Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Lopstop, mondta nem is olyan r
  2008-11-26 22:19:48, szerda
 
  Lopstop, mondta nem is olyan régen az Szdsz. Lássuk, hogyan csinálják?


http://www.fn.hu/belfold/20081126/700_milliot_csalt_frakcioveze to/

700 milliót csalt a frakcióvezető?
2008. november 26. 14:01

Értékbecslővel leértékeltette, majd egy ismerős cégnek áron alul továbbpasszolt értékes VII. kerületi ingatlanokat Erzsébetváros SZDSZ-es frakcióvezetője, hogy a külföldi vásárlóktól ő is busás hasznot söpörjön be. Gál György a vád szerint 700 milliós kárt okozott az önkormányzatnak, ő maga pedig 195 milliót vágott zsebre.



A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kedden őrizetbe vette az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét, akinél házkutatást is tartottak - adta hírül a főügyészség.

Az atv.hu előző nap közölte, hogy letartóztatták Gál György szabad demokrata önkormányzati képviselőt, a párt erzsébetvárosi frakcióvezetőjét. Azt írták: ,,úgy tudni, Gál Györgyöt egy ingatlanügy miatt tartóztatta le a rendőrség."

700 milliós kárt okozott


Letartóztatták az SZDSZ erzsébetvárosi frakcióvezetőjét A főügyészség szerdai közleményében azt írja: a nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági bizottság gyanúsítottként kihallgatott elnöke és a vele együttműködő vállalkozó a VII. kerületi önkormányzatnak 700 millió forint kárt okozott, és további mintegy 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.

A gyanú szerint a főváros VII. kerületi önkormányzata gazdasági bizottságának elnöke 2002-től kapcsolatban állt azzal a vállalkozóval, aki az önkormányzat tulajdonában álló több lakóházat forgalmi érték alatt akart megvásárolni, majd a vásárlást követően - off-shore társaságok közbeiktatásával - rövid időn belül, jelentős haszonnal a már egyébként is érdeklődő külföldi befektetőknek értékesíteni - olvasható a közleményben. Hozzáteszik: a vállalkozó elképzelésében a bizottság elnöke is jó üzleti lehetőséget látott, ezért azt támogatta.

A főügyészség közlése szerint, az ingatlanok vételárára vonatkozó előzetes egyeztetésük alapján megállapodtak abban, hogy a vállalkozó projektcégeket alapít, amelyek a valós forgalmi érték alatti vételáron fogják megvásárolni a kiszemelt ingatlanokat. A vállalkozó az egyes cégekbe a bizalmas ismerőseit "strómanként" helyezte el.

Mint írják, a vételárról történt egyeztetés során a gazdasági bizottság elnöke közölte a vállalkozóval, hogy mennyit kell a részére fizetnie azért, hogy az adott házat neki, illetve az általa alapított projektcégnek adja el az önkormányzat.

Átverte a képviselő-testületet?

Ezután a gazdasági bizottság elnöke felvette a kapcsolatot az ügyletbe bevont értékbecslő cég vezetőjével, akit szóban felhívott arra, hogy mely ingatlant és milyen forgalmi értékre kell felértékelnie. A valótlan tartalmú értékbecslés felhasználásával a gazdasági bizottság elnöke az ingatlan valós forgalmi értékét tekintve a gazdasági bizottság tagjait, majd ezt követően a képviselő-testületet tévedésbe ejtette - ismerteti a főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint ezzel a módszerrel nyolc önkormányzati lakóházat értékesítettek a 2003. és a 2004. évben.

A közlemény szerint a gazdasági bizottság gyanúsítottként kihallgatott elnöke összesen 195 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a támogató segítségéért. Hozzáteszik: a gazdasági bizottság elnöke a főügyészség határozatai és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, tagadva a bűncselekmények elkövetését.

Az SZDSZ megdöbbent, a Fidesz nem

Gál 1994 óta tagja az SZDSZ-nek, és 1999 óta vezeti az SZDSZ kerületi frakcióját. Az SZDSZ megdöbbenve értesült Gál György VII. kerületi önkormányzati képviselő őrizetbe vételéről és az ellene megfogalmazott vádakról - közölte a párt fővárosi választmánya.

A fővárosi választmányi elnökség felszólítja Gál Györgyöt, hogy függessze fel tagsági viszonyát, és mondjon le a párt nevében viselt tisztségeiről, amíg az eljárás tart. Mint írják, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, a súlyos vádaknak azonban még az árnyéka sem vetülhet a budapesti SZDSZ-re.

Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere is megdöbbenésének adott hangot. "Az Önkormányzat és a Képviselő-testület kifejezett érdeke, hogy ez a vizsgálat a lehető legrövidebb időn belül minden részletet feltárva lezáruljon. Reméljük, Gál urat ez a folyamat tisztázza a gyanú alól. Egy ilyen ügy minden szorgalmasan és keményen dolgozó választott képviselő munkáját beárnyékolhatja" - fogalmaz a kerület vezetője egy lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Hozzátette:az Önkormányzat kiegyensúlyozott működése mind a Képviselő-testületben, mind a tulajdonosi jogokat gyakorló bizottságban továbbra is biztosított. Az ügy feltárásához az Önkormányzat minden segítséget megad.

