeket egyaránt.

Az USA államhatalmi project-jei közül pl. a HAARP-project esetében már annak építése megkezdésekor nyíltan elismerték, hogy a HAARP-pal - politikai döntés esetén - szólóban el lehet pusztítani az egész bolygót. Nem tudom, felfogta-e mindenki: beismert tény! Mint ahogy az is beismert tény - el lehet képzelni, hogy mi akkor eme állami titkosszolgálati projectet illetően az elrejtett valóság(!) -, hogy a HAARP-pal kívánság szerint irdatlan heves és pusztító viharokat lehet generálni, és akkora energiát képes egyszerre továbbítani a tanyasi földgáz elektromágneses hullámokká transzformálásával, hogy ha azt nem a légkörbe, hanem a föld mélyére irányítják, kívánság szerinti mélységekből lehet hatalmas felszíni földrengéseket előidézni. Igen, olyan rétegek besugárzásával, amilyen rétegeket csak választani akarunk!

Amiről Hitler hallgatott, de a tudósok már akkoriban is tudták, az sem titok: ma már az USA állami, katonai hatalmának tudományos szférája sem titkolja - legfeljebb az összes magyar párt, az álrendszerváltó für lajosok és a média -, hogy Hitler előtt köztudott volt a tömegek felfogóképessége és életélményei, indulatai stb. mikrohullámokkal történő manipulációjának kézenfekvő tudománya, s hogy Hitler alatt már rendelkeztek a megvalósításhoz szükséges technológiai eszközökkel. Előttünk nem kérdéses, miért van az, hogy ennek ellenére a magyar történészek is Hitler csodájáról rebegnek, hogy micsoda hipnotikus hatást tudott kelteni szónoklataival, ahelyett, hogy világosan kimondanák, hogy a totális diktatúra számára abszolút kézenfekvő volt a 70 évvel ezelőtt már beismerten létező technológia(!) tömegek elleni alkalmazása, a sorozatgyártást követően természetesen a teljes lakosság átformálását szükségszerűvé tevő létre hozása, amit - mondjuk ki világosan - az extrém ritka, a természetben is előforduló értelmi analfabétákat kivéve csakis azok nem értették és értik meg azonnal, akik maguk is mesterségesen vannak eltompítva és lepusztítva.

Gondoljuk csak el, milyen régi a technológia! Milyen egyszerű és törvényszerű, hogy nincs a világon olyan kormányzat, amely a felfedezést követően ne költené azonnal a világ pénzét a lehető leggyorsabb, valamennyi ellenséget megelőző kutatások kiterjesztésére és a project-ek mindenki más előtt történő kifejlesztésére, és ne akarná azt azonnal a teljes lakosság ellen, saját biztonsága szavatolására alkalmazni és bevetni. De ha arra gondolunk, hogy Nicola Tesla már jóval korábban, messze Hitler előtt elkészítette a mai HAARP-project elméletét annak tömeges alkalmazási módozataival együtt (legalább 80-90 esztendős eredményekről van szó!!!), akkor mindazok, akik személyre szabottan nincsenek teljesen lebutítva, azonnal felfoghatják azt is, hogy mekkora hazugság az a hivatalos nyilatkozat, hogy Tesla felfedezését egyszerűen félretették, és csak a közelmúltban vették elő a HAARP-project látható, tehát nem titkolt felépítésekor. Értjük? Azt a technológiát, amivel a világot szólóban uralni lehet!

Ki az, aki elhiszi, hogy egy az egész világot nemcsak időjárási anomáliákkal, viharokkal és földrengésekkel uralni, de az egész bolygó elpusztítására beismerten képes technológiát, amit Tesla a hivatalos állítás szerint nem külső behatásra, hanem a riasztó kilátások miatt tett félre, azt a világ egyetlen országa sem készítette el a legkésőbb Tesla felfedezését követő néhány esztendőn belül! Sőt, azt állítják, hogy a világon senki nem készítette el a vihar- és globális kipusztítás abszolút hatalmi győzelmet biztosító állami monopóliumát, mert a kormányok azok köztudottan olyan becsületesek voltak mindig, Nérótól kezdve Heródesen és Hitleren át Gyurcsány Ferencig bezárólag, mióta ember élt a Földön, hogy sosem jutott volna eszébe egynek sem közülük, hogy megszerezzék az egész világ fölötti hatalmat és az abszolút ellenőrzést!

