Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
...ember kezét vezetve, lelkét
  2008-11-06 21:17:30, csütörtök
 
  Égi élő igazság

Hazánkban, közéletünkben kialakult viszonyok szerint szokássá vált helytelenül a "ki mit mond, ki mit hazudik, ki mit lop stb." A bűn cselekvése és az arra adott válaszok rendszere. Ebből kialakult az erkölcsi és politikai fertő.

A párbeszédnek egyedüli szakrális formája, mely tartalma szerint hatásos, a föld és az ég között lehetséges. Kikerülhetetlen, hogy a földi élet az égiek szabályrendszere szerint működjön. Így épülés, fejlődés lészen és "áldás hull a földre."

A bűnbeesés okán az ember nem tud az égiek, a Teremtő Isten elvárásának maradéktalanul megfelelni.

A Teremtő Isten ember kezét vezetve, lelkét áthatva, teret és időt átjárva átadatott általa egy üzenet, egy fogalom. A Szent Korona Tan és a hozzá szervesen kapcsolódó Szent Korona. A Tant, mely teljes és egész, az ember nem tudja tökéletesen megérteni csak befogadni. Véleményem szerint téved, aki az ellenkezőjét állítja.

Jelenszki István filmje a pénztelenség folytán szegényes, esendő épp ezért emberi és csodás. A szereplők V. Hunyadi László ötvös-történész, Kocsis István író és történész, Molnár V. József néplélek-kutató, Tóth Zoltán József jogtörténész, Zétényi Zsolt ügyvéd. Mondataik, gondolataik nemesek. Párbeszédre késztetnek. Párbeszédre hazánkról, történelmünkről, testvéreinkről, a jövőről, életünkről, a földről, a világról és a Teremtőről, az Istenről. Könnyezve és meghatottan nyílik meg tudatunk, ismerjük fel, hogy mindenhez és mindenkihez tartozunk. Életünk egy szép fejezete a film maga.

Köszönjük Néktek.
Holdampf Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozás hitelfelvétel ellen
  2008-11-06 21:03:28, csütörtök
 
  Tiltakozás a hitelfelvétel ellen

"Az Isten Házától a pénz istenének főhadiszállásáig!"

TIBORC MENETE
2008. November 6-án, csütörtökön este 7 órakor indul
A BUDAPEST SZABADSÁG TÉRI HAZATÉRÉS TEMPLOMÁTÓL A NEMZETI BANK ÉS BANK CENTER ÉPÜLETÉIG.

Beszédet mond: Morvai Krisztina, dr. Drábik János, Szegedi Csanád, ifj. Hegedűs Lóránt

Nem kérünk a Világbank és a Valutaalap kamatrabszolgaságából!




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
600 milliárdos pü. csomag
  2008-11-06 21:01:56, csütörtök
 
  Simor: 600 milliárd forintos pénzügyi csomag a magyar bankrendszernek
2008. november 6. 12:30 MTI

Az IMF megállapodás keretében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) javasolja, hogy a magyar bankok 600 milliárd forintos pénzügyi csomagot vehessenek igénybe, amelyből 300 milliárd a tőkejavítást szolgálja, a fennmaradó rész pedig garanciaalapként működik - jelentette be Simor András jegybankelnök.

A tőkejavítást szolgáló részt jövő január 31-ig lehet igénybe venni, míg a garanciaalapot 2009. december végéig. Simor András hozzátette: ha a tőkejavító alapban lévő összeget nem hívják le a bankok, akkor a fennmaradó rész átkerülhet a garanciaalapba. A tőkenövelési alap nagyságát úgy állapították meg, hogy azáltal a jogosult bankok tőkemegfelelési mutatója 14 százalékra emelkedjen.

A jegybankelnök elmondta: garanciaalap célja, hogy a magyar bankok lejáró forrásai helyett új forrásokat tudjanak bevonni alacsonyabb költséggel. A garanciaalapból az a bank részesülhet, amely a tőkemegerősítést már igénybe vette.

