Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Méltósággal demonstráltak...
  2008-11-29 15:41:00, szombat
 
  "Elég volt!"- Fáklyás felvonulást tartottak Kiskunlacházán (+ videó)
A 14 éves meggyilkolt lányra emlékezett csendes vonulással több ezer magyar, valamint tiltakoztak a cigánybűnözés ellen.
hubatka, p, 2008/11/28 - 05:07

A nagy valószínűséggel cigányok által megerőszakolt és brutálisan megölt 14 éves lányra emlékezve, elítélve az erőszakot és a terrort, néma fáklyás felvonulást rendezett Kiskunlacháza önkormányzata, november 28-án este 7 órára.

Kiskunlacházán péntek este csendben, fáklyákkal, több mint ötezer magyar vonult keresztül. A menet a helyi művelődési ház elől indult, ahol a polgármester intézett rövid beszédet a megjelentekhez és felolvastak egy levelet is, amit a közjogi méltóságoknak és politikusoknak szándékoznak eljuttatni. A levélben azzal a kéréssel fordulnak a politikusokhoz, hogy a súlyos bűncselekményeket a törvény valóban életfogytiglani büntetéssel sújtsa. A polgármester elmondta, hogy a településen kevés a rendőr és őket is gyakran rasszistának bélyegzik. Rendszeresen előfordul az, hogy kiskorú gyerekek (purdék - szerk.) támadnak meg időseket, veszik el a táskájukat. Elmondta azt is, hogy tavasszal megpróbáltak elrabolni egy kislányt. Az emberek, főleg az idősek félnek a faluban.

Néhány közérdekű bejelentés is elhangzott, többek közt az, hogy térfigyelő kamerákat szerelnek fel a faluban; követelik rendőrőrs felállítását, mert a környék településeire két rendőrautó jut csupán; a 2009-es költségvetésből elkülönítenek 10 millió forintot a romos házak felvásárlására; az önkormányzat intézményeiben megtartott rendezvényekről a 14 év alatti gyerekeket 18 óra után csak szülői felügyelettel engedik haza.

A rendezvény pontosan, 7 órakor kezdődött, és 9 óra után ért véget. A vonulás a művelődési ház elől indult, és a faluban egy jó nagy kör megtétele után oda is ért vissza. A megközelítőleg hatezer ember elvonult a cigánylakta utcák előtt (magukat az utcákat lezárták, de a tömeg közelségét láthatták volna az ablakból a házak lakói, ha el nem menekülnek már napokkal előbb), a temető mellett, ahol hétfőn Nóri holttestét helyezik örök nyugalomra, valamint lerótták kegyeletüket a meggyilkolt lány emléke előtt a bestiális gyilkosság színhelyén. A vonulás alatt nem hangzott el hangos szó, az emberek csendben beszélgettek... Van úgy, hogy nagyobb ereje van a csendnek minden hangos szónál. Amikor a tömeg a Sztojka-család utcájának bejárata előtt haladt el, mindenki a házakat nézte, ahol "azok" laknak. Senki nem kiabált, nem fenyegetőzött, csak nézte azokat a házakat.