Igen, Babilonról, a Központról, a Globalizáció Titkosszolgálatáról beszélünk, az elsőről/elsőkről, akik először készítették el azt a project-et, amely egyszerre volt képes elektromágneses hullámokkal nemcsak a világ viharainak, földrengéseinek és a Föld teljes elpusztításának előidézésére, de az Emberiség felfogóképességének, intellektuális, érzelmi-, hangulati- és ösztönös szabályozásának teljes kivitelezésére is, amit természetszerűleg követett az, hogy e titkos Háttérhatalom, azaz a - 2000 évvel ezelőtt Pathmos szigetén, egy prófétának, Jánosnak Istentől Kinyilatkoztatott - titokzatos Nagy Babiloni Szajha valamennyi személyre elkészítette a programot számítógépekkel tervező emberi elmével összekapcsolt computerekkel.

Miközben a világ legfőbb, a nyilvánosság elől - Istenhez hasonlóan - rejtőzködő Háttérhatalom előre meghatározott terveinek megfelelően az USÁ-ban visszatérően robbannak az NSA és a CIA alproject-ek biorobotjainak botrányai, valamint az elit (mely elit szintén alproject-je Babilonnak) számára készített szexrabszolgák botrányai, olyan botrányok robbannak, amik miatt az amerikai sajtótájékoztatókon a kormányig bezárólag kényszerülnek védekezésre, gyakran más amerikai miniszterelnökökre kenve a konkrét felelősségeket, miközben az USÁ-ban - Isten Kegyelméből - "kiugrott" NSA-s, konkrét állami célokra kifejlesztett biorobot projectemberek írnak könyvet arról, hogyan működtette őket az Egyesült Államok hatalma, milyen módokon hoznak létre biorobotokat és szexrabszolgákat, élő, közlekedő és törölhető memóriájú lexikonokat, miközben ezeket a módszereket és tetteket tudományos eredményekkel alátámasztva és levezetve könyveket írnak, addig Magyarországon totális a csend. A média abszolút D-Notice-t tesz az ügyre, a közélet 100%-osan hallgat, aki pedig beszélni kezd - mert ezekről pokoli sokan tudunk, és nem könyvekből, meg dokumentumfilmekből(!) -, azokat vagy agyonhallgatják, vagy a Babilon által vécének használt, Bibliai Kifejezéssel a ház tisztességtelen edényei, azaz bábjai által indítanak abszolút bukásra ítélt és bukásra elvégeztetett támadásokat, melyek azért vannak teljes bukásra ítélve, mert az elborzasztó, a manipulált lakosság számára azonban a Központi Hatalmi cselekvés szerint könnyedén, sőt, piti problémákat előtérbe helyeztetve könnyen elviselhető, sőt, közönnyel fogadott valóságot már csak valóban rövid ideig lehet elkendőzni. Már csak rövid ideig lehet elkendőzni, hogy ezen technológiák léte és a Föld rendszerének globális átalakítása, újraformálása a Tervek szerint történik, és hamarosan a világ összes országa lakosai számára bemutatott lesz. Ezt mindannyian tudjuk, de csak azok beszélhetnek erről, akik Isten Kegyelméből nem kell, hogy a világ tompaságával és mesterséges sötétségével együtt tartsanak, hanem Babilon is kénytelen legalább e részben alkalmazkodni hozzájuk, vagy Istentől erre formálni őket. A globális rendszer-újraalakításról mindannyian tudunk, ahogyan a '80-as évek első felében azt is tudták a vezető politikusok, a média eminensei, hogy Magyarországon úgynevezett "rendszerváltozás" lesz. Mindenki tudta, mert a Központ, Babilon, valamint az Isten Által Biztosított, általában emberi vagy egyéb csatornákon keresztül a mesterségesen lebutított és irányított lakosság egyes alproject-jei, társadalmi rétegződései előre kapnak információkat a fontosabb dolgokról. Isten szükségszerű létét persze nem mindenki fogja fel azok közül, akik tudnak a 2000 évvel ezelőtt megprófétált titokzatos Nagy Babiloni Szajha rémuralmáról, s hogy a bizonyítékok tömegei ellenére is képtelenek arra, hogy Istenre következtessenek, ugyanez az elmemanipuláló, a legegyszerűbb összefüggések megértését is képtelenné tevő háttérhatalom az oka. De a Hírháttér azért is Rendeltetett, hogy ezt is bebizonyítsa úgy és olyan erővel, ahogyan eddig senki nem tette meg.



Közel a földfelszínhez (tehát nem a magas légkörben), Zala megyében, Nagykanizsa határában, 1989-ben, újságírók így látták és fotózták le. Sok egyéb formában is megjelent. Az biztos, hogy nem légköri jelenségek voltak. Hanem?
(Erdei András felvétele.)