,,Egyre jobban értjük, miért mondta Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök egy lapinterjúban, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, illetve tévényilatkozatában azt, hogy az SZDSZ-nek is szembe kell nézni azokkal a zavaros ügyekkel, amelyek körbelengik" - áll Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének egymondatos közleményében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elég volt! A kiskunlacházi önk
  2008-11-26 22:15:25, szerda
 
  Elég volt! A kiskunlacházi önkormányzat tüntetést szervez
2008. november 26. 21:29

HunHír.Hu-információ
Pár nappal azután, hogy kiderült, cigányok erőszakolták, majd gyilkolták meg a 14 éves kiskunlacházi H. Nórát, erőszak elleni fellépésre hív a település önkormányzata. A péntek esti felvonuláson a Magyar Gárda is megjelenik majd.


A HunHír.Hu úgy tudja, a demonstrálók a cigányok által sűrűn lakott területen is felvonulnak, a rendezvény biztosításában a Magyar Gárda is részt vesz.

Alább a rendezvény hivatalos meghívója:

Kiskunlacháza nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete tisztelettel meghívja önt,

DEMONSTRÁCIÓ AZ ERŐSZAK ELLEN AZ ÉLETÉRT! RENDEZVÉNYRE

TISZTELT KISKUNLACHÁZI POLGÁROK!

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, hogy együttesen fejezzük ki azon véleményünket: ELEGÜNK VAN AZ ERŐSZAKBÓL, A FÉLELEMBŐL ÉS RETTEGÉSBŐL!
Mondjuk ki együtt: ELÉG VOLT!
Tegyünk együtt a biztonságunkért!
Néma fáklyás menetet is tervezünk, kérjük, hozzon magával fáklyát!

Időpont:
2008. November 28-án, pénteken este 7 óra

A rendezvény helyszíne:
Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár Kiskunlacháza


http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=14707
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nyer ma?
  2008-11-26 22:02:39, szerda
 
  Seszták Ágnes: Ki nyer ma?
2008. november 26. 09:24



MNO

Seszták Ágnes: Nincsen ingyenebéd! - mondja gúnyosan Gyurcsány Ferenc (évi osztaléka százmillió forint) és Simor András jegybankelnök (havi fizetése 7,5 millió forint), utóbbi sokallja a minimálbért (69 ezer forint) is. Nem is kellene itt ingyen semmi, ha árán fizetnék meg a munkát. Erről azonban szó sincs: sem szervezeti és működési szabályzat, sem kollektív szerződés, sem szakszervezet nem védi a dolgozót. Akkor lehet elküldeni, amikor akarják, annyi a fizetése, amennyit adnak, és vagy be van jelentve, vagy nincs. Ki akarna ezek után ezekre szavazni? Ha ez Lengyelország volna, azt mondanám, senki. De Magyarországon vagyunk, Gyurcsány Ferenc elátkozott féldiktatúrájának kvázidemokráciájában. Ott, ahol az átlagember átlagmemóriája egy vagy két hónapra szavatolt. Ahol Ferike félszázalékos nyugdíjemelése hősi tett, de Orbán 14 százalékos emelése a nyugdíjasok elárulása volt. Ahol egy milliárdos arról csacsog, hogy tudja, mit jelent hatvanezer forintból megélni. Ahol a kormány annyira impotens, hogy a megszorításon és a kifosztáson kívül más eszközt nem ismer. Ahol ha közel ülsz a tűzhöz, lehetőségeid tárháza végtelen. Pályázat nélkül tiéd a munka, érettségin átcsúszott gyereked előtt bármelyik egyetem nyitva, van olcsó telek, lízingelt autó, zártkörű klub, visszabérelt üdülő, lepusztított áron üzem, privatizált gyár, tanácsadó, életrajzíró, rablott villa, fizetett imádók.

(Magyar Nemzet, 2008. november 26.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sajtó kizárásával beszélgete
  2008-11-26 21:58:11, szerda
 
  2008-11-26 19:37

A sajtó kizárásával beszélgetett Dobrev az idősekkel

Kitiltották a Hír Televízió stábját a miniszterelnök feleségének fórumáról. Dobrev Klára a 13. havi nyugdíjak megkurtításának megszavazása után egy nappal idősekkel találkozott Békéscsabán, hogy aktuális problémákról beszélgessen.






Az eredetileg sajtónyilvánosnak meghirdetett eseményen azonban nem vehettek részt az újságírók.

(hírTV)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom az Alkotmánybírósághoz
  2008-11-26 21:57:09, szerda
 
  2008-11-26 19:58
Sólyom az Alkotmánybírósághoz küldte a gyűlöletbeszédről szóló törvényt

Véleményezésre küldte szerdán az Alkotmánybíróságnak (Ab) Sólyom László köztársasági elnök a gyűlöletbeszédről szóló törvényt - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. Az Alkotmánybíróság a köztársasági elnök indítványára júniusban már megállapította, hogy az Országgyűlés által tavaly elfogadott, a polgári törvénykönyvet módosító törvény alkotmányellenes.



