Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szólnak a holtak az égnek
  2008-11-30 18:46:35, vasárnap
 
 










Horváth Gyula német díjas miskolci cigányköltő: Szólnak a holtak az égnek


A Kelet Művészeti egyesületnél párszor jártam, amikor még élt Hajdu Gábor, az egyesület elnöke. Ő nevezte szociágráfiai-féle kötetében a szociális hálózatot búvópataknak a kilencvenes években. Nem tudhattam, hogy a keletesek múzsának fogtak be engem, magukat bibliai lírai karámnak nevezve.
Horváth Gyulát akkor láttam először, de azt a rafinált szemet soha nem felejtem el. Másik versében arról ír, hogy kidisszidál innen, mert itt nem engedik azt, hogy dohányozzék Másodszor ilyen rafkós szemet 1995-ben láttam a borsodi Idegosztályra berendezett korláti cigányságnál, akik Isten gyermekeinek vallották magukat, kézfejük megjelölve volt elmondásuk szerint. Kék csillagnak nevezték el együttesüket egykori Kék csillag utánzatában, holott az is egykori Kék csillag történetéből vette a nevét. Ebben a versben arról ír Horváth, hogy megváltó kell nekik,mégpedig szorgalmas világmegváltó, mint holtaknak az élők között,akik emberré válnak majd ha elérték az ég alját egyszer.

A vadkelet népei maffia szövetségeseikkel, a börtönnel sikeresen kidiisszidáltak innen, emberjogi bizottságokat hoztak létre maguknak különféle neveken. Szinte minden emberjogi bizottság ember gyilkosságban cinkos ezekkel és a zsidókkal, maguk is azok, bibliai csapások, akik a börtönökben spiritizmust tanultak. Ilyen csapások éltek itt kolóniákban, kutya gyilkosok a Bolhahegyen, késelők, hegyközi romák, akik Házi bácsit meggyalázták, leitatták halálig, majd kifosztották, Árpád utcai házát is elvették.
A dögök azzal dicsekedtek már 1995-ben, hogy mindennap húst esznek, szalámi rudakat vásárolnak.

A hatvanas években édesapámat megbízták, hogy a Vekkerdi cigánycsaládnak ossza be a pénzét minden napra, legyen a gyámjuk. A szülővárosomban a legnagyobbak között építettek házat maguknak az egykori írni-olvasni sem tudók nem tudni, miből, olyanok, mint a Kukó cigányok, akik azt híresztelték rólunk 1975-ben, hogy mi vagyunk kukó cigányok, melyet akkor nem értettem, csak amikor Romániában kastélyt építettek maguknak.




Akik megsirattak,
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
de csak rázzák a fejüket,
s hálából annyi együttérzést
tépnek a lelkükből,
hogy csak félig takarja el
ágyam sebét,
szerény szótlanságod
mélyen hangos lett...
felkiabálja bennem a halált,
s elfelejtve egy nép
csókjának keserű szájízét:
legelső hajszáladba kapaszkodok,
s azt se bánom,
ha fogaid közt csüngetve
viszel magaddal a földtengeren át,
s mikor már
elértük az ég partját:
élők leszünk,
s ekkor érzed majd,
hogy méhedben megmozdul
egy boldog lehetőség,
s akkor hasonlítani fogunk
az emberre,
mert megváltó kell ide,
szorgalmas világmegváltó,
hogy lyukas tüdőnket megfoltozza,
hogy a vért okádó folyók torkát
orvosolja,
hogy a három hónapos ember koponyájáról
az orvosok bakancslépéseit
örökre
és
szigorúan
letiltsa.

Akik megsirattak:
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
s hajad selymét keresem
minden futó, loholó szerelemben,
de csak rongyos, ájult, fakó anyagok
tévednek a kezemhez,a számhoz,
én bennük hallom én
egy ország sírását, zokogását,
bennük látom én,
az öreg édesanyák
nyomorúságos kopott bugyogóját,
lyukas csizmáját, sánta botját,
bennük látom én,
a seggén ugrándozva haladó vidék
leamputált lábát,
kivágott nyelvét,
s mennék, mennék én
amerre a két szemem lát,
de akinek ráccsá keményedett
lépte előtt a föld,
szabadulást vár,
szerelmet vár,
s érzi ő,
hogy torkában fuldoklik egy nép,
meztelenre vetkőzi húsát a csont,
tárcatenyerébe könnypénzeket tesz a szem,
s tudja ő,
nagyon tudja,
hogy arcátlan időben
arcátlan a szerelem.