A súlyosan leépített és egyre leépülő Magyarországon, kezdetben a tájékoztatás céljából megépített Hírháttéren keresztül, megszégyenítő módon jövőt mondunk, de még csak a beavatottak és az Isten Kegyelméből erre kiválasztottak értik:

A Hírháttéren megjelent és innen szaporodó és diffúzáló ismeretek szerte az országban fényeket fognak gyújtani a téli égbolton, és ok-okozati koherenciává kovácsolják az ebből származtatott társadalmi átalakulást. Egy olyan Lakitelket, amilyenhez képest semmi volt az, ami a '80-as évek végén kialakíttatott. Egy olyat, ami a Lényeget mondja el, az Egyetlen Fontosra irányítja a figyelmet, sőt, bizonyítja Azt és a háttérhatalom létét, és alapjaiban fogja megírni Magyarország történelmét, ami ellen senki, sehogyan nem tehet semmit. Semmit, senki nem tehet, mert az út elkészült, az utat nem mi készítettük, és úgy lett megalkotva a project, hogy az úton ha tetszik, ha nem, végig fogunk menni.

Hozzánk csak a választottak juthatnak el, és csak az Istentől Kivetettek átkozódhatnak.

Hírháttér - Elmondja a jövőt





Molnár F. Árpád
30/919-6386 ; 76/320-450
6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A párviadal állása
  2008-11-20 21:23:36, csütörtök
 
  Fidesz-Mszp:

A párviadal állása


http://www.hirtv.hu/_Images/szines/000249013_06.jpg.jpg_gal.jpg

Mondjuk... villámgyorsan reagálnék arra, milyen finomságokkal kedveskedtek szoclibék ma a kegydíjasoknak:
az mno-n már olvasható, hogy minden pénzügyminiszterek egyik legrosszabbika, aki inkább fémlik, mint pénzügy, már kijelenti, a 13. havi nyugdíj elorozása nem átmeneti, tünékeny jelenség.
A másik, melyet a klub rádióban produkált Molnár Andor/?/ Tálas Andrással beszélgetve, a világ legtermészetesebb megoldásának tartja, hogy a nyugdíj után továbbdolgozó bérének 56 %-a az államé /anélkül, hogy bármire jogosítanaá/, hisz a cél az állástalan fiatalok, főleg diplomások munkába állítása.
Klassz egy ország ez! Senki ne érezze jól magát benne, sőt, ha képes az akadályfutásra, kicsit csapjunk a fejére, nehogy túlfogyasszon már.

http://www.mno.hu/portal/598386

Szijjártó Péter újságírók előtt úgy fogalmazott, hogy ,,hiába hívja össze Gyurcsány Ferenc hétről hétre az ötpárti egyeztetéseket, hiába oszt ki feladatokat, ez semmilyen összefüggésben nincsenek azzal, hogy a szlovák hatóságok hogyan bánnak a felvidéki magyarsággal".

,,Azt kell látnunk sajnos, hogy az elmúlt hetekben a szlovákok fittyet hánytak a magyar érdekekre, a szlovák hatóságok és a szlovák kormány kedvére szórakozik Magyarországgal és a magyar kormánnyal" - tette hozzá.

Puha vagy Péter! Valójában ,,Azt kell látnunk sajnos, hogy az elmúlt években a magyarul beszélő gyurcsányi kormány fittyet hányt a magyar érdekekre, a magyar hatóságok és a magyarul beszélő kormány kedvére szórakozik Magyarországgal.."

A Fico-Gyurcsány találkozó arról szólt, hogy egymásra talált két végletesen magyarellenes kormányfő. Mindkettő arra vetemedett, hogy hatalmát magyarverésre használja. Fico javára csak az szól, hogy Gyurcsánnyal ellentétben nem lövetett ki szemeket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A történelem szemétdombján
  2008-11-20 21:13:40, csütörtök
 
  Kondorosi-Brown Róbert 2008. november 20. 00:00

A történelem szemétdombján


Jan Slotán is túltett a budapesti tömegbelövetési szakértő. A különös anyagból gyúrt szerzet annak idején az azóta elhunyt Horváth Balázs akkori belügyminisztert vádolta meg azzal, hogy eme magyar demokrata politikus ,,a tömegbe akart lövetni"... Mármint a taxis zendülés 1990 őszi napjaiban. Akkor még működött a jogállam: a rágalmazót utóbb elmarasztalta a bíróság.