A törvény célja az lett volna, hogy a közösséget súlyosan sértő magatartás esetén a közösség tagja személyiségi jogi pert indíthasson. A most elfogadott törvény célkitűzése szintén az, hogy az egyének személyiségi jogaik védelme érdekében bírósághoz fordulhassanak abban az esetben is, ha a sértő magatartás nem közvetlenül őket, hanem olyan, nemzeti és etnikai hovatartozás, vallási meggyőződés vagy szexuális irányultság által meghatározott csoportot érint, amelynek ők is tagjai.

A köztársasági elnök szerint azonban a törvény a korábbihoz hasonlóan alkotmányellenes. Az Alkotmánybíróságnak írt indítványában Sólyom László kifejti: a törvény nem ad lehetőséget annak a kérdésnek a valódi mérlegelésére, hogy a jogaiban magát sértve érző személy valóban a tagja-e a sértett közösségnek, illetve hogy kellően szoros-e a viszonya az érintett közösséggel. A törvény nem tisztázza az ehhez szükséges bizonyítási kötelezettségeket sem.

Az államfő azt is kifogásolta, hogy a bíróság nem tudja a valóban sértett személyek esetében külön-külön mérlegelni a jogsérelem megtörténtét, mert az ügyet a csoport valamennyi tagja tekintetében, általánosságban kell megítélnie. Ez sérti az egyéni önrendelkezési jogot - áll a közleményben.

Az Országgyűlés a büntető törvénykönyvet februárban úgy módosította, hogy belevette a gyalázkodást, amit két év börtönnel büntettek volna. A polgári törvénykönyvet még tavaly novemberben módosította a parlament. Eszerint akkor is perelhetett volna bármelyik kisebbség egy-egy tagja, ha nem személyében sértik meg, hanem a csoport tagjaként tesznek rá megjegyzést. A köztársasági elnök mindkét javaslatra alkotmányos normakontrollt kért.

A gyalázkodás a taláros testület szerint azért nem alkotmányellenes, mert a szólás joga alapjog, ami minden embert megillet. Ez akkor sem korlátozható, ha mások érdekét, szemléletét, érzékenységét sértik vagy azok egyes emberekre nézve bántóak, lealacsonyítóak.

A polgári törvénykönyv úgy módosult volna, hogy a társadalmon belül kisebbségben lévők védelmében a sértőnek tartott megnyilvánulások miatt nem csak magánszemélyek, hanem szervezetek, illetve szervezetek nevében is perelhettek volna. A határozat szerint a módosítás ésszerű indok nélküli, alkotmányosan nem indokolható megkülönböztetést tartalmaz, ezért alkotmányellenes.

(FH)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "600 éves" cigány blogger sz
  2008-11-26 21:51:57, szerda
 
  A "600 éves" cigány blogger szerint a magyarok a betelepedettek
2008-11-26 21:13 barikád.hu



Rájuk telepedtünk?
Van a hírszerzőn egy blog. Balogh Artúré. Balogh Artúr cigány. Cigány értelmiségi. Aki mindennap, sőt, van, hogy naponta többször is elmondja a véleményét a világról. Cigány szemszögből. Mert úgy a hiteles. Persze hiteles, a saját szemszögéből. A szemszög jelen esetben inkább szemellenző. Odáig rendben van, hogy védi a sajátjait. Ez természetes. Az azonban már megmosolyogni való, ahogy számon kéri a magyar hatóságokon a jogállam hiányát, s követeli a magyarokkal egyenlő bánásmódot a cigányságnak.

Kedves Artúr! Ne akarjon a magyarokéval egyenlő elbírálást a cigányságnak, mert azzal csak rosszabbul járnának. Gondoljon csak bele! Ha egyenlő jogaink lennének, előfordulhatna, hogy egy magyar fiatal megveréséért nem ejnye-bejnye, hanem súlyos retorziók járnának a cigánynak (mert nekünk azok járnak). Megeshetne, hogy a magyarok meggyilkolásáért börtönbe is kerülnének (mert nekünk akár életfogytiglan is járna fordított esetben). Megtörténhetne, hogy azt mondanák az önkormányzatnál a segélyre váró cigánynak, hogy kiürült a kassza, menjen a munkanélküli hivatalba, s keressen állást (ahogy velünk teszik a hatóságok). Lehet, hogy az APEH kiszállna vizsgálódni a segélyből hat Mercedest fenntartó, kacsalábon forgó palotában élő hátrányos helyzetű családokhoz. Sőt, még az is lehet, hogy Kolompár Orbán, Dancs Mihály és a többi kétes egzisztenciájú vezető börtönbe kerülne egy tényleges jogállamban...