Akik megsirattak,
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
s fájnak a számban a csókok,
mint a beteg fogak,
s látom én halálos ágyán
kínlódva e vidéket,
szájából romlott csecsemők zuhognak,
két karját lefogja az ég!
de hiába...
rúg, hánykolódik az utolsó remény!
ágyánál halottak ülnek,
szép szavakkal beszélnek...
és szólnak a holtak az égnek:
fogja le felpattant szemét
az utolsó reménynek.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Antikrisztus
  2008-11-30 18:01:14, vasárnap
 
 
















Szemem előtt a szent család:
Káprázatos, szép példakép
Szűz Mária, hű feleség,
Ki Krisztusnak fénylő tanán
Nevelte égi magzatát,
A Messiást, az Elohim
Élő hírnökét.
Jézusom! Kufárok mondták:
Halál!
Júdások mindig voltak,
Vérárulók, rosszakarók,
Isten-törvényt megtagadók.
Ártatlanokat vádolnak,
Megváltó-követőt gúnyos
Szavakkal illetnek,
Fekete lelkűek, torzak

De látom isten intő jelét,
Figyelmeztet, közel a vég.
Az angyal-raj szállhat-e még
A világmindenség szemkék egén?
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Megszállottságot mutató Liptai
  2008-11-30 17:18:00, vasárnap
 
 








A magyar ember-megszállást bemutató Liptai Klaudia füves barzil maffiát ábrázolt egyik műsorában, ahol emberi megszállottságot utánzott pár évvel ezelőtt, melyben az elmeosztályával együtt a római egyház is részt vett, közös ördögűzést rendeztek. Braziliát emelték éppen az okkultista miskolci berendezés alapján haladva végig az általuk meghaltak sírkövein, még az újhelyi temetőt is átrendezték, felbolygatták.Valóságos történet, éppen a mókusrendi kerékbetörésnél tartottak a kormányukkal és az egészségüggyel. A megszállottság dögökkel történik, mint minden zsidó és démoni ördögűzésnél a zsidók vérszövetségi bibliája szerint.

Liptai híven maffia által adományozott pénzéhez bemutatta műsorát, még a Johannás központú matyókat is Mezőkövesden kék szemű társával. Azt is, hogy a barzil maffia nem kíméli, mint ahogyan a mókusnak nevezett szadistát bemutatták az embereket. Liptai nyugodtan ezek után férjhez ment, míg a Mónika show maffiái 1958.óta ember gyilkosságban emelkednek, gyereket szült, volt egészségügy, ahol megtehette bátorítatlanul, nem úgy, mint Zoltán Erika, akit felpuffasztottak a szülészeten az orvosok elmondása szerint. Vajon hogy tehették ezt meg egy kiválasztottal?

Liptai a nyíregyházi központban egykor bemutatott Mária főhadnagyot is utánozta. Nem véletlen lehet a balkánnal való kapcsolata, hiszen Nyíregyházát is ezek lendítették fel a hírek szerint. Mit jelent a bajszos Mária főhadnagy a végtelen apokalipszist embereken végrehajtó kormányuknál, a csajokkal idejött elme honfoglalóknál, kövesdi Johannás kezdetükkel a Vörös Oroszlánosoknak, farkasfogúaknak, csak maguk tudhatják.

Kommunista híveihez méltóan Liptai Afrikában nyaralt, az utazását welness szállodában piheni ki.
Még az sem mentsége, hogy a lánya lehetne annak az embernek, akit ilyen módon mutatott be a médiájával együtt, hiszen 1977-ben született.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
A miskolci Nyakó István
  2008-11-30 15:17:29, vasárnap
 
 




Levélben kapott üzenet:

Nyakó István az MSZP szóvivője, fiatal korában maga is adóellenőr volt (1988-1992). Nem lehet semmi kétségünk, hogy ezt a munkakörét, az alkotmányos, egyenlő és arányos közteherviselés érvényre jutásának érdekében kellő következetességgel és szigorral látta el. Bizonyára nála nem lehetett mindenféle trükkökkel kibújni az adózás alól.
Az előző parlamenti ciklusban az országos listáról került be, így képviselői feladatainak ellátása végett nem kellett gyakrabban hazautaznia a távoli Miskolcra. Két állandó bizottságnak is tagja volt, az emberi joginak és a rendészetinek. Így aztán bízvást megállapíthatjuk, hogy szakértője az állig felfegyverkezett rendőrök emberi jogainak, ha őket netalántán kavicsokkal dobálnák meg.
Képviselői alapdíja és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján - az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik.
Egyébként politikusainknak évenként átlagban kb. két és fél hónap nyári, másfél hónap téli és két hét tavaszi szünetük van.
De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra - is képviselő volt. Nagy Nóra a BAZ megyei területi listáról jutott be. A ciklus alatt 2002.11.26-tól egymás után három bizottságnak is tagja volt. Valamint az országgyűlés jegyzője volt.
Szomorú sora van a képviselőknek, hiszen a közéletért magánéletük is válságba sodródhat. Lám-lám, itt van rögtön a Nyakó házaspár esete is. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És amikor a magánéletükből ismét külön-külön visszatértek a közéletbe, nem tudták fiatal házaspárhoz méltón, esténként együtt lehajtani a fejüket.
Ugyanis a képviselők tiszteletdíjáról szóló fránya törvény miatt, Nagy Nórának is fel kellett vennie 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést. Végtére a törvény az törvény és nem ők hozták. És ha már fel kellett venni - mit is tehetett volna mást -, akkor tisztes és becsületes, a köz érdekében munkálkodó képviselőnőhöz méltóan, bizonyára ő is bérelt egy külön lakást Budapesten, ahol férjecskéje nélkül, egyedül hajtotta fejét álomra. És álma szép volt, mert egy igazságosabb Magyarországról álmodott.
Lám-lám, mégis csak megvalósulni látszik a politikusoknak a jóléti rendszerváltás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 142 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 350
  • e Hét: 2237
  • e Hónap: 4596
  • e Év: 56862
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.