A csomagra azért van szükség, hogy a magyar bankok ne szenvedjenek versenyhátrányt az európai pénzintézetekkel szemben - hangsúlyozta Simor András.

Veres János pénzügyminiszter a jegybankelnökkel közös sajtótájékoztatón elmondta az állam átmeneti részesedést szerezne a magyarországi bankokban a pénzintézeteknek szóló tőkenövelési alap keretében nyújtott összeg igénybevétele esetén. Simor András ismertette: az állam nemszavazó, osztalékelsőbbségi részvényt szerezne, amely piaci árakat tükröz.

A bankokat érintő csomagról november 10-ig törvényjavaslatot nyújt be a kormány, és soron kívüli eljárásban kéri annak mielőbbi jóváhagyását.

A csomag kidolgozása során a magyar fél konzultált az Európai Központi Bankkal, figyelembe vette javaslatait, továbbá megbeszéléseket folytatott az Európai Bizottság versenyhatóságával is.

Veres: három bank felel meg a bankmentőcsomag követelményeinek

Ma Magyarországon három bank, a Magyar Külkereskedelmi Bank, az OTP és a CIB felel meg a bankmentő csomag követelményeinek - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter a parlament költségvetési bizottság előtt csütörtökön. Hozzátette: e pénzintézeteknek éri el szavatoló tőkéjük a 200 milliárd forintos értékhatárt.

Veres János az általa kezdeményezett bizottsági ülésen elmondta: a Magyar Külkereskedelmi Bank, az OTP és a CIB jogosult a megállapodásban rögzített feltételek igénylésére. A pénzintézetek január 31-ig kérhetnek tőkejuttatást, ám, hogy megkapják-e, azt majd Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium dönti el.

A miniszter leszögezte: ha a bankok megkapják a tőkejuttatást, akkor az állam tulajdonossá válik, a nem szavazó részvényeken túlmenően irányítási jogokat is kap. A tárca által november 10-ig a parlament elé terjesztendő törvénycsomag rögzíti majd, hogy milyen törvényi feltételek mellett kaphatnak a bankok segítséget.

A tőkejuttatást nemcsak tőzsdén jegyezett bankok kérhetik, az általános nemzetközi gyakorlatnak megfelelő értékmeghatározás dönti majd el, hogy mely bankok tartozhatnak majd e körbe. A feltétel az, hogy a bank 200 milliárd forintos szavatoló tőkével rendelkezzen, e fölött a limit fölött ma három bank van Magyarországon - szögezte le Veres János.

A bizottsági ülés után Veres János azt mondta: a törvénymódosítás és a bankok kéréséről függ majd, hogy egy-egy pénzintézetben milyen mértékű lesz az esetleges állami tulajdon.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Surranópályás privatizáció
  2008-11-06 21:00:16, csütörtök
 
  Kormányzati fejetlenség és kapkodás az IMF-hitel ügyében
2008. november 6., 13:38 fidesz.hu

Megdöbbentő a kormányzat részéről az a fejetlenség és kapkodás, ami az egész IMF-hitelcsomag ügyében tapasztalható - hangzott el Varga Mihály csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Veres János délelőtt jelezte, hogy ma délután fél egykor a parlament gazdasági bizottságában tájékoztatót tartana az IMF-hitel részleteiről. Az internetes portálokon már régóta olvasható, hogy a mentőcsomagnak milyen elemei lesznek. Elképesztő az a kapkodás és fejetlenség ami ebben az ügyben megnyilvánul - jegyezte meg Varga Mihály.

A mai napon a kormányzat ismertette azt a segélykérő levelet, melyet az IMF vezetőinek küldenek. Ez még mindig nem a szerződés - szögezte le a Fidesz alelnöke. Amit eddig tudunk, az a kormányzat által bejelentett megszorító intézkedések: nyugdíjak, szociális juttatások csökkentése, a 13. havi fizetés és a bérek befagyasztása - fejtette ki Varga Mihály.