Na, de picit elkanyarodtunk a tárgytól. Balogh Artúr november 24-ei bejegyzésében felteszi a kérdést: hol vannak a tettesek? A gránátos és sörétes gyilkosokra gondol, természetesen. Hol vannak a valódi tettesek? Artúr ugyanis biztosra veszi, hogy az uzsorás leszámolás minden esetben kizárt: Mindenki tudja, hogy az uzsorások nem egy jól szervezett bűnbanda hálózat, hiszen a Róza megmondja ki az uzsorás. - bölcselkedik a blogger. Nekünk erről más a véleményünk.

Figyeljetek már blog olvasóim! - szólít meg váratlanul bennünket Artúr.
Nektek nem furcsa az, hogy a feltételezések szerint pár százezres tartozásért embereket brutálisan gyilkoltak meg, még sem képesek az elkövetőket több millióért feldobni?- kérdezi.

Válaszolhatunk? Nem. Egyáltalán nem. Több okból sem furcsa. Egyrészt, mert a cigány emberek gyávák (tapasztalat), csak társasággal, sokan együtt merészek. Féltik az életüket. (mellesleg, ki nem?) Nem a gárdistáktól, hanem attól a fukszos, bálnamercis (vagy audis) rokonuktól, akinek a kölcsöneiből élnek. Még tízmillióért sem kockáztatnak. Mert vendetta is van a világon. Másrészt pedig különösképpen nem kell törniük magukat a feldobással, ugyanis ők is sejthetik azt, amit mi, a többségi társadalom tagjai: a hatalomnak egyáltalán nem érdeke, hogy ezen gyilkosságok tettesei előkerüljenek. Mert amíg ezek az ügyek függőben vannak, addig lehet riogatni a náciveszéllyel. S jobb a körön belüli békesség, mégha tízmillió is a virtuális valóság.

A blogbejegyzés szolid kis párhuzam-állítással folytatódik, amit igazából nem is értünk: Mit műveltetek a szlovákiai futball huligánokkal kapcsolatban! Itt gyilkosságokról van szó! Ezek nem öltöztek náci ruhákba, nem égettek zászlót. Szerencsétlen cigányokat gyilkoltak meg. - így Artúr. Szóval: a Szlovákiában bántalmazott magyar fiatalok futballszurkolók voltak, akik nem náci, hanem utcai ruhát viseltek. A magyar kormány pedig ezeket az ifjakat ugyanúgy huligánoknak tekintette a szlovák féllel szemben, mint ahogy veletek, cigányokkal szemben meg rasszistának titulálja őket. Pont. A szerencsétlen cigányok szerkezetnél pedig álljunk meg egy szóra: a szerencsétlen pécsi áldozat a térség egyik legismertebb bűnelkövetője volt.

Az pedig, hogy a cigányok mindig többet tűrtek bár melyik etnikai csoportnál, a komédia műfaji határait súrolgatja.

Artúr végső üzenete: A világnak bocsánatot kell kérnie a cigányoktól. Hát persze.

Balogh úr itt befejezte a hivatalos bejegyzést. De vannak ám kommentek is, amelyekre szívesen reflektál. S az igazi lényeg még csak most jön. Öveket bekapcsolni, indulunk!

Az egyik hozzászóló véleményére, melyben Artúrt némi önmérsékletre inti mondván, hogy ez itt Magyarország, itt mi vagyunk itthon, Artúr a következőt válaszolja: Térj már észre! Ha van neked! 600 éve vagyok itt, számomra te vagy a betelepedett, csak a bőröd színe engedi neked azt mondani, hogy Árpád vére van az ereidben. Zsidók többsége is régebben van az országban mint a mellüket verő mély magyarok, bocsánat badarok.

Kedves Artúr! Lehet, hogy felkavar, amit most mondunk, s talán nem is nekünk kellene elárulni, de mégis: idén ünnepeltük a keresztény magyar államiság 1008. évfordulóját. (az azt megelőző időszaktól most nagyvonalúan eltekintünk) Szóval: mi nem verjük a mellünket, csak szólunk erről a tényről, hátha elkerülte a figyelmedet. Nem fogunk versenyezni azon, ki van régebben itt, mert nem lenne fairplay.

De lenne egy utolsó észrevételünk: Ti 600 éve itt vagytok, jelenleg a Magyar Köztársaság teljes jogú állampolgáraiként (ezt nem győzitek úton útfélen hangoztatni). Képzelj el egy jogállamot (elvileg a Magyar Köztársaság is ilyen), melyben az állampolgároknak vannak különböző JOGAIK - elvileg mindenkinek egyenlően (ez persze a gyakorlatban nem így van, lsd. fentebb), s vannak KÖTELESSÉGEIK - elvileg mindenkinek ugyanolyan mértékben.

Ennek fényében bátortalanul kérdezzük: ha 600 év nem volt elég, hogy megismerkedjetek a kötelességekkel, meddig várjunk még? Csak egy számot mondj, hogy tudjuk, mire számíthatunk...

baloghartur.blog nyomán barikád.hu

http://barikad.hu/node/20895
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
13 + 1 vagyonos tipp
  2008-11-26 21:46:11, szerda
 
  13 + 1 vagyonos tipp


1. Magániratait - bankszámlakivonatait, szerződéseit - őrizze meg, ne
csak 5 évig, tovább is. Még a gyerekeknek is szükségük lehet rá.