Annak a megközelítőleg hatezer embernek a számára, akik részt vettek a pénteki megemlékező és tiltakozó vonuláson, nem kérdéses többé, hogy merre kell keresni a tetteseket. Hiába a hírzárlat, a média hazugságai, mert a helyiek tudják az igazságot, és mernek beszélni róla. A kiskunlacháziak nem vonakodtak elmondani, amit tudnak, csak sajnos kevesen kíváncsiak az ő mondandójukra. A csendes séta alatt egyszer volt hallható hangosabb kifakadás, azon kívül mindenki Nóráról és a cigányokról beszélgetett. A helyiek elmondták, hogy a Sztojka-fiúk, akiknek az apjuk is gyilkossággal ült börtönben, azonnal elkotródtak a faluból a gyilkosság után. Egy helyi asszony úgy fogalmazott, hogy ha nem lenne félni valójuk a cigányoknak, akkor nem menekültek volna el. Elmondta, hogyan telnek hétköznapjaik a cigányok lakta utcában. Őnekik a házukat verték szét a cigányok, de a rendőrség csak annyit mondott, majd jelentkeznek, ha van eredmény... nem jelentkeztek. Amikor a magyarok dolgozni vannak, a cigány kölykök benyúlnak a kerítésen és leszedik a zöldséget, meg amit érnek. Öt éve tartják félelemben a cigányok a magyarokat Kiskunlacházán, ahol évek óta nincs rendőrőrs. Állítólag régebben, amíg az öreg Sztojka élt, még kezelhetőbbek voltak a Sztojka-fiúk, de az öreg meghalt, felakasztotta magát. Azóta a fiai meg az agresszív cigányok úgy viselkednek a faluban, mint akik mindent megtehetnek...mert állítólag valóban mindent megtehetnek. Azt mondják a helyi lakosok, végülis nincs sok cigány náluk, de azok nagyon agresszívak. Két cigány családot említettek, akik rendesen beilleszkedtek, akikre nincs panaszuk, a többi mind kötekedő, erőszakos.

A helyiek azt mondják, a tettesek meglesznek, bíznak benne. Vagy a rendőrség keríti kézre őket, vagy más. Ők nyugalmat szeretnének, hogy ne kelljen foglalkozniuk a cigányokkal.

A rendőrség kamerás autóval, kutyákkal, és sok-sok mikrobusszal vonult ki. Felöltötték droid-felszerelésüket is és körbeszalagozták a művelődési ház előtti teret, ahova a megemlékezőket motozás és a táskák átvizsgálása után engedtek be. Nem motoztak mindenkit, hanem csak úgy találomra. A vonulás alatt nem voltunk tanúi összetűzésnek, a droidok a tömeg két szélén kísérték a tömeget és szokásukkal ellentétben nem keménykedtek. Az mTI információi szerint négy embert előállítottak, mert találtak náluk viperát, kést, gázsprayt.
A vonulást sok polgárőr biztosította, akik nemcsak ezen alkalommal, hanem a hétköznapokban is igyekeznek fenntartani a rendet a településen.

Szervezett formában képviseltette magát a Gój Motorosok és a Magyar Gárda is. A HírTV információi szerint Kolompár is megjelent és garanciát kért a rendőröktől arra, hogy a helyi cigányokat nem éri atrocitás. Kívánsága tegnap teljesült, nem görbült haja szála tegnap egy cigánynak sem, de nem is lehetett egyet sem látni. Amióta a gyilkosság megtörtént, a helyiek nyugalomban élnek. Elmondták, hogy már-már furcsállják a nagy békességet, amióta a cigányok eliszkoltak a faluból. Elmondták az is, hogy így szeretnének élni, ilyen nyugalomban, nekik csak ennyi a kívánságuk. Ehhez az átmeneti békességhez egy 14 éves gyermek halála kellett...

A kiskunlacházi menet egyértelműen felhívó, demonstratív jellegű volt. A megemlékezés és az erőszak elleni tiltakozás mellett az üzenetet megértették, akiknek szól. Nemcsak a helyi lakosok, hanem az összes felvonuló magyar kinyilvánította abbéli véleményét, hogy "Elég volt!". Hogy miből volt elég, azt egyedül a Répás József, Kiskunlacháza független polgármestere merte kimondani "elég volt a roma bűnözésből". Ezt a kijelentést ma Magyarországon bárki megtehetné, de ugye nem lehet, mert cigánybűnözés még mindig nem létezik...

A Kiskunlacházán készült videó:



2008. 11. 28. Kiskunlacháza - Tüntetés a cigányterror ellen from szkr on Vimeo.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 874
  • e Hónap: 1821
  • e Év: 37762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.