Most a magyargyűlölő Jan Slota babérjaira pályázott a Budapest és Brüsszel között a magyar adófizetők pénzén ingázó képviselő. Hogy kiket is képvisel?...

Szavaiból talán lehet rá következtetni.

,,Rettenetes volt látni, ahogy a magyar szurkolók ostoba, a történelem szemétdombjára való zászlókkal és plakátokkal megsértették a szlovák nemzetet Dunaszerdahelyen" - mondta a tömegbelövetési szakértő.

,,A történelem szemétdombjára való zászlókkal" - fogalmazott a budapesti szakértelmiségi. Bizony, ez a szóhasználat alighanem fölér egy verbális zászlóégetéssel. És a zászlóégetés, mint tudjuk, nem európai gesztus. Önmagát zárja ki az európai kultúrából az, aki zászlót éget: a mi földrészünkön ugyanis még a sarló-kalapácsos vörös zászlókat is a múzeumba tették, nem égették el. Még csak nem is a történelem szemétdombján, hanem a szoborparkban kaptak helyet azok a bronz- és kőalkotmányok - mozgalmi ,,szobrok" -, amelyek hamisnak és ártalmasnak bizonyultak.

Ki való akkor mégis a történelem szemétdombjára? - vetődik föl a kérdés, ha már a tömegbelövetési szakértő ezt szóba hozta.

Nézzük meg, kicsodák is voltak azok, akik rendszerváltónak füllentették magukat, majd az első adandó alkalommal - 1994 nyarán - összeálltak a diktatúra állampártjának utódával, és vállhoz a vállt vetve láttak neki a közjavak elkótyavetyélésének, miközben a valódi rendszerváltókat kirekesztették?

Kicsodák is voltak azok, akik - azóta sem tisztázott eredményű választás után - 2002-ben besorakoztak a volt állambiztonsági szolgálat D209-es titkosrendőre mögé, és két év alatt mélyre süllyesztették az addig emelkedőben lévő gazdaságot?

Melyik pártól is mondta 2004. augusztus 19-én a Népszabadságban ez a bizonyos D209-es, hogy ,,tele van korrupciós ügyekkel"?

Melyik párt is volt érintett egy sor botrányban? Például abban, hogy 2003-ban az oktatási miniszter nem tudott megnyugtatóan elszámolni egy 93,5 millió forintért megvásárolt budaligeti ingatlan vételárának egy részével... Az oktatási tárca egy utólag több ponton jogellenesnek minősített szerződést kötött egy amerikai céggel, amely korábban a tengerentúlra utaztatta a minisztert és több vezető tisztségviselőjét... Az oktatási miniszter 2003 nyarán menesztette az informatikai biztost, s pár nap múlva utódját, miután dokumentumokkal igazoltatott a tender előkészítésében is részt vett a tárca munkatársa, aki a Sulinet-program sokmilliárdos üzletében érdekelt kft. egyik alapítójának vendégeként nyaralt Balatonkenesén....

Darabonként több mint egymillió forintért vásárolt 2004-ben 269 IBM KidSmart típusú óvodai számítógép-konfigurációt az egyik pártember vezette informatikai tárca. A magas ár melletti egyik fő érv az volt, hogy a gépek "kakaóbiztosak", de kiderült, 4-5 ezer forintért kapható olyan billentyűzet, ami ezzel a képességgel rendelkezik... 2004-ben pattant ki az M6-os autópálya-tender körüli botrány. Kiderült, az autópálya építését 125 milliárd forintért elnyerő konzorcium két tagja korábban korrupciós gyanúba keveredett osztrák és német állami építkezéseknél. Bár a miniszterelnök augusztus elején az autópálya-tender kivizsgálására utasította a pártminisztert, ő azonban a kérés dacára kihirdette az eredményt... A költségek leírása végett családi vállalkozása mögé bújva építette föl a Normafánál luxusvilláját egy másik miniszter, aki ugyancsak a Normafánál titokban találkozott egy, a hatósági őrizetből akkor kiengedett emberrel. A villa elkészülte után becslések szerint 300 millió forintot érhet, ráadásul magát az ingatlant a pártminiszter nem említette a vagyonnyilatkozatában...

Egy pártminiszter volt cége, egy orvosi kft. értékesíthette a vizitdíj-automaták szoftverét. A pártvezető 2004 októberéig volt résztulajdonosa a kft.-nek, és csak miniszteri kinevezése után hagyta ott a céget... Pár hónap alatt közel hárommilliárd forintot profitálhattak egy informatikai cég továbbadásán ciprusi offshore cégek mögött meghúzódó vállalkozók, akik az egyik pártminiszterhez köthetők. Az üzlet a sógor, a családi ügyvéd, a vitorlázótárs és a tárcája érdekkörébe tartozó állami óriáscégek közreműködésével köttetett.