2. Gondolkodjon, legyen tájékozott a saját ügyében - mind a múltbeli
tényeket, mind pedig a jogait illetően. Hozza magát olyan
felkészültségi helyzetbe - hogy egyszerűen ne maradjon tere a
meglepetésnek.



3. Ha bizonytalanságot érez az adóellenőrzésbeni jogait,
kötelezettségeit, az eljárás menetét, vagy akár a vizsgálandó
tényeket illetően - mindenképpen forduljon ügyvédhez, és az
eljárás során is vegye igénybe az ügyvédi képviseletet.



4. Induljon ki abból, hogy az ellenoldalnak Önről már az ellenőrzés
kezdeti szakában széles körben állnak rendelkezésére személyes
vagyoni-pénzügyi információk, és megvannak a lehetőségei a további
információszerzésre is. Miután azonban az adóellenőrzés nem
büntetőeljárás, ahol a gyanúsított csak a végén tekintheti meg az
ellene folyó eljárás iratait - Önnek adózóként joga van a saját
adóellenőrzésében az eljárás bármely szakában - akár a legelején -
az iratokba betekinteni, minden kérdésben felvilágosítást kérni,
és megkérdezni azt is, hogy mi volt az ellenőrzésre történt
kiválasztása ténybeli alapja.



5. Általában meggyőzőbb, ha az ellenőrzés minél korábbi szakában -
akár a legelső nyilatkozattételen - teljes körű nyilatkozatot
tudunk tenni, és minden iratot hiánytalanul az adóhatóság
rendelkezésére tudunk bocsátani. Erre azonban nem mindig van
lehetőség - jellemzően abból az igazságtalan helyzetből adódóan,
hogy 5 évvel ezelőtti eseményeket kell rekonstruálni, úgy, hogy az
akkori történések idején ilyen vizsgálatra nem készültünk.



6. Az adózó saját nyilatkozata nagyon lényeges bizonyíték. Ez az egy
bizonyítékunk van, ami csak tőlünk függ. Érdekes tapasztalat - a
saját nyilatkozatunk bizonyító erejét, ha mellettünk szól
leértékelik, ha ellenünk szól felértékelik a hatóságok. Az is
érdekes tapasztalat, hogy az adózó a saját nyilatkozatával inkább
ront, mint javít a helyzetén. A nyilatkozattétel időpontját és
tartalmát kellő körültekintéssel kell megválasztani - akkor jön el
az ideje, ha a releváns információk teljes körűen rendelkezésre
állnak. Információk hiányában nem lehet - tehát nem szabad -
nyilatkozni semmilyen kérdésben.



7. A nyilatkozattétel megtagadása is megfontolható adott esetben - ez
egy olyan jog az adózó kezében, amely miatt az adózót nem érheti
szankció, az adóhatóság nem szabhat ki ezért bírságot. Vannak
olyan helyzetek, amelyekben indokolt ezzel élnie - de ezt nem
lehet általánosítani. Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy a
nyilatkozattétel megtagadása minden esetben érdekében is áll az
adózónak, hiszen a bizonyítási kötelezettség egy ilyen
adóellenőrzésben őt terheli - és ez nem teljesíthető tagadással.
Ráadásul a nyilatkozat megtagadása beindítja az adóhatóság
megkeresési gépezetét Bankfelügyelet, Földhivatalok, Cégbíróság
stb. felé.



8. Bár egy ilyen ellenőrzés során az adózót terheli a bizonyítási
kötelezettség - nem szabad a túlbizonyítás hibájába sem esni. Egy
tanúvallomás is lehet hiteles bizonyíték önmagában - kettő
tanúvallomás ellentmondása pedig kiolthatja mindkettő bizonyító
erejét. Ugyanez az okiratokra is érvényes.



9. Számoljon azzal, hogy az adóhatóság előtt nincsen banktitok.
Nincsenek olyan banki, biztosítási stb. konstrukciók, amelyekről a
bank ne lenne köteles - szabályszerű megkeresésre - tájékoztatást
adni az adóhatóságnak. Számoljon azzal is, hogy ingatlan
vásárlásait - annak illetékkiszabáshoz szükséges adatait már az
adóhatóság tartja nyilván.



10. És akkor jöjjenek vagyongyarapodási, életviteli tanácsok. Kezdjük
talán azzal a szentségtöréssel, hogy vagyongyarapodás ellenőrzés
ellen legjobb védekezés az adófizetés. Legyen értékelhető
adóbevallása: mutasson fel látható, vizsgálható kiadásaival
arányban álló adózott jövedelmet. Egy veszteséges vállalkozás vagy
egy nullás adóbevalló vagyongyarapodás ellenőrzéséhez nem kell
névtelen feljelentés - a hivatali számítógép fogja ilyen esetben a
kiválasztást elvégezni.