Kormányzati fejetlenség és kapkodás az IMF-hitel ügyében (Varga Mihály)

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy az eddigi információk alapján lesz egy mentőcsomag a bankoknak, azoknak a pénzintézeteknek, melyek Magyarországon működnek. Eddig azt mondták, hogy túl vagyunk a válságon, már a reálgazdasággal kell foglalkozni, de akkor hogy jönnek most ide a bankok? - kérdezte a képviselő. Eddig arról volt szó, hogy az emberek vannak bajban, mert az árfolyamváltozás miatt megdrágultak a hiteleik, most meg azt halljuk, hogy mégis a bankok vannak bajban, és ezeket a pénzintézeteket abból a hitelből kell megsegíteni, amit hazánk felvesz - tette hozzá a szakpolitikus. Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a pénzintézetek döntő többségében külföldi, tőkeerős anyabankok tulajdonában vannak. Jól értjük-e, hogy a magyar kormány a magyar adófizetők kontójára felvett hitelből akarja megsegíteni ezeket a bankokat? - tette fel a kérdést a Fidesz alelnöke.

Az IMF-nek írt szándéklevélből kiolvasható, hogy újabb megszorítások készülődnének, ezért is szeretnénk az IMF-szerződést megismerni - húzta alá Varga Mihály.

kapcsolódó
"Surranópályás" privatizáció és egy titkos IMF-hitel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civil Nemzeti Csúcs
  2008-11-06 20:56:52, csütörtök
 
  Civil Nemzeti Csúcsot tartanak Budapesten, november 15-én (szombaton) délelőtt 10 órától a
Villányi úti Oktatási Központban - jelentették be a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal
ma (szerda) délelőtti sajtótájékoztatóján a Pallasz Páholyban. A szervezők dokumentumba
foglalták, miért kezdeményeztek Civil Nemzeti Csúcsot. (A dokumentumot csatolt fájlban
mellékeljük.) Eddig kb. ötven társadalmi szervezet, szakszervezet és politikai csoport csatlakozott
a csúcshoz, köztük több tucat szervezetet tömörítő ernyőszervezetek is. Részvételét jelezte Széles
Gábor nagyvállalkozó, Pozsgay Imre, Bogár László, Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos
Szervezetének elnöke, Náray-Szabó Gábor akadémikus, Hegedűs Zsuzsa szociológus, Gilly
Gyula egészségügyi közgazdász és Budai Tamás közgazdász.. A sajtóértekezletet Simó Endre, az
MSZF szervezője, Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke, Ruva Farkas Pál, a Civil
Ernyő koordinátora, a Roma Magyar Polgárjogi Mozgalom elnöke, Jánosi Gábor, az MSZF
Egészségügyi Kerekasztalának szervezője, és Sipos József, az MSZF szervezője, az MSZP
Társadalompolitikai Tagozatának ügyvívője tartotta. A sajtótájékoztatón megjelent több olyan
civilszervezet vezetője, amely csatlakozott a Civil Nemzeti Csúcshoz, mert egyetért a céljával.

szocialisforum@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is...?
  2008-11-06 20:54:33, csütörtök
 
  Miért kezdeményezett Nemzeti Csúcsot a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal Civil?


Azért, hogy társadalmi ellenállást szervezzen az antiszociális politikával szemben, amely a válság árát a dolgozókkal és a nyugdíjasokkal akarja megfizettetni azok helyett a pénzügyi körök helyett, amelyek a válságért felelősek. Le akarjuk váltani ezt a neoliberális politikát, és olyan új társadalompolitikát akarunk érvényre juttatni helyette, amely a dolgozók és a dolgos élet után nyugdíjba vonulók érdekében áll.