Ezek után jött az önleleplezés: ,,Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet" - vallotta be a D209-es utóda 2006 májusában. És ez a ,,végighazudtuk" - többes szám első személy - a koalíciós társra is vonatkozott, együtt dübörögtették a böhöm nagy hazugsággólemet.

Melyik párt pöffeszkedő alakja is nevezte ,,Mártíriusznak" azt a demokrata képviselőt, akit véresre és ájultra vert az állam - azonosítót törvénysértően nem viselő - rendőrsége, miközben ez a politikus az alapvető emberi jogait gyakorolta (volna)?

Kik is voltak azok, akik a gazdaság dübörgésről hazudtak 2006 tavaszán, a minket irigyel Európa populizmusával, holott nevetségessé tették az országot: nulla növekedést és a kilátástalan eladósítást mérve a társadalomra?

És még sorolhatnánk hosszan a letagadott osztrák korrupciós pénztől a nyugdíjas gazdák megveretésén keresztül a lopStartig.

De még a történelem szemétdombján sem volna annyi hely, amennyi a tömegbelövetési szakértő díszes kompániájának elegendő lenne.


http://www.gondola.hu/cikkek/62273
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veres az egyik legrosszabb pén
  2008-11-20 21:11:56, csütörtök
 
  index.hu 2008. november 20. 00:08

Financial Times-rangsor: Veres az egyik legrosszabb pénzügyminiszter


Immár harmadik éve, újra összeállította a Financial Times az európai pénzügyminiszterek rangsorát. Veres János a 19-ből a 16. helyet szerezte meg, vagyis a negyedik legrosszabb pénzügyminiszternek hozta ki.
A 19 pénzügyminisztert magában foglaló - tehát nem minden uniós pénzügyminiszterre kiterjedő listán a magyar fő pénzügyér, Veres János a 16. helyet szerezte meg, vagyis a negyedik legrosszabb pénzügyminiszternek hozta ki a Financial Times, melyből az Index idéz.

Veres teljesen kihasználta szűk mozgásterét, miközben konfrontálódott olyan képzeletbeli választókkal, akik allergiás rohamot kapnak, ha meghallják, hogy az állami kiadásokat meg akarja kurtítani a kormány.

Veres csupán a spanyol, az ír és a portugál kollégáját előzi meg. A képzeletbeli első helyet a finn pénzügyminiszter szerezte meg. A dobogóra a német és a luxemburgi fő pénzügyér állhatott még fel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így működnek a maffiakomprádor
  2008-11-20 21:09:12, csütörtök
 
  2008. november 18.

ÍGY MŰKÖDNEK A MAFFIOKOMPRÁDOROK

Gyakori - ugyanakkor sajnálatos - a társadalom részéről az olyan eufemisztikus hozzáállás a magyar állam működéséhez, mely folyamatként jellemzi az országban fellelhető tendenciákat: haladunk a közép-amerikai banánköztársaságok vagy a Lukasenko-i Belorusszia rendszere felé. Ez a torzított elemzés teljesen figyelmen kívül hagyja a "folyamat" meghatározását, ugyanakkor kísérletet sem tesz a jelenlegi állapotok leírására.

Ezért is felüdítő olvasni a Kapu című folyóirat szeptemberi számában Gazdag László közgazdász professzor "A politikai gengszterizmus arcátlansága" című cikkét (120-122. oldal), melyben egy csokorba gyűjti a jelenleg regnáló maffiokomprádor elit ténykedését.

Ne legyenek kétségeink: a kereskedelmi tévéken szocializálódott társadalom jelentős része a leírtak ellenére sem hisz abban, hogy a valóságban a magyar állam a közép-amerikai banánköztársaságok szintjén áll már. Leegyszerűsítve: előbb hisz a televízió megmondóembereinek, mint egyetemi professzoroknak, akik pontos diagnózisát adják rendszerünknek.

És hogy a helyzet még ennél is rosszabb legyen: a társadalom ugyanezen tagjai (vagy felmenőik) a huszadik században regnáló totalitárius diktatúrákat is valaha demokráciának és jogállamnak nevezték, még akkor is, mikor az ő nyakukon csattant a gumibot. Vannak emberek, akiket még a kínhalál sem győz meg arról, hogy milyen rendszerben élnek.

A maffiokomprádorok rendszerének tartópillérei: ők.

http://konkretum.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.