11. A hétköznapi élet nagy döntéseit, úgymint lakásvásárlás,
építkezés, autóvásárlás vagy akár házasságkötés - ilyen sajátos
adóellenőrzési nézőpontból is meg kell tervezni, előre. Ugyanis
sokkal egyszerűbb előre tervezni, mint utólag bizonyítani. Mikor -
mit - miből - ezeket a kérdéseket meg kell tudni válaszolni. Itt
nagyon fontos kérdés a kronológia. Több ügyben is jött forráshiány
abból, hogy a kronológia nem stimmelt. Már megjött az új autóm,
forgalomba helyezték, ki is fizettem - de a régit egy nappal
későbbi dátummal adtam el, számolták be stb. - vagy legalábbis így
szólt a szerződés. Egy ellenőrzésben viszont szükség lenne
forrásként a régi autó megkapott vételárára is, hiszen abból
fizettem az újat - de ezt az egynapos csúszás miatt nem engedi a
kronológia, és az APEH. A példa lakásra - bármire - ugyanúgy érvényes.



12. Nyaraló bérbeadás bejelentés nélkül (Balaton, Adria, Zalakaros,
Harkány, Hévíz stb.), fekete jövedelmek (jutalék, borravaló,
hálapénz, számla nélküli értékesítés stb.) szerzése adózás nélkül
(és egyébként) nem javasolt (jogellenes, a törvények büntetik, és
egyéb hátrányos következményekkel járnak) - de ugye nem kell
mondani azt sem, hogyha ezek a tételek átutalással, befizetéssel
rendre - mondjuk havi rendszerességgel, ahogy fizetik -
megjelennek a lakossági folyószámlánkon, akkor elkezdhetünk
gondolkodni az öt évre visszamenő önrevíziónkon - mert egy
adóellenőrzésben ez a bankszámla lesz az első, amelyről az
adóhatóság előtt el kell számolnunk.



13. Ha vállalkozó, cége van - kezelje kritikusan az olyan ügyleteket,
mint cégalapítás, törzstőke felemelés, tagi hitel. Ha nincs
adózott forrása - felejtse is el ezeket.



14. Gyermeke lakásvásárlásához, vagy akár más célú jövedelemhez
juttatásához használja ki az Illetéktörvény azon rendelkezését,
hogy a bankszámláról bankszámlára utalt pénz ajándékként mentes az
ajándékozási illeték alól. (Itv. 17.§/1/ g., ezt az illetékmentes
szerzést azonban be kell jelenteni az adóhatóságnak). Ha ugyanezt
az összeget készpénzben adja, akkor minimum 11% ajándékozási
illetéket kell fizetni. Gondoljon bele: volt ilyen eset a
családban? Természetesen ez az ajándékozás az ajándékot kapó
magánszemélynél (a gyermeknél) az Szja alól is mentes. (Szja tv.
1. sz. M. 7.2.)






Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erőteljes lesz a szombati demo
  2008-11-26 21:41:49, szerda
 
  Erőteljes lesz a szombati demonstráció
2008-11-26


Hivatalosan tagadja a kormány, hogy elbocsátásokat tervezne a közszférában, pedig - miként korábban egy pénzügyminisztériumi tisztségviselő is megerősítette - jelentős összeget fordíthatnak végkielégítésekre a költségvetésből. Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a minisztérium cáfolatában annyi igazság lehet, hogy az elbocsátásokat nem ,,tervezik", hanem rákényszerülnek majd az intézményeket fenntartó önkormányzatok.



A Pénzügyminisztérium tegnap délelőtt sietett hírül adni: a kormány nem tervez elbocsátásokat a közszférában 2009-ben, és a Magyar Nemzet tévesen írta, hogy a közalkalmazottak és köztisztviselők elbocsátásával kapcsolatos végkielégítésre hetvenmilliárd forintos tartalék van a Miniszterelnöki Hivatal jövő évi költségvetésében. A tárca szerint ez a pénz éppen az aktuális előmenetellel kapcsolatos béremelésekre és egyéb változtatásokra van elkülönítve.

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke - aki maga is jelen volt az Országgyűlés oktatási bizottságának múlt heti ülésén - azonban úgy véli: a Pénzügyminisztérium közleménye az ülés jegyzőkönyvének is ellentmond, ugyanis Szabó Zoltán, a bizottság szocialista elnöke valóban a végkielégítésekkel magyarázta az ellenzék által firtatott célú hetvenmilliárdos tételt, és szavait akkor megerősítette a Pénzügyminisztérium jelen lévő főosztályvezetője is.

"A 13. havi illetménnyel kapcsolatos vitában eddig a kormány azt hangoztatta, inkább a munkahelyeket őrzi meg, mint a béreket. Most kiderült, a munkahelyek sem fontosak a számára" - mondta Kerpen Gábor.

Szerinte ezt az összeget inkább a bérek reálértékének megőrzésére kellene fordítani, bár attól tart, hogy a tervezett forráskivonások miatt a fenntartók mindenképpen rákényszerülnek az elbocsátásokra.