Rendszerkorrekciós társadalompolitikánk lényege: gazdasági növekedés fellendítése, a foglalkoztatás növelése, az elosztási viszonyok módosítása a dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások javára, terheik mérséklésével, az országban megtermelt nyereség nagyobb hányadának visszaforgatásával a nemzeti ipar, a mezőgazdaság, a szolgáltatások fejlesztésére. Új egyensúlyt akarunk tőke és munka között a dolgozó, alkotó rétegek javára, a megélhetés biztonságának növeléséért, a társadalmi szükségletek jobb kielégítéséért. A pénzügyi egyensúly követelményét összhangba kell hozni a társadalmi egyensúly követelményével! Helyre kell állítani az ország gazdasági szuverenitását a kiárusított nemzeti vagyon azon részének visszaszerzésével, amely nélkülözhetetlen a magyar társadalom haladása és a nemzeti felemelkedés szempontjából. Meg kell védeni a közvagyont a további privatizálástól!

A társadalmi ellenállást ugyanolyan társadalmi-nemzeti összefogással akarjuk megszervezni, mint amilyennel rákényszerítettük a kormányt és a parlamentet az egészségbiztosítás privatizálása előtt utat nyitó törvény visszavonására.
1. Társadalmi-nemzeti mozgósítással a neoliberális, antiszociális politika ellen, a dolgozó
rétegek és a nyugdíjasok megélhetésének biztosításáért, életkörülményeik javításáért. (A
Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal által 2008. október 25-én ,,Civil
Nemzeti Csúcs - Mit akar a magyar társadalom?" című felhívásában foglaltak alapján.)
2. Civil Koordinációs Bizottság létrehozásával, mely szervezi a társadalmi ellenállást.
(Ebben minden olyan szervezet képviseltethetné magát egy-egy fővel, amelyik elfogadja
és aláírásával hitelesíti a fenti társadalmi célokat.
3. A rendszerkorrekciós társadalompolitikai programot pontosító munkacsoport
létrehozásával, mely egy hónapot kap feladatának elvégzésére.


A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal abban látja a születő Civil Nemzeti Csúcs alapvető feladatát, hogy az emberi jogok és a társadalmi-nemzeti érdekek érvényre juttatásának közvetlen demokratikus fórumává, a részvételi demokrácia új tényezőjévé váljék Magyarországon.



Budapest, 2008. november 4.



Jánosi Gábor Simó Endre Sipos József

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezői
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Növekedés= valójában csökkenés
  2008-11-06 20:51:41, csütörtök
 
  Masszív recesszióban a magyar ipar
2008-11-06 10:47:05 elnök


Szeptemberben az előzetes adatok szerint 2,4 százalékkal zsugorodott az ipari termelés volumene, igazolva a szektor nehézségeiről szóló anekdotikus információkat.
A világ fejlett országaihoz hasonlóan a magyar ipar növekedése is megállt, sőt, tulajdonképpen a szektor már receszióban van.

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2008 szeptemberében 0,7 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,3 százalékkal csökkent.
Az ipar tavaly szeptemberben még 6,2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.
A kiigazítás nehézségei miatt az adatot érdemes óvatosan kezelni, de havi 2.4 százalékos visszaesés is azt mutatja: az exportrendelések csökkenésével az ipari szektorra borús időszak vár.
Az ipar már a második negyedévben is csak stagnált a GDP-statisztika szerint, a harmadik negyedévben jó eséllyel csökkenést mutat ki a Központi Statisztikai Hivatal (az előző negyedévhez képest).
Március óta mindössze két olyan hónap volt, amikor az ipar növekedést tudott felmutatni, ötször pedig havi alapon csökkent a szektor. Ráadásul a tendencia is egyértelműen visszaesésről árulkodik: augusztusban még a kiigazított termelési index 0,8 százalékkal nőtt, és az év első nyolc hónapjában 3,6 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Ez az utóbbi érték kilenc hónap után már csak 3,1 százalékos növekedést mutat. Az év első nyolc hónapjában az ipari export 5,4 százalékkal emelkedett, ezzel szemben augusztusban 7,2 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához mérten.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 7417
  • e Hónap: 8364
  • e Év: 44305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.