A közszférát sújtó megszorítások miatt szervezett, november 29-i demonstráció Kerpen szerint "erőteljes" lesz, már a Hősök teréről a Kossuth térig vonuló menetben is több ezren lesznek, de sokan csak a Kossuth téren csatlakoznak. "Mivel majdnem minden családban van közszolgálati dolgozó, valójában mindenki érintett, ezért nem csak a szféra munkavállalóit várjuk szombaton" - mondta a szakszervezet elnöke. Számítanak rá, hogy sokan családostul érkeznek, hiszen a demonstráció biztonságos lesz, a menetben elöl vonulnak a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének tagjai, a rendőrség pedig végig biztosítja az útvonalat. Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság döntése szerint, ha a demonstráció hatására sem tudnak megállapodni a kormánnyal, január 12-én sztrájkba lépnek a dolgozók.

A Magyar Szociális Fórum szociális kerekasztal mozgósító felhívást tett közzé, és országos társadalmi ellenállásra, mindenekelőtt a november 29-i tüntetésen való részvételre buzdít. "A megélhetés többé már nemcsak hárommillió létminimum alatt élő honfitársunk problémája, hanem további másfél-kétmillió olyan állampolgáré is, aki eddig nem kényszerült szembesülni mindennapos megélhetési gondokkal" - áll a közleményükben.

Elfogadhatatlan, hogy újabb elbocsátások legyenek a közszférában - közölte legutóbbi, november 15-i kongresszusán a közszféra számos szakszervezetét tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, hangsúlyozva, hogy az elmúlt két évben több mint 120 ezer állás szűnt meg, és nyolcvanezernél több munkavállalót bocsátottak el.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyi volt a júdáspénz?
  2008-11-26 21:40:28, szerda
 
  2008-11-26 21:23
,,Mennyi volt a júdáspénz?" - Gyurcsány megbízottja lett Császár

Miniszterelnöki megbízott lett Császár Antal független országgyűlési képviselő, a Vállalkozók Pártja Egyesület elnöke. Császár a Fidesz padsoraiból ült át a függetlenek közé, a keddi sorsdöntő szavazáson a kormányt támogatta az ,,igen" gomb megnyomásával. A Fidesz csak annyit kérdezett közleményében Császártól, hogy mennyi is volt a júdáspénz.


A Kormányszóvivői Iroda arról is tájékoztat, hogy Császár a pártpolitikai csatározásokon felülemelkedve, független képviselőként és a Vállalkozók Pártja Egyesület elnökeként támogatja a kormányzati törekvéseket. Megtudhatjuk azt is, hogy Császár most már fontosnak tartja a kormány által a vállalkozások támogatására bejelentett 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomagot, és kész szerepet vállalni annak végrehajtásában és ebből a megfontolásból elfogadta a kormányfő felkérését a gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre.

A közlemény szerint megbízottként segíteni kívánja a válságkezelést szolgáló kormányzati intézkedésekről szóló széleskörű tájékoztatást, támogatja a pályázati rendszer átláthatóvá tételét, az igazságos, független és megalapozott elbírálást és a legszélesebb körű társadalmi kontrollt a pályázatok felett. Császár Antal kiemelt szerepet szán a mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatásának, a munkahelyek megőrzésének és a foglalkoztatás bővítésének is.

,,Császár elárulta a vállalkozókat"

Nagy bajban lehet Gyurcsány Ferenc, ha minden, kilóra megvett árulóra szüksége van. Császár Antal elárulta a Vállalkozók Pártját és a vállalkozókat, a kérdés csak az: vajon mennyi volt a júdáspénz - teszi fel a kérdést Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő közleményében.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gusztosról elmélkedik olvasónk
  2008-11-26 21:32:51, szerda
 
  Gusztosról elmélkedik olvasónk
2008-11-26. 16:57


Gusztos Péter.

Nem tudom, hogy a magyar közélet egyik legvisszataszítóbb figurájának neve hallatán az emberek adrenalinszintje és vérnyomása hogyan reagál. Én csupán saját tapasztalatomról beszélhetek: ha szerencsém van, nem autóvezetés közben hallom a vele készült interjút, mert dühömben valószínűleg félrerántanám a kormányt, és Isten tudja, miféle bajt okoznék magamnak és még ki tudja kinek.

Szerepléseit és megszólalásait látva-hallva lidérces álmaim mélyén a bennem felmerülő kérdések tajtékzó hullámai szinte elborítanak: levegőt!!!

Ki ez a nyikhaj, ez a szélsőséges ficsúr, akinek magyarellenessége és arroganciája hallatán kezek szorulnak ökölbe és nyílik a vadászpuskát rejtő láda?

Mit tett ez az ember eddig értem, a magyarságért, nemzetünk felemelkedéséért?
Mit tett azokért az emberekért, akiknek adójából tiszteletdíjat kap és számla nélkül költségtérítést vesz fel?

Megszólalásai szűk témakörben mozognak: melegek, cigányok, pedofilok védelme, Szent Korona gyalázása, nemzeti hagyományaink és jelképeink sárba tiprása, és a család, mint a társadalom alapvető és legfontosabb intézményének szétbomlasztása.

Mivel főhősünket van szerencsém személyesen nem ismerni, magamban keresem a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyekre válasz talán nem is létezik...

Először is érthetetlen számomra, hogy valakinek problémája lehet például a Szent Koronával, államiságunk és nemzetünk legősibb és legféltettebb jelképével. Gusztos talán jobban alszik, ha a tisztavatón az eskütétel a Korona távollétében zajlik? Mi baja van vele? Netán túl sárga neki, vagy nem tetszik rajta a kereszt? Vajon mi lesz a következő ötlete? Tisztavatás sábeszdekliben és kaftánban?

Szeretném leszögezni, hogy önmagában az a tény, hogy valaki homoszexuális, számomra nem ok arra, hogy őt ezért gyűlöljem vagy kiiktatására bárkit is felhívjak. Akkor azonban, amikor a másságukat nyíltan felvállaló homokosok szivárványszínű zászlók alatt kamionplatókon vonaglanak-maszturbálnak, és szándékosan provokálják a társadalom azon szerencsés tagjait, akik semmiféle devianciával és aberrációval nem küzdenek, nemhogy tojást, de egyenesen gránátot dobnék közéjük. Miért büszke valaki arra, hogy homokos? Netán ez egy teljesítmény, vagy olyan dolog, amiért őt tisztelet illeti? A rizsporos parókában a platón onanizáló aberráltat látva hogyan reagáljak én, kétgyermekes családapa? Mit mondjak a 3 éves kisfiamnak, Gusztos? Ne nézz oda, kisfiam? Csúnyát csinál a bácsi, aki lehet, hogy néni?

A következő ütőkártya: a romák. Gusztos szerint én most egy kirekesztő, rasszista, homofób állat vagyok, aki nem tolerálja a másságot és előítéletei vannak a romákkal szemben. Már miért volnának? Azért, mert szakközépiskolai éveim alatt egyszer három roma vett körül, akik mindenképpen szerettek volna jól pofán vágni? Hát miért ne szeressem őket? Én érezzem magam szarul, ha történetesen az utcán közeledő horda láttán inkább átmegyek a másik oldalra?

Nekem is van cigány barátom. Dolgozik, gyereket nevel, számíthatok rá. Nem utálom, nem rekesztem ki, átjön hozzánk, kedvelem. Tudathasadásos lennék? Gusztos, tudod a választ?

Voltál már cigánytelepen, raboltak már ki, vágtak már pofán? Szeretném hinni, hogy megtörténik, és feldagadt, lila ajkaiddal a rasszizmusról rebegsz...

Mennyivel vagyok szarabb ember nálad? Nekem van cigány barátom. Neked van magyar barátod? Nem olyan, akinek csupán állampolgársága magyar, hanem magyarul is érez és fáj neki Trianon.

Neked fáj Trianon, Gusztos? Vagy osztod a mostanában szép Feldmájeres szakállat növesztő Eörsi haverod nézeteit?

Van egy szörnyű sejtésem. Szeretném, ha nem lenne igaz, és bebizonyosodna, hogy Gusztos valóban csak egy ostoba kis hülyegyerek, aki azért a havi 3-400.000 forintért jártatja csak a száját.

De van egy sötét, alattomos, veszélyes koncepció, amely csendben, észrevétlenül beszivárog mindennapjainkba, és félek, hogy Gusztos nem csak úgy beszél a vakvilágba, hanem pártjával együtt egy mélyebb szövetkezés hálóját fonják.

Az agresszív, munkakerülő, mélyszegénységben élő cigányság érdekképviselete, kritikátlan elfogultsággal és a tények tudatos elferdítésével. Az aberrált, deviáns, természetellenes viselkedésformák propagálása és a társadalom egészséges ösztöneinek aláásása. A család intézményének fokozatos leépítése. Magyar hagyományaink, jelképeink sározása, mocskolása (,,micisapka", ,,tetemcafat"). A nemzetközi pénzvilág érdekeinek pofátlan érvényesítése a szélsőséges liberalizmus álcájával. A nemzeti vagyon idegen kézre történő átjátszása, elkótyavetyélése.
Nemzeti önérzetünk, büszkeségünk csorbítása (bűnös nemzet, holokauszt...).

Állj ki végre, Gusztos, légy férfi! Egyszer az életben légy őszinte, nézz a magyar emberek szemébe!

Kit képviselsz? Mi a dolgod? Milyen érdekek szolgálatában állsz, ócska pártoddal együtt kinek adtad el magad?

Mi a végső cél? Amikor megszűnnek a nemzetállamok, nem lesz már csak egy nagy Európai Egyesült Államok, te merre indulsz? Maradsz, és élvezed munkád gyümölcsét, vagy mész?

Szereted a hazádat, Gusztos?

George Komor

Kapcs.: Gusztos: "Kivégzésszerű borzalmak áldozatai a magyar romák" + bár 32 éves, csak érettségije van

http://kuruc.info/r/20/31